Υδροχόος 2024

Υδροχόος

Για εσάς τους Υδροχόους οι αστρολογικές διαμορφώσεις του 2024 υποδηλώνουν μια χρονιά γεμάτη ευκαιρίες για εξελίξεις στο σπίτι και την οικογένεια, προσωπική ανάπτυξη και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης των σχέσεων και της δημιουργικότητας. Γνωστοί για την ατομικότητα, την καινοτομία και την ανθρωπιστική σας προοπτική θα βρείτε αυτές τις ιδιότητες ιδιαίτερα σημαντικές στην τρόπο που θα αντιμετωπίσετε τις αστρολογικές επιρροές της χρονιάς. Ακολουθεί η λεπτομερής σας πρόβλεψη για το 2024:

Η επιρροή του Δία

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τις 26 Μαΐου και μετά στους Διδύμους: Ο Δίας στον Ταύρο εστιάζει στο σπίτι, την οικογένεια και τα προσωπικά θεμέλια, επεκτείνοντας ή βελτιώνοντας ενδεχομένως αυτούς τους τομείς. Αυτή η διέλευση θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη στην οικιακή σας ζωή ή σε θέματα ακίνητης περιουσίας. Όταν ο Δίας μετακομίζει στους Διδύμους, η έμφαση μετατοπίζεται στη δημιουργικότητα, το ρομαντισμό και την αυτοέκφραση, προσφέροντας ευκαιρίες για χαρά και προσωπική ολοκλήρωση.

Δία σύνοδος Ουρανός (22 Μαΐου στον Ταύρο): Αυτή η όψη μπορεί να φέρει ξαφνικές αλλαγές ή απροσδόκητες ευκαιρίες που σχετίζονται με το σπίτι ή την οικογενειακή σας ζωή. Είναι καιρός να είστε ανοιχτοί σε νέους τρόπους ζωής ή σχέσης με την οικογένεια.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας (24 Μαΐου): Ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διαίσθηση, ιδιαίτερα στην οικογενειακή σας κατάσταση. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για να εναρμονίσετε τον χώρο διαβίωσής σας ή να εμβαθύνετε τις οικογενειακές σχέσεις.

Δίας τρίγωνο Πλούτωνας (3 Ιουνίου): Σηματοδοτεί ισχυρούς μετασχηματισμούς στην προσωπική σας ζωή, που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας ή στη δυναμική της οικογένειας.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (20 Αυγούστου και 24 Δεκεμβρίου): Προκλήσεις που απαιτούν εξισορρόπηση της επέκτασης με την ευθύνη, ειδικά στο σπίτι και την οικογενειακή σας ζωή. Είναι καιρός για δομημένη ανάπτυξη και δημιουργία γερών θεμελίων.

Δίας εξάγωνο Χείρωνας (12 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου): Προσφέρει ευκαιρίες για θεραπεία και ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε τομείς που σχετίζονται με παλαιότερα οικογενειακά ζητήματα ή το προσωπικό σας ιστορικό όσον αφορά τις οικογενειακές ρίζες σας.

Ο ρόλος του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Κρόνος στους Ιχθύς: Ενθαρρύνει την εστίαση στην επικοινωνία και τη μάθηση, προτρέποντας εσάς τους Υδροχόους να οικοδομήσετε πειθαρχία και δομή, στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε και συνδέεστε με τους άλλους.

Ουρανός στον Ταύρο: Συνεχίζει να φέρνει μεταμορφωτικές αλλαγές στο σπίτι και την οικογενειακή σας ζωή, ενθαρρύνοντας την καινοτομία και τις νέες προσεγγίσεις σε αυτούς τους τομείς.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς: Ενισχύει τη δημιουργικότητα και την ενσυναίσθηση στην επικοινωνία, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σύγχυση ή παρεξηγήσεις, εάν δεν βασίζεται στη σαφήνεια.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μετά Υδροχόο (με αναδρομή): Μετατοπίζει την εστίαση από την προσωπική μεταμόρφωση και την ανακάλυψη των κρυφών πτυχών του εαυτού, σε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές και ανθρωπιστική συμμετοχή.

Το ταξίδι του Χείρωνα και ο Ανάδρομος Άρης

Χείρωνας στον Κριό: Μια περίοδος αντιμετώπισης και θεραπείας ζητημάτων που σχετίζονται με την ταυτότητα και την προσωπική διεκδίκηση, βοηθώντας εσάς τους Υδροχόους να βρειτε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στην αυτοέκφραση.

Ανάδρομος Άρης (έναρξη 7 Δεκεμβρίου): Σηματοδοτεί τη στιγμή, για να επανεκτιμήσετε και να αναλογιστείτε τις ενέργειες και τις στρατηγικές σας, ιδιαίτερα σε συνεργασίες και στενές σχέσεις.

Εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής

Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (25 Μαρτίου): Μπορεί να φέρει προκλήσεις στην εξισορρόπηση των προσωπικών σας επιθυμιών με τις ανάγκες των συνεργασιών σας. Μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσετε για αρμονία και κατανόηση.

Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (8 Απριλίου): Είναι καιρός για νέα ξεκινήματα στις σχέσεις, προσφέροντας ευκαιρίες για να ξεκινήσετε νέες ή να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο, με τον οποίο συνδέεστε με τους άλλους.

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς (18 Σεπτεμβρίου): Συναισθηματικές ιδέες και πνευματικές αποκαλύψεις στην επικοινωνία, που σας προτρέπουν να συνδεθείτε πιο βαθιά με την εσωτερική σας φωνή και με τους άλλους.

Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό (2 Οκτωβρίου): Θετικές εξελίξεις σε συνεργασίες, που προσφέρουν νέες ευκαιρίες για συνεργασία ή εμβάθυνση των υφιστάμενων δεσμών.

Ανάδρομες φάσεις του Ερμή: Περίοδοι για εσάς τους Υδροχόους, που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία, ιδιαίτερα σε συνεργασίες και στενές σχέσεις. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις.

Σύνοψη για το ζώδιο του Υδροχόου το 2024

Για εσάς τους Υδροχόους το 2024 είναι έτος ανάπτυξης στην προσωπική και οικογενειακή  ζωή, στη δημιουργικότητα και στις σχέσεις. Η υιοθέτηση της αλλαγής, η εξισορρόπηση της καινοτομίας με τη σταθερότητα και η εστίαση στην αποτελεσματική επικοινωνία και τη δημιουργία σχέσεων θα είναι βασικά θέματα. Η φυσική κλίση σας, Υδροχόοι, προς τον ανθρωπισμό και την ατομικότητα θα είναι πολύτιμα στοιχεία για την πλοήγηση στις αστρολογικές επιρροές του έτους.

Αισθηματικά

Οι Αρχές της χρονιάς και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου είναι ιδιαίτερα θετικές για να μπορέσετε να κάνετε μία νέα γνωριμία ενώ ανανεώνεστε και στις υπάρχουσες ερωτικές σας σχέσεις. Η Χρονιά χαρακτηρίζεται από την ηρεμία της σχετικά στα αισθηματικά και ξανά έχετε μία σημαντική επιτυχία κοντά στις αρχές του Δεκέμβρη όπου θα γνωρίσετε αρκετό κόσμο. Ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος θα σας φέρουν ευκαιρίες αλλά με κάποια εμπόδια και θα πρέπει να προσπαθήσετε.

Στα μέσα όμως του Φλεβάρη και ειδικά κοντά στις 10 μπορεί να βρεθείτε σε κάποια αδιέξοδα ή να τσακωθείτε λόγω έντονων συναισθημάτων. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα συναισθήματα σας εποικοδομητικά και μην αφήσετε το πάθος να χαλάσει τα πράγματα χωρίς έλεγχο.

Επαγγελματικά από την Ελένη Στρατινάκη

Ο Πλούτωνας για εσάς θα σημάνει μια μακρά περίοδο όπου θα ανακαλύψετε την πιο δυναμική πλευρά του εαυτού σας. Θα κάνετε μεγαλεπήβολα σχέδια και θα είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε στόχους σας. Ωστόσο, αποφύγετε την αλαζονεία γιατί θα φέρει παιχνίδια εξουσίας με το περιβάλλον σας. 

Μέχρι τον Μάιο, ευνοείστε σε θέματα ακινήτων και κληρονομικών. Φροντίστε να είστε συνεπείς σε οικονομικές σας υποθέσεις και να κάνετε σωστή διαχείριση. Τη χρονιά αυτή θα παλέψετε να βρείτε ισορροπία μεταξύ της καριέρας και της οικογενειακής ζωής, μέσα από ανατρεπτικά γεγονότα. Μια αλλαγή επαγγελματικής έδρας είναι πολύ πιθανή. Ο Δίας από τον Μάιο και μετά θα σας βοηθήσει να αναγνωριστείτε για δημιουργικές ενασχολήσεις και επιχειρηματικές κινήσεις. Τολμήστε να ρισκάρετε, πάντα βέβαια με τις ανάλογες προϋποθέσεις.

Οι εκλείψεις της χρονιάς Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο εστιάζουν σε θέματα επικοινωνίας και μάθησης. Επαγγελματικά ταξίδια είναι πιθανά, μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε μια ομιλία, μια δημοσίευση, ένα συνέδριο, ή να ξεκινήσετε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο, τα οποία θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε.

Ο ανάδρομος Άρης τον Δεκέμβριο σας ωθεί να επαναξιολογήσετε συνεργάτες και αυτούς που συμβουλεύεστε.  

Εκλείψεις από την Αλεξάνδρα Στριγκλή

Οι Ηλιακές εκλείψεις στον Κριό (08/04) και Ζυγό (02/10) εστιάζουν στις σχέσεις με τα αδέλφια σας και τον στενό σας κύκλο, καθώς και με τις οικονομικές σας υποχρεώσεις. Εκκρεμότητες που έχουν προκύψει ανάμεσά σας για κληρονομιές, μοιρασιές και εφορίες χρήζουν επίλυσης για να αποφύγετε να πληγώσετε πολύτιμες σχέσεις μεταξύ τους. Μπορεί να αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντι σε φίλους και να κάνετε ξεκαθαρίσματα προκειμένου να σταματήσουν να σας πληγώνουν με την συμπεριφορά τους. Το φθινόπωρο, μπορείτε να ξεκινήσετε σε νέες βάσεις τη διαχείριση των πόρων σας, που παραμένουν πιεσμένοι, και με μεθοδευμένες επιλογές να έχετε επάρκεια για τις ανάγκες σας. 

Με τις εκλείψεις της Σελήνης (25/03 στον Ζυγό και 18/09 στους Ιχθύς) ίσως νιώσετε πιο έντονα την οικονομική ανασφάλεια και δυσκολία να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας. Ίσως έχετε εκτιμήσει λάθος κάποια πράγματα, και κάποιες υποσχέσεις και προσδοκίες εισπράξεων να έλθουν πολύ πιο πενιχρές για τις ανάγκες σας. Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στο πρακτέο και να κλείστε τις άμεσες υποχρεώσεις. Αν χρειαστεί να καταφύγετε σε δανεισμό, βεβαιωθείτε για την ακεραιότητα των πιστωτών σας και μην δεσμευτείτε για κάτι που θα δυσκολευτείτε να εξυπηρετήσετε. Εξετάστε πολύ μεθοδικά τις λεπτομέρειες κάθε σύμβασης που θα κάνετε. Ας μην απογοητεύεστε, αυτό είναι το δείγμα των καιρών που θα ακολουθήσουν και ας είστε ήδη προετοιμασμένοι.

Προβλέψεις ανα δεκαήμερα

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (από 20 Ιανουαρίου από 29 Ιανουαρίου) από την Βίρνα Κουτράκου

Ο Ιανουάριος σας βρίσκει με καλούς φίλους και μεγάλη παρασκηνιακή δράση, ενώ η Πανσέληνος προβάλλει τις διαπροσωπικές σχέσεις σας και συνεργασίες. Ο Φεβρουάριος είναι μήνας που ακτινοβολείτε ομορφιά, ευφυΐα, δύναμη και αυτοπεποίθηση! Οι συνθήκες στο σπίτι και την οικογένειά σας θα είναι καλές όλο αυτό το δίμηνο και αν σκέπτεστε να κάνετε κάτι σε αυτόν τον τομέα (κάποια ανακαίνιση ή αγορά), κάντε το τώρα. Παράλληλα, είναι το τελευταίο δίμηνο που θα έχετε τόσο σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες θα κορυφωθούν με την πανσέληνο του Φεβρουαρίου.

Ο Μάρτιος δίνει τις πρώτες ενδείξεις βελτίωσης των οικονομικών σας, ενώ ο Απρίλιος είναι μήνας με πολλές μετακινήσεις και επαφές, αλλά και με έντονη επικοινωνία.

Ο Μάιος φέρνει σταθερότητα και ηρεμία στο σπίτι και την οικογένειά σας, ενώ από τα τέλη Μαΐου θα έχετε ένα δίμηνο με εξαιρετικά δημιουργικές ιδέες τις οποίες θα μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε και να μοιραστείτε με άλλους. Ο Ιούνιος φέρνει αρκετή δουλειά για εσάς.

Ο Ιούλιος φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα θέματα των διαπροσωπικών σχέσεων, ενώ μπορεί να έχετε και κάποια γνωριμία και ο Αύγουστος θέτει θέματα οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τακτοποίηση,  δικές σας ή του συντρόφου.

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να σας δώσει ευκαιρία ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, ή μιας συνεργασίας, χρειάζεται όμως προσοχή στον εργασιακό σας χώρο για να μη έχετε αντιπαραθέσεις, ενώ ο Οκτώβριος θέτει το θέμα της καριέρας και δημόσιας εικόνας σας πολύ ψηλά και σας διευκολύνει να την προωθήσετε.

Η νέα Σελήνη του Νοεμβρίου είναι βοηθητική σε θέματα καριέρας, μεγάλη έμφαση όμως πρέπει να δώσετε στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες γιατί το κλίμα θα είναι εκρηκτικό. Ο Δεκέμβριος σας κάνει να αναθεωρήσετε πολλές από τις φιλικές σας σχέσεις και κοινωνικές σας δράσεις, ενώ οι διαπροσωπικές σας σχέσεις ακροβατούν πάνω σε τεντωμένο σχοινί καθώς εσείς αναθεωρείτε πολλά από εκείνα που πιστεύατε.

Ειδικά οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες, με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να περιμένετε μεταμορφωτικές αλλαγές στον εαυτό σας, δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι!

Υδροχόος (από 30 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου) από την Άννα Τσοπαναρίδου

Τα προηγούμενα χρόνια είχατε οικονομικές απώλειες και χάσατε την αυτοπεποίθησή σας. Ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας ο Κρόνος θα βρίσκεται στο τομέα των οικονομικών από το Μάρτιο και για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Στρατηγική και πρόγραμμα στη διαχείριση των οικονομικών και όριο στο άσκοπο ξόδεμα. Θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σας γιατί σαν σταθερό ζώδιο που είστε θέλετε να έχετε σταθερά τα οικονομικά σας. 

Ο κυβερνήτης σας ο Ουρανός προκάλεσε αναταράξεις στο χώρο του σπιτιού ίσως να προκάλεσε και μετακόμιση. Θα σας επηρεάσει ακόμη λίγο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο και μετά θα σας αφήσει στην ηρεμία σας.

Ο Δίας θα βρίσκεται Φεβρουάριο έως Απρίλιο στον ίδιο χώρο της οικίας και της οικογένειας και θα προσφέρει χείρα βοηθείας. Ιούλιο έως Σεπτέμβριο και από Νοέμβριο μέχρι τέλος του χρόνου θα βρίσκεται στον τομέα των ερωτικών σχέσεων, της δημιουργικότητας, της διασκέδασης και των παιδιών.

Μετά από εσωτερικές διεργασίες τον Ιανουάριο, βγαίνετε στο προσκήνιο με ένταση και πάθος Φεβρουάριο και Μάρτιο αφού ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σας. Ασχολείστε με τα οικονομικά τον Απρίλιο, ταξίδια και μετακινήσεις το Μάιο, έντονη δραστηριότητα και δουλειές στο σπίτι τον Ιούνιο, ερωτικές γνωριμίες και διασκέδαση τον Αύγουστο, διαχείριση της καθημερινότητας τον Οκτώβριο.

Η Αφροδίτη θα σας δώσει προσωπική λάμψη και πάθος στη σχέση σας Φεβρουάριο, Μάρτιο και Ιούνιο. Αυτοπεποίθηση και οικονομικά έσοδα το Μάρτιο και τον Αύγουστο, νέες γνωριμίες τον Απρίλιο και Σεπτέμβριο, πάθος με το σύντροφο στο σπίτι το Μάιο και Οκτώβριο, κρυφές σχέσεις ή ίσως με άτομα από τον εργασιακό σας χώρο τον Φεβρουάριο, Ιούλιο, Νοέμβριο. 

Ευνοημένοι επικοινωνιακά θα είστε το Φεβρουάριο, Ιούλιο, επαφές για οικονομικά και επενδυτικά σχέδια θα έχετε Μάρτιο και Σεπτέμβριο, ταξίδια, σπουδές και επιμορφωτικά προγράμματα, Μάρτιο, Οκτώβριο. Στο σπίτι στην εργασία και στην καριέρα θα είστε περισσότερο επικοινωνιακοί το Μάιο και τον Οκτώβριο, νέες σχέσεις φιλίες και διασκέδαση τον Ιούνιο, το Νοέμβριο και τέλος Δεκεμβρίου, λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας θα έχετε τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο.

Υδροχόος (από 9 Φεβρουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου) από την Τζένη Tabary Βλαστάρη

Είναι η χρονιά που θα δείτε, αν καταφέρατε να  «δαμάσετε» τους ψυχολογικούς σας τομείς, το πόσο λειτουργική ήταν η φαντασία  σας, αν οι φόβοι σας είναι υπαρκτοί ή όχι και αν μπορείτε να αναβιώσετε το μύθο του Φοίνικα ή να μείνετε στη στάχτη. Τώρα μια μεγάλη αλλαγή σας περιμένει σε όσα θέλετε να κάνετε, όσα πρεσβεύετε. Επαναπροσδιορίσεις, αλλαγές, μεταλλάξεις, στο Εγώ σας, στα θέλω σας,  στις επιλογές σας.  

Ο Ποσειδώνας θα εξακολουθήσει να βρίσκεται  στον 2ο ηλιακό σας οίκο, των οικονομικών σας, πότε δίνοντας  ιδέες προς πραγμάτωση και πότε κάνοντας σπατάλες που δεν θα μπορείτε  πάντα να μαζέψετε εύκολα. Όσο για τον Ουρανό, παραμένει στα του οίκου σας φέρνοντας πότε ξαφνικές χαρές και άλλες φορές ανατροπές ή ζημιές στο σπίτι, τις οποίες δεν περιμένατε.  Ο Δίας στον οίκο των ερώτων σας, σας κάνει να αναζητάτε μια  εγκεφαλική  πάνω  από όλα σχέση, αλλά προσοχή σε λάθος εκτιμήσεις  όσον αφορά τυχερά παιχνίδια και επενδύσεις. Κάποιοι δεν  αποκλείεται να πάρετε την  απόφαση να γίνετε γονείς!

Ο Άρης στο δικό σας δεκαήμερο, προσφέρει φιλοδοξία και κίνηση, με  μικρότερη ένταση, όμως σας βοηθά στα επαγγελματικά σας, ενώ κάποιες φορές δεν αποκλείονται οι διενέξεις με τους οικείους σας. Η Αφροδίτη στην αρχή αλλά και στο τέλος της χρονιάς, βοηθά σε  θέματα  οικογενειακά αλλά και επέκτασης. Ίσως ένας έρωτας έρθει από μακριά! 

Ο Ερμής ήδη από  τον Φεβρουάριο σας ωθεί να σκεφτείτε τόσο τις σεξουαλικές σας σχέσεις και επαφές, όσο και τις αισθηματικές, αλλά και τα οικονομικά σας ζητήματα.  Μια σχέση που να σας γεμίζει, είναι εφικτή! Όσοι είστε ήδη δεσμευμένοι, θα νιώσετε  πως βαδίζετε σε μονοπάτια ανανέωσης! Με  τις αναδρομές του, τον Απρίλιο επανεκτιμήστε σχέσεις και τον τρόπο επικοινωνίας με τα κοντινά σας άτομα, τον Αύγουστο τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, ενώ στο τέλος σχεδόν της χρονιάς, τις φιλικές σας σχέσεις και τις ομάδες ή σωματεία που συμμετέχετε.