Επίθεση του Ισραήλ στο Αεροδρόμιο Δαμασκού προμηνύει πολεμικές συγκρούσεις και κλιμάκωση έντασης στην περιοχή.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στόχευσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού το βράδυ της Δευτέρας.

Οι επιθέσεις έθεσαν εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο για σχεδόν επτά ώρες, αλλά επρόκειτο να ξαναρχίσει τη λειτουργία του στις 9 το πρωί τοπική ώρα τη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση του συριακού υπουργείου Μεταφορών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συριακό αεροδρόμιο γίνεται στόχος ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. παρόμοιες επιθέσεις σημειώθηκαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2022 και το λιμάνι της Λατάκειας, ο κύριος εμπορικός κόμβος της Συρίας, χτυπήθηκε επίσης τον Δεκέμβριο του 2021.

Πιστεύεται ότι αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση του υποτιθέμενου ιρανικού λαθρεμπορίου όπλων μέσω συριακών αεροδρομίων και λιμανιών. καθώς και η παρουσία ιρανικών μονάδων και μαχητών που συνδέονται με τη λιβανική ομάδα Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ θεωρεί την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία ως «κόκκινη γραμμή». Αυτό είναι το πρώτο χτύπημα που πραγματοποιεί το Ισραήλ μετά την ορκωμοσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου την Πέμπτη.

O χάρτης της επίθεσης είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός

Επίθεση του Ισραήλ στο Αεροδρόμιο Δαμασκού προμηνύει πολεμικές συγκρούσεις και κλιμάκωση έντασης στην περιοχή. 3

Ο ωροσκόπος την ωρα της επίθεσης στο Σκορπιό και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου στο ζώδιο του Διδύμου ανάδρομος επάνω στην ακμή του 8ου οίκου. Ο 8ος οίκος επάνω στον Aldebaran που προκαλεί πολεμικές συγκρούσεις ενώ η επόμενη όψη της Σελήνης αφότου έκανε τη σύνοδο με τον Ουρανό ήταν το τετράγωνο με τον Κρόνο, δείγμα της έντασης και των ταραχών που θα ερχόντουσαν.

 Ο ωροσκόπος επίσης σε σύνοδο με το Νότιο δεσμό δείχνει ξεκάθαρα ταραχές και δυσκολίες  ενώ ο Ερμής ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερου μας δείχνει ξεκάθαρα ότι θα έχουμε μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου περαιτέρω εντάσεις στην περιοχή.  Πολύ ενδιαφέρον ότι το γεγονός έγινε ακριβώς την στιγμή που άλλαζε η ώρα Δία και πηγαίναμε στην ώρα του πολεμοχαρούς Άρη.

Ο ωροσκόπος επίσης του χάρτη ήταν στο μεσοδιάστημα του Κρόνου / Πλούτωνα, μεσοδιάστημα ως γνωστόν του θανάτου αλλά και στο μεσοδιάστημα του Ήλιου – Άρη των ατυχημάτων και βίαιων επεισοδίων.  Να σημειωθεί ότι η Σελήνη τη στιγμή του γεγονότος ήταν σε σύνοδο με την μοίρα της ολικής έκλειψης της 8ης Νοεμβρίου 2022. Επειδή η έκλειψη έχει επιρροή και στις φάσεις της φετινής χρονιάς για όλο το 2023 περιμένουμε δύσκολες καταστάσεις στη Συρία και αναζωπύρωση των βίαιων γεγονότων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ορκωμοσία Νετανιάχου έγινε με τον Ήλιο επάνω στον απλανή Facies που δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ισραηλινή εξουσία θα έχουμε βίαια γεγονότα και το Ισραήλ θα λάβει πολύ πιο έντονα μέτρα έναντι των κρατών που υποθάλπουν την ασφάλεια του. Την ίδια στιγμή η σύνοδος που θα κάνει με τον Δία στο χάρτη αυτό από όψη συγκλίνουσα, μαρτυρά την επιτυχημένη παρουσία του στα Ισραηλινά πράγματα.

 Παρόλα αυτά η νέα θητεία του δεν θα είναι ούτε εύκολη αλλά ούτε και ήσυχη και θα υπάρξουν αρκετοί σκόπελοι στα επόμενα χρόνια για να διακόψουν την ολοκλήρωση της θητείας του.