Συναστρία: Η κατανόηση των προσωπικών αναγκών. 3 βασικά βήματα!

Η Συναστρία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα!

Ποιες είναι οι βαθύτερες ανάγκες σου σε μία σχέση; Πως σε μία Συναστρία μπορούμε να καταλάβουμε αν μία σχέση μπορεί να προχωρήσει; Ποιες είναι οι απαιτήσεις του συντρόφου σου; Δες την συναστρία σας…

Είναι πολύ σημαντικό σε μία ανάλυση συναστρίας να μπορέσουμε πριν δοκιμάσουμε να δούμε πως ταιριάζουν δύο άτομα να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του κάθε ατόμου. Βλέπετε όλοι οι άνθρωποι μπορεί να έχουμε τη διάθεση να κάνουμε μία σωστή και εποικοδομητική σχέση αλλά εάν δεν υπάρχει εκτός από τη θέληση και η δυνατότητα να μπορέσουμε να μοιραστούμε τις ζωές μας με κάποιο άτομο τότε είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να είμαστε μαζί. 

Για αυτό πριν δείτε αν ταιριάζετε με το σύντροφο σας πρώτα δείτε μέσα σας, βουτήξτε στα νερά της ψυχής σας και δείτε τι πραγματικά είναι αυτό που μπορεί να σας καλύπτει και κυρίως τι είναι αυτό που καλύπτει τον άνθρωπο που θέλετε να έχετε δίπλα σας. 

Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά στοιχεία για να ξεδιπλώσουμε την προσωπικότητα και τις ανάγκες ενός ατόμου. 

Ο Ήλιος και η Σελήνη 

 Ο Ήλιος και η Σελήνη αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά το δίπολο της προσωπικότητας με το οποίο μπορούμε να καταλάβουμε τη βασική ενέργεια του ατόμου και τις βασικές του ανάγκες ( Tyl, 1992).  O Ήλιος είναι ο εκφραστικός μας εαυτός είναι το Εγώ μας που αναζητά το χώρο να λάμψει σε ένα συγκεκριμένο τομέα με συγκεκριμένο τρόπο.  

Ένας  Ήλιος που δεν εκφράζετε είναι ένας Ήλιος που είναι κλινικά νεκρός, για αυτό είναι πολύ βασικό να μπορέσουμε να σεβαστούμε και να αποδεχτούμε. Αν τα στοιχεία του Ήλιου μας δεν μπορούν να βρουν ανταπόκριση από τον σύντροφο μας ή ο σύντροφο μας πνίγει τον Ήλιο μας είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να συμβιώσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Σκεφτείτε πως θα ήταν να ζείτε με έναν άνθρωπο που μονίμως σας αμφισβητεί και απαρνείται  τα βασικά στοιχεία του ίδιου σας το εαυτού ή που δεν μπορείτε να βρείτε πράγματα να μπορέσετε να ικανοποιηθείτε και οι δύο. 

 Μέσα από τον Ήλιο ενός ατόμου μπορείτε να καταλάβετε βασικά στοιχεία του και να καταλάβετε μεγάλο ποσοστό των πραγμάτων που θέλει να γίνει και να είναι. 

 Προσοχή όμως μην επικεντρωθείτε μόνο στο ζώδιο, υπάρχουν πολλοί Υδροχόοι για Παράδειγμα που δεν έχουν καμία σχέση με Υδροχόους, για αυτό πρέπει να δείτε τις όψεις που έχει ο Ήλιος τους και να δείτε τη μοναδικότητα του ατόμου μέσα από τις όψεις του. 

 Ένας βασικός κανόνας είναι απλός: Μην υποβαθμίζετε τον άνθρωπο που μελετάτε στο χάρτη του με το να τον αναφέρετε ως ένα απλό Ταύρο η Τοξότη η οποιοδήποτε άλλο ζώδιο.  Είναι παιδαριώδες να προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας αλλά και τους ανθρώπους γύρω σας ότι όλοι οι άνθρωποι μπαίνουν σε 12 σακιά που ονομάζονται ζώδια. 

Συναστρία: Η κατανόηση των προσωπικών αναγκών. 3 βασικά βήματα! 3
Ήλιος – Σελήνη, Αφροδίτη – Άρης και Ερμής παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη συναστρία!

Έτσι λοιπόν δείτε στον Ήλιο τα εξής στοιχεία: 

  • Ο Ήλιος στο ζώδιο
  • Ο Ήλιος στο Δεκανό 
  • Ο Ήλιος στο Δωδεκατημόριο 
  • Ο Ήλιος στον Οίκο 
  • Οι Όψεις του Ήλιου 

 Το ζώδιο του Ήλιου θα σας βοηθήσει να καταλάβετε κάποια βασικά στοιχεία του ατόμου αλλά μέσα από το δεκανό θα δείτε πιο λεπτοφυείς λεπτομέρειες και με πιο τρόπο το γενικό πλαίσιο του ζωδίου προσδιορίζεται, αυτό θα γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένο και προσδιορίσιμο μέσα από το δωδεκατημόριο. Μετά κοιτάξτε τον οίκο να δείτε με ποιο τρόπο αυτή η ενέργεια νοιώθει πιο άνετα και πιο αποτελεσματικά.  

Οι Όψεις θα σας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το άτομο και την πραγματική του φύση. Για παράδειγμα μην περιμένετε από ένα Δίδυμο που ο Ήλιος του Κάνει στενή όψη με τον Κρόνο να είναι το λεγόμενο αιώνιο παιδί, ίσως να εμπεριέχει μέσα του κάποια στοιχεία του Διδύμου αλλά η ωριμότητα του Κρόνου σίγουρα θα είναι εμφανής. 

 Έπειτα κοιτάξτε για τη Σελήνη,  εδώ μπορείτε να καταλάβετε τον συναισθηματικό κόσμο του ατόμου και κυρίως τις βασικές του ανάγκες.  Είναι πολύ βασικό οι ανάγκες που έχει ένα άτομο να μπορούν να συμπληρώνονται από τις ανάγκες του άλλου η ακόμη καλύτερα από το τι προσφέρει.  Προσέξτε δεν είναι τόσο σημαντικό να έχετε τις ίδιες ανάγκες καθότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε να ταιριάξετε γιατί μπορεί να μην μπορείτε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες. Πρέπει όμως να δείτε αν τις ανάγκες που έχετε εσείς μπορεί να τις καλύψει το άλλο άτομο και εσείς αν μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες του. 

 Τα βήματα για να μπορέσετε να δείτε την Σελήνη του Ατόμου είναι τα ίδια με αυτά του Ήλιου. Για Παράδειγμα μία Σελήνη στο Δεύτερο Δεκανό του Αιγόκερω δεν θα είναι τόσο ψυχρή καθότι ο Δεκανός αυτός αντιστοιχεί στον Ταύρο. 

 Προσπαθήστε να δείτε όμως και πάλι πάνω από όλα τις όψεις, μία Σελήνη στον Καρκίνο δεν θα κάνει και τόσο ντόρο για να βρει την ασφάλεια που αποζητά αν έχει για παράδειγμα ένα Τετράγωνο με τον Ουρανό. 

 Η Σελήνη είναι ένας πολύ ευαίσθητος πλανήτης και αν δεν μπορεί να ικανοποιηθεί τότε πολύ εύκολα θα οδηγήσει σε χωρισμό και προβλήματα σε μία σχέση. Μάλιστα συνήθως τα θέματα της Σελήνης ιδιαίτερα δε για τους άνδρες είναι και τα πιο δύσκολα για να μπορέσουν να εκφραστούν λεκτικά. 

Άρης – Αφροδίτη

 Το δίπολο του έρωτα είναι επίσης αρκετά σημαντικό στοιχείο για να μπορέσετε να καταλάβετε ένα χάρτη. Προσέξτε αρκετά  προσεκτικά σε ποιο σημείο του χάρτη του ατόμου βρίσκεται η Αφροδίτη του και θα καταλάβετε πάρα πολλά γύρω από τα θέλω του, τι τον ικανοποιεί και τι τον κάνει να νοιώθει ευτυχισμένος. Προσπαθήστε να καταπνίξετε την Αφροδίτη κάποιου ατόμου και θα είναι δυστυχισμένος αμέσως. Αν βλέπετε ότι δεν μπορείτε να αντέξετε τα θέλω τις Αφροδίτης ενός ατόμου τότε απλά μην προσπαθήσετε να κάνετε σχέση με αυτό το πρόσωπο.  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν οι δικές σας αξίες και θέλω δεν μπορούν να ταιριάξουν η να ικανοποιηθούν από τον άλλο. 

 Ένα ζευγάρι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να νοιώσει ικανοποιημένο αν δεν μπορεί όσο καιρό περνά μόνο του ότι καλύπτεται και περνάει καλά, όσο πλήρεις και να νοιώθουμε και όσο συναισθηματικά δεν καλυπτόμαστε αν δεν υπάρχει η χαρά και η ικανοποίηση τότε δεν μπορεί να προχωρήσει μία σχέση γιατί καλώς η κακώς δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα είμαστε με ένα άτομο και δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να περνάμε καλά.  

Η αλήθεια είναι ότι δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στη πλευρά της σχέσης από την σκοπιά της Αφροδίτης ιδιαίτερα στην δυτική κοινωνία που πραγματικά πολύ μεγάλο ρόλο παίζει αυτή την περίοδο όχι που έχει τη Σελήνη σου σε μία σχέση η τον Ήλιο αλλά την θεά του Έρωτα, την Αφροδίτη. 

  Μετά την Αφροδίτη θα κοιτάξετε όμως και έναν ακόμη βασικό πλανήτη που δεν είναι άλλος από τον Άρη. Θα μου πείτε τη δουλειά έχει στη σχέση ο πλανήτης του πολέμου; 

 Μην ξεχνάτε ότι ο εραστής της Αφροδίτης ήταν ο ίδιος ο Άρης, ο Άρης συμβολίζει το ένστικτο και την σεξουαλική μας ενέργεια, αν λοιπόν δεν υπάρχει ένας Άρης που να ταιριάζει με το ωροσκόπιο μας είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε καλά κατά τη διάρκεια της Σεξουαλικής επαφής.  Πάρα πολλά ζευγάρια ιδιαίτερα μετά την σεξουαλική επανάσταση απαιτούν να περνούν καλά στο σεξ για αυτό και ο πλανήτης είναι πολύ βασικός στο να μπορέσουμε να καταλάβουμε την σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου. 

 Δείτε προσεκτικά τον Άρη του συντρόφου σας και αποκαλύψτε σταδιακά ποια είναι τα ερωτικά του γούστα και τι είδους σεξουαλική επαφή / επαφές θα ήθελε να έχει και αναρωτηθείτε αν μπορείτε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες πολύ προσεκτικά.  

Το ίδιο δοκιμάστε και για το δικό σας Άρη, αφουγκραστείτε τον και προσπαθήστε να καταλάβετε τον εαυτό σας καλύτερα μακριά από τα πρέπει και τα θέλω είτε της κοινωνίας είτε άλλων ατόμων που μπορεί να κάνετε παρέα.  Η σεξουαλική μας ταυτότητα είναι μοναδική και πρέπει να είναι πάνω από όλα καθαρή από ξένες επιρροές γιατί δεν θα ικανοποιούμαστε από την ερωτική μας ζωή αλλιώς. 

 Δείτε στη δική μας κοινωνία της σεξουαλικής απελευθέρωσης που η σεξουαλική επαφή είναι ιδιαίτερα εύκολη ότι τελικά από όσους κάνουν έρωτα πολλοί λίγοι είναι αυτοί που περνούν πραγματικά καλά άρα το θέμα δεν είναι απλά να κάνεις έρωτα αλλά να μπορείς μέσα από αυτόν να βρίσκεις αυτό που σε καλύπτει. 

 Μην ξεχάσετε όπως και με το Ηλιοσεληνιακό δίπολο να δείτε σε ποιες θέσεις βρίσκονται οι πλανήτες οι δικοί σας και του συντρόφου σας. 

Άρης / Αφροδίτη σε Ζώδιο 

Άρης/ Αφροδίτη σε Δεκανό 

Άρης/ Αφροδίτη σε Δωδεκατημόριο 

Άρης/ Αφροδίτη σε οίκο 

Άρης / Αφροδίτη όψεις ( που κάνουν στο γενέθλιο) 

Ο Ερμής

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε την Θέση του Ερμή στο χάρτη. Είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς πλανήτες, θα μπορούσα να πω είναι ο πιο σημαντικός ιδιαίτερα σε σχέσεις που δεν είναι και τόσο αρμονικές. Γιατί αν έχετε μία έντονα δύσκολη συναστρία, ένας Ερμής που μπορεί να επικοινωνεί καλά με τον Ερμή του άλλου ατόμου μπορεί μέσα από αμοιβαία κατανόηση και αντίληψη των πραγμάτων να ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν.

Ένας Ερμής όμως που επικοινωνεί πολύ διαφορετικά από ότι ο δικός μας θα φέρει πολύ σημαντικές συγκρούσεις ακόμη και σε περιπτώσεις που τα άτομα ταιριάζουν. 

 Ο Ερμής δεν είναι τόσο ένας πλανήτης που έχει να κάνει με τις ερωτικές ανάγκες αλλά τις γενικότερες ανάγκες μας για επικοινωνία, αλλά φανταστείτε να πρέπει να περάσετε μία ολόκληρη ζωή με έναν άνθρωπο που δεν μπορείτε να μιλήσετε την ίδια γλώσσα. Αν όμως δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα μπορείτε να τη μάθετε και να μπορέσετε ο ένας να κάνει ένα βήμα προς τον άλλο. Αυτό θα μπορέσει να σηματοδοτήσει αν μη τι άλλο τι δυνατότητα για να μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά από ότι στο παρελθόν. 

Δείτε ακόμη:

Οι μοιραίες – καρμικές σχέσεις των Ζωδίων. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)