Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος 13 Μαΐου  2024 – Υλική και Πνευματική Απόλαυση

Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος 13 Μαΐου  2024 – Υλική και Πνευματική Απόλαυση

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

εικόνα_Viber.jpg

Email: [email protected]

facebook: Anna Tsopanaridou

Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος 13 Μαΐου  2024 – Υλική και Πνευματική Απόλαυση.  Μία θετική όψη σχηματίζεται  στις 13 Μαΐου μεταξύ της Αφροδίτης και του Κρόνου. Η Αφροδίτη θεωρείται στην αστρολογία ευεργέτης πλανήτης ενώ ο Κρόνος κακεργέτης. Η πλανήτης της ομορφιάς, της ηδονής, της απόλαυσης έρχεται πιο «κοντά» με τον «στριμμένο», «τσιγκούνη» γέρο. 

Το εξάγωνο γίνεται στην 17ο 39΄ του Ταύρου(Αφροδίτη) και 17ο 39΄ Ιχθύων(Κρόνος). Επηρεάζονται οι μοίρες 16, 17, 18, 19 του Ταύρου, Ιχθύων και Σκορπιού, Παρθένου. Είναι θετική όψη ευκαιρίας, λύσης των προβλημάτων, για μία νέα κατάσταση στην ζωή του ανθρώπου, να ξεκινήσει με ενθουσιασμό κάτι καινούργιο. Είναι ευεργετική όψη, φύσεως Αφροδίτης. 

Εκτός από τον Ήλιο, επηρεάζονται και όσοι έχουν σε αυτές τις μοίρες Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες. 

Σύμφωνα με την μυθολογία, υπάρχουν δύο εκδοχές για την γέννηση της Αφροδίτης. Κατά την Θεογονία του Ησίοδου, ο Κρόνος απέκοψε τα γεννητικά όργανα του Ουρανού, τα πέταξε στην θάλασσα και από τον αφρό αναδύθηκε η Αφροδίτη, εξ’ ου και το όνομά της. Κατά την Ιλιάδα του Ομήρου είναι κόρη του Δία και της Διώνης. Ο Πλάτωνας στο «Συμπόσιον» υποστηρίζει ότι και οι δύο είναι σωστές αλλά αφορούν δύο διαφορετικές οντότητες, την Ουρανία και την Πάνδημο Αφροδίτη. 

Ονομάζεται Κύπριδα ή Κυθέρεια από τους τόπους λατρείας της Κύπρου και Κύθηρα. Ο Όμηρος λέει ότι γεννήθηκε στις ακτές της Πάφου. Ο Ησίοδος υποστηρίζει ότι γεννήθηκε στην θάλασσα των Κυθήρων και ο άνεμος του Ζέφυρου την πήγαν στην Πάφο.

Εξαιτίας της ομορφιάς της, οι θεοί φοβήθηκαν ότι ο ανταγωνισμός για να κερδίσουν την εύνοιά της θα τους οδηγούσε σε πόλεμο. Έτσι ο Δίας αποφάσισε να την παντρέψει με τον Ήφαιστο. Είχε όμως πολλούς εραστές και ο κυριότερος ήταν ο Άρης. 

Ο Κρόνος ήταν Τιτάνας και γιός του Ουρανού και Γαίας. Ανέτρεψε τον πατέρα του με την βοήθεια της Γαίας, αλλά φοβούμενος την ίδια μοίρα, κατάπιε τα παιδιά του. Η αδερφή και γυναίκα του Ρέα, έκρυψε το τελευταία παιδί τους τον Δία. Όταν ο Δίας μεγάλωσε έδωσε στον Κρόνο δηλητήριο και έβγαλε τα αδέρφια του. Ακολούθησε πόλεμος μεταξύ Τιτάνων και Ολύμπιων που κράτησε 10 χρόνια και νίκησαν οι Ολύμπιοι και οι Τιτάνες εξορίστηκαν στα Τάρταρα.

Ο Ταύρος και ο Ζυγός είναι τα δύο ζώδια που κυβερνά η Αφροδίτη. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της θρέψης, της απόλαυσης, της ηδονής και της καλαισθησίας. Η Αφροδίτη στον Ταύρο θέλει την πολυτέλεια, την υλική ασφάλεια, την σιγουριά και την ησυχία της. Θέλει τις ανέσεις της και τις διεκδικεί με πείσμα και επιμονή και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο. 

Στο ζώδιο των Ιχθύων έχει έξαρση η Αφροδίτη, ασχολείται περισσότερο με την δοτικότητα και την προσφορά. Έχει τρυφερότητα, ευαισθησία, γλυκύτητα, έχει την ανάγκη να προσφέρει ό,τι έχει στους άλλους και είναι πάντα με χαμόγελο.

Ο Κρόνος βρίσκεται στους Ιχθύς, ένα ζώδιο που δεν του ταιριάζει πολύ. Προσπαθεί να βάλει τα όριά του, να στερήσει και να περιορίσει την πνευματικότητα, την δοτικότητα, την φιλανθρωπία, το όνειρο και την άκρατη φαντασία-φαντασίωση των Ιχθύων. Εμποδίζεται όμως από τον μοντέρνο κυβερνήτη των Ιχθύων, Ποσειδώνα που επιβάλλει την «τρικυμία», αλλά και από τον Δία, παραδοσιακό κυβερνήτη των Ιχθύων, πληθωρικό και ευεργέτη θεών και ανθρώπων. Άλλωστε οι Ολύμπιοι Δίας και Ποσειδώνας, νίκησαν τον Κρόνο και τους άλλους Τιτάνες.

Στην συγκεκριμένη όψη εξαγώνου θα λέγαμε ότι η Αφροδίτη έχει το «πάνω χέρι». Βρίσκεται σε ζώδιο κυβέρνησής της, σε όριο του Δία και ο Κρόνος είναι στο ζώδιο έξαρση της Αφροδίτης. Δεν θέλει να της κάνει κακό, αφού σύμφωνα με την μία εκδοχή, αυτός της έδωσε ζωή. Προσπαθεί αντίθετα να την βοηθήσει, να της βάλει όριο και μέτρο στις απαιτήσεις της. Την ωθεί να εργαστεί και να αποκτήσει τις επιθυμίες της. 

Ωστόσο της θυμίζει ότι η υπερβολή και η πλεονεξία είναι ματαιότητα. Αντίθετα το μέτρο και το όριο στην υπερβολή θα την οδηγήσει στο να αποκτήσει υπευθυνότητα και να προσφέρει για να ικανοποιήσει το αίτημα των Ιχθύων. 

Ας δούμε πώς θα ευνοηθούν τα 12 ζώδια. 

Κριός

Εσείς οι Κριοί έχετε την ευκαιρία να προχωρήσετε ένα οικονομικό σχέδιο σας, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της καριέρας σας αλλά και στα οικονομικά σας. Δεν αποκλείεται και μία νέα συνεργασία που επιθυμούσατε να πραγματοποιήσετε πολύ καιρό, να πραγματοποιηθεί να ευνοήσει την επαγγελματική σας καταξίωση. 

Στα αισθηματικά μπορεί να αφορά την σχέση με ένα άτομο που ήταν απωθημένο για εσάς. Θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σας και θα δείτε τα όνειρά σας να πραγματοποιούνται.

Ταύρος

Ταύροι, με την πολυαστρία στο ζώδιό σας, με Αφροδίτη, Ήλιο, Ουρανό και Δία, θα έχετε πολλά σημαντικά ξαφνικά γεγονότα σε όλους τους τομείς. Οι δύο ευεργέτες πλανήτες (Δίας, Αφροδίτη) κινούν θετικά τα νήματα της ζωής σας και ελέγχουν από κυβέρνηση και έξαρση τον Κρόνο. Έχετε την ευκαιρία για θετικές εξελίξεις στο χώρο της δουλειάς, τη βοήθεια από φιλικά άτομα, ή από κάποιο ισχυρό άτομο στον επαγγελματικό σας χώρο, που θα στηρίξει τους στόχους και τα σχέδιά σας. 

Δεν αποκλείεται μία μετακίνηση για εργασία στο εξωτερικό, αλλά και μία γνωριμία που μπορεί να εξελιχθεί πολύ θετικά. 

Μπορεί να γνωρίσετε ένα άτομο από την εργασία σας ή το χώρο που κινήστε στην καθημερινότητά σας, ακόμη και από μία φιλική συντροφιά. Θα είναι άτομο αξιόλογο με κύρος, μεγαλύτερης ηλικίας ή μπορεί να βρίσκεται σε κάποια απόσταση.

Δίδυμοι

Δίδυμοι, το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο θα σας δώσει την ευκαιρία για την άνοδο της καριέρας σας, της φήμης και των οικονομικών απολαβών. Τα δημιουργικά και καλλιτεχνικά σας σχέδια θα αποκτήσουν σάρκα και οστά και θα αποδείξουν το πόσο ικανό άτομο είστε λίγο. Το πολυμήχανο και πολυπράγμων μυαλό σας, θα βγάλει στην επιφάνεια πρακτικά αλλά και καλαίσθητα έργα που θέλατε πολύ καιρό να πραγματοποιήσετε.

Αν εργάζεστε με δημόσιους οργανισμούς θα έχετε σημαντικές επιτυχίες που θα σας φέρουν και τα αντίστοιχα έσοδα. 

Έναν έρωτα που κρατούσατε, για αρκετό καιρό, κρυφό, ίσως ήρθε η ώρα να τον φέρετε στην επιφάνεια. Θα έχει την αποδοχή των δικών σας ανθρώπων και θα βγει προς τα έξω ο καλύτερός σας εαυτός.

Καρκίνος

Καρκίνοι είστε από τα ζώδια που ευνοούνται πολύ από τον Κρόνο στους Ιχθύς. Η θετική συνάντησή του με την Αφροδίτη στον Ταύρο μόνο όμορφα πράγματα έχει να σας δώσει. Αν επιδιώκετε ανώτατες σπουδές ή μεταπτυχιακό θα καταφέρετε με επιτυχία να αποκτήσετε ένα πτυχίο. Ευνοείστε για ταξίδια στο εξωτερικό ή ενασχόληση με κουλτούρες άλλων λαών. Δεν αποκλείεται και η μετοίκηση σε άλλη χώρα για δουλειά και ανάπτυξη της φιλοσοφίας σας. 

Η κοινωνικοποίηση θα σας δώσει διασκέδαση και νέες γνωριμίες σε παρέες φίλων ή άλλα κοινωνικά forum. Δεν αποκλείεται μία γνωριμία να εξελιχθεί σε σοβαρή σχέση. 

Λέων

Σας ενδιαφέρει πολύ η ανάπτυξη της καριέρας σας και της κοινωνικής σας εικόνας. Η πολυαστρία στον Ταύρο  με Αφροδίτη και Δία σας έχει βοηθήσει να επιτύχετε τους σκοπούς σας παρόλα τα σκαμπανευάσματα που έχει προκαλέσει ο Ουρανός. Ο Κρόνος από τους Ιχθύς σας βοηθά να περιορίσετε τις οφειλές προς τρίτους, δεν είναι επίσης και την ευκαιρία για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του συντρόφου ή αυτά που έχετε με συνεταίρους. Ευνοεί και τις επενδύσεις σε λογικά πλαίσια και χωρίς κερδοσκοπική χροιά. 

Η κοινωνικοποίηση, ταξίδια, μετακινήσεις και νέες γνωριμίες ευνοούν να βρείτε μία νέα σχέση το πιθανότερο με άτομο με διαφορά ηλικίας.

Παρθένος

Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας μπαίνουν σε νέα πλαίσια. Ευνοείστε να κάνετε νέα ξεκινήματα ή να προωθήσετε την δουλειά σας στο εξωτερικό ή μέσω διαδικτύου. Θα έχετε πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα, με πολλή δουλειά και στρατηγικό στόχο. 

Η σχέση με το σύντροφό σας θα έχει νέες προοπτικές εφόσον δουλεύετε και οι δύο για την ανάπτυξη και την ευζωία της σχέση σας. Δεν αποκλείεται μία νέα σχέση κάποιο ταξίδι που θα ανεβάσει πολύ αυτοπεποίθησή σας. 

Ζυγός

Ο κυβερνήτης σας η Αφροδίτη, στο χώρο των κοινών οικονομικών με το σύντροφο ή με το συνέταιρό σας θα σας βοηθήσει να γεμίσει το ταμείο σας. Αυτό βέβαια απαιτεί σκληρή και οργανωμένη δουλειά και αφοσίωση. Έχετε επίσης βοήθεια να περιορίσετε τις οικονομικές οφειλές και να διεκπεραιώσετε όσες εκκρεμούν.

Στα αισθηματικά, ευνοείστε να βάλετε τάξη και πρόγραμμα στην καθημερινότητα και στις δουλειές του σπιτιού, με το σύντροφό σας. Έτσι θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ζήσετε τον έρωτά σας. Δεν αποκλείεται οι αδέσμευτοι να γνωρίσετε ένα άτομο που θα σας χαρίσει πολλές ερωτικές στιγμές και εμπειρίες.

Σκορπιός

Σκορπιοί είστε και εσείς ένα από τα ζώδια που ευνοείται από τη διέλευση του Κρόνου στους Ιχθύς. Ευνοείστε για νέες συνεργασίες που θα προωθήσουν τα δημιουργικά σας σχέδια θα πετύχετε την αναγνώριση. Οι καλλιτέχνες ευνοούνται και μορφοποιούν ρεαλιστικά και πρακτικά τα δημιουργήματά τους. Ναι σε ερωτικές σχέσεις και γνωριμίες, θα σας ανεβάζουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Οι δεσμευμένοι θα περάσουν όμορφες οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά τους, όσοι έχουν, θα έχουν όμως ευκαιρίες να ξαναζήσουν τον έρωτα των πρώτων ημερών με το σύντροφό τους.

Τοξότης

Η δουλειά και η καθημερινότητα είναι πολύ γεμάτη και κάποιες φορές σας πιέζει αφόρητα. Έχετε την ευκαιρία να οργανώσετε στρατηγικά και να οριοθετήσετε τη δουλειά σας ώστε να έχετε και εσείς χρόνο ελεύθερο για τον εαυτό σας. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αυτόν τον τρόπο σας το δείχνει ο Κρόνος και να μπορέσετε έτσι να έχετε περισσότερα έσοδα από τους κόπους σας. Η αφροδίτη ενεργοποιείται ώστε να κάνει πιο όμορφη την καθημερινότητά σας και κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο, γνωρίζοντας νέα άτομα και κάποιο από αυτά ίσως ταιριάξει καλύτερα με εσάς για να προχωρήσετε σε  σχέση.

Αιγόκερως

Το εξάγωνο του κυβερνήτη σας Κρόνου με την Αφροδίτη σας εννοεί για τη σύναψη νέο συμβολαίων και συμφωνιών και την ανάπτυξη των δημιουργικών σας σχεδίων. Η καριέρα σας τονώνεται, αισθάνεστε κοινωνικά δυνατοί και οικονομικά πιο εύρωστοι. 

Μία γνωριμία σε ταξίδι ή σε μετακίνηση θα σας φουντώσει ερωτικά και θα αισθανθείτε σαν έφηβοι. Η καλαισθησία και η ομορφιά του ατόμου που θα γνωρίσετε θα σας ωθήσει να προχωρήσετε πιο σοβαρά αυτήν την γνωριμία. Οι δεσμευμένοι θα έχετε την ευκαιρία να οργανώσετε εκδρομές και μικρά ταξίδια με την οικογένειά σας και να έρθετε περισσότερο κοντά με τα παιδιά σας. 

Υδροχόος

Οργανώνετε την δουλειά σας και προσπαθείτε για την προώθηση της σε κοινωνικά δίκτυα ώστε να έχετε καλύτερο κέρδος. Ίσως αποφασίσετε να ξεκινήσετε νέες συνεργασίες και στο εξωτερικό. Η διακόσμηση του χώρου εργασίας σας βοηθά να εργάζεστε καλύτερα, πιο άνετα και ευχάριστα. 

Θα αποφασίσετε να κάνετε ανακαίνιση και στο σπίτι σας φροντίζοντας πάντα να αποφύγετε τις σπατάλες. Θέλετε να είναι όμορφος ο χώρος του σπιτιού και να τον απολαμβάνετε μαζί με το σύντροφό σας και με τα παιδιά σας.

Αν επιδιώκετε την πώληση ακινήτου μπορεί να βρεθεί μία πολύ καλή ευκαιρία να πάρετε τα χρήματα που ζητάτε. 

Ιχθύες

Το εξάγωνο του Κρόνου με την Αφροδίτη σας επηρεάζει άμεσα, αφού ο Κρόνος διελαύνει στο ζώδιό σας. Θέλει να σας βάλει το όριο και τον περιορισμό στη δοτικότητα και στη φαντασία σας. Τα όνειρά σας πρέπει να αποκτήσουν πρακτικά ρεαλιστικά αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για εσάς. Η Αφροδίτη, κυβερνήτρια εξάρσεως και ο Δίας κυβερνήτης παραδοσιακός του ζωδίου σας, διελαύνουν στο χώρο των αδερφών και στενών συγγενών αλλά και των κοντινών μετακινήσεων. 

Αν είχατε προβλήματα με αδέρφια σας θα λυθούν με το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους. Μικρές μετακινήσεις και επαφές για τη δουλειά σας θα σας ευνοήσουν για νέα συμβόλαια και συμφωνίες με τα αντίστοιχα οικονομικά αποτελέσματα. Η καριέρα σας και η φήμη σας θα έχουν μία πολύ τονωτική “ένεση”. 

Θα κάνετε εκδρομές με το σύντροφό σας και με φίλους για να απολαύσετε τη φύση και να καθαρίσει η ψυχή σας. Όσοι δεν έχετε σχέση είναι πολύ πιθανό σε μία από αυτές τις εκδρομές να γνωρίσετε κάποιο άτομο από το φιλικό σας περιβάλλον και να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. 

Σημείωση: Aν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον προσωπικό χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη. Το προσωπικό ωροσκόπιο είναι πολυσύνθετο, πολυπαραγοντικό και μοναδικό!!!!

Εβδομαδιαίες  οικονομικές προβλέψεις 13-19 Μαΐου – Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί  και Υδροχόοι έχουν την  τιμητική  τους – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)