Άρης Τετράγωνο Πλούτωνας – 11/06/2024 – Ο Πόλεμος των Κάστρων

Άρης Τετράγωνο Πλούτωνας – 11/06/2024 – Ο Πόλεμος των Κάστρων

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 4:21 το απόγευμα, ο Άρης που μόλις ξεκίνησε την πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου – που δεν τον βολεύει καθόλου για να λέμε την αλήθεια – θα συναντήσει με όψη τετραγώνου τον ανάδρομο Πλούτωνα από τις 01ο 45’ του Υδροχόου. Όσοι καθήσατε στην άκρη της καρέκλας σας με αυτή την είδηση, χαλαρώστε. Δε μυρίζει μπαρούτι αυτή τη φορά. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

Ο Άρης έχει μόλις ξεθυμάνει την ορμή του αφού πέρασε από τον Κριό, και πιο χαλαρός, ίσως ράθυμος στο ζώδιο του Ταύρου δυσκολεύεται να βρει κάτι για να τσακωθεί. Αν κάτι τον απασχολεί τώρα είναι η εδαφική του κυριαρχία και καθώς βρίσκεται κάτω από την κυβέρνηση της Αφροδίτης, αναζητάει κατοχύρωση. Τα δικά του – δικά του και σε κάποιες περιπτώσεις και των άλλων δικά του. Αν τον χαρακτηρίζαμε κομπλεξικό, λάθος δεν θα κάναμε, καθώς τον απασχολεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει – με μεγάλη υπομονή – αυτό που «θέλει». 

Από το ζώδιο του Υδροχόου πάλι ο Πλούτωνας, έχουμε ήδη ακούσει ότι έχει έρθει να μεταμορφώσει τις ισχύουσες κοινωνικές δομές και πολιτικά καθεστώτα που είναι πλέον ανεδαφικά για την εποχή μας. Τον βρίσκουμε σε ανάδρομη πορεία – που θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Οκτώβρη και θα αγγίξει για τελευταία φορά την ουρίτσα του Αιγόκερω, πριν συνεχίσει οριστικά στον Υδροχόο. Λες και κοιτάζει πίσω να βεβαιωθεί ότι δεν άφησε λιθαράκι ανέγγιχτο εκεί, στα σημαντικά κατεστημένα, στις αμετακίνητες αξίες των οικονομικών υπερδυνάμεων. Ο Πλούτωνας είναι και πάλι υπό την κυβέρνηση του Κρόνου (στους Ιχθύς) και προκαλεί αμείλικτα το status quo, ενώ όπως και τον Οκτώβριο, έτσι και τώρα, ο Άρης βρίσκεται κάτω από την κυβέρνηση της Αφροδίτης που είναι και αυτή ανήσυχη και λίγο σκόρπια στο ζώδιο των Διδύμων. 

Και κάπως έτσι φθάσαμε εδώ, στα «πέναλτι» του αγώνα της ζωής και του εγκόσμιου σκηνικού. Ας θυμηθούμε όμως την τελευταία φορά που Άρης και Πλούτωνας συναντήθηκαν με όψη τετραγώνου, που δεν είναι και τόσο μακριά, αλλά πολύ περισσότερο τα γεγονότα που ακολούθησαν τον Οκτώβριο του 2023 φέρονοντας και μπαρούτι και αίμα. Στις 9/10/2023 ο Άρης – τότε στο Ζυγό – και ο Πλούτωνας – τότε στον Αιγόκερω, λίγες μέρες πριν την ηλιακή έκλειψη στο Ζυγό (14/10/2023) πυροδότησαν την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ (που ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου). Το ιστορικό που ακολούθησε το ξέρουμε λίγο πολύ όλοι, όπως και ότι οι τίτλοι τέλους σε αυτή την ιστορία δεν έχουν ακόμα διαμορφωθεί. 

Όσοι επιθυμείτε μια σύντομη αναδρομή στο τι προβλέπαμε τότε, ξαναδιαβάστε «Θα σε δω στην επόμενη μάχη» https://christosarchos.gr/aris-tetragono-ploutonas-9-oktovriou-2023-tha-se-do-stin-epomeni-machi/

Καθώς ο Άρης κλωθογυρίζει στον Ταύρο, σίγουρα θα νιώσουμε τριγμούς σε θέματα που αφορούν στις υλικές μας κατακτήσεις, τα αγαθά μας, κυριολεκτικά τα χρήματά μας καθώς και τους θεσμούς που τα διαφεντεύουν και μας σπρώχνουν στη συνεχή αύξησή τους, κάτι που για τους περισσότερους φαίνεται ανέφικτο. Και ενώ ο Πλούτωνας μιλάει ακόμα χαλαρά με τον Δία και τον Ποσειδώνα, ο Άρης – χωρίς άλλες όψεις – εστιάζει μονοδιάστατα στον Πλούτωνα, σαν να τον προκαλεί να τον ακολουθήσει στη δράση του. 

Καθώς η χώρα μας θα βρίσκεται στον απόηχο των Ευρω-εκλογών (τί όρος και αυτός!) ίσως πρέπει να ετοιμαστούμε για επιπτώσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Δεν αποκλείεται η δυναμική άνοδος φιλελεύθερων συνδυασμών λόγω της θέσης του Πλούτωνα στον Υδροχόο, αλλά και η άνοδος «επικίνδυνων» σχημάτων. Αναρωτιόμαστε βέβαια, πόσο τυχαίο ή μοιραίο είναι να διεξάγονται πάλι εκλογές με όψη Άρη/Πλούτωνα όπως και τον Μάιο του 2023 (τότε στον Λέοντα – Υδροχόο).

Σε προσωπικό επίπεδο, η ένταση μεταξύ Άρη και Πλούτωνα προβλέπεται να εκδηλώσει εμμονική προσκόλληση σε εμπράγματες αξίες, και τάσεις ελέγχου εκείνων που μας προκαλούν. Για τους ριψοκίνδυνους συστήνουμε εγκράτεια για την αποφυγή απωλειών σε οικονομικά ζητήματα, όπως και ατυχήματα από ξεροκεφαλιά. Όσο για τις διαπροσωπικές σχέσεις, η τάση επιβολής, τα πάθη, και ζήλιες ως προς το ποιος έχει το «πάνω χέρι» είναι στο μενού των ημερών. 

Επηρεάζονται τα σταθερά ζώδια της αρχής του Α΄ Δεκαημέρου (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) από 0 έως 3 μοίρες, και όσοι έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες αυτές (Ερμή, Αφροδίτη και Άρη).

Ας δούμε λοιπόν πως θα επηρεαστεί κάθε ζώδιο αυτή τη φορά από την πάλη ανάμεσα σε Άρη και Πλούτωνα. Διαβάζουμε πάντα το ζώδιο του Ωροσκόπου μας, μετά του Ήλιου μας – για πρωινά γενέθλια – και τέλος της Σελήνης μας. Για βραδινά γενέθλια, Ωροσκόπο – Σελήνη – Ήλιο, για μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Από την Αλεξάνδρα Καραλή

Άρης Τετράγωνο Πλούτωνας – 11/06/2024 – Ο Πόλεμος των Κάστρων 3

Υπενθυμίζουμε ότι αν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον προσωπικό του χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη.

ΚΡΙΟΣ

Η προσοχή σας στρέφεται τόσο στα οικονομικά σας, όσο και στα όσα διεκδικείτε από μεγάλους οργανισμούς στους οποίους είτε εργάζεστε είτε επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Ο ευρύς κοινωνικός σας κύκλος ίσως σας πιέζει να προσανατολισθείτε σε οικονομικές ενέργειες και δαπάνες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα ή ανέτοιμους για κάτι τέτοιο. 

Ο κυβερνήτης σας – Άρης – σήμερα δυσκολεύεται να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες, όσο και αν η όρεξή σας έχει ανοίξει για τέτοια θέματα. Χαμηλώστε τον πήχη των οικονομικών προσδοκιών που σας καλλιεργούν «τρίτοι» και θεωρήστε ότι το μαγικό ραβδί εδώ το κρατάτε εσείς και μόνο μέσα από επίμονη εργασία. 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο αγώνας σας επικεντρώνεται στην προβολή σας και την κατάκτηση αξιωμάτων που επιθυμείτε διακαώς. Κάποιοι ίσως θεωρείτε αναφαίρετο δικαίωμά σας αυτό που επιδιώκετε. Είναι; Ο τρόπος βέβαια που θα διεκδικήσετε κάτι τέτοιο ίσως φανεί ανάρμοστος για την εικόνα σας. 

Η γαλαντομοσύνη σας αυτή τη φορά απουσιάζει και ίσως εκδηλωθεί ως τραχιά και άκομψη απαίτηση που θα κάνει τους ανωτέρους σας – ή άτομα ισχύος – να αναδιπλωθούν απέναντί σας. Προσπαθήστε να προβάλετε τα θετικά σας στοιχεία και πρότερες επιτυχίες σας ως βάση των αιτημάτων σας και μην ακυρώνετε με το πείσμα σας την κοινωνική σας θέση. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αυτές τις μέρες νιώθετε ανήσυχοι, ίσως εκδηλώσετε φοβίες και ιδεοληψίες για νομικές υποθέσεις, σημαντικά συμβόλαια που περιμένετε να ωριμάσουν, καθώς και ζητήματα που αφορούν ανώτερες σπουδές ή και το εξωτερικό. Πολλά μαζεμένα σας απασχολούν και τα παλεύετε μόνοι σας με τις σκέψεις σας στην «πέμπτη» ταχύτητα. 

Ό,τι σκαρώνετε στα κρυφά θέλει προσοχή, όχι μην μαθευτεί, αλλά γιατί δεν μπορείτε να πάρετε βοήθεια εκεί που θα μπορούσατε. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε προσανατολισμό στα παραπάνω ζητήματα, και οπωσδήποτε να είστε επιφυλακτικοί – το παρασκήνιο είναι ενεργό και πρέπει να το έχετε υπόψη, καθώς κάποιοι μπορεί να αντιτίθενται στα συμφέροντά σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Οι πρωτοβουλίες σας για κοινωνική σας δράση ίσως σας φέρoυν αντιμέτωπους με τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις σας απέναντι σε θεσμούς (χορηγούς, εφορίες, τράπεζες, κλπ) που αυτή την εποχή δεν αστειεύονται. Προσέξτε ώστε οι δραστηριότητες που λαμβάνετε για το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον να μην αντικρούονται με δύσκαμπτους φορείς που μπορούν να τερματίσουν τη δράση σας με το «έτσι θέλω». 

Βεβαιωθείτε ότι αγωνίζεστε για γενικότερα αξιόλογα ζητήματα και όχι μόνο για τη δική σας άποψη επ΄αυτών, ή για ομάδες που σας κατευθύνουν σε θέσεις που δεν σας εκφράζουν απόλυτα. 

ΛΕΩΝ

Νιώθετε σε θέση ισχύος για να διεκδικήσετε επί τέλους επαγγελματική κατοχύρωση και αναγνώριση, επιδεικνύοντας επιμονή και καταβάλλοντας σημαντική προσπάθεια για την επιτυχία σας. Αρκεί να κουμπώσετε λίγο την τάση επίδειξης ή αλαζονείας που αυτή τη φορά ίσως εκδηλωθεί πιο έντονα. Προσπαθήστε να συμπλεύσετε με συνεργάτες και δυνατούς αντιπάλους στις επαγγελματικές σας σχέσεις που ίσως έχουν πλεονεκτήματα απέναντί σας ακόμα αυτή την εποχή. 

Πιθανές ρήξεις λόγω των δικών σας ενεργειών να σας στοιχίσουν σημαντικά.  Επικεντρωθείτε σε «γειωμένους» και εφικτούς στόχους προκειμένου να τα επιτύχετε στο πεδίο δράσης σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αρκετά ευνοημένοι εσείς με την κόντρα Άρη/Πλούτωνα που σας ωθεί να δράσετε με επιμονή για να πετύχετε σε ευρύτερα πεδία μόρφωσης, ταξιδιών και φιλοσοφικών αναζητήσεων. Η πρωτοβουλία σας μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά σας, ενδεχομένως με μια μακρόχρονη παραμονή στο εξωτερικό ή την έναρξη μιας σημαντικής και ουσιαστικής σπουδής, που θα απαιτήσουν κόπο.  

Μετρήστε τις δυνάμεις σας σε αυτά τα θέματα ώστε να ξέρετε μέχρι που φθάνει το χέρι σας για να αποφύγετε ταξιδιωτικές ή νομικές ταλαιπωρίες εκεί που θα βρεθείτε. Βεβαιωθείτε ότι κυνηγάτε κάτι που πραγματικά ταιριάζει στις πνευματικές σας ανησυχίες. 

ΖΥΓΟΣ

Τα δημιουργικά σας σχέδια δέχονται προκλήσεις αυτό τον καιρό λόγω υποχρεώσεων προς τρίτους που γίνονται πλέον πιεστικοί έως και φορτικοί. Ίσως είναι το καμπανάκι που θα σας ενεργοποιήσει να δράσετε με διαφορετικό τρόπο και να αλλάξετε ριζικά το πως διαχειρίζεστε το αλισβερίσι με τις αρχές και με όσους έχουν σημαντικές απαιτήσεις από εσάς. 

Αυτό αφορά και τις σχέσεις σας με παιδιά και ερωτικούς συντρόφους, οπότε φροντίστε να μαζέψετε τις κυριαρχικές σας τάσεις και τη μανία ελέγχου τους ώστε να μην τους τρέψετε σε φυγή. Επενδύστε στην εκδήλωση του φυσικού πάθους (ώ! Ναι!) για εκτόνωση, καθώς και σε μια «επανεκκίνηση» στη σχέση σας με τα παιδιά σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το διακύβευμα των ημερών αφορά τη δυναμική κάθε είδους σχέσεων που διατηρείτε ή επιδιώκετε να θεμελιώσετε. Ο κυβερνήτης σας Άρης σας ωθεί να καλλιεργήσετε στο έπακρο επαφές και συνεργασίες που πιστεύετε ότι θα σας κατοχυρώσουν σε πεδία που θα σας «εξασφαλίσουν», ό,τι και αν σημαίνει αυτό για εσάς. 

Το οικείο περιβάλλον σας είναι εκείνο που θα γίνει βαλβίδα εκτόνωσης και σημαντικού ελέγχου του που πάτε να βαδίσετε. Για τους νεώτερους, οι οικογενειακές παρεμβάσεις στις διαπροσωπικές σας σχέσεις μπορεί να είναι καταλυτικές, έως και σωτήριες ακόμα και αν σας κάνουν να νιώσετε την απόλυτη χειραγώγηση εκ μέρους τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εγκλωβισμένοι σε δράσεις της καθημερινής ζωής εσείς, έχετε κάθε λόγο να νιώθετε ασφυξία καθώς οι επιταγές της πρακτικής πλευράς της ζωής έχει προτεραιότητα αυτό τον καιρό. Αφοσιωθείτε με μεθοδικότητα σε ό,τι έχετε να διεκπεραιώσετε χωρίς νεύρα και δυσφορία. Έτσι θα αποφύγετε και την κόπωση, που μπορεί να φέρει και αδιαθεσίες και μικροατυχήματα από ραθυμία. 

Προσοχή σε προστριβές με αδέλφια και γείτονες που διεκδικούν την προσοχή σας την ώρα που είστε πνιγμένοι στις δουλειές σας. Μικρές διαδρομές μαζί τους και σύντομες συναντήσεις είναι η καλύτερη διέξοδος. Όσοι είστε ακόμα σε περίοδο εξετάσεων, επενδύστε σε βαθιές επαναλήψεις στα πιο «βαρετά» θέματα, ώστε να κάνετε την υπέρβασή σας. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καιρός να επενδύσετε, ή και να ενδώσετε στις ανάγκες των παιδιών σας (και των παιδιών τους αν έχουν) ακόμα και αν αυτό σας στερεί ευκαιρίες διασκέδασης ή ασχολίας με τα δημιουργικά σας σχέδια. Πιθανόν να αναγκασθείτε να τους δώσετε οικονομική στήριξη αυτή την εποχή για να εξυπηρετήσουν ταμειακές υποχρεώσεις τους.

Αποφύγετε να εκτονώσετε τυχόν εκνευρισμούς στον ερωτικό σας σύντροφο, που μάλλον δεν φταίει και χαλάσετε το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης σας. Προσοχή ας κάνουν οι επίτοκες γυναίκες (και λόγω καύσωνα) με αποφυγή έντονης σωματικής δράσης. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με ισχυρογνωμοσύνη και αρκετά πιεστική συμπεριφορά επιχειρείτε να φέρετε τα πάνω κάτω στο σπίτι σας και στις οικογενειακές δομές, μια εποχή που κάτι τέτοιο είναι μάλλον ακατόρθωτο. Αρκετοί νιώθετε ότι ο χώρος σας δεν σας ταιριάζει σαν να είστε ο «Ταύρος στο Υαλοπωλείο» και ίσως επιχειρείτε να θέσετε σε νέες βάσεις το ποιος κάνει κουμάντο στην οικογένεια και ποιος βάζει τις προτεραιότητες.

Η προσωπική σας ανάγκη να αλλάξετε τα δεδομένα και να επιβάλετε τα θέλω σας σαν να έχετε εσείς μόνο δίκιο, μπορεί να αποκαλύψουν δύσκολες πλευρές του εαυτού σας. Αποφύγετε παρορμητικές ενέργειες να ξεριζώσετε κάτι που ίσως κατά βάθος να μην χρειάζεται τέτοιες βαθιές τομές. 

ΙΧΘΥΕΣ

Περισσότερο ομιλητικοί και κοινωνικοί από ποτέ, κυρίως για θέματα φίλων και της περιουσιακής τους κατάστασης – ναι, μιλάμε για «κουτσομπολιό» – μπορεί να βρεθείτε και λίγο εκτεθειμένοι με το βάθος της γνώσης που έχετε για μερικούς ανθρώπους. Αντισταθείτε στον πειρασμό να εμβαθύνετε σε σχόλια για να βρείτε ζουμερές ιστορίες για συγγενείς, φίλους, συμμαθητές και «κολλητούς» σας, και να τις αναμεταδώσετε. 

Δεν θέλετε να γίνετε εσείς ο λόγος που θα κρατηθούν πλέον μυστικά από εσάς και που ίσως πυροδοτήσουν πίσω από την πλάτη σας κακές φήμες που μπορεί να σας θίξουν σημαντικά. 

Προσοχή από 15 – 22 Ιουνίου. Παγίδες και αυταπάτες για τα 12 ζώδια! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)