Δίας Εξάγωνο Βόρειος Δεσμός 10 Ιουλίου 2024 – Επέκταση οριζόντων και σχέσεων

Δίας Εξάγωνο Βόρειος Δεσμός 10 Ιουλίου 2024 – Επέκταση οριζόντων και σχέσεων

Δίας Εξάγωνο Βόρειος Δεσμός – Επέκταση οριζόντων και σχέσεων. Ο Δίας από το ζώδιο των Διδύμων, στην 10 μοίρα και 8 λεπτά, θα σχηματίσει όψη εξαγώνου ακριβείας με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, στις 10 μοίρες και 8 λεπτά στο ζώδιο του Κριού, στις 01:00 το πρωί. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι στις 9,10,11 και 12 μοίρες του Κριού, Ζυγού Καρκίνου, Αιγόκερω αλλά και Διδύμων,Τοξότη. Παράλληλα ο Δίας σχηματίζει και τρίγωνο ακριβείας στις ίδιες μοίρες με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού, επηρεάζοντας έτσι διπλά τις ίδιες μοίρες, αφού σχηματίζει διευκολυμένη αντίθεση με τους δεσμούς της Σελήνης.

Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της τύχης, βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, μία θέση που δεν είναι τόσο ευνοϊκή για τα ζητούμενα του πλανήτη, δηλαδή δεν μπορεί να λειτουργήσει με όλη του τη δυναμική. Σε αυτή τη θέση βρίσκεται σε αδυναμία και είναι δύσκολο να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του. Παρόλα αυτά μας χαρίζει αισιοδοξία και την αντίληψη να αντιμετωπίζουμε με έξυπνους και επινοητικούς τρόπους τα ζητήματα μας και παράλληλα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Βασιλικό Αστέρα Αλντεμπαράν, που  δίνει τιμές και την ώθηση να είμαστε δημιουργικοί και με μεγάλη επιθυμία για στρατηγική δράση.

Ο Βόρειος Δεσμός και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, δεν είναι πλανήτες, αλλά δύο σημεία που βρίσκονται ακριβώς το ένα απέναντι από το άλλο (αντίθεση) και είναι τα σημεία που τέμνει η τροχιά της Σελήνης την τροχιά Γης γύρω από τον Ήλιο. Για τους Καρμικούς αστρολόγους είναι ο άξονας του Κάρμα, δηλαδή από πού ερχόμαστε από τις προηγούμενες ζωές μας (Νότιος Δεσμός) και πού πρέπει να πάμε, δηλαδή τις καρμικές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσουμε (Βόρειος Δεσμός) ή αλλιώς τα μαθήματα που πρέπει να πάρει η “ψυχή” για να προαχθεί σε ανώτερο επίπεδο γνώσης για να φτάσει στη Θέωση, στο “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν”.

Η όψη εξαγώνου είναι μια όψη που δίνει ευκολίες να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες  τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά έχοντας υπόψη ότι οι ευκολίες που δίνονται από το “σύμπαν” είναι πρόσκαιρες και επίσης να έχουμε υπόψη ότι μπορεί να μην αντέξουν σε βάθος χρόνου, για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προνοητικοί.

Η όψη Εξαγώνου του Δία με το Βόρειο Δεσμό, έχει ως κύριο γνώρισμα την εξωστρέφεια, την συλλογή και διασπορά πληροφοριών και θα μας δώσει την ώθηση, αν τις εκμεταλλευτούμε σωστά, να δράσουμε με εποικοδομητικά αποτελέσματα σε προσωπικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Επίσης μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε καλύτερα, με καλύτερη αντίληψη αλλά και ενσυναίσθηση. Αυτό το διάστημα οι συζητήσεις θα είναι πιο πνευματικές και θα βοηθήσουν στην επέκταση των οριζόντων μας. Οι φιλίες, αλλά και οι σχέσεις που θα ξεκινήσουν αυτό το διάστημα θα προσφέρουν στα άτομα πνευματική διέγερση και φροντίδα. 

Από την Άντα Στάθη

Δίας Εξάγωνο Βόρειος Δεσμός 10 Ιουλίου 2024 - Επέκταση οριζόντων και σχέσεων 3

 Σημείωση: Αν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη.

Κριός

Αγαπητοί Κριοί, με αυτή την όψη θα ανακαλύψετε τρόπους να βγείτε από αδιέξοδα που σας έχουν εγκλωβίσει και να βρείτε λύσεις στα θέματα που σας απασχολούν. Θα έχετε εύνοια σε συζητήσεις που θα χρειαστεί να κάνετε και να πετύχετε συμφωνίες που θα είναι αρκετά ωφέλιμες για εσάς. Ιδιαίτερα ευνοϊκό διάστημα για υπογραφή συμβολαίων ή συμφωνιών, αλλά φροντίστε να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Θέματα από παλιά που έχουν να κάνουν με την ευρύτερη οικογένεια και σας έχουν δημιουργήσει εμπόδια, τώρα μπορείτε να τα ξεπεράσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Ταύρος

Αγαπητοί Ταύροι, είναι ευνοϊκή όψη για να ξεπεράσετε θέματα που αφορούν το παρελθόν και να τερματίσετε με έξυπνους τρόπους θέματα που σας προβληματίζουν στην καθημερινότητα σας ή την υγεία σας. Η αυτοπεποίθηση σας αλλά και η τύχη σας ανεβαίνει και έχετε την ευκαιρία να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας και να ασχοληθείτε πιο σωστά με τον εαυτό σας.

Δίδυμοι

Αγαπητοί Δίδυμοι, η όψη αυτή σας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με μεγαλύτερη ακόμη ευκολία και να γίνετε δημοφιλείς και αποδεκτοί από το περιβάλλον σας. Η αισιοδοξία σας θα είναι μεταδοτική και οι προοπτικές θα είναι πολύ καλύτερες, για να παρουσιάσετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας σε φιλίες ή κοινωνικές ομάδες. Επίσης έχετε εύνοια  για νέες γνωριμίες αλλά ακόμη  να διακόψετε σχέσεις και μπορείτε να το κάνετε χωρίς να αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Καρκίνος

Αγαπητοί Καρκίνοι, αυτή η όψη για εσάς, είναι ευνοϊκή για να πραγματοποιήσετε κάποια μετακόμιση ή να πουλήσετε κάποιο ακίνητο για να αγοράσετε κάποιο άλλο είτε να πραγματοποιήσετε κάποιο απωθημένο που σχετίζεται με το σπίτι σας. Θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ή να βάλετε τα θεμέλια για το κάνετε πραγματικότητα. Για κάποιους από εσάς είναι ένα εποικοδομητικό διάστημα να λύσετε το γόρδιο δεσμό με το παρελθόν και να μπορέσετε να ανοίξετε τα φτερά σας.  

Λέων

Αγαπημένα Λιοντάρια, η όψη αυτή αφορά τις φιλίες και τις κοινωνικές σας σχέσεις. Ίσως δημιουργήσετε νέες σχέσεις με άτομα πιο πνευματικά από ό,τι συχνά συναναστρέφεστε και αυτό να σας ανοίξει νέους ορίζοντες και νέους στόχους. Σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και κουλτούρας και να ξεφύγετε από τα τετριμμένα που έχουν πια φθαρεί. Σε κάποιους από εσάς θα δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψετε με ευεργετικά αποτελέσματα για την ιδιοσυγκρασία σας.

Παρθένος

Αγαπητοί Παρθένοι, αυτή η όψη είναι πολύ βοηθητική για τον τομέα της καριέρα σας, ειδικά αν είστε σε υψηλές θέσεις ή έχετε στόχο να αποκτήσετε. Παρόλα αυτά έχετε ένα μόνιμο άγχος με τα οικονομικά σας, ίσως και μια ανασφάλεια ότι θα χάσετε τα χρήματα σας, την οποία και μπορείτε  τώρα να τη δουλέψετε για να την αποβάλλετε. Αυτό το διάστημα κάποια οικονομική ενίσχυση θα έχετε από το οικογενειακό σας περιβάλλον ή ακόμη και από επιστροφές φόρων.

Ζυγός

Αγαπητοί Ζυγοί, αυτή η όψη είναι σχεδόν ευεργετική για εσάς σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Σας δίνεται η ευκαιρία να κλείσετε τον κύκλο του “εμείς” και να ανοίξετε τον κύκλο του “εγώ” ανώδυνα και χωρίς εμπόδια για εσάς. Με αυτή την όψη έχει την ευκαιρία να μπείτε σε σχέσεις ή συνεργασίες που θα σας ενεργοποιούν πνευματικά και αισθαντικά και θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Σκορπιός

Αγαπητοί Σκορπιοί, η όψη σας βάζει σε διαδικασία να κόψετε ή διακόψετε δεσμούς με το παρελθόν ή να βάλλετε τέλος σε θέματα εσωτερικά που σας ταλαιπωρούν. Παράλληλα σας δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσετε κατά πολύ την ποιότητα της καθημερινότητας σας ή της εργασίας σας. Παράλληλα γίνεστε διορατικοί και με δυνατή διαίσθηση και μπορείτε να διαχειριστείτε  οικονομικά που έχουν να κάνουν με τρίτους ή κληρονομικά θέματα, με μεγαλύτερη ευκολία.

Τοξότης

Αγαπητοί Τοξότες,  η όψη αυτή σας ευνοεί να αξιολογήσετε καλύτερα τις σχέσεις σας με τον σύντροφο ή τα παιδιά σας και να βάλετε σε καινούργια βάση την μεταξύ σας επικοινωνία. Ίσως πάλι συναντήσετε το έτερο σας ήμισυ, αλλά σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αποφύγετε την υπερβολική αισιοδοξία. Επίσης αν θέλετε να προχωρήσετε σε επισημοποιήση μιας σχέσης ή συνεργασίας είναι ευνοϊκό διάστημα για να το πραγματοποιήσετε. Κάποιοι από εσάς ίσως θελήσετε να απομακρυνθείτε από περιβάλλοντα που νιώθατε ότι δεν σας ταιριάζουν και τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να το πράξετε.

Αιγόκερως

Αγαπητοί Αιγόκεροι, με αυτήν την όψη ίσως  σας ευνοεί να αξιολογήσετε καλύτερα τα κεκτημένα σας και να προχωρήσετε σε βελτιώσεις στο χώρο του σπιτιού σας κάτι που θα ομορφύνει την καθημερινότητα σας και σας δώσει μια νότα ηρεμίας. Αν αναζητάτε εργασία ή θέλετε να βελτιώσετε τις συνθήκες στην ήδη υπάρχουσα, είναι ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας, φτάνει να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας στις ευκαιρίες που θα σας δοθούν.

Υδροχόος

Αγαπητοί Υδροχόοι, αυτή η όψη σας ευνοεί στον τομέα των ερωτικών σας σχέσεων και των οικονομικών σας. Ίσως όμως κάποιοι από εσάς ανακαλύψετε ότι μπορεί κάποιο δημιουργικό χόμπι που ασχολείστε να γίνει πηγή εσόδων. Σίγουρα η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ανεβαίνει αλλά καλό είναι να αποφύγετε τις απερισκεψίες και να σκέφτεστε δύο φορές πριν πράξετε κάτι.  

Ιχθύες

Αγαπητοί Ιχθύες, η όψη αυτή ευνοεί τα οικονομικά σας, αφού μπορείτε να κλείσετε  κάποια θέματα με οφειλές που σας απασχολούν και να μπείτε σε οικονομική ανάκαμψη. Μπορεί να μην πλουτίσετε, όμως σας φεύγει ένα βάρος πάνω από την πλάτη σας. Ίσως όμως και να λάβετε κάποια χρήματα που μπορεί να βοηθήσουν εσάς και τον οικογενειακό κορβανά. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιο σπίτι, είναι ιδανικό διάστημα για να κάνετε την έρευνα σας.

‘Αντα Στάθη

Τα 3 Πιεσμένα Ζώδια της Εβδομάδας 8 – 14 Ιουλίου 2024 – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)