Ερμής στους Ιχθύς 23 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου 2024 : Ένα ψάρι που το έλεγαν Ερμή

Ερμής στους Ιχθύς 23 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου 2024 : Ένα ψάρι που το έλεγαν Ερμή

Μια φορά το χρόνο έρχεται η ώρα που ο πλανήτης της επικοινωνίας, της διάδοσης της πληροφορίας, του νευρικού συστήματος, του εμπορίου, περνάει στο σπίτι των Ιχθύων για να ολοκληρώσει την ετήσια πορεία του στον ζωδιακό κύκλο. 

Από τον Σταύρο Cristo

Ερμής στους Ιχθύς 23 Φεβρουαρίου - 10 Μαρτίου 2024 : Ένα ψάρι που το έλεγαν Ερμή 3


Ο Ερμής εισέρχεται στους Ιχθύς πάντα κοντά στην εποχή που προηγείται της άνοιξης. Ταιριάζει πολύ αυτό στην διευρυμένη και αφαιρετική αντίληψη του ζωδίου σε σχέση με την απτή πραγματικότητα. Ταιριάζει και με τον καιρό της περιόδου αυτής. Οι Ιχθύες είναι ζώδιο που υποβάλλει τον Ερμή μέσα σε μια χρονική αοριστία, ώστε να αποτραβηχτεί στον υποσυνείδητο νου και να συνδεθεί με τις ανώτερες συχνότητες του συμπαντικού φάσματος. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επιρροή του Ερμή στους Ιχθύς

Μέσα στην καρδιά του ύστερου χειμώνα είναι η πιο ταιριαστή περίοδος για να βρεθεί ο πλανήτης της πληροφορίας σε αυτή την περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Φέτος καθώς ο Ερμής περνάει από τους Ιχθύς βρίσκεται σε πλήρη επιτάχυνση, έτσι θα μείνει εκεί για μόνο δύο εβδομάδες. Είναι ένα παράθυρο χρόνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική ενατένιση σε σχέση με τις ιδέες που είχαμε στο έτος που πέρασε, ποιες ιδέες μας απασχόλησαν σε επίπεδο πληροφορίας αλλά – ακόμα πιο σημαντικό – πώς τις αισθανθήκαμε μέσα μας και τι ψυχικές σκεπτομορφές δημιούργησαν εντός μας. 

Ανάμεσα στις καθημερινές εργασίες μας, τις ρουτίνες μας, τον χρόνο διασκέδασης και ξεκούρασης που θα έχουμε αυτό το μήνα, θα βοηθηθούμε πολύ σε διανοητικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο από την επιρροή του Ερμή στους Ιχθύς. Πώς; 

Αφιερώνοντας χρόνο για να νιώσουμε και να κατανοήσουμε με διευρυμένη νόηση ότι συμβαίνει στη ζωή μας. Είναι πολύ ευνοϊκό διάστημα για να επενδύσουμε στην ψυχική και συναισθηματική εργασία με τον εαυτό μας, χρησιμοποιώντας της ολιστική επιρροή του Ερμή μέσα από την χρήση της συμβολικής γλώσσας που εδρεύει στο βασίλειο των Ιχθύων.

Από τον Stavro Christo

facebook: Stavro Christo

e-mail: [email protected]

Οι όψεις που θα κάνει ο Ερμής κατά την παραμονή του στους Ιχθύς

Ο Ερμής εισέρχεται στο τροπικό ζώδιο των Ιχθύων το πρωί της 23ης Φεβρουαρίου 2024. Οι ακόλουθες είναι οι σημαντικότερες όψεις που θα κάνει: 

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Ερμής θα βρεθεί σε σύνοδο με Ήλιο (στις 9°14” Ιχθύων) και Κρόνο (στις 9°44” Ιχθύων) και συγχρόνως σε παραλληλία με τον Κρόνο (η οποία “δένει” πιο πολύ την όψη συνόδου). Εκείνη και την προηγούμενη μέρα θα μπορούσαμε να έχουμε έντονες εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και γεγονότα σε σχέση με καταπιεστικές νομοθετικές αποφάσεις. Είναι επίσης μέρες που μπορεί να ανακοινωθούν αυστηρά μέτρα για μεγάλο μέρος της κοινωνίας, κυρώσεις, κάτι που να εξυπηρετεί τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset)» όπως και να ‘χει. 

Ο λόγος που θα χρησιμοποιηθεί για να γίνουν οι όποιες ανακοινώσεις θα είναι σοβαρός και επίσημος.

Σε προσωπικό επίπεδο είναι καλές μέρες για να δείτε τα προσωπικά σας θέματα με σοβαρότητα και να κάνετε σκέψεις γύρω από την οργάνωση της περαιτέρω πορείας σας. Σίγουρα, μιλώντας για μια τριπλή σύνοδο Ερμή – Ηλίου – Κρόνου στους Ιχθύς η τρέλα και ο παραλογισμός μπορεί να βασιλέψει με ευκολία, με τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας. Επίσης μπορεί να βασιλέψει και η καλλιτεχνική δημιουργικότητα για όσους θέλουν να εκτονώσουν την ένταση της όψης μέσω κάποιου μέσου έκφρασης.

Στις 29 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τις παραπάνω επιρροές, έρχεται το εξάγωνο του Ερμή με τον Δία – στις 11°12” Ιχθύων και Ταύρου αντίστοιχα – και αυτό φαίνεται ευεργετικό, είναι όμως; Ερχόμενος ο Ερμής από όψεις κοινωνικών επιταγών με Κρόνο / Ήλιο, το εξάγωνο με τον Δία πιθανόν θα εμπλουτίσει τα όποια κοινωνικά μέτρα με λεκτικές υπερβολές και πολιτικά λογύδρια που θα έρθουν να δικαιολογήσουν το παράλογο. Με τον Δία στον Ταύρο, η πρόβλεψη τείνει προς κάτι σχετικό με οικονομία και γεωργία. 

Σε προσωπικό επίπεδο η όψη λειτουργεί με τάσεις υπερβολής και οτιδήποτε λεχθεί τώρα, για να σταθεί σε βάθος χρόνου θα πρέπει να βασίζεται σε δυνατή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Εκεί είναι και η παγίδα, το εξάγωνο Ερμή – Δία δίνει μια γοητεία στο λόγο και είναι όψη που μπορεί να φουσκώσει ευχάριστα τα δεδομένα. 

Στις 4 Μαρτίου το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό – στις 19°41” Ιχθύων και Ταύρου αντίστοιχα – θα λειτουργήσει σαν επιβεβαίωση του προηγούμενου εξαγώνου αφού και αυτό αφορά θέματα πληροφορίας που έχουν να κάνουν με παραγωγικές διαδικασίες στη γη και την οικονομία (Ταύρος). Δηλαδή πιθανώς τότε θα δούμε να βγαίνουν στη δημόσια σφαίρα ειδήσεις σχετικές με νέες τεχνολογίες και σχετικές με χρηματοοικονομικά. Αν σκεφτήκατε πως μπορεί να είναι άλλο ένα βήμα προς τη μετάβαση στο άυλη οικονομία που δε θα έχει μετρητά, κερδίζετε. 

Τι κερδίζετε; Αυτό είναι που πρέπει να σας προβληματίζει, γιατί αν εξαφανιστούν οι συναλλαγές με μετρητά, θα είναι πολύ ως εντελώς ελεγχόμενα τα πορτοφόλια σας από το κεντρικό ψηφιοποιημένο οικονομικό σύστημα. Αυτή είναι η κύρια επιρροή της τωρινής επταετούς παραμονής του Ουρανού στον Ταύρο και σε κάθε όψη που γίνεται με τον Ερμή, άλλο ένα μικρό βηματάκι γίνεται από τους διοικούντες προς την μετάβαση στη λογική “δε θα έχεις τίποτα και θα είσαι χαρούμενος”. Αυτό το τελευταίο ελπίζω να γνωρίζετε πλέον τι εννοεί, όντας το κεντρικό σλόγκαν των κεντρικών τραπεζών από το 2020.

Στις 8 Μαρτίου ο Ερμής θα βρεθεί στην τελευταία του σημαντική όψη κατά την παραμονή του στους Ιχθύς. Είναι η σύνοδος με τον Ποσειδώνα στις 27°01” Ιχθύων. Συγχρόνως θα κάνει και παραλληλία μαζί του. Η όψη αυτή ενδυναμώνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ειδήσεων και επικοινωνιών με διάχυτο στην ατμόσφαιρα τον κοινωνικό αναβρασμό γύρω από όσα συμβαίνουν. Πιθανές οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Αντιθέτως, σε προσωπικό επίπεδο ευνοείται η ποιητική επικοινωνία, η δημιουργική γραφή, η ψυχαναλυτική σκέψη, τα εσωτερικά ταξίδια στο υποσυνείδητο.

Συμπερασματικά, παρατηρούμε πως ο Ερμής αυτή τη φορά μέσα από τους Ιχθύς δεν κάνει “δύσκολες” όψεις. Είναι “γλυκός” και ονειρικός έχοντας επαφή με πλανήτες όπως ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Ουρανός. 

Όμως ο Ερμής είναι στους Ιχθύς! Αντίθετα με όσα λέγονται συνήθως για τον Ερμή εκεί, θεωρώ πως μέσα από το ζώδιο αυτό έχει μεγάλη ικανότητα να παραπλανεί μέσω της επικοινωνιακής γοητείας του. Αυτό δεν κάνουν και πολλοί καλλιτέχνες; Απλά η επαφή με την τέχνη συνήθως, έστω σε πρώτο επίπεδο ανάγνωσης, δεν είναι τόσο επικίνδυνη (σε δεύτερο είναι, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). 

Οπότε σε αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων Ιχθυακής επικοινωνίας, πρέπει να είμαστε περισσότερο σε εγρήγορση για όσα λέγονται και προωθούνται στην κοινωνία, όπως και στις προσωπικές μας ζωές. Τα εξάγωνα και οι σύνοδοι «βολεύουν» ώστε να περνούν πιο εύκολα και αθόρυβα αποφάσεις και γνώμες που με τετράγωνα θα γινόντουσαν αντιληπτές πιο εύκολα από το κοινωνικό σύνολο.

Για να δούμε τώρα τι θα φέρει η παραμονή του Ερμή στους Ιχθύς σε κάθε ζώδιο. Εκτός από το ζώδιο του Ηλίου σας, καλό είναι να κοιτάτε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας. Για να δείτε αν σας αγγίζουν οι επιρροές του Ερμή στους Ιχθύς πιο προσωπικά, αναζητήστε τις μοίρες που αναφέρονται στο πιο πάνω κείμενο για τις όψεις του Ερμή, σε σχέση με το δικό σας ζώδιο.

Κριός

Οι δυο επόμενες εβδομάδες είναι μια περίοδος προετοιμασίας για εσάς, καθώς η περίοδος των γενεθλίων σας πλησιάζει. Ο Ερμής στους Ιχθύς λειτουργεί σαν ένας αγγελιοφόρος που έρχεται να  μεταφέρει μηνύματα από το υποσυνείδητό σας για να αντιληφθείτε με πιο συμβολική γλώσσα προς τα πού θα κάνετε τα επόμενα πλάνα σας. Καθώς η άνοιξη θα μπαίνει σε λίγο καιρό, συμπαρασύροντας την Κριαρίσια ορμή σας μαζί με τις μυρωδιές της φύσης, αναζητήστε πληροφορίες που μπορεί να έρχονται από απρόσμενες πηγές. Μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμες. Είναι πληροφορίες που θα αφορούν τα οικονομικά σας. Σε ψυχολογικό επίπεδο αφορούν την αντίληψη της αυτοεκτίμησής σας μέσα από τις νέες εμπειρίες που θα προκύψουν.

Ταύρος

Για εσάς τους Ταύρους ο Ερμής από αυτή τη θέση του, σας φέρνει επικοινωνίες με ομάδες και την αντίληψη νέων στόχων που μπορεί να γεννηθούν μέσα σας. Ειδικά όσοι βρίσκονται σε καλλιτεχνικές ομάδες θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από τον Ερμή, θα έχουν ανοίγματα για να αναζητήσουν κίνητρα και ξαφνικές συνειδητοποιήσεις αναφορικά με τον εαυτό τους και την ταυτότητά τους. Προσέξτε την υπερκατανάλωση τροφών και ποτών και γύρω στις 4 Μαρτίου να έχετε το νου σας για ξαφνικές εμπνεύσεις, πληροφορίες από φίλους και να είστε ανοιχτοί σε θετικές εξελίξεις που μπορεί να μη φαίνονται ορατές με την πρώτη ματιά. 

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι με τον κυβερνήτη τους στους Ιχθύς θα περάσουν δύο εβδομάδες που θα τους απασχολήσουν επαγγελματικά θέματα. Θα είστε πιο συντονισμένοι στα όσα συμβαίνουν στο κοινωνικό σας περίγυρο και θα είναι η περιοχή της ζωής σας από την οποία θα αντλήσετε πληροφορίες. Τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε για να κατανοήσετε βαθύτερα και σφαιρικότερα τι συμβαίνει στον κόσμο μας. Ακούγεται σαν εγχειρίδιο σεμιναρίων για το σύμπαν, αλλά είναι η απλή αλήθεια της επιρροής του Ερμή στους Ιχθύς για εσάς. Συνδεθείτε με το σύμπαν αυτές τις δύο εβδομάδες με όποιο τρόπο προτιμάτε και θα σας ανοίξει ορίζοντες αντίληψης. Μη ξεχνιόμαστε όμως: οι αρχικές αφορμές θα δοθούν μέσα από τον επαγγελματικό σας χώρο. Ίσως και από έναν από τους γονείς σας.

Καρκίνος

Για εσάς ο Ερμής στους Ιχθύς σηματοδοτεί ένα διάστημα ανοίγματος προς νέες πνευματικές επαφές, σχετικές με φιλοσοφία. Αν ακούγεται αφηρημένο, το γειώνω λέγοντας πως μέσα από εκεί θα βρείτε τη δεξαμενή ιδεών για να εμπλουτίσετε τους στόχους σας και τις ιδέες σας που σχετίζονται με συνεργασίες και ομάδες και τις φιλικές σας σχέσεις. Δεν είναι υπέροχο; Ο ιδεαλισμός που φέρει μέσα του ο Ερμής από αυτή τη ζωδιακή θέση θα ευεργετήσει τον Καρκίνο περισσότερο από όλα τα ζώδια. Ευνοούνται επίσης ταξίδια εκτός των συνόρων, είτε επαφές μέσω διαδικτύου με άτομα από μακρινές χώρες για σύναψη κοινών στόχων.

Λέων

Είναι η περίοδος που για εσάς ανοίγει το παράθυρο για να αρπάξετε όσες πληροφορίες μπορείτε από τρίτους και να βοηθηθείτε σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Μην είστε τόσο Λέοντες αυτό το διάστημα όσον αφορά τον τρόπο που ακούτε τι έχουν να πουν οι άλλοι, δηλαδή στα αλήθεια ανοίξτε τα ψυχολογικά αυτιά σας, μην προσποιείστε πως το κάνετε μόνο. Όντας ανοιχτοί σε όσα λένε οι άλλοι, θα μπορέσετε να δείτε μια νέα εικόνα σε σχέση με τα επαγγελματικά σας και θα αποκτήσετε καλύτερη εικόνα για αλλαγές που νιώθετε πως θέλατε να κάνετε καιρό τώρα. Μια άλλη πιθανή εξέλιξη είναι να έχετε κάποια έντονη ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων με κάποιον από τον εργασιακό σας χώρο. Σημασία έχει να ακούτε τους τρίτους τις επόμενες δύο εβδομάδες. Θα κατανοήσετε καλύτερα την σεξουαλική μα και την κοινωνική σας ζωή.

Παρθένος

Εσείς που είστε το έτερο ζώδιο του Ερμή και δη το αναλυτικό του κομμάτι, με τον κυβερνήτη σας να βρίσκεται απέναντί σας τις επόμενες δύο εβδομάδες θα απασχοληθείτε με τη σχέση σας. Είτε ερωτική, είτε συνεργατική. Θα είναι διάστημα συζητήσεων για οτιδήποτε χρειάζεται να διευκρινιστεί στη σχέση σας. Αυτό θα συμβεί με επιρροές που θα τείνουν προς τη φιλοσοφική απόχρωση των δεδομένων και θα εξηγηθεί το γιατί κάτι δουλεύει ή δε δουλεύει μέσα στη συνεύρεσή σας με τον Άλλο. Θα υπάρξουν μερικές μέρες στο τέλος του μήνα που θα απαιτήσουν περισσότερη υπευθυνότητα. Ο Ερμής στους Ιχθύς τείνει να σας αποσυντονίζει με την γενικότητα της αντιληπτικής του φύσης. Στη θετική του πλευρά, αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να δείτε πώς μπορεί να φαίνονται τα πράγματα όταν αφεθείτε σε αυτά χωρίς την ανάγκη να τα ψάχνετε από όλες τις πλευρές.

Ζυγός

Η καθημερινότητα και όλα της τα πρόσωπα είναι αυτό που θα σας απασχολήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η εργασία σας, τα οικεία σας αντικείμενα και οι δραστηριότητές σας. Πιθανώς τα ζώα σας για όσους έχουν. Επίσης η υγεία σας. Όλοι οι παραπάνω τομείς θα σας δώσουν ερεθίσματα για να δείτε και να κατανοήσετε πώς θέλετε να σχετίζεστε μαζί τους και πού πιθανώς χρειάζονται αλλαγές και επανατοποθετήσεις. Πέρα από τους συλλογισμούς αυτούς, για κάποιους Ζυγούς θα υπάρξουν ερωτικές ευκαιρίες που μπορεί να έχουν το χαρακτήρα του ξαφνικού συμβάντος.

Σκορπιός

Το ζώδιο που έχει την ερωτική φήμη, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει και τη χάρη. Ο Ερμής στους Ιχθύς, σας δίνει την ποιητική έμπνευση για να επιδοθείτε στο σπορ που σας αρέσει, της αποπλάνησης των αισθήσεων του Άλλου. Περίοδος για να ακονίσετε την ερωτική σας επικοινωνία όπου βρεθείτε. Τέλη του μήνα πιθανώς να έχετε κάποια πιο σοβαρή περίπτωση φλερτ που μπορεί να οδηγήσει και σε σχέση. Για όσους βρίσκονται σε σχέση υπάρχουν οι αστρικές προϋποθέσεις να απογειώσετε τη σχέση σας ερωτικά μέσω της δημιουργικής σεξουαλικής φύσης σας. Γύρω στις 4 Μαρτίου κάποιοι από εσάς θα έχουν κάποια ξαφνική εξέλιξη γύρω από τη σχέση σας ή τις συνεργασίες σας. Πέρα από το ερωτικό πεδίο δράσης, η ίδια επικοινωνιακή ορμή ισχύει και για κάθε έκφανση δημιουργικότητας μέσα σας.

Τοξότης

Για τους Τοξότες η περίοδος που ο Ερμής θα διελαύνει στους Ιχθύς σχετίζεται με το σπίτι, την οικογένεια, τους γονείς. Είναι καιρός που ευνοεί επικοινωνίες με τους οικείους σας για να συζητηθούν και να έρθουν στην επιφάνεια θέματα που υπήρχαν στο παρασκήνιο εδώ και κάποιο καιρό τώρα. Είναι η περίοδος που επιτρέπει μια πιο ολιστική και φιλοσοφική ματιά σε πρακτικά θέματα και μπορεί να γίνουν κατανοητές καταστάσεις που έβρισκαν εμπόδια ως τώρα για να εκφραστούν. Επίσης στο πρακτικό κομμάτι, επιθεωρήστε το σπίτι για να δείτε πιθανές βλάβες και ό,τι αλλαγές χρειάζεται να γίνουν. Είναι καλή περίοδος για να ρωτήσετε πληροφορίες σε σχέση με ενοικίαση ή αγοραπωλησίες σπιτιού.

Αιγόκερως

Οι φίλοι Αιγόκεροι θα έχουν δύο εβδομάδες με έντονες επικοινωνίες και έχουν να μάθουν πολλά αν χρησιμοποιήσουν το διάστημα αυτό με γνώμονα την κατανόηση καταστάσεων που τους απασχολούν καιρό τώρα. Είναι η περίοδος που θα συζητηθούν οι λόγοι και οι συνθήκες, με μια προσέγγιση που θα τείνει σε ευρύτερη κατανόηση της φύσης του όποιου προβλήματος. Η επιρροή τείνει προς το να συνδέονται αυτές οι συζητήσεις με θέματα ερωτικού περιεχομένου, με τα παιδιά σας, με σχολεία και σπουδές. Επίσης για καλλιτέχνες είναι ιδανική περίοδος για αναζήτηση δημιουργικών λύσεων. 

Υδροχόος

Εβδομάδες με οικονομικό ενδιαφέρον οι επόμενες δύο για εσάς όσον αφορά σε θέματα επικοινωνίας και συλλογής πληροφοριών γύρω από το χρήμα. Είναι περίοδος για συμμάζεμα των οικονομικών υποχρεώσεών σας και της κατάρτισης σχεδίου για απόκτηση εισοδημάτων με περισσότερους τρόπους. Μια καλή ιδέα είναι να δείτε αν υπάρχει ακίνητη περιουσία προς εκμετάλλευση. Σε ψυχολογικό επίπεδο η περίοδος του Ερμή στους Ιχθύς είναι καλή για να επανεκτιμήσετε τις ικανότητές σας και την αξία σας. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν οι επαφές με το γονεϊκό περιβάλλον.

Ιχθύες

Φίλοι Ιχθύες είστε τα τιμώμενα πρόσωπα της επιρροής του Ερμή για το ερχόμενο διάστημα. Με τον Ερμή επάνω σας, οι επικοινωνίες σας θα πάρουν μπρος και μπορεί να έχετε δυνατές εμπνεύσεις καθώς και προσωπικές ανακαλύψεις/συνειδητοποιήσεις γύρω από τη ζωή σας. Πάρτε το χρόνο σας για να δείτε τα προσωπικά σας ζητήματα, να φροντίσετε τον εαυτό σας σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας σε ό,τι σας απασχολεί και ό,τι κεντρίζει την εξαιρετικά αμβλυμένη αντίληψή σας. Είναι περίοδος ευκαιρίας για να έρθετε πιο κοντά με τα αδέρφια σας όπως και για να αρχίσετε κάποιο κύκλο σπουδών ή σεμιναρίων. Γύρω στις 4 Μαρτίου αν μια ξαφνική έμπνευση σας χτυπήσει την πόρτα, ανοίξτε της. 

Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Άρη στις 22 Φεβρουαρίου 2024 – Έρωτας απρόβλεπτος, ανεξέλεγκτος και απελευθερωμένος! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)