Η Σελήνη από 11 – 13/5 στο Καρκίνο φέρνει τύχη σε 3 ζώδια.

Η Σελήνη από 11 – 13/5 στο Καρκίνο φέρνει τύχη σε 3 ζώδια.

Η αστρολογική σκηνή υποδέχεται τη Σελήνη στον Καρκίνο, ενεργοποιώντας ένα δυναμικό τρίπτυχο επιδράσεων σε τρία ζώδια που φαίνεται να κρατούν τα κλειδιά της ευημερίας για αυτές τις ημέρες. Κάθε ζώδιο θα βιώσει μοναδικές ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και ενίσχυση των διαπροσωπικών του σχέσεων μέσα από συγκεκριμένους τομείς της ζωής του.

Η Σελήνη, διαχειριστής των συναισθημάτων και της διαίσθησης, στον Καρκίνο προσδίδει έμφαση στη συναισθηματική ευαισθησία και τις προσωπικές ανάγκες, ενώ αναδεικνύει και την πνευματική διαύγεια. Τα ζώδια του Καρκίνου, του Ιχθύ και του Αιγόκερου θα αντλήσουν ιδιαίτερα οφέλη καθώς η Σελήνη θα ενεργοποιήσει βασικούς τομείς του προσωπικού τους ωροσκοπίου, φέρνοντας προς τα επάνω τόσο προσωπικά θέματα όσο και σχέσεις που ίσως χρειάζονται επανεξέταση ή αναζωογόνηση.

Καρκίνος: Νέες Αρχές Πλημμυρισμένες με Ενέργεια

Για τους Καρκίνους, η παρουσία της Σελήνης στο δικό τους ζώδιο από τις 11 έως τις 13 Μαΐου είναι ένας ισχυρός προάγγελος ανανέωσης και εσωτερικής ανάκαμψης. Αυτή η εποχή συμβολίζει μια φάση έντονης προσωπικής ανάπτυξης, όπου η συναισθηματική σας ευαισθησία και η διαίσθηση αναδεικνύονται, προσφέροντας σας νέες προοπτικές και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας. Είναι η στιγμή να εστιάσετε στην αυτοφροντίδα και να αναζητήσετε ό,τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Ιχθύς: Ενίσχυση της Δημιουργικότητας και των Ρομαντικών Σχέσεων

Για τους Ιχθύς, η Σελήνη στον Καρκίνο φέρνει μια περίοδο όπου η δημιουργικότητα και οι ρομαντικές προσδοκίες βρίσκονται σε άνοδο. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αναπτύξετε νέες ιδέες και να εμβαθύνετε στις υπάρχουσες σχέσεις σας. Οι Ιχθύες θα βρουν ότι η έμπνευση ρέει ελεύθερα και ότι η έκφραση των συναισθημάτων τους μπορεί να φέρει ουσιαστικές βελτιώσεις στην προσωπική τους ζωή.

Αιγόκερως: Βελτίωση των Διαπροσωπικών Σχέσεων

Τέλος, για τους Αιγόκερους, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να ενισχύσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να βρουν κοινό έδαφος με σημαντικά πρόσωπα στη ζωή τους. Είτε πρόκειται για επαγγελματικές είτε για προσωπικές σχέσεις, η Σελήνη σας υποστηρίζει στο να κάνετε σημαντικές συνδέσεις που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές για το μέλλον σας.


Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος 13 Μαΐου  2024 – Υλική και Πνευματική Απόλαυση – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος 13 Μαΐου  2024 – Υλική και Πνευματική Απόλαυση.  Μία θετική όψη σχηματίζεται  στις 13 Μαΐου μεταξύ της Αφροδίτης και του Κρόνου. Η Αφροδίτη θεωρείται στην αστρολογία ευεργέτης πλανήτης ενώ ο Κρόνος κακεργέτης. Η πλανήτης της ομορφιάς, της ηδονής, της απόλαυσης έρχεται πιο «κοντά» με τον «στριμμένο», «τσιγκούνη» γέρο. 

Το εξάγωνο γίνεται στην 17ο 39΄ του Ταύρου(Αφροδίτη) και 17ο 39΄ Ιχθύων(Κρόνος). Επηρεάζονται οι μοίρες 16, 17, 18, 19 του Ταύρου, Ιχθύων και Σκορπιού, Παρθένου. Είναι θετική όψη ευκαιρίας, λύσης των προβλημάτων, για μία νέα κατάσταση στην ζωή του ανθρώπου, να ξεκινήσει με ενθουσιασμό κάτι καινούργιο. Είναι ευεργετική όψη, φύσεως Αφροδίτης. 

Εκτός από τον Ήλιο, επηρεάζονται και όσοι έχουν σε αυτές τις μοίρες Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες. 

Σύμφωνα με την μυθολογία, υπάρχουν δύο εκδοχές για την γέννηση της Αφροδίτης. Κατά την Θεογονία του Ησίοδου, ο Κρόνος απέκοψε τα γεννητικά όργανα του Ουρανού, τα πέταξε στην θάλασσα και από τον αφρό αναδύθηκε η Αφροδίτη, εξ’ ου και το όνομά της. Κατά την Ιλιάδα του Ομήρου είναι κόρη του Δία και της Διώνης. Ο Πλάτωνας στο «Συμπόσιον» υποστηρίζει ότι και οι δύο είναι σωστές αλλά αφορούν δύο διαφορετικές οντότητες, την Ουρανία και την Πάνδημο Αφροδίτη. 

Ονομάζεται Κύπριδα ή Κυθέρεια από τους τόπους λατρείας της Κύπρου και Κύθηρα. Ο Όμηρος λέει ότι γεννήθηκε στις ακτές της Πάφου. Ο Ησίοδος υποστηρίζει ότι γεννήθηκε στην θάλασσα των Κυθήρων και ο άνεμος του Ζέφυρου την πήγαν στην Πάφο.

Εξαιτίας της ομορφιάς της, οι θεοί φοβήθηκαν ότι ο ανταγωνισμός για να κερδίσουν την εύνοιά της θα τους οδηγούσε σε πόλεμο. Έτσι ο Δίας αποφάσισε να την παντρέψει με τον Ήφαιστο. Είχε όμως πολλούς εραστές και ο κυριότερος ήταν ο Άρης. 

Ο Κρόνος ήταν Τιτάνας και γιός του Ουρανού και Γαίας. Ανέτρεψε τον πατέρα του με την βοήθεια της Γαίας, αλλά φοβούμενος την ίδια μοίρα, κατάπιε τα παιδιά του. Η αδερφή και γυναίκα του Ρέα, έκρυψε το τελευταία παιδί τους τον Δία. Όταν ο Δίας μεγάλωσε έδωσε στον Κρόνο δηλητήριο και έβγαλε τα αδέρφια του. Ακολούθησε πόλεμος μεταξύ Τιτάνων και Ολύμπιων που κράτησε 10 χρόνια και νίκησαν οι Ολύμπιοι και οι Τιτάνες εξορίστηκαν στα Τάρταρα.

Ο Ταύρος και ο Ζυγός είναι τα δύο ζώδια που κυβερνά η Αφροδίτη. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της θρέψης, της απόλαυσης, της ηδονής και της καλαισθησίας. Η Αφροδίτη στον Ταύρο θέλει την πολυτέλεια, την υλική ασφάλεια, την σιγουριά και την ησυχία της. Θέλει τις ανέσεις της και τις διεκδικεί με πείσμα και επιμονή και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο. 

Στο ζώδιο των Ιχθύων έχει έξαρση η Αφροδίτη, ασχολείται περισσότερο με την δοτικότητα και την προσφορά. Έχει τρυφερότητα, ευαισθησία, γλυκύτητα, έχει την ανάγκη να προσφέρει ό,τι έχει στους άλλους και είναι πάντα με χαμόγελο.

Ο Κρόνος βρίσκεται στους Ιχθύς, ένα ζώδιο που δεν του ταιριάζει πολύ. Προσπαθεί να βάλει τα όριά του, να στερήσει και να περιορίσει την πνευματικότητα, την δοτικότητα, την φιλανθρωπία, το όνειρο και την άκρατη φαντασία-φαντασίωση των Ιχθύων. Εμποδίζεται όμως από τον μοντέρνο κυβερνήτη των Ιχθύων, Ποσειδώνα που επιβάλλει την «τρικυμία», αλλά και από τον Δία, παραδοσιακό κυβερνήτη των Ιχθύων, πληθωρικό και ευεργέτη θεών και ανθρώπων. Άλλωστε οι Ολύμπιοι Δίας και Ποσειδώνας, νίκησαν τον Κρόνο και τους άλλους Τιτάνες.

Στην συγκεκριμένη όψη εξαγώνου θα λέγαμε ότι η Αφροδίτη έχει το «πάνω χέρι». Βρίσκεται σε ζώδιο κυβέρνησής της, σε όριο του Δία και ο Κρόνος είναι στο ζώδιο έξαρση της Αφροδίτης. Δεν θέλει να της κάνει κακό, αφού σύμφωνα με την μία εκδοχή, αυτός της έδωσε ζωή. Προσπαθεί αντίθετα να την βοηθήσει, να της βάλει όριο και μέτρο στις απαιτήσεις της. Την ωθεί να εργαστεί και να αποκτήσει τις επιθυμίες της. 

Ωστόσο της θυμίζει ότι η υπερβολή και η πλεονεξία είναι ματαιότητα. Αντίθετα το μέτρο και το όριο στην υπερβολή θα την οδηγήσει στο να αποκτήσει υπευθυνότητα και να προσφέρει για να ικανοποιήσει το αίτημα των Ιχθύων. 

Ας δούμε πώς θα ευνοηθούν τα 12 ζώδια.