Η Σελήνη στους 12 Οίκους: Που θα εκφραστούν τα συναισθήματα μας.

Η Σελήνη στους 12 Οίκους: Που θα εκφραστούν τα συναισθήματα μας.

Η Σελήνη, μια ουράνια οντότητα, έχει αιχμαλωτίσει την ανθρώπινη φαντασία για αιώνες.  Αυτή η αινιγματική, ασημένια σφαίρα υπήρξε σιωπηλός μάρτυρας των αιώνων, εμπνέοντας ποιητές, καθοδηγώντας ναυτικούς και διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο σε αμέτρητες πολιτιστικές και πνευματικές παραδόσεις. 

Η φωτεινή της παρουσία κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι αχνές ακτίνες της Σελήνης που διαπερνούν το σκοτάδι, φωτίζουν τα σπίτια μας και δίνουν μια μαγευτική λάμψη. Το μπλε ασημί φως της, που αγκαλιάζει τον κόσμο μας, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο ονειροπόλησης, αφήνοντας πίσω τα καθημερινά μας προβλήματα και άγχη.

Στην αστρολογία, η Σελήνη θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά ουράνια σώματα καθώς θεωρείται γυναικείο σύμβολο και συνδέεται με τη μητέρα και τη γονιμότητα. Συμβολίζει  τα συναισθήματα, τα μητρικά ένστικτα, τη διαίσθηση και το υποσυνείδητο μυαλό μας. Αντιπροσωπεύει τις βαθύτερες επιθυμίες μας, τις ασυνείδητες ανάγκες και το πώς ανταποκρινόμαστε ή αντιδρούμε συναισθηματικά στις εμπειρίες της ζωής. Ως μια διαρκώς μεταβαλλόμενη οντότητα, η Σελήνη αντικατοπτρίζει τις διαθέσεις, την ανάγκη μας για συναισθηματική ασφάλεια, άνεση και τη αίσθηση του ανήκειν.

Καθώς η Σελήνη κινείται στους δώδεκα οίκους των αστρολογικών μας χαρτών, επηρεάζει τις σχέσεις μας, τη δυναμική της οικογένειας, τις επαγγελματικές μας φιλοδοξίες και την προσωπική μας ανάπτυξη. Είτε κατοικεί στον πρώτο οίκο, αντιπροσωπεύοντας την εικόνα του εαυτού μας και την προσέγγισή μας στη ζωή, είτε στον έβδομο οίκο, που συμβολίζει συνεργασίες και γάμο, η θέση της Σελήνης προσφέρει πληροφορίες για τις συναισθηματικές μας σχέσεις και τις βαθύτερες ανάγκες μας. Κάθε σπίτι αντιπροσωπεύει μια διαφορετική περιοχή της ζωής μας και η θέση της Σελήνης μέσα σε αυτούς τους οίκους επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο προπορευόμαστε σε αυτές τις πτυχές.

Η Σελήνη στους 12 Οίκους: Που θα εκφραστούν τα συναισθήματα μας. 3

Έλενα Πίτρη

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτό το ταξίδι και ας ξεκλειδώσουμε τα μυστήρια που αποκαλύπτει η Σελήνη σε κάθε σπίτι.

Σελήνη στο Πρώτο Οίκο: Το Συναισθηματικό Ταξίδι του Εαυτού

Όταν η Σελήνη κοσμεί το πρώτο οίκο, γνωστό και ως Ωροσκόπος ή Ανατέλλον Ζώδιο, αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματα και τα ένστικτα, επηρεάζουν έντονα την αυτοεικόνα και την προσέγγιση του ατόμου για τη ζωή. Τα άτομα με αυτή την τοποθέτηση είναι συχνά πολύ ευαίσθητα, διαισθητικά, συμπονετικά, έχοντας μια φυσική ικανότητα να κατανοούν και να συνδέονται με τα συναισθήματα των άλλων. Μπορεί να έχουν μια ευγενική και στοργική διάθεση, που τα καθιστά προσιτά και συμπονετικά προς τους γύρω τους. Δείχνουν αληθινό ενδιαφέρον για την ευημερία των άλλων και συχνά είναι επιθυμητοί και έμπιστοι για συναισθηματική υποστήριξη. 

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν προκλήσεις που να σχετίζονται με την ύπαρξη της Σελήνης στο πρώτο οίκο. Αρκετές φορές τα άτομα με τη Σελήνη στο πρώτο οίκο, είναι ευάλωτα στις εναλλαγές της διάθεσης και στις συναισθηματικές διακυμάνσεις. Τα συναισθήματα τους μπορεί να εκφράζονται με μεγάλη ευκολία, οδηγώντας τους σε μια τάση να επηρεάζονται εύκολα από εξωτερικές επιρροές. Είναι σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, να θέσουν υγιή όρια και να εξασκήσουν την αυτοφροντίδα για να διατηρήσουν τη συναισθηματική τους ισορροπία. 

Σελήνη στο Δεύτερο Οίκο: Συναισθηματική Ασφάλεια και Υλική Σταθερότητα

Η Σελήνη στο δεύτερο οίκο, είναι μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, καθώς υποδηλώνει μια στενή σύνδεση μεταξύ των συναισθημάτων και των υλικών αγαθών. Τα άτομα με αυτή τη τοποθέτηση, έχουν μια βαθιά συναισθηματική προσκόλληση με τα υπάρχοντά τους και την οικονομική τους ασφάλεια. Η αυτοπεποίθηση τους και η αίσθηση της αξίας, συνδέονται στενά με τα υλικά τους αγαθά και με την οικονομική τους κατάσταση. Είναι πιθανό να είναι αρκετά ευαίσθητα σε τυχόν αλλαγές ή διακυμάνσεις στο εισόδημα ή στους πόρους τους. 

Μπορεί να αισθάνονται μια έντονη ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή τους και ίσως να δυσκολεύονται να αισθανθούν συναισθηματικά ικανοποιημένοι όταν η οικονομική τους κατάσταση είναι ασταθής ή αβέβαιη. Η διάθεσή τους και ο συναισθηματικός τους κόσμος, μπορεί να επηρεαστούν από τις αλλαγές στην οικονομική τους κατάσταση και ίσως αισθανθούν αισθήματα ανασφάλειας και άγχους.

Με τη κατανόηση και την αναγνώριση αυτής της σύνδεσης, μπορούν να βρουν τρόπους για να δημιουργήσουν μια πιο αρμονική σχέση με τα οικονομικά τους και να ενισχύσουν τη συναισθηματική τους ασφάλεια. 

Σελήνη στο Τρίτο Οίκο: Συναισθηματική Επικοινωνία

Με τη Σελήνη τοποθετημένη στο τρίτο οίκο, δίνει μια συναισθηματική σύνδεση στους τομείς της επικοινωνίας, της μάθησης και του άμεσου περιβάλλοντος σας.  Έχετε μια μοναδική ικανότητα να αγκαλιάζετε και να εκφράζετε τα συναισθήματα σας αποτελεσματικά, με βάθος και ένταση, ενισχύοντας τις βαθιές σχέσεις σας με τα αδέλφια ή τους γείτονες. Μπορεί να έχετε έντονη προσκόλληση στο άμεσο περιβάλλον σας και στα οικεία πρόσωπα στη ζωή σας. 

Η νοσταλγία για το παρελθόν, ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με τις παιδικές αναμνήσεις σας και το δεσμό με τα αδέρφια, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του συναισθηματικού σας τοπίου. Επιπλέον, έχετε μια φυσική κλίση προς την εκφραστική γραφή ή επικοινωνία. Μπορεί να βρείτε τη παρηγοριά και τη συναισθηματική απελευθέρωση μέσω της δημιουργικής έκφρασης, είτε με τη μορφή γραφής, ομιλίας ή άλλων επικοινωνιακών τεχνών. 

Αγκαλιάστε τη συναισθηματική σας σύνδεση με την επικοινωνία και τη μάθηση και χρησιμοποιήστε την ως δύναμη για να συνδεθείτε με άλλους και να δημιουργήσετε ικανοποιητικές σχέσεις στο άμεσο περιβάλλον σας.

Σελήνη στο Τέταρτο Οίκο: Συναισθηματική Πυξίδα της Οικογενειακής Ζωής

Όταν η Σελήνη κοσμεί το τέταρτο οίκο, φέρνει μια βαθιά επιρροή σε θέματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια και τον εσωτερικό συναισθηματικό κόσμο. Η θέση της Σελήνης στο τέταρτο οίκο, υποδηλώνει ότι τα συναισθήματα επηρεάζονται από το σπίτι, την οικογένεια και τις ρίζες. Είστε βαθιά συνδεδεμένοι με την οικογένεια, το σπίτι και τη καταγωγή σας. Τα άτομα με αυτή τη τοποθέτηση, δίνουν μεγάλη έμφαση στην οικογένεια και επιδιώκουν τη συναισθηματική ασφάλεια, την άνεση και τη σιγουριά μέσα στην οικογένεια ή το σπίτι τους. 

Συχνά αναζητούν τη παρηγοριά και την υποστήριξη από το περιβάλλον σας και νιώθουν γαλουχημένοι όταν περιβάλλονται από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τοποθέτηση μπορεί να φέρει και κάποιες προκλήσεις. Λόγω του ότι θα είναι συναισθηματικά δεμένα με την οικογένεια τους ή τα σπίτια τους, να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην αλλαγή ή στην εγκατάλειψη. 

Σελήνη στο Πέμπτο Οίκο: Αποκαλύπτοντας τα βάθη της συναισθηματικής έκφρασης

Αυτή η μοναδική τοποθέτηση, δίνει μια ξεχωριστή χροιά στη συναισθηματική έκφραση και στις δημιουργικές κλίσεις, διαμορφώνοντας τις σχέσεις και τις εμπειρίες στη ζωή του ατόμου. Η Σελήνη, όταν κατοικεί σε αυτό το σπίτι, εμποτίζει τη ζωή με ένα έντονο συναισθηματικό βάθος και μια βαθιά ανάγκη για αυτοέκφραση σε διάφορες μορφές. Τα άτομα με τη Σελήνη στον πέμπτο οίκο, διαθέτουν μια έμφυτη ευαισθησία και έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Οδηγούνται από τα συναισθήματα τους με μεγάλη ένταση και αγκαλιάζουν την δημιουργική τους πλευρά, καθώς βρίσκουν παρηγοριά και πληρότητα στις καλλιτεχνικές τους προσπάθειες. 

Επιπλέον, η Σελήνη στο πέμπτο οίκο, προικίζει τα άτομα με μια ισχυρή ανάγκη για αγάπη και στοργή. Αυτά τα άτομα, είναι πιστά και προστατευτικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τα παιδιά τους και η συναισθηματική τους σχέση με τους συντρόφους τους είναι έντονη και παθιασμένη.  Ωστόσο, η Σελήνη στο πέμπτο οίκο, μπορεί επίσης να παρουσιάσει κάποιες προκλήσεις που το άτομο, θα πρέπει να διαχειριστεί για να διατηρήσει την ισορροπία στη συναισθηματική του κατάσταση. Λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και συναισθηματικά, μπορεί να βιώσουν υψηλές και χαμηλές εναλλαγές στη διάθεση τους ή να έχουν τη τάση να αντιδρούν υπερβολικά. 

Σελήνη στον Έκτο Οίκο: Η καθημερινή μαγεία των συναισθημάτων

Ο έκτος οίκος συνδέεται συνήθως με την υγεία, τις υπηρεσίες, την εργασία, τη ρουτίνα και τη φροντίδα του σώματος. Όταν η Σελήνη, βρίσκεται σε αυτό το σπίτι, επηρεάζει σημαντικά αυτούς τους τομείς της ζωής μας. Τα άτομα με τη Σελήνη στο έκτο οίκο, έχουν ένα φυσικό ταλέντο να προσφέρουν ένα χέρι βοηθείας, καθιστώντας τους αξιόπιστα άτομα στις προσωπικές και επαγγελματικές τους σχέσεις. Έχουν έντονη την επιθυμία να νοιάζονται για τους άλλους και να φροντίζουν όσους έχουν ανάγκη. Βρίσκουν μεγάλη συναισθηματική ικανοποίηση στο να εξυπηρετούν. 

Επιπλέον δίνουν μεγάλη σημασία στη διατήρηση μιας υγιεινής ρουτίνας και του τρόπου ζωής. Δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στις δραστηριότητες που συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική τους υγεία. Ωστόσο, η επιρροή της Σελήνης στον έκτο οίκο, μπορεί να παρουσιάσει κάποιες προκλήσεις. Η υπερβολική ευαισθησία μπορεί να οδηγήσει σε περιττή ανησυχία, άγχος, συναισθηματικές αναταραχές ή ακόμη και σε παράνοια όσο αφορά την ευεξία των άλλων.  Είναι σημαντικό, τα άτομα με τη Σελήνη στον έκτο οίκο, να μάθουν να διαχειρίζονται το φόβο και το άγχος, προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερβολικές ανησυχίες.

Σελήνη στο Έβδομο Οίκο: Συναισθηματική συνύπαρξη

Η τοποθέτηση της Σελήνης στον έβδομο οίκο, συνδέεται συχνά με τις συνεργασίες και τις σχέσεις. Η Σελήνη σε αυτό τον οίκο, αναδύει μια μοναδική και δυναμική ενέργεια που διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και πως βιώνουν την αγάπη. Η επιρροή της Σελήνης στον έβδομο οίκο, ενθαρρύνει τα άτομα να αναζητούν ένα σύντροφο που θα μπορεί να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές τους ανάγκες και να τους προσφέρει ασφάλεια, υποστήριξη και σταθερότητα. Αναζητούν τον παρτενέρ που θα δημιουργήσουν μια ισορροπημένη, αρμονική και υγιή σχέση.  Επιπλέον, η Σελήνη στον έβδομο οίκο, ενισχύει τις διαισθητικές ικανότητες των ατόμων όταν πρόκειται να κατανοήσουν τις συναισθηματικές ανάγκες και επιθυμίες των συντρόφων τους.  

Ωστόσο, η παρουσία της Σελήνης στον έβδομο οίκο, μπορεί μερικές φορές να κάνει τα άτομα να εξαρτώνται υπερβολικά από τους συντρόφους τους για να νιώσουν τη συναισθηματική ολοκλήρωση. Μπορεί να παλεύουν με το φόβο στο να μη μείνουν μόνοι και μπορεί να έχουν τη τάση να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο σύντροφο τους. Τα άτομα με τη Σελήνη στον έβδομο οίκο, θα πρέπει να μάθουν να αναπτύσσουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ των δικών τους συναισθημάτων και των συναισθημάτων των συντρόφων τους. Πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τις δικές τους ανάγκες και τα όρια τους.

Σελήνη στον Όγδοο Οίκο: Πλοήγηση στα συναισθηματικά βάθη

Όταν η Σελήνη είναι τοποθετημένη σε αυτό τον αινιγματικό οίκο, εμποτίζει το συναισθηματικό κόσμο του ατόμου με ένταση, βάθος και μεταμορφωτικές δυνατότητες. Η ισχυρή διαίσθηση που έχουν, τους καθοδηγεί στις αποφάσεις τους και τους βοηθά να ανακαλύψουν τις κρυμμένες αλήθειες, έτσι ώστε να κατανοήσουν τα κίνητρα και τις προθέσεις των άλλων. Μπορεί επίσης, να υποδηλώνει την ανάγκη για συναισθηματική ένταση και βαθιά σύνδεση με τις σχέσεις τους. Αυτά τα άτομα λαχταρούν βαθιά συναισθηματική σύνδεση και αναζητούν συναισθηματικές σχέσεις με τους άλλους. Μπορεί να έχουν έντονες παθιασμένες σεξουαλικές επιθυμίες, να είναι επιρρεπείς σε συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα  και να καταναλώνονται από τα συναισθήματά τους. 

Επιπλέον, μπορεί να έχουν μια φυσική κλίση προς την κατανόηση των μυστηρίων της ζωής και μπορεί να έλκονται από την αστρολογία, την ψυχολογία και τα μεταφυσικά θέματα. Παράλληλα, τα οικονομικά θέματα τρίτων επηρεάζονται επίσης από αυτή τη τοποθέτηση. Η ανάγκη τους για συναισθηματική ασφάλεια μέσω των οικονομικών, θα έχουν έντονο ενδιαφέρον για απόκτηση πλούτου μέσω κληρονομιών, κοινούς πόρους ή επενδύσεις.

Ωστόσο, η τοποθέτηση της Σελήνης στον όγδοο οίκο, μπορεί να φέρει και προκλήσεις. Επειδή ο όγδοος οίκος συνδέεται με δυναμική εξουσίας και θέματα ελέγχου, μπορεί να παλεύουν με ζητήματα εμπιστοσύνης, φόβου, κτητικότητας, ζήλιας ανασφαλειών και να έχουν τη τάση να κρατούν μνησικακίες ή εμμονές από πληγές του παρελθόντος. 

Σελήνη στον Ένατο Οίκο: Συναισθηματικό Πνευματικό Ταξίδι

Είναι αλήθεια πως η Σελήνη διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στον ένατο οίκο. Είναι ένας λαμπερός φάρος που χαράσσει το δρόμο για έναν έντονο πνευματικό περίπατο. Προσφέρει την ευκαιρία στα άτομα με αυτή τη τοποθέτηση, να εξερευνήσουν την εσωτερικό τους κόσμο και να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους πεποιθήσεις και αξίες. Υποδηλώνει μια έντονη έλξη για πνευματική ανάπτυξη, εκπαίδευση και επέκταση της συνεισφοράς μέσω των ταξιδιών και της επαφής με διαφορετικές κουλτούρες. Είναι πιθανό σε κάποια στιγμή της ζωής τους, να αισθανθούν την ανάγκη να ζήσουν μακριά από το τόπο γέννησης τους. 

Μπορεί επίσης να υποδηλώνει, πνευματικές πεποιθήσεις, φιλοσοφίες και θρησκευτικές ανησυχίες που επηρεάζουν το τρόπο σκέψης του ατόμου. Οι άνθρωποι με τη Σελήνη στον ένατο οίκο, έχουν μια έντονη δίψα για γνώση και σοφία. Έχουν τη τάση να είναι ανοιχτοί στις διάφορες φιλοσοφίες, στις πνευματικές πρακτικές και έχουν έντονη ψυχική και πνευματική διάσταση.  

Επιπλέον, η θέση της Σελήνης στον ένατο οίκο μπορεί επίσης να δείχνει μια ανάγκη για ελευθερία και περιπέτεια. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση είναι συχνά ανοιχτόμυαλα, περίεργα και έχουν έναν ανεξάρτητο τρόπο σκέψης πέρα από τα συνηθισμένα πλαίσια. Η συναισθηματική τους ολοκλήρωση προέρχεται από τη διεύρυνση των οριζόντων τους.

Σελήνη στο Δέκατο Οίκο: Αστραφτερή Επιτυχία και Συναισθηματική Ισορροπία

Όταν η Σελήνη κοσμεί το δέκατο οίκο, γνωστός και ως Midheaven ή Medium Coeli, διέπει την καριέρα, τη δημόσια εικόνα και τη φήμη. Η Σελήνη στο δέκατο οίκο, δημιουργεί μια δυναμική που διαμορφώνει την προσέγγιση του ατόμου στη επαγγελματική και δημόσια προσωπικότητα του. Τα άτομα με αυτή τη τοποθέτηση, μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα συναισθήματα και τα ένστικτα τους, επηρεάζονται έντονα από τις επαγγελματικές τους επιδιώξεις, την καριέρα, τη φήμη και τη δημόσια εικόνα τους. Επιπλέον, υποδηλώνει μια βαθύτερη αναζήτηση για σταθερότητα και ασφάλεια στην επαγγελματική ζωή τους και μπορεί να εργαστούν επιμελώς και με πάθος για την επίτευξη των στόχων τους. 

Ωστόσο, η τοποθέτηση της Σελήνης στον δέκατο οίκο, μπορεί να φέρει και κάποιες προκλήσεις. Τα άτομα με αυτή τη τοποθέτηση μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής. Η συναισθηματική επένδυση στη καριέρα τους μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στο διαχωρισμό της εργασίας από την προσωπική τους ζωή, οδηγώντας τους σε συναισθηματική εξάντληση. 

Σελήνη στον Ενδέκατο Οίκο:  Κυριαρχώντας στο Κόσμο των Κοινωνικών Σχέσεων

Ο ενδέκατος οίκος, στην αστρολογία συνδέεται με την κοινωνική σφαίρα της ζωής. Αναφέρεται στις φιλίες, στις κοινωνικές ομάδες και στους συλλόγους, που αναπτύσσουμε με άλλους ανθρώπους. Όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτόν τον οίκο, ενισχύει αυτούς τους τομείς της ζωής με συναισθηματικό βάθος και ευαισθησία. Τα άτομα με αυτή τη τοποθέτηση, έχουν έντονη επιθυμία να δημιουργήσουν στενούς δεσμούς και να καλλιεργήσουν την αίσθηση ότι ανήκουν στους κοινωνικούς κύκλους. Μια από τις πιο αξιοσημείωτες ιδιότητες των ατόμων που έχουν τη Σελήνη στον ενδέκατο οίκο, είναι η περιποιητική φύση τους προς τους φίλους και γνωστούς τους. Διαθέτουν βαθιά ενσυναίσθηση και αληθινό ενδιαφέρον για την ευημερία των γύρω τους. 

Αυτά τα άτομα συχνά αναλαμβάνουν το ρόλο του φροντιστή και του συνδετικού κρίκου, προσφέροντας συναισθηματική υποστήριξη, κατανόηση των αναγκών ή των επιθυμιών των άλλων και προσφέρουν τη βοήθεια τους όταν χρειάζεται. Πιστεύουν βαθιά στη δύναμη της συλλογικής δράσης και ευδοκιμούν καλύτερα μέσα από ομάδες που μπορούν να συνεισφέρουν σε έναν ευρύτερο σκοπό. Ωστόσο, τα άτομα με τη Σελήνη στον ενδέκατο οίκο, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που προέρχονται από την έντονη συναισθηματική τους εμπλοκή στις κοινωνικές σχέσεις. Λόγω της έντονης επιθυμίας τους για συναισθηματική εγγύτητας και του φόβου της απόρριψης, μπορεί μερικές φορές να δυσκολεύονται να διατηρήσουν υγιή όρια μέσα στις κοινωνικές διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

Μπορεί να βρεθούν υπερβολικά εξαρτημένοι από την αποδοχή από τους φίλους τους, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στο να είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και να έχουν συναισθηματικές διακυμάνσεις στη διάθεση τους. Για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με επιτυχία, είναι απαραίτητο να διατηρήσουν μια ισορροπημένη προσέγγιση στις φιλίες και στις κοινωνικές τους σχέσεις.

Σελήνη στο Δωδέκατο Οίκο: Πλοήγηση στα Μυστικά Νερά 

Εδώ, στο δωδέκατο οίκο, η Σελήνη ρίχνει φως στα βάθη της ψυχής του ανθρώπου. Όταν η Σελήνη είναι τοποθετημένη στο δωδέκατο οίκο, ο οποίος συνδέεται με τις κρυφές πτυχές του εαυτού, την πνευματικότητα και την απομόνωση, αποκτά ένα μοναδικό και ισχυρό νόημα. Η Σελήνη στο δωδέκατο οίκο, δημιουργεί ένα μοναδικό μείγμα συναισθημάτων και εμπειριών που διαμορφώνουν την προσωπικότητα και την πορεία της ζωής του ατόμου. Τα άτομα με αυτή την τοποθέτηση, τείνουν να έχουν αυξημένη συναισθηματική ευαισθησία, ζωηρή φαντασία, βαθιά διαίσθηση και ισχυρή σύνδεση με το υποσυνείδητο τους. 

Επιπλέον, η Σελήνη στο δωδέκατο οίκο, μπορεί να υποδηλώνει ότι το άτομο έχει εξαιρετική έμπνευση και δημιουργικότητα. Οι άνθρωποι με αυτήν τη θέση μπορεί να βρίσκουν έμπνευση από τα όνειρα, τη φαντασία και τον εσωτερικό τους κόσμο και να εκφράζονται μέσα από τη τέχνη, τη λογοτεχνία ή τη μουσική.  Ωστόσο, η Σελήνη στο δωδέκατο οίκο, μπορεί να επιφέρει και μια σειρά από προκλήσεις ή μειονεκτήματα. Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της ύπαρξης της Σελήνης στο δωδέκατο οίκο, είναι ότι τα άτομα με αυτή τη τοποθέτηση, δυσκολεύονται να εκφράσουν και να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους. 

Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε μια συνεχή κατάσταση συναισθηματικής σύγχυσης και αβεβαιότητας. Ένα άλλο μειονέκτημα, είναι η δυσκολία τους να αντιμετωπίσουν ανεπίλυτα συναισθηματικά ζητήματα ή να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει σε εσωτερική αναταραχή και σε ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Επίσης, οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, τα κρυφά τραύματα του παρελθόντος, το σαμποτάρισμα των υγιεινών σχέσεων και οι εξαρτήσεις, είναι δυσκολίες που το άτομο θα πρέπει να διαχειριστεί. 

Η γενέθλια Σελήνη στα 12 ζώδια. Ένας οδηγός για τα ένστικτα και το υποσυνείδητο μας – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)