Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα 

Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα 

Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ο Ήλιος στους Διδύμους θα σχηματίσει εξάγωνο ακριβείας με το Χείρωνα στον Κριό, στις 22 μοίρες και 44 λεπτά. 

Στη μυθολογία, ο Χείρωνας ήταν Κένταυρος, γιος του Κρόνου και της νύμφης Φιλύρας, ένας ημίθεος που δεν είχε εύκολη ζωή, καθώς έμεινε ορφανός και μόνος του. Γεννημένος μισός άνθρωπος και μισός άλογο, κατάφερε να επικρατήσει το έλλογο κι όχι το άλογο κομμάτι του και υιοθετημένος από το Θεό του Φωτός, Απόλλωνα, βρήκε κι ο ίδιος το εσωτερικό του φως και βοήθησε πολλούς να ανακαλύψουν το δικό τους. 

Ο Χείρωνας υπήρξε μεγάλος δάσκαλος και θεραπευτής, ποτέ όμως δίνοντας έτοιμες τις λύσεις ή τη γνώση, αλλά καθοδηγώντας και κατευθύνοντας μια διαδικασία αυτοθεραπείας. Με την ίδια λογική, ο αστεροειδής Χείρωνας σε έναν χάρτη δείχνει τα τραύματα που έχουμε από τα βιώματα και τις ψυχολογικές δυσκολίες που συναντήσαμε όμως δείχνει και τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να τα θεραπεύσουμε, για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε πιο ολοκληρωμένοι. 

Ο Χείρωνας στον Κριό δηλώνει μια εξέλιξη που δεν μπόρεσε να προχωρήσει όπως κι όσο ήθελε, με τον τρόπο που το άτομο θα προτιμούσε, λόγω περιορισμών και ορίων που καταστάσεις, άνθρωποι και συνθήκες επέβαλαν. Υπάρχει μεγάλη δύναμη εσωτερικά, όμως καθώς δεν έχει ολοκληρώσει το μονοπάτι της εξέλιξης, δεν μπορεί να ελεγχθεί συχνά ούτε από το ίδιο το άτομο με αποτέλεσμα ξεσπάσματα και συγκαλυμμένη οργή. 

Αυτός ο Χείρωνας δηλώνει την ανάγκη να γνωρίσει κάποιος καλύτερα τον εαυτό του, να βρει το χώρο και το χρόνο για να στραφεί στο είναι του και να διαμορφώσει τον εαυτό του όπως ο ίδιος επιθυμεί. Τότε θα μπορέσει να χειριστεί ορθά αυτή την ορμητική δύναμη που το χαρακτηρίζει και μέσα από αυτή θα βοηθήσει κι άλλους. 

Ένας Ήλιος στους Διδύμους, εξωστρεφής, επικοινωνιακός, εύστροφος, σε σχέση εξαγώνου έρχεται να βοηθήσει. Μέσα από την αναζήτηση που εγγυάται η περίεργη φύση των Διδύμων –ενισχυμένη από τη σύνοδο του Ηλίου με τον Ερμή-  τη ζύμωση με παρέες και ομάδες, την έντονη επικοινωνία. Ο Χείρωνας στον Κριό θα έχει την ευκαιρία για νέα ερεθίσματα, για εξωτερίκευση σκέψεων και προβληματισμών και συνεπώς για επίλυση κάποιων από αυτά. 

Η στάση των Δεσμών της Σελήνης σηματοδοτεί σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν αυτές τις αλλαγές.  Ο Ήλιος φωτίζει τον τραυματισμένο Χείρωνα μέσα από το εξάγωνο και τον βοηθά, ωστόσο το φως του δεν είναι τόσο εκτυφλωτικό όσο θα μπορούσε αφού ο Ήλιος είναι εμπεριεχόμενος, δηλαδή δεν εκφράζεται όπως θα ήθελε και κρύβει κάτι συνειδητά. 

Επιπλέον η σύνοδος του Ηλίου με την “καμένη” Αφροδίτη μας υποδεικνύει πως ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο όμορφα και θετικά όσο μπορεί να φανούν αρχικά, επιβάλλεται συγκρατημένη αισιοδοξία. Θετική λοιπόν όψη, όμως περισσότερο εσωτερική, μια όψη που θα κινήσει γρανάζια και διαδικασίες επούλωσης αλλά που τα αποτελέσματα θα φανούν αργότερα κι η ίδια η μεταβατική αυτή περίοδος δε θα γίνει εύκολα αντιληπτή σε όσους δεν εμπλέκονται άμεσα. Η επίδραση της όψης εκτείνεται από τις 21 μοίρες και 14 λεπτά έως 24 μοίρες και 14 λεπτά στους άξονες Διδύμων –Τοξότη και Κριού – Ζυγού.

Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα  3

Από Χριστίνα Ζαχαράκη

fddbd78c-7e4b-4121-98ca-3a99a0061377.jpg

 Σημείωση: Οι ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, σε μια προσπάθεια εξήγησης της ενέργειας και των τάσεων. Η άκριτη υιοθέτηση όσων αναφέρονται, ως απόλυτα και άτεγκτα μόνο σε ανακρίβειες και λάθη μπορεί να οδηγήσουν. 

Ο γενέθλιος χάρτης μας είναι μοναδικός, κλειδί στην κατανόηση της επίδρασης των όψεων είναι η καλύτερη δυνατή κατανόηση του προσωπικού μας χάρτη. Χρησιμοποιήστε το παρόν ως γενικό οδηγό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν  σε τι αντιστοιχούν οι μοίρες της όψης στο δικό σας χάρτη αλλά και πόσο δυνατά ή επιβαρυμένα είναι αυτά τα σημεία ήδη.

ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ

Κατά κανόνα ξεκινάμε από το ζώδιο του Ωροσκόπου μας κι ακολουθούν τα Φώτα – Ήλιος αν είμαστε γεννημένοι μέρα, Σελήνη αν γεννηθήκαμε νύχτα. Για μια πιο πλήρη εικόνα συμβουλευτείτε και τα ζώδια που έχετε πολυαστρίες, πλανήτες χωρίς όψεις ή κάποιον πολύ δυνατό(πολλές όψεις, γωνιακός) πλανήτη. 

ΚΡΙΟΣ 

Τραύματα που έχουν σε σημαντικό βαθμό καθορίσει την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς αναμοχλεύονται με αφορμή ένα κοντινό ταξίδι, κάποια επαφή με αδέρφια ή πολύ κοντινούς ανθρώπους και γεγονότα που συμβαίνουν πολύ κοντά στο σπίτι σας. Οι πρώτες 13 μοίρες θα ήταν καλό να προσέξουν θέματα υγείας – σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Προσοχή στο πώς παρουσιάζονται κάποιοι άνθρωποι και καταστάσεις. Εκτός από τη γοητεία της αναζωογόνησης καραδοκεί κι η γοητεία της εξαπάτησης. Μην πέσετε στην παγίδα της ωραιοποίησης. Για κάποιους από εσάς κάτι καινούριο μπορεί να ξεκινήσει στις σχέσεις σας με τους άλλους.

ΤΑΥΡΟΣ 

Τραύματα που έχουν επηρεάσει βαθιά τον ψυχισμό σας και σας έχουν απασχολήσει, φωτίζονται και πάλι μέσα από συναναστροφές με αδέρφια και κοντινούς ανθρώπους, το πιθανότερο με αφορμή κάτι οικονομικό ή κάτι που επηρεάζει την προσωπική σας αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Βρίσκεστε σε περίοδο έντασης που δεν βρίσκει τρόπο να εκτονωθεί για αυτό και δεν μπορείτε εύκολα να ηρεμήσετε και κάτι σας ενοχλεί χωρίς προφανή αιτία. Η επαφή με κοντινούς σας ανθρώπους αλλά και μια κοντινή απόδραση –με προσδοκίες χαμηλότερες από ότι σκεφτόσασταν αρχικά, μπορεί να λειτουργήσουν ωφέλιμα. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Τραύματα που σας απασχολούν βαθιά και καθορίζουν τον ψυχισμό σας, πιθανότερα σχετιζόμενα με την αξία σας αλλά και τις δυνατότητές σας μπορούν να βρουν ένα δρόμο θεραπείας μέσα από οικονομικές ευκαιρίες που θα τονώσουν και την αυτοπεποίθησή σας. Ξαφνική τύχη, σε μικρές δόσεις, όμως με ευχάριστες συνέπειες θα σας τονώσει επιπλέον. Επιπλέον πόντοι υπέρ σας καθώς ο Κυβερνήτης σας Ερμή βρίσκεται σε κυβέρνηση και σύνοδο με τον Ήλιο. Προσοχή μόνο στα νέα οικονομικά δεδομένα, είναι θετικά όμως όχι όσο φαντάζουν αρχικά, συνεπώς χρήζουν συνετής διαχείρισης. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Πρόκειται για τραύματα που έχουν προέλθει από συναναστροφή με παρέες και ομάδες, που ορίζουν τη στάση και συμπεριφορά σας όταν βρίσκεστε σε σύνολα ανθρώπων και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν και τον τρόπο που δίνετε και λαμβάνετε την αγάπη. Το εξάγωνο αυτό θα ενεργοποιήσει θετικά εσωτερικές διεργασίες και σκέψεις, και μέσα από μια περίοδο πρακτικής και καθαρής σκέψης, χωρίς έντονους συναισθηματισμούς, θα μπορέσετε να βρείτε το μονοπάτι της επούλωσης και να ξεκινήσετε την πορεία σας σε αυτό. 

ΛΕΩΝ 

Ανησυχία για τις ικανότητές σας να πετύχετε τους στόχους σας, να ξεχωρίσετε στον εργασιακό σας χώρο αλλά και γενικότερα σε ό,τι αφορά την κοινωνική σας θέση, τα τραύματα που φωτίζονται έχουν να κάνουν με την πίστη στην επίτευξη των στόχων σας και την αναγνώρισή σας. Μέσα από έντονη συναναστροφή με ανθρώπους και ομάδες, ανταλλαγή ιδεών αλλά και έντονη διασκέδαση θα μπορέσετε να λάμψετε κυριολεκτικά κι έτσι η πίστη στον εαυτό σας θα βρει έδαφος για να καρποφορήσει. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Τα δικά σας τραύματα αφορούν ιδέες που δεν μπορέσατε να επικοινωνήσετε, αναζητήσεις που τερματίστηκαν άδοξα, σπουδές και ταξίδια που δεν μπόρεσαν να πάρουν τη μορφή που θα  θέλατε. Είναι όμως τώρα μια περίοδος δυνατής επιτυχίας στους χώρους που κινείστε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά, είτε μέσα από κάποια ιδιότητα ομάδας και είναι αυτή η αναγνώριση που θα σας δώσει την αφορμή να εξερευνήσετε ξανά όλες αυτές τις ιδέες που έμειναν πίσω και να βρείτε την πίστη να τις επικοινωνήσετε πιο δυνατά. Λίγο μεγαλύτερη η εύνοια για εσάς, καθώς ο κυβερνήτης σας Ερμής βρίσκεται σε κυβέρνηση και σύνοδο με τον Ήλιο. Ίσως έχετε κάποια ξαφνική αλλαγή στην εργασία σας ενώ δεν αποκλείεται και μια μετακόμιση. 

ΖΥΓΟΣ 

Τα τραύματά σας σχετίζονται με την απώλεια κάποιου προσώπου ή ακόμα και από διενέξεις που αφορούν χρήματα άλλων ή κληρονομικά ζητήματα. Είναι όμως τώρα μια περίοδος που ευνοεί την επικοινωνία των ιδεών σας κι  ενισχύει την εξωστρέφειά σας –όχι πάντα χωρίς υπερβολές για αυτό λίγη προσοχή.  Πιθανόν να παρουσιαστούν ευκαιρίες για να συνεχίσετε σπουδές που είχατε αφήσει στη μέση ή να κάνετε κάποιο ταξίδι που θέλατε. Μέσα από την ενέργεια των θετικών αυτών εξελίξεων θα βρείτε τον τρόπο να αντιμετωπίσετε τα τραύματά σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία επούλωσής τους. Για κάποιους από εσάς θέματα που σας απασχόλησαν καιρό θα κλείσουν πλέον τον κύκλο τους για να δώσουν χώρο σε κάτι νέο να έρθει. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

Τραύματα σχετικά με την καθημερινότητά σας, τη ρουτίνα που επιθυμείτε και διαφέρει από αυτή που οι συνθήκες σας επιβάλλουν, τραύματα που σχετίζονται με την εργασία αλλά πολύ πιθανό και την υγεία σας. Η περίοδος αυτή προσφέρεται για μια δυνατή ενδοσκόπηση και εσωτερική αναζήτηση που τόσο σας γοητεύουν. Είναι μια ιδανική όψη για να αναγεννηθείτε εκ βαθέων και μέσα από τις νέες βάσεις που θα αρχίσετε να χτίζετε η πορεία της αυτοθεραπείας θα ξεκινήσει. Προσοχή στις σχέσεις με τους άλλους  -ερωτικές, επαγγελματικές, φιλικές- καθώς υπάρχει μια ένταση που δεν εκτονώνεται. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Τα τραύματα σας αφορούν στις σχέσεις του δίνω και παίρνω αγάπη, στη δημιουργικότητά σας αλλά και τη σχέση σας με τα παιδιά. Συνθήκες και άνθρωποι του παρελθόντος περιόρισαν την έκφραση της δημιουργικότητάς σας καθώς και του τρόπου που βιώνετε/λαμβάνετε την αγάπη αφήνοντας πληγές που καθορίζουν τη στάση σας απέναντί τους. Νέες σχέσεις ερωτικές, φιλικές ή ακόμα και επαγγελματικές, με δυνατότητες επικοινωνίας και εξωστρέφειας, θα φωτίσουν θετικά τις πληγές σας και θα ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Θετικές σχέσεις με δυνατές προοπτικές και την εύνοια του Δία στο πλευρό σας, ωστόσο προσοχή τόσο στις προσδοκίες σας όσο και στη διαχείρισή τους, αφού υπάρχει ο κίνδυνος τόσο της υπερεκτίμησης όσο και της υπερανάλυσης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Τραύματα που συνδέονται με το σπίτι και την οικογένειά σας, καταστάσεις που δεν σας άφησαν να νιώσετε τη σιγουριά και την ασφάλεια που χρειαζόσασταν μπορούν τώρα να φωτιστούν υπό το πρίσμα μιας γεμάτης και πιο κοντά σε ό,τι επιθυμείτε καθημερινότητας. Έντονη εξωστρέφεια και επικοινωνία σε θέματα εργασίας, ίσως και θετικές εξελίξεις  σε θέματα υγείας, σίγουρα πάντως σε θέματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι αυτοθεραπείας. Ευνοούνται νέες σχέσεις, ερωτικές, που θα βοηθήσουν σε αυτό το μονοπάτι. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Τραύματα που προέρχονται από σχέσεις με τα αδέρφια αλλά και πολύ κοντινούς σας ανθρώπους μπορούν τώρα να αναλυθούν και να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά, βρίσκοντας πλέον την αρχή για το δρόμο της επούλωσης. Νέα σχέδια και δράσεις, μεγάλες πιθανότητες για ένα νέο έρωτα κι ίσως ακόμα και για τον ερχομό ενός παιδιού ή αποκατάσταση σχέσεων με τα παιδιά θα σας δώσει νέα ώθηση και δύναμη. Περίοδος μεγάλων αλλαγών αλλά μεγάλης εσωτερικής ενέργειας, εκμεταλλευτείτε την για να αντιμετωπίσετε ότι σας κρατάει πίσω και να προχωρήσετε σε όσα σας αξίζουν.

ΙΧΘΥΕΣ 

Η αυτοπεποίθηση κι η αυτοεκτίμησή σας έχουν πληγεί βαθιά και η πίστη στον εαυτό σας έχει κλονιστεί. Θετικές εξελίξεις ωστόσο στο σπίτι, μια οικογενειακή θαλπωρή και αίσθηση ασφάλειας θα σας βοηθήσουν να επαναπροσδιοριστείτε και θα σας δώσει την ώθηση να επανεξετάσετε τις πληγές σας και να αρχίσετε την επούλωσή τους.  Ενδέχεται η αρχή για τις θετικές αυτές εξελίξεις να είναι κάποιο σημαντικό γεγονός σε σχέση είτε με τα οικονομικά σας είτε με την αναγνώριση της αξίας σας από εσάς τους ίδιους. 

Συχνά δεν δίνουμε στο Χείρωνα την προσοχή που του αξίζει. Κι όμως, μια σε βάθος ανάλυση του Χείρωνα στο γενέθλιο χάρτη μας μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την επίλυση θεμάτων που μας απασχολούν χρόνια, θεμάτων που ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ή μορφοποιήσει ακόμα. Να θυμάστε πως κάθε τραύμα είναι κι ένα μάθημα και μόνο όταν αποφασίσουμε να διδαχθούμε από αυτό θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά, να το λύσουμε και να συμφιλιωθούμε μαζί του, προχωρώντας έτσι στην εξέλιξή μας. 

Άρης Τετράγωνο Πλούτωνας – 11/06/2024 – Ο Πόλεμος των Κάστρων – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)