Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας 21/4/2024 – Χειραγώγηση ή απελευθέρωση;

Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας 21/4/2024 – Χειραγώγηση ή απελευθέρωση;

Την Κυριακή 21/4/2024 πραγματοποιείται το τετράγωνο του Ηλίου από το ζώδιο του Ταύρου, με τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Υδροχόου.
Χειριστικές καταστάσεις από πρόσωπα εξουσίας θα έρθουν στο προσκήνιο, καθώς και σκάνδαλα διαφθοράς, ελεγκτικές πρακτικές, κλπ. Ας μην ξεχνάμε πως ο Πλούτωνας αρέσκεται στην επιβολή της δύναμής του, χρησιμοποιώντας πολλές φορές καταχθόνια μέσα και έκνομες πρακτικές. Την ενέργεια αυτού του τετραγώνου προφανώς θα την βιώσουμε σε προσωπικό, αλλά και σε εγκόσμιο επίπεδο, με τον ανάλογο τρόπο ανά περίπτωση. Όσοι επηρεάζονται, δηλαδή οι μοίρες 1-3 των σταθερών ζωδίων (Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου) αλλά και οι μοίρες 16-18 των μεταβλητών ζωδίων (Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη  και Ιχθύων) από 8η αρμονική, θα υποστούν την επιβολή και τον έλεγχο από κάποια ανώτερη αρχή/εξουσία, με ελάχιστη δυνατότητα ελιγμών. Κι επειδή το νόμισμα έχει δύο όψεις, ενδεχόμενη είναι και η αντιστροφή των ρόλων, δημιουργώντας τελικά μια ασάφεια στον χαρακτηρισμό του θύτη και του θύματος.

Στο ψυχολογικό επίπεδο, καθώς ο Ήλιος συμβολίζει τον σκοπό μας στην ζωή, την ταυτότητά μας, αλλά και στην ανώτερη κλίμακα, την αποδοχή του εαυτού μας, θα δεχτούμε την πρόκληση της αλλαγής, την οποία δεν μπορούμε να αγνοούμε άλλο πια καθώς έχει ήδη κάνει αισθητή την επίμονη παρουσία της, όπως ένας ελέφαντας σε ένα δωμάτιο. Εκεί θα μας αποκαλυφθούν πρακτικές που χρησιμοποιούσαμε χρόνια, με λανθάνοντα τρόπο, αλλά και θα μπούμε στην διαδικασία να καταλάβουμε πως η μόνη επιβολή που μπορούμε, και αξίζει τελικά να έχουμε, είναι προς τον ίδιο μας τον εαυτό, βγάζοντας από την εξίσωση τους τρίτους. Θυμηθείτε ότι η επιρροή του Πλούτωνα απαιτεί μηδενική αντίσταση, ώστε μέσα από το γκρέμισμα του παλιού να ανεγερθεί ένα νέο και πιο αξιόπιστο κτίσμα.

Από τη Βίκυ ΑΘανασοπούλου

[email protected]

Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας 21/4/2024 – Χειραγώγηση ή απελευθέρωση; 3

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την παραπάνω όψη είναι οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι με ημερομηνίες γέννησης 21-23/4, 24-26/10, 24-26/7 και 22-24/1 αντιστοίχως, ή εναλλακτικά, όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις μοίρες 1-3 των παραπάνω ζωδίων. Ας δούμε τώρα επιγραμματικά την ερμηνεία της όψης για τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού. Η έμφαση δίνεται στην αρχή του πρώτου δεκαημέρου κάθε ζωδίου και συγκεκριμένα στις μοίρες 1-3. Εάν είστε γεννημένοι ημέρα, διαβάζετε τις ερμηνείες των ζωδίων με σειρά βαρύτητας, Ωροσκόπος, Ήλιος, Σελήνη. Εάν είστε γεννημένοι νύχτα, με την σειρά Ωροσκόπος, Σελήνη, Ήλιος.

Κριός

Αγαπητοί Κριοί, η ενέργεια αυτού του τετραγώνου εκλύεται στον τομέα της συναισθηματικής ασφάλειας που λαμβάνετε από την αγάπη των ανθρώπων σας (φίλων, συντρόφων κλπ). Αναρωτηθείτε πως βιώνετε την αξία σας μέσα από την αγάπη και την αποδοχή που λαμβάνετε και πως κάποιες φορές μπορεί να καταστρατηγείτε τις καταστάσεις ώστε να νιώθετε περισσότερο συναισθηματικά ασφαλείς.

Ταύρος

Αγαπητοί Ταύροι, η όψη σας αφορά άμεσα, καθώς πραγματοποιείται στην «βιτρίνα» του ωροσκοπίου σας, δηλαδή στο ψηλότερο και πιο ορατό σας κομμάτι. Θα τείνετε να υιοθετείτε χειριστικές συμπεριφορές, παρασυρόμενοι από τον έντονο μαγνητισμό που σας προσδίδει αυτό το τετράγωνο. Παρουσιάζεστε πειστικοί προς τους άλλους, χωρίς όμως να είστε εντελώς ειλικρινείς ως προς τα κίνητρά σας. Η κοινωνική σας εικόνα ίσως υποστεί κάποιο πλήγμα.

Δίδυμοι

Αγαπητοί Δίδυμοι, η παραπάνω όψη θα σας αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις γνώσεις σας, ή κάποια ανώτερη μόρφωση/εξειδίκευση ώστε να επιβάλλεστε σε ανθρώπους και καταστάσεις. Έχετε κατά νου το ρητό: «Όποιος κοιτά μέσα του εξελίσσεται, όποιος κοιτά έξω του ξοδεύεται». Με την παραδοχή ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα μικρο-σύμπαν, η σπουδή του εαυτού μας ίσως αποτελεί την απώτερη γνώση, που θα μας απελευθερώσει τελικά από την επιθυμία του ελέγχου.

Καρκίνος

Αγαπητοί Καρκίνοι, η συγκεκριμένη όψη σας ωθεί να ορίσετε τον εαυτό σας μέσα στις ομάδες που ανήκετε και να αξιολογήσετε κατά πόσο προσδιορίζεστε από αυτούς, αλλά και από τα δικά τους αποκτήματα. Αντιλαμβάνεστε τους λόγους που σας ωθούν να κάνετε φιλίες με συγκεκριμένα άτομα και επαναπροσδιορίζετε κάποιες από αυτές.

Λέων

Αγαπητοί Λέοντες, η συγκεκριμένη όψη επίσης σας αφορά άμεσα, καθώς έχει να κάνει με τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, αλλά και το πως τις επικοινωνείτε δημοσίως. Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστείτε αρκετά ελεγκτικοί με το ταίρι σας και αυτό να οδηγήσει σε διαφωνίες και προστριβές. Δείτε επίσης κατά πόσο νιώθετε ότι εσείς οι ίδιοι κερδίζετε αξία μέσω του συντρόφου σας. Ο τρόπος που κάνετε σχέσεις θα επαναπροσδιοριστεί εκ βάθρων.

Παρθένος

Αγαπητοί Παρθένοι, η ενέργεια του τετραγώνου εκλύεται για εσάς στον τομέα της προσφοράς και υπηρεσίας προς τους άλλους, κάτι που άλλωστε αποτελεί δική σας εξειδίκευση. Αναρωτηθείτε μήπως κάποιες φορές παραφυλάνε και κάποια λιγότερο ταπεινά κίνητρα πίσω από την προσφορά της βοήθειάς σας. Αποδεχόμενοι και τα λιγότερο αρεστά κομμάτια του εαυτού σας, θα είστε πιο κοντά στο να νιώσετε ολοκληρωμένοι.

Ζυγός

Αγαπητοί Ζυγοί, η παραπάνω όψη σας ωθεί να εξερευνήσετε σε βάθος το πώς αντιλαμβάνεστε την χαρά και την απόλαυση στην ζωή σας, αλλά και κατά πόσο την βιώνετε μέσω κεκτημένων τρίτων ατόμων και όχι δικών σας. Μήπως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο με το οποίο ερωτεύεστε; Και κατά πόσο τελικά είναι έρωτας αυτό το συναίσθημα και όχι χειριστικότητα; Σε ένα άλλο επίπεδο, θα δείτε κατά πόσο τολμάτε να αναδείξετε τα ταλέντα σας και να τα προσφέρετε σε όσους τα έχουν ανάγκη εκεί έξω. 

Σκορπιός

Αγαπητοί Σκορπιοί, η παραπάνω όψη σας αφορά σε ότι έχει να κάνει με την δυναμική των οικογενειακών σας σχέσεων και ίσως να φέρνει στην επιφάνεια συμπεριφορές που εσείς οι ίδιοι επιλέγετε ώστε να επιβληθείτε. Διαφωτιστική μπορεί να είναι επίσης η συγκεκριμένη όψη σε ό,τι έχει να κάνει με καταβολές που έχετε κληρονομήσει από τους γονείς σας κι έτσι, μέσω της δικής σας παρατήρησης και συνειδητοποίησης, να ξεμπλοκαριστούν προβληματικές σχέσεις που σας ταλαιπωρούσαν χρόνια.

Τοξότης 

Αγαπητοί Τοξότες, η παραπάνω όψη θα φέρει στο μικροσκόπιο τον τρόπο που επικοινωνείτε στην καθημερινότητά σας, αλλά και την δική σας παρατήρηση στο κατά πόσο πολλές φορές επιμένετε να ακολουθείτε μοτίβα συμπεριφορών που δεν σας ευνοούν, όπως χειριστικότητα, επιβολή της γνώμης σας, ακόμα και στο πως πρέπει να γίνονται τελικά τα πράγματα. Δείξτε την δέουσα προσοχή σε ψυχοσωματικά προβλήματα που ίσως κάνουν την εμφάνισή τους και αντιμετωπίστε τα με την κατάλληλη επίγνωση.

Αιγόκερως

Αγαπητοί Αιγόκεροι, η παραπάνω όψη σας ξυπνά συναισθήματα που σχετίζονται με την απόκτηση απογόνων και με το κατά πόσο θα νιώσετε ολοκληρωμένοι και συναισθηματικά ασφαλείς μέσω της απόκτησής τους, ή τελικά εξυπηρετούν μια εμμονή που σας έχει φορεθεί από τρίτα πρόσωπα, ή και από τις κοινωνικές επιταγές. Σε ένα άλλο σενάριο, ίσως σας προκύψει κάποια ανησυχία για κάποιο από τα παιδιά σας και κάποια γεγονότα που θα συμβούν να σας ταρακουνήσουν για την εξέλιξη της πορείας τους.

Υδροχόος

Αγαπητοί Υδροχόοι, με τον Πλούτωνα στον πρώτο ηλιακό σας οίκο, το μόνο σίγουρο είναι πως σε λίγα χρόνια θα έχετε να παρουσιάσετε προς τα έξω έναν νέο εαυτό. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η επιρροή του Πλούτωνα, και πόσο μάλλον όταν συμβαίνει στο ζώδιό μας, απαιτεί μηδενική αντίσταση στις αλλαγές και αποδοχή των νέων δεδομένων. Τα γεγονότα που θα μας συμβούν θα φέρουν μαζί τους ένα σημαντικό μάθημα που θα ταράξει συθέμελα το οικοδόμημα πολλών πραγμάτων που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Θα επαναπροσδιορίσετε το ποιοι είστε και οι αλλαγές στην ζωή σας θα είναι καίριες. 

Ιχθύες

Αγαπητοί Ιχθύες, η παραπάνω όψη εκδηλώνεται για εσάς στον τρόπο που επικοινωνείτε τις ιδέες σας και στον έλεγχο που ασκείτε ώστε να αντιληφθούν οι άλλοι τα πράγματα μέσω της δικής σας οπτικής. Απ’ την άλλη, καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να αξιολογήσετε κατά πόσο αντιστέκεστε στις επιβεβλημένες αλλαγές που χρειάζεται να συμβούν στην ζωή σας, ώστε να καλυφθούν περισσότερο οι ψυχικές σας ανάγκες. 

Σημείωση: Οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό αστρολογικό χάρτη του και την κατάσταση του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι σαν κυρίαρχη δύναμη.

Βίκυ Αθανασοπούλου

[email protected]

Εβδομαδιαίες οικονομικές προβλέψεις 22-28 Απριλίου 2024. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)