Ημερήσιες προβλέψεις 14 Μαΐου 2024 – Ώρα για δράση και λάμψη!

Ημερήσιες προβλέψεις 14 Μαΐου 2024 – Ώρα για δράση και λάμψη!

Σήμερα η Σελήνη καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου θα βρίσκεται στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα και δεν ζητά τίποτα λιγότερο από το να κατακτήσει τον κόσμο. Διακατέχεται από μεγάλη αυτοπεποίθηση, θέλει να λάμψει, να γίνει αποδεκτή από όλους και να εκφράσει την αγάπη που η ίδια νιώθει για τον εαυτό της στους άλλους. Η μεγαλοψυχία και η γενναιοδωρία της ξεχειλίζει σε κάθε δραστηριότητα ενώ αποτελεί πολύτιμο στήριγμα για όλους όσους σχετίζεται, οικογένεια, φίλους, συνεργάτες.

Η αντίληψη της πολλές φορές τείνει να γίνεται υποκειμενική και στην προσπάθεια της να ικανοποιήσει τους άλλους μπορεί να εμφανίζεται υπερβολική ή και αλαζονική γεγονός που θα πρέπει να τιθασεύσει. Δεν ανέχεται τις προσβολές και την ταπείνωση, δεν εκδικείται όσους την πληγώνουν και διακρίνεται πάντα για τις γνήσιες προθέσεις της.

Έτσι λοιπόν σήμερα, η ενέργεια όλων μας πρόκειται να είναι στα ύψη, θέλουμε να ξεχωρίσουμε, να ηγηθούμε, να διακριθούμε, να προβληθούμε και να προσφέρουμε στους άλλους αυτά που θα θέλαμε να προσφέρουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Στην προσπάθεια μας αυτή πρέπει να προσέξουμε να μην παρεξηγηθούν οι κινήσεις και οι προθέσεις μας. 

Η δράση μας είναι διασκορπισμένη σε διάφορους τομείς ανάλογα με τη ζωδιακή ομάδα που ανήκουμε και αποτυπώνεται κυρίως από τον ωροσκόπο μας και μετέπειτα τον ήλιο και τη σελήνη ανάλογα αν έχουμε γεννηθεί μέρα ή νύχτα. Το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο πενθήμερο όλων των ζωδίων αναμένεται να έχουν τις σημαντικότερες εξελίξεις.

Κριός

Ευκαιρία για διασκέδαση φέρνει η σημερινή μέρα. Αν σχεδιάζατε λοιπόν κάποια έξοδο μη διστάσετε να την πραγματοποιήσετε. Επιπλέον η ενασχόληση με τα παιδιά για όσους είστε γονείς μπορεί να αποδειχθεί εποικοδομητική. Ο τομέας των φλερτ ευνοείται και αυτός ιδιαίτερα οπότε μείνετε και εδώ ανοιχτοί σε προκλήσεις και προσκλήσεις. Επιπρόσθετα η διέλευση αυτή είναι καλή για τους καλλιτέχνες Κριούς στο αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται.

Ταύρος 

Η μέρα σας φέρνει πιο κοντά στην οικογένεια. Όσοι αναζητούν τη βοήθεια σας σήμερα, είστε διατεθημένοι να τους την προσφέρετε ευκολότερα ενώ τυχόν παρεξηγήσεις που υπήρχαν μπορούν τώρα να επιλυθούν. Μια αλλαγή στη διαρρύθμιση ή μια ανακαίνιση στο χώρο του σπιτιού είναι πιθανή και ευνοείται όπως και ο σχεδιασμός ή η πραγματοποίηση μιας μετακόμισης. Επιπλέον αν επιθυμούσατε κάποια αγοραπωλησία, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης.

Δίδυμοι 

Η μέρα είναι καλή για να συνάψετε συμφωνίες και να υπογράψετε συμβόλαια. Επιπλέον ευνοούνται θέματα που έχουν να κάνουν με τη συγγραφή, τα ΜΜΕ και τη διδασκαλία. Οι επικοινωνίες με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες μπορούν να αποδειχθούν καρποφόρες με τον κατάλληλο χειρισμό από τη δική σας πλευρά. Πιθανή είναι κάποια κοντινή μετακίνηση, εκδρομή ή έξοδος.

Καρκίνος

Τα οικονομικά σας θέματα είναι αυτά που σας απασχολούν σήμερα και εσείς επιμελείστε τον καλύτερο σχεδιασμό και τακτοποίηση τους. Αν αναζητάτε νέες πηγές εσόδων, η μέρα είναι καλή για να τις εντοπίσετε και να τις αξιοποιήσετε. Αν πάλι προτίθεστε να ζητήσετε αύξηση, με τις κατάλληλες κινήσεις η διέλευση αυτή μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική στην πράξη. Κάποια αγορά που σχεδιάζατε, μπορείτε σήμερα να την πραγματοποιήσετε ευκολότερα πάντα όμως με σύνεση.

Λέων 

Με τη Σελήνη στο δικό σας ζωδιακό χώρο είστε οι πρωταγωνιστές της ημέρας. Με τις κατάλληλες κινήσεις έχετε την ευκαιρία να ηγηθείτε, να λάμψετε και να διακριθείτε. Θέστε καινούριους στόχους ή αναπροσαρμόστε τους παλιούς με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις. Η συγκυρία αυτή σας ευνοεί να επιμεληθείτε και την εξωτερική σας εμφάνιση κάνοντας τις επιθυμητές αλλαγές. Οι γενικότερες κοινωνικές επαφές ευνοούνται και πρέπει να τις επιδιώξετε. 

Παρθένος 

Την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με τον εσωτερικό σας εαυτό έχετε σήμερα και να νιώσετε καλύτερα απομακρύνοντας άσχημες σκέψεις και στενοχώριες. Η ενδοσκόπηση που πρόκειται να κάνετε μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στα θέλω σας. Επιπλέον είναι πιθανό να σας αποκαλυφθεί και κάτι παρασκηνιακό που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Θέματα που αφορούν την υγεία γενικότερα ευνοούνται και αυτά σήμερα. 

Ζυγός 

Η σημερινή μέρα είναι κατάλληλη να βρεθείτε με φίλους και να περάσετε όμορφα. Μπορείτε επίσης να διατυπώσετε ευκολότερα τις απόψεις και τα πιστεύω σας. Όσοι συμμετέχετε σε ομάδες ή οργανώσεις έχετε την ευκαιρία να ηγηθείτε και να προβληθείτε ευκολότερα. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε κάποια κοινωνική σας επαφή να πραγματοποιήστε και μια νέα γνωριμία.

Σκορπιός 

Η καριέρα και το γενικότερο κοινωνικό σας προφίλ βρίσκεται στο σημερινό προσκήνιο και εσείς έχετε τη δυνατότητα να προβληθείτε και να βελτιώσετε τη εικόνα σας. Επιδιώξτε επαφές με συνεργάτες και προϊσταμένους και διατυπώστε τις απόψεις σας. Μια σημαντική απόφαση για την προσωπική σας ζωή όπως η επισημοποίηση μια σχέσης είναι κατάλληλη στιγμή για να την ανακοινώσετε. Γενικότερα επιδιώξτε να κάνετε κινήσεις που μπορούν να προβάλλουν περισσότερο την αξία και την προσωπικότητα σας.

Τοξότης 

Θέματα που σχετίζονται με σπουδές, νομικές υποθέσεις και επαφές με το εξωτερικό ευνοούνται σήμερα. Προσπαθήστε να γίνετε πιο διεκδικητικοί και ενεργητικοί σε αυτούς τους τομείς χωρίς να υπερβείτε τα όρια. Ο κατάλληλος σχεδιασμός και διαχείριση μπορεί να σας οδηγήσει στην επιτυχία και την πραγματοποίηση των στόχων σας. Αν σχεδιάζατε κάποιο μακρινό ταξίδι ή μετακίνηση, είναι ευκαιρία να ρυθμίσετε τις λεπτομέρειες του και να το πραγματοποιήσετε.

Αιγόκερως 

Τα κοινά οικονομικά τραβούν την προσοχή σας και εσείς ψάχνετε να βρείτε λύσεις για την κατάλληλη διαχείριση τους. Θέματα με δάνεια, εφορείες, κληρονομιές ευνοούνται και είναι μια καλή στιγμή να τακτοποιήσετε τυχόν εκκρεμότητες. Επιπλέον δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ερωτική σας ζωή και τη σχέση με τον/την σύντροφο γιατί έχετε την ευκαιρία να ζήσετε στιγμές πάθους, ενώ και οι ελεύθεροι Αιγόκεροι μπορεί να ευνοειθείτε από αυτή τη διέλευση πραγματοποιώντας κάποια ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία.

Υδροχόος

Οι σχέσεις όλων των ειδών βρίσκονται στο προσκήνιο και είναι ευκαιρία να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Στις κοινωνικές επαφές αποτελείτε το επίκεντρο, ενώ τώρα είναι πιο εύκολο να εκφράσετε τις απόψεις σας και να διεκδικήσετε το καλύτερο με συναδέλφους και ανωτέρους ιεραρχικά. Δικαστικές υποθέσεις ευνοούνται και αν έχετε κάποια υπόθεση να σας απασχολεί, τώρα μπορείτε να την διευθετήσετε ευκολότερα. Επιπρόσθετα η σχέση με τον/την σύντροφο θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Ιχθύες 

Τα θέματα που αφορούν τον εργασιακό τομέα τονίζονται ιδιαίτερα και εσείς μπορείτε με τις κατάλληλες κινήσεις να επιτύχετε ευεργετικά αποτελέσματα. Έχετε την ευκαιρία αφενός να οργανώσετε καλύτερα την καθημερινότητα σας και αφετέρου να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας εκεί που θα σας το ζητήσουν. Θέματα άσκησης, διατροφής και γενικότερης υγείας ευνοούνται και αυτά ιδιαίτερα.

Σπύρος Κυριαζόπουλος

Σημείωση:  Αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό αστρολογικό  χάρτη του και την κατάσταση του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι σαν κυρίαρχη δύναμη.

Ερμής στον Ταύρο από 15 Μαΐου έως 3 Ιουνίου – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)