Ημερήσιο Ωροσκόπιο – 10 Ιουνίου

Ημερήσιο Ωροσκόπιο – 10 Ιουνίου

Γενικά: Σήμερα, η Σελήνη στον Λέοντα φέρνει μια δυναμική και δημιουργική ενέργεια. Τα συναισθήματά σας θα είναι έντονα και θα έχετε την επιθυμία να εκφραστείτε και να λάμψετε.

Κριός: Αδράξτε την ευκαιρία να διασκεδάσετε και να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας. Οι προσωπικές σας σχέσεις είναι στο επίκεντρο.

Ταύρος: Επικεντρωθείτε στο σπίτι και την οικογένεια. Μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να φροντίσετε τον προσωπικό σας χώρο.

Δίδυμοι: Ο Ερμής στους Διδύμους ενισχύει την επικοινωνία. Είναι η ιδανική μέρα για συζητήσεις και νέες ιδέες.

Καρκίνος: Ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη σταθερότητά σας.

Λέων: Η Σελήνη στο ζώδιό σας φέρνει αυτοπεποίθηση. Εκφράστε τον εαυτό σας και δείξτε τις ικανότητές σας.

Παρθένος: Αφιερώστε χρόνο στον εσωτερικό σας κόσμο. Η περισυλλογή και η ενδοσκόπηση θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε.

Ζυγός: Η κοινωνικότητα είναι το κλειδί. Επικοινωνήστε με φίλους και συνεργαστείτε σε ομαδικά έργα.

Σκορπιός: Εστιάστε στην καριέρα σας. Οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι μπροστά σας, αρκεί να τις αρπάξετε.

Τοξότης: Σχεδιάστε ταξίδια ή αναζητήστε νέες γνώσεις. Η εξερεύνηση νέων ιδεών θα σας φέρει χαρά.

Αιγόκερως: Ασχοληθείτε με κοινά οικονομικά ή κληρονομικά ζητήματα. Είναι καλή μέρα για οικονομικές συζητήσεις.

Υδροχόος: Η αντιπαραλληλία με τον Πλούτωνα φέρνει εντάσεις. Μείνετε ψύχραιμοι και διαχειριστείτε τις σχέσεις σας με προσοχή.

Ιχθύες: Ασχοληθείτε με την υγεία και την καθημερινότητά σας. Οργανωθείτε και βελτιώστε τις συνήθειές σας.


Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα  – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα 

Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ο Ήλιος στους Διδύμους θα σχηματίσει εξάγωνο ακριβείας με το Χείρωνα στον Κριό, στις 22 μοίρες και 44 λεπτά. 

Στη μυθολογία, ο Χείρωνας ήταν Κένταυρος, γιος του Κρόνου και της νύμφης Φιλύρας, ένας ημίθεος που δεν είχε εύκολη ζωή, καθώς έμεινε ορφανός και μόνος του. Γεννημένος μισός άνθρωπος και μισός άλογο, κατάφερε να επικρατήσει το έλλογο κι όχι το άλογο κομμάτι του και υιοθετημένος από το Θεό του Φωτός, Απόλλωνα, βρήκε κι ο ίδιος το εσωτερικό του φως και βοήθησε πολλούς να ανακαλύψουν το δικό τους. 

Ο Χείρωνας υπήρξε μεγάλος δάσκαλος και θεραπευτής, ποτέ όμως δίνοντας έτοιμες τις λύσεις ή τη γνώση, αλλά καθοδηγώντας και κατευθύνοντας μια διαδικασία αυτοθεραπείας. Με την ίδια λογική, ο αστεροειδής Χείρωνας σε έναν χάρτη δείχνει τα τραύματα που έχουμε από τα βιώματα και τις ψυχολογικές δυσκολίες που συναντήσαμε όμως δείχνει και τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να τα θεραπεύσουμε, για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε πιο ολοκληρωμένοι. 

Ο Χείρωνας στον Κριό δηλώνει μια εξέλιξη που δεν μπόρεσε να προχωρήσει όπως κι όσο ήθελε, με τον τρόπο που το άτομο θα προτιμούσε, λόγω περιορισμών και ορίων που καταστάσεις, άνθρωποι και συνθήκες επέβαλαν. Υπάρχει μεγάλη δύναμη εσωτερικά, όμως καθώς δεν έχει ολοκληρώσει το μονοπάτι της εξέλιξης, δεν μπορεί να ελεγχθεί συχνά ούτε από το ίδιο το άτομο με αποτέλεσμα ξεσπάσματα και συγκαλυμμένη οργή. 

Αυτός ο Χείρωνας δηλώνει την ανάγκη να γνωρίσει κάποιος καλύτερα τον εαυτό του, να βρει το χώρο και το χρόνο για να στραφεί στο είναι του και να διαμορφώσει τον εαυτό του όπως ο ίδιος επιθυμεί. Τότε θα μπορέσει να χειριστεί ορθά αυτή την ορμητική δύναμη που το χαρακτηρίζει και μέσα από αυτή θα βοηθήσει κι άλλους. 

Ένας Ήλιος στους Διδύμους, εξωστρεφής, επικοινωνιακός, εύστροφος, σε σχέση εξαγώνου έρχεται να βοηθήσει. Μέσα από την αναζήτηση που εγγυάται η περίεργη φύση των Διδύμων –ενισχυμένη από τη σύνοδο του Ηλίου με τον Ερμή-  τη ζύμωση με παρέες και ομάδες, την έντονη επικοινωνία. Ο Χείρωνας στον Κριό θα έχει την ευκαιρία για νέα ερεθίσματα, για εξωτερίκευση σκέψεων και προβληματισμών και συνεπώς για επίλυση κάποιων από αυτά. 

Η στάση των Δεσμών της Σελήνης σηματοδοτεί σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν αυτές τις αλλαγές.  Ο Ήλιος φωτίζει τον τραυματισμένο Χείρωνα μέσα από το εξάγωνο και τον βοηθά, ωστόσο το φως του δεν είναι τόσο εκτυφλωτικό όσο θα μπορούσε αφού ο Ήλιος είναι εμπεριεχόμενος, δηλαδή δεν εκφράζεται όπως θα ήθελε και κρύβει κάτι συνειδητά. 

Επιπλέον η σύνοδος του Ηλίου με την “καμένη” Αφροδίτη μας υποδεικνύει πως ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο όμορφα και θετικά όσο μπορεί να φανούν αρχικά, επιβάλλεται συγκρατημένη αισιοδοξία. Θετική λοιπόν όψη, όμως περισσότερο εσωτερική, μια όψη που θα κινήσει γρανάζια και διαδικασίες επούλωσης αλλά που τα αποτελέσματα θα φανούν αργότερα κι η ίδια η μεταβατική αυτή περίοδος δε θα γίνει εύκολα αντιληπτή σε όσους δεν εμπλέκονται άμεσα. Η επίδραση της όψης εκτείνεται από τις 21 μοίρες και 14 λεπτά έως 24 μοίρες και 14 λεπτά στους άξονες Διδύμων –Τοξότη και Κριού – Ζυγού.

Ήλιος εξάγωνο Χείρωνας 13.6.2024 – Here comes the Sun! Άλλα συγκρατημένα  – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)