Ημερήσιο Ωροσκόπιο για τις 9 Ιουλίου

Ημερήσιο Ωροσκόπιο για τις 9 Ιουλίου

Στις 9 Ιουλίου, η Σελήνη εισέρχεται στην Παρθένο, φέρνοντας μια ενέργεια που μας ωθεί να οργανώσουμε τη ζωή μας και να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες. Παράλληλα, ο Ερμής από τον Λέοντα σχηματίζει τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό, δημιουργώντας ευκαιρίες για επικοινωνία και μάθηση, οι οποίες οδηγούν σε προσωπική ανάπτυξη και κατευθύνουν τη μοίρα μας. Ας δούμε πώς αυτές οι αστρολογικές επιρροές θα επηρεάσουν κάθε ζώδιο:

Κριός

Η Σελήνη στην Παρθένο σας βοηθά να οργανώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και να εστιάσετε στην υγεία σας. Ο Ερμής στον Λέοντα ενισχύει την επικοινωνία με τα παιδιά και τους ερωτικούς συντρόφους, φέρνοντας θετικά νέα και ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη.

Ταύρος

Σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα για να εστιάσετε σε δημιουργικές δραστηριότητες και να απολαύσετε τον χρόνο με τα παιδιά ή τον ερωτικό σας σύντροφο. Η επικοινωνία σας βελτιώνεται, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.

Δίδυμοι

Η Σελήνη στην Παρθένο σας ενθαρρύνει να τακτοποιήσετε το σπίτι σας και να οργανώσετε την καθημερινότητά σας. Ο Ερμής στον Λέοντα φέρνει ευκαιρίες για νέα μάθηση και βελτιώνει την επικοινωνία με αδέλφια και γείτονες.

Καρκίνος

Η επικοινωνία και η μάθηση ευνοούνται σήμερα. Αξιοποιήστε την ημέρα για να διευρύνετε τις γνώσεις σας και να συζητήσετε σημαντικά θέματα. Οι οικονομικές σας υποθέσεις μπορούν να ωφεληθούν από τις λεπτομέρειες που θα ανακαλύψετε.

Λέων

Η είσοδος της Σελήνης στην Παρθένο σας βοηθά να εστιάσετε στα οικονομικά σας και να οργανώσετε τα οικονομικά σας πλάνα. Ο Ερμής στο ζώδιό σας φέρνει ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και νέες γνωριμίες που μπορούν να σας οδηγήσουν σε σημαντικές εξελίξεις.

Παρθένος

Η Σελήνη στο ζώδιό σας ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας και σας βοηθά να δείτε πιο καθαρά τις προσωπικές σας ανάγκες. Ο Ερμής από τον Λέοντα φέρνει εσωτερική καθοδήγηση και βοηθά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον σας.

Ζυγός

Η ημέρα είναι ιδανική για να ασχοληθείτε με την ψυχική σας υγεία και να απολαύσετε λίγο χρόνο για χαλάρωση. Ο Ερμής στον Λέοντα ευνοεί τις κοινωνικές επαφές και τις συνεργασίες, φέρνοντας θετικές εξελίξεις σε φιλικές σχέσεις.

Σκορπιός

Η Σελήνη στην Παρθένο φέρνει ευκαιρίες για να οργανώσετε την επαγγελματική σας ζωή και να εστιάσετε σε ομαδικές δραστηριότητες. Ο Ερμής στον Λέοντα φέρνει θετικά νέα στον επαγγελματικό τομέα και ενισχύει την επικοινωνία με ανώτερους.

Τοξότης

Η σημερινή ημέρα είναι ιδανική για να εστιάσετε στις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες σας και να οργανώσετε τα επαγγελματικά σας πλάνα. Ο Ερμής στον Λέοντα φέρνει ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες και διεύρυνση των γνώσεών σας.

Αιγόκερως

Η Σελήνη στην Παρθένο σας βοηθά να εστιάσετε στις σπουδές και τα ταξίδια, φέρνοντας νέες ευκαιρίες για μάθηση. Ο Ερμής στον Λέοντα φέρνει θετικές εξελίξεις στα οικονομικά σας, ιδιαίτερα όσον αφορά κοινές οικονομικές υποθέσεις και επενδύσεις.

Υδροχόος

Η είσοδος της Σελήνης στην Παρθένο σας βοηθά να εστιάσετε στις λεπτομέρειες των οικονομικών σας υποθέσεων και να οργανώσετε τα κοινά οικονομικά σας με άλλους. Ο Ερμής στον Λέοντα φέρνει ευκαιρίες για βελτίωση των σχέσεων σας και θετικές εξελίξεις σε νομικά θέματα.

Ιχθύες

Η σημερινή ημέρα είναι ιδανική για να ασχοληθείτε με τις σχέσεις σας και να δείξετε ενδιαφέρον για τις ανάγκες των άλλων. Ο Ερμής στον Λέοντα φέρνει θετικές εξελίξεις στην εργασία και την καθημερινή σας ρουτίνα, βοηθώντας σας να βρείτε νέες μεθόδους για να είστε πιο αποτελεσματικοί.


Δίας Εξάγωνο Βόρειος Δεσμός 10 Ιουλίου 2024 – Επέκταση οριζόντων και σχέσεων – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Δίας Εξάγωνο Βόρειος Δεσμός – Επέκταση οριζόντων και σχέσεων. Ο Δίας από το ζώδιο των Διδύμων, στην 10 μοίρα και 8 λεπτά, θα σχηματίσει όψη εξαγώνου ακριβείας με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, στις 10 μοίρες και 8 λεπτά στο ζώδιο του Κριού, στις 01:00 το πρωί. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι στις 9,10,11 και 12 μοίρες του Κριού, Ζυγού Καρκίνου, Αιγόκερω αλλά και Διδύμων,Τοξότη. Παράλληλα ο Δίας σχηματίζει και τρίγωνο ακριβείας στις ίδιες μοίρες με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού, επηρεάζοντας έτσι διπλά τις ίδιες μοίρες, αφού σχηματίζει διευκολυμένη αντίθεση με τους δεσμούς της Σελήνης.

Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της τύχης, βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, μία θέση που δεν είναι τόσο ευνοϊκή για τα ζητούμενα του πλανήτη, δηλαδή δεν μπορεί να λειτουργήσει με όλη του τη δυναμική. Σε αυτή τη θέση βρίσκεται σε αδυναμία και είναι δύσκολο να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του. Παρόλα αυτά μας χαρίζει αισιοδοξία και την αντίληψη να αντιμετωπίζουμε με έξυπνους και επινοητικούς τρόπους τα ζητήματα μας και παράλληλα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Βασιλικό Αστέρα Αλντεμπαράν, που  δίνει τιμές και την ώθηση να είμαστε δημιουργικοί και με μεγάλη επιθυμία για στρατηγική δράση.

Ο Βόρειος Δεσμός και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, δεν είναι πλανήτες, αλλά δύο σημεία που βρίσκονται ακριβώς το ένα απέναντι από το άλλο (αντίθεση) και είναι τα σημεία που τέμνει η τροχιά της Σελήνης την τροχιά Γης γύρω από τον Ήλιο. Για τους Καρμικούς αστρολόγους είναι ο άξονας του Κάρμα, δηλαδή από πού ερχόμαστε από τις προηγούμενες ζωές μας (Νότιος Δεσμός) και πού πρέπει να πάμε, δηλαδή τις καρμικές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσουμε (Βόρειος Δεσμός) ή αλλιώς τα μαθήματα που πρέπει να πάρει η “ψυχή” για να προαχθεί σε ανώτερο επίπεδο γνώσης για να φτάσει στη Θέωση, στο “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν”.

Η όψη εξαγώνου είναι μια όψη που δίνει ευκολίες να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες  τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά έχοντας υπόψη ότι οι ευκολίες που δίνονται από το “σύμπαν” είναι πρόσκαιρες και επίσης να έχουμε υπόψη ότι μπορεί να μην αντέξουν σε βάθος χρόνου, για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προνοητικοί.

Η όψη Εξαγώνου του Δία με το Βόρειο Δεσμό, έχει ως κύριο γνώρισμα την εξωστρέφεια, την συλλογή και διασπορά πληροφοριών και θα μας δώσει την ώθηση, αν τις εκμεταλλευτούμε σωστά, να δράσουμε με εποικοδομητικά αποτελέσματα σε προσωπικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Επίσης μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε καλύτερα, με καλύτερη αντίληψη αλλά και ενσυναίσθηση. Αυτό το διάστημα οι συζητήσεις θα είναι πιο πνευματικές και θα βοηθήσουν στην επέκταση των οριζόντων μας. Οι φιλίες, αλλά και οι σχέσεις που θα ξεκινήσουν αυτό το διάστημα θα προσφέρουν στα άτομα πνευματική διέγερση και φροντίδα.