Ο ΄Ηλιος στα 12 Ζώδια: Ο Ζωοδότης της Ζωής μας!

Ο ΄Ηλιος στα 12 Ζώδια: Ο Ζωοδότης της Ζωής μας!

Ο Ήλιος είναι ο θεμέλιος λίθος του ανθρώπου.

Προς αποφυγή μπερδέματος ο Ήλιος ειναι το λεγόμενο ζώδιο μας οπότε ξέρετε ήδη που είναι ο Ήλιος σας.

Κατά την μυθολογία  οι Αρχαίοι Έλληνες φαντάζονταν τον Θεό Ήλιο ως έναν νέο, χωρίς γενειάδα, ο οποίος στο κεφάλι του έφερε ένα αστραφτερό φωτοστέφανο και οδηγούσε το χρυσό του άρμα, το οποίο έσερναν τέσσερα φτερωτά άλογα. Κάθε πρωί αναδυόταν από το χρυσό παλάτι που κατοικούσε, στην ανατολή, στην κοίτη του ποταμού Ωκεανού και φτάνοντας το μεσημέρι στο ανώτατο του σημείο (μεσουράνημα), κατέληγε αργά το απόγευμα στην Δύση, στην γη των Εσπερίδων. Εκεί κατέβαινε και επέστρεφε στο παλάτι του,  για να ξαναρχίσει την άλλη μέρα ξανά το ταξίδι του.

Σε έναν γενέθλιο χάρτη, αντιπροσωπεύει το ταξίδι της ζωής και την ιστορία που θα αναλάβει το άτομο που αναζητά την επίγνωση. Επομένως, το ζώδιο του Ήλιου είναι σημαντικό, γιατί αποκαλύπτει τον μύθο ή την ιστορία που ακολουθεί το άτομο στη ζωή του.

ο Ήλιος είναι η μοναδικότητά μας ή η ατομικότητά μας, είναι η αίσθηση ότι είμαστε μια μοναδική ύπαρξη μέσα σ’ όλη την δημιουργία, διαφορετική από κάθε άλλη.  Αυτό συμβαίνει γιατί ολόκληρο τον χάρτη μας τον βιώνουμε μέσα από τον Ήλιο μας. Ο Ήλιος είναι η ουσία της μοναδικής μας ύπαρξης γιατί μέσα του φιλτράρονται και συνενώνονται όλες οι τάσεις, οι ανάγκες, οι ιδιαίτερες ικανότητες του χάρτη μας αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην ζωή. Είναι το κέντρο της ύπαρξής μας που κρατά όλα τα κομμάτια του εαυτού μας ενωμένα. Γι’ αυτό κι ο Ήλιος είναι η Συνειδητότητά μας, είναι όλα όσα ξέρουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο και η προσπάθειά μας να φέρνουμε συνεχώς στο φως τα πιο άγνωστα κομμάτια του εαυτού μας κερδίζοντας μεγαλύτερη αυτογνωσία. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Ήλιος είναι το πιο σημαντικό σώμα σ’ ένα χάρτη.

Βασική αρχή: ζωή, ζωτικότητα, η ίδια η ύπαρξη, ο εαυτός.

Ρυθμός ταξιδιού μέσω του ζωδιακού κύκλου: Περίπου 1 μοίρα ανά ημέρα.

Χρόνος ταξιδιού για όλο το ζωδιακό: 1 έτος.

Πάμε να δούμε μαζί πώς είναι ο Ήλιος στα 12 ζώδια και  πως  εκδηλώνεται ο εσωτερικός μας εαυτός μέσα από την ερμηνεία αυτή.

ο Ήλιος είναι η μοναδικότητά μας ή η ατομικότητά μας, είναι η αίσθηση ότι είμαστε μια μοναδική ύπαρξη μέσα σ’ όλη την δημιουργία, διαφορετική από κάθε άλλη.  Αυτό συμβαίνει γιατί ολόκληρο τον χάρτη μας τον βιώνουμε μέσα από τον Ήλιο μας. Ο Ήλιος είναι η ουσία της μοναδικής μας ύπαρξης γιατί μέσα του φιλτράρονται και συνενώνονται όλες οι τάσεις, οι ανάγκες, οι ιδιαίτερες ικανότητες του χάρτη μας αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην ζωή. Είναι το κέντρο της ύπαρξής μας που κρατά όλα τα κομμάτια του εαυτού μας ενωμένα. Γι’ αυτό κι ο Ήλιος είναι η Συνειδητότητά μας, είναι όλα όσα ξέρουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο και η προσπάθειά μας να φέρνουμε συνεχώς στο φως τα πιο άγνωστα κομμάτια του εαυτού μας κερδίζοντας μεγαλύτερη αυτογνωσία. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Ήλιος είναι το πιο σημαντικό σώμα σ’ ένα χάρτη.

Είναι η ταυτότητά μας και το πρόσωπό μας στον κόσμο. Ο μοναδικός φυσικός πατέρας, οι σύζυγοι και οι άλλες αρσενικές επιρροές, κυβερνούνται από τον Ήλιο, όπως και τα παιδιά. Είναι η αρσενική ενέργεια και κυβερνά το ζώδιο του Λέοντα  και τον Πέμπτο Οίκο.

Δε ξέρετε που βρίσκεται ο Ήλιος στο χάρτη σας; Δείτε τον Αστρολογικό σας χάρτη: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Τόνια Χατζή

C:\Users\30694\Desktop\φωτο ΤΟΝΙΑ 2.jpg

Ήλιος στον Κριό (σε έξαρση)

Λέξη – κλειδί: Επιχειρηματικό πνεύμα

Πρόκειται για άτομο δυναμικό, φιλόδοξο με γρήγορη σκέψη και ηγετικό χαρακτήρα. Είναι ενθουσιώδης, επιθετικός,  και ασυμβίβαστος, και δεν φοβάται τους κινδύνους και ακόμη κι αν αποτύχει θα ξαναπροσπαθήσει. Αυτό πολλές φορές τον κάνει ισχυρογνώμονα και υπερόπτη. Η ορατή αυτοπεποίθησή του μπορεί να κρύβει ένα βαθύ αίσθημα ανεπάρκειας. 

Πρέπει να μάθει να μην αγνοεί την πραγματικότητα και τα αισθήματα των άλλων και να δείχνει κατανόηση για τους ανθρώπους, για να μπορεί να έχει την υποστήριξή τους τη δεδομένη στιγμή που θα χρειαστεί.

Ήλιος στον Ταύρο

Λέξη – κλειδί: Πρακτικός

Είναι άτομο δυναμικό, αποφασιστικό και επίμονο και αναλαμβάνει με υπευθυνότητα σοβαρότητα και συγκράτηση κάθε νέο εγχείρημα. Αγαπά τις ανέσεις και την πολυτέλεια και έχει μία εσωτερική ώθηση να χτίζει γερά θεμέλια συχνά βασισμένα στην οικονομική ασφάλεια. Πεισματάρης, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε καινούργιες ιδέες και λόγω της εσωτερικής ανασφάλειας για υλικές ανέσεις, γίνεται αρκετά ανασφαλής θέλοντας συνεχώς να παίρνει και αποφεύγοντας να δίνει.

Χρειάζεται να μάθει να προσαρμόζεται πιο εύκολα και να εκμεταλλεύεται τα ταλέντα του πιο δυναμικά, αφού από ένστικτο γνωρίζει, πως να μετατρέπει τις ιδέες σε πράξεις.

Ήλιος στους Διδύμους

Λέξη – κλειδί: Επιδέξιος

Είναι άτομο περίεργο, ομιλητικό, κοινωνικό που γνωρίζει πολλά για διάφορα θέματα και πάντα βρίσκει νέα ενδιαφέροντα αφού απεχθάνεται την ρουτίνα. Αποφεύγει τη σκληρή φυσική εργασία, ενδιαφέρεται για οικονομικά θέματα (αν και δεν το δείχνει) και προσπαθεί να κρατήσει την ανεξαρτησία του με κάθε μέσον. Άτομο με ευφράδεια, του αρέσει να διαβάζει να μαθαίνει και να διδάσκει.

Επειδή δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει σε θέματα καριέρας πρέπει να κάνει ακριβή σχεδιασμό για το μέλλον και με αυτοπειθαρχία να μπορέσει να διοχετεύσει κατάλληλα την ικανότητα και το ταλέντο του για επικοινωνία, έτσι ώστε να αποφύγει να καταστεί φλύαρος ασαφής και ανεύθυνος.

Ήλιος στον Καρκίνο

Λέξη – κλειδί: Αίσθημα

Από τη φύση του άτομο προσκολλημένο στο σπίτι και την οικογένεια με βαθιά αισθήματα και μνήμες. Ήσυχος και ευσυνείδητος, τον ενδιαφέρει πολύ βαθιά τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτόν και θέλει να τον χρειάζονται για να πετύχει τον στόχο του που είναι η συγκινησιακή ασφάλεια. Δεν θέλει να παίρνει ευθύνες για ενέργειες και αποφάσεις, για αυτό του χρειάζεται ένα άτομο με κατανόηση, το οποίο θα του προσφέρει την αντικειμενική γνώμη. Θέλει την ανεξαρτησία αλλά του είναι πολύ δύσκολο να την πετύχει, για αυτό επιδίωξη του, θα έπρεπε να είναι η αλλαγή του πεπρωμένου του με μια καλή μόρφωση και χωρίς να επιδιώκει την επιδοκιμασία της οικογένειάς του.

Χρειάζεται να βάλει σκοπούς και να σχεδιάσει το μέλλον του, επειδή η πραγματικότητα είναι ξένη για αυτόν και πηγή των περισσότερων προβλημάτων. 

Ήλιος στον Λέοντα (σε κυριαρχία)

Λέξη – κλειδί: Αυτοέκφραση

Είναι άτομο ηγετικό με πολλούς φίλους, δραστήριος γενναιόδωρος γεμάτος νιάτα και αισιοδοξία. Έχει μεγάλες δημιουργικές ικανότητες και ταλέντα, που πρέπει να αναπτυχθούν, αν θέλει να πετύχει τους σκοπούς στη ζωή του. Παρόλη την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του, φοβάται για την δημόσια εικόνα του, μη γελοιοποιηθεί. Σκέφτεται πολύ έξυπνα και δεν νιώθει την ανάγκη να εξηγεί στους άλλους τις ενέργειες του και  αισθάνεται πιο ικανός απ΄αυτούς. Είναι καλός συνομιλητής και χρειάζεται κοντά του άτομο που να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του για κάθε νέα του προσπάθεια καθώς και να ικανοποιεί τις ισχυρές σεξουαλικές του ορέξεις.

Πρέπει να μάθει να τιθασεύει τον παράφορο ενθουσιασμό του, αναπτύσσοντας το χάρισμα της υπομονής, αποφεύγοντας την κολακεία καθώς και την υπερβολικά δραματική προσέγγιση στη ζωή.

Ήλιος στην Παρθένο

Λέξη – κλειδί: Ευσυνειδησία

Άτομο ενεργητικό, πρακτικό με πολλά ταλέντα, επίμονο στη λύση προβλημάτων και με εμμονή στη λεπτομέρεια μπορεί να διαπρέψει σε πολλούς τομείς στην καριέρα. Είναι άτομο υπεύθυνο που του αρέσει η ρουτίνα και προσανατολισμένο προς την εξυπηρέτηση. Στοχαστικός, χειρίζεται το λόγο και εκφράζει τις ιδέες του πολύ καλά αλλά μπορεί να γίνει και πολύ επικριτικός στους άλλους, όσον αφορά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Χρειάζεται να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που κρίνει μονομερώς τα πράγματα έτσι ώστε να μη γίνει υπερβολικά ιδιότροπος, επικριτικός και ενοχλητικός στους άλλους.

Ήλιος στον Ζυγό (σε πτώση)

Λέξη – κλειδί: Αβρότητα

Οι διαπροσωπικές σχέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του ατόμου και αισθάνεται πλήρης όταν μοιράζεται και κυρίως όταν βρίσκεται σε σχέσεις που χαρακτηρίζονται από αρμονία και ισότητα. Είναι άτομο που μπορεί να κάνει υποχωρήσεις και να βάλει σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του ανάγκες, προκειμένου να διατηρήσει την ηρεμία και την ισορροπία. Αποφεύγει την ένταση και τις διαμάχες και γι’ αυτό τον λόγο λειτουργεί με διπλωματία προσπαθώντας να πετύχει αποδοχή και αναγνώριση. Δίνει μεγάλη σημασία στην ευγένεια και στους καλούς τρόπους, αλλά και στην τέχνη, την αισθητική και την ομορφιά, όμως δε θα πρέπει να μένει μόνο στην εικόνα και στην επιφάνεια. Το μεγάλο στοίχημα έγκειται στο να μπορέσει να ικανοποιεί τους άλλους (που είναι και το βασικό του αίτημα) και παράλληλα να μην χάνει τον εαυτό του.

Ήλιος στον Σκορπιό

Λέξη – κλειδί: Εμβάθυνση

 Αποφασισμένο, επιθετικό και οξυδερκές το άτομο αυτό ασκεί μεγάλο μαγνητισμό στους άλλους. Η δύναμη της θέλησης η επιμονή καθώς και η ισχυρή ενόραση που διαθέτει είναι τα πιο δυνατά όπλα στη φαρέτρα του. Οι αναρρωτικές δυνάμεις του είναι καταπληκτικές. Παρόλο που είναι συχνά αρκετά ιδιωτικός και συγκρατημένος γίνεται μερικές φορές ζηλιάρης μνησίκακος έως και εκδικητικός, όταν αισθανθεί ότι απειλείται. Επιθυμεί να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων και των σχέσεων του με κάθε τρόπο και ο μεγάλος του φόβος είναι το να καταφέρει κάποιος να βρει το ευαίσθητο σημείο του και να τον πληγώσει. Αν και επιθυμεί τη σταθερότητα, αντιλαμβάνεται ότι η απώλεια είναι κομμάτι της ζωής και τελικά τον κάνει παντοδύναμο και τον μεταμορφώνει.

Ήλιος στον Τοξότη

Λέξη – κλειδί: Ευθύτητα

Πρόκειται για ενθουσιώδες άτομο, το οποίο εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά του, βρισκόμενο πάντα σε επαγρύπνηση. Υιοθετεί υψηλές αρχές και αυτό που επιθυμεί είναι να μετακινείται συνεχώς, να μαθαίνει και να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Δε γνωρίζει όρια και θέλει ελευθερία κινήσεων για να ταξιδεύει (κυριολεκτικά ή νοητικά), να εξερευνά και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Είναι αισιόδοξος από τη φύση του και προσπαθεί πάντα να βρει το νόημα και να δει τη μεγάλη εικόνα πίσω από ό,τι συμβαίνει. Ωστόσο, πολλές φορές κρίνοντας με βάση το δικό του σύστημα ηθικής, μπορεί να γίνει απόλυτος και αδιάλλακτος. Δυσκολεύεται να αποδεχτεί μόνιμες καταστάσεις και γίνεται αντιδραστικός όταν κάτι τον περιορίζει, με αποτέλεσμα να αναζητά πάντα το κάτι παραπάνω.

Ήλιος στον Αιγόκερω

Λέξη – κλειδί: Επιφυλακτικός

Φιλόδοξο άτομο που στοχεύει ψηλά με βηματισμό σταθερό και προσεκτικό ανελίσσεται στην κορυφή μέσα από σκληρή δουλειά και ανάληψη ευθυνών. Η ταυτότητα του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους κοινωνικούς ρόλους, τα επιτεύγματα και την εξουσία και όντας ρεαλιστής μπορεί να αξιολογήσει αντικειμενικά τις επιλογές και τα μονοπάτια που του ανοίγονται. Μπορεί να φαίνεται βαρυσήμαντος και ιδιαίτερα συγκρατημένος με τους άλλους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εκφράζει πραγματικά τα θέλω του ή σε κάποιες φάσεις της ζωής του να καταπιέζεται από τα κοινωνικά «πρέπει». Πολλές φορές μπορεί να γίνει παραπάνω πραγματιστής σε σημείο να γίνει κυνικός ακόμη και απαισιόδοξος. Επιφυλακτικός, δεν ριψοκινδυνεύει, πράγμα που τον προφυλάσσει από την αποτυχία.

Ήλιος στον Υδροχόο (σε αδυναμία)

Λέξη – κλειδί: Εκκεντρικός

Ανεξάρτητο, εκκεντρικό και αντισυμβατικό άτομο με ανατρεπτικές ιδεολογίες που έρχονται σε αντίθεση με τις κοινωνικές συμβάσεις. Ατομικιστής και λάτρης της ελευθερίας, ακολουθεί πάντα το δικό του ένστικτο, ζει ουσιαστικά μέσα στο κεφάλι του. Επιθυμεί να επαναστατεί και οι αντιδράσεις του είναι τόσο απρόβλεπτες που πολλές φορές σοκάρουν τους άλλους. Είναι πιο εύκολο να αγαπά όλη την ανθρωπότητα παρά έναν άνθρωπο, γεγονός που τον κάνει να φαίνεται ψυχρός και αποστασιοποιημένος. Λειτουργεί καλά μέσα σε ομάδες και η δημιουργική του ενέργεια διοχετεύεται κυρίως μέσα στο κοινωνικό σύνολο και σε ό,τι αφορά συλλογικούς στόχους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να βάζει σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του επιθυμίες, προκειμένου να παλέψει για τις ιδέες που πρεσβεύει.

Ήλιος στους Ιχθύες

Λέξη – κλειδί: Ονειροπόλος

Είναι άτομο ιδιαίτερα συμπονετικό και δοτικό, προσφέρει βοήθεια ανιδιοτελώς και χωρίς να προσβλέπει σε αντάλλαγμα, με βαθιά κατανόηση σε εκείνους που υποφέρουν και έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη. Πολλές φορές πέφτει θύμα εκμετάλλευσης ή οικειοποιείται τα προβλήματα των άλλων σε τέτοιο βαθμό ώστε να κατακλύζεται από αυτά, να κλείνεται στον εαυτό του και να δημιουργεί ακόμα και προβλήματα υγείας. Στα προσωπικά του ζητήματα δεν υπάρχει συνήθως διαύγεια. Υπάρχει μια εικόνα συγκεχυμένη, χωρίς ξεκάθαρους στόχους. Αλλά αν καταφέρει να ξεκαθαρίσει τους σκοπούς στη ζωή του, θα ενεργοποιήσει μια εξαιρετικά δημιουργική φαντασία για την επίτευξή τους. 

Πηγές από το βιβλία :   Β. Χρυσοστόμου « Μοντέρνα αστρολογία»  και 

 Μάριον Μάρτς& Τζόουν Μάκεβερς  « ο μόνος τρόπος να μάθετε αστρολογία» εκδόσεις ΡΕΩ

Διαβάστε επίσης:

Δεκανοί: Η κρυφή πτυχή του χαρακτήρα μας με βάση το ζωδιακό μας τύπο! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)