Δεκανοί: Η κρυφή πτυχή του χαρακτήρα μας με βάση το ζωδιακό μας τύπο!

Δεκανοί: Η κρυφή πτυχή του χαρακτήρα μας με βάση το ζωδιακό μας τύπο!

Η πολυπλοκότητα του συστήματος της Αστρολογίας φαίνεται σε κάθε πτυχή της και σε κάθε μορφή της. Αυτή η πολυπλοκότητα δεν υπάρχει για να δείξει ότι είναι όντως σοβαρή, ούτε γιατί υπάρχει ανάγκη να κάνουμε δύσκολα τα πράγματα. Η πολυπλοκότητα των τεχνικών της Αστρολογίας αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα της προσωπικότητας του ανθρώπου, η οποία θα πρέπει να ερμηνευτεί με λεπτεπίλεπτους τρόπους και να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις διαφορές που έχουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας. Ένα από τα βασικά εργαλεία κατανόησης των διαφορών που έχουμε, ακόμη και μέσα στο ίδιο το Ζώδιο, είναι οι Δεκανοί που ανήκουμε. Με κάθε Δεκανό έχουμε και μια διαφορετική πτυχή του ζωδίου που ανήκουμε. Σε αυτό το τεύχος χρησιμοποιούμε την Ινδική μέθοδο, που έχει επικρατήσει στην Δυτική Αστρολογία, με μοντέρνες κυβερνήσεις.

ΚΡΙΟΣ

Α  Δεκανός: 21/03 – 30/03

Εσείς κυβερνιέστε από τον ίδιο τον Άρη δύο φορές και είσαστε το πιο καθαρό Κριάρι. Είσαστε το Κριάρι του πάθους, της δύναμης και των σημαντικών αλλαγών. Η παρόρμηση είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει και είστε γεμάτοι δύναμη και ενέργεια για να μπορέσετε να επιτύχετε όλους τους σκοπούς σας. Κάποιες φορές, λόγω του υπερβολικού εγωισμού, με τις εντάσεις που έχετε, κάνετε λάθη και δυστυχώς δεν τα αποδέχεστε, ενώ ταυτόχρονα είστε άνθρωποι οι οποίοι έχετε μέσα σας μια βαθιά ανάγκη κατανόησης των άλλων μέσα από όρους δύναμης, εξουσίας και έντασης.

Β Δεκανός: 31/03 – 09/04

Ο δεύτερος κυβερνήτης σας μετά τον Άρη είναι ο Ήλιος, ο οποίος σας προσφέρει μεγαλύτερη δυναμική στο να μπορέσετε να διατηρήσετε πράγματα στη ζωή σας σταθερά αλλά και σας δίνει μια μεγαλύτερη μεγαλοπρέπεια. Τα καταφέρνετε καλύτερα στους υλικούς σκοπούς και στόχους και έχετε την δύναμη να μπορέσετε να ξεχωρίσετε όχι μόνο για την απεριόριστη ενέργειά σας, αλλά και για τη λάμψη σας. Τα προβλήματα εγωισμού γίνονται πιο σημαντικά, γι αυτό και πολλές φορές συναντάτε συγκρούσεις και αντίσταση από άλλους, καθότι δεν μπορεί κάποιος εύκολα να θεωρήσει ότι πρέπει να σας παραδοθεί μόνο και μόνο επειδή εσείς θεωρείτε ότι ξεχωρίζετε.

Γ Δεκανός: 10/04 – 19/04

Είσαστε οι πιο πνευματώδεις του Ζωδίου σας, γιατί ο δεύτερος κυβερνήτης μετά τον Άρη είναι ο Δίας. Ο Δίας είναι ο κυβερνήτης των σπουδών της μάθησης και της επέκτασης και είσαστε τα Κριάρια που έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην επιχειρηματικότητα, αλλά και που ειστε πιο δεκτικά απέναντι στους άλλους χωρίς να έχετε συχνές συγκρούσεις και εντάσεις όπως στους προηγούμενους Δεκανούς. Είστε άνθρωποι οι οποίοι θέλετε να ζείτε αρμονικά με τους γύρω σας, αλλά από την άλλη, αν χρειαστεί να διεκδικήσετε το δίκιο σας, αλλά δεν θα σας σταματήσει τίποτα από το να τα κάνετε όλα λαμπόγυαλο.

ΤΑΥΡΟΣ

Α Δεκανός: 20/04 – 30/04

Ο πρώτος δεκανός θεωρείται ο πλέον «καθαρόαιμος» Ταύρος, καθώς κυβερνιέται αποκλειστικά και μόνον απο την Αφροδίτη. Αυτό σας κάνει αισθησιακούς, νωχελικούς, ειρηνικούς, με έμφυτη ροπή στην πολυτέλεια και τις απολαύσεις, λαίμαργους, οκνηρούς, υλιστές, που έχετε ανάγκη από σταθερότητα και βεβαιότητα για το μέλλον. Ταυτόχρονα όμως είστει εξαιρετικά πρακτικοί, αξιόπιστοι και εμπνέετε ασφάλεια στους άλλους γύρω σας. Σας αρέσει η Φύση και συχνάζετε σε πιο ήρεμα μέρη, με προσεγμένη όμως αισθητική. Γίνεστει πολύ αγαπητός στους άλλους λόγω της ειλικρίνειας σας, της φυσικής σας ευγένειας και των καλών σας τρόπων.

Β Δεκανός: 01/05 – 10/05

Ο δεύτερος δεκανός δέχεται την επίδραση του δευτέρου, κατά σειρά, ζωδίου της Γης, της Παρθένου και του κυβερνήτη της, του Ερμή. Φυσικά, κρατάει τα χαρακτηριστικά που του προσδίδει η Αφροδίτη, αλλά ο Ερμής μετριάζει κάποια από αυτά, καθώς προσθέτει και εκείνος τη σφραγίδα του. Έτσι, οι Ταύροι του β’ δεκανού είστε ακόμα πιο πρακτικοί, οργανωτικοί, που δίνετε έμφαση στη λεπτομέρεια και δουλεύετε σκληρά για να ολοκληρώσετε στην ώρα του ένα σχέδιο, ακόμα και αν δεν δεχτείτε την αναγνώριση που σας  αναλογεί. Πολυάσχολοι, κινητικοί, περισσότερο ομαδικοί παίκτες και βεβαίως, προτιμάτε να είστε μέσα σε κόσμο για να επικοινωνείτε και να ανταλλάσσετε ιδέες!

Γ  Δεκανός: 11/05 – 20/05

Ο τρίτος δεκανός δέχεται την επίδραση του τρίτου, κατά σειρά, ζωδίου της Γης, του Αιγόκερω και του κυβερνήτη του, του Κρόνου. Τα Αφροδίσια χαρακτηριστικά παραμένουν ισχυρά και εδώ, προστίθεται όμως και μία Κρόνια νότα, ιδιαίτερα χαρακτηριστική. Έτσι, οι Ταύροι του γ’ δεκανού είστει οι πλέον οργανωτικοί όλων, με μεγάλο ταλέντο στο να οργανώνετε τους άλλους! Είστε οι πλέον «άκαμπτοι» απο τους Ταύρους, με φιλοδοξία και συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο ακολουθείτε με προσήλωση, χωρίς να παρεκκλίνετε. Έχετε την μεγαλύτερη ανάγκη οικονομικής σιγουριάς και  αντιμετωπίζετε την ζωή πολύ σοβαρά. Δημιουργείτε εξαιρετικά μακροχρόνιες, αν και πολύπλοκες, σχέσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Α Δεκανός: 21/05 – 30/05

Για εσάς και ο πρωτεύων και δευτερεύων κυβερνήτης είναι ο Ερμής. Ως γνήσια παιδιά του Ερμή, έχετε τη δυνατότητα να μπορέσετε να είστε αεικίνητοι και να μπορείτε με το γρήγορο μυαλό σας να επιλύετε πάρα πολλά προβλήματα. Αρκετές φορές, η εξυπνάδα σας κάνει να είστε κυνικοί, ενώ αν και πολλές φορές μπορεί να είσαστε η ψυχή της παρέας, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του σκληρού τρόπου έκφρασης σας. Είστε τρομερά δημιουργικοί και αεικίνητοι, αλλά η αναβλητικότητα πολλές φορές κυβερνά την καθημερινή σας ζωή, κάτι το οποίο σας καθυστερεί σε πολλά ζητήματα, ενώ συχνά η ασυνέπειά μπορεί να σας δημιουργήσει αρκετές ταραχές.

Β Δεκανός: 31/05 – 09/06

Για εσάς, μετά τον Ερμή, δευτερεύων κυβερνήτης είναι η Αφροδίτη. Είστε γλυκομίλητοι και ιδιαίτερα ευχάριστοι άνθρωποι και πολλές φορές θα είσαστε και η ψυχή της παρέας. Αναδύετε ένα άρωμα ομορφιάς και ισορροπίας στη ζωή σας και θεωρείστε από τους ανθρώπους οι οποίοι είναι πολυτάλαντοι και έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα μέσω της κοινωνικής υπεροχής τους. Η ερωτική σας ζωή δεν είναι τόσο ήρεμη όμως, καθότι πολλές φορές λανθασμένες ερωτικές επιλογές ή και παράλληλες σχέσεις, μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν. Δυσκολεύεστε να πείτε όχι και αυτό μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες. Είσαστε τρομερά καλλιτεχνικοί και έχετε την δύναμη να μπορέσετε να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια μέσω της χάρης και εξυπνάδας σας

Γ Δεκανός: 10/06 – 20/06

Για εσάς, ο δευτερεύων κυβερνήτης μετά τον Ερμή είναι ο Ουρανός. Είσαστε οι πιο παράξενοι από το ζώδιό σας και οι πιο εκκεντρικοί. Πολλές φορές μπορεί να κάνετε βεβιασμένες κινήσεις, καθ’ ότι νιώθετε ότι δεν μπορείτε να φυλακιστείτε στα ίδια και στα ίδια, σε μια τόσο μικρή ζωή. Η ίδια η ζωή όμως σας χαρίζει πολλές φορές αναπάντεχα γεγονότα που δεν σας επιτρέπουν στο να μπορείτε να χαλαρώσετε. Από τους πιο έξυπνους συνδυασμούς στο ζωδιακό, πολλές φορές το μυαλό σας τρέχει πολύ πιο γρήγορα απ ότι μπορούν οι γύρω να καταλάβουν.  Αυτό μπορεί να σας κάνει να βαριέστε και κάποιες φορές να νιώθετε εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις που δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Υπάρχουν προβλήματα σταθερότητας στο πρόγραμμα και δυσκολίες με τα θέματα συνέπειας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Α  Δεκανός: 21/06 – 30/06

Είστε τα γνήσια παιδιά της Σελήνης, με πρωτεύοντα και δευτερεύοντα κυβερνήτη τον ίδιο. Για αυτό είσαστε τρομερά συναισθηματικοί και ευαίσθητοι, αλλά ταυτόχρονα τρομερά φροντιστικοί απέναντι στους άλλους και για την οικογένειά σας, τα δίνετε όλα. Είστε τρομερά δοτικοί και πάντα ξεχωρίζετε για την αγάπη που δίνετε στους άλλους. Όμως οι συναισθηματικές σας διακυμάνσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους ανθρώπους γύρω σας. Πολλές φορές μπορεί να γίνετε γκρινιάρηδες, ενώ δεν ξεχνάτε ποτέ ανθρώπους που μπορεί να σας έχουν προκαλέσει κακό. Μέσα στο σπίτι είσαστε οι πιο γλυκείς άνθρωποι, αλλά πολλές φορές η εσωστρέφειά σας σας στερεί από επιτυχίες στο κοινωνικό περιβάλλον. Γι αυτό και θα πρέπει να τολμάτε να αγωνίζεστε με πιο εξωστρεφή τρόπο στο περιβάλλον σας.

Β Δεκανός: 01/07 – 10/07

Με πρωτεύοντα κυβερνήτη τη Σελήνη και δευτερεύοντα τον Πλούτωνα, είσαστε από τους πιο βαθείς και συναισθηματικούς τύπους που κυκλοφορούν εκεί έξω. Είσαστε άνθρωποι με τρομερές δυνατότητες και ικανότητα ελέγχου, κέρδους, επαγγελματικής επιτυχίας και έντονου βάθους. Πολλές φορές όμως το συναίσθημα σας οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και αυτό μπορεί να σας κάνει να έχετε πάρα πολλά προβλήματα στη ζωή σας. Ο κίνδυνος για εσάς είναι όπως η φωτιά, η οποία σας ελκύει να την πλησιάσετε ολοένα και περισσότερο.  Δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με οτιδήποτε επιφανειακό και έχετε την απαίτηση και η άλλοι να σας συμπεριφέρονται με το ίδιο βάθος και σεβασμό που τους συμπεριφέρεστε εσείς.

Γ Δεκανός: 11/07 – 22/07 

Με πρωτεύοντα κυβερνήτη τη σελήνη και δευτερεύοντα τον Ποσειδώνα, είσαστε από τους πιο συναισθηματικά ευαίσθητους και καλλιτεχνικούς τύπους. Αυτή σας η ευαισθησία πολλές φορές σας κοστίζει, καθ’ ότι οι άνθρωποι γύρω μας δεν είναι τόσο ευαίσθητοι για να μπορούν να κατανοήσουν τις δικές σας λεπτές πτυχές. Έχετε απίστευτες καλλιτεχνικές τάσεις, ενώ ταυτόχρονα σας είστε άνθρωποι που έχετε βαθιά έμπνευση και θα πρέπει να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας. Μέσα από την ευαισθησία σας αυτή, θυματοποιείστε και νιώθετε χαμένοι. Θα πρέπει να μάθετε να βάζετε όρια στους ανθρώπους γύρω σας, έτσι ώστε να μπορείτε να προστατεύετε και εσάς, αλλά και τους αγαπημένους σας ανθρώπους, ενώ μια μεγαλύτερη απαίτηση σε θέματα πρακτικά θα μπορούσε να σας δώσει τη θέση που σας αξίζει. 

ΛΕΩΝ

Α Δεκανός: 23/07 – 01/08  

Στο λαμπερό και μεγαλοπρεπή Λέοντα ο κυβερνήτης  είναι ο Ήλιος και κυβερνήτης του πρώτου δεκανού είναι πάλι ο Ήλιος. Η λάμψη, η μεγαλοψυχία, η γενναιοδωρία, η ομορφιά, η αυτοπεποίθηση είναι χαρακτηριστικά του ζωδίου και τα έχετε εις διπλούν. Αγαπάτε πολύ τα παιδιά και τα φροντίζετε. Θέλετε την καλοπέραση και ακριβά, φανταχτερά ενδύματα και αξεσουάρ. Τονίζονται διπλά όμως και τα αρνητικά του ζωδίου σας. Υπερβολική δραματοποίηση των γεγονότων (drama queen), εγωισμός ίσως και εγωπάθεια, είστε πολύ δοτικοί μέχρι του σημείου να σας εκμεταλλευτούν. Σας αρέσει να σας κολακεύουν αλλά κάποιες φορές εξαπατάσθε. Έχετε υψηλό και καλοσχηματισμένο σώμα με μεγάλες πλάτες. Αγαπάτε την προβολή και την επιδιώκετε.  Γενικά είστε καλλιτέχνες, πολύ καλοί ηθοποιοί και τραγουδιστές.

Β Δεκανός: 02/08 – 12/08 

Μαζί με τον Ήλιο που κυβερνά όλο το ζώδιο, το δικό σας δεκαήμερο το κυβερνά ο Δίας. Σας αρέσουν τα ταξίδια, μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, η φιλοσοφία, η διδασκαλία. Η μεγάλη αγάπη σας για τα παιδιά μπορεί να σας οδηγήσει να ακολουθήσετε το επάγγελμα του διδασκάλου. Θέλετε να σπουδάσετε αποκτώντας ανώτερη και ανώτατη μόρφωση και συνήθως έχετε μία πολύ πλούσια  βιβλιοθήκη. Αγαπάτε τις φιλοσοφικές συζητήσεις και αναζητήσεις. Σας αρέσει η φύση, η θάλασσα, κάποιοι από σας ίσως ακολουθήσουν και επαγγελματικά τα θαλασσινά ταξίδια, κυρίως ως καπετάνιοι γιατί δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος ανώτερος από εσάς. Σας χαρακτηρίζει η αισιοδοξία, η εξωστρέφεια και η αγάπη, η φροντίδα και η βοήθεια προς τους ανθρώπους και πολύ περισσότερο στους αγαπημένους σας και την οικογένειά σας. Έχετε την εύνοια και την τύχη με το μέρος σας και μπορεί να δοκιμάσετε την τύχη σας στα τυχερά παιχνίδια. Σας ταιριάζει και η ενασχόληση με τα πολιτικά δρώμενα.

Γ Δεκανός: 13/08 – 22/08

Ο κυβερνήτης του δικού σας δεκαημέρου είναι ο Άρη, μαζί, φυσικά με τον Ήλιο. Ο Θεός του πολέμου, σας κάνει αγωνιστές, παλεύετε για αυτά που θέλετε να αποκτήσετε, αγωνίζεστε και πετυχαίνετε αυτό που επιθυμείτε. Είστε ο αρχηγός, ο ηγέτης, ο άρχοντας και ο μπροστάρης. Σας αρέσει να δημιουργείτε, να κατασκευάζετε καλαίσθητα και όμορφα καλλιτεχνήματα. Συνήθως εργάζεστε στη φύση, δεν μπορείτε εύκολα να εργαστείτε σε κλειστό χώρο. Θέλετε συνεχώς να ξεκινάτε καινούργια πράγματα και φουσκώνετε από υπερηφάνεια όταν τα ολοκληρώσετε. Αγωνίζεστε για τα δικαιώματα σας και εάν ενταχθείτε σε κάποιο σύλλογο, θα επιδιώξετε να είστε πρόεδρος, και θα φέρετε πολύ καλά αποτελέσματα. Σας ταιριάζει και ο αθλητισμός για να εκτονώσετε τη φωτιά που κρύβετε μέσα σας. Έχετε βροντερή φωνή και υψηλό παράστημα που διακρίνεται από μακριά. Πολύ πιθανόν να ασχοληθείτε και εσείς με πολιτικά δρώμενα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Α Δεκανός: 23/08 – 01/09

Είσαστε ένα από τα γνήσια παιδιά του Ερμή, καθώς ο πρωτεύων και δευτερεύων κυβερνήτης σας είναι ο Ερμής. Είσαστε τρομερά έξυπνοι και το μυαλό σας είναι ιδιαίτερα δραστήριο, με αποτέλεσμα να μπορείτε να μηχανεύεστε γρήγορα λύσεις, ενώ ταυτόχρονα έχετε τη δυνατότητα να μπορείτε να οργανώσετε τα πράγματα με πολύ μεγάλη ευκολία. Την ίδια στιγμή όμως η τάση σας για υπερβολική λεπτομέρεια μπορεί να σας βασανίσει, ενώ ταυτόχρονα πολλές φορές δυσκολεύεστε. Δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, καθ’ ότι το μυαλό σας λειτουργεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και δεν μπορείτε να ηρεμήσετε εύκολα. Είσαστε άριστοι για διοικητικές θέσεις και γενικότερα για θέσεις οργάνωσης, γιατίι τα καταφέρνετε και ξεχωρίζετε χωρίς κόπο.

Β Δεκανός: 02/09 – 11/09 

Είστε οι πιο βαριοί αντιπρόσωποι του Ζωδίου σας, καθ’ ότι ο δευτερεύων κυβερνήτης σας, μετά τον Ερμή, είναι ο Κρόνος. Συνήθως είστε τρομερά λεπτομερείς και είστε επίσης πολύ καλοί επαγγελματίες. Ξεχωρίζετε για την δυνατότητα που έχετε να αναλαμβάνετε ευθύνες αλλά και να μπορείτε να φέρετε εις πέρας οποιαδήποτε πιεστική κατάσταση μπορεί να υπάρχει. Δεν έχετε μάθει όμως να περνάτε καλά και συνήθως βασανίζετε τον εαυτό σας μη δίνοντας την αγάπη η οποία χρειάζεται και σε εσάς τους ίδιους. Ταλαιπωρείστε σε θέματα αγάπης και πολλές φορές έχετε σχέσεις οι οποίες δεν σας αξίζουν ή πιθανόν σχέσεις οι οποίες γίνονται με βάση τη λογική και όχι το πάθος και το συναίσθημα.

Γ Δεκανός: 12/09 – 21/09

Για εσάς ο δευτερεύων κυβερνήτης σας, μετά τον Ερμή, είναι η Αφροδίτη. Είσαστε οι πιο γλυκείς και καλοσυνάτοι Παρθένοι με ιδιαίτερο ταλέντο στις κοινωνικές σχέσεις αλλά και στην Τέχνη. Αν και συνεχίζετε να είσαστε ένα εγκεφαλικό ζώδιο λόγω του Ερμή, η Αφροδίτη σας δίνει μια χάρη που δεν έχουν οι άλλοι αντιπρόσωποι του ζωδίου σας, ενώ ταυτόχρονα, έχετε απίστευτες δυνατότητες να μπορείτε να βγάλετε χρήματα καθ’ ότι τα πάτε πάρα πολύ καλά με την έννοια της ύλης. Συνήθως ταλαιπωρείστε από ξαφνικά πάθη και δύσκολες ερωτικές σχέσεις, αλλά από την άλλη έχετε τη δύναμη να μπορείτε να αποδεχτείτε τα λάθη σας για να μπορείτε να διορθωθείτε και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη συνέχεια.

ΖΥΓΟΣ 

Α Δεκανός 22/9 – 1/10

Είστε τα γνήσια παιδιά της Αφροδίτης με πρωτεύοντα και δευτερεύοντα κυβερνήτη, την ίδια την Αφροδίτη. Τέχνη, ομορφιά, έχετε όλα τα καλά τα οποία δίνει ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του ηλιακού μας συστήματος. Χαρακτηρίζεστε από την σημαντική αίσθηση ισορροπίας, ενώ ταυτόχρονα έχετε πολλές δυνατότητες να μπορέσετε να ξεχωρίσετε και στον κοινωνικό τομέα, καθότι οι κοινωνικές δεξιότητες που έχετε είναι πάρα πολλές. Δυσκολεύεστε να παλέψετε για τα δικαιώματα σας, όμως και πολλές φορές βρισκόσαστε αναγκασμένοι να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε, ή σας καταπιέζουν οι άλλοι και δεν μιλάτε γιατί είσαστε τρομερά ευγενικοί.

Β Δεκανός 2/10 – 11/10

Για εσάς, μετά την Αφροδίτη, ο δευτερεύων κυβερνήτης είναι ο Ουρανός. Για αυτό και είσαστε οι πιο ασταθείς Ζυγοί από όλους τους άλλους αντιπροσώπους του Ζωδίου σας. Είστε πρωτοπόροι και έξυπνοι και πολλές φορές παλεύετε για τα δικαιώματά σας με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο που οι υπόλοιποι Ζυγοί δεν το κάνουν. Η ζωή σας όμως είναι συνήθως γεμάτη ανατροπές και ενώ είστε πανέξυπνοι και υπερδραστήριοι, πολλές φορές θα αντιμετωπίσετε στη ζωή σας προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη σταθερότητας, ενώ έχετε ένα πολύ ευαίσθητο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ξεχωρίζετε για την πρωτοπόρα σκέψη σας, αλλά και γενικότερα για τη στάση ζωής σας, η οποία μπορεί πολλές φορές να είναι προκλητική, αλλά είναι όμως πάντα αυθεντική. 

Γ Δεκανός 12/10 – 22/10

Μετά την Αφροδίτη ο δευτερεύων κυβερνήτης σας είναι ο Ερμής. Είστε ένας ιδιαίτερα επικοινωνιακός Δεκανός, πράγμα που σας δίνει τη δυνατότητα πάντα να ξεχωρίσετε για τις κοινωνικές δεξιότητές σας, αλλά και τις περισσότερες φορές για τους καλούς βαθμούς. Έχετε γούστο και αυτό ξεχωρίζετε κατευθείαν από τον υπόλοιπο κόσμο, όμως πολλές φορές το μυαλό σας σας βασανίζει και δεν σας επιτρέπει να μπορείτε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε. Στην ερωτική σας ζωή ταλαιπωρείστε από βραχυπρόθεσμες σχέσεις και γενικότερα δεν φαίνεται να αποκτάτε εύκολα μια ηρεμία, εκτός αν συνάδουν άλλοι αστρολογικοί παράγοντες. Θεωρείστε άνθρωποι οι οποίοι έχετε ένα ιδιαίτερα κοφτερό μυαλό που αν το βάλετε να δουλέψει, πάντα καταφέρνετε αυτό που θέλετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Α Δεκανός : 23/10 – 1/11

 Είστε τα γνήσια παιδιά του Πλούτωνα με κυβερνήτη πρωτεύοντα και δευτερεύοντα τον Πλούτωνα. Αυτή η δυναμική σας δίνει τη δυνατότητα να μπορείτε να είστε με ιδιαίτερη κριτική σκέψη και να μπορείτε να εμβαθύνετε πάρα πολύ εύκολα διεισδύοντας στις ψυχές των άλλων και κατανοώντας πολύ λεπτές διαφορές στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων. Αυτό το ταλέντο όμως ταυτόχρονα μπορεί να είναι και κατάρα, καθότι οι ψυχές των άλλων δίπλα σας είναι γυμνές και αυτό μπορεί να προκαλέσει φόβο ή ανασφάλεια. Είσαστε άνθρωποι που βιώνετε την αγάπη με απόλυτο τρόπο και απαιτείτε και από το σύντροφό σας ακριβώς το ίδιο. Με δύσκολες εμπειρίες στο παιδικό σας περιβάλλον. Αυτή η δυναμική του Πλούτωνα μπορεί να λειτουργήσει με αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Β Δεκανός : 2/11 – 11/11

Μετά τον Πλούτωνα, ο δευτερεύων κυβερνήτης σε εσάς είναι ο Ποσειδώνας. Για αυτό και είστε οι πιο μεταφυσικοί τύποι του ζωδιακού. Όχι τόσο σκληροί και αποφασισμένοι όσο οι του πρώτου δεκανού. Εσείς χαρακτηρίζεστε από την ανάγκη σας να συνδεθείτε με τους άλλους και έχετε πολύ βαθιά διαίσθηση, την οποία όμως κάποιες φορές δεν ακούτε, με αποτέλεσμα να μπερδεύεστε και να μπλέκεστε περισσότερο. Μπορείτε να βγάλετε αρκετά χρήματα και έχετε επιχειρηματικό μυαλό. Αυτό όμως που χρειάζεται να κάνετε είναι να δουλέψετε περαιτέρω προς κάποιες κατευθύνσεις και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από μια εσωτερική τάση αυτοκαταστροφής. Σε θέματα υποδειγματικού χαρακτήρα μπορείτε να ξεχωρίσετε και εκεί ακριβώς πολλές φορές είναι που κάνετε τη διαφορά στον κόσμο.

Γ Δεκανός : 12 – 22/11

Μετά τον Πλούτωνα, δευτερεύων κυβερνήτης σε εσάς, είναι η Σελήνη. Θεωρείστε άνθρωποι με πάρα πολλά πάθη, τα οποία πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσουν στην αυτοκαταστροφή. Βιώνετε την αγάπη και το συναίσθημα με πάρα πολύ έντονο τρόπο και αυτό πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος δρόμους. Έχετε μια βαθιά κατανόηση για τις ανάγκες των άλλων και πολύ έντονη επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα έχετε τη δύναμη να μπορείτε να ξεχωρίζετε, με αποτέλεσμα να μπορείτε να πετύχετε πολλά πράγματα σε επαγγέλματα που έχουν επαφή με το κοινό. Για αυτό μπορείτε να γίνετε πολύ εύκολα διάσημοι και να αναγνωριστείτε για τις ιδιαίτερες δεξιότητές σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Α Δεκανός : 23/11- 2/12 

Είστε τα γνήσια παιδιά του Δία με πρωτεύοντα και δευτερεύοντα κυβερνήτη τον ίδιο. Έχετε έναν φυσικό ενθουσιασμό και μια θετική σκέψη για τα πάντα. Δεν σας καταλογίζει κανείς ποτέ τίποτα κακό, γιατί ακριβώς η ψυχή σας είναι καθαρή. Η υπεραισιοδοξία σας όμως πολλές φορές μπορεί να σας κάνει να πάρετε λάθος δρόμους και να αντιμετωπίσετε στη ζωή σας οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα.  Είστε υπέροχοι, ταξιδευτές και μπορείτε να είστε και οι καλύτεροι στην παρέα. Όλοι σας θέλουν και έχετε πολύ βαθύ χιούμορ και εξαιρετικά θετική διάθεση. Το μόνο που χρειάζεται κάποιες φορές, είναι να μπορείτε να ελέγχετε την αισιοδοξία σας, καθ’ ότι μπορεί να πληγωθείτε από άλλους ανθρώπους.

Β Δεκανός : 3 – 12/12

Μετά το Δία, ο δευτερεύων κυβερνήτης σας είναι ο Άρης. Είστε αθλητικοί και δημιουργικοί και δεν κρατάει τίποτα τον εαυτό σας πίσω, καθότι έχετε τη δύναμη να μπορείτε να τα αλλάξετε όλα. Ως αρχετυπικοί πολεμιστές του φωτός, μπορείτε να ξεχωρίσετε γιατί πολεμάτε για το δίκαιο και για το σωστό. Πολλές φορές η αισιοδοξία μπορεί να σας προκαλέσει κάποια προβλήματα, όμως στο σύνολο φαίνεται ότι είστε άνθρωποι οι οποίοι ξέρετε να αγωνίζεστε για αυτό και μπορεί να γίνεται καταπληκτικοί επιχειρηματίες. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις ταλαιπωρείστε, γιατί πολύ απλά πολλές φορές η ζωή δεν είναι φτιαγμένη μόνο για ένα σύντροφο και εσείς το ανακαλύπτετε λίγο αργότερα από ό,τι θα έπρεπε.

Γ Δεκανός : 13 – 21/12 

Μετά το Δία, ο δευτερεύων κυβερνήτης σας είναι ο Ήλιος. Είστε τρομερά αισιόδοξοι και δοτικοί άνθρωποι και για αυτό ξεχωρίζετε πάντα στην παρέα. Θέλετε να μπορείτε να προσφέρετε και γενικότερα, είστε άνθρωποι με απίστευτη συμπεριφορά και θετικότητα. Δεν θα συναντήσετε πάντα όμως παρόμοιους ανθρώπους, με αποτέλεσμα αυτό να σας πληγώσει. Είστε πολύ καλοί για να μπορείτε να ανοίξετε το δικό σας μαγαζί ή, γενικότερα, να γίνετε  επιχειρηματίες.Βλέπετε μπροστά και μπορείτε πολύ εύκολα να φέρετε ανθρώπους γύρω σας, οι οποίοι θα σας εμπιστευτούν. Ο εγωισμός σας κάποιες φορές  μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα και για αυτό και θα πρέπει να προστατευτείτε από τον υπερβολικό τρόπο που μπορεί να σας ωθεί να συμπεριφέρεστε με αλαζονεία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Α Δεκανός : 22 – 31/12  

Για εσάς, ο πρωτεύων και ο δευτερεύων κυβερνήτης είναι ο Κρόνος. Είσαστε οι τυπικοί, σκληροί, δύσκολοι και πολλές φορές δύστροποι Αιγόκεροι, που έχουν όμως μια καρδιά μαρουλιού. Μαθαίνετε να συμπεριφέρεστε δύσκολα γιατί εκπαιδευτήκατε από τους ανθρώπους γύρω σας με δύσκολο τρόπο. Είστε άριστοι στα επαγγελματικά ζητήματα και μπορείτε να επιτύχετε πολλά από τα σχέδιά σας. Γνωρίζετε πως παίζεται το κοινωνικό παιχνίδι και ξέρετε να δημιουργείτε έναν αέρα σοβαρού και επιτυχημένου ανθρώπου που μπορεί κάποιος να τον εμπιστευτεί. Συνήθως βασανίζεστε σε θέματα καρδιάς και οι ερωτικές σας σχέσεις πολλές φορές μπορεί να σας προκαλέσουν πόνο, γιατί έχετε μάθει να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας.

Β Δεκανός : 1 – 10/1 

Για εσάς ο δευτερεύων κυβερνήτης, μετά τον Κρόνο, είναι η Αφροδίτη. Είσαστε πιο κοινωνικά χαρισματικοί από τους υπόλοιπους Αιγόκερους και γενικότερα ξεχωρίζετε για το γούστο σας αλλά και γενικότερα για την δυναμική σας στο κοινωνικό περιβάλλον. Σοβαροί επαγγελματίες που ξέρετε να μετράτε τα πράγματα σταδιακά, έχετε τη δύναμη να μπορείτε να πετύχετε πολλούς από τους στόχους σας, αν και κάποιες φορές δημιουργείτε πολλά σκάνδαλα στην ερωτική σας ζωή. Μπορείτε να διαμορφώσετε τον κόσμο γύρω σας όπως εσείς θέλετε, ενώ στα επαγγελματικά σας ζητήματα κανείς δεν μπορεί να σας αντισταθεί. Πολλές φορές όμως βασανίζεστε από λανθασμένες ερωτικές επιλογές που μετέπειτα θα τις βρείτε μπροστά σας και θα πρέπει εκεί να πάρετε ακόμη πιο σκληρές αποφάσεις.

Γ Δεκανός : 11 – 19/1 

Για εσάς, μετά τον Κρόνο, δευτερεύων κυβερνήτης σας είναι ο Ερμής. Έχετε ένα εύστροφο και επιχειρηματικό μυαλό και μπορείτε να μετρήσετε τα πάντα με πολύ σωστό και δημιουργικό τρόπο. Ταλαντούχοι στο λόγο και όχι μόνο στην πράξη έχετε το πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων στο τα καταφέρνετε και στο θεωρητικό και στο πρακτικό επίπεδο. Η υπερβολική εκλογίκευση όμως στην οποία έχετε στη ζωή σας, θα σας αποστραγγίσει από τον ενθουσιασμό και συχνά ταλαιπωρείστε από διαταραχές διάθεσης, όπως η μελαγχολία και η κατάθλιψη. Θα πρέπει να γίνετε πιο χαλαροί και ίσως, σε ένα βαθμό, λίγο πιο ευαίσθητοι και έτσι θα δείτε ότι και στην αισθηματική σας ζωή θα καταφέρετε να πετύχετε πολλά πράγματα που πολλές φορές φοβάστε να απαιτήσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Α Δεκανός : 20/1 –  29/1

Για εσάς ο πρωτεύων και ο δευτερεύων κυβερνήτης είναι ο Ουρανός. Ο Υδροχόος σε όλο του το μεγαλείο! Επαναστάτης, αντικομφορμιστής, και αρκετά έξω από τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό. Σας διακρίνει η καθαρότητα της σκέψης, η ικανότητα να δώσετε σάρκα και οστά στις ιδέες σας και το να ξεχωρίσετε, όταν αφοσιώνεστε στο έργο σας. Διαθέτετε δημιουργική φαντασία που ξεπερνάει τα «συνηθισμένα» και σας καθιστά μοναδικούς λόγω της πρωτοτυπίας σας. Δύσκολα βρίσκετε ανθρώπους που να μπορούν να σταθούν στο ύψος των πνευματικών και κοινωνικών σας προβληματισμών. Είστε από τους λίγους εκείνους που δεν πτοούνται από τη μοναξιά, αφού πάντα θα βρείτε την ευκαιρία να μάθετε κάτι καινούργιο ή να ερευνήσετε κάποιο κοινωνικό ζήτημα. Επιχειρήστε να χαμηλώσετε τον πήχυ και να προσεγγίσετε τους άλλους – αποφύγετε τη μοναξιά και την απομόνωση.

Β Δεκανός : 30/1 – 8/2

Για εσάς, ο δευτερεύων κυβερνήτης μετά τον Ουρανό είναι ο  Ερμής. Το μεγαλείο του γρήγορου μυαλού, της πρωτότυπης έμπνευσης, του καλού ομιλητή, του σεναριογράφου, του επιστήμονα! Μπορείτε να σκέφτεστε αναλυτικά και καθαρά, να εξηγείτε και να μεταδίδετε δύσκολες έννοιες με σαφήνεια, είτε πρόκειται για δικές σας ιδέες, είτε για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Σπάνια αφήνετε το συναίσθημα να κατευθύνει τις αποφάσεις σας και διυλίζετε τα πάντα μέσα από την λογική. Η επικοινωνία είναι το μεγάλο σας «ατού» και μπορείτε να φλυαρείτε για κάθε ζήτημα με όποιον και αν είναι απέναντί σας. Διαθέτετε έντονη φαντασία και σας αρέσουν οι εναλλαγές και οι γρήγοροι ρυθμοί στην καθημερινότητά σας. Η ειλικρίνειά σας είναι αφοπλιστική.

Γ Δεκανός : 9 – 18/2

Για εσάς δευτερεύων κυβερνήτης, μετά τον Ουρανό, είναι η Αφροδίτη. Όταν η πρωτοτυπία συναντάει την αρμονία και τον υλικό κόσμο. Είστε οι ρομαντικοί του ζωδίου, εξαιρετικά ελκυστικοί στο άλλο φύλο, με γλαφυρή ομιλία, με εντυπωσιακές αλλά και προκλητικές εμφανίσεις. Ζείτε σε ταχύτερους ρυθμούς από τον πολύ κόσμο, είστε συχνά «κομπλέ» από υποχρεώσεις και ευθύνες. Σας αρέσουν οι συχνές εναλλαγές και συνήθως είστε «φίλοι» με όλους. Προσοχή σε πιθανές παρεξηγήσεις και στον ορισμό του τι εστί φίλος. Συχνά αποφασίζετε παρορμητικά – σας αρέσουν τα γρήγορα αποτελέσματα άλλωστε – αλλά διαθέτετε έξυπνο μυαλό και βρίσκετε εύκολα λύσεις για τυχόν λάθη σας. Αγαπάτε όλο τον κόσμο και είστε έτοιμοι να στηρίξετε κάθε πρωτοβουλία που προωθεί το κοινωνικό καλό.

ΙΧΘΥΕΣ

Α Δεκανός : 19 –  29/2

Για εσάς ο πρωτεύων και ο δευτερεύων κυβερνήτης σας είναι ο Ποσειδώνας. Άνθρωποι  γεμάτοι έμπνευση και ιδέες. Μυστηριώδεις, γερμένοι στο δικό σας πέπλο μεταξύ φαντασίας και ονείρου. Δεν απορρίπτετε την πραγματικότητα, μπορείτε όμως να την παραγκωνίσετε, όταν κάτι δεν σας ευχαριστεί. Ευαίσθητοι και στοργικοί, προτιμάτε να ζήσετε στον δικό σας μικρόκοσμο, ο οποίος θέλει προσοχή, γιατί οι κίνδυνοι του είναι  σκληροί. Πνευματικοί ηγέτες, γεμάτοι διορατικότητα,  είστε τα άτομα που θα δούμε να ηγούνται σε μυστηριακές ομάδες. Ενώ είστε πολύ δημιουργικοί, σας λείπει ο ρεαλισμός και χρειάζεστει δίπλα σας ανθρώπους που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σας «επαναφέρουν» στην πραγματικότητα. Πρέπει να μάθετε να λειτουργείτε σε ρεαλιστικά πλαίσια και να μετουσιώνετε την φαντασία στο μοτίβο της καθημερινότητας. Έτσι  θα γίνετε περισσότερο λειτουργικοί, ικανοποιώντας τη μυστηριώδη φύση σας.

Β Δεκανός : 1 – 10/3

Για εσάς ο δευτερεύων κυβερνήτης σας, μετά τον Ποσειδώνα, είναι  η Σελήνη. Εδώ οι άνθρωποι των Ιχθύων έχετε συμπράξει μαζί με την Σελήνη. Στοργή, οικογένεια, γέννηση. Μια τριαδικότητα που είναι η δική σας φύση, η δική σας προτεραιότητα. Περισσότερο πρακτικοί,  αλλά βαθιά συναισθηματικοί, θα τολμήσετε να  βοηθήσετε  όσους χρειαστεί. Η δυσκολία σας έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να οικειοποιηθείτε  τα προβλήματα των άλλων και αυτό να σας οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν είναι δικά σας. Είστε άτομα που προτιμάτε μια ονειρική πραγματικότητα και συχνά μπορείτε να κάνετε την  δική σας ενδοσκόπηση και  «απογραφή» των  συναισθημάτων αλλά και των καταστάσεων  γύρω σας. Χρειάζεστε την προσγείωση στην πραγματικότητα και έχετε ανάγκη από ανθρώπους, που θα σας προσφέρουν την πνευματική διέγερση που θέλετε να βιώνετε, χωρίς όμως να χάνετε το στίγμα του ρεαλισμού.

Γ Δεκανός : 11 – 20/3

Για εσάς ο δευτερεύων κυβερνήτης σας, μετά τον Ποσειδώνα, είναι ο Πλούτωνας. Η φύση σας, είναι διαφορετική από τους δύο πρώτους δεκανούς.Ο Πλούτωνας  φέρνει μια εντελώς διαφορετική νότα, κάνοντας σας περισσότερο μαχητικούς, ίσως και πιο επιρρεπείς στο ρίσκο. Είστε ίσως ο πιο «έντονος», θα λέγαμε, δεκανός των Ιχθύων. Θα πολεμήσετε για τα ιδανικά σας, τα όνειρά σας, τους στόχους σας. Θα πάτε  όσο  βαθύτερα μπορείτε για να βρείτε λύσεις αλλά και να πάρετε απαντήσεις. Ούτως ή άλλως, στη φύση των Ιχθύων, η λέξη «επιδερμικός» δεν έχει κανένα  νόημα. Μόνο που εσείς,  οι άνθρωποι του τρίτου δεκανού,  κάνετε τις πιο βαθιές  καταδύσεις. Αν έχετε ακούσει  την φράση «σε βγάζει ακτινογραφία», είναι αυτή που σας ταιριάζει, μιας και η σκορπίσια φύση λειτουργεί έντονα εδώ. Χρειάζεται να χαλαρώσετε  και να μάθετε να “αφήνεστε”. Χρειάζεται να καταλάβετε, πως υπάρχουν γύρω σας άνθρωποι, που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, αντίστοιχα όπως κάνετε και εσείς οι ίδιοι.