Ο Χείρωνας στα Ζώδια: Δάσκαλος και θεραπευτής σε πληγές που «αιμορραγούν»…

Ο Χείρωνας στα Ζώδια: Δάσκαλος και θεραπευτής σε πληγές που «αιμορραγούν»…

Ο Χείρωνας συγκαταλέγεται στους αστεροειδείς και μία πλήρης περιστροφή του διαρκεί περίπου πενήντα χρόνια.  Ανακαλύφθηκε την 1/11/1977 από τον αστρονόμο Τσαρλς Κόγουολ (Charles Kowal).

Συμβολίζει τις βαθύτερες πληγές μας, που μας δίνει την ικανότητα να μαθητεύσουμε στα αρχέγονα μυστικά, να γίνουμε πιο σοφοί, να θεραπεύσουμε τους συνανθρώπους μας και να θεραπευτούμε τελικά και εμείς οι ίδιοι.

Πρόκειται για ένα μυθικό όν, σύνθετο, όπου είναι άλογο από την μέση και κάτω και άνθρωπος από την μέση και πάνω.

Ο Κένταυρος, λοιπόν, είναι η εικόνα του ανθρώπου που πάσχει, διαιρεμένος ανάμεσα στα ένστικτα και την πνευματική του κληρονομιά, την θεία υπόσταση. Η αγριότητα που τον χαρακτηρίζει εν γένει, είναι η εσωτερική του ανισορροπία. Βιώματα, τραύματα, εμπειρίες που δεν μπορεί να ξεπεράσει, πλήττουν την «αύρα» του.

Το σύμβολο του Χείρωνα είναι το κλειδί. Ο Zane Stein έλεγε πως «αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα στο απομονωμένο Κρόνιο τείχος συνδέοντάς τον με τον κόσμο του Ουρανού». 

Ο Χείρωνας κρατά το κλειδί της ευκαιρίας μας, για να ανοίξουμε μία πόρτα στο υποσυνείδητό μας και να αναγνωρίσουμε πάθη , βιώματα, μνήμες οδυνηρές που εμποδίζουν την ψυχή μας να προχωρήσει στο μονοπάτι της γνώσης.

Πάμε να δούμε μαζί πώς είναι ο Χείρωνας στα 12 ζώδια και  πως θα θεραπεύσουμε για να θεραπευτούμε και οι ίδιοι.

Δε ξέρετε που έχετε το Χείρωνα; Δείτε τον Αστρολογικό μας χάρτη: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Τόνια Χατζή

Ο Χείρωνας στα Ζώδια: Δάσκαλος και θεραπευτής σε πληγές που «αιμορραγούν»… 3

Ο Χείρωνας στον Κριό

Έχετε μία ελλιπή αίσθηση «ταυτότητας», μία δυσκολία να βγάλετε προς τα έξω τον πραγματικό σας εαυτό. Μεγαλώσατε σε ένα αυστηρό περιβάλλον όπου ο αυθορμητισμός θεωρούταν αρνητικό στοιχείο. Καταπιεσμένες επιθυμίες συσσωρεύουν θυμό μέσα στην ψυχή σας. 

Αν καταφέρετε να αναγνωρίσετε το πρόβλημα σας, να συνειδητοποιήσετε ότι ο πραγματικός σας εαυτός είναι αξία «αφ’ εαυτόν» και να διοχετεύσετε το θυμό σας δημιουργικά θα οδηγηθείτε στην ανέλιξη.

Μην ξεχνάτε ότι αποτελείτε τον ιδανικό δάσκαλο για όλους όσους αναζητούν τον εαυτό τους.

Ο Χείρωνας στον Ταύρο

Ίσως  πιστεύετε ότι δεν «αξίζετε» και οι γονείς στο πρώιμο περιβάλλον δεν εκτίμησαν τα ταλέντα και την ομορφιά σας. Η έλλειψη αυτοεκτίμησης μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον οικονομικό τομέα, θεωρώντας ότι σας κατατρέχει μόνιμα μία κακοδαιμονία. 

Αν βρείτε τις πραγματικές αξίες της ζωής -που δεν έχουν να κάνουν με τα λεφτά ή τα περιουσιακά στοιχεία- θα μπορέσετε να αποδειχτείτε εξαιρετικά ικανοί στο να βοηθάτε τους ανθρώπους γύρω σας να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και εσωτερική ασφάλεια, ώστε να απολαύσουν τα απλά, καθημερινά πράγματα στη ζωή.

Ο Χείρωνας στους Διδύμους

Υπάρχει δυσκολία να διασυνδεθείτε  και να επικοινωνήσετε με το περιβάλλον σας. Ίσως έχετε κάποιο πρόβλημα στην ομιλία σας ή  θεωρείτε τις δικές σας ιδέες μη αξιόλογες και φτάνετε στο σημείο να υιοθετείτε τις ιδέες των άλλων. Αυτά ίσως αποτελούν κάποιο παιδικό τραύμα από την επαφή με τους γονείς σας ή νοιώθετε κάποια έλλειψη σε σχέση με κάποιον/κάποια αδελφό/ή σας.

Αν ξεπεράσετε τις αναστολές σας και αρχίσετε να κοινοποιείτε τις ιδέες και τις απόψεις σας τότε θα ανακαλύψετε ότι αυτές όχι μόνο είναι ενδιαφέρουσες  αλλά –πιθανώς- να είναι και πολύ επικερδείς. Ο Χείρωνας στους διδύμους είναι ιδανικός για το επάγγελμα του λογοθεραπευτή.

Ο Χείρωνας στον Καρκίνο

Κυριαρχείστε από μία αίσθηση απόρριψης ή ότι δεν έχετε πάρει αρκετή αγάπη και στοργή στη ζωή σας. Οι γονείς σας είναι πιθανό να σας εγκατέλειψαν ή να ήταν γενικά απόμακροι. Αναπτύσσετε σχέσεις εξάρτησης από τις οποίες δυσκολεύεστε να φύγετε. Ίσως παραπονιέστε συχνά ότι σας πάνε όλα στραβά για να τραβήξετε τη συμπάθεια των άλλων πάνω σας.

Αν δουλέψετε πάνω στα τραύματα σας και αρχίσετε να διοχετεύετε δημιουργικά τα προτερήματα σας, όπως η ενσυναίσθηση θα γίνετε δεκτικοί και υποστηρικτικοί απέναντι στις εσωτερικές ανάγκες των άλλων και εξαιρετικά ικανοί στο να περιθάλπετε και να θεραπεύετε ψυχικά καταπονημένους ανθρώπους.

Ο Χείρωνας στο Λέοντα

Δυσκολεύεστε  να βρείτε το «κέντρο» σας, ίσως επειδή όταν ήσασταν παιδί, σας αποθάρρυναν και σας έπνιγαν κάθε δημιουργικό σας στοιχείο ή ταλέντο και αναγκαστήκατε να μεγαλώσετε απότομα. 

Αν έρθετε σε επαφή με το παιδί που βρίσκεται μέσα σας για να γίνετε και πάλι ενθουσιώδεις, αυθεντικοί και δημιουργικοί θα ανακαλύψετε τότε μία καινούργια πηγή δύναμης και θα αρχίσετε να λάμπετε και πάλι. Γίνεστε άριστοι παιδαγωγοί, προπονητές ή καλλιτέχνες.

Ο Χείρωνας στην Παρθένο

Ο Χείρωνας στο ζώδιο αυτό είναι ικανός να σας προξενήσει αρκετά «ρήγματα» σε θέματα υγείας αλλά και να σας προικίσει με μοναδικές θεραπευτικές ικανότητες. Στη δουλειά δεν υπάρχει αναγνώριση στις υπηρεσίες που προσφέρετε και αυτό σπάει το ηθικό σας. Σαν παιδί μπορεί να δεχόσασταν υπερβολική κριτική και προσβολές.

Αν νικήσετε τις ανασφάλειες σας και μάθετε να υπηρετείτε άδολα τους συνανθρώπους σας θα αναδείξετε το φυσικό σας ταλέντο να μεταλαμπαδεύετε τις θεραπευτικές σας γνώσεις σε «μαθητευόμενους» συναδέλφους σας.

Ο Χείρωνας στο Ζυγό

Οι σχέσεις είναι ο τομέας στον οποίο δοκιμάζεστε. Μπορεί να τις έχετε συνδυάσει με πόνο και απόρριψη και επομένως να τις αποφεύγετε ή να κάνετε εφήμερες σχέσεις. Αποζητάτε αποδοχή και τείνετε προς την απομόνωση και το κλείσιμο στον εαυτό σας. Ίσως νοιώθετε άτυχοι στο γάμο σας ,αδικία και έλλειψη ισορροπίας.

Αν δεσμευτείτε σε σχέσεις- γιατί μέσα από το  «καθρέφτισμα» σας στους άλλους θα γνωρίσετε τις πιο βαθιές και ουσιαστικές πτυχές του εαυτού σας- θα γίνετε πολύ καλοί στο να θεραπεύετε τις πληγές του/της συντρόφου σας και στο να διδάσκετε την αξία της ένωσης και της συνεργασίας στους άλλους ανθρώπους. Είστε γεννημένοι για  σύμβουλοι γάμου.

Ο Χείρωνας στο Σκορπιό

Υπάρχει μία μεγάλη πληγή βαθιά στην ψυχή σας. Ίσως στην παιδική σας ηλικία βιώσατε κάποιο είδος εγκατάλειψης, κακοποίησης ή  ακραίες εμπειρίες που σας είχαν στιγματίσει. Και έρχεστε στο σήμερα αντιμέτωποι με ακραία θέματα όπως ο θάνατος, η ψυχολογική κατάρρευση, η οικονομική καταστροφή και γενικά αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Αν συνειδητοποιήσετε τα τραύματά σας τα δουλέψετε και τα ξεπεράσετε θα ξεκινήσετε μία θεαματική φάση αναγέννησης που θα σας φέρει και πάλι τη χαρά και το Φως στη ζωή σας. Διακρίνεστε σαν ψυχοθεραπευτής σεξολόγος και στο χειρισμό οικονομικών και περιουσιακών ζητημάτων τρίτων προσώπων.

Ο Χείρωνας στον Τοξότη

Φέρετε μεγάλη γενικευμένη πληγή μέσα σας αλλά ταυτόχρονα νοιώθετε έντονη αλληλεγγύη με τους ανθρώπους και ένα ιερό χρέος να απαλύνετε τον πόνο τους με τις γνώσεις σας. Ίσως έχετε βιώσει τραυματικές εμπειρίες σε σχέση με τον ηθικό σας κώδικα, με την ιδεολογία σας και τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις ή από καταστάσεις που σχετίζονται με το εξωτερικό.

Αν χρησιμοποιήσετε τη γνώση, μέσα από το δρόμο της υψηλής συνειδητότητας θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τα τραύματα σας και να ανελιχτείτε θεραπεύοντας τους ανθρώπους μέσα από τις ιδιαίτερες γνώσεις και τις σοφές συμβουλές σας. 

Ο Χείρωνας στον Αιγόκερο

Ιδιαίτερα τραυματικές εμπειρίες στο επαγγελματικό σας περιβάλλον και στις κοινωνικές σας επαφές, σας έφεραν στο σημείο να εισπράξατε απόρριψη και καταλήξατε στο υπονομευτικό συμπέρασμα ότι δεν αξίζετε και δεν είστε ικανοί να σταθείτε μέσα στην κοινωνία.

Αν θα συνειδητοποιήσετε τις αυτό-καταστροφικές σας συμπεριφορές και θα αρχίσετε να δέχεστε τις ευθύνες σας για την πορεία της ζωής σας, θα μπορέσετε να λειτουργήσετε σαν ένα είδος μαγικού «καναλιού», μέσα από το οποίο πολλοί άνθρωποι γύρω σας θα σημειώνουν επαγγελματικές επιτυχίες και κοινωνική αναγνώριση. 

Ο Χείρωνας στον Υδροχόο

Μπορεί να διστάζετε να εκφράσετε τις πιο αυθεντικές πλευρές του χαρακτήρα σας, φοβούμενοι ότι δε θα γίνετε κατανοητοί και θα επικριθείτε από τους ανθρώπους και τις «ομάδες» γύρω σας. Ίσως έχετε βιώσει αρνητικές εμπειρίες σε σχέση με συγκεκριμένες ιδεολογικές και κοινωνικές ομάδες ή στην επαφή σας με κάποιους φίλους σας. Αισθάνεστε παρείσακτος σε παρέες και αποπροσανατολισμένος.

Αν αφήσετε να αναπτυχθεί το εξαιρετικό δυναμικό «αφύπνισης» και συνειδητοποίησης που εκ γενετής έχετε θα απελευθερωθείτε ουσιαστικά (δηλαδή εσωτερικά)και θα γίνετε εξαιρετικά ικανοί στο να βοηθάτε τους άλλους να αφυπνίζονται, να απελευθερώνονται από τα «δεσμά» τους, να βγάζουν έξω τον πραγματικό τους εαυτό και τις πιο αυθεντικές τους ιδέες.

Ο Χείρωνας στους Ιχθείς

Πληθώρα τραυμάτων συναισθηματικού και ψυχολογικού χαρακτήρα σας έχουν προκαλέσει στα παιδικά σας χρόνια και έχετε υπάρξει θύμα εγκατάλειψης και νοσηρών καταστάσεων.  Οι διαρκείς απογοητεύσεις μπορεί να σας έχουν στρέψει σε άυλους κόσμους, στη θρησκεία, σε μεταφυσικούς κύκλους, σε αγγέλους ή και σε δαίμονες!

Αν αποδεχθείτε τον πόνο και τις οδυνηρές καταστάσεις σα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής αλλά και αν φροντίσετε παράλληλα να απεμπλακείτε από το ρόλο του «μάρτυρα», τον οποίο συχνά υιοθετείτε, μπορεί να γίνετε εξαιρετικοί θεραπευτές.  Όσο πιο πολύ ανακουφίζετε τις πληγές των άλλων τόσο πιο πολύ θα ανελίσσεστε και θα ολοκληρώνεστε εσείς οι ίδιοι! 

Πηγές : Από το βιβλίο της Λίλιαν Σίμου « Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων»

Όψεις Ηλίου στο γενέθλιο χάρτη: Αναλύοντας την ουσία της προσωπικότητας μας – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

χειρωνας στον κριο χειρωνας στους διδυμους χειρωνας στον ταυρο χειρωνας στον καρκινο