Ο Δίας το 2024. Μη κλωτσάς τη τύχη σου.

Ο Δίας το 2024. Μη κλωτσάς τη τύχη σου.

Ο Δίας, αυτός ο Ευεργέτης, πραγματοποιεί μία νέα μετάβαση σε ζώδιο φέτος, το 2024. Ξεκινάει έναν νέο συνοδικό κύκλο αλλά φέρνει και πολλά πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία θα μας προβληματίσουν και θα μας κάνουν να κινητοποιηθούμε και να βελτιωθούμε σε ό,τι μας απασχολεί. Πάμε να δούμε πότε μπορούμε να προγραμματίσουμε μερικά πράγματα για φέτος ανάλογα με το τι μας απασχολεί.

Από την Ευγενία Luca

Ο Δίας το 2024. Μη κλωτσάς τη τύχη σου. 3

Λίγα γενικά για τον Δία

Ο Δίας είναι ο Πλανήτης ο οποίος θεωρείται ο ένας από τους δύο πλανήτες Ευεργέτες, μαζί με την Αφροδίτη. Ο Δίας μεταβαίνει σε ένα ζώδιο και παραμένει σε αυτό περίπου ένα χρόνο, ενώ για να περάσει ολόκληρο το ζωδιακό κάνει περίπου 11 χρόνια και 8 μήνες.

Αξίζει να σημειώσουμε τα εξής: ότι ο Δίας από τη φύση του δεν είναι ο πλανήτης που φέρνει καλή τύχη ΜΟΝΟ σε αυτούς που έχουν δουλέψει, που έχουν πονέσει, στερηθεί, και τώρα τους χρωστάει για κάποιο λόγο να τους δώσει χαρά και δώρα. 

Ο Δίας από μόνος του είναι ο Δάσκαλος, ο οποίος σε διδάσκει το μάθημα εύκολα. Αντιπροσωπεύει την πίστη στη ζωή, στα ιδανικά και τις αξίες του ατόμου.

Ο Δίας είναι από τη φύση του καλοπροαίρετος και καλόκαρδος και απλοχέρης και δίνει σε όλους ανεξαιρέτως – ειδάλλως θα μιλούσαμε για κατ’ επιλογήν ευεργέτη και προκατειλημμένο. Η ειδοποιός διαφορά για το πώς θα επηρεάσει είναι ότι εξαρτάται από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται και τις όψεις που κάνει, δηλαδή θα δώσει ό,τι δύναται, που είναι και το πιο λογικό. 

Είναι ο καλός σου γείτονας που μόλις μετακόμισε και έρχεται στη πόρτα σου να σου συστηθεί και να σε καλωσορίσει στη γειτονιά. Μπορεί αυτός ο γείτονας να είναι πολύ πλούσιος αλλά όχι τόσο γενναιόδωρος, ή να είναι δοτικός αλλά να μην είναι καλά. Σε κάθε περίπτωση είναι ο γείτονας που σου λέει καλημέρα και σε προσέχει.

Και γιατί δε βλέπουμε, θα μου πείτε, όλοι τα δώρα του; Κυρίως για δύο λόγους. 

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο ίδιος έχει μία δική του προσωπική ιδιοσυγκρασία, η οποία, είτε θα ταιριάζει πολύ είτε λίγο είτε αδιάφορα στο εκάστοτε ζώδιο που βρίσκεται. Επομένως, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις θα έρθει ο Δίας καλοπροαίρετα να αναδείξει συγκεκριμένες καταστάσεις, ωστόσο είναι πιθανό η προσφορά του να είναι άκαιρη ή αχρείαστη. 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ανάλογα τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη του καθενός από εμάς, μπορεί ο Δίας να μην είναι τόσο βοηθητικός και αντί να χαρίσει δώρα, να χαρίσει άγχος από τις πολλές επιλογές που έχουμε, να φέρει χάος, να φέρει αποπροσανατολισμό ή να φέρει στην επιφάνεια θέματα, με τα οποία έχουμε επιλέξει να μην ασχοληθούμε επισταμένως και δε τα θεωρούμε σημαντικά. 

Ένας τρόπος να ξέρουμε πώς θα μας φερθεί ο Δίας είναι να ανατρέξουμε περίπου 12 χρόνια πριν, να δούμε τι βιώσαμε στη ζωή μας.

Ο Δίας το 2024

Θα ασχοληθούμε με τα σημαντικότερα αυτού του πλανήτη για το 2024, τα οποία θα γίνουν αισθητά σε όλους και σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο. 

Αυτά είναι ότι

 • Πρωτοχρονιά 2024: Ο Δίας ήδη βρίσκεται στον Ταύρο και έχει μόλις ορθοδρομήσει τη Παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 05ο Ταύρου!
 • 21 Απριλίου 2024: ο Δίας σε σύνοδο με τον Ουρανό στις 21ο και 49’ – έναρξη νέου 14ετούς συνοδικού κύκλου  
 • 24 Μαΐου 2024: ο Δίας σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στις 29ο Ταύρου, λίγο πριν την έξοδο από το ζώδιο του Ταύρου
 • 26 Μαΐου 2024: Είσοδος του Δία στους Διδύμους
 • 03 Ιουνίου 2024: Τρίγωνο Δία/ Πλούτωνα στη 01ο  Διδύμων/Υδροχόου
 • 10 Ιουλίου 2024: Εξάγωνο Δία / Βόρειου Δεσμού   στις 10ο  Διδύμων/Κριού
 • 20 Αυγούστου 2024: Δίας τετράγωνο με ανάδρομο Κρόνο  στις 17ο  Διδύμων/Ιχθύων
 • 09 Οκτωβρίου 2024: Ο Δίας αναδρομεί στις 21ο  Διδύμων και παραμένει ανάδρομος έως τις 04 Φεβρουαρίου 2025, όπου και ορθοδρομεί στις 11ο Διδύμων
 • 24 Δεκεμβρίου 2024: δεύτερο τετράγωνο του ανάδρομου Δία στις 14ο  Διδύμων με ορθόδρομο Κρόνο 14ο Ιχθύων.

Δίας στον Ταύρο  – έως 26 Μαΐου 2024

Έως και τον Μάιο ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο, ενώ μέχρι τις 21 Απριλίου θα πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ουρανό. Ο Δίας είναι ένας πλανήτης που δε συμβαδίζει καλά με τις ποιότητες του ζωδίου του Ταύρου. Οι αξίες και τα ιδανικά του Δία σε αυτό το ζώδιο, είναι η θαλπωρή του σπιτιού, η ασφάλεια του σπιτιού, η ευημερία, ο αισθησιασμός και η αξιοπρέπεια. 

Έτσι λοιπόν, ο Δίας ασχολείται με αυτά τα ιδανικά. Έχει πίστη στην απόλαυση της ζωής. Το καλό είναι ότι ικανοποιείται σχετικά εύκολα αυτός ο Δίας. Ναι, ασχολείται με τις μικρές απολαύσεις, με την υφή και την αξία των πραγμάτων που είναι σημαντικά για τον Ταύρο. Ναι, ασχολείται με τα υλικά αγαθά, όμως στον Ταύρο αφορά τα υλικά αγαθά του νοικοκυριού, να έχουμε τόσα, όσα να νιώθουμε εντάξει. 

Ο Δίας στον Ταύρο γίνεται η χρυσοχέρα νοικοκυρά που βρίσκει ικανοποίηση στο να κοντρολάρει το σπίτι και τις εργασίες γύρω από αυτό.

Δίας στους Διδύμους από 26 Μαΐου 2024

Ο Δίας στους Διδύμους έχει μία θέση, που στην Αστρολογία λέμε ότι δεν του ταιριάζει παραδοσιακά, και ονομάζεται αδυναμία. Αυτό συμβαίνει γιατί βρίσκεται στο ζώδιο του μικρού Δασκάλου, του Ερμή. Επομένως είναι σα να μπαίνει ένας Μεγάλος Πνευματικός Δάσκαλος σε μία τάξη Δημοτικού να διδάξει Γλώσσα και Μαθηματικά. 

Φυσικά και είναι σημαντικά τα μαθήματα αυτά, απλά ο ίδιος δεν νιώθει άνετα και λειτουργεί καλύτερα, όταν είναι να σε διδάξει τη σύνθετη σκέψη. Συνδυαστικά μαθήματα μέσα από τη Φιλοσοφία, τη Πίστη, τα επιστημονικά παρακλάδια, τη Θεραπεία, τα ταξίδια, την ανθρώπινη εμπειρία της ζωής.

Δίας στους Διδύμους από μία παραδοσιακή ματιά

Εάν ο Δίας στον Τοξότη, που θεωρείται η καλύτερή του θέση, είναι ο μαέστρος σε μία μεγάλη ορχήστρα, στους Διδύμους έχει αναλάβει ένα κουαρτέτο. Επομένως στο ζώδιο των Διδύμων, ο Δίας καλείται να απλοποιήσει τα πράγματα, να τα λέει συλλαβιστά και απλοϊκά και να επιστρέψει σε μία παιχνιδιάρικη προσέγγιση της διδασκαλίας, κοφτερή και άμεση. Βαριέται και γίνεται ανιαρός.

Δείτε εδώ μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για τη συμβατότητα του Δία στα δύο ζώδια που θα βρίσκεται το 2024, με κριτήρια τις παραδοσιακές φύσεις των ζωδίων.

Ποιότητες/Κριτήρια ΔίαςΚυβερνάει/Περνάει ΚαλάΤαύροςΔίδυμοι
ΣτοιχείοΝερό ή Φωτιά___Γη____________Αέρας______
ΙδιότηταΜεταβλητή___Σταθερή_______Μεταβλητή_
ΦύσηΖεστή ___Κρύα__________Ζεστή______
ΦύσηΥγρή___Ξηρή__________Υγρή_______
ΔυνάμειςΤοξότης, Ιχθύες, ΚαρκίνοςΠεριπλανώμενος___Σε Αδυναμία_

Παρατηρούμε ότι, αν και σε αδυναμία στους Διδύμους, παραδοσιακά υπάρχει κάποια συμβατότητα ενθαρρυντική ανάμεσα στον Δία και αυτό το ζώδιο. Είναι σαν να έχει ο Δίας τουλάχιστον τα εργαλεία για να λειτουργήσει, αλλά χρειάζεται χρόνο να διαβάσει το manual! 

Τουλάχιστον, τα ιδανικά του Δία στους Διδύμους είναι η διδασκαλία, που του είναι ήδη οικείο, η περιέργεια, η κριτική σκέψη και επαφή και σύνδεση με τον διπλανό (κοντινά πρόσωπα, οικείους, φιλική διάθεση).

Σύνοδος Δία – Ουρανού 2024 και επιρροή 

Πρόκειται για έναν σημαντικό συνοδικό κύκλο, ο οποίος συμβαίνει κάθε περίπου 14 χρόνια σε διαφορετικό ζώδιο, αυτή τη χρονιά θα συναντηθούν με σύνοδο στις 21ο 49’ του Ταύρου στις 21 Απριλίου 2024. Αυτή η συνθήκη πρόκειται να φέρει σε αυτούς που επηρεάζονται ευχάριστες και θετικές αλλαγές στη ζωή τους. 

Για κάποιους σημαίνει μία Πνευματική Αφύπνιση, για άλλους τον ερχομό ενός παιδιού, για άλλους μία αναπάντεχη εξέλιξη σε κάποιο τομέα, για άλλους έμπνευση και εφευρετικότητα, αναλόγως πού συμβαίνει στο χάρτη μας και σε ποιους προσωπικούς πλανήτες πέφτει και τι αντιπροσωπεύουν αυτοί στη δική μας ζωή.

Το λιγότερο που αφορά σε ατομικό επίπεδο αυτή η σύνοδος και όπου έχουμε Ταύρο στον χάρτη μας, είναι μία ενέργεια σαν να φεύγουν οι παρωπίδες που φορούσαμε, έχουμε άνοιγμα οριζόντων, βλέπουμε πιο καθαρά κάποια πράγματα. Ξελαμπικάρει το μυαλό και κατανοούμε ποιο είναι το καλύτερο επόμενο βήμα να κάνουμε και ποιο το χειρότερο να αποφύγουμε.

Πρόκειται για το ξεκίνημα μίας ξαφνικής αίσθησης ελευθερίας σε αυτό που μας παιδεύει και μας δίνει τα εργαλεία και το απαραίτητο θάρρος να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στη ζωή μας. 

Περισσότερο αισθητή η επιρροή είναι για όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, προσωπικούς πλανήτες και σημεία στις μοίρες 19 – 23 ή γεννημένοι στο τέλος του β’ δεκαημέρου και αρχές του γ’ δεκαημέρου για τα ζώδια Ταύρος και Σκορπιός, Αιγόκερως και Παρθένος αλλά και Λέων και Υδροχόος. Ο Λέων και ο Υδροχόος έχουν ιδιαίτερα πράγματα να ενεργοποιούνται σχετικά με προβολή, εξέλιξη, άνοδο και οικογενειακά.

Δίας τρίγωνο με Πλούτωνα 2024

Μία όψη με μία υπέροχη δυναμική έρχεται στις 03 Ιουνίου 2024 με το τρίγωνο που θα κάνει ο Δίας στην 1ο Διδύμων με τον Πλούτωνα στην 1ο Υδροχόου. Έρχεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση σε όλα μας τα σχέδια, σε επιχειρηματικά ξεκινήματα για να πάνε καλά τα οικονομικά και για μεγάλες αποφάσεις που σχετίζονται με όλα τα είδη αφθονίας. 

Η επιρροή γίνεται αισθητή στα ζώδια Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος και Τοξότης των πρώτων τριών ημερών πρωτίστως και δευτερευόντως στα ζώδια Ιχθύες, Παρθένοι των πρώτων τριών ημερών, και πιο συγκεκριμένα για Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, σημεία και προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες 0-2 των ίδιων ζωδίων.

Δίας και Κρόνος το 2024  – φίλοι

Στην αρχή του έτους ο Δίας διατηρεί με τον Κρόνο φιλική διάθεση με σχέση εξαγώνου και εντός ανοχής. Εδώ έχουμε μία αρμονική σχέση μεταξύ των δύο, όπου προάγεται η ισορροπία μεταξύ αισιοδοξίας και ρεαλισμού σε συλλογικό επίπεδο, μαζί με την σταδιακή εξέλιξη των πραγμάτων αλλά και η αργή και σταθερή άνοδος σε ατομικό επίπεδο.

Το θετικό διάστημα για σταθεροποίηση σε θέματα δουλειάς και επαγγελματικά βήματα που πρεσβεύουμε τη σταθερή ανέλιξη αλλά και για Επισημοποίηση Σχέσεων/Αρραβώνα ή γάμο είναι από τη Πρωτοχρονιά έως 28 Φεβρουαρίου και ειδικά για το α’ δεκαήμερο Ταύρου, Σκορπιού, Αιγόκερω, Παρθένου και Ιχθύων.

Επίσης θετικό διάστημα είναι από 1η Μαρτίου έως και 17 Απριλίου 2024 για το β’ δεκαήμερο Ταύρου, Σκορπιού, Αιγόκερω, Παρθένου και Ιχθύων ενώ ειδικά για τους Ωροσκόπους Αιγόκερω ισχύει και για σύλληψη παιδιού αλλά και σύναψη σχέσης με μεγάλες προοπτικές και διάρκεια.

Δίας και Κρόνος το 2024 – Σύγκρουση

Καθώς ο Κρόνος προχωράει στο ζώδιο των Ιχθύων και για τα δεδομένα του, αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, ο Δίας είναι απασχολημένος με την σύνοδο με τον Ουρανό και συμβαίνουν τα εξής: 

Ο Δίας όταν καταφέρνει να μπει στους Διδύμους στις 26 Μαΐου 2024, η αίσθηση δεν είναι πια αρμονική με τον Κρόνο. Η σχέση τετραγώνου που αναπτύσσεται φέρνει πυγμή και διεκδικητική διάθεση. 

Έτσι έχουμε το πρώτο τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο στις 17ο Διδύμων και 17ο Ιχθύων στις 20 Αυγούστου και διατηρούν αυτή τους τη σχέση από 21 Ιουλίου έως 08 Οκτωβρίου 2024. Επομένως έχουμε να μιλήσουμε εδώ για μία δυσαρμονική σχέση των δύο μεγάλων αυτών πλανητών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την επέκταση και την παγίωση μίας κατάστασης αντίστοιχα. Η επιρροή αφορά:

 • Σε συλλογικό επίπεδο, τη σύγκρουση της επέκτασης με την παγίωση αλλά και διαμαρτυρίες και κοινωνικές αντιθέσεις
 • Σε ατομικό επίπεδο, την απεγνωσμένη προσπάθεια επανελέγχου πραγμάτων στη ζωή μας αλλά και την επανατοποθέτηση στόχων 

Για περίπου ένα μήνα 08 Οκτωβρίου 2024 – 09 Νοεμβρίου 2024 ηρεμούν ελαφρώς τα πράγματα, γιατί η ανοχή με την κίνηση των πλανητών μεγαλώνει και πάλι στις 9 Νοεμβρίου, ξανασφίγγει η ανοχή και ξεκινάει να ισχύει το δεύτερο τετράγωνο, το οποίο εκ νέου κορυφώνεται στις 24 Δεκεμβρίου 2024 στις 14ο Διδύμων- 14ο Ιχθύων.   

Ο Δίας σε αυτό το δεύτερο τετράγωνο είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και ο Κρόνος τώρα ορθόδρομος. Αυτό σημαίνει ότι ο Δίας χάνει τη δυναμική σε αυτές τις συγκρούσεις στο τέλος του 2024. Δε μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Η ανάδρομη πορεία τον κάνει να εσωτερικεύεται. Έχει να λύσει τα ψυχολογικά του, δε μιλιέται. Το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να συγκρουστεί και μάλιστα με τον ασήκωτο Κρόνο. Άρα στη σύγκρουση στο τέλος του χρόνου, δε θα μπορέσει να απλοποιήσει τα επιχειρήματά του, όπως του ζητάται και ακόμη και αν το καταφέρει, δεν είναι αρκετό. 

Ο Κρόνος βάζει περιορισμούς στον Δία ως προς τα θέλω του. Του λέει ότι δε μπορεί να προχωρήσει παρακάτω. Του θέτει πιο ζόρικα ερωτήματα, τα οποία ο Δίας δεν έχει σκεφτεί και δε τα έχει προετοιμάσει. Του θέτει κανόνες που δε μπορεί να παρακάμψει. 

Ερμηνεία και Επιρροή σύγκρουσης Δία Κρόνου το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Θα πρέπει να κοιτάξουμε λοιπόν, τι σοβαρά θέματα προκύπτουν στα μέσα του καλοκαιριού από 20 Ιουλίου και για δύο μήνες, τα οποία αρχικά ξεπερνιούνται, όμως αργότερα φαίνεται ότι επανέρχονται και αρνούμαστε να συμβιβαστούμε τώρα. Υποτιμήσαμε τους όρους εξαρχής. 

Έχει σχέση με μία συγκατοίκηση που βιαστήκαμε; Μία επισημοποίηση συνεργασίας που υποτιμήσαμε; Μία αγοραπωλησία που ενθουσιαστήκαμε; Μία εγγραφή σε κάποιο οργανισμό ή λέσχη; 

Τώρα (24 Δεκεμβριου 2024) οι επιλογές μας επιζητούν κάποια ενέργεια που μας πονάει ή μας κοστίζει ακριβά. Διλήμματα και αίσθηση ανικανοποίητου είναι τα αποτελέσματα αυτών των όψεων.

Η επιρροή αφορά θέματα υποτίμησης όρων, ανακοπής σχεδίων, διλήμματα, μεγάλα άλματα που αποφασίζουμε επιπόλαια και χωρίς προετοιμασία, κάλεσμα για συμβιβαστικές λύσεις. 

Αισθητά θα τη βιώσουν από 09 – 10 Νοεμβρίου έως και το τέλος της χρονιάς με κορύφωση στις 24 Δεκεμβρίου 2024, οι εξής: όσοι έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, σημεία, προσωπικούς πλανήτες μεταξύ 12 – 16 μοίρες στα ζώδια Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες ή τέλος του γ’ πενθημέρου και αρχές του δ’ πενθημέρου στα ίδια ζώδια.

Επιπροσθέτως, επιρροή θα έχουν και όσοι έχουν ωροσκόπο στα μέσα του β’ δεκαημέρου (12-16 μοίρες) του Σκορπιού, ειδικά για θέματα δανεισμών και τραπεζικά και οικονομικών υποχρεώσεων.

Αξιοσημείωτες Επιρροές

 • Στις 24 Μαΐου 2024, ο Δίας θα κάνει όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα στις 29ο Ταύρου λίγο πριν την έξοδο από το ζώδιο του Ταύρου

Αποδυναμωμένη όψη από μόνη της, όμως είναι εντός διαστήματος, όπου ο Δίας είναι πολύ ενεργοποιημένος γενικότερα, γι’ αυτό αξίζει να συμπεριλάβουμε αυτή την επιρροή. Μία όψη που βοηθάει στο να εντοπίσουμε ευκαιρίες που θα μας πάνε ένα βήμα παραπέρα εξελικτικά, ειδικά για καλλιτέχνες, θεραπευτές, γιατρούς, πνευματικούς, ναυτικούς και για ζητήματα φαρμακευτικής αγωγής και αισθηματικά. 

Η επιρροή είναι αισθητή για τις τελευταίες δύο μέρες των ζωδίων Καρκίνου, Ιχθύων, Σκορπιού, Ταύρου, Αιγόκερω, Παρθένου και συγκεκριμένα για όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, σημεία και προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες 28-29 των ίδιων ζωδίων.

 • Στις 10 Ιουλίου 2024, ο Δίας θα κάνει όψη εξαγώνου με τον ΒΔ  στις 10ο  Διδύμων/ 10ο  Κριού

Η επιρροή αφορά το διάστημα περίπου 08 – 11 Ιουλίου και ευνοεί αρκετά σε θέματα σχέσεων, ομάδων, οικογενειακά και συνεργασιών. Η επιρροή είναι αισθητή περισσότερο στους γεννημένους στο τέλος του α’ δεκαημέρου και αρχή του β’ δεκαημέρου των ζωδίων Κριού, Λέοντα, Τοξότη και Διδύμων, Ζυγού και Υδροχόου, και συγκεκριμένα για όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, σημεία και προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες 9-11 των ίδιων ζωδίων.

Επίλογος

Γενικότερα, η διέλευση του Δία είναι σημαντική καθώς επηρεάζει ολόκληρες ζωδιακές ομάδες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Αν τη γνωρίζουμε, μπορούμε να αυξήσουμε και να προετοιμαστούμε για τις μέρες εκείνες που θα έρθουν οι ευκαιρίες. Γιατί οι ευκαιρίες είναι ευκαιρίες, μόνο αν εμείς τις αξιοποιήσουμε, αλλιώς γίνονται παρελθούσες στιγμές.

Ερμής στους Ιχθύς από 23/2 – 10/3. Τα 4 ζώδια που θα έχουν μπερδέματα. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)