Ο Κύκλος του Χείρωνα: οι 8 φάσεις για το τραύμα και τη θεραπεία.

Ο Κύκλος του Χείρωνα: οι 8 φάσεις για το τραύμα και τη θεραπεία.         

  Ο Χείρωνας είναι ένα σχετικά νέο ουράνιο σώμα που ανακαλύφθηκε την 1/11/1977 από τον Charles Kowal. Αρκετοί διαφωνούν αν πρέπει να τον ονομάζουμε πλανήτη ή αστεροειδή ή κομήτη. Παρόλα αυτά, αναγνωρίστηκε ως ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος το 1978 από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση (ΙΑΜ). Έκτοτε βεβαια έχουν αλλάξει τα πράγματα.

  Ανήκει στην ομάδα των Κενταύρων (σώματα με διπλή φύση αστεροειδή και κομήτη), που είναι ορατή στο Νότιο Ημισφαίριο και μερικώς από τη χώρα μας και όλοι μαζί ανήκουν στον αστερισμό του Τοξότη.

 Εκτός από τον Χείρωνα και οι υπόλοιποι σε αυτήν την ομάδα έχουν ονόματα που συνδέονται μ’αυτόν όπως η Χαρικλώ ή (η γυναίκα του Χείρωνα), ο Φόλος (σοφός κένταυρος και φίλος του Χείρωνα), Νέσσος (κένταυρος που προκάλεσε το θάνατο του Ηρακλή), Πήλιον (το βουνό  των Κενταύρων) κτλ και παράλληλα έχει ο καθένας από αυτούς και τον ανάλογο αστρολογικό συμβολισμό.

  Η ομάδα των Κενταύρων γενικά βρίσκεται στον Ουράνιο Θόλο, ανάμεσα στον Δία και τον  Πλούτωνα. Ο Χείρωνας συγκεκριμένα όμως κινείται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό, γεφυρώνοντας το “παλιό” με το “καινούργιο”. Επειδή όμως και οι υπόλοιποι μεγάλοι πλανήτες ασκούν δυνάμεις έλξης πάνω του, η τροχιά του Χείρωνα είναι ακανόνιστη, άνιση θα μπορούσαμε να πούμε και για αυτόν το λόγο δεν “φωτίζει”  τα  12 ζώδια για το ίδιο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα ενώ στο Ζυγό μπορεί να διελαύνει για δύο χρόνια περίπου, στον Κριό μπορεί να παραμένει για οκτώ χρόνια.

Από την ‘Άντα Στάθη

Ο Κύκλος του Χείρωνα: οι 8 φάσεις για το τραύμα και τη θεραπεία. 3

Μυθολογικά

  Ο Χείρωνας, γεννήθηκε στο Πήλιο- το βουνό των Κενταύρων. Πατέρας του ήταν ο Κρόνος, γιος του Ουρανού και μητέρα του η θεραπεύτρια νύμφη Φιλύρα, κόρη του Ωκεανού. Ενώ ο Κρόνος κυνηγούσε τον Δία στο Πήλιο για να τον σκοτώσει, συνάντησε τη Φιλύρα και την ερωτεύτηκε. Εκείνη για τον αποφύγει μεταμορφώθηκε σε φοράδα αλλά ο Κρόνος το κατάλαβε και μεταμορφώθηκε και εκείνος σε ένα όμορφο άλογο.
Μία άλλη παραλλαγή του μύθου λέει ότι  ότι ο Κρόνος για να μην τον αντιληφθεί η γυναίκα του Ρέα, μεταμορφώθηκε σε άλογο και ενώθηκε με τη Φιλύρα. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Κένταυρος Χείρωνας, μισός άνθρωπος και μισός άλογο. Όταν αντιλήφθηκε η Φιλύρα τη δυσμορφία του γιού της, τον εγκατέλειψε στο δάσος του  Πηλίου και ζήτησε από τους Θεούς να την απαλλάξουν. Έτσι τη μεταμόρφωσαν σε δέντρο που μέχρι σήμερα ονομάζουμε Φιλύρα ή Φλαμουριά, το οποίο είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και στην αρχαιότητα για τη χρήση του σε μαντικές τεχνικές. 

  Τον Χείρωνα πήρε υπό την προστασία του και μεγάλωσε ο Θεός Απόλλωνας, σε μία σπηλιά του Πηλίου – γνωστή ως Χειρώνεια σπηλιά. Σύζυγος του Χείρωνα ήταν η νύμφη Χαρικλώ και κόρη του η νύμφη Ωκυρρόη ή Ευίππη, επίσης νύμφη υπό την προστασία της Θεάς Αρτέμιδος. Ο Χείρωνας κατά τη διάρκεια της ζωής του έγινε μεγάλος μύστης, θεραπευτής, αστρολόγος και δάσκαλος σε πολεμικές και στρατηγικές τεχνικές, σε πολλούς ήρωες όπως ο Ηρακλής και ο Αχιλλέας. Σε μία μάχη μεταξύ Κενταύρων και ηρώων στη γαμήλια τελετή της Ιπποδάμειας, οι υπόλοιποι Κένταυροι μέθυσαν και παρέσυραν τις γυναίκες σε όργια. Ακολούθησε μάχη μεταξύ Κενταύρων και ηρώων αλλά ο Χείρωνας τραυματίστηκε κατά λάθος από τον Ηρακλή με βέλος δηλητηριασμένο από το δηλητήριο της Λερναίας Ύδρας. Αν και μέγας θεραπευτής, δεν μπόρεσε τελικά να θεραπεύσει τον εαυτό του και επειδή δεν άντεξε τον αφόρητο πόνο,  ζήτησε από τους Θεούς να δωρίσει την Αθανασία του στον Προμηθέα και να κατέβει στον Άδη στη θέση του. Το αίτημα του έγινε δεκτό και έτσι οι Θεοί τον μεταμόρφωσαν σε αστέρι στον αστερισμό του Τοξότη.

Συμβολισμός

  Ο Χείρωνας σαν αρχέτυπο, είναι θεραπευτής και Δάσκαλος. Συμβολίζει την σοφία, την αυτοσυγκράτηση και την αυτοπειθαρχία. Διδάσκει την καλλιέργεια της ψυχής και του νου.Ο ίδιος δέχτηκε την απόρριψη από τη μητέρα του και την απόλυτη αδιαφορία του πατέρα του. Το τραύμα που απέκτησε από αυτή τη βάναυση ψυχολογική συμπεριφορά τους, το διαχειρίστηκε απομακρύνοντας τα ψυχολογικά βάρη από τη συμπεριφορά των γονέων του και κατάφερε μέσα από αυτό να μην τον κρατούν δέσμιο οι αλυσίδες του παιδικού τραύματος. Αυτό που τελικά μας διδάσκει ο Χείρωνας στη διάρκεια της ζωής μας είναι πρώτα η συνειδητοποίηση κάθε ψυχικής εξάρτησης, η διαχείριση και τελικά η εξισορρόπηση. Το αν θα δεχτούμε ή όχι το μάθημα του Χείρωνα, το οποίο μας δίνει μέσα απο τις διελεύσεις και τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους πλανήτες, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.

  Το σύμβολο του Χείρωνα είναι ένα Κ με ένα κύκλο στο κάτω μέρος, ίσως είναι ένα ανάποδο κλειδί που πρέπει να το γυρίσουμε στη σωστή του φορά για να ξεκλειδώσουμε τη ψυχή μας και να την ελευθερώσουμε.

Οι Διελεύσεις

  Όπως όλοι οι πλανήτες, έτσι και ο Χείρωνας,  δεν σταματούν να κινούνται στο ουράνιο στερέωμα κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το σημαντικό σημείο αναφοράς όμως, είναι η κίνηση του σε σχέση με κάθε γενέθλιο πλανήτη μας. Κατά τη διάρκεια της κίνησης τους στο ζωδιακό κύκλο, οι πλανήτες δημιουργούν σχέσεις μεταξύ τους, τις οποίες τις ονομάζουμε όψεις. Οι όψεις των πλανητών στην αστρολογία είναι οι γωνιακές αποστάσεις μεταξύ των πλανητών, τις οποίες μετράμε σε μοίρες. Οι κύριες όψεις ή αλλιώς “γωνίες”, που εξετάζονται σε ένα χάρτη είναι η όψη συνόδου, κατά την οποία οι πλανήτες “συναντιούνται” και οι ενέργειές τους συγχωνεύονται και μπορεί να είναι θετική ή αρνητική, η όψη εξαγώνου κατά την οποία οι πλανήτες έχουν απόσταση μεταξύ τους 60 μοιρών και είναι βοηθητική, η όψη τετραγώνου με απόσταση μεταξύ τους 90 μοιρών η οποία είναι δύσκολη, η όψη τριγώνου με απόσταση 120 μοιρών και είναι ευνοϊκή και η όψη αντίθεσης με απόσταση 180 μοιρών η οποία είναι επίσης δύσκολη. Οι εύκολες όψεις  (γωνίες), μπορεί να είναι θετικές αλλά οι όψεις που κινητοποιούν το άτομο είναι οι δύσκολες, διότι δίνουν δύναμη να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για να ξεπεράσουμε δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα.

  Λόγω της πολύ ελλειπτικής και έκκεντρης τροχιάς του Χείρωνα, ο χρόνος που περνάει σε κάθε ζώδιο δεν είναι ίδιος. Στην Παρθένο μπορεί να μένει για δύο χρόνια περίπου και στους Ιχθύς για επτά ή οκτώ. Στο διάστημα που μένει σε κάθε ζώδιο, μπορεί να κάνει ακόμη και τρεις αναδρομές, είτε στο ίδιο ζώδιο είτε στο προηγούμενο που και αυτές έχουν την δική τους αστρολογική σημασία.

Ανάδρομος (Rx)  Χείρωνας

Κατά την κίνηση του στο ζωδιακό κύκλο, ο Χείρωνας, όπως και οι υπόλοιποι πλανήτες γίνεται Ανάδρομος. Στην πραγματικότητα κανένας πλανήτης δεν σταματά να κινείται, ούτε να αλλάζει πορεία προς τα πίσω, αλλά φαίνεται έτσι διότι τα υπόλοιπα πλανητικά σώματα έχουν πιο γρήγορη κίνηση.Στην Αστρολογία συμβολικά αυτό έχει τη δική του σημασία.  Αυτή η “φαινομενική” πορεία προς τα πίσω ονομάζεται Αναδρομή. Στην Αναδρομή του Χείρωνα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε θέματα του παρελθόντος που επανέρχονται στο προσκήνιο και δεν έχουμε θεραπεύσει. Τα τραύματα που ο Χείρωνας έχει ως “αίτημα” να θεραπεύσουμε μπορεί να προσωπικά όπως ένα τραύμα από κακοποιητική συμπεριφορά των γονέων, του συντρόφου ή των φίλων και συνεργατών, μπορεί να είναι συλλογικό τραύμα, όπως ένας πόλεμος ή μια μεγάλη φυσική καταστροφή κατά την οποία το άτομο βιώνει το φόβο, μπορεί να είναι όμως και σωματικό, όπως μια εκ γενετής δυσμορφία ή ένας σοβαρός τραυματισμός. Ίσως είναι και η θεραπεία ενός άκρατου εγωισμού, που δεν μας αφήνει να αλληλεπιδράσουμε σωστά με τους σημαντικούς άλλους της ζωή μας και πρέπει να βρούμε αυτό που μας πληγώνει ώστε να κάνουμε ειρήνη με τον εαυτό μας και τους άλλους. Στην ανάδρομη κίνηση, μας γυρίζει πίσω στο παρελθόν ώστε να απαγκιστρωθούμε συνειδητά, να κοιτάξουμε στα μάτια το πρόβλημα ξανά και ξανά και τελικά να προχωρήσουμε μπροστά απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις.

Το ταξίδι του Χείρωνα

  Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, ο Χείρωνας αρχίζει το ταξίδι του στον χάρτη μας. Είναι το ταξίδι της συνειδητοποίησης του εαυτού μας και ουσιαστικά ο κύκλος της ωρίμανσης. Το ζητούμενο του ταξιδιού είναι να βάλουμε την ψυχή μας σε μια τέτοια πορεία ώστε να κερδίσουμε σοφία, αρμονία και εσωτερική ισορροπία, αφού απελευθερωθούμε από καταστάσεις και πρόσωπα που αποτελούν τροχοπέδη για την ψυχοσύνθεσή μας και μας εξουθενώνουν. Ο Χείρωνας είναι η “βοήθεια” ώστε να διακρίνουμε τις βαθιές πληγές μας, τις ψυχικές αλυσίδες που μας κρατούν δέσμιους για διαφορετικές αιτίες για τον καθέναν από εμάς και τελικά είναι η “βοήθεια” ώστε να τις αποτινάξουμε και να ζήσουμε πραγματικά ελεύθεροι, βοηθώντας πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας.

 Σαφώς υπάρχουν και οι “αρνητές”, αυτοί δηλαδή που αρνούνται να δουν στον καθρέφτη της ψυχής, που είναι εγκλωβισμένοι οικειοθελώς στο μικρόκοσμό τους και ουσιαστικά χάνουν το “δώρο” του Χείρωνα. 

  Το ταξίδι της συνειδητοποίησης λοιπόν ξεκινά από την ημέρα που γεννιόμαστε και ολοκληρώνει τον πρώτο του κύκλο περίπου στα στα 49 με 51 μας χρόνια, όπου έχουμε και την Επιστροφή Χείρωνα, δηλαδή, ο Διελαύνων (αυτός που τώρα ταξιδεύει στο ζωδιακό) κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Χείρωνα.

 Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από την 19 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι σήμερα, ο Χείρωνας βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Επιστροφή Χείρωνα έχουν οι γεννημένοι από το 1969, 1970, 1971 και στη συνέχεια οι υπόλοιποι αναλόγως της θέσης του.

  Σταδιακά και διαφορετικά το άτομο, αντιμετωπίζει αυτήν την πορεία στη ζωή του αναλόγως το προσωπικό ζώδιο και τον οίκο  που βρίσκεται ο Χείρωνας στον αστρολογικό του χάρτη .

Τα στάδια του κύκλου του Χείρωνα

   Αναλόγως το ζώδιο , τον οίκο  και τις όψεις που σχηματίζονται σε έναν χάρτη, βιώνουμε διαφορετικά τις περιόδους που ταξιδεύει ο Χείρωνας στο ζωδιακό. Σε κάθε στάδιο των όψεων αντιμετωπίζουμε εύκολα ή δύσκολα  τα θέματα του Χείρωνα, ανακαλύπτοντας τρόπους διαχείρισης και θεραπείας του τραύματος που τελικά μας οδηγεί στη λύτρωση.

 Η ανακάλυψη και η θεραπεία, δεν είναι ένα εύκολο ταξίδι και μπορεί να πρέπει να δοθούν μάχες με τον εαυτό μας ή και με τους άλλους για να κατακτήσουμε το ‘αίτημα” του Χείρωνα που είναι τελικά η σοφία που πηγάζει από  την ψυχή. Η διάρκεια μεταξύ των όψεων ποικίλει αναλόγως το ζώδιο που βρίσκεται ο Χείρωνας. Στο ζώδιο του Κριού για ένα άτομο γεννημένο το 1970 το πρώτο εξάγωνο γίνεται μετά από δεκαπέντε χρόνια, ενώ το πρώτο τετράγωνο μετά από πέντε χρόνια από το εξάγωνο.

 Οι όψεις που σχηματίζονται κατά την διάρκεια του Κύκλου του Χείρωνα είναι :

Πρώτο Εξάγωνο

  Η πρώτη κύρια όψη που σχηματίζει ο Διελαύνων Χείρωνας με τον γενέθλιο είναι η όψη Εξαγώνου (γωνιακή απόσταση 60 μοιρών). Κατά τη διάρκεια αυτής της  όψης, έρχεται η ανακάλυψη του “κόσμου” για κάθε άτομο και των επιδράσεων του περιβάλλοντος. Οι περισσότεροι, εκτός αν ανήκουν στα ζώδια των Ιχθύων και του Κριού, βιώνουν αυτήν την όψη σε πολύ μικρή ηλικία, οπότε και η επιρροή της είναι σχετικά μικρή. 

ι εύκολη διότι το άτομο προσπαθεί να βρει τη θέση του μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Πρώτο Τετράγωνο

  Η δεύτερη κύρια όψη που σχηματίζεται, είναι η όψη Τετραγώνου (γωνιακή απόσταση 90 μοιρών). Κατά τη διάρκεια αυτή της όψης, το άτομο αρχίζει να ανακαλύπτει το πρόβλημα και συνειδητοποιεί  αυτά που τον ταλαιπωρούν και τον τραυματίζουν. Πρέπει να δώσει μάχες και να αγωνιστεί για να επιτευχθεί το ζητούμενο. Για κάποιους είναι το στάδιο της αλληλεπίδρασης με άλλα άτομα, όπως το σχολείο και η διαχείριση της μάθησης και των συμπεριφορών του περιβάλλοντος και για κάποιους άλλους το στάδιο του απογαλακτισμού από την πατρική οικογένεια και η σταδιακή ανεξαρτητοποίηση του ατόμου. Εκεί το άτομο είτε θα επιλέξει να ελευθερωθεί  και να λειτουργήσει με όρια ή θα αναγκαστεί ασυνείδητα να γίνει δέσμιος των οικογενειακών ή περιβαλλοντικών του καταστάσεων.  Κατά τη διάρκεια της όψης Τετραγώνου, το τραύμα εκτός από ψυχικό, μπορεί να είναι και σωματικό. 

Πρώτο Τρίγωνο

  Η τρίτη κύρια όψη που σχηματίζεται είναι το Τρίγωνο (γωνιακή απόσταση 120 μοιρών). Είναι η όψη που βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει τι ταλέντα έχει και πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του και κυρίως είναι όψη που βοηθά να αντιμετωπίσει με εποικοδομητικό τρόπο τις πληγές του και τα τραύματα της ψυχής του. Αν η διαχείριση της όψης γίνει με εποικοδομητικό τρόπο, το άτομο δεν συναντά δυσκολίες και εμπόδια. Στην περίπτωση που δεν διαχειριστεί την όψη σωστά, το άτομο αντιμετωπίζει δυσκολίες και μένει στάσιμο  και παθητικό αντί να σταθεί στα πόδια του.  Οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδιακού βιώνουν αυτή την όψη μεταξύ 20 – 30 ετών, στην ηλικία που η εσωτερική και η σωματική τους ενέργεια για δημιουργία είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο στόχος όμως είναι να την εκμεταλλευτούμε με δημιουργικότητα  γιατι αν φτάσουμε στο τέλος του κύκλου θα τη θυμόμαστε με νοσταλγία. Για αυτό πολλοί άνθρωποι που έχουν ήδη επιστροφή Χείρωνα νοσταλγούν την ηλικία των 20 περίπου χρόνων και για αυτό ακούμε συχνά τη φράση “αχ και να ήμουν πάλι 20, με το μυαλό που έχω τώρα”. 

Αντίθεση

  Η τέταρτη κύρια όψη που σχηματίζεται είναι η Αντίθεση (γωνιακή απόσταση 180 μοιρών). Εδώ έχουμε διανύσει το μισό δρόμο στον κύκλο του Χείρωνα. Λειτουργεί περίπου όπως η Πανσέληνος, όταν ο Ήλιος φωτίζει τη Σελήνη. Σε αυτή την όψη του Διελαύντα Χείρωνα προς τον Γενέθλιο, τα εσωτερικά τραύματα είναι πλέον ορατά από εμάς και καλούμαστε να κοιτάξουμε μέσα μας, να αποκτήσουμε αυτογνωσία και ενσυναίσθηση ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε τον κύκλο θετικά, επιτυγχάνοντας την αρμονία και την ισορροπία.

Δεύτερο Τρίγωνο

  Αφού  ο Χείρωνας κάνει την Αντίθεση, συνεχίζει με το δεύτερο τρίγωνο (120 μοίρες). Αυτά που έχουμε ανακαλύψει για τον εαυτό μας, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε η αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους να μην χαοτική ή δυσάρεστη. Η “βοήθεια” του Χείρωνα σε αυτή τη θέση είναι σημαντική γιατί το άτομο στο δεύτερο τρίγωνο, είναι σε ηλικία που δημιουργεί σχέσεις ζωής, όπως γάμος ή καριέρα. 

Δεύτερο Τετράγωνο

  Στο Δεύτερο Τετράγωνο (90 μοίρες) το άτομο καλείται να αναδιοργανωθεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες όψεις και να λύσει αυτά που του προκαλούν πόνο από τη στιγμή της γέννησης του. Σε αυτό το στάδιο το άτομο έχει κάνει οικογένεια, καριέρα ή μπορεί να έχει πέσει σε ένα τέλμα από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. Ουσιαστικά αυτή η όψη είναι η ευκαιρία μέσα από μεγάλες δυσκολίες να αποκτήσουμε θέληση για τη θεραπεία της ψυχής.

Δεύτερο Εξάγωνο

  Κατά το Δεύτερο Εξάγωνο (60 μοίρες) το άτομο αφού έχει προσπαθήσει να λύσει τα θέματα που αντιμετώπισε με το Δεύτερο Τετράγωνο, δέχεται τη “βοήθεια” του Χείρωνα ώστε να βρει νέους δρόμους που τον οδηγούν στην ισορροπία και αρμονία του εσωτερικού του εαυτού.

 Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ή αποδέχονται ότι στην ηλικία των σαράντα, ότι τελικά πρέπει να επιλέξουν να επισκεφτούν έναν ψυχοθεραπευτή ή να κάνουν σεμινάρια. Όμως δεν είναι και λίγοι που αρνούνται να αντιληφθούν αυτό που πραγματικά τους συμβαίνει, που αρνούνται να παραδεχτούν και να αποδεχτούν την αλήθεια μιας κατάστασης, με συνέπεια, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την ψυχική και σωματική υγεία τους να τους γίνουν ορατοί μόνο κατά το κλείσιμο του Κύκλου. 

Σύνοδος – Επιστροφή Χείρωνα

  Σε αυτή την όψη της “συνάντησης” ο Διελαύνων Χείρωνας, έχει επιστρέψει στην αρχική του θέση στον γενέθλιο χάρτη μας, στο σημείο εκκίνησης, δηλαδή εκεί που βρίσκεται ο γενέθλιος Χείρωνας μας. Σε αυτό το σημείο “μηδέν”, είμαστε στο σημείο που έχουμε πάρει τα μαθήματα που χρειαζόμαστε για να κατακτήσουμε την εσωτερική μας ωρίμανση και να αποτινάξουμε ότι μας πλήγωσε και μας τραυμάτισε. Ό,τι τραύμα και αν ήταν αυτό, τώρα μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να το διαχειριστούμε. 

 Συμβαίνει συχνά, πολλοί άνθρωποι να μην θέλουν να αναγνωρίσουν το τραύμα τους και να κρύβουν το πρόβλημα “κάτω από το χαλί”. Σε αυτούς ο Χείρωνας θα δώσει ένα τράνταγμα ως άλλος Κρόνος, ας μην ξεχνάμε ότι είναι γιος του, που θα αντιληφθούν θέλοντας και μη, την κατάσταση των πραγμάτων, εως την Δεύτερη Κρόνια Επιστροφή. Η Επιστροφή Χείρωνα συμβαίνει όταν είμαστε περίπου μεταξύ 49 με 51 ετών

Ήδη βρισκόμαστε στη μέση ηλικία και μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό της ζωής μας. Σε αυτήν την ηλικία ξέρουμε τι μας γεμίζει, τι μας πονάει, ποιος είναι τοξικός, ποιος μας κάνει καλό ή κακό και το σπουδαιότερο έχουμε κάνει την κατάδυση στο βαθύτερο είναι μας και έχουμε ξεριζώσει τις ρίζες των πληγών μας ή τουλάχιστον έχουμε προσπαθήσει.

 Αν έχουμε διαχειριστεί σωστά τα αιτήματα του Χείρωνα, θα έχουμε απομακρύνει τις τραυματικές εμπειρίες, τα ψυχοσωματικά προβλήματα που δημιουργούνται από τα άλυτα συνειδητά ή ασυνείδητα θέματα, θα έχουμε φωτίσει τα σκοτάδια της ψυχής και θα πορευτούμε με πλήρη συνειδητότητα και ισορροπία στο νέο κύκλο του Χείρωνα. 

Οι τραυματικές εμπειρίες ή οι ανεπάρκειες που μπορεί να έχουμε, αναλόγως πως θα τις διαχειριστούμε, μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο ή προς τος χειρότερο.

 Όταν γίνεται η Επιστροφή Χείρωνα στη ζωή μας έχουμε δύο επιλογές ή να ξεπεράσουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες και τα τραύματα μας ή να βουτηχτούμε σε αυτά.

 Ημερομηνίες εύρεσης γενέθλιου Χείρωνα : 

26 Ιουλίου 1943 – 17 Δεκεμβρίου 1945 στην Παρθένο

22 Ιουλίου 1945 – 9 Νοεμβρίου 1946 στο Ζυγό

10 Νοεμβρίου 1946 – 27 Νοεμβρίου 1948 στο Σκορπιό

28 Νοεμβρίου 1948 – 8 Φεβρουαρίου 1951 στον Τοξότη

9 Φεβρουαρίου 1951 – 17 Ιουνίου 1951 στον Αιγόκερω

18 Ιουνίου 1951 – 7 Νοεμβρίου 1951 στον Τοξότη

8 Νοεμβρίου 1951 – 26 Ιανουαρίου 1955 στον Αιγόκερω

27 Ιανουαρίου 1955 – 25 Μαρτίου 1960 στον Υδροχόο

26 Μαρτίου 1960 – 18 Αυγούστου 1960 στους Ιχθύς

19 Αυγούστου 1960  – 20 Ιανουαρίου 1961 στον Υδροχόο

21 Ιανουαρίου 1961 – 31 Μαρτίου 1968 στους Ιχθύς

01 Απριλίου 1968 – 17 Οκτωβρίου 1968 στον Κριό

18 Οκτωβρίου 1968 – 29 Ιανουαρίου 1969 στους Ιχθύς

30 Ιανουαρίου 1969 – 27 Μαΐου 1976 στον Κριό

28 Μαΐου 1976 – 12 Οκτωβρίου 1976 στον Ταύρο

13 Οκτωβρίου 1976 – 27 Μαρτίου 1977 στον Κριό

28 Μαρτίου 1977 – 21 Ιουνίου 1983 στον Ταύρο

22 Ιουνίου 1983 – 28 Νοεμβρίου 1983 στους Διδύμους

29 Νοεμβρίου 1983 – 10 Απριλίου 1984 στον Ταύρο

11 Απριλίου 1984 – 20 Ιουνίου 1988 στους Διδύμους

21 Ιουνίου 1988 – 20 Ιουλίου 1991 στον Καρκίνο

21 Ιουλίου 1991 – 2 Σεπτεμβρίου 1993 στο Λέοντα

3 Σεπτεμβρίου 1993 – 8 Σεπτεμβρίου 1995 στην Παρθένο

9 Σεπτεμβρίου 1995 – 28 Δεκεμβρίου 1996 στο Ζυγό

29 Δεκεμβρίου 1996 – 3 Απριλίου 1996 στο Σκορπιό

4 Απριλίου 1997 – 2 Σεπτεμβρίου 1997 στο Ζυγό

3 Σεπτεμβρίου 1997 – 6 Ιανουαρίου 1999 στο Σκορπιό

7 Ιανουαρίου 1999 – 31 Μαΐου 1999 στον Τοξότη

1 Ιουνίου 1999 – 21 Σεπτεμβρίου 1999 στο Σκορπιό

11 Δεκεμβρίου 2001 – 20 Φεβρουαρίου 2005 στον Αιγόκερω

21 Φεβρουαρίου 2005 – 31 Ιουλίου 2005 στον Υδροχόο

1 Αυγούστου 2005 – 5 Δεκεμβρίου 2005 στον Αιγόκερω

6 Δεκεμβρίου 2005 – 19 Απριλίου 2010 στον Υδροχόο

20 Απριλίου 2010 – 19 Ιουλίου 2010 στους Ιχθύς

20 Ιουλίου 2010 – 7 Φεβρουαρίου 2011 στον Υδροχόο

8 Φεβρουαρίου 2011 – 16 Απριλίου 2018 στους Ιχθύς

17 Απριλίου 2018 – 25 Σεπτεμβρίου 2018 στον Κριό

26 Σεπτεμβρίου 2018 – 17 Φεβρουαρίου 2019 στους Ιχθύς
18 Φεβρουαρίου 2019 – 19 Ιουνίου 2026 στον Κριό

Ο Κύκλος του Κρόνου: Έγκλημα και Τιμωρία. Οι 8 φάσεις του πεπρωμένου! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)