Ο Ουρανός στους 12 οίκους!

Ο Ουρανός στους 12 οίκους!

  Ο πλανήτης Ουρανός είναι ο πρώτος πλανήτης που ανακαλύφθηκε με την χρήση του τηλεσκοπίου. Βρίσκεται μετά τον Κρόνο, ο οποίος ως τότε ήταν ο τελευταίος ορατός με γυμνό μάτι. Είναι ένας παγωμένος γίγαντας του ηλιακού συστήματος και η διάμετρός του είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την Γη. Χρειάζεται 84 ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιήσει μία ολόκληρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο. Έχει 13 δακτύλιους και 27 φεγγάρια για δορυφόρους.

  Στην αστρολογία Ο Ουρανός συμβολίζει την ξαφνική αλλαγή, την εξέγερση, την καινοτομία και την ελευθερία. Αντιπροσωπεύει την παρόρμηση για ατομικότητα και απελευθέρωση από τα κοινωνικά πρότυπα. Φέρνει απροσδόκητα, απρόβλεπτα και απρόσμενα γεγονότα τα οποία, συνήθως, δημιουργούν αναταραχές και οδηγούν σε ριζικές αλλαγές. Συνδέεται με την πρωτοτυπία, την εφευρετικότητα και την επιθυμία να επιφέρει πρόοδο και μεταρρύθμιση. Είναι ο πλανήτης των εκπλήξεων, της αφύπνισης και της αμφισβήτησης. Ο Ουρανός κυβερνάει την τεχνολογία, την επιστήμη και όλα τα αντισυμβατικά πάγματα. Κυβερνά το ζώδιο του Υδροχόου και ως ένας από τους εξωτερικούς πλανήτες, έχει μία γενεαλογική επιρροή και παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου 7 χρόνια. Η επιρροή του γίνεται αισθητή τόσο σε συλλογικό  όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

 Στην αστρολογία οι οίκοι αντιπροσωπεύουν τους τομείς δράσης στην ζωή ενός ανθρώπου. Η τοποθέτηση του Ουρανού σε έναν γενέθλιο χάρτη υποδεικνύει τους τομείς όπου αναζητούμε ελευθερία και ανεξαρτησία, όπου εκφράζουμε τις μοναδικές μας ιδιότητες αλλά και που είναι πιθανό να αμφισβητήσουμε υπάρχουσες δομές, να αναζητήσουμε μη συμβατικές προσεγγίσεις και να αγκαλιάσουμε την αλλαγή. Τέλος, η θέση του στο ωροσκόπιο υπογραμμίζει τους τομείς όπου ένα άτομο μπορεί να βιώσει απροσδόκητα γεγονότα, αναταράξεις και αντισυμβατική συμπεριφορά.

Αν δε ξέρετε που ειναι ο Ουρανός δείτε εδώ στο δωρεάν αστρολογικό χάρτη:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Κάρμεν Ζέτου Λιβία

Ο Ουρανός στους 12 οίκους! 3

  Ουρανός στον 1ο Οίκο

 Στην αστρολογία ο 1ος οίκος γνωστός και ως Ωροσκόπος ή Ανατέλλον Ζώδιο, αντιπροσωπεύει την φυσική εμφάνιση, την συμπεριφορά και την προσωπικότητα ενός ατόμου. Είναι ο εαυτός μας, η εικόνα του εαυτού μας και το πώς προβάλλουμε προς τα έξω τον εαυτό μας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους οίκους του γενέθλιου χάρτη.

Ο Ουρανός τοποθετημένος σε αυτόν τον οίκο επηρεάζει την έκφραση του εαυτού, την προσωπική ταυτότητα και την προσέγγιση στην ζωή. Υποδηλώνει μία φυσική κλίση για αντιδραστικότητα και αντισυμβατικότητα. Τα άτομα με τον Ουρανό σε αυτήν την θέση έχουν μία έμφυτη ανάγκη να εκφράσουν την ατομικότητά τους και μπορεί να έχουν μία μοναδική εμφάνιση που τους ξεχωρίζει από τους άλλους. Συχνά φαντάζουν εκκεντρικά, αμφισβητούν συμβατικούς κανόνες και προτιμούν να χαράξουν την δική τους πορεία. Θεωρούνται πρωτοπόροι και καινοτόμοι πολλές φορές, μπορεί να έλκονται από προοδευτικές και εναλλακτικές ιδεολογίες ή από κοινότητες που προωθούν την ελευθερία και την πρωτοτυπία.

  Ουρανός στον 2ο Οίκο

 Ο 2ος οίκος στην αστρολογία αντιπροσωπεύει τα οικονομικά μας, την σχέση μας με τα υλικά αγαθά, τις προσωπικές μας αξίες και την αυτοεκτίμησή μας. Επίσης έχει να κάνει με τα εσωτερικά μας εφόδια, τα ταλέντα και τις δεξιότητές μας. 

Με τον Ουρανό τοποθετημένο σε αυτήν την θέση τα άτομα μπορεί να έχουν μία μοναδική σχέση με τα χρήματα και τα υπάρχοντα ή μια φυσική κλίση προς την οικονομική ανεξαρτησία ή μία διαφορετική στάση απέναντι στους παραδοσιακούς οικονομικούς κανόνες. Δεν αποκλείεται να έχουν απρόβλεπτα οικονομικά σκαμπανευάσματα ή να βρούνε αντισυμβατικούς τρόπος να κερδίσουν χρήματα. Μπορεί, αυτά τα άτομα να έχουν καινοτόμα και πρωτότυπα ταλέντα και δεξιότητες. Συχνά έχουν διαφορετικό εως και εκκεντρικό τρόπο να εκφράσουν την αυτοεκτίμησή τους και μία στάση απέναντι στις αξίες που δεν ακολουθεί τους κανόνες.

Ουρανός στον 3ο Οίκο

 Ο 3ος οίκος συνδέεται παραδοσιακά με την επικοινωνία, την μάθηση, τις πνευματικές αντιλήψεις, το άμεσο περιβάλλον και τα σύντομα ταξίδια. Αντιπροσωπεύει τις νοητικές διαδικασίες, τον τρόπο σκέψης, την πρώιμη εκπαίδευση και τα αδέρφια.

Όταν Ο Ουρανός βρίσκεται στον 3ο οίκο του γενέθλιου χάρτη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο επικοινωνεί, σκέφτεται και μαθαίνει. ΠΙθανόν να έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης και επικοινωνίας σε σύγκριση με τους άλλους που συχνά είναι προοδευτικός και αντισυμβατικός. Το μυαλό τους είναι δραστήριο και ανήσυχο και διαθέτουν ένα μοναδικό στυλ γραφής και ομιλίας.

Ωστόσο οι αντισυμβατικές τους απόψεις μπορεί να τους δυσκολέψουν να συνδεθούν με άτομα που διατηρούν παραδοσιακές και συντηρητικές πεποιθήσεις και μοτίβα σκέψης.

Ουρανός στον 4ο Οίκο

  Στην αστρολογία ο 4ος οίκος συνδέεται με το σπίτι, την οικογένεια, τις ρίζες και την συναισθηματική ασφάλεια. Αφορά στις σχέσεις με τους γονείς και σχετίζεται  με τους προγόνους και τα περιουσιακά στοιχεία.

Τα άτομα γεννημένα με τον Ουρανό στον 4ο οίκο έχουν μία ισχυρή ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία στην σφαίρα της οικογενειακής τους ζωής. Αυτή η θέση μπορεί να υποδηλώνει και μία αντισυμβατική ανατροφή ή ότι περιορίζονται μέσα σε παραδοσιακές οικογενειακές δομές. Στο περιβάλλον που έχουν μεγαλώσει μπορεί να έχουν συμβεί απρόοπτα γεγονότα ή η εξέγερση να ήταν ένα συχνό φαινόμενο. Συχνά επιθυμούν να απελευθερωθούν από τις προσδοκίες και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την οικογενειακή δυναμική. Μπορούν να αναζητήσουν εναλλακτικές μεθόδους για την δημιουργία μιας αίσθησης ασφάλειας .

 Ουρανός στον 5ο Οίκο

 Ο 5ος οίκος στην αστρολογία θεωρείται ο οίκος της δημιουργίας, της χαράς και ευχαρίστησης, του έρωτα και των παιδιών. Η αγάπη που δίνουμε εκφράζεται από αυτόν τον οίκο καθώς και οι καλλιτεχνικές ικανότητες.

Όταν Ο Ουρανός τοποθετείται στον 5ο οίκο στον γενέθλιο χάρτη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει ένα άτομο την δημιουργικότητά του ή τις επιλογές που κάνει στις σχέσεις. Αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι εκκεντρικές ή αντισυμβατικες. Έχουν την ανάγκη να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να έχουν ελευθερία και ανεξαρτησία στις δημιουργικές αναζητήσεις. Μπορεί επίσης να αναζητούν σχέσεις μη παραδοσιακές ή συνεργάτες που είναι καινοτόμοι, μοναδικοί και ανοιχτόμυαλοι. Αυτά τα άτομα μπορεί να έχουν μία εξαιρετικά απρόβλεπτη και αυθόρμητη προσέγγιση στις ρομαντικές σχέσεις αλλά στις σχέσεις τους με τα παιδιά.

Ουρανός στον 6ο Οίκο

 Στην αστρολογία ο 6ος οίκος είναι ο οίκος της υγείας, της εργασίας, της υπηρεσίας και της καθημερινής ρουτίνας. Αντιπροσωπεύει τις συνήθειές μας αλλά και τον τρόπο που φροντίζουμε το σώμα μάς, από την διατροφή και την άσκηση μέχρι τα ρούχα που φοράμε.

Προφανώς, με τον Ουρανό στον 6ο οίκο την στιγμή της γέννησης, η επιρροή θα αφορά τους τομείς της εργασίας, της υγείας και της καθημερινότητας. Τα άτομα με τον πλανήτη σε αυτήν την θέση μπορεί να έχουν μία αντισυμβατική προσέγγιση στην δουλειά τους, να αναζητήσουν εργασίες που να του προσφέρουν ελευθερία και ανεξαρτησία ή να μήν είναι παραδοσιακές αλλά προοδευτικές. Έχουν την ανάγκη για πνευματική διέγερση ή να πειραματιστούν στο εργασιακό περιβάλλον. Στην δουλειά μπορεί να έχουν νέες και συναρπαστικές ιδέες και δεν αγαπάνε την ρουτίνα. Όσον αφορά την υγεία  μπορεί να δείχνουν  ενδιαφέρον σε εναλλακτικές ή πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ή να είναι ανοιχτοί σε νέες προσεγγίσεις για την διατήρηση της σωματικής τους ευεξίας.

Ουρανός στον 7ο Οίκο

 Ο 7ος οίκος στην αστρολογία είναι ο οίκος του γάμου, των προσωπικών σχέσεων και της συνεργασίας. Δείχνει την στάση που έχει κανείς απέναντι στους συνεργάτες αλλά και σε ανταγωνιστές.

Όταν Ο Ουρανός βρίσκεται στον 7ο οίκο ενός γενέθλιου χάρτη η ενέργειά του στρέφεται προς το κομμάτι της συντροφικότητας και της συνεργασίας. Υποδηλώνει την αναζήτηση της ελευθερίας και ανεξαρτησίας μέσα στις σχέσεις. Αυτά τα άτομα, συνήθως, δεν ακολουθούν τους κοινωνικούς κανόνες ή τις παραδοσιακές προσδοκίες όταν πρόκειται για δεσμεύσεις. Το ιδανικό για αυτούς είναι να μοιράζονται τις προοδευτικές και καινοτόμες απόψεις με τους συντρόφους και είναι ανοιχτοί στον πειραματισμό και την αλλαγή. Έλκονται από ανθρώπους εκκεντρικούς με πρωτοποριακές ιδέες.

Ουρανός στον 8ο Οίκο

 Στην αστρολογία ο 8ος οίκος αντιπροσωπεύει την μεταμόρφωση, τον θάνατο και την αναγέννηση. Είναι ο οίκος της διαίσθησης και συνδέεται με τις βαθιές συναισθηματικές, κρυφές και μυστήριες πτυχές του εαυτού μας. Σχετίζεται και με τα οικονομικά που προέρχονται από τρίτους.

Η τοποθέτηση του Ουρανού στον 8ο οίκο κατα την γέννηση υποδηλώνει ότι απρόσμενες αλλαγές, που μπορούν να συμβούν, θα έχουν βαθιά επίδραση στην μεταμόρφωση ενός ατόμου. Η σεξουαλικότητα εκδηλώνεται με παράδοξο και εκκεντρικό τρόπο. Μπορεί να υπάρχουν απρόσμενα κέρδη από τρίτους αλλά και απώλειες κατά την διάρκεια επαγγελματικών συμφωνιών. Αυτά τα άτομα έχουν μία διαφορετική προσέγγιση απέναντι στις φοβίες και ανασφάλειες. Έλκονται από μη παραδοσιακές μεθόδους οικονομικής διαχείρισης.

Ουρανός στον 9ο Οίκο

 Ο 9ος οίκος στην αστρολογία συνδέεται με την ανώτερη εκπαίδευση, την φιλοσοφία, τα υψηλά ιδανικά και τα μακρινά ταξίδια. Είναι ο οίκος που σχετίζεται με την αναζήτηση της αλήθειας, την διευρυμένη γνώση, την ηθική και τους ξένους πολιτισμούς και παραδόσεις.

Όταν Ο Ουρανός βρίσκεται στον 9ο οίκο ενός γενέθλιου χάρτη οι πεποιθήσεις είναι αντισυμβατικές, οι ηθικές και θρησκευτικές αρχές είναι ασυνήθιστες και υπάρχει έντονη επιθυμία για προσωπική ελευθερία και ανεξαρτησία. Η αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας υπερβαίνει τους κοινωνικούς κανόνες και τα προσωπικά ιδανικά δεν καθορίζονται από τους άλλους. Τα άτομα με τον πλανήτη σε αυτήν την θέση είναι επαναστατικά από την φύση τους, έχουν μία μοναδική προοπτική για την πνευματικότητα ή τα φιλοσοφικά θέματα. Εμπνέονται από ξένους πολιτισμούς και αγαπούν τα ταξίδια ειδικά σε ασυνήθιστα μέρη. Μπορεί, κάποια στιγμή στην ζωή τους να ακολουθήσουν μη συμβατικές μορφές εκπαίδευσης.

Ουρανός στον 10ο Οίκο  

 Στην αστρολογία ο 10ος οίκος είναι ο οίκος της καριέρας, της δημόσιας εικόνας και της κοινωνικής θέση. Αντιπροσωπεύει τις φιλοδοξίες και την φήμη μας στον κόσμο. Συνδέεται με την κοινωνική μας θέση αλλά και με τον τρόπο που προβάλουμε τον εαυτό μας στην κοινωνία.

Ο Ουρανός στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου επηρεάζει την προσέγγιση του ατόμου στην καριέρα του, την δημόσια εικόνα και τους στόχους στην ζωή του, η οποία προσέγγιση είναι μοναδική, αντισυμβατική και καινοτόμος. Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν επαγγέλματα ιδιαίτερα και  πρωτοποριακά. Μπορεί να έχουν έντονη την επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία στην επαγγελματική τους ζωή ή η κοινωνική τους εικόνα να έχει κάτι το πρωτότυπο. Στην καριέρα τους μπορεί να έχουν ξαφνικές αλλαγές ή διαταραχές. Έχουν μία επαναστατική διάθεση όμως η εφευρετικότητά τους μπορεί να τους οδηγήσει στην επιτυχία.

Ουρανός στον 11ο Οίκο   

 Ο 11ος οίκος στην αστρολογία συνδέεται με τις επιθυμίες, τις φιλίες, τις ομάδες και τις κοινωνικές δραστηριότητες. Σχετίζεται με την τεχνολογία, τα όνειρα και τις ελπίδες. Συμβολίζει τους ανθρωπιστικούς σκοπούς και ιδέες.

Με τον Ουρανό στον 11ο οίκο υπάρχει μία ισχυρή ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία. Τα άτομα γεννημένα με αυτην την θέση του πλανήτη λειτουργούν εξαιρετικά με μη συμβατικές ή εναλλακτικές ομάδες ή με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Αισθάνονται ιδιαίτερα καλά σε περιβάλλοντα όπου μπορούν να εκφράσουν την ατομικότητά τους και να αμφισβητήσουν τους κοινωνικούς κανόνες. Μπορεί να είναι προοδευτικοί και καινοτόμοι. Όμως αυτή η τοποθέτηση μπορεί να φέρει και απρόσμενες και ξαφνικές αλλαγές μέσα στις φιλίες και τις ομαδικές ενώσεις.

Ουρανός στον 12ο Οίκο

 Στην αστρολογία ο 12ος οίκος του υποσυνειδήτου, του συλλογικού ασυνειδήτου, των μυστικών, των κρυφών εχθρών και της απομόνωσης. Συμβολίζει τον εσωτερικό μας εαυτό, συνδέεται με την ενδοσκόπηση, την μεταφυσική και την διαίσθηση.

Ο Ουρανός του γενέθλιου χάρτη τοποθετημένος σε αυτόν τον δύσκολο οίκο δημιουργεί μία ισχυρή επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία από κρυμμένους περιορισμούς. Υποδηλώνει ότι το υποσυνειδητό του μυαλό είναι φορτισμένο με καινοτόμες και αντισυμβατικές ιδέες, οπότε αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαίσθηση και όνειρα, που αμφισβητούν τους κοινωνικούς κανόνες. Η φαντασία τους είναι έντονη, προσφέρουν ανιδιοτελώς την βοήθειά τους με τρόπους διαφορετικούς από το συνηθισμένο και χωρίς να το επιδεικνύουν. Τα άτομα με καλλιτεχνικές τάσεις εκφράζουν την δημιουργικότητά τους μέσα  από τέχνες που προωθούν πρωτότυπες ιδέες.

 Από την Ζέτου Λίβια-Κάρμεν 


O Ποσειδώνας στους 12 Οίκους – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)