Οι εποχές του ανθρώπου: μία αρχαία τεχνική πρόβλεψης των 7 σταδίων της ζωής μας.

Οι εποχές του ανθρώπου: μία αρχαία τεχνική πρόβλεψης των 7 σταδίων της ζωής μας.


Κατανόηση των Ηλικιών του Ανθρώπου στην Αστρολογία: Πλανητική επιρροή στα στάδια της ζωής. Τα 7 στάδια ζωής του ανθρώπου και το πεπρωμένο του.

Η αστρολογία προσφέρει μια μοναδική προοπτική για το ταξίδι της ζωής μέσα από την έννοια των «Αιώνων του Ανθρώπου». Αυτή η αρχαία τεχνική συνδέει διαφορετικούς πλανήτες με συγκεκριμένα στάδια ζωής, καθένα από τα οποία φέρει ξεχωριστά θέματα και μαθήματα. Κατανοώντας την επιρροή αυτών των πλανητικών περιόδων, μπορούμε να αποκτήσουμε εικόνα για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας.

Σελήνη (Ανάπτυξη, Ηλικίες 1-4)
Θετική Τοποθέτηση: Μια αρμονική τοποθέτηση Σελήνης στα πρώτα χρόνια μπορεί να σημαίνει συναισθηματική ασφάλεια, φροντίδα και ισχυρό δεσμό με τη μητέρα ή τον κύριο φροντιστή. Υποδηλώνει μια χαρούμενη, σταθερή και παρηγορητική πρώιμη παιδική ηλικία.
Προκλητική τοποθέτηση: Μια δύσκολη τοποθέτηση σε Σελήνη μπορεί να υποδηλώνει συναισθηματικές προκλήσεις, εναλλαγές διάθεσης ή αστάθεια στα πρώτα χρόνια. Μπορεί να υποδηλώνει ανάγκη για επιπλέον φροντίδα ή συναισθηματική υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της τρυφερής ηλικίας.

Ερμής (Εκπαίδευση, Ηλικίες 5-14)
Θετική τοποθέτηση: Ένας καλά τοποθετημένος Ερμής σημαίνει εξαιρετικές μαθησιακές ικανότητες, αποτελεσματική επικοινωνία και περιέργεια. Μπορεί να υποδηλώνει επιτυχία στην πρώιμη εκπαίδευση και μια φυσική ικανότητα κατανόησης νέων εννοιών.
Προκλητική τοποθέτηση: Οι προκλήσεις με τον Ερμή μπορεί να εκδηλωθούν ως μαθησιακές δυσκολίες, εμπόδια επικοινωνίας ή προβλήματα συγκέντρωσης. Ενδέχεται να απαιτείται υποστήριξη στην εκπαίδευση και στις δεξιότητες επικοινωνίας.

Αφροδίτη (Συναισθήματα, Ηλικίες 15-22)
Θετική τοποθέτηση: Μια ευεργετική τοποθέτηση της Αφροδίτης κατά τη διάρκεια αυτών των ετών μπορεί να φέρει αρμονικές σχέσεις, δημοτικότητα και εκτίμηση για την ομορφιά και την τέχνη. Συχνά υποδηλώνει μια ομαλή μετάβαση μέσα από τη συναισθηματική αναταραχή της εφηβείας.
Προκλητική τοποθέτηση: Μια ταραγμένη Αφροδίτη μπορεί να υποδηλώνει συναισθηματικούς αγώνες, δυσκολίες στις σχέσεις ή προβλήματα με την αυτοεκτίμηση. Μπορεί να απαιτεί εστίαση στην οικοδόμηση υγιούς αυτοεικόνας και μηχανισμών αντιμετώπισης.

Ήλιος (Ταυτότητα, Ηλικίες 23-42)
Θετική τοποθέτηση: Μια ισχυρή τοποθέτηση του ήλιου σε αυτή τη φάση μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρή αίσθηση ταυτότητας, επιτυχία σε επαγγελματικές προσπάθειες και ολοκλήρωση σε προσωπικά επιτεύγματα. Συχνά υποδηλώνει μια περίοδο ζωτικότητας και ολοκλήρωσης.
Προκλητική τοποθέτηση: Οι προκλήσεις με τον Ήλιο μπορεί να εκδηλωθούν ως αγώνες με την αυτοεκτίμηση, κρίσεις ταυτότητας ή δυσκολίες στην εύρεση του μονοπατιού στη ζωή. Μπορεί να απαιτεί εργασία αυτο-ανακάλυψης και προσωπικής ανάπτυξης.

Άρης (Φιλοδοξία, Ηλικίες 43-57)
Θετική τοποθέτηση: Ένας Άρης με καλές όψεις μπορεί να φέρει ενέργεια, φιλοδοξία και ορμή κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Υποδεικνύει την ικανότητα να αναλαμβάνεις νέες προκλήσεις, ηγετικούς ρόλους και μια προληπτική προσέγγιση στα εμπόδια της ζωής.
Προκλητική τοποθέτηση: Μια δύσκολη τοποθέτηση στον Άρη μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις, υπερβολική επιθετικότητα ή εξάντληση. Μπορεί να απαιτεί την εύρεση εποικοδομητικών διεξόδων για την ενέργεια και την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους.

Δίας (Αναγνώριση, Ηλικίες 58-69)
Θετική τοποθέτηση: Μια ευεργετική τοποθέτηση στον Δία σημαίνει σοφία, αισιοδοξία και πληρότητα. Αυτή η περίοδος μπορεί να χαρακτηριστεί από φιλοσοφική ανάπτυξη, ταξίδια και μετάδοση γνώσεων σε άλλους.
Προκλητική τοποθέτηση: Οι προκλήσεις με τον Δία μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική τέρψη, ανησυχία ή ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες. Απαιτεί μια ισορροπημένη προσέγγιση στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και την εύρεση ικανοποίησης.

Κρόνος (Παραίτηση, Ηλικίες 70-99)
Θετική Τοποθέτηση: Μια αρμονική τοποθέτηση στον Κρόνο μπορεί να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, σοφίας και αποδοχής. Αυτή είναι μια περίοδος για τον προβληματισμό σχετικά με τα μαθήματα της ζωής και τη μετάδοση σοφίας στις νεότερες γενιές.
Προκλητική τοποθέτηση: Ένας προκλητικός Κρόνος μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα λύπης, μοναξιάς ή ανεκπλήρωτων φιλοδοξιών. Τονίζει την ανάγκη για αποδοχή του εαυτού και την εύρεση γαλήνης στα επιτεύγματα της ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Δευτερεύουσες Πρόοδοι: 5 Βασικά κριτήρια και πως να προβλέψεις το μέλλον σου

Από τον Χρήστο Άρχο

Τι είναι οι Δευτερεύουσες Πρόοδοι

Μια πολύ δημοφιλής μέθοδος πρόβλεψης είναι η Δευτερεύουσα Πρόοδος, σύμφωνα με την οποία μια ημέρα της ζωής του ατόμου αντιστοιχεί στα γεγονότα και τις καταστάσεις που θα βιώσει το άτομο στη διάρκεια ενός έτους, καθώς ο μικρός κύκλος μιας ημέρας παραλληλίζεται με τον μεγαλύτερο κύκλο ενός έτους. Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό οι πρώτες 82 ημέρες της ζωής ενός ατόμου, αντιστοιχούν στη μέση ζωή των 82 ετών. Για παράδειγμα, εάν κάποιος γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1970 και είναι 21 ετών, θα πρέπει να κοιτάξει τις πλανητικές θέσεις στον ουρανό, 21 ημέρες μετά την ημέρα γέννησής του, που ισοδυναμεί με την 24η Μαΐου 1970. Μπορεί κανείς να εξετάσει αποκλειστικά τις πλανητικές θέσεις της 24ης Μαΐου, για να διαγνώσει τι μπορεί να συμβεί κατά το 21ο έτος αυτού του ατόμου, ή να συγκρίνει τον χάρτη αυτό (24 Μάϊου 1970) με τον γενέθλιο και να σχηματίσει ένα χάρτη διπλών κύκλων, με τον γενέθλιο στο κέντρο και αυτόν της 24ης Μαΐου εξωτερικά. Αυτή η τεχνική είναι επίσης γνωστή ως μέθοδος πρόβλεψης μίας ημέρας για ένα έτος.

Πριν συνεχίσουμε, θα πρέπει να αναφερθούμε σύντομα και στις Πρωτεύουσες Προόδους. Όπως γνωρίζουμε, η Γη περιστρέφεται και χρειάζεται 24 ώρες για μια πλήρη περιστροφή. Τα πάντα στον ουράνιο θόλο ανατέλλουν, κορυφώνονται και δύουν. Αν κοιτάξουμε ένα γενέθλιο χάρτη και στη συνέχεια εξετάσουμε πότε οι προοδευμένοι άξονες σχηματίσουν όψεις με τον γενέθλιο αυτό χάρτη, αυτό λέγεται «σκανδάλη». Οι πρωτεύουσες κατευθύνσεις βασίζονται στην αξονική περιστροφή της Γης, οπότε για κάθε 4 λεπτά το Μεσουράνημα προοδεύει κατά μία μοίρα (1ο).

Στις Πρωτεύουσες Κατευθύνσεις μετακινούμε τα Ριζικά σημεία στον ουράνιο θόλο στην κατεύθυνση της ημερήσιας κίνησής τους κατά την Ανατολή (Rumen Kolev – Primary Directions 1).

Κανόνες για τις Δευτερεύουσες Προόδους

Υπάρχει πλήθος τεχνικών πρόβλεψης, και η καλύτερη στρατηγική είναι να αξιολογήσει ποια είναι η πλέον λειτουργική για τον κάθε ένα, ενδεχομένως επιλέγοντας ένα συνδυασμό τεχνικών, καθώς κάθε μια θα προσφέρει και μια διαφορετική οπτική γωνία. Οι Δευτερεύουσες Πρόοδοι χρησιμεύουν στο να κατανοήσουμε τις εσωτερικές μας προδιαθέσεις για την ανάπτυξη του χαρακτήρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών μας αλλαγών. Εάν οι διελεύσεις είναι εξωτερικά γεγονότα, οι πρόοδοι αφορούν τον εσώτερο εαυτό μας και την ανάπτυξή του στο βάθος του χρόνου. Οι Πρόοδοι είναι η γλώσσα της εσωτερικής εξέλιξης του ατόμου. Συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ανοχές 2 μοιρών (2ο) για τις Προόδους, και τα γεγονότα συνήθως προκύπτουν όταν η όψη γίνεται ακριβείας.

Μια άλλη σημαντική αρχή είναι, να υπάρχει ήδη σωστή κατανόηση του Γενέθλιου χάρτη, πριν προβούμε στη εφαρμογή των Προόδων. Αφού γίνει κατανοητή η θεμελίωση του γενέθλιου χάρτη και των εγγενών του χαρακτηριστικών, τότε μπορούμε να αξιολογήσουμε τι θα ακολουθήσει με την εφαρμογή των Προόδων. Εάν κάτι δεν υφίσταται στον Γενέθλιο, τότε δεν θα πρέπει να περιμένουμε να το βρούμε στην Δευτερεύουσα Πρόοδο. Για παράδειγμα, εάν διαγνώσουμε προβλήματα στην διαχείριση των οικονομικών του ατόμου στον Γενέθλιο χάρτη, η Δευτερεύουσα Πρόοδος δεν πρόκειται να το διορθώσει αυτό ως δια μαγείας. Μπορεί όμως να αναδείξει διάφορες εμπειρίες που συνδέονται με οικονομικά θέματα.

Η Ταχύτητα των Πλανητών και η Σημασία των Ταχύτερων Πλανητών.

Δευτερεύουσες Πρόοδοι: 5 Βασικά κριτήρια και πως να προβλέψεις το μέλλον σου – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)