Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Απριλίου 2024 – σκληρός μήνας με ένα τυχερό διάλειμμα 

Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Απριλίου 2024 – σκληρός μήνας με ένα τυχερό διάλειμμα 

Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Απριλίου 2024 – σκληρός μήνας με ένα τυχερό διάλειμμα. Έντονος μήνας ο Απρίλιος, με πολλά αστρολογικά γεγονότα. Μία ολική έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Κριού επηρεάζει τους γεννημένους των τελευταίων ημερών του β’ δεκαημέρου, προκαλώντας ανακατατάξεις στα επαγγελματικά ζητήματα, οι οποίες όμως θα είναι βοηθητικές σε βάθος χρόνου. Η Πανσέληνος στις 24/4 με τη συμμετοχή του Πλούτωνα, φέρνει αποκαλύψεις, κόντρες και πιέσεις στο α’ δεκαήμερο. 

Ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο του Κριού να φέρνει παρορμητικότητα και βιασύνη σε κινήσεις και αποφάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στο β’ και γ΄ δεκαήμερο. Η σύνοδος Άρη – Κρόνου φέρνει σκληρά γεγονότα, πολλές υποχρεώσεις, κούραση αλλά και διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων. Η Αφροδίτη κινείται κυρίως μέσα στο ζώδιο του Κριού, η οποία δεν είναι πολύ θετική θέση για οικονομικά θέματα. Όμως υπάρχουν μέσα στο μήνα ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη. Τέλη του μήνα προχωράει στον Ταύρο, μια θέση που φέρνει οικονομική ασφάλεια. Η τυχερή σύνοδος της χρονιάς του Δία με τον Ουρανού βοηθάει στην επαγγελματική εξέλιξη και επέκταση κυρίως τους γεννημένους των πρώτων ημερών του γ’ δεκαημέρου.   

Από την Ελένη Στρατινάκη

Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Απριλίου 2024 – σκληρός μήνας με ένα τυχερό διάλειμμα  3

Διαβάζετε το Ζώδιο του Ωροσκόπου και του Ηλίου (εάν είστε γεννημένοι ημέρα) ή της Σελήνης (εάν είστε γεννημένοι νύχτα) για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 

Κριός

Α’ δεκαημέρου (21-31 Μαρτίου):   

Τις πρώτες 20 ημέρες του μήνα, μπορείτε να προωθήσετε οικονομικά σας θέματα αλλά και την προσωπική σας εικόνα. Επαγγελματικά, έχετε ευκαιρίες να πραγματοποιήσετε συνεργασίες με ομάδες, φορείς και συλλόγους, να κλείσετε συμφωνίες και να δικτυωθείτε. Τις μέρες 20-23/4 πιέζεστε από κοινωνικές υποχρεώσεις και συνεργασίες, ενώ η Πανσέληνος στις 24/4  σας δείχνει ξεκάθαρα ότι οφείλετε να επικεντρωθείτε σε οικονομικές εκκρεμότητες που έχετε, ίσως με κάποιο δάνειο, την εφορία, ασφάλειες ή κληρονομικά. Τέλη του μήνα έχετε κάποια έσοδα που σας δίνουν μια ανάσα.

Β’ δεκαημέρου 1-10 Απριλίου:  

Αν και έχετε τις 2 πρώτες εβδομάδες άγχος για επαγγελματικές εκκρεμότητες, καταφέρνετε μετά από αρκετή κούραση, να τις ολοκληρώσετε με επιτυχία. Να είστε προετοιμασμένοι στην έκλειψη στις 8/4 για προβλήματα αλλά και εντάσεις με συνεργάτες που είναι πολύ πιθανόν να τις προκαλέσετε εσείς οι ίδιοι με τη συμπεριφορά σας.

Οικονομικά, τις μέρες 13-21/4 έχετε έσοδα, συγχρόνως μπορείτε να βρείτε λύσεις σε θέματα του προηγούμενου διαστήματος και ευνοείστε στο να ζητήσετε χρήματα που σας χρωστάνε. Ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει μπροστά σας επαγγελματικά ζητήματα που καλείστε να επανεξετάσετε, και πολύ πιθανόν παλιούς συνεργάτες που έχουν να σας κάνουν ενδιαφέρουσες προτάσεις.  

Γ΄ δεκαημέρου 11-20 Απριλίου:  

Ο ανάδρομος Ερμής σας επηρεάζει μέχρι και τις 14/4, τονίζοντας σας να προσέξετε την ευθιξία αλλά και το να είστε πολύ συγκεκριμένοι στα λόγια σας. Ευνοείστε στο να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες, να κάνετε επαγγελματικές συζητήσεις με παλιούς συνεργάτες και να υλοποιήσετε πράγματα που θέλατε καιρό, ιδίως στις 11/4. 

Στις 3/4 να είστε προσεκτικοί και μην έχετε αυταπάτες σε οικονομικές συζητήσεις, προτάσεις και γενικότερα κινήσεις σας. Γύρω στις 17/4 είναι πολύ θετικές ημέρες για οικονομικά ζητήματα αλλά και σημαντικές συνεργασίες. 

Για τα οικονομικά σας είναι ευνοϊκό διάστημα από τις 15/4 μέχρι και τέλος του μήνα, ιδιαίτερα για τους γεννημένους των πρώτων ημερών. Έχετε ξαφνική τύχη αλλά και θέληση να προσπεράσετε προβλήματα και να κινηθείτε σωστά ώστε να βρείτε τρόπους να αυξήσετε τα έσοδά σας ή και να κάνετε μια σημαντική αγοραπωλησία. 

Ταύρος

Α’ δεκαημέρου (21-30 Απριλίου):  

Την πρώτη εβδομάδα βρίσκετε διεξόδους σε προβλήματα που αφορούν την εργασία σας αλλά και οικονομικά ζητήματα. Παίρνετε κάποιες σωστές αποφάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στα έσοδά σας, τις οποίες είναι προτιμότερο να μην τις κοινοποιήσετε ακόμη, ενώ κάποιοι λαμβάνετε χρήματα που περιμένατε. Από τις 20/4 και μετά έχετε αρκετές πιέσεις στον τομέα της καριέρας. Ιδίως στην Πανσέληνο στις 24/4 αντιμετωπίζετε από συνεργάτες προβλήματα τα οποία βγαίνουν στην επιφάνεια και καλείστε να τα αντιμετωπίσετε με την αντίστοιχη σοβαρότητα, μακριά από παιχνίδια εξουσίας, έτσι ώστε να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς. 

Β’ δεκαημέρου (1 -10 Μαΐου):  

Τις πρώτες 2 εβδομάδες δραστηριοποιείστε δυναμικά σε συλλογικούς χώρους, με φορείς, σωματεία και γενικότερα δικτυώνεστε. Αν και θα υπάρχουν αρκετές πιέσεις, κινείστε με αυτοπεποίθηση και θα δείτε ποιοι σας στηρίζουν στους στόχους σας. Η έκλειψη στις 8 Απριλίου, σας βρίσκει αρκετά κουρασμένους από τις ευθύνες στη δουλειά, ίσως και απογοητευμένους, ενώ μπορεί κάποιοι να αντιμετωπίσετε έντονο παρασκήνιο. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σας, ξεκουραστείτε, σκεφτείτε και επανεξετάστε καταστάσεις για το πως θα δράσετε το επόμενο διάστημα. 

Γ΄ δεκαημέρου (11-20 Μαΐου):  

Για τους γεννημένους των πρώτων ημερών, είναι ένα καταπληκτικό διάστημα μετά τις 15/4. Μπορείτε να ξεπεράσετε εμπόδια και να βρείτε λύσεις που σας προβλημάτιζαν καιρό, μέσα από ξαφνικά γεγονότα που θα σας ωθήσουν να κάνετε την υπέρβαση. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία και τολμήστε να κινηθείτε διαφορετικά από ότι συνηθίζατε για να πετύχετε τους στόχους σας. Βοηθητικά θα δράσουν για εσάς ομάδες, σύλλογοι, φορείς, ακόμα και φίλοι για να πραγματοποιήσετε αυτά που θέλετε. 

Για τους γεννημένους τελευταίων ημερών, κινηθείτε προσεκτικά σε οικονομικά θέματα που αφορούν συνεργασίες σας, σωματεία και συλλόγους. Μπορείτε να επιτύχετε κάτι σημαντικό που θα σας φέρει έσοδα, εάν αποφύγετε να δράσετε βάση συναισθηματισμού, πέρα από αυταπάτες, και με αρκετή λογική. Τέλος, αυτό το μήνα ευνοείστε στο να κλείσετε εκκρεμότητες έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με άλλα ζητήματα.  

Δίδυμοι

Α’ δεκαημέρου (21-31 Μαΐου):  

Το πρώτο μισό του μήνα, δικτυώνεστε σημαντικά σε επαγγελματικά σας θέματα, μπορείτε να προωθήσετε στόχους σας και να αναγνωριστείτε μέσα σε ομάδες, συλλόγους ή φορείς που συνεταιρίζεστε. Το ίδιο διάστημα, οικονομικοί σας στόχοι προχωράνε θετικά και μπορείτε να κάνετε επεκτατικές κινήσεις που θα σας αποφέρουν έσοδα. Από τις 20/4 και μετά, έχετε ανάγκη για ξεκούραση, μπορείτε να κάνετε τον απολογισμό σας και να οργανωθείτε για το επόμενο διάστημα.

Η Πανσέληνος στις 24/4 πραγματοποιείται στον τομέα της εργασίας σας, και φέρνει προβλήματα αλλά και στρες. Μπορεί να έχετε πολλές εκκρεμότητες, ή το κλίμα στη δουλειά σας να είναι πιεστικό και αυτό να σας κουράσει λίγο παραπάνω.

Β’ δεκαημέρου (1-10 Ιουνίου):  

Έχετε αρκετές ευθύνες και υποχρεώσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε με οργάνωση και συνέπεια, ιδίως τις πρώτες 2 εβδομάδες. Πιέζεστε στα θέματα καριέρας και μπορεί να έχετε σκληρή αντιμετώπιση από ανωτέρους σας. Η έκλειψη στις 8/4 τονίζει τον 11ο οίκο σας, που αφορά τους στόχους σας και τις συλλογικές δραστηριότητες. Μπορεί να πρέπει να αφήσετε πίσω κάποια θέλω σας ή συνεργασίες με συλλόγους και φορείς, και να προχωρήσετε σε καινούριες συμμαχίες. 

Ο ανάδρομος Ερμής σας ωθεί κι αυτός με τη σειρά του 15-25/4 να επανεξετάσετε όλα αυτά τα ζητήματα και να δείτε πώς θα κινηθείτε από εδώ και ύστερα. Δικτυωθείτε αυτές τις μέρες, προωθείστε παλιά οικονομικά ζητήματα ενώ σας έρχονται χρήματα που περιμένατε.  

Γ΄ δεκαημέρου (11-21 Ιουνίου):  

Οι γεννημένοι 11-15 Ιουνίου, έχετε ένα πολύ καλό μήνα, με ευκαιρίες να προωθήσετε στόχους σας και να επιτύχετε επαγγελματικά. Παλιές σας υποθέσεις επιτέλους προχωράνε, συλλογικές δραστηριότητες και θέματα δικτύωσης μπορούν να σας πάνε κοντά σε αυτά που επιθυμείτε, ενώ σας ανοίγονται οικονομικές ευκαιρίες και νέες προοπτικές.  

Οι γεννημένοι 16-21 Ιουνίου, κινηθείτε πολύ προσεκτικά σε επαγγελματικά σας θέματα αλλά και στις οικονομικές σας συναλλαγές, ιδίως τη πρώτη εβδομάδα. Μην εμπιστεύεστε ότι σας λένε για να αποφύγετε απογοητεύσεις, όπως και λανθασμένες εκτιμήσεις. Έχετε αρκετές υποχρεώσεις και μπορεί να κουραστείτε πολύ παραπάνω. Όμως ευνοείστε για νέες κοινωνικές επαφές, να δικτυωθείτε σε ομάδες και συλλόγους που αφορούν τη δουλειά σας, όπως και στο να προωθήσετε παλιές υποθέσεις που δεν είχαν προχωρήσει.  

Καρκίνος

Α’ δεκαημέρου (22 Ιουνίου-2 Ιουλίου):  

Προχωράτε επαγγελματικά σας σχέδια αυτό το μήνα και έχετε θετικές εξελίξεις στα οικονομικά σας. Η Αφροδίτη είναι πολύ ευνοϊκή για εσάς αυτό το μήνα στον τομέα της καριέρας σας αλλά και στα έσοδά σας. Επενδυτικές κινήσεις που είχατε κάνει αποδίδουν, έχετε ευκαιρίες να αυξήσετε τα έσοδά σας και κάποιοι δέχεστε μια οικονομική διευκόλυνση ή έναν διακανονισμό που περιμένατε. Κάνετε νέα σχέδια, σημαντικές γνωριμίες και προωθείτε τη δουλειά σας. Θέματα που αφορούν συνεταιρισμούς, σωματεία και μεγάλες επιχειρήσεις προχωράνε.   

Β’ δεκαημέρου (2-12 Ιουλίου):  

Η έκλειψη στις 8/4 γίνεται στον οίκο της καριέρας σας και της κοινωνικής σας εικόνας. Κάποιες δυσκολίες και προβλήματα αναδύονται που καλείστε να διαχειριστείτε. Κινηθείτε με υπομονή, χωρίς εγωιστικές συμπεριφορές στον επαγγελματικό σας χώρο για να καταφέρετε να τα προσπεράσετε ανώδυνα. Αν και στις 10/4 θα έχετε πιέσεις από θέματα που αφορούν εξωτερικό, εμπόριο, ταξίδια ή και νομικές υποθέσεις, με θέληση και σωστή οργάνωση θα μπορέσετε να τα ολοκληρώσετε.  

Τις μέρες 13-21/4 εκμεταλλευτείτε τις για να δικτυωθείτε και να προωθήσετε οικονομικούς στόχους σας, ενώ πολλοί έχετε αρκετά έσοδα από συνεργασίες σας. Από τις 15 μέχρι τις 25/4 με τον ανάδρομο Ερμή, να είστε πολύ συγκεκριμένοι σε συζητήσεις κι επαφές στα επαγγελματικά σας ζητήματα, ενώ είναι ευκαιρία να επανεξετάσετε σχέδια σας και να οργανώσετε το χώρο της δουλειά σας.  

Γ΄ δεκαημέρου (13-22 Ιουλίου):  

Ο ανάδρομος Ερμής σας επηρεάζει μέχρι τις 14/4 στον επαγγελματικό σας τομέα. Να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία σας, στο τι υπόσχεστε αλλά και στο τι σας λένε. Αποφύγετε να ξεκινήσετε κάτι καινούριο, ενώ το να επανεξετάσετε καταστάσεις, να μιλήσετε με παλιούς συνεργάτες και να διεκπεραιώσετε εκκρεμότητες, ευνοούνται. Οι γεννημένοι των πρώτων ημερών, από τις 15/4 και μετά, έχετε τη τύχη με το μέρος σας για να πραγματοποιήσετε στόχους σας. Άνθρωποι είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν, μπορείτε να προχωρήσετε σε συνεργασίες με συλλόγους, φορείς, ακόμη και φίλους, ενώ δικτυώνεστε σημαντικά.

Οι γεννημένοι 18-22 Ιουλίου, έχετε δυνατότητες να προχωρήσετε σε επαγγελματικά και οικονομικά θέματα που αφορούν εξωτερικό, εμπόριο, διαφήμιση. Αποφύγετε μόνο την τάση σας να εξιδανικεύσετε καταστάσεις για να μην απογοητευτείτε. Μπορεί να κουραστείτε λίγο στο τέλος του μήνα, αλλά θα έχετε καταφέρει αρκετά σε αυτά τα θέματα. 

Λέων

Α’ δεκαημέρου (23 Ιουλίου-2 Αυγούστου):   

Είναι μήνας για εσάς όπου ξεπερνάτε αρκετά προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος, κι έτσι νιώθετε πιο δυνατοί. Είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας, αναγνωρίζεστε και βλέπετε συνεργασίες σας να αποδίδουν καλά και σε οικονομικό επίπεδο. Κάποιοι προχωράτε σε σημαντικές συμφωνίες, ενώ είναι κατάλληλη περίοδος να διαφημίσετε τη δουλειά σας με νέους, δημιουργικούς τρόπους. 

Στην Πανσέληνο στις 24/4, να είστε προετοιμασμένοι για θέματα που προκύπτουν στον επαγγελματικό σας χώρο, ή που αφορούν την ακίνητη περιουσία, την οικογένεια και το σπίτι, τα οποία σας πάνε πίσω και σας δημιουργούν μεγάλη ένταση.  

Β’ δεκαημέρου (3-12 Αυγούστου):  

Κινηθείτε πολύ προσεκτικά αυτό το μήνα στις οικονομικές σας υποθέσεις που αφορούν τράπεζα, κληρονομικά, εφορία και γενικότερα χρεωστικά υπόλοιπα, μέχρι και τις 15/4. Το οικονομικό πλάνο που είχατε δεν ανταποκρίνεται στις εκκρεμότητες που υπάρχουν και πρέπει να οργανωθείτε καλύτερα. Κινητοποιηθείτε και ίσως είναι καλό να ζητήσετε τη γνώμη κάποιου ειδικού για να βρείτε διεξόδους. Παράλληλα όμως, έχετε σημαντικές εξελίξεις σε εμπορικά θέματα, το εξωτερικό, ταξίδια, εκθέσεις, εκπαίδευση ή νομικές υποθέσεις. Επαναπροσδιορίστε σχέδια σας έτσι ώστε να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά, και προωθήστε τη δουλειά σας με δημιουργικούς τρόπους. 

Γ΄ δεκαημέρου (13-23 Αυγούστου):  

Οι γεννημένοι 13-17 Αυγούστου, θα αντιμετωπίστε από τις 15/4 και μετά, ανατροπές στα επαγγελματικά σας που θα σας αναστατώσουν και αγχώσουν αρχικά. Όμως, θα σας φέρουν σε νέες, διαφορετικές προοπτικές στη δουλειά σας και στα επαγγελματικά σας βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σημαντικά. Κινηθείτε γρήγορα για να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση. Μπορεί οι ανατροπές αυτές να αφορούν το σπίτι και την οικογένεια, και να είναι αυτά η αφορμή να προχωρήσετε σε αλλαγές στη δουλειά σας. 

Οι υπόλοιποι Λέοντες, φανείτε προσεκτικοί στις οικονομικές σας συναλλαγές και κινήσεις γενικότερα. Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε ακόμη και σε έναν διακανονισμό, ρωτήστε κι εξετάστε προσεκτικά την κατάσταση. Τέλη του μήνα είναι πιθανόν να έχετε παραπάνω έξοδα και απώλειες ή αρνητικές εξελίξεις από οικονομικές υποθέσεις. 

Παρθένος

Α’ δεκαημέρου (24 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου):   

Τις πρώτες 2 εβδομάδες ευνοείστε σημαντικά σε οικονομικά θέματα. Κλείνετε εκκρεμότητες, ζητήματα με τράπεζα, έναν διακανονισμό ή μια διατροφή προχωράνε, ενώ κάποιοι έχετε ευκαιρίες για μια επένδυση. Στην εργασία σας είστε αποδοτικοί κι έχετε αυξημένα έσοδα ή μπορεί να πάρετε ένα μπόνους. Στην Πανσέληνο στις 24/4 αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα σε θέματα επικοινωνίας, εγγράφων, μάθησης ή ταξιδιών, ενώ μπορεί να υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας στο χώρο εργασίας σας. Κινηθείτε συνετά και με υπομονή για να βγείτε κερδισμένοι. 

Β’ δεκαημέρου (2-12 Σεπτεμβρίου):  

Με τον Άρη απέναντί σας, αντιμετωπίζετε ανταγωνιστικές και πιεστικές συμπεριφορές από συνεργάτες σας. Ιδίως στις 10/4, με την σύνοδο Άρη – Κρόνου, οι εντάσεις θα είναι μεγάλες, για αυτό προσπαθήστε να είστε ήρεμοι στις αντιδράσεις σας. Με την έκλειψη στις 8/4 να γίνεται στον τομέα των οικονομικών σας, φροντίστε να κλείσετε εκκρεμότητες με τράπεζες, εφορία και γενικότερα χρεωστικά υπόλοιπα. Κάντε ένα καινούριο πλάνο, ζητήστε συμβουλές από ειδικούς και οργανωθείτε. 

Από τις 17/4 είστε καλύτερα στα οικονομικά σας, όπου κάποια ζητήματα που είχαν καθυστερήσεις διευθετούνται και παίρνετε επιτέλους κάποια χρήματα. Αποφύγετε να ξεκινήσετε αυτές τις μέρες κάποια διαδικασία με έγγραφα για οικονομικές υποθέσεις γιατί θα υπάρξουν καθυστερήσεις.  

Γ΄ δεκαημέρου (13-22 Σεπτεμβρίου):  

Με τον ανάδρομο Ερμή να επηρεάζει μέχρι τις 15/4 τον οίκο των οικονομικών σας, μπορείτε να διευθετήσετε εκκρεμότητες που έχετε καιρό, να προχωρήσετε έναν διακανονισμό που δεν είχε προχωρήσει ή και να επαναξιολογήσετε το οικονομικό σας πλάνο. Αποφύγετε να ξεκινήσετε νέες διαδικασίες γιατί θα έχουν καθυστερήσεις. Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, προσέξτε μην εξαπατηθείτε από συμπεριφορές και υποσχέσεις στις επαγγελματικές σας σχέσεις. 

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών, έχετε πολλές ευκαιρίες για να προχωρήσετε επαγγελματικά σας σχέδια. Εκμεταλλευτείτε το 2ο μισό του μήνα για να υπερβείτε εμπόδια που υπήρχαν και να διευρύνετε τη δουλειά σας σε νέες κατευθύνσεις. Θέματα εξωτερικού, μετεκπαίδευσης, εμπορίου, ταξιδιών, εκδόσεων, εκθέσεων και νομικά μπορούν επιτέλους να προχωρήσουν με σημαντική επιτυχία. 

Ζυγός

Α’ δεκαημέρου (23 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου):  

Τις πρώτες 10 ημέρες, ευνοείστε ιδιαίτερα από την Αφροδίτη σε θέματα συνεργασιών και γενικότερα επαγγελματικών επαφών. Νέες οικονομικές συμφωνίες είναι πολύ πιθανές, συνεργασίες που προωθούν δημιουργικά σας σχέδια σας βοηθούν και λαμβάνετε χρήματα. Η Πανσέληνος στις 24/4 επηρεάζει τα έσοδά σας, οπότε φροντίστε να αποφύγετε σπατάλες και να κάνετε σωστή διαχείριση εκείνες τις μέρες. Συγχρόνως ασχολείστε με θέματα που αφορούν τράπεζα, διακανονισμούς, κληρονομικά ή διατροφή, τα οποία είναι καλύτερο να τα προχωρήσετε τις 2 τελευταίες μέρες του μήνα. 

Β’ δεκαημέρου (4-12 Οκτωβρίου):   

Τις πρώτες 15 μέρες του μήνα, έχετε αρκετές υποχρεώσεις. Το εργασιακό περιβάλλον είναι απαιτητικό και υπάρχουν προβλήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Οργανωθείτε σωστά για να τα καταφέρετε αλλά πάρτε και χρόνο για τον εαυτό σας καθώς θα είστε πολύ κουρασμένοι. Η έκλειψη στις 8/4 φέρνει προβλήματα με συνεργάτες και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στα επαγγελματικά αλλά και οικονομικά σας θέματα. Μπορεί να πιεστείτε, αλλά θα καταλάβετε με πιο τρόπο να κινηθείτε από εδώ και ύστερα.

Από τις 15/4 και μετά, οι συνεργασίες σας κυλάνε πολύ καλύτερα και έχετε και περισσότερα έσοδα. Όμως με τον ανάδρομο Ερμή να είστε πολύ προσεκτικοί σε αποφάσεις σας αλλά και σε προτάσεις που αφορούν τη δουλειά σας. Συλλέξτε πληροφορίες και κάντε επαφές, έτσι ώστε αργότερα να ξέρετε πώς θα κινηθείτε.   

Γ΄ δεκαημέρου (13-22 Οκτωβρίου):  

Ο ανάδρομος Ερμής μέχρι τις 14/4 προκαλεί παρεξηγήσεις και μπερδέματα σε συνεργασίες, επαφές και συζητήσεις. Να είστε πολύ συγκεκριμένοι στο λόγο σας και αποφύγετε παρορμητικές κινήσεις. Παράλληλα, βελτιώνονται οι σχέσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον και υπάρχει ένα κλίμα στήριξης και βοήθειας. Προσέξτε μην παρασυρθείτε και κάνετε εσείς περισσότερα από ότι μπορείτε. Τέλη του μήνα πολλοί από εσάς θα νιώσετε αρκετά κουρασμένοι στη δουλειά και θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες με συναδέλφους. Όμως είναι ευκαιρία να οριοθετήσετε εργασιακά ζητήματα. 

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών, έχετε πολλές ευκαιρίες 15-25/4 να προχωρήσετε οικονομικές υποθέσεις που αφορούν κληρονομικά, επενδύσεις, εφορία, τράπεζα ή μια επιδότηση. Τελευταία στιγμή ξεπερνάτε προβλήματα και καταφέρνετε αυτά που θέλατε. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα.  

Σκορπιός

Α’ δεκαημέρου (23 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου):    

Το πρώτο μισό του μήνα έχετε ευχάριστες εξελίξεις στη δουλειά σας. Οι εργασιακές σχέσεις με συναδέλφους είναι πολύ καλές, είστε δημιουργικοί, έχετε έσοδα, ενώ όσοι ψάχνετε δουλειά, ευνοείστε στο να βρείτε. Είναι κατάλληλη περίοδος να ισορροπήσετε τις ανάγκες της δουλειάς με την οικογένεια και το σπίτι. Η Πανσέληνος στις 24/4 δημιουργεί πολλές εντάσεις με συνεργάτες σας. Αναδύεται ένα σκληρό κλίμα ανταγωνιστικότητας, για αυτό προσέξτε πώς θα φερθείτε έτσι ώστε να βγείτε κερδισμένοι.  

Β’ δεκαημέρου (2 Νοεμβρίου-11 Νοεμβρίου):  

Η έκλειψη στις 8/4, πραγματοποιείται στον οίκο που αφορά την εργασία σας και την καθημερινότητά σας. Δημιουργεί ταραχές κι εντάσεις που όμως θα σας βοηθήσουν να δείτε ξεκάθαρα κάποια εργασιακά ζητήματα. Με τον ανάδρομο Ερμή στον ίδιο οίκο στις 15-25/4, αντιμετωπίζετε καθυστερήσεις και ασυνεννοησίες με συναδέλφους αλλά και στην εργασία σας γενικότερα. Παλιά σχέδια που είχατε για τη δουλειά σας, ή ένα προτζέκτ που δεν είχε προχωρήσει,  μπορείτε τώρα να τα προωθήσετε, όπως και παλιές επαφές, οι οποίες θα έχουν να σας προσφέρουν ιδέες και λύσεις. Έσοδα από τη δουλειά σας.

Γύρω στις 10/4, ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μια δημιουργική σας ιδέα, απαιτεί πολύ κόπο για να πραγματοποιηθεί αλλά με συνέπεια και οργάνωση μπορείτε να τα καταφέρετε.  

Γ΄ δεκαημέρου (12-22 Νοεμβρίου):  

Τις πρώτες 2 εβδομάδες, θα υπάρξουν κάποιες αναβολές και ασυνεννοησίες στο εργασιακό περιβάλλον. Ευνοείστε όμως να προχωρήσετε ένα παλιό πρότζεκτ, ή και κάποιοι να γυρίσετε σε μια δουλειά του παρελθόντος. Παράλληλα, την πρώτη εβδομάδα είστε πολύ δημιουργικοί και μπορείτε να προχωρήσετε σχέδια σας, ενώ έχετε και αυξημένα έσοδα από τη δουλειά σας. 

Τη περίοδο 15-25/4 είναι μια πολύ θετική περίοδος για καινούριες συνεργασίες, επιχειρηματικά πλάνα, δημιουργικές συζητήσεις με άτομα πολύ υποστηρικτικά αλλά και οικονομικές συμφωνίες. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να τολμήσετε νέα εγχειρήματα που θα σας πάνε κοντά σε αυτά που επιθυμείτε, κι ας πρέπει να αφήσετε πίσω κάποια άλλα.   

Τοξότης

Α’ δεκαημέρου (23 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου) :  

Πολύ δημιουργικός ο μήνας, ιδίως τις πρώτες 2 εβδομάδες για εσάς. Επιχειρηματικά, ψυχαγωγικά θέματα ευνοούνται πολύ, όπως και χρήσιμες συζητήσεις, νέες επαφές, αλλά και οικονομικές συμφωνίες σε επαγγελματικά σας ζητήματα. Συγχρόνως, ασχολείστε με εκκρεμότητες της δουλειάς σας, οργανώνεστε και είστε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Με την Πανσέληνο στις 24/4 καλείστε να εστιάσετε στο να ξεκαθαρίσετε εργασιακά ζητήματα. Κάποια προβλήματα και συμπεριφορές άλλων στη δουλειά θα σας κουράσουν, για αυτό φροντίστε να πάρετε το χρόνο σας και να φροντίσετε τις προσωπικές σας ανάγκες. 

Β’ δεκαημέρου (3-12 Δεκεμβρίου) :  

Είναι μήνας, ιδίως τις πρώτες 15 ημέρες, με αρκετές πιέσεις είτε μέσα από τον επαγγελματικό σας τομέα, είτε από το σπίτι και την οικογένεια. Υποχρεώσεις και κάποια προβλήματα σας πηγαίνουν πίσω, και αυτό σας δημιουργεί ένταση και στρες. Ακόμη και θέματα που αφορούν την ακίνητη περιουσία ενδεχομένως να εμφανιστούν ή ακόμη και ζημιές που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε. Η έκλειψη στις 8/4 σας προβληματίζει σχετικά με ένα δημιουργικό σας σχέδιο, ένα επιχειρηματικό πλάνο, ή εάν ασχολείστε με ψυχαγωγικούς και παιδαγωγικούς τομείς. Με την αναδρομή του Ερμή, επανέρχεστε σε παλιά σχέδια που είχατε αφήσει και τα επανεξετάζετε. 

Γ΄ δεκαημέρου (13-21 Δεκεμβρίου):  

Οι γεννημένοι των πρώτων ημερών έχετε μπροστά σας ένα πολύ καλό διάστημα 15-25/4 για να προχωρήσετε εργασιακά σας θέματα. Μπορείτε να βρείτε δουλειά, να ζητήσετε προαγωγή, να εξελίξετε τη δική σας δουλειά σημαντικά και να αναπτυχθείτε οικονομικά. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες για να διευρύνετε τον επαγγελματικό σας τομέα, τολμήστε και κινείστε τις καταστάσεις για να επιτύχετε. 

Οι γεννημένοι 18-21 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζετε προβλήματα στη δουλειά σας, ή στο σπίτι και την ακίνητη περιουσία σας. Αποφύγετε να επενδύσετε χρήματα και να πάρετε αποφάσεις που αφορούν κυρίως οικονομικά ζητήματα γιατί είναι πολύ πιθανόν να απογοητευτείτε.  

Αιγόκερως

Α’ δεκαημέρου (22-31 Δεκεμβρίου):  

Είναι ένας μήνας που σας ευνοεί στα οικονομικά σας ζητήματα. Αγοραπωλησίες, θέματα που αφορούν ακίνητη περιουσία, κληρονομικά, μια επενδυτική κίνηση ή βοήθεια οικονομική από την οικογένεια για κάποιους, προχωράνε και είστε ευχαριστημένοι. Είστε αρκετά δημιουργικοί, κάνετε χρήσιμες γνωριμίες και θέλετε να προωθήσετε την δουλειά σας. Στην Πανσέληνο στις 24/4, αναθεωρείτε έναν επαγγελματικό σας στόχο ή αναθεωρείτε το πώς κινείστε σε συλλογικούς χώρους, σωματεία και ομάδες που συνεργάζεστε. 

Β’ δεκαημέρου (1-9 Ιανουαρίου):  

Το πρώτο μισό του μήνα έχετε πολλές υποχρεώσεις και η καθημερινότητά σας είναι αρκετά πιεστική. Μπορείτε όμως να προχωρήσετε σε σημαντικές αποφάσεις και επαγγελματικές συζητήσεις και συμφωνίες. Η έκλειψη στις 8/4 φέρνει προβλήματα στην επιφάνεια που αφορούν το οικογενειακό περιβάλλον, το σπίτι, την ακίνητη περιουσία ή ακόμη και επαγγελματικά θέματα. Κινηθείτε προσεκτικά αυτές τις μέρες αλλά και το διάστημα 15-25/4 που ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει περαιτέρω παρεξηγήσεις κι εντάσεις σε αυτά τα θέματα. 

Γ΄ δεκαημέρου (10-19 Ιανουαρίου):  

Ο ανάδρομος Ερμής από τις 2-14/4 φέρνει κάποιες καθυστερήσεις σε έγγραφα, σε θέματα της δουλειάς γενικότερα αλλά και προβλήματα στο σπίτι και σε υποθέσεις με ακίνητα. Οικονομικές συμφωνίες και υποθέσεις μπορούν να προχωρήσουν εάν κινηθείτε επιφυλακτικά και αποφύγετε να εμπιστευτείτε τυφλά ότι σας λένε. Έχετε έσοδα γύρω στις 17/4 από ακίνητα, κληρονομικές υποθέσεις ή οικονομική βοήθεια από την οικογένεια.

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών έχετε ένα τυχερό διάστημα από τις 15-25/4. Δημιουργικά και επιχειρηματικά σχέδια σας μπορούν να προχωρήσουν, μια επαγγελματική συμφωνία να ολοκληρωθεί και σας υποστηρίζουν σημαντικοί άνθρωποι σε στόχους σας. Εκμεταλλευτείτε γνωριμίες και γενικότερα αυτές τις μέρες γιατί θα σας βοηθήσουν επαγγελματικά και οικονομικά. 

Υδροχόος

Α’ δεκαημέρου (20-29 Ιανουαρίου):  

Τις πρώτες 10 ημέρες έχετε θετικές εξελίξεις σε οικονομικά ζητήματα με σημαντικές γνωριμίες, συζητήσεις και συμφωνίες να σας βοηθούν. Παίρνετε αποφάσεις, βρίσκετε λύσεις σε προβλήματα και μπορείτε να πείσετε με τα επιχειρήματά σας. Τις επόμενες μέρες διευθετείτε θέματα ακινήτων, κληρονομικά και γενικότερα του σπιτιού. Η Πανσέληνος στις 24/4 φέρνει πιέσεις, προβλήματα και ίντριγκες στον επαγγελματικό σας χώρο. Κινηθείτε με υπομονή και διπλωματία για να καταφέρετε να βγείτε εσείς κερδισμένοι και να μην επηρεαστεί η κοινωνική σας εικόνα.  

Β’ δεκαημέρου (30 Ιανουαρίου- 8 Φεβρουαρίου):  

Είναι μήνας που ο Κρόνος δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον πρέπει να εστιάσετε στο πώς να διαχειρίζεστε ρεαλιστικά οικονομικές σας υποθέσεις. Υπάρχει άγχος για τα χρήματα σας, αφού είτε παρουσιάζονται έκτακτα έξοδα ή έχετε περιορισμένα έσοδα. Επενδύσεις σας επίσης δεν αποδίδουν όσο θα θέλατε. Είναι διάστημα που πρέπει να οργανώσετε ένα πλάνο οικονομικό και να αλλάξετε τις προτεραιότητές σας. 

Στις επικοινωνίες σας να είστε πολύ προσεκτικοί, διπλωματικοί και χωρίς βιασύνη. Κάντε επαφές και συλλέξτε πληροφορίες, χωρίς όμως να πάρετε κάποια σημαντική απόφαση αυτό το διάστημα. Είναι πιθανόν να συναντήσετε παλιούς συνεργάτες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε προβληματισμούς σας.  

Γ΄ δεκαημέρου (9-18 Φεβρουαρίου):  

Είναι περίοδος που γνωρίζετε σημαντικούς ανθρώπους, κάνετε επαφές και οργανώνεστε. Οικονομικές συμφωνίες που δεν είχαν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα τώρα προχωράνε, ενώ συναντάτε και παλιούς συνεργάτες που σας βοηθούν στα επαγγελματικά σας. Οι γεννημένοι πρώτων ημερών έχετε σημαντικές ευκαιρίες 15-25/4 να βρείτε λύσεις και να προχωρήσουν θέματα κληρονομικά, ακινήτων και κάποιοι να ολοκληρώσετε μια αγοραπωλησία. Κινηθείτε αυτό το διάστημα γιατί είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό. 

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, προσέξτε οικονομικές σας κινήσεις γιατί είναι πολύ πιθανόν να κάνετε λανθασμένες εκτιμήσεις σε αγορές σας αλλά και να έχετε τη τάση για πολλά έξοδα που θα μετανιώσετε αργότερα.    

Ιχθύες

Α’ δεκαημέρου (19-29 Φεβρουαρίου): 

Ο μήνας αυτός επιλύει αρκετά οικονομικά προβλήματα. Έχετε αυξημένα έσοδα και μπορείτε να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες ή και να κάνετε αγορές που θέλατε. Συγχρόνως κάνετε επαφές, προωθείτε τη δουλειά σας και τακτοποιείτε ζητήματα της δουλειάς σας. Η Πανσέληνος στις 24/4 σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε σημαντικούς ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν στην εξέλιξή σας. Όμως θα υπάρξουν κάποια προβλήματα και καθυστερήσεις σε θέματα που αφορούν εξωτερικό, εμπόριο, μετεκπαίδευση ή νομικές υποθέσεις. 

Β’ δεκαημέρου (1-10 Μαρτίου):  

Είναι ένας δύσκολος μήνας με πολλές υποχρεώσεις και πιέσεις. Έχετε αυξημένες ευθύνες και πρέπει να είστε αρκετά οργανωμένοι και προσεκτικοί στις κινήσεις σας. Οικονομικά θα νιώθετε ανασφάλεια, ιδίως κοντά στην έκλειψη που γίνεται στις 8/4. Έξοδα που δεν είχατε υπολογίσει ή περιορισμένα έσοδα θα σας βγάλουν εκτός του προϋπολογισμού σας. Μετά τις 18/4 θα σας έρθουν κάποια χρήματα που περιμένατε και θα είστε λίγο καλύτερα στα οικονομικά σας. 

Ο ανάδρομος Ερμής 15-25/4 επηρεάζει και αυτός τον τομέα των οικονομικών σας, οπότε να είστε προσεκτικοί στην διαχείριση σας για να αποφύγετε προβλήματα.  

Γ΄ δεκαημέρου (11-20 Μαρτίου):  

Με τον Ερμή ανάδρομο να επηρεάζει τον οίκο των οικονομικών σας μέχρι τις 14/4 κινηθείτε προσεκτικά για να αποφύγετε λανθασμένες εκτιμήσεις και κινήσεις γενικότερα. Καθυστερημένα έσοδα ή έκτακτα έξοδα είναι πολύ πιθανά. Μετά τις 16/4 σας έρχονται χρήματα που σας βοηθάνε να κλείσετε κάποιες εκκρεμότητες. Οι γεννημένοι πρώτων ημερών έχετε ένα πολύ θετικό διάστημα 15-25/4 με πολύ σημαντικές επαφές, συζητήσεις και αποφάσεις στα επαγγελματικά σας βήματα. Άνθρωποι σας στηρίζουν και μπορείτε να πραγματοποιήσετε στόχους σας. Εκμεταλλευτείτε αυτό το μήνα για να προωθήσετε αυτά που θέλατε καιρό. 

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, μπορείτε να επιτύχετε κάποια οικονομικά και επαγγελματικά σας σχέδια, αν και θα κουραστείτε αρκετά, ιδίως στα τέλη του μήνα. Κινηθείτε με λογική, συνέπεια και επιφυλακτικότητα για να αποφύγετε λανθασμένες εκτιμήσεις. 

Από την Ελένη Στρατινάκη

Σημείωση: Αν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη.

Αισθηματικές προβλέψεις Απριλίου 2024 – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)