Πανσέληνος 24/2 2024. 3 τυχερά και 3 άτυχα ζώδια!

Πανσέληνος 24/2 2024. 3 τυχερά και 3 άτυχα ζώδια!

Η πανσέληνος στην Παρθένο στις 24 Φεβρουαρίου εισάγει μια δυναμική περίοδο που υπόσχεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις για τα ζώδια, με ορισμένα να αντιμετωπίζουν ευκαιρίες για επιτυχίες και άλλα προκλήσεις. Εξετάζοντας περαιτέρω τις επιρροές αυτής της πανσελήνου:

Επιτυχίες

Σκορπιός: Η πανσέληνος ενισχύει την κοινωνικότητα και τις ερωτικές σχέσεις του Σκορπιού, προσφέροντας του ευκαιρίες να διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του και να εμβαθύνει σε υφιστάμενες σχέσεις. Είναι μια ιδανική περίοδος για να αναλάβετε νέες πρωτοβουλίες, να συμμετέχετε σε κοινωνικές δραστηριότητες και να αναζωογονήσετε την προσωπική σας ζωή με νέες εμπειρίες.

Ταύρος: Η ενέργεια της πανσέληνου φέρνει στον Ταύρο μια αίσθηση ανανέωσης στην ερωτική ζωή και τις προσωπικές σχέσεις. Η δημιουργικότητα και η ανάγκη για έκφραση βρίσκονται στο επίκεντρο, προσκαλώντας τον Ταύρο να εκφράσει τον εαυτό του μέσα από δημιουργικές και ερωτικές δραστηριότητες. Είναι επίσης μια ευκαιρία για ενδυνάμωση των σχέσεων μέσω της κοινής απόλαυσης και της αμοιβαίας εκτίμησης.

Αιγόκερως: Για τον Αιγόκερω, η περίοδος αυτή είναι ιδανική για να εστιάσει στην επικοινωνία, την εκπαίδευση και τη δημιουργική έκφραση. Η δυναμική της πανσέληνου τον καλεί να εξερευνήσει νέες ιδέες και να αναπτύξει τις δημιουργικές του ικανότητες, προσφέροντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για επιτυχία σε εκπαιδευτικά ή επικοινωνιακά εγχειρήματα.

Δυσκολίες

Ιχθύες: Η περίοδος αυτή μπορεί να φέρει αυξημένη αβεβαιότητα και αυτοαμφισβήτηση για τους Ιχθύες. Μπορεί να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στην προσωπική τους ανάπτυξη και να αισθανθούν πίεση να κάνουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την κατεύθυνση της ζωής τους. Είναι σημαντικό να διατηρήσουν την εσωτερική τους ισορροπία και να αναζητήσουν στήριξη από αγαπημένα πρόσωπα.

Παρθένος: Για την Παρθένο, οι σχέσεις και οι συνεργασίες μπορεί να αποδειχθούν προκλητικές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί να αντιμετωπίσουν εντάσεις ή παρεξηγήσεις που απαιτούν διακριτικότητα και διπλωματία για να επιλυθούν. Είναι κρίσιμο να διατηρήσουν την ψυχραιμία και να επιδιώξουν λύσεις που ευνοούν την αρμονία.

Τοξότης: Η πανσέληνος μπορεί να φέρει προκλήσεις σχετικά με το σπίτι και την οικογενειακή ζωή για τον Τοξότη. Θέματα που αφορούν την κατοικία ή τις οικογενειακές σχέσεις μπορεί να απαιτήσουν προσοχή και προσπάθεια για να διαχειριστούν. Η επιδίωξη της ισορροπίας και η αναζήτηση σταθερότητας θα είναι καθοριστικές για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Καθώς πλησιάζουμε την πανσέληνο στην Παρθένο, οι ενέργειες που απελευθερώνονται ευνοούν την ανάδυση καινούριων ευκαιριών για ορισμένα ζώδια, ενώ για άλλα αποτελούν πηγή προκλήσεων. Η επιτυχία στη διαχείριση αυτής της περιόδου θα εξαρτηθεί από την ικανότητα κάθε ζωδίου να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να βρει θετικές διεξόδους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.


Ο Δίας το 2024. Μη κλωτσάς τη τύχη σου. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Λίγα γενικά για τον Δία

Ο Δίας είναι ο Πλανήτης ο οποίος θεωρείται ο ένας από τους δύο πλανήτες Ευεργέτες, μαζί με την Αφροδίτη. Ο Δίας μεταβαίνει σε ένα ζώδιο και παραμένει σε αυτό περίπου ένα χρόνο, ενώ για να περάσει ολόκληρο το ζωδιακό κάνει περίπου 11 χρόνια και 8 μήνες.

Αξίζει να σημειώσουμε τα εξής: ότι ο Δίας από τη φύση του δεν είναι ο πλανήτης που φέρνει καλή τύχη ΜΟΝΟ σε αυτούς που έχουν δουλέψει, που έχουν πονέσει, στερηθεί, και τώρα τους χρωστάει για κάποιο λόγο να τους δώσει χαρά και δώρα. 

Ο Δίας από μόνος του είναι ο Δάσκαλος, ο οποίος σε διδάσκει το μάθημα εύκολα. Αντιπροσωπεύει την πίστη στη ζωή, στα ιδανικά και τις αξίες του ατόμου.

Ο Δίας είναι από τη φύση του καλοπροαίρετος και καλόκαρδος και απλοχέρης και δίνει σε όλους ανεξαιρέτως – ειδάλλως θα μιλούσαμε για κατ’ επιλογήν ευεργέτη και προκατειλημμένο. Η ειδοποιός διαφορά για το πώς θα επηρεάσει είναι ότι εξαρτάται από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται και τις όψεις που κάνει, δηλαδή θα δώσει ό,τι δύναται, που είναι και το πιο λογικό. 

Είναι ο καλός σου γείτονας που μόλις μετακόμισε και έρχεται στη πόρτα σου να σου συστηθεί και να σε καλωσορίσει στη γειτονιά. Μπορεί αυτός ο γείτονας να είναι πολύ πλούσιος αλλά όχι τόσο γενναιόδωρος, ή να είναι δοτικός αλλά να μην είναι καλά. Σε κάθε περίπτωση είναι ο γείτονας που σου λέει καλημέρα και σε προσέχει.

Και γιατί δε βλέπουμε, θα μου πείτε, όλοι τα δώρα του; Κυρίως για δύο λόγους. 

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο ίδιος έχει μία δική του προσωπική ιδιοσυγκρασία, η οποία, είτε θα ταιριάζει πολύ είτε λίγο είτε αδιάφορα στο εκάστοτε ζώδιο που βρίσκεται. Επομένως, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις θα έρθει ο Δίας καλοπροαίρετα να αναδείξει συγκεκριμένες καταστάσεις, ωστόσο είναι πιθανό η προσφορά του να είναι άκαιρη ή αχρείαστη. 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ανάλογα τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη του καθενός από εμάς, μπορεί ο Δίας να μην είναι τόσο βοηθητικός και αντί να χαρίσει δώρα, να χαρίσει άγχος από τις πολλές επιλογές που έχουμε, να φέρει χάος, να φέρει αποπροσανατολισμό ή να φέρει στην επιφάνεια θέματα, με τα οποία έχουμε επιλέξει να μην ασχοληθούμε επισταμένως και δε τα θεωρούμε σημαντικά. 

Ένας τρόπος να ξέρουμε πώς θα μας φερθεί ο Δίας είναι να ανατρέξουμε περίπου 12 χρόνια πριν, να δούμε τι βιώσαμε στη ζωή μας.