Πολυαστρία ή Stellium: Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει η πολυαστρία στα 12 ζώδια και τους οίκους την προσωπικότητα του ατόμου;

Πολυαστρία ή Stellium: Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει η πολυαστρία στα 12 ζώδια και τους οίκους

Για να βρείτε αν έχετε πολυαστρία δείτε τον Αστρολογικό μας χάρτη: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Για το πρώτο μέρος που εξηγεί τί ειναι η πολυαστρία εδώ: Πολυαστρία ή Stellium: Τι σημαίνει και ποια είναι η δυναμική της. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από τη Ράνια Μαρκέλλη

Πολυαστρία ή Stellium: Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει η πολυαστρία στα 12 ζώδια και τους οίκους την προσωπικότητα του ατόμου; 3

Πολυαστρία στον Κριό ή στον 1ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Κριού ή τον 1ο οίκο, δίνει έμφαση στον εαυτό του ως άτομο.

Η εικόνα που δείχνει στους άλλους και ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. Είναι σημαντικό να βάλει τον εαυτό του σε προτεραιότητα και να του επιτρέψει να εκφράσει αυτές τις ενέργειες προς τα έξω. 

Η ανάπτυξη της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας είναι τονισμένες, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο διεκδικεί το άτομο τον εαυτό του στο περιβάλλον. Ασχολείται ιδιαίτερα με την προσωπική του εικόνα και νιώθει έντονα το αίσθημα προσωπικού ελέγχου της ζωής του. Τα παιδικά χρόνια, μπορεί να ήταν ιδιαίτερα έντονα. Είναι εύκολο να ξεκινήσει νέες προσπάθειες με σθένος και ενθουσιασμό, αφήνοντας στους άλλους τη σκόνη του.

Θέλει να θέτει τους δικούς του όρους στις σχέσεις του και σε συνδυασμό με τη δίψα για ανταγωνισμό, μπορεί να γίνει παγίδα για το άτομο, που μπορεί να το απομακρύνει από τους άλλους. 

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, η έλλειψη αυτογνωσίας, η επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων, η υπερβολικά διεκδικητική συμπεριφορά με επιθετικότητα είναι συμπεριφορές που πρέπει να εργαστεί το άτομο.

Μια σημαντική πρόκληση αποτελεί να μπορεί να ολοκληρώσει αυτό που ξεκινάει. Ο τρόπος που το άτομο θα διαχειριστεί τις προκλήσεις, μπορεί να γίνει ένα σημαντικό συστατικό στην προσωπική του εξέλιξη. Οι πλανήτες που βρίσκονται στην πολυαστρία, συνδυάζοντας τις ιδιότητες τους, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, στο να βρει τον τρόπο για μια υγιή προσωπική ισορροπία, για να διεκδικήσει τη θέση του στο περιβάλλον, την προσωπική του εικόνα και την αλληλεπίδραση του με τον κόσμο.

Η Συνεργασία και η Συμβουλευτική μπορεί να φανεί χρήσιμη, για να βοηθήσει το άτομο να βγει από τον εγωκεντρισμό του, αποσύροντας την εστίαση έξω από τον εαυτό του. Το μάθημα της αυτοσυγκράτησης μπορεί να αποδειχθεί μια σοφή στάση. Το άτομο χρειάζεται μαθήματα υπομονής και αυτοκυριαρχίας για να καταφέρει να διαχειριστεί αυτές τις διαφορετικές ενέργειες και να μην παγιδεύεται στις παρορμήσεις του.

Πολυαστρία στον Ταύρο ή στον 2ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Ταύρου ή στον 2ο οίκο, επικεντρώνεται στις οικονομικές υποθέσεις, στα χρήματα και τους πόρους, τις αισθησιακές απολαύσεις. Δίνει έμφαση σε θέματα υλικής και προσωπικής αυτάρκειας, αυτοεκτίμησης και η σχέση του με τις παραπάνω αξίες θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, την προσωπική αξία και την αίσθηση του εαυτού.

Μια τέτοια εστία ενέργειας, δεν είναι εύκολη για τα οικονομικά θέματα, καθώς πολλοί πλανήτες με διαφορετικές ιδιότητες καλούνται να συνεργαστούν για τη διαχείριση των οικονομικών. Το άτομο μπορεί να έχει πολλές επιλογές και υπάρχει μια έντονη προσκόλληση στα θέματα αυτά, που γίνονται κύριος μοχλός στη ζωή του.

Έτσι, πολλές αποφάσεις που παίρνει, πιθανότατα τροφοδοτούνται από την επιθυμία να αποκτήσει ή να εξασφαλίσει περιουσιακά στοιχεία.

Η διέλευση ενός πλανήτη πάνω στην πολυαστρία, μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση ή να αποτελέσει ένα μοχλό κινητοποίησης μιας οικονομικής κρίσης, ή θεμάτων σχετικά με τη διατήρηση των οικονομικών δεδομένων, επηρεάζοντας την ασφάλεια του ατόμου. Αυτό στην υπερβολή του, μπορεί να εξαντλήσει τις αντοχές του και να επηρεάσει την προσωπική του υγεία.

Η κτητικότητα, το αίσθημα της οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας τονίζονται και το άτομο κινητοποιείται για να συγκεντρώνει πόρους και χρήματα, για να ικανοποιήσει το αίσθημα της επάρκειας υλικών πόρων και αυτοεκτίμησης. Δίνει προτεραιότητα στην άνεση και την ασφάλεια, την βόλεψη και την σταθερότητα  και απεχθάνεται τη βιασύνη. 

Η πρόκληση που πρέπει να διαχειριστεί το άτομο είναι να μην πέσει στην παγίδα της υπερβολικής προσκόλλησης στα υλικά αγαθά και τον υλισμό. Ο φόβος για την οικονομική ασφάλεια, η σύνδεση της προσωπικής αξίας με τα χρήματα, η υποτίμηση της προσωπικής αξίας, η δυσκολία διατήρησης των οικονομικών πόρων, είναι μια πραγματική πρόκληση να δουλέψει κόντρα σε αυτή την ισχυρά διαμορφωμένη ιδιοσυγκρασία του.

Το άτομο πρέπει να μάθει να «ελέγχει τον εαυτό του», σε πράγματα τα οποία καταναλώνει σε υλικό είτε σε συναισθηματικό επίπεδο και να χτίσει μια υγιή σχέση με τα χρήματα και την αυτοεκτίμησή του.

Πολυαστρία στους Διδύμους ή στον 3ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο των Διδύμων ή στον 3ο οίκο, δηλώνει πως υπάρχει υπερβολική εστίαση σε διανοητικά θέματα και πάσης φύσεως πνευματικά ενδιαφέροντα. Η σχέση με τα αδέρφια και τους στενούς συγγενείς, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Εδώ η πολυαστρία λειτουργεί σαν ένας «νοητικός συλλέκτης», που συγκεντρώνει πολλές διαφορετικές πληροφορίες και παράγει  ιδέες, που δημιουργούν έντονη διανοητική δραστηριότητα. Το άτομο μπορεί να παγιδευτεί μέσα στην πολλαπλή ανάπτυξη εννοιών και θεωριών και να βραχυκυκλώσει τελικά το μυαλό του.

Υπάρχει έντονα η ορθολογιστική σκέψη, μεγεθυμένη μνήμη, αναπτυγμένες οι λεκτικές και μη λεκτικές μορφές επικοινωνίας. Ο άνθρωπος μπορεί να αναγεννιέται μέσα από την διαρκή επικοινωνία, διαλέξεις ή αναπαραγωγή ειδήσεων και λαχταρά να περιπλανιέται σε μέρη που είναι οικεία, ή σε επαφές με τα αδέλφια ή τους γείτονες.

Το άτομο νιώθει την ανάγκη να λαμβάνει κάθε είδους πληροφορίες, τις αποθηκεύει και τις ανακτά, για να τις μοιραστεί και να τις ανταλλάξει με άλλους ανθρώπους. Μπορεί να παγιδευτεί μέσα σε μια  αδιάκοπη ομιλία ή το αντίθετο. Η παρερμηνεία σε αυτό που ακούει ή πως του το λένε, μπορεί να δημιουργήσει μια δυσκολία στην επικοινωνία και στις κοντινές σχέσεις. 

Διαθέτει μεγάλη πνευματική περιέργεια και πρέπει να μάθει  να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, να αναθεωρεί τον τρόπο που σκέφτεται και επικοινωνεί σε οικεία περιβάλλοντα, γιατί  μπορεί να χάνει ευκαιρίες αν επιμένει να σκέφτεται πολύ, χωρίς να κινητοποιηθεί σε δράση. Το να μοιραστεί τις πληροφορίες εκπαιδεύοντας άλλους, θα βοηθήσει το άτομο να χαλαρώσει και να μην μπλοκάρει διανοητικά.  Οι πλανήτες εδώ θα πρέπει να συνεργαστούν για μάθει το άτομο να συντονίζει το νου, το σώμα και το πνεύμα 

Πολυαστρία στον Καρκίνο ή στον 4ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Καρκίνου ή στον 4ο οίκο, επικεντρώνεται στο σπίτι, τη δυναμική της οικογένειας, την παιδική ηλικία και διαθέτει υψηλή ευαισθησία και εσωτερική αίσθηση. Η επιρροή της οικογένειας και η ζωή στο σπίτι, μπορεί να περιλαμβάνει συχνά αναστατώσεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Εστιάζει όλη του την δυναμική συνεχώς στο οικογενειακό περιβάλλον, τις ρίζες του και τα θέματα τους απορροφούν βαθιά το άτομο. 

Οι σχέσεις με το γονέα που βρίσκεται πιο κοντά στο άτομο είναι τονισμένες και είναι ιδιαίτερα δεκτικός στην επιρροή του. Επιπλέον δίνει μια εικόνα για το πώς διαμορφώθηκε η προσωπικότητα του ατόμου από αυτή την επιρροή, στην πρώιμη παιδική ηλικία. 

Γεγονότα που μπορεί να υποδηλώνουν κάποια παιδικά τραύματα, προβάλλονται έντονα και το άτομο προσκολλάται στο παρελθόν σε βαθμό που επηρεάζει τη ζωή του. 

Η προσκόλληση στο παρελθόν ή το γονεϊκό περιβάλλον, μπορεί να γίνει παγίδα που θα αυξήσει τις ανασφάλειες του και να οδηγήσει σε  αδυναμία να στηριχτεί το άτομο στον εαυτό του. Μπορεί να έχει συναισθηματική αστάθεια και να βιώνει ένα διαρκή αγώνα για  να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες, ανάμεσα στο κοινωνικό και στο οικογενειακό περιβάλλον. 

Υπάρχει ανάγκη να βάλει το άτομο σε μια βάση την επαγγελματική του δραστηριότητα. Η εργασία με τη γη, θέματα ακινήτων, περιβαλλοντικά θέματα, κτίρια, αρχαιολογία, αποτελεί μια πολύ καλή διέξοδο.

Ένας καλός τρόπος λειτουργίας αυτής της πολυαστρίας, είναι όταν το άτομο ασχοληθεί με τη δημιουργία μιας θετικής και σταθερής εικόνας για τον εαυτό του και διαμορφώσει το οικιακό του περιβάλλον σαν μια σταθερή βάση, όπου του προσφέρει χαλάρωση και ξεκούραση στο τέλος της ημέρας και συμβάλλει στην ψυχική του ηρεμία. Να επιδιώξει την εξισορρόπηση ανάμεσα  στον «εσωτερικό εαυτό» και στην «κοινωνική εικόνα» που φαίνεται στον κόσμο.

Πολυαστρία στο Λέοντα ή στον 5ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Λέοντα ή στον 5ο οίκο, δηλώνει πως η σχέση του με τα παιδιά, τις ερωτικές σχέσεις, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Τα παιδιά καταλαμβάνουν το σύνολο της προσωπικής τους ενέργειας και επηρεάζουν την ταυτότητα του. Έχει μια τεράστια λαχτάρα  να αναζητά συνεχώς τρόπο να προβάλλει τον εαυτό του, για αυτό είναι σημαντικό να ασχοληθεί με την προσωπική του ανάπτυξη και την προσωπική του αυτοέκφρασή. 

Στα ερωτικά θέματα, το άτομο μπορεί να βιώνει προσωπικά αρκετές συναισθηματικές εμπλοκές, καθώς επιδίδεται με πάθος και θέρμη σε σχέσεις που οδηγούν σε ένα μικρό λαβύρινθο. Για να βρει την ισορροπία μεταξύ της θέρμης και πάθους που κρύβει μέσα στην καρδιά του, πρέπει να βλέπει την πιο ελεύθερη και φιλική πλευρά των σχέσεων που του δείχνει ο 11ος οίκος. Αυτό θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του και για να εξισορροπήσει την συμπεριφορά του.

Ο τρόπος που επενδύει τον ελεύθερο χρόνο του, η έμφαση στο ρίσκο και το παιχνίδι μπορεί να είναι ακραία. Υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ και αν οι πλανήτες συνεργάζονται καλά, θα βοηθήσουν το άτομο να καλλιεργήσει τα ταλέντα του. Επιλογές σε επιχειρηματικές δραστηριότητες ή νέες ρομαντικές σχέσεις χωρίς δεσμεύσεις αλλά και διάφορα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα.

Η επιμονή στην καλοπέραση μπορεί να γίνει παγίδα, όπου το άτομο νιώθει μια διαρκή ανάγκη για αναζήτηση ευχαρίστησης και χαράς μέσα από την διασκέδαση σε νέες σχέσεις, καταλήγοντας να έχει αδυναμία δέσμευσης.  Από την άλλη, ανάλογα τους πλανήτες και το ζώδιο που αποτελούν τη  σύνθεση της πολυαστρίας, μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο μπλοκάρισμα και να λειτουργήσει σαν παγίδα με έλλειψη χαράς και απόλαυσης. 

Όταν επιτρέπει στον εαυτό του να αναζητά τη χαρά χωρίς νευρικότητα και επιμονή, με λιγότερο εγωισμό και δραματοποίηση, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την δυναμική της πολυαστρίας. Είναι σημαντικό να εστιάσει το άτομο στην ανάπτυξη της δημιουργικής του πλευράς, σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική, μουσική. Να βρει τρόπους έκφρασης, που νιώθει άνετα και χαρούμενα, δίνοντας ταυτόχρονα χρόνο στον εαυτό του για ξεκούραση στο μυαλό και στο σώμα για να επαναφορτίζει. Να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική του δημιουργική έκφραση και την προέκταση του, μέσα σε συλλογικές δημιουργικές δραστηριότητες.

Πολυαστρία στην Παρθένο ή στον 6ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο της Παρθένου ή τον 6ο οίκο, δείχνει να έχει επιμονή με την εργασία, την υγεία και τον τρόπο που φροντίζει τον εαυτό του.  Διακατέχεται από μια ανάγκη να συνεισφέρει στον κόσμο μέσα στο εργασιακό του περιβάλλον και ασχολείται ιδιαίτερα με εργασιακά θέματα ή δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών. Στοχεύει πάντα να είναι παραγωγικός και να εξυπηρετεί τους άλλους.

Δηλώνει έντονη υπευθυνότητα στην εργασία και η τελειομανία του συχνά μπορεί να οδηγήσει σε κάποια διαταραχή άγχους. Ίσως βέβαια και να αγωνίζεται διαρκώς για να βρει τον κατάλληλο τύπο εργασίας. Το άτομο επικεντρώνεται στις καθημερινές του ρουτίνες, που απορροφούν πολύ την ενέργεια του. Παρακολουθεί την υγεία και ασχολείται με άσκηση και ευεξία ή επικεντρώνεται σε διατροφικές συνήθειες που ίσως δυσκολεύεται να τις αλλάξει. 

Η επιβαρυμένη καθημερινότητα επιδρά έντονα στο μυαλό, το σώμα και στην υγεία του ατόμου, για αυτό είναι σημαντικό να διαχειριστεί την εργατικότητα που μπορεί να γίνει εργασιομανία. Επιπλέον οι συνθήκες υγιεινής, διατροφής ή φυσικής κατάστασης, μπορεί να γίνουν εμμονή ή να τα αγνοεί πλήρως το άτομο. 

Επίσης μπορεί να δυσκολεύεται να θέσει όρια στον ίδιο του τον εαυτό, έως ποιο βαθμό να εργαστεί ή να παρέχει υπηρεσίες στους άλλους, ενώ δεν αποκλείονται και οι τεταμένες σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιεί το άτομο την ενέργειά του με σύνεση, να ελέγχει συχνά το πόσο σημαντικά είναι αυτά για τα οποία αγωνίζεται. Να θυμάται πως είναι υπέροχο να είναι διαρκώς απασχολημένο, αλλά με τα σωστά πράγματα.  Υπάρχει ανάγκη να βρίσκει τρόπο να ξεφεύγει από την δουλειά, να αποσύρεται και να χαλαρώνει σωματικά μέσα από πνευματικές εργασίες.

Πολυαστρία στο Ζυγό ή στον 7ο οίκο: Το Stellium στο ζώδιο του Ζυγού ή στον 7ο οίκο, διαθέτει σε μεγάλο βαθμό διπλωματικές ικανότητες και έχει την ικανότητα να βλέπει πάντα και τις δυο πλευρές ενός θέματος. Επικεντρώνεται στο να χτίζει γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασίες και επιθυμεί βαθιά ένα σύντροφο με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία επίμονα αναζητά. Ο γάμος μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη ζωή του.

Λαχταρά την  αρμονία και ισορροπία στο στενό περιβάλλον του και υποφέρει από την έλλειψη τους. Η επιμονή για ισορροπία των καταστάσεων, μπορεί να γίνει παγίδα που οδηγεί το άτομο σε μια συν εξάρτηση μέσα στις σχέσεις του. 

Δυσκολεύεται να μείνει μόνο του και ταυτόχρονα δυσκολεύεται να βρει τον «σωστό» σύντροφο, έτσι, γίνεται υπερβολικά πρόθυμος να συνεργαστεί χωρίς να δίνει προτεραιότητα σε αυτό που θέλει. Επικεντρώνεται η προσοχή του σε στενές προσωπικές σχέσεις, οι οποίες απορροφούν την ενέργεια του, καθώς δίνει προτεραιότητα στους άλλους, εις βάρος του εαυτού του σε τέτοιο βαθμό, που γίνονται επιβαρυντικές ή απαραίτητες.

Όλα τα θέματα συνεργασίας είναι σημαντικά, μεγεθύνονται και συχνά μπορεί να σπάσουν ξαφνικά. Πρόκληση αποτελεί για το άτομο, να μάθει πως θα  διατηρήσει τα όρια με τους άλλους.

Όταν καταφέρει να ελέγξει αυτή την ενέργεια θα μπορέσει να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία μεταξύ της προσωπικής του αυτάρκειας και στο να αφήνει ταυτόχρονα χώρο στον άλλο, τόσο στην  προσωπική του ζωή του όσο και στις συνεργασίες του. Μια πολύ καλή διέξοδος για το άτομο είναι να ασχολείται σαν σύμβουλος επιχειρήσεων, με συμβουλευτική ή δικηγορία.

Πολυαστρία στο Σκορπιό ή στον 8ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Σκορπιού ή στον 8ο οίκο, έχει έντονα την ανάγκη του ελέγχου των καταστάσεων και δηλώνει τον τρόπο που συνδέεται μέσα στις σχέσεις, στην αποδοχή και εκτίμηση του από τους άλλους.

Επικεντρώνει την προσοχή του σε επενδυτικά θέματα, ασφαλιστικά ή κοινόχρηστους οικονομικούς πόρους, όπως τα οικονομικά του συντρόφου, τα οποία και προσπαθεί να τα ελέγχει. Η προσπάθεια του αυτή σαφώς δημιουργεί αρκετές κρίσεις και προβλήματα στις σχέσεις του. 

Ο τρόπος αφοσίωσης όταν συνδέεται με κάποιον, είναι σφικτός και  επιθυμεί να δημιουργεί εξάρτηση των άλλων, από το δικό του έλεγχο.

Επιμένει και έχει δυσκολία να αφήνει πίσω παλιά συναισθήματα ή καταστροφικούς τρόπους και ριζωμένα πρότυπα ύπαρξης για να κάνει χώρο σε νέα λόγω της ισχυρής προσκόλλησης σε αυτά. Μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιήσει το μαγνητισμό που εκπέμπει για να καταφέρει να χειραγωγήσει άλλους και έτσι καταφέρνει να παγιδεύεται μέσα στην πρόκλησή του να ελέγξει, τα ανεξέλεγκτα. 

Εμπειρίες που σχετίζονται με μεταφυσικές αναζητήσεις, σεξουαλικές εμμονές, ή φοβίες επιδρούν στην βαθιά ψυχοσύνθεση του ατόμου με προσωπικές μεταμορφώσεις. Ανάλογα με τους πλανήτες που συμμετέχουν, τονίζονται πιθανά θέματα που χρήζουν τη θεραπεία από παιδικά τραύματα και πληγές που αφορούν την αποδοχή του ατόμου. 

Για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, χρειάζεται να καλλιεργήσει ουσιαστικές σχέσεις και να απελευθερωθεί από τα παιχνίδια ελέγχου και του τρόπου που συνδέεται μέσα στις σχέσεις. Είναι σημαντικό να μπορεί να προσδιορίσει ποια είναι η ευθύνη του και η θέση του, απέναντι στην εξάρτηση, την επιμονή και την εμμονή, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Μια διέξοδος είναι να ασχοληθεί το άτομο με την ιατρική, τη μεταφυσική, την έρευνα, τη θεραπεία, γιατί δίνουν στο άτομο την ώθηση και το κίνητρο να ελέγξει το ανεξέλεγκτο και έτσι να βρει την ικανοποίηση που ψάχνει.

Πολυαστρία στον Τοξότη ή στον 9ο οίκο : Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Τοξότη ή στον 9ο οίκο, μπορεί να στοχάζεται πάρα πολύ και να απέχει από την πρακτική πλευρά της ζωής. Είναι πολύ απασχολημένο να αναζητά συνεχώς το «επόμενο» ταξίδι, την ακαδημαϊκή σπουδή, φιλοσοφία ή γνωστικό πεδίο. Επικεντρώνεται σε φιλοσοφίες, θεωρίες, δογματικές πεποιθήσεις ή ηθικολογίες

.

Η ενέργεια του Τοξότη είναι εκ φύσεως “ανεξάρτητη” και σε μια πολυαστρία μπορεί να κάνει το άτομο να επιμένει τόσο στην ελευθερία του, την εξερεύνηση και την περιπέτεια, που αδιαφορεί εντελώς να σχετιστεί και να αλληλοεπιδράσει με το κοντινό του περιβάλλον.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα η προθυμία του να αναζητά νέες εμπειρίες και περιπέτειες, μέσα από ταξίδια. Ίσως ταξιδεύει πολύ στο εξωτερικό ή έχει επαφές με άτομα από το εξωτερικό. Επικεντρώνεται στον τρόπο που διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, σε θέματα πίστης και τύχης και επιμένει πολύ στην κοσμοθεωρία του. Ίσως πιστεύει και εμπιστεύεται υπερβολικά κάποιες ιδεολογίες και υποστηρίζει με πάθος τη δικαιοσύνη. Μπορεί να είναι υπερβολικός για ασήμαντα πράγματα και μπορεί να γίνει αγενής ή καυχησιάρης.

Οι εμπειρίες αποτελούν πρόκληση, έτσι διαρκώς ο νους ταξιδεύει σε νέους τρόπους σκέψης, ή κοσμοθεωρίες που βοηθούν  το άτομο να βρει το νόημα και να διαμορφώσει τη φιλοσοφία της ζωής του. Λαχταρά να δοκιμάζει νέα πράγματα και είναι πρόθυμο να ακούει νέες ιδέες και να συνεργάζεται με άτομα διαφορετικού χαρακτήρα ή κουλτούρας.

Μπορεί να παγιδευτεί σε αφελείς ιδέες και προσανατολίζεται με υπερβολική αισιοδοξία ή απαισιοδοξία. Ο δογματισμός στα θρησκευτικά πιστεύω ή αντιθέτως η έλλειψη πίστης και η αδυναμία να συνδεθεί με διαφορετικές ιδέες, είναι μια παγίδα που πρέπει να διαχειριστεί.

Για να αντιμετωπίσει το άτομο αυτό το μηχανισμό, χρειάζεται να μοιράσει τη γνώση σε πολλές μικρές πληροφορίες και σε πολλά γνωστικά πεδία, αντί να αναζητά και να επιμένει σε μια φιλοσοφία ή πιστεύω. Πηγαίνοντας στον τομέα της διδασκαλίας, διδάσκει αυτά που γνωρίζει και αντλεί ενέργεια χωρίς να καταναλώνει τον εαυτό του. Το άτομο ψάχνει συνεχώς να αποκτά πολυπολιτισμικές εμπειρίες και ενδιαφέροντα, που μπορούν να κρατούν τον ενθουσιασμό του ψηλά, για αυτό χρειάζεται να ελέγχει τον εαυτό του στην αίσθηση του αήττητου για να μην υποβάλλει τον εαυτό του σε κινδύνους. 

Πολυαστρία στον Αιγόκερω ή στον 10ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Αιγόκερω ή στον 10ο οίκο, επικεντρώνει την προσοχή στην επιτυχία και τα επιτεύγματα, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τους μεγάλους στόχους. Έχει ανάγκη το σεβασμό και την αναγνώριση και μοχθεί για μεγάλους στόχους, για να  διαδραματίσει ένα εξέχοντα ρόλο στην κοινωνία. Αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να σχεδιάζει και να αφοσιώνεται σε μακροπρόθεσμα προγράμματα, για να πετύχει την κοινωνική του καταξίωση. Αναλαμβάνει ευθύνες και αγωνίζεται για να αφήσει το αποτύπωμα που θέλει στον κόσμο. Θέλει να προσφέρει στην κοινωνία, αλλά πρέπει να εξετάζει με ποιο κόστος.  

Το άτομο διακρίνεται για τις ικανότητες του στην επαγγελματική ζωή και δραστηριοποιείται για να χτίσει το ρόλο του στην κοινωνία, με στόχο τη φήμη και την αναγνώριση. Θέλει να είναι το αφεντικό και δεν ανέχεται κάθε μορφή εξουσίας. Μόνο από αυτή την θέση μπορεί να διαχειριστεί θέματα ιεραρχίας και να αποφύγει τις έντονες αντιπαραθέσεις. Η έντονη σχέση με ένα γονιό, θα παίξει κρίσιμο ρόλο στη ζωή του ατόμου.

Ωστόσο το άτομο έχει υπερβολική ανησυχία για την εικόνα του και δεν νιώθει εύκολα ικανοποίηση με τα επιτεύγματα του. Συχνά βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις και δουλεύει σκληρά για να υποστηρίξει αυτό το ρόλο. Στην αρνητική της πλευρά αυτή η πολυαστρία, μπορεί να περιορίσει το άτομο, στο να μην μπορεί να βρει την κατεύθυνση και το στόχο που αναζητά στην ζωή του και να υποφέρει μέσα στις πεποιθήσεις του.

Το άτομο θα πρέπει να αναζητήσει την ισορροπία ανάμεσα στο να δουλεύει σκληρά και να αφιερώνει χρόνο τόσο στην οικογένεια του, όσο και στις εσωτερικές ανάγκες του. Μπορεί να εξισορροπήσει την τάση  καταπίεσης που μπορεί να ασκεί στα μέλη της οικογένειας του για τα κοινωνικά πρέπει. Οι επιλογές εκτόνωσης του βρίσκονται στην οικογενειακή και επαγγελματική ισορροπία. Αν εκμεταλλευτεί  σωστά την ενέργεια του, θα μπορεί  να προωθεί τα πρέπει που πιστεύει, αλλά να μην χάνει την επαφή με τα θέλω του.

Πολυαστρία στον Υδροχόο ή στον 11ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο του Υδροχόου ή στον 11ο οίκο, διακρίνεται για την τεράστια δίψα για ανεξαρτησία και για την εμπλοκή του σε κοινωνικές ομάδες, φιλικές παρέες και οργανώσεις και προσανατολίζεται σε μια διαρκή προετοιμασία για το μέλλον.

Η βασική του έννοια είναι ανθρωπιστικές δραστηριότητες, με ιδιαίτερη δραστηριότητα σε συλλόγους και κοινωνικές ομάδες. Εκτιμά ιδιαίτερα τη φιλία και την συλλογική δράση, πράγματα που θεωρεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του.

Η υπερβολική κοινωνική αλληλεπίδραση, απορροφά τόσο πολύ την ενέργεια του ώστε μπορεί να οδηγήσει σε ένα “κοινωνικό hangover “, που εμποδίζει την προσωπική του προοπτική.

Δίνει τεράστια προσωπική ενέργεια στις ομάδες και τις φιλίες, με κίνδυνο να πέσει στην παγίδα να χάσει τον εαυτό του μέσα στην αγέλη,  ενώ πολύ συχνά κατά βάθος είναι μοναχικός μέσα στο πλήθος. Όταν συντονίζεται υπερβολικά με κάποιες ομάδες και δίνει χωρίς μέτρο, χάνει την προσωπική του κατεύθυνση ή αφήνει πίσω, τους προσωπικούς του στόχους.

Θα πρέπει να εργαστεί περισσότερο με τους προσωπικούς του στόχους και τις αξίες του και να συνεργάζεται με πιο μικρές δημιουργικές ομάδες, όπου μπορεί να νιώσει μια αίσθηση ελέγχου ή σταθερότητας και ταυτόχρονα μπορεί να διατηρήσει την ξεχωριστή προσωπικότητα του μέσα στην ομάδα. Πολλές φορές, γίνεται επαναστάτης χωρίς αιτία και τότε βγάζει μια τραχιά πλευρά του εαυτού του, για αυτό πρέπει να μάθει το πώς να αντιδρά όταν προκύψει μια προσωπική του διαφορετική άποψη μέσα στην ομάδα. 

Πολυαστρία στους Ιχθύες ή στον 12ο οίκο: Το άτομο με Stellium στο ζώδιο των Ιχθύων ή στον 12ο οίκο, δεν αντέχει να εκτίθεται στον έξω κόσμο και βρίσκει πάντα τρόπο να απομονώνεται και να αποσύρεται κάπου ήσυχα. Είναι το άτομο που προτιμά να δουλεύει μόνο του ή να δουλεύει στο παρασκήνιο και άλλοι οι εμφανίζουν το έργο του.

Το άτομο τείνει προς την απομόνωση και ενδεχομένως βασανιστικές εμπειρίες να επηρεάζουν τις σκέψεις και τη συμπεριφορά του.

Σε μια τέτοια συνθήκη που υπογραμμίζει το παρασκήνιο, τους κρυφούς εχθρούς, την απομόνωση και τα προβλήματα, είναι λογικό  το άτομο να παρουσιάζει ασυνείδητους φόβους. 

Περιγράφεται η σχέση του ατόμου με τη συνείδηση. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το ατομικό του, όσο και το συλλογικό ασυνείδητο με το οποίο είναι συνδεδεμένο ή συντονισμένο.

Θα μπορούσε να σημαίνει πως το άτομο μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από μια περίοδο απομόνωσης ή ταλαιπωρίας και βασάνων, αποκτώντας ψυχικές εμπειρίες μέσω διαλογισμού, προσευχής και άλλων πρακτικών. Όταν αποκτήσει προσωπική ανάπτυξη μέσα από τις εμπειρίες του, αποκτά και τη σοφία που έχει ανάγκη.

Η απομόνωση μπορεί να γίνει παγίδα για το άτομο με συνέπεια να χάνει τον εαυτό του και να γίνεται ερημίτης. Το άτομο ονειρεύεται έντονα έναν κόσμο βγαλμένο από τα παραμύθια και δυστυχώς συχνά ωραιοποιεί ανθρώπους και καταστάσεις.

Η συμπόνια και η ενσυναίσθηση, πιθανόν εμπλέκει το άτομο σε περίεργες καταστάσεις. Μπορεί να υπάρχει τάση σε εθισμούς, για να αποδράσει έτσι από τον συναισθηματικό πόνο και την υπερένταση. 

Το άτομο έχει ανάγκη να περνά χρόνο με τον εαυτό του, αλλά θα πρέπει να βγει έξω από τον εαυτό του, ή την απομόνωση και να μάθει να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και  να συνεργαστεί με τους άλλους. 

Η ασχολία με εργασίες της καθημερινότητας αποτελεί μια επιλογή εκτόνωσης, αποφεύγοντας όμως την ακραία αμφιταλάντευση, δλδ ούτε να στραγγίζεται η ενέργεια του, αλλά ούτε και να απομονώνεται. 

Να έχει σχέδιο για τη ζωή που στηρίζεται στην πραγματικότητα, αλλιώς γίνεται έρμαιο στις προθέσεις των άλλων και πολλές φορές το εκμεταλλεύονται κάποιοι. Η αποκάλυψη των κρυμμένων ταλέντων και η καλλιέργεια τους, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική στην εξέλιξη τους.