Ποσειδώνας σε ορθή φορά 7/12/2023

Ποσειδώνας σε ορθή φορά 7/12/2023

Την Πέμπτη 7/12/2023 ο πλανήτης Ποσειδώνας γυρίζει σε ορθή φορά, έπειτα από την ετήσια πεντάμηνη αναδρομή του, η οποία συγκεκριμένα έλαβε χώρα στις μοίρες 27 έως 24 στο ζώδιο των Ιχθύων.

Η αναδρομή ενός πλανήτη, σε γενικές γραμμές, μπορεί να ερμηνευθεί ως μια ανάπαυλα στις λειτουργίες του, ως προς τις εξωτερικές του συνέπειες, δηλαδή στα γεγονότα που θα παράξει, σε όσους επηρεάζει, ανάλογα από την θέση που μελετάται κάθε φορά. Η ενέργεια του πλανήτη κατά την περίοδο της αναδρομής του εσωτερικεύεται, ώστε το άτομο να την βιώσει στο επίπεδο της δικής του συνειδητότητας, ή αλλιώς στον μικρόκοσμο της δικής του αντίληψης. Ένας πρακτικός τρόπος για να κατανοήσουμε την ενέργεια που παράγει η λειτουργία της αναδρομής είναι να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο συνθετικό της λέξης και να δημιουργήσουμε λέξεις, όπως, ανα-θεωρώ, ανα-βιώνω, ανα-γεννιέμαι, ανα-δύομαι, ανα-συντάσσομαι, ανα-σκευάζω, ανα-μιμνήσκω (αρχ. ελληνικά), δηλαδή επαναφέρω στην μνήμη μου˙ και ναι, εδώ η ανάμνηση παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς η ματιά μας τείνει να είναι περισσότερο σε παρελθούσες καταστάσεις, που επαναφέροντάς τες στο μυαλό μας προσπαθούμε να τις κατανοήσουμε, παίζοντας νοερά το έργο ξανά και ξανά, ίσως με την βαθιά επιθυμία να μπορούσαμε να αλλάξουμε τον ρουν των γεγονότων˙ ενώ στην πραγματικότητα αυτό που κάνουμε είναι να παλεύουμε με την αποδοχή τους. Εδώ, το σοφό σύμπαν δείχνει κατανόηση στην δυσκολία των ανθρώπων ως προς την συνειδητοποίηση, και μας δίνει τον χρόνο, ώστε μέσω της δικής μας ενδοσκόπησης να εδραιώσουμε-κεφαλαιοποιήσουμε όλη αυτή τη γνώση που κουβαλούν τα γεγονότα της ζωής μας.

Ερχόμενοι τώρα στην περίπτωση του Ποσειδώνα, θα συναντήσουμε τον πλανήτη των ονείρων, της διαίσθησης, του ιδεαλισμού, της προσφοράς, της φιλανθρωπίας, της πνευματικότητας, του μεταφυσικού, της καλλιτεχνίας, της διάλυσης των ορίων, αλλά και, σε χαμηλότερη δόνηση, τον πλανήτη της ψευδαίσθησης, της εξαπάτησης, των καταχρήσεων και των πάσης φύσεως εθισμών, να ανακτά την δυναμική του έπειτα από αυτούς τους πέντε μήνες της αναδρομής του, όπου βρήκε πρόσφορο έδαφος να παίξει τα παιχνίδια του στα άδυτα της συνείδησής μας και να ταράξει τις βαθύτερες ψυχολογικές μας δομές. Ερωτήματα του τύπου «Ποιος είμαι αληθινά;» ή «Πού πάω στην ζωή μου;» ταλαιπώρησαν αρκετούς εκπροσώπους του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως αυτούς που βρίσκονται στις τελευταίες μοίρες των συγκεκριμένων ζωδίων. Και ναι, εάν απορείτε γιατί, ενώ δεν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία, σας ταλανίζουν κι εσάς τα ίδια ερωτήματα, τότε καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι οι εκπρόσωποι των αρχικών μοιρών των μεταβλητών ζωδίων νιώθουν τον περιορισμό και την σκληρότητα του Κρόνου, που εδώ και αρκετούς μήνες τους θέτει σε πειθαρχημένη δράση. Συνδυαζόμενη τώρα αυτή η επιρροή και με τους άλλους αργούς πλανήτες που επηρεάζουν τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ζωδιακού (Ουρανός στον Ταύρο, Πλούτωνας στο μεταίχμιο Αιγόκερου-Υδροχόου, εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού) κάνει την ενέργεια στην ατμόσφαιρα να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ώστε να φέρει στο φως, για τον καθένα ξεχωριστά με μοναδικό τρόπο, την πρόκληση της αλλαγής. Όπως ο Πλούτωνας απαιτεί μηδενική αντίσταση στις αλλαγές, και οι παρορμητικοί το γνωρίζουμε πολύ καλά από το 2008, η αναμέτρηση με τον Ποσειδώνα χρειάζεται γείωση με την πραγματικότητα, ώστε μέσα από το χαοτικό συναίσθημα που θα μας προκαλέσει, εμείς να καταφέρουμε να βάλουμε δομές στη ζωή μας, βεβαίως μέσα από δομικές αλλαγές που θα κληθούμε να κάνουμε.

Βρισκόμενος στο ζώδιο της κυβέρνησής του, στους Ιχθύς, από τον Απρίλιο του 2011, όπου και θα παραμείνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2026, ο Ποσειδώνας θεωρείται πανίσχυρος και ικανός να δώσει το μέγιστο στους παραπάνω τομείς, είτε για το καλύτερο, είτε για το χειρότερο. Κι επειδή, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, σε αυτή τη θέση τα όρια καταλύονται, η ενέργειά του θεωρείται ύπουλη και δύσκολα διαχειρίσιμη. Είναι σαν να περπατάς μέσα στην ομίχλη μόνο με ένα φανάρι στο χέρι. Εκεί είναι που θα χρειαστεί να δείξεις εμπιστοσύνη στην διαίσθησή σου, στα μάτια της ψυχής σου, και πίστη στην ανώτερη δύναμη. Μην ξεχνάμε ότι η χριστιανική θρησκεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον συμβολισμό “του Ιχθύ”. Επίσης, το ζώδιο των Ιχθύων, καθώς είναι το τελευταίο στην σειρά, θεωρείται ότι περικλείει την ενέργεια όλων των προηγούμενων, συνεπώς ταυτίζεται στενά με την έννοια της ολοκλήρωσης και της συμπερίληψης. Ολοκληρώνομαι μέσα από την αποδοχή όλων των χαρακτηριστικών μου, των θετικών, αλλά και των λιγότερο αρεστών.

Μελετώντας την ορθόδρομη πλέον πορεία του, από τις 7/12/2023 μέχρι χονδρικά και το τέλος Απριλίου 2024, μπορούμε να πούμε ότι θα επηρεαστεί περισσότερο και σημαντικά η 25η μοίρα των μεταβλητών, λόγω των πολλαπλών τετραγώνων που θα σχηματίσει ο Ποσειδώνας σε αυτήν, διαδοχικά με Ήλιο, Άρη, Ερμή και Αφροδίτη, αλλά και οι μοίρες 27η και 28η, στις οποίες ο Ποσειδώνας θα σχηματίσει όψη συνόδου διαδοχικά με Ερμή, Αφροδίτη και Άρη. Μεταφράζοντας τις παραπάνω μοίρες σε ημερομηνίες, η επιρροή αφορά τους γεννημένους 15-19 Μαρτίου, 16-20 Ιουνίου, 18-22 Σεπτεμβρίου και 17-21 Δεκεμβρίου. Επίσης, εάν έχετε κάποιον από τους προσωπικούς σας πλανήτες (Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) και τον Κρόνο ή/και σημεία (Ωροσκόπος, Μεσουράνημα, Vertex), στις μοίρες 24η έως 28η, επίσης θα επηρεαστείτε σημαντικά.

Ο τομέας στον οποίο θα βιώσουν τις επιρροές του Ποσειδώνα οι εκπρόσωποι των παραπάνω μοιρών, σαφώς και δεν μπορεί να προβλεφθεί εδώ με ακρίβεια, καθώς αυτό καθορίζεται από την οικοθεσία του κάθε ατόμου, όμως δίνοντας μια γενικότερη κατεύθυνση θα λέγαμε πως καλό είναι να εξεταστεί προσεκτικά η λήψη σημαντικών αποφάσεων αυτό το πεντάμηνο γιατί καραδοκούν πάσης φύσεως απογοητεύσεις, ασυνεννοησία, συναισθηματικές ματαιώσεις, οικονομικές απώλειες, ατυχήματα από λάθος υπολογισμό ή από λανθασμένη κατεύθυνση της ενέργειάς μας. Ο ενθουσιασμός και οι υπερβολές χρειάζεται να περιοριστούν για το καλό μας.

Στον αντίποδα, τα ζώδια του Σκορπιού και του Καρκίνου, και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από τις 16 του μήνα μέχρι και το τέλος των ζωδίων, θα έχουν εύνοια κυρίως σε θέματα καλλιτεχνικής φύσεως, πνευματικότητας, ταξιδιών, ανώτατης μόρφωσης, στα συναισθηματικά τους, αλλά και σε ένα γύρισμα της τύχης τους.

Ας δούμε αναλυτικά πως ο Ποσειδώνας θα επηρεάσει τις τελευταίες μοίρες κάθε ζωδίου. Εάν είστε γεννημένοι ημέρα, διαβάζετε τα ζώδια με την σειρά, Ωροσκόπος, Ήλιος, Σελήνη. Εάν είστε γεννημένοι νύχτα, με την σειρά Ωροσκόπος, Σελήνη και Ήλιος. Σημειώστε επίσης ότι η παρακάτω ερμηνεία είναι ενδεικτική και διαφέρει σημαντικά από μια προσωποποιημένη πρόβλεψη που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο δικό σας γενέθλιο ωροσκόπιο.

Από την Βίκυ Αθανασοπούλου

Ποσειδώνας σε ορθή φορά 7/12/2023 3

Κριός

Αγαπητοί Κριοί των τελευταίων ημερών (16-20/4), ο Ποσειδώνας φέρνει την προσοχή σας στο πιο εσωτερικό κομμάτι του εαυτού σας, ώστε να του επιτρέψετε να ξετυλιχθεί και να ανθίσει. Είναι μια περίοδος που ευνοεί την ενδοσκόπηση σε ψυχολογικά θέματα που ίσως σας απασχολούσαν καιρό. Την προσοχή σας θα χρειαστεί να δείξετε σε άτομα που θα ενεργήσουν στο παρασκήνιο και ενδεχομένως να προσπαθήσουν να σας διαβάλουν. Η επιρροή του Ποσειδώνα θεωρείται μικρής ισχύος για το ζώδιό σας.

Ταύρος

Αγαπητοί Ταύροι των τελευταίων ημερών (16-20/5), ο Ποσειδώνας θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς το ζώδιό σας. Ο τομέας που θα δεχτεί αυτήν την εύνοια είναι αυτός των κοινωνικών ομάδων στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε και μέσα σε αυτές να νιώσετε την αποδοχή και την διεύρυνση των οριζόντων σας, μοιραζόμενοι κοινές εμπειρίες. Απολαμβάνετε τις φιλικές συναναστροφές και νιώθετε ότι «ανήκετε». Η επιρροή του Ποσειδώνα και για εσάς θεωρείται μικρής ισχύος.

Δίδυμος

Αγαπητοί Δίδυμοι των τελευταίων ημερών (γεννημ.16-20/6) η προσοχή σας χρειάζεται να εστιαστεί στον τομέα της καριέρας σας και στην διαχείριση της εν γένει δημόσιας εικόνας σας. Μόνο εφόσον το επάγγελμά σας έχει καλλιτεχνική φύση, ή πνευματιστικό χαρακτήρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιρροή θα είναι θετική. Σε όλους τους υπόλοιπους, πλην των καλλιτεχνών, εφιστώ την προσοχή, καθώς κάποια καινούργια επαγγελματική πρόταση μπορεί να κρύβει κάτι άλλο από πίσω, που όταν έρθει στο φως σίγουρα δεν θα σας αρέσει και τόσο. Επίσης, προσέξτε τις επιλογές σας στον τρόπο που προσπαθείτε να διαφημίσετε τον εαυτό σας˙ ίσως τελικά να έχετε αντιστροφή αποτελεσμάτων και στην ουσία να δυσφημιστείτε. Κάποιοι ίσως προβούν σε κάποια δέσμευση (γάμο) μόνο και μόνο για την ενίσχυση της εικόνας τους, κάτι που σύντομα θα αποδειχθεί λανθασμένη επιλογή.

Καρκίνος

Αγαπητοί  Καρκίνοι των τελευταίων ημερών (γεννημ.18-22/7) η επιρροή του Ποσειδώνα θα είναι ευεργετική ως προς το ζώδιό σας. Οι δυνατότητές σας θα ανοίξουν, είτε μέσω κάποιων ταξιδιών που θα κάνετε, και κυριολεκτικά θα απολαύσετε κάθε στιγμή τους, είτε μέσω των φιλοσοφικών σας αναζητήσεων, που θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας και σίγουρα θα σας δώσουν απαντήσεις που χρόνια αναζητούσατε. Κάθε καινούργια γνώση που θα έρθει στον δρόμο σας θα λειτουργήσει διαφωτιστικά. Ένα όνειρό σας γίνεται πραγματικότητα!

Λέων

Αγαπητοί Λέοντες των τελευταίων ημερών (γεννημ.18-22/8), η επιρροή του Ποσειδώνα θα φέρει στο προσκήνιο οικονομικά θέματα που προέρχονται από τρίτες πηγές ή και από τον σύντροφό σας. Ίσως πάλι να απογοητεύεστε με κάτι που φαίνεται να έχει κάνει τον κύκλο του και να χρειάζεται να ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, θυμηθείτε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο αρνητικά όσο τείνετε να τα φαντάζεστε. Αντ’ αυτού, νιώστε ευγνωμοσύνη για όσα, ψυχικά και υλικά, έχετε ήδη.

Παρθένος

Αγαπητοί Παρθένοι των τελευταίων ημερών (γεννημ.18-22/9), δώστε προσοχή στις πάσης φύσεως σχέσεις και συνεργασίες που διατηρείτε, αλλά και στις εν’ όψει. Προδοσίες και ανοίκειες συμπεριφορές από ανθρώπους που μέχρι πρότινος τους είχατε στο βάθρο του απυρόβλητου, θα σας προκαλέσουν θλίψη και απογοήτευση. Μην βιαστείτε να επενδύσετε συναισθηματικά σε κάποιον άνθρωπο που θα έρθει στην ζωή σας, φορώντας του το προσωπείο του τέλειου. Όσοι επιθυμείτε να συνάψετε συμφωνίες για επαγγελματικές συνεργασίες κρατήστε μικρό καλάθι, και σε καμία περίπτωση μην βάλετε όλα τα αυγά σας μέσα σε αυτό, καθώς η εξαπάτηση καραδοκεί. Αν θεωρήσουμε ότι ο κάθε σημαντικός άλλος που έρχεται στην ζωή μας είναι ο δικός μας καθρέφτης, δείτε σε ποιο σημείο και επίπεδο εσείς οι ίδιοι αυτό-εξαπατάστε. Μπορεί να μην βγείτε αλώβητοι από την επιρροή του Ποσειδώνα, αλλά σίγουρα θα αποκτήσετε παράσημα ζωής εφόσον αποφασίσετε να κοιτάξετε κατάματα τις αλήθειες σας.

Ζυγός

Αγαπητοί  Ζυγοί των τελευταίων ημερών (γεννημ.18-22/10) η επιρροή του Ποσειδώνα θα επηρεάσει θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς σας. Ενδεχομένως να βρεθείτε αντιμέτωποι με ανατροπές στον τρόπο που έχετε συνηθίσει να λειτουργείτε σε καθημερινή βάση και αυτό να σας βγάζει «από τα νερά σας» και να σας επιβαρύνει ψυχολογικά. Επίσης, ίσως να χρειαστεί να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με κάποιο θέμα της υγείας σας, στο οποίο όμως μπορεί να υπάρξει παρερμηνεία σε αποτελέσματα εξετάσεων ή ακόμα και λανθασμένος χειρισμός από τους ειδικούς, γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση ελέγξτε τα θέματα διεξοδικά.

Σκορπιός

Αγαπητοί  Σκορπιοί των τελευταίων ημερών (γεννημ.17-21/11) η επιρροή του Ποσειδώνα θα είναι ευεργετική για το ζώδιό σας. Κάποιος έρωτας που θα σας συνεπάρει ολοκληρωτικά πρόκειται να έρθει στην ζωή σας. Η ολοκλήρωση της ευτυχίας σας μέσω της απόκτησης ενός απογόνου είναι επίσης στα πιθανά σενάρια. Εναλλακτικά, ίσως κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας να φέρουν στο φως – μεταφορικά μπορούμε να μιλήσουμε για γέννηση άλλου τύπου – ένα δημιουργικό τους σχέδιο που είχαν στα σκαριά καιρό, και με την ανάλογη δουλειά και αφοσίωση να το δουν να παίρνει σάρκα και οστά. Η χαρά της ζωής θα φωλιάσει μέσα σας και θα απολαμβάνετε σαν μικρό παιδί!

Τοξότης

Αγαπητοί εκπρόσωποι των τελευταίων ημερών του Τοξότη (γεννημ.17-21/12), η δική σας προσοχή χρειάζεται να στραφεί στα θέματα του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας. Προσέξτε συμφωνίες που ίσως συνάψετε για αγοραπωλησία κάποιου ακινήτου σας, γιατί ίσως τελικά να βγείτε ζημιωμένοι, καθώς, είτε η τιμή θα αποδειχθεί αρκετά χαμηλή/ή υψηλή, ανάλογα σε ποια μεριά βρίσκεστε, του πωλητή ή του αγοραστή, είτε η ποιότητα θα είναι υποδεέστερη. Την ανάλογη προσοχή χρειάζεται επίσης να δείξετε στα άτομα που αποτελούν την οικογένειά σας, καθώς ενδεχομένως να κρατούν μυστικά από εσάς, να λειτουργούν στο παρασκήνιο, και ίσως όλα αυτά τα γεγονότα στο τέλος να αποδειχθούν εις βάρος σας.

Αιγόκερως

Αγαπητοί Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών (γεννημ.16-20/1), ο Ποσειδώνας θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς το ζώδιό σας. Η επικοινωνία σας θα γίνεται με περισσότερη ενσυναίσθηση και ο λόγος σας θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε όποιον χρειάζεται την βοήθειά σας. Η διαισθητική γραφή επίσης ευνοείται, καθώς και η έμπνευση στην συγγραφή γενικώς. Δοκιμάστε να γράψετε τα συναισθήματά σας και θα δείτε πως μέσα από αυτήν την διαδικασία θα έρθετε σε επαφή με δικά σας, ανεξερεύνητα μέχρι πρότινος, κομμάτια. Καθώς όμως ο Ποσειδώνας επηρεάζει τις επικοινωνίες σας, προσέξτε σε κάθε περίπτωση την αφηρημάδα σας κατά τις μετακινήσεις.

Υδροχόος

Αγαπητοί Υδροχόοι  των τελευταίων ημερών (γεννημ.15-19/2), ο Ποσειδώνας θα επηρεάσει τον τομέα που σχετίζεται με τα άμεσα οικονομικά σας θέματα, δηλαδή με αυτά που προέρχονται από την εργασία σας. Περιορίστε σπατάλες που πιθανόν να σας φέρουν σε δύσκολη θέση μετέπειτα. Φροντίστε να έχετε ένα πλάνο ώστε να μην παρεκκλίνετε. Η αυτοπεποίθησή σας επίσης μπορεί να περάσει τα σκαμπανεβάσματά της. Παρ ’όλα αυτά, η επιρροή του Ποσειδώνα στο ζώδιό σας θεωρείται μικρής ισχύος.

Ιχθύς

Αγαπητοί Ιχθύς των τελευταίων ημερών (γεννημ.15-19/3), με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας μπορούμε να πούμε ότι όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές για εσάς. Προς τα που θα γείρει τελικά η πλάστιγγα εξαρτάται από τον βαθμό που έχετε αναπτύξει την συνειδητότητά σας. Μπορεί να νιώσετε έντονα το συναίσθημα της έλλειψης κατεύθυνσης, της κρίσης ταυτότητας, των χαοτικών καταστάσεων στην ζωή σας και της ματαίωσης. Όμως στον αντίποδα, όλη αυτή η πρόκληση, στην ουσία, σας δείχνει τον δρόμο˙ που δεν πρέπει να είστε, προς τα που τα συμφέροντά σας δεν εξυπηρετούνται. Ακούστε αυτή την φωνή, και ότι και να συμβεί, μην ενδώσετε σε πρόσκαιρους τρόπους αποφυγής της πραγματικότητας (ουσίες, καταχρήσεις, τζόγος κλπ). Εάν απ’ την άλλη αντιλαμβάνεστε τις διασυνδέσεις των γεγονότων στην ζωή σας, και την ανώτερη γνώση που έχουν να σας προσφέρουν, τότε με την κατάλληλη βοήθεια από έναν ειδικό, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με κομμάτια του εαυτού σας που αγνοούσατε ότι υπάρχουν και να κάνετε μια κρίσιμη στροφή στην πορεία σας μέσω της πνευματικής διεύρυνσης. Η έμπνευση και η δημιουργικότητα στους ασχολούμενους με τις τέχνες θα είναι εκπληκτική.

Σε κάθε περίπτωση αγαπητέ αναγνώστη, όπως και να έρθουν τα πράγματα, μην επιτρέψεις στον φόβο να πάρει χώρο στην σκέψη σου και στην καρδιά σου. Η γνώση είναι δύναμη στον βαθμό που μας εξυπηρετεί και όχι στον βαθμό που μας υποδουλώνει. Μπορεί ο Ποσειδώνας να θεωρείται «πονηρή» επιρροή, όμως τα πάντα καθορίζονται από τον βαθμό που εμείς οι ίδιοι είμαστε συνειδητοί στις αποφάσεις μας, που γνωρίζουμε τα ρίσκο που αναλαμβάνουμε, που είμαστε ανοιχτοί στην αληθινή γνώση του εαυτού μας, και όντας πάντα διατεθειμένοι να παίρνουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και να μην το ανάγουμε σε άλλους παράγοντες.

Πατώ στην γη με τα μάτια στον ουρανό και την αποδοχή στην καρδιά μου!

Βίκυ Αθανασοπούλου

[email protected]

Αφροδίτη Τρίγωνο Κρόνος στις 6 Δεκεμβρίου – Έρωτας με Σταθερότητα  – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)