Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο

Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο

Για το 1ο μέρος εδώ:

Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 1ο – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Στο πρώτο μέρος αναλύθηκε η γέννηση και η πορεία προς την εξουσία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Σ’ αυτό το δεύτερο μέρος θα αναλυθεί η εκλογή του, η πορεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ -μέσα από τα δύο σημαντικότερα γεγονότα , που στιγμάτισαν αυτήν την πορεία -, και η τραγική του δολοφονία.

Η “Κρίση στον Κόλπο των Χοίρων” όπως και η “Κρίση των Πυραύλων της Κούβας” υπήρξαν γεγονότα, τα οποία στιγμάτισαν, όχι μόνο την προεδρία του Κένεντι, αλλά και ολόκληρη την υφήλιο, αποτελώντας δύο από τις πιο κρίσιμες περιόδους, κατά τη διάρκεια του “Ψυχρού πολέμου”. Το παγκόσμιο αποτύπωμά τους είναι ξεκάθαρο και οι συνθήκες οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά από αυτά, τελείως διαφορετικές.

Στο εσωτερικό των ΗΠΑ δημιουργήθηκαν δύο μπλόκα, στα υψηλότερα κλιμάκια. Αυτό των σκληροπυρηνικών, οι οποίοι επέμεναν σε δραστικές λύσεις, με γνώμονα την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στο παγκόσμιο στερέωμα και αυτό των μετριοπαθών. Αυτοί, με τη σειρά τους, -χωρίς να είναι λιγότερο πατριώτες – προέτειναν λύσεις που στόχο είχαν την εξομάλυνση των διεθνών σχέσεων, υπό το φόβο ενός πυρηνικού ολέθρου.

Ο Κένεντι ανήκε σ’ αυτό το δεύτερο γκρουπ, με τις κινήσεις του να απολαμβάνουν την παγκόσμια αποδοχή, δημιουργώντας, όμως, και ορκισμένους εχθρούς. 

Μετά από 2 χρόνια, περίπου, αφότου ο Κένεντι ανέλαβε την προεδρία της χώρας δολοφονήθηκε. Βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί από το FBI, δολοφονήθηκε από τον Όσβαλντ, o οποίος, όμως, δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που διέπραξε τη δολοφονία. Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι υπήρξε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Και φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, δολοφονήθηκε μετά από 2 μέρες…

Τα σενάρια που διακινήθηκαν ήταν πολλά, τόσο για τον Όσβαλντ, όσο και για το δολοφόνο του, τον Jack Ruby. Γράφτηκε για ενδεχόμενη εμπλοκή της CIA, του FBI και σε κάποια ακραία σενάρια, ακόμη και για εμπλοκή της Ρωσίας. Σε κάθε περίπτωση, το γενικότερο πλαίσιο της δολοφονίας του, αλλά και της διαχείρισης του γεγονότος ήταν εξαιρετικά θολό. 

Στη συνέχεια, αφού συνδυάσουμε τα συμπεράσματα τα οποία θα εξαχθούν από τις παρακάτω αναλύσεις, με το χάρτη, αυτόν καθ’ αυτόν, της δολοφονίας του και, μετέπειτα, τα τοποθετήσουμε μέσα στον καμβά της ιστορίας (σ.σ. ιστορικά καταγεγραμμένα γεγονότα), θα δούμε τι μας λέει το σύμπαν για το ποιοί μπορεί να ήθελαν το θάνατό του και για ποιούς, ενδεχομένως, λόγους. Προσδεθείτε…

Από την Άννα Αλεξανδρινού

Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 3

Αυτός είναι ο χάρτης της ημέρας της ορκωμοσίας του Κένεντι.

Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 5

Παρατηρούμε ότι, η ορκωμοσία του Κένεντι έγινε σε ημέρα και ώρα Αφροδίτης. Είναι ένα θετικό στοιχείο, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, κοιτάζοντας το χάρτη επιφανειακά, λόγω του ότι, η Αφροδίτη μέσα στο χάρτη είναι ισχυρή, αφού βρίσκεται στους Ιχθύς σε θέση έξαρσης, σε καλό οίκο και σχηματίζει θετικές όψεις.

Θα λέγαμε ότι, αρχικά το κλίμα φαινόταν καλό και οι συνθήκες ευνοϊκές. Όπως και ήταν φαινομενικά, όμως ο χάρτης έχει πολλές πληροφορίες να δώσει, για το τι θα επακολουθούσε. 

Βλέπουμε ότι, ο Ωροσκόπος της ημέρας και της ώρας της ορκωμοσίας βρισκόταν στους Διδύμους στη 15º:26’ σε τρίγωνο με τον Ερμή στον Υδροχόο, στη 10º:07’ στον 9ο οίκο, όπου ο Ερμής είναι και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου.

Είναι μία όψη, η οποία αναδεικνύει τις άριστες επικοινωνιακές του ικανότητες, οι οποίες τον βοήθησαν πολύ γρήγορα να αναγνωριστεί και στο εξωτερικό. Αποτυπώνει την ευστροφία, την εξυπνάδα και την ετυμολογία που επέδειξε κατά την προεδρία του, στοιχεία τα οποία τον έκαναν να μείνει στη συνείδηση του κόσμου, ως ένας πρόεδρος ταλαντούχος, ο οποίος ήξερε να προβάλλει τον εαυτό του και να γίνεται δημοφιλής. 

Παρατηρούμε ότι, η Σελήνη στους Ιχθύς, στην 23º:47’ στον 11ο οίκο σχηματίζει μία σύνοδο με την Αφροδίτη στους Ιχθύς, σε θέση έξαρσης στην 17º:11’ στον 11ο οίκο και εξάγωνο με το Δία στο Αιγόκερω σε θέση πτώσης, στη 18º:40’ στον 8ο οίκο, ο οποίος ήταν σε σύνοδο  με τον Κρόνο στο Αιγόκερω, σε θέση κυβέρνησης, στην 21º:54’ στον 9ο οίκο. 

Είναι ένα σύμπλεγμα όψεων, το οποίο απεικονίζει τη συμπάθεια και την αγάπη του κοινού, ιδιαιτέρως δε των γυναικών, προς τον Κένεντι, και τις καλές δημόσιες σχέσεις που είχε δημιουργήσει σε πολλά επίπεδα, την οικονομική βοήθεια και στήριξη την οποία είχε από τον πατέρα του, την αναγνώριση την οποία θα κέρδιζε από το εξωτερικό και τη γενικότερη επιτυχία του.

Ο Ήλιος στον Υδροχόο στη 0º:27’ στον 9ο οίκο σχημάτιζε όψη χιαστί με τον Άρη στον Καρκίνο, σε θέση πτώσης, στην 1º:45’R (ανάδρομος) στο 2ο οίκο.

Είναι μία δύσκολη όψη, η οποία λόγω των ζωδιακών θέσεων και των αρχικών μοιρών που βρίσκονται οι πλανήτες, γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Υποδηλώνει ότι, ακόμη ήταν νωρίς για να αναλάβει την προεδρία ο Κένεντι και πως η φιλοσοφία, οι αντιλήψεις και τα πιστεύω του δε θα ήταν καθόλου αρεστά σε μία μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι φοβούνταν μη χάσουν μέρος των κερδών και των κεκτημένων τους, ή πληγούν οι σκουριασμένες και αναχρονιστικές τους πεποιθήσεις.

Επίσης, αποτυπώνει τις συγκρούσεις και τις αντιπαλότητες που είχε να αντιμετωπίσει, τις οποίες δε θα μπορούσε να διαχειριστεί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί κάποια στιγμή σε αδιέξοδο.

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από τον 4ο οίκο και τον κυβερνήτη του. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στο Λέοντα και ο κυβερνήτης της, ο Ήλιος, στον Υδροχόο, σε θέση αδυναμίας στη 0º:27’ στον 9ο οίκο και σχηματίζει όψη χιαστί με τον Άρη στον Καρκίνο, σε θέση πτώσης, στην 1º:45’R (ανάδρομος) στο 2ο οίκο.

Είναι η όψη την οποία μόλις αναλύσαμε και δε θα την επαναλάβουμε ως προς το νόημά της. Θα αναλύσουμε όμως την κατάσταση του κυβερνήτη του 4ου οίκου (Ήλιου) και την κατάσταση του άλλου πλανήτη (Άρη), με τον οποίο σχημάτιζε και τη μοναδική μη πτολεμαϊκή όμως όψη και ουσιαστικά ήταν χωρίς όψεις.

Καταλαβαίνουμε ότι, το τέλος της υπόθεσης σίγουρα δε θα ήταν καλό για τον Κένεντι, αφού ο κυβερνήτης του 4ου οίκου βρισκόταν σε αδυναμία, σε αρχική μοίρα και σχημάτιζε μόνο μία δύσκολη όψη με πλανήτη, ο οποίος ήταν σε πτώση και σε αρχική μοίρα. Όλα τα δεδομένα για το πώς θα κατέληγε η προεδρία του, με βάση το χάρτη της ορκωμοσίας, ήταν αρνητικά.

Θα περάσουμε να δούμε, τώρα, πως η ημερομηνία της ορκωμοσίας επηρέασε τον Κένεντι  και ποια θα ήταν τα πεπραγμένα του, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης :

Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 7

Παρατηρούμε πως, οι διελαύνοντες πλανήτες Δίας στον Αιγόκερω, σε θέση πτώσης στη 18º:40’ και Κρόνος στο Αιγόκερω σε θέση κυβέρνησης στην 21º:54’ σε σύνοδο, οι οποίοι 

βρίσκονται  μέσα στον 4ο οίκο, σχημάτιζαν ένα τετράγωνο με το γενέθλιο Ωροσκόπο του Κένεντι στο Ζυγό στη 19º:59’ και τρίγωνο με την πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, με τον Ερμή στην 20º:36’S (στάσιμο) και το Δία στην 23º:02’, στον 8ο οίκο. 

Το τετράγωνο που σχηματίζουν οι διελαύνοντες Δίας και Κρόνος στο Αιγόκερω μέσα στον 4ο οίκο, υποδηλώνει τις συγκρούσεις, τις οποίες είχε να αντιμετωπίσει με μία μερίδα ανθρώπων του κατεστημένου συστήματος της χώρας, οι οποίοι διέθεταν κύρος και εξουσία και θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον εμποδίσουν να εφαρμόσει πιο σύγχρονες ιδέες.

Απεικονίζει την πάλη ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο, ανάμεσα στην επέκταση και τη συγκράτηση, όπου για να πετύχει τους στόχους του έπρεπε να περάσει ανάμεσα από συμπληγάδες πέτρες, χωρίς όμως να έχει ισχυρούς συμμάχους. (Δίας στον Αιγόκερω σε θέση πτώσης).

Οι διελαύνοντες Δίας και Κρόνος στο Αιγόκερω, στον 4ο οίκο, σχημάτιζαν τρίγωνο με την πολυαστρία στον Ταύρο (Ερμή, Άρη και Δία) στον 8ο οίκο. Αποτυπώνουν την ευκολία, την οποία είχε, ώστε να κατανοεί γρήγορα και εύκολα καταστάσεις, ακόμα και τις πιο σκοτεινές, καθώς και τη δυνατότητα να μπορεί να υλοποιεί τις σκέψεις του.

Αναδεικνύει τις πιθανές μυστικές συζητήσεις που έκανε με άτομα, τα οποία λειτουργούσαν υπόγεια και διέθεταν δύναμη, αλλά και την άρνησή του να εμπλακεί σε σκοτεινά μονοπάτια συνδιαλλαγής  χρήματος.  Όχι όμως λόγω φόβου και ανασφάλειας, αλλά λόγω πεποιθήσεων και στάσης ζωής. 

Επίσης, τονίζει τη βοήθεια που θα δεχόταν απ’ τα αδέλφια του και από άλλους ανθρώπους, το δυναμικό, ρεαλιστικό και οργανωμένο τρόπο διαχείρισης, τον οποίο θα ακολουθούσε και θα εφάρμοζε με επιτυχία, τον αυτοέλεγχο και την ψυχραιμία που θα επιδείκνυε σε τεταμένες και επικίνδυνες στιγμές για τη χώρα του –  όπως στην υπόθεση των πυραύλων της Κούβας, την οποία θα αναλύσουμε αργότερα-.

Τέλος υποδηλώνει την καταξίωση του, τελικά, σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στο σύνολο της χώρας, ακόμα και εκείνων οι οποίοι ήταν πολέμιοί του. 

Στη συνέχεια βλέπουμε το διελαύνοντα Ερμή στον Υδροχόο στη 10º:07’, στον 4ο οίκο να σχηματίζει 2 τρίγωνα, ένα με το γενέθλιο Ήλιο στους Διδύμους στην 7º:50’ στον 8ο οίκο και άλλο ένα με τη γενέθλια Αφροδίτη στους Διδύμους στη 16º:44’, στον 9ο οίκο.

Τα τρίγωνα ανάμεσα στο διελαύνοντα Ερμή στον Υδροχόο με τους γενέθλιους Ήλιο και Αφροδίτη στους Διδύμους, μαρτυρούν την αμέριστη στήριξη την οποία θα είχε ο Κένεντι από τα αδέλφια και τον πατέρα του. Θα ήταν πάντα εκεί, ώστε να του τονώσουν την αυτοπεποίθηση, να τον ενισχύσουν οικονομικά και να τον βοηθήσουν να λύσει δύσκολα και σκοτεινά ζητήματα, τα οποία θα έπρεπε να επιλυθούν με απόλυτη μυστικότητα.

Επίσης αποτυπώνει το επικοινωνιακό ταλέντο, το οποίο θα τον βοηθούσε να κλείσει συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες στο εξωτερικό, να δημιουργήσει καλές σχέσεις με άλλες χώρες και να γίνει συμπαθής, ακόμη και εκτός συνόρων.

Τέλος, απεικονίζει, για άλλη μία φορά, πως το επικοινωνιακό του χάρισμα, θα ήταν αυτό, το οποίο θα τον έβαζε στις καρδιές των γυναικών και θα τον καθιστούσε, ως τον πιο γοητευτικό, άλλα και “ζωηρό” πρόεδρο που πέρασε ποτέ, διεθνώς.

Στη συνέχεια βλέπουμε τις διελαύνουσες  Αφροδίτη στους Ιχθύς, σε θέση έξαρσης στην 17º:11’ στον 5ο οίκο και τη Σελήνη στους Ιχθύς, στην 23º:47’ στον 6ο οίκο, σε σύνοδο, να σχηματίζουν εξάγωνο με την πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, με τον Ερμή στην 20º:36’S (στάσιμο) και το Δία στην 23º:02’, στον 8ο οίκο και ένα τετράγωνο με την Αφροδίτη στους Διδύμους, στον 9ο οίκο.

Το εξάγωνο που σχημάτιζαν οι διελαύνουσες, Αφροδίτη και Σελήνη στους Ιχθύς, στον 5ο και στον 6ο οίκο αντίστοιχα, με τη γενέθλια πολυαστρία στον Ταύρο στον 8ο οίκο, αποκαλύπτουν τις πολλές μυστικές ερωτικές σχέσεις, τις οποίες θα είχε ο Κένεντι μετά την ορκωμοσία του και παράλληλα αναδεικνύουν την πηγή έμπνευσης, την οποία αποτελούσαν οι γυναίκες για εκείνον. 

Επίσης, αποτυπώνει την επιθυμία του να δημιουργήσει μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους, και ιδιαιτέρως για εκείνους που την έχουν, περισσότερο, ανάγκη.

Τα τετράγωνα που σχηματίζουν οι διελαύνουσες Αφροδίτη και Σελήνη στους Ιχθύς, στον 5ο και στον 6ο οίκο αντίστοιχα, με τη γενέθλια Αφροδίτη στους Διδύμους στον 8ο οίκο, είναι όψεις, όπου κι εκείνες με τη σειρά τους, έρχονται να προσμετρηθούν και να αναδείξουν το πόσο σημαντικό ρόλο θα έπαιζαν οι γυναίκες στη ζωή του, τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετώπιζε στο γάμο του εξαιτίας των γυναικών και τις πολλαπλές απιστίες του, εντός και εκτός της χώρας του.

Στη συνέχεια έχουμε το διελαύνοντα Άρη στον Καρκίνο στην 1º:45’R (ανάδρομο), στον 9ο οίκο να σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο, στην 3º:16’, στον 9ο οίκο.

Είναι μία όψη, η οποία τονίζει την πρόθεση του να παλέψει με αποφασιστικότητα για τα πιστεύω και τις αντιλήψεις του, προσπαθώντας να κάνει αισθητή την παρουσία του στο εξωτερικό και να επιβληθεί. 

Επίσης αποτυπώνει τις εντάσεις που θα δημιουργούνταν κάποια στιγμή με ανθρώπους του εξωτερικού και τις υποχωρήσεις, τις οποίες θα χρειαζόταν να κάνει. 

Τέλος, έχουμε το διελαύνοντα Ουρανό στο Λέοντα στην 24º:43’R (ανάδρομο) στον 11ο οίκο να σχηματίζει τετράγωνα με την πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούνταν, από τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, με τον Ερμή στην 20º:36’S (στάσιμο) και το Δία στην 23º:02’, στον 8ο οίκο.

Όλα αυτά τα τετράγωνα που σχημάτιζε ο διελαύνων Ουρανός στο Λέοντα (ανάδρομος), στον 11ο οίκο, με τους γενέθλιους πλανήτες της πολυαστρίας στον Ταύρο στον 8ο οίκο, έδειχναν τις προοδευτικές ιδέες, τις οποίες θα προσπαθούσε να εφαρμόσει προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, όπου θα συναντούσε πολλά εμπόδια στο δρόμο προς την υλοποίηση τους. Τα πολλά απρόοπτα σκαμπανεβάσματα της τύχης, τα οποία μέσα σε μικρά χρονικά διαστήματα μπορούσαν να τον απογειώσουν και άλλες φορές να τον γειώσουν, απότομα, στην πραγματικότητα.

Τέλος, παρουσιάζεται σε έναν ακόμα χάρτη η ίδια όψη, η οποία μαρτυρά το απρόσμενο τέλος του σε παρουσία πολλών ανθρώπων από διαφορετικές ομάδες.

Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin : 

Α) Ήλιος/ΜC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι, στη 0º:48’ του Καρκίνου κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Άρη στον Καρκίνο στην 01º:45’R, με σύνοδο. Δείχνει την ανάγκη να παρθούν πολύ προσωπικές αποφάσεις. Μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα.

Β) Σελήνη/Ερμής: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 18º:54’ του Καρκίνου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Δία στο Αιγόκερω, στη 18º:40’, με αντίθεση. Δείχνει την εκπλήρωση ενός πετυχημένου σχεδίου.

Γ) Σελήνη/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στη 10º:14’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ερμή στον Υδροχόο, στη 10º:07’, με αντίθεση. Δείχνει χάρισμα να χειρίζεται καταστάσεις, ισχυρή επιρροή πάνω στους άλλους διαμέσου του λόγου.

Τώρα θα εξετάσουμε την πρώτη ημερομηνία σταθμό για  την πολιτική καριέρα του Κένεντι, παραθέτοντας, προηγουμένως, τα ιστορικά γεγονότα, ώστε να μπορέσει ο αναγνώστης να διακρίνει τη συγκλονιστική αποτύπωση των γεγονότων, μέσα στον αστρολογικό καμβά.

Βρισκόμαστε, ίσως, στη θερμότερη εποχή του ψυχροπολεμικού κλίματος. Η κυβέρνηση Κένεντι στρατολογεί από τη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα – χώρες σύμμαχοι και του απόλυτου ελέγχου των ΗΠΑ – 1500 αντιφρονούντες Κουβανούς, οι οποίοι θα χτυπούσαν την Κούβα εκ των έσω, χωρίς την εμφανή εμπλοκή των Αμερικανών. Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι είχαν σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της επιχείρησης.

Η σύγχυση και η ασυνεννοησία συνετέλεσαν στη λάθος  κατανόηση, αλλά και εκτίμηση της κατάστασης απ’ τον Κένεντι. Επίσης, ήταν η αιτία και αφορμή ταυτόχρονα, της ρήξης των σχέσεων του Κένεντι με μία μεγάλη μερίδα του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ. Τελικά, η επιχείρηση στέφθηκε με πλήρη αποτυχία και θεωρήθηκε ντροπή για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Αυτός είναι ο χάρτης της εισβολής των Αμερικανών στη Κούβα, η οποία έμεινε στην ιστορία, ως “Κρίση στον Κόλπο των Χοίρων”.
Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 9

Η εισβολή έγινε σε ημέρα Ηλίου και σε ώρα Κρόνου. Στοιχεία δύσκολα, διότι και οι 2 πλανήτες πληροφορούν ότι, το γεγονός θα είχε διάρκεια. Ο Ήλιος, ο οποίος ήταν κυβερνήτης της ημέρας, όταν έλαβε χώρα η εισβολή στην Κούβα, βρισκόταν στον Κριό, σε θέση έξαρσης και σε τετράγωνο με τον Κρόνο στο Αιγόκερω, σε θέση κυβέρνησης, ο οποίος ήταν κυβερνήτης της ώρας. 

Καταλαβαίνουμε εξαρχής ότι, η κατάσταση θα ήταν σκληρή και θα υπήρχαν έντονα τα στοιχεία της κυριαρχίας, της επίδειξης δύναμης, αλλά και της επιβολής.

Δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν, αφού η εισβολή μπορεί να κράτησε μόνο λίγες μέρες, όμως ουσιαστικά το θέμα έληξε μετά από περίπου 1½ χρόνο, με την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας. Έκτοτε, παρόλο το δύσκολο κλίμα το οποίο υπάρχει, ακόμα και σήμερα, μεταξύ των 2 χωρών, δε συνέβησαν παρόμοια γεγονότα. 

Στην πολιτική αστρολογία, ο 1ος οίκος αντιπροσωπεύει τον επιτιθέμενο και ο 7ος οίκος τον αμυνόμενο. Η εισβολή έγινε στις 01:20 πμ και ο Ωροσκόπος της ημέρας και της ώρας βρισκόταν στο Αιγόκερω, στην 26º:23’ σε σύνοδο με τον Κρόνο στο Αιγόκερω, σε θέση κυβέρνησης στην 29º:26’, στον εμπεριεχόμενο 1ο οίκο, όπου ήταν και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου.

Είναι μία δύσκολη σύνοδος, η οποία καταδεικνύει περιορισμούς, απώλειες, χωρισμούς και δύσκολες καταστάσεις. Συνυπολογίζοντας ότι, ο Ωροσκόπος σχημάτιζε και μία σκληρή όψη αντίθεσης με τον Άρη στον Καρκίνο σε θέση πτώσης, στην 20º:41’ εμπεριεχόμενος στον 7ο οίκο, αντιλαμβανόμαστε ότι, εδώ και καιρό υπήρχαν σοβαρότατα προβλήματα και έντονη έχθρα ανάμεσα στις 2 χώρες, όπου κάποια στιγμή η κατάσταση θα γινόταν έκρυθμη και θα κατέληγε σε ένοπλη επίθεση. 

Το γεγονός ότι ο 1ος και ο 7ος οίκος είναι εμπεριεχόμενοι, υποδηλώνει ότι και οι 2 χώρες είχαν κρυφούς συμμάχους, οι οποίοι έτρεφαν αρνητικά συναισθήματα για τις αντίπαλες χώρες, εκατέρωθεν. Επίσης, παρατηρούμε ότι, στον 1ο οίκο το ζώδιο, το όποιο είναι εμπεριεχόμενο, είναι ο Υδροχόος και ο κυβερνήτης του, ο Ουρανός, βρίσκεται μέσα στον 7ο οίκο, δηλαδή μέσα στο «σπίτι» του αντιπάλου στο ζώδιο του Λέοντα , όπου το εμπεριεχόμενο ζώδιο του 7ου οίκου είναι ο Λέων. 

Αυτό το στοιχείο αποτυπώνει, κυριολεκτικά, τη στιγμή της εισβολής. Ο επιτιθέμενος, μαζί  με τους κρυφούς συμμάχους του (εμπεριεχόμενος Υδροχόος στον 1ο οίκο με τον  κυβερνήτη του, Ουρανό, μέσα στον 7ο οίκο) εισέβαλε κρυφά στη χώρα, με στρατιώτες Κουβανούς, οι οποίοι είχαν αυτομολήσει κι επιτέθηκαν στη χώρα τους (ο Ουρανός στον 7ο οίκο, στο ζώδιο του Λέοντα). Δηλαδή απεικονίζει ότι, αυτοί ουσιαστικά που εισέβαλαν και επιτέθηκαν στην Κούβα, ήταν ομοεθνείς. 

Λόγω του γεγονότος ότι ο Ουρανός ήταν σε αναδρομή καταλαβαίνουμε ότι, αφενός ήταν κάτι το οποίο δε θα τελείωνε άμεσα και αφετέρου ότι η εισβολή είχε σχεδιαστεί πριν καιρό. Γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που βγήκαν αργότερα στη δημοσιότητα. Η εισβολή είχε σχεδιαστεί από το Μάρτιο του ‘60, επί προεδρίας Αϊζενχάουερ.

Ο Κρόνος στο Αιγόκερω στην 29º:26’ στον εμπεριεχόμενο 1ο οίκο σχημάτιζε όψη τετράγωνου με τον Ήλιο στον Κριό, σε θέση έξαρσης στην 27º:00’, στον 3ο οίκο. 

Είναι μία όψη, η οποία καταδεικνύει την προσπάθεια της Αμερικής και των συμμάχων της να περιορίσει και να υποτάξει τη γειτονική της χώρα, Κούβα. Ήταν μία προσπάθεια, όπου λόγω και των ζωδιακών θέσεων των πλανητών, θα ξεσπούσε πολύ παρορμητικά και δυναμικά. Θα προκαλούσε σκληρές συγκρούσεις και εντάσεις, οι οποίες θα είχαν σαν αποτέλεσμα τους πολλούς νεκρούς, συγκριτικά με τη διάρκεια των λίγων ημερών που κράτησε.

Επίσης, απεικονίζει τους περιορισμούς και την απομόνωση, που θα βίωνε μία μερίδα στρατιωτών, λόγω της εισβολής. Όπως και έγινε, μόλις σε 3 μέρες, που διήρκησε η εισβολή, ο επίσημος απολογισμός απωλειών για τους Αμερικανούς ανέρχεται στους 89 νεκρούς και 1197 αιχμάλωτους, ενώ για τους Κουβανούς, στους 150 νεκρούς.

Τώρα θα δούμε τον 7ο οίκο, όπου στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει τον αμυνόμενο. 

Η ακμή του 7ου οίκου βρίσκεται στον Καρκίνο και ο κυβερνήτης της, η Σελήνη, είναι στον Ταύρο, σε θέση έξαρσης στην 22º:33’ στον 4ο οίκο και σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο, σε θέση πτώσης στην 20º:41’ στον 7ο οίκο, ένα τετράγωνο με τον Ουρανό στο Λέοντα στην 21º:34’R (ανάδρομο) στον 7ο οίκο, ένα τρίγωνο με τον ASc στο Αιγόκερω στην 26º:23’ και ένα μακρινό εξάγωνο με τον Κρόνο στο Αιγόκερω στην 29º:26’, στον 1ο οίκο.

Όλες αυτές οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη δείχνουν ότι, το γεγονός δε θα τελείωνε τόσο γρήγορα και σίγουρα θα είχε πολύ δρόμο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Όπως και συνέβη. Μπορεί οι Αμερικάνοι να υπαναχώρησαν σε 3 ημέρες, άλλα ουσιαστικά το γεγονός έληξε τον Οκτώβριο του ‘62, με μία πολύ χειρότερη κρίση, την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.

Όπως προαναφέραμε, η Σελήνη, η οποία ήταν ο κυβερνήτης του 7ου οίκου, βρισκόταν στον Ταύρο, στον 4ο οίκο. Στην πολιτική αστρολογία, ο 4ος οίκος συμβολίζει τη χώρα που βρίσκεται σε πολιορκία. Εδώ, ο χάρτης αποτυπώνει ξεκάθαρα το γεγονός, ότι ο αμυνόμενος (7ος οίκος) βρίσκεται μέσα στον 4ο οίκο, δηλαδή πολιορκημένος.

Πέρα από το προφανές, όλες αυτές οι όψεις που σχημάτιζε η Σελήνη, απεικόνιζαν την συναισθηματική αναταραχή που βίωσε ο λαός της Κούβας από την ξαφνική εισβολή, η οποία του προκάλεσε θυμό και οργή. Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει τη δυναμική και τη σιγουριά του λαού, ότι μπορεί να το παλέψει και να τα καταφέρει, όπως και έγινε.

Επίσης, δείχνει ότι σε πορεία χρόνου θα σταθεροποιούνταν οι σχέσεις τους, όμως θα ήταν ψυχρές και πάντα θα υπήρχε η αίσθηση του περιορισμού και του ελέγχου, από την πλευρά των Αμερικάνων.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τον Ερμή στον Κριό στην 11º:52’, στον 3ο οίκο να σχηματίζει σύνοδο με την Αφροδίτη στον Κριό σε θέση αδυναμίας στη 17º:05’R(ανάδρομη) και όψεις χιαστί με τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό στη 10º:18’R (ανάδρομο) στο 10ο οίκο, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με το MC στο Σκορπιό, στη 10º:11’.

Ο Ερμής σχημάτιζε όψεις χιαστί με τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό ανάδρομο στο 10ο οίκο και με το MC στο Σκορπιό.

Είναι όψεις, οι οποίες αποτυπώνουν τη σύγχυση κάτω από την οποία βρίσκονταν οι κυβερνώντες (σσ Κένεντι), λόγω της τροπής που διαφαινόταν να παίρνει η κατάσταση και των λάθος εκτιμήσεων, οι οποίες είχαν γίνει στο θέμα της εισβολής. Φαίνεται να πίστευαν ότι θα έκαναν περίπατο και αντ’ αυτού συναντούσαν σθεναρότατη αντίσταση.

Αναδεικνύει την έλλειψη κατανόησης της κατάστασης από τους κυβερνώντες και τα προβλήματα επικοινωνίας που είχαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε εσφαλμένες και βιαστικές κινήσεις, οι οποίες «ρεζίλεψαν» την κυβέρνηση στο εξωτερικό, προβάλλοντας μία εικόνα αδυναμίας και ανεπάρκειας. 

Επίσης, απεικονίζει την αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα στη γειτονική χώρα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και το οριστικό τέλος των συνομιλιών τους.

Η σύνοδος που σχηματίζει ο Ερμής στον Κριό με την Αφροδίτη σε αδυναμία στον Κριό (ανάδρομη) και με τους δύο πλανήτες στον 3ο οίκο δείχνουν τη γρήγορη υπαναχώρηση των Αμερικανών από τη γειτονική χώρα της Κούβας και τη σκέψη τους ότι θα επιστρέψουν.

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ου οίκου και του κυβερνήτη της. Ο 4ος οίκος βρίσκεται στον Ταύρο και ο κυβερνήτης του, η Αφροδίτη, είναι σε αδυναμία στον Κριό στη 17º:05’R(ανάδρομη) στον 3ο οίκο και σχηματίζει σύνοδο με τον Ερμή, ένα τετράγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο σε θέση πτώσης, στην 20º:41’ στον 7ο οίκο και ένα τρίγωνο με τον Ουρανό στο Λέοντα στην 21º:43’R (ανάδρομο) στον 7ο οίκο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι, σαφώς το τέλος της υπόθεσης δε θα ήταν καλό, εφόσον ο κυβερνήτης του 4ου οίκου βρισκόταν σε ζώδιο αδυναμίας, ήταν ανάδρομος και σχημάτιζε 2 δύσκολες όψεις και ένα τρίγωνο, το οποίο έδειχνε την ταχύτητα με την οποία θα εξαπλωνόταν η κατάσταση.

 Όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι, αυτή η εισβολή θα ήταν πολύ δύσκολη για τον επιτιθέμενο, δηλαδή τους Αμερικανούς και θα συναντούσαν ισχυρότατη αντίσταση λόγω της δυναμικής, της αποφασιστικότητας, του πάθους και της πίστης του αμυνόμενου στις δυνατότητές του.

Τώρα θα δούμε το συνδυαστικό χάρτη μεταξύ του Κένεντι και της ημερομηνίας εισβολής στον κόλπο των χοίρων.
Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 11

Παρατηρούμε πως, οι διελαύνοντες Ωροσκόπος στο Αιγόκερω στην 26º:23’ σε σύνοδο με τον Κρόνο στο Αιγόκερω σε θέση κυβέρνησης στην 29º:26’, στον 4ο οίκο, σχημάτιζαν σύνοδο με το γενέθλιο Κλήρο Τύχης του Κένεντι στο Αιγόκερω στην 29º:21’ στον 4ο οίκο και μία όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Κρόνο σε θέση αδυναμίας, στην 27º:09’, στο 10ο οίκο.

Οι όψεις συνόδου που σχημάτιζαν οι διελαύνοντες ASc και Κρόνος στο Αιγόκερω με το γενέθλιο Κλήρο Τύχης αποτύπωναν την πίεση και τη σκληρή κριτική που δέχθηκε ο Κένεντι από την αντιπολίτευση, εξαιτίας των αποτελεσμάτων της εισβολής. 

Αναδεικνύει τα εμπόδια, τα οποία προσπάθησαν να του βάλουν κάποιοι αξιωματούχοι, με σκοπό να τον περιορίσουν και να τον αποδυναμώσουν για ίδιο όφελος, το οποίο θα τους προσέφερε δύναμη και εξουσία.

Η όψη αντίθεσης που σχηματίζουν οι διελαύνοντες Ωροσκόπος και Κρόνος στο Αιγόκερω στον 4ο οίκο με το γενέθλιο Κρόνο στον Καρκίνο στο 10ο οίκο απεικονίζουν τη δυσφορία που αισθανόταν ο ίδιος ως πρόεδρος, λόγω των αποτελεσμάτων της κατάστασης. 

Αναδεικνύει το βάρος της υποχρέωσης και της ευθύνης που αισθανόταν πως έφερε, ως ο κατεξοχήν υπεύθυνος της κυβέρνησης, το οποίο τον πίεζε πάρα πολύ και τον ωθούσε να αναλάβει εκείνος, αποκλειστικά, την ευθύνη. Κάτι το οποίο και έγινε, αφού με την περάτωση της επιχείρησης έκανε δημόσια παραδοχή της ευθύνης του, αποκαλώντας, μάλιστα, τον εαυτό του, ως τον “ανώτατο αξιωματικό της χώρας”.

Ο διελαύνων Ήλιος στον Κριό σε θέση έξαρσης στην 27º:00’ στον 7ο οίκο σχημάτιζε όψη τετραγώνου ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Κρόνο στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας, στην 27º:09’ στο 10ο οίκο.

Είναι μία όψη, η οποία από τη μία πλευρά αποτυπώνει τις έντονες διαφωνίες, τις οποίες είχε με τους συνεργάτες του για θέματα, τα οποία αφορούσαν την εισβολή. Κάποιοι συνεργάτες του ήθελαν να κινηθούν πιο επιθετικά, με εμφανή παρουσία, ενώ ο Κένεντι επιθυμούσε να κινηθούν σιωπηλά και να έχουν αθόρυβη παρουσία.

Aπό την άλλη πλευρά καταδεικνύει την εμφανή σύγκρουση, την οποία είχε με τους αντιπάλους του, οι οποίοι απαιτούσαν από εκείνον μία ισχυρή και δυναμική παρουσία, η οποία θα τους έκανε να εμφανιστούν ως, οι κυρίαρχοι της ευρύτερης περιοχής.

Η διελαύνουσα Σελήνη στον Ταύρο, σε θέση έξαρσης, στην 22º:33’ στον 8o οίκο, σχημάτιζε συνόδους με την πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, με τον Ερμή στην 20º:36’S (στάσιμο) και το Δία στην 23º:02’, στον 8ο οίκο. 

Σίγουρα η διέλευση της Σελήνης από τον 8o οίκο του Κένεντι είναι ένα στοιχείο, το οποίο τονίζει τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν. Καταδεικνύει την ανασφάλεια  που αισθανόταν για την εξέλιξη της εισβολής, καθώς και για όσα θα μπορούσαν να ειπωθούν για εκείνον. 

Απεικονίζει το θυμό και τις εσωτερικές συγκρούσεις τις οποίες βίωνε, για το αν είχε σωστή αντίληψη της κατάστασης και αν οι αποφάσεις που τελικά πήρε ήταν ορθές. Είχε έντονες ανησυχίες, αν οι αποφάσεις του θα μπορούσαν πρακτικά να εφαρμοστούν, με βάση τα δικά του πιστεύω και τη φιλοσοφία.

Τέλος, ο διελαύνων Άρης στον Καρκίνο, σε θέση πτώσης στην 21º:41’ στο 10ο οίκο σχημάτιζε 2 συνόδους με το γενέθλιο MC του Κένεντι στην 23º:46’, και το γενέθλιο Κρόνο στον Καρκίνο, σε θέση αδυναμίας στην 27º:09’ και ένα τετράγωνο με το γενέθλιο Ωροσκόπο του στο Ζυγό, στη 19º:59’.

Οι 2 σύνοδοι που σχημάτιζε ο διελαύνων Άρης στον Καρκίνο με το γενέθλιο Κρόνο στον Καρκίνο στο 10ο οίκο και το MC στον Καρκίνο αποτύπωναν την εχθρική εικόνα, την οποία εξέπεμπε η κυβέρνηση στη διεθνή σκηνή. Επίσης, καταδεικνύει τις βίαιες συγκρούσεις, τις οποίες προκάλεσε και εξαιτίας αυτών, υπήρξαν πολλοί θάνατοι και βαρύ πένθος.

Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin : 

Α) Ποσειδώνας/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 28º:13’ του Καρκίνου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω, στην 29º:26’, με αντίθεση. Εξήγηση: να υποφέρει το υποκείμενο από συνέπειες και τα επακόλουθα λανθασμένων ενεργειών. Ασθένεια σε αρχική φάση. Ανικανότητα να ξεπεράσει κάποιος τις απώλειες.

Β) Σελήνη/Κρόνος  βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 22º:11’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στο Λέοντα, στην 21º:43’, με  σύνοδο. Εξήγηση: νευρική ένταση, πάθη, βάσανα, χωρισμό, ξαφνικό κίνδυνο.

Γ) Σελήνη/Πλούτωνας βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 10º:14 του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ποσειδώνα στο Σκορπιό, στην 10º:18’, με τετράγωνο. Εξήγηση: Συναισθηματική κατάπτωση, αποθάρρυνση, ατονία. 

Τώρα θα δούμε το χάρτη του δεύτερου σημαντικότερου γεγονότος στην πολιτική καριέρα του Κένεντι, το οποίο θεωρήθηκε σταθμός για την παγκόσμια πολιτική σκηνή και τον καθιέρωσε στη μνήμη του κόσμου, ως τον ειρηνιστή πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Αυτός είναι ο χάρτης του σημείου καμπής, της λεγόμενης “Κρίσης των πυραύλων της Κούβας”, όπως έχει καταγραφεί στην ιστορία. Το σημείο μηδέν, όπου οι Ρώσοι κατέρριψαν το αμερικανικό αεροπλάνο, μέσα στον εναέριο χώρο της Κούβας. Ο Αμερικανός πιλότος σκοτώθηκε ακαριαία και ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των υπερδυνάμεων, ήταν πιο κοντά από ποτέ.

Η κρίση των Πυραύλων της Κούβας κορυφώθηκε σε ημέρα Κρόνου και ώρα Ερμή. Γεγονός, το οποίο προϊδεάζει ότι η κρίση θα ήταν δύσκολη, σκληρή, θα χρειαζόταν χρόνο για να ξεπεραστεί και θα περιείχε πολλές συζητήσεις, στην προσπάθεια να επέλθει μία συμφωνία. Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 13

Το ενθαρρυντικό σε αυτή την περίπτωση ήταν ότι, ο κυβερνήτης της ημέρας, ο Κρόνος, βρισκόταν σε ζώδιο παραδοσιακής κυβέρνησης, στον Υδροχόο και ο Ερμής ήταν στο ζώδιο του Ζυγού. Θέση κατεξοχήν για την υψηλή διπλωματία, η οποία θα έπρεπε να επιστρατευθεί προκειμένου να υπάρξει λύση, ώστε να αποφευχθεί ένας πυρηνικός πόλεμος, ο οποίος ήταν προ των πυλών και για πρώτη φορά, στα παγκόσμια χρονικά.

Όπως προαναφέραμε, στην πολιτική αστρολογία ο 1ος οίκος συμβολίζει τον επιτιθέμενο και ο 7ος οίκος τον αμυνόμενο.

Βλέπουμε ότι ο Ωροσκόπος της Ημέρας και της ώρας βρίσκεται στο Αιγόκερω στη 16º:39’ και σε ακριβείας τετράγωνο με τον Ερμή στο Ζυγό στη 16º:57’, στον εμπεριεχόμενο 9ο οίκο, επίσης σχηματίζει ένα τετράγωνο με τη Σελήνη στο Ζυγό, στην 24º:37’ στο 10ο οίκο.

Το τετράγωνο που σχηματίζει ο Ωροσκόπος στο Αιγόκερω με τον Ερμή στο Ζυγό είναι μία όψη, η οποία αποτυπώνει τις κρυφές συνομιλίες που διημείφθησαν, μέσα σε κλίμα έντασης και σκληρών αντιπαραθέσεων, μεταξύ του επιτιθέμενου (1ος οίκος, Αμερικάνων) και του πρεσβευτή του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας (Ερμής στον  εμπεριεχόμενο 9ο οίκο).  

Ενώ το τετράγωνο που σχηματίζει ο Ωροσκόπος με τη Σελήνη στο Ζυγό, η οποία Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του 7ου οίκου – συμβολίζει τον αμυνόμενο, δηλαδή την Κούβα-, απλά απεικονίζει την ένταση και τη σύγκρουση που υπήρχε ανάμεσα στην Αμερική και το λαό της Κούβας.

Ουσιαστικά, ο χάρτης καταδεικνύει τη σκληρότατη σύγκρουση, η οποία υπήρξε ανάμεσα στην Αμερική και τη Ρωσία, με μήλον της έριδος την Κούβα. Και οι δύο υπερδυνάμεις έριζαν για την κυριαρχία στην Κούβα, για διαφορετικούς, η κάθε μία, λόγους.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, ο Κρόνος, βρισκόταν στον Υδροχόο, σε παραδοσιακή κυβέρνηση, στην 5º:01’ στον 1ο οίκο και σχημάτιζε μία όψη αντίθεσης με τον Άρη στο Λέοντα στην 7º:55’, ο οποίος ήταν σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό στο Λέοντα στην 4º:08’R (ανάδρομος) και οι 2 στον 7ο οίκο και τετράγωνο με τον Ήλιο στο Σκορπιό στην 3º:47’, στο 10ο οίκο, όπου βρισκόταν σε σύνοδο με το MC στο Σκορπιό, στη 00º:18’.

Η αντίθεση μεταξύ του Κρόνου στον Υδροχόο στον 1ο οίκο και του Άρη στο Λέοντα σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό στον 7ο οίκο απεικονίζει την ένταση και την εχθρική κατάσταση, η οποία υπήρχε μεταξύ του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου. Αποτυπώνει την προσπάθεια των Αμερικάνων να επιβληθούν και να ελέγξουν το λαό της Κούβας και την οργή που είχε ο λαός της Κούβας έναντι του επιτιθέμενου. Γεγονός, το οποίο ήταν η αιτία για να οδηγήσει σε έναν, επικείμενο, σκληρό πόλεμο.

Το τετράγωνο μεταξύ του Κρόνου στον Υδροχόο και Ηλίου στο Σκορπιό, σε σύνοδο με το MC στο Σκορπιό, αποτυπώνει την πλήρη αντίθεση που υπήρχε μεταξύ της εικόνας που εξέπεμπε η χώρα, η οποία ήταν ετοιμοπόλεμη και της κυβέρνησης Κένεντι, η οποία προσπαθούσε, για να βρεθεί λύση ανάμεσα σε εκείνους, τη Ρωσία και την Κούβα, προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος.

Στη συνέχεια βλέπουμε το Δία στους Ιχθύς στη 2º:49’R (ανάδρομο) να σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ήλιο στο Σκορπιό στην 3º:47’ στο 10ο οίκο, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με το MC στο Σκορπιό στην 00º:18’ και μία αντίθεση με τον Ουρανό στον Παρθένο, στην 4º:24’ στον 8ο οίκο.

Το τρίγωνο μεταξύ του Δία στους Ιχθύς στο 2ο οίκο και του Ήλιου στο Σκορπιό στο 10ο οίκο σε σύνοδο με το MC στο Σκορπιό, απεικονίζει την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι κυβερνώντες, προκειμένου να μη διαταραχθούν τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, από τον επικείμενο πόλεμο. 

Η αντίθεση μεταξύ του Δία και του Ουρανού στην Παρθένο στον 8ο οίκο αναδεικνύει τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις, οι οποίες υπήρξαν λόγω διαφορετικών πεποιθήσεων και φιλοσοφίας. Ακόμη, υποδηλώνει και τις αντιπαραθέσεις, οι οποίες υπήρξαν υπόγεια, για το ποιά θα ήταν τελικά, στο βάθος, τα κέρδη του κράτους. 

Επίσης ο Ουρανός στην Παρθένο στην 4º:24’ στον 8ο οίκο βρισκόταν σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στην Παρθένο στην 11º:33’ στον 8ο οίκο.

Είναι μία όψη, την οποία θα μπορούσαμε να την ερμηνεύσουμε ως τον βίαιο και ξαφνικό θάνατο του πιλότου των Αμερικάνων, ο οποίος στάθηκε η αφορμή να σημάνει γενική σύρραξη και να οδηγηθεί η κατάσταση ένα βήμα πριν από τον πυρηνικό πόλεμο.

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ου οίκου και του κυβερνήτη της. Η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στον Ταύρο και ο κυβερνήτης της, η Αφροδίτη, είναι στο Σκορπιό, σε θέση αδυναμίας στην 27º:13’R (ανάδρομη) και άνοπτη (δε σχηματίζει καμία όψη με άλλο πλανήτη) στον 11ο οίκο.

Αποτυπώνει την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε τη στιγμή της κορύφωσης της κρίσης, μεταξύ των χωρών. Καταδεικνύει την εμμονή και το πάθος που υπήρχε και από τις 2 πλευρές για κυριαρχία, επιβολή, επίδειξη δύναμης και ελέγχου έναντι του κοινωνικού συνόλου.  

Λόγω της δύσκολης κατάστασης της Αφροδίτης καταλαβαίνουμε ότι, το γεγονός θα ήταν σκληρό και ακραίο, αλλά εξαιτίας της αναδρομής της, δε θα ολοκληρωνόταν -δηλαδή δε θα κατέληγε σε πόλεμο-. Όπως κι έγινε, αφού μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, ανέλαβε δράση η διπλωματία, αφήνοντας στην άκρη τους θερμοκέφαλους υποστηρικτές της “ανταπάντησης”, οι οποίοι δεν ήταν και λίγοι. 

Επίσης, το ότι δε σχημάτιζε καμία όψη με πλανήτη μας υποδηλώνει ότι, θα ήταν παράτολμο κι επισφαλές να προβλεφθεί, το πώς, αλλά και το πού θα κατέληγε αυτή η κατάσταση και ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα αυτής. Το βέβαιο, όμως, ήταν ότι, η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη και απρόβλεπτη.

Τώρα θα δούμε το συνδυαστικό χάρτη μεταξύ του Κένεντι και του γεγονότος, για να καταλάβουμε πως επηρέασε τον Κένεντι και την πολιτική του καριέρα. 
Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 15

Παρατηρούμε ότι, οι διελαύνοντες Σελήνη στο Ζυγό στην 24º:00’ και ο Ερμής στο Ζυγό στην 16º:57’, στον 1ο οίκο, σχηματίζουν συνόδους με το γενέθλιο Ωροσκόπο του Κένεντι, στη 19º:59’. Είναι σύνοδοι, οι οποίες αποτυπώνουν το διπλωματικό ταλέντο που επέδειξε στην εξεύρεση λύσης της κατάστασης και την πλήρη συμπόρευση ανάμεσα στην ψυχή και το νου του, ούτως ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επίσης, το τετράγωνο μεταξύ της διελαύνουσας Σελήνης στο Ζυγό με το γενέθλιο Κρόνο στον Καρκίνο, στην 27º:09’, καταδεικνύουν τις συγκρούσεις που είχε με μερίδα του λαού, η οποία διαφωνούσε με τη στρατηγική που ακολούθησε ως πρόεδρος.

Ο διελαύνων Ήλιος στο Σκορπιό στην 3º:44’ σε σύνοδο με το διαελαύνον MC στο Σκορπιό στη 00º:18’ στον 1ο οίκο σχημάτιζε όψη τριγώνου ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο, στην 3º:16’ στον 9ο οίκο. 

Είναι μία όψη, η οποία αναδεικνύει την ισχύ, την αναγνώριση και την καταξίωση, την οποία κέρδισε ο Κένεντι στο εξωτερικό. Απεικονίζει τη δύναμη της θέλησης που επέδειξε, προκειμένου να πετύχει όσα πίστευε και να επιβάλει τη δική του φιλοσοφία, για τον τρόπο που έπρεπε να διαχειριστεί την κατάσταση της κρίσης, πρωτίστως με τη Ρωσία. Επίσης, υποδηλώνει την εγκαθίδρυση του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, ως τον απόλυτο αρχηγό.

Η Διελαύνουσα Αφροδίτη στο Σκορπιό, σε θέση αδυναμίας, στην 27º:13’R(ανάδρομη) στο 2ο οίκο σχημάτιζε όψη τριγώνου ιδιομοιρίας με τον Κρόνο στον Καρκίνο σε θέση αδυναμίας, στην 29º:09’ στο 10ο οίκο. 

Παρόλο που και οι 2 πλανήτες βρίσκονται σε δύσκολες ζωδιακές θέσεις, θέσεις αδυναμίας, είναι μία όψη η οποία αποτυπώνει το κέρδος το οποίο αποκόμισε διεθνώς ο Κένεντι για τις πεποιθήσεις του και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να τις εφαρμόσει. Ήθελε να αποδείξει τη συνοχή των λόγων και των πράξεών του, κόντρα σε ένα αναχρονιστικό και συντηρητικό σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο υπήρχε για πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι, ο διελαύνων Ωροσκόπος της ημέρας και της ώρας βρίσκεται στο Αιγόκερω στη 16º:39’ στον 3ο οίκο και σχημάτιζε τρίγωνα με τη γενέθλια πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη στον Ταύρο, σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, τον Ερμή στον Ταύρο στην 20º:35’S (στάσιμο) και το Δία στον Ταύρο στην 23º:02’ στον 8ο οίκο, μία όψη χιαστί ακριβείας με την Αφροδίτη στους Διδύμους, στη 16º:44’ στον 9ο οίκο.

Τα τρίγωνα που σχημάτιζε ο Ωροσκόπος στο Αιγόκερω στον 3ο οίκο με την πολυαστρία στον Ταύρο στον 8ο οίκο αποκαλύπτουν τον ενεργότατο ρόλο που είχε ο αδελφός του Τζον Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι, στην υπόθεση. Αναδεικνύουν το πόσο γρήγορα και δυναμικά έδρασε, κάνοντας πολλές μυστικές συναντήσεις και συζητήσεις με άτομα, τα οποία είχαν μεγάλη οικονομική ισχύ, προκειμένου να βοηθήσει τον αδελφό του. 

Η ακριβείας όψη χιαστί που σχηματίζει ο διελαύνων Ωροσκόπος στο Αιγόκερω στον 3ο οίκο με τη γενέθλια Αφροδίτη στους Διδύμους στον 9ο μαρτυρά τις πολλές επαφές που είχε ο Ρόμπερτ Κένεντι με τον πρέσβη της Ρωσίας, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία, οι οποίες όμως οδηγούσαν σε αδιέξοδο. 

Παρακάτω βλέπουμε το διελαύνοντα Κρόνο στον Υδροχόο, στην 5º:01’ στον 4ο οίκο, να σχηματίζει τρίγωνο με το γενέθλιο Ήλιο στους Διδύμους, στην 7º:50’ στον 8ο οίκο.

Είναι μία όψη, η οποία αναδεικνύει τη σύνεση, τη λογική και το ανθρωπιστικό πνεύμα, το οποίο επέδειξε ο Κένεντι στη διαχείριση αυτής της δύσκολης και σοβαρότατης κρίσης. Αποτυπώνει τα γρήγορα αντανακλαστικά και την ευφυΐα του, καθώς και τη στήριξη την οποία είχε από τον πατέρα του και γενικότερα από την οικογένεια του.

Στη συνέχεια βλέπουμε το διελαύνοντα Δία στους Ιχθύς στη 2º:49’R (ανάδρομο) να σχηματίζει τρίγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο, στην 3º:16’ στον 9ο οίκο.

Είναι μία όψη, η οποία καταδεικνύει την καταξίωση και τη φήμη του Κένεντι στο εξωτερικό, για τις ιδιαίτερες ικανότητες που επέδειξε κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δύσκολης και επικίνδυνης κρίσης. 

Τέλος, βλέπουμε το διελαύνοντα Άρη στο Λέοντα στην 7º:55’, στο 10ο οίκο, να σχηματίζει ιδιομοιρίας όψη εξαγώνου με το γενέθλιο Ήλιο στους Διδύμους, στην 7º:50’ στον 8ο οίκο.

Είναι μία όψη, η οποία αποτυπώνει την οξυδέρκεια, τη δυναμική, το θάρρος και την πίστη του Κένεντι στις δυνατότητες του, ότι μπορεί να ελέγξει την κατάσταση όπως εκείνος πίστευε. 

Απεικονίζει την ευκαιρία την οποία είχε, μέσα από ένα τόσο σοβαρό γεγονός – λόγω της επιτυχημένης στρατηγικής που ακολούθησε – , να προβάλλει τον εαυτό του, να αναδείξει τις ικανότητές του και να βάλει στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής την κυβέρνησή του, για το κατόρθωμα που είχαν επιτελέσει, το οποίο ήταν και το οριστικό τέλος, για το σοβαρότατο ενδεχόμενο της κήρυξης ενός πυρηνικού πολέμου.

Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin : 

Α) Δίας/AS: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 6º:31’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Άρη στο Λέοντα στην 7º:55’, με σύνοδο. Δείχνει μία ευνοϊκή συνεργασία ή επιχείρηση.

Β) Αφροδίτη/Δίας βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 4º:53’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στην Παρθένο στην 4º:24’, με τετράγωνο. Δείχνει γρήγορη εκπλήρωση ευχών, χαρούμενη αναστάτωση.

Γ) Ήλιος/Ουρανός βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 15º:46’ του Κριού και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ερμή στο Ζυγό στην 16º:57’, με αντίθεση. Δείχνει έναν νεαρό μεταρρυθμιστή, συμφωνίες, ταξίδια, γρήγορες αποφάσεις.

Τώρα θα περάσουμε να δούμε το χάρτη της ημέρας δολοφονίας του Κένεντι.
Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 17

Κοιτάζοντας το χάρτη της ημερομηνίας θανάτου του Κένεντι, αντιλαμβανόμαστε ότι, το πλανητικό σκηνικό είχε είδη χτυπήσει καμπανάκι για το ότι, κάποιο πολύ δυσάρεστο γεγονός θα συνέβαινε, το οποίο θα βύθιζε το λαό σε θλίψη. Οι περισσότερες πλανητικές όψεις έδειχναν ξαφνικό, βίαιο και οριστικό χωρισμό (θάνατο).

Η δολοφονία έγινε σε ώρα Ηλίου, στοιχείο το οποίο ενημερώνει ότι τα αποτελέσματα του γεγονότος θα επηρέαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο χάρτη, ο Ήλιος βρισκόταν στον 10ο οίκο, στο ζώδιο του Σκορπιού σε αναιρετική μοίρα, στην 29º:44’, άνοπτος (χωρίς να σχηματίζει όψη με άλλον πλανήτη) και σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα BUNGULA, ο οποίος δηλώνει την απότομη διακοπή ευτυχισμένων σχέσεων.

Καταλαβαίνουμε ότι, λόγω του ότι ο Ήλιος βρισκόταν στο 10ο οίκο σε αναιρετική μοίρα, άνοπτος και σε σύνοδο με τον απλανή Bungula, κάτι πολύ δυσάρεστο θα συνέβαινε στον πρόεδρο, το οποίο ήταν ειλημμένη απόφαση, που θα τον ανάγκαζε να διακόψει απότομα τις σχέσεις του. Με το θάνατό του έρχεται η πλήρης επιβεβαίωση. Έχουν περάσει από τότε 60 χρόνια και ακόμα και σήμερα δεν υπήρξε κάποιος άξιος συνεχιστής του έργου και των ιδεών του.

Παρατηρούμε ότι, ο Ωροσκόπος βρίσκεται στη 19º:21’ του Υδροχόου, σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Υδροχόο στη 17º:18’ στον εμπεριεχόμενο 1ο οίκο, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη στην 11º:14’ στο 12ο οίκο και σχηματίζουν όψη χιαστί και οι 3 με τον Πλούτωνα στη 14º:04’ στον 7ο εμπεριεχόμενο οίκο.

 Ακόμη, η Σελήνη στον Υδροχόο σχηματίζει μία όψη χιαστί με τον Ουρανό στην Παρθένο στην 9º:48’ στον 7ο εμπεριεχόμενο οίκο. Τέλος, ο Ωροσκόπος στον Υδροχόο σε σύνοδο με τη Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο, όλοι μαζί βρίσκονται σε όψεις τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό, στη 15º:55’ στον 9ο οίκο.

Η σύνοδος μεταξύ του Ωροσκόπου στον Υδροχόο της Σελήνης στον Υδροχόο στο 12ο οίκο και του Κρόνου στον Υδροχόο στον εμπεριεχόμενο 1ο οίκο, όπου και οι 3 σχηματίζουν όψεις χιαστί με τον Πλούτωνα στον 7ο εμπεριεχόμενο οίκο, υποδηλώνει το θάνατο που θα προκαλούσε ο “εχθρός” στον Κένεντι, ο οποίος είχε κρυφούς συμμάχους, όπου επιθυμούσαν κι εκείνοι το θάνατο του. Διαφαίνεται ότι συνεργάστηκαν παρασκηνιακά από κοινού, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός τους.

Η όψη χιαστί που σχηματίζει η Σελήνη στον Υδροχόο στο 12ο οίκο με τον Ουρανό στην Παρθένο, στον εμπεριεχόμενο 7ο οίκο, αποτυπώνει τη συναισθηματική κατάσταση και το σιωπηλό πόνο της συζύγου και του λαού, τα οποία προήλθαν από την εγκληματική ενέργεια που διέπραξε ο “εχθρός” και στοίχισε τη ζωή του Κένεντι.

Όλα αυτά τα τετράγωνα που σχηματίζονταν από τους Ωροσκόπο, Σελήνη και Κρόνο, σε σύνοδο στον Υδροχόο με τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό, θα μπορούσαμε να τα ερμηνεύσουμε ως εξής : τονίζουν αρχικά την ασθενική υγεία του Κένεντι. Είναι γεγονός ότι, από νεαρή ηλικία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Εν συνεχεία, καταδεικνύουν τη σύγχυση που υπήρξε κατά τη στιγμή της δολοφονίας του, σύγχυση, η οποία εμπόδισε έγκαιρα να αντιληφθούν ότι ο πρόεδρος δεχόταν πυροβολισμούς και να σπεύσουν σε βοήθεια. 

Τέλος, απεικονίζουν το θάνατο ο οποίος καιροφυλακτούσε εξαιτίας των πιστεύω του, της φιλοσοφίας του και των προσπαθειών του να επιφέρει μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στόχευαν στη λείανση των σχέσεων της χώρας του με άλλες χώρες και σε μία νέα νομοθεσία, η οποία θα υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πράγματι, είχε την αντίληψη πως θα έπρεπε να λυθούν οι διαφορές της χώρας του με τη Ρωσία με διπλωματικό και ειρηνικό τρόπο. Όπως, επίσης, πάλεψε για τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου νόμου, που ναι μεν προέβλεπε δικαίωμα ψήφου για τους Αφροαμερικανούς, όμως ήταν τόσες πολλές οι προϋποθέσεις, όπως πχ να μην είναι κάποιος αναλφάβητος, όπου, επί της ουσίας, ελάχιστοι Αφροαμερικανοί είχαν δικαίωμα ψήφου. 

Απόψεις, οι οποίες είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη συντηρητική Αμερική εκείνης της εποχής. Στοιχείο το οποίο αποτυπώνεται και στο χάρτη και πιθανόν να συνετέλεσε και αυτό στη δολοφονία του Κένεντι.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τον 3ο οίκο και τον κυβερνήτη του, ο οποίος μας αφορά ιδιαίτερα, λόγω του ότι η δολοφονία έγινε τη στιγμή όπου ο Κένεντι και η σύζυγός του Τζάκι, βρίσκονταν στο αυτοκίνητο και κατευθύνονταν σε ένα ρεστοράν εντός της περιοχής, θέματα του 3ου οίκου.

Η ακμή του 3ου οίκου βρίσκεται στον Ταύρο και ο κυβερνήτης του, η Αφροδίτη, είναι στον Τοξότη, στην 21º:26’, σε σύνοδο με τον Άρη στον Τοξότη στην 20º:31’ στο 10ο οίκο και οι 2 μαζί σχημάτιζαν όψη εξαγώνου με τον Ωροσκόπο στον Υδροχόο στη 19º:21’, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Υδροχόο στη 17º:18’, στον εμπεριεχόμενο 1ο οίκο. 

Αρχικά θα λέγαμε ότι, ο χάρτης αποτυπώνει το προεδρικό ζευγάρι μαζί, αφού οι πλανήτες που αντιπροσωπεύουν το αρσενικό και το θηλυκό, Άρης-Αφροδίτη, βρίσκονται μαζί στο 10ο οίκο, ο οποίος συμβολίζει τους κυβερνώντες.

Το εξάγωνο που σχηματίζουν η Αφροδίτη και ο Άρης με τον Ωροσκόπο και τον Κρόνο που βρίσκονταν σε σύνοδο, καταδεικνύει τη σιγουριά, την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα που εξέπεμπε το προεδρικό ζευγάρι, ξεφεύγοντας όμως από τα σκουριασμένα και απρόσιτα προεδρικά πρότυπα της εποχής.

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ου οίκου και του κυβερνήτη της. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στους Διδύμους και ο κυβερνήτης των, ο Ερμής, είναι στον Τοξότη, σε θέση αδυναμίας, στην 9º:44’ στο 10ο οίκο. Σχημάτιζε ένα τρίγωνο ιδιομοιρίας με το Δία στον Κριό στην 9º:48’R (ανάδρομο) στο 2ο οίκο και ένα τετράγωνο ιδιομοιρίας με τον Πλούτωνα στην Παρθένο στην 9º:48’ στον 7ο εμπεριεχόμενο οίκο.

Καταλαβαίνουμε σαφέστατα ότι, το τέλος της υπόθεσης δε θα ήταν καλό, εφόσον ο κυβερνήτης του 4ου οίκου ήταν σε αδυναμία. Το τρίγωνο  που σχηματίζει ο Ερμής στον Τοξότη, με το Δία στον Κριό ανάδρομο, καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία διαδόθηκε η πληροφορία παγκοσμίως, ενώ το τετράγωνο με τον Ουρανό αποτυπώνει το δυστύχημα –  δολοφονία. 

Τώρα θα δούμε το συνδυαστικό χάρτη μεταξύ της ημέρας γεννήσεως του Κένεντι και της ημέρας της δολοφονίας του.
Σαν σήμερα η γέννηση του Τζον Κένεντι η πορεία προς την εξουσία και η δολοφονία με αστρολογική ανάλυση Μέρος 2ο 19

Παρατηρούμε ότι, στο 2ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με τα οικονομικά ζητήματα και τις πεποιθήσεις του ατόμου, διελαύνει ο Ποσειδώνας στο Σκορπιό στη 15º:55’, και σχηματίζει αντίθεση με τη γενέθλια πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, από τον Ερμή στον Ταύρο στην 20º:35’S (στάσιμο) και το Δία στον Ταύρο στην 23º:02’ στον 8ο οίκο.

 Το διελαύνον MC στον Τοξότη στην 3º:44’ βρίσκεται σε σύνοδο με το διελαύνοντα  Ερμή στον Τοξότη, σε θέση αδυναμίας, στην 9º:44’ και σχηματίζουν όψεις αντίθεσης με το γενέθλιο Ήλιο στους Διδύμους στην 7º:50’, στον 8ο οίκο. Επίσης, το διελαύνον MC σχηματίζει και μία ακριβείας όψη χιαστί με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο, στην 3º:16’ στον 9ο οίκο.

Οι όψεις αντίθεσης που σχημάτιζε ο διελαύνων Ποσειδώνας στο Σκορπιό στο 2ο οίκο με τη γενέθλια πολυαστρία στον Ταύρο στον 8ο οίκο καταδεικνύουν την αδυναμία του Κένεντι να κατανοήσει ότι, λόγω των πεποιθήσεων και των προσωπικών του αξιών, ο τρόπος με τον οποίο χειριζόταν κάποιες οικονομικές υποθέσεις ήταν αιτία για να ζημιωθούν κάποια ισχυρά, οικονομικά, άτομα. Άτομα, τα οποία είχαν δυσαρεστηθεί πολύ από εκείνον, αλλά δεν το είχε αντιληφθεί σε όλο του το εύρος.

Επίσης, αποτυπώνεται ότι εκείνη την περίοδο υπήρχε σημαντικός κίνδυνος να πέσει θύμα τροχαίου και να πληγεί σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα, ή ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις να επέλθει και ο θάνατος. Στοιχείο, το οποίο επαληθεύθηκε, αφού η δολοφονία του διεπράχθη τη στιγμή που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι όψεις αντίθεσης που σχημάτιζαν  το διελαύνον  MC στον Τοξότη σε σύνοδο με το διελαύνοντα Ερμή στον Τοξότη, με το γενέθλιο Ήλιο στους Διδύμους αναδεικνύουν τις διαφωνίες και αντιπαραθέσεις που είχε, τόσο δημοσίως όσο και υπογείως, με άτομα ισχυρά, για οικονομικά θέματα, λόγω διαφορετικού τρόπου σκέψης και πεποιθήσεων.

Η όψη χιαστί που σχηματίζει το διελαύνον MC στον Τοξότη στον 3ο οίκο με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο στον 9ο οίκο είναι μία όψη, η οποία απεικονίζει το θάνατο του λόγω των πεποιθήσεων και της φιλοσοφίας του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, οι αντιλήψεις και τα πιστεύω του ήταν εκείνα, τα οποία εκτόξευσαν τη φήμη του στο εξωτερικό και αυτά, τώρα, γίνονται η αιτία για να χάσει τη ζωή του. Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει απόλυτα η φράση “η ειρωνεία της τύχης”.

Στη συνέχεια βλέπουμε τους διελαύνοντες Άρη στον Τοξότη στην 20º:31’ σε σύνοδο με την Αφροδίτη στον Τοξότη στην 21º:26’ στον 3ο οίκο να σχηματίζουν όψεις χιαστί με τη γενέθλια πολυαστρία στον Ταύρο, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη στον Ταύρο σε θέση παραδοσιακής αδυναμίας στη 18º:25’, από τον Ερμή στον Ταύρο στην 20º:35’S (στάσιμο) και το Δία στον Ταύρο, στην 23º:02’ στον 8ο οίκο.

Θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τη διέλευση της Αφροδίτης και του Άρη στον 3ο οίκο του Κένεντι, ως μία εποχή κατά την οποία ήταν πολύ δημοφιλής, ασκούσε μεγάλη γοητεία, διέθετε οξυδέρκεια και είχε δυναμικό λόγο. Συνδυαστικά, όμως, με τις όψεις χιαστί που σχημάτιζαν με τη γενέθλια πολυαστρία στον Ταύρο στον 8ο οίκο, ήταν στοιχεία, τα οποία προκαλούσαν έντονη αντιπαλότητα, έχθρα και φθόνο.

Αποτυπώνονται τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με άτομα πολύ ισχυρά οικονομικά, τα οποία διαφωνούσαν με το σκεπτικό του και φαίνεται να είχαν οδηγηθεί οι σχέσεις τους σε αδιέξοδο. Πιθανότατα να είχε πολλά ηθικά διλήμματα, για το πως θα έπρεπε να διαχειριστεί κάποιες δύσκολες και σκοτεινές υποθέσεις.

Υποδηλώνει επίσης, προβλήματα τα οποία υπέβοσκαν στο γάμο του εκείνη την περίοδο και ήταν ικανά να προκαλέσουν ακόμα και χωρισμό. Τέλος, υποδεικνύει τον σοβαρότατο κίνδυνο, τον οποίο διέτρεχε η ζωή του, εκείνο το χρονικό διάστημα.

Παρακάτω βλέπουμε τους διελαύνοντες Ωροσκόπο στον Υδροχόο στη 19º:21’ σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Υδροχόο στη 17º:18’ στον 4ο οίκο να σχηματίζουν σύνοδο με το γενέθλιο Ουρανό στον Υδροχόο, σε θέση κυβέρνησης, στην 23º:43’S (στάσιμο) στον 5ο οίκο.

Είναι σύνοδοι, οι οποίες καταδεικνύουν το ξαφνικό και απρόσμενο τέλος του Κένεντι, το οποίο “πάγωσε” όλα τα δημιουργικά σχέδια και τις πρωτοπόρες ιδέες του, προκαλώντας θλίψη και το συναίσθημα της εγκατάλειψης στην οικογένεια του, αλλά και στην πατρίδα του. 

Τέλος, οι διελαύνοντες Ουρανός στην Παρθένο στην 9º:48’ σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στην Παρθένο στη 14º:04’ στον 11ο οίκο, σχηματίζουν σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη στην Παρθένο, στη 17º:12’ στον 11ο οίκο.

Αυτές οι σύνοδοι αποτυπώνουν ξεκάθαρα την ξαφνική και απρόσμενη δολοφονία του Κένεντι σε δημόσια θέα, παρουσία πολλών ομάδων ανθρώπων, η οποία βύθισε στον πόνο τη σύζυγο, τη μητέρα και το λαό της Αμερικής.

Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin : 

Α) Άρη/Κρόνου βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 22º:47’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση της Αφροδίτης στο Τοξότη στην 21 º:26’, με αντίθεση. Δείχνει ασθένεια, απώλεια (θάνατος), χωρισμό. Το τέλος των συναισθημάτων κάποιου ανθρώπου.

Β) Άρη/Πλούτωνας βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 10º:50’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στην Παρθένο στην 9º:48’, με τετράγωνο. Δείχνει μεγάλες καταστροφές – συμφορές – πλήγματα, με μεγάλες συνέπειες.

Γ) Αφροδίτη/AS  βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 18º:22’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Κρόνου στον Υδροχόο στην 17º:18’, με αντίθεση. Δείχνει το τελείωμα μίας σχέσης, μοναξιά, απομόνωση, χωρισμό.

Δ) Ουρανός/AS  βρίσκεται βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη του Κένεντι στην 21º:51’ του Τοξότη και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Άρη στον Τοξότη στην 20:31’, με σύνοδο. Δείχνει το να υποφέρει το άτομο από απειλές ή εκβιασμό. Τραυματισμό ή ατύχημα.

Αντί επιλόγου, κάποιες αγαπημένες φράσεις του.

Αυτοί που καθιστούν μια ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν μια βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη.
Είτε η ανθρωπότητα θα τελειώσει τους πολέμους είτε οι πόλεμοι θα αποτελειώσουν την ανθρωπότητα.
Η καλύτερη στιγμή να επιδιορθώσεις τη στέγη είναι όταν ο ήλιος λάμπει…. 

Από την Άννα Αλεξανδρινού