Τα ζώδια σήμερα 10 Ιουνίου 2024. Προσοχή στις κινήσεις μας.

Τα ζώδια σήμερα 10 Ιουνίου 2024. Προσοχή στις κινήσεις μας.

Δευτέρα 10 Ιουνίου και η Σελήνη άφησε τον ευαίσθητο, «υγρό» Καρκίνο, περνώντας στον πύρινο Λέοντα. Η Σελήνη σήμερα μοιάζει με την ίσκα/τσακμάκι που εξυπηρετεί ν’ ανάψει φλόγα και φωτιά, αφού το έργο της είναι να «μεταφέρει φως». Με τις όψεις αυτών των ημερών ούτως ή άλλως το κλίμα είναι έντονο, βάζει όμως και η Σελήνη το χεράκι της καθώς κινείται από την 1-14η μοίρα του λιονταριού.  

Η δράση της 10ης Ιουνίου ξεκινάει από τα μεσάνυχτα και αφού η Σελήνη έχει κάνει τετράγωνο με τον Άρη. Θα βρεθεί σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στις 01:50 π.μ., στις 01ο46’ Λέοντα-Ταύρου.

Οι προκλήσεις, η απαισιοδοξία και το αίσθημα κόπωσης, η ένταση, ο θυμός και τάσεις επιβολής κυριαρχούν αυτές τις μέρες, τόσο εξαιτίας του χθεσινού τετραγώνου Ήλιου-Κρόνου, κυρίως όμως λόγω του τετραγώνου Άρη – Πλούτωνα που έρχεται αύριο και ήδη διαχέεται η επιρροή τους. 

Είναι σοφό να είμαστε προσεκτικοί και μετρημένοι στις κινήσεις, τα λόγια, τις αποφάσεις και τα συμπεράσματά μας γιατί το πάθος (ή η απαισιοδοξία, και πάλι) μπορεί να μας τυφλώσει και να μεταβούμε σε λάθος δράσεις/αντιδράσεις. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης κατά τις μετακινήσεις μας! 

Οι μοίρες που επηρεάζονται άμεσα είναι οι 0-3 των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) και 16-18 των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες).

Η αντίθεση Σελήνης – Πλούτωνα θα τονίσει επίσης την κτητικότητα, τον φθόνο και την τάση για συναισθηματικό έλεγχο/χειραγώγηση. Tαυτόχρονα το πάθος και ο ερωτισμός φτάνει και περισσεύει σήμερα, αύριο, τις ημέρες αυτές. 

Η μέρα μπορεί να αρχίζει με την όψη Σελήνης – Πλούτωνα, δεν τελειώνει όμως εκεί. Σελήνη-Δίας σε εξάγωνο (03ο31’ Λέοντα-Διδύμων) το ξημέρωμα και Σελήνη-Βόρειος Δεσμός αργά το βράδυ (13ο Λέοντα-Κριού), δίνουν στιγμές αισιοδοξίας και θετικότητας που θ’ αποδειχθούν χρήσιμες συναισθηματικά. 

Από την Θένια Μανδηλά

Τα 12 ζώδια

Ενημερώνεστε πάντα βάσει του ωροσκόπου σας! Έπειτα κοιτάτε τον Ήλιο αν είστε γεννημένοι μέρα, ή την Σελήνη αν είστε γεννημένοι νύχτα. 

Κριός

Σήμερα αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάτε. Παρατηρείστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας με ειλικρίνεια, χωρίς βιασύνη ή ορμή και αφεθείτε σε αυτά. Αυτές τις μέρες η ένταση είναι μεγάλη στις επικοινωνίες, τις συναναστροφές και σε πιθανά οικονομικά ζητήματα. Γι’ αυτό σήμερα απολαύστε τις ουσιώδεις χαρές και απολαύσεις της ζωής, την δημιουργία, την αγάπη και τον έρωτα.

Ταύρος

Κάποιοι Ταύροι νιώθετε σιγά-σιγά την υπομονή σας να δοκιμάζεται, ειδικά αν ανήκετε στις πρώτες μοίρες/μέρες του ζωδίου. Σήμερα είναι πιθανές εντάσεις με άτομα της οικογενείας σας, το ταίρι ή συνεργάτες σας, ίσως ως αποτέλεσμα κάποιου είδους καταπίεσης που έχετε βιώσει πρόσφατα. Καλό είναι να λειτουργήσετε προσεκτικά και με μέτρο ως προς αποφάσεις και δράσεις σας. Μπορείτε ακόμα και να μετατρέψετε την όποια ένταση σε σημαντικό μάθημα/αποκάλυψη! 

Δίδυμοι

Η διάθεση αναγέννησής σας δεν σταματά κι ας έχει βάλει ο Κρόνος αυτές τις μέρες κάποιους περιορισμούς (ειδικά αν είστε στο Β’ δεκαήμερο). Η σημερινή μέρα φυλάει για εσάς ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ίσως και κάποια σημάδια για το πώς θα επιτύχετε την αναγέννηση που θέλετε. Αυτή μοιάζει να έρχεται μέσα από διεύρυνση οριζόντων με γνώσεις, φιλοσοφία και ταξίδια. 

Καρκίνος 

Σήμερα σας απασχολούν τα οικονομικά. Ειδικά σε περίπτωση ζητημάτων με κληρονομικά και οικονομικά τρίτων μπορεί να υπάρξουν εντάσεις με τ’ άτομα που εμπλέκονται και να νιώσετε ότι σας μειώνουν. Τα όποια βιαστικά συμπεράσματά σας μόνο δυσκολεύουν την κατάσταση και προπάντων την ψυχολογία σας, γι’ αυτό κρατήστε θετική στάση! Το εξάγωνο Σελήνης-Δία και το τρίγωνο Σελήνης-Βόρειου Δεσμού σας ξυπνάνε την αισιοδοξία. 

Λέων 

Η εβδομάδα ξεκινάει πολύ δυναμικά για εσάς, Λέοντες! Ειδικά για τις μοίρες 0-3 του ζωδίου, τα παιχνίδια ισχύος και επιβολής δεν λείπουν αυτές τις μέρες. Η Σελήνη στο ζώδιό σας δίνει μια έξτρα γοητεία για να διεκδικήσετε στόχους και επιθυμίες, ενώ εμφανίζονται νέα άτομα στην ζωή σας. Χρειάζεται λίγη προσοχή και μέτρο ώστε ο ενθουσιασμός και το πάθος να μην μετατραπούν σε εντάσεις και βιαστικές κινήσεις επί των επαγγελματικών και των διαπροσωπικών σας σχέσεων. 

Παρθένος 

Η ενεργοποίηση σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο είναι μεγάλη για εσάς αυτή την περίοδο! Σήμερα είναι μια μέρα ανασκόπησης και περισυλλογής. Άλλωστε, εφόσον πράγματι όλα κινούνται γρήγορα, δεν θέλετε να βάλετε μια τάξη και να φροντίσετε το σώμα και το πνεύμα σας; Η ανασκόπηση θα επιτρέψει τις αποφάσεις και τις δράσεις που θα φέρουν την επιτυχία. 

Ζυγός 

Ευχαριστηθείτε την ημέρα κάνοντας κάτι δημιουργικό, μιλήστε με φίλους, κάντε μια βόλτα, απολαύστε όμορφες στιγμές με το ταίρι ή τα παιδιά σας και κάντε γενικώς αισιόδοξες σκέψεις! Μέρα με πάθος και έμπνευση! Η αρμονία, η χαρά της δημιουργίας και του έρωτα, αλλά και μια φρέσκια φιλοσοφία ζωής θα σας βοηθήσουν σε ανασφάλειες και ανησυχίες που πιθανώς εμφανίζονται αυτές τις μέρες. 

Σκορπιός 

Για τους Σκορπιούς (ειδικά των πρώτων μοιρών/ημερών) η κινητικότητα είναι μεγάλη αυτές τις μέρες, με το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα ήδη να σας επηρεάζει σε σχέσεις, συνεργασίες και οικογενειακά ζητήματα όπου χρειάζεται μέτρο στις εντάσεις και σωστή στρατηγική. 

Με την Σελήνη σήμερα να φωτίζει τον τομέα των επαγγελματικών, πιθανώς σας δοθεί βοήθεια μέσω τρίτων, συνεργατών, αλλά και μέσα από κληρονομικά στοιχεία. 

Τοξότης

Οι Τοξότες διανύουν ευχάριστες μέρες κι αυτή η Δευτέρα δεν αποτελεί εξαίρεση! Εξελίξεις, πληροφορίες, γνώσεις και νέες γνωριμίες. Παρά την διάθεση ξεγνοιασιάς και έμπνευσης, το επερχόμενο τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα ήδη φέρνει κάποιες προκλήσεις στην εργασία και την καθημερινότητα. Για τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου η σημερινή μέρα επιτρέπει μια νέα οπτική στις διαπροσωπικές σχέσεις. 

Αιγόκερως 

Παρότι η εργασία, η καθημερινότητα και η υγεία είναι τομείς που έχετε καταπιαστεί να μπουν σε τάξη, καθόλου δεν στερείστε πάθους και ερωτισμού σήμερα (και αυτές τις μέρες γενικώς). Αν κάναμε άρωμα το πάθος αυτό, θ’ αποτελούνταν από νότες βάσης με βαθύ άρωμα: σανδαλόξυλο, βανίλια, πατσουλί, κάτι που να ταιριάζει με τον Άρη στον Ταύρο και στον 5ο σας οίκο. Επιλέξτε λοιπόν να χαρείτε το πάθος με το ταίρι σας, με άτομα που αγαπάτε ή και δημιουργώντας! 

Υδροχόος 

Η μέρα αυτή θα μπορούσε να σας φέρει ενδιαφέρουσες γνωριμίες και να βοηθήσει στις επικοινωνίες σας, είτε αυτές γίνονται με συνεργάτες ή με κοντινά σας άτομα, καθώς η Σελήνη σήμερα μετριάζει την όποια ένταση δημιουργεί το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα. Δεν αποκλείεται να έρθει ένα νέο άτομο στην ζωή σας αν είστε ελεύθερες/οι, ενώ ταυτόχρονα έχετε αρκετή έμπνευση! 

Ιχθύες

Μια σωστή νέα αρχή ξεκινά τακτοποιώντας εργασία, εκκρεμότητες και καθημερινότητα. Κάτι τέτοιο μοιάζει να σας λέει αυτή η μέρα, Ιχθύες, κι εκεί ακριβώς θα βρείτε όμορφες ευκαιρίες εφόσον λειτουργείτε με συγκέντρωση! Καλό είναι όμως να προσέξετε τυχόν υπερβάλλοντα ζήλο σε επικοινωνίες και μετακινήσεις, μην κινηθείτε ή αποκριθείτε παρορμητικά και έχετε ατυχείς εκβάσεις. Είπαμε: συγκέντρωση είναι η λέξη κλειδί! 

Προσοχή από 15 – 22 Ιουνίου. Παγίδες και αυταπάτες για τα 12 ζώδια! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)