Το εξάγωνο και το χιαστί στις διελεύσεις.

Το εξάγωνο και το χιαστί στις διελεύσεις.

  Εξάγωνο 60ο : Απόσταση + – 5ο εκτός αν συμμετέχουν τα φώτα, ο ωροσκόπος και οι κυβερνήτες των γωνιακών οίκων, οπότε και μεγαλώνει η ανοχή.

  Το εξάγωνο είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι μία ξεκάθαρη όψη που μας βοηθά ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Είναι παρόλα αυτά, μία όψη, που κάποιες φορές αναζητά από εμάς μία υπευθυνότητα στο χειρισμό της.

  Το εξάγωνο λοιπόν, είναι η όψη που συμβολίζει μία ευκαιρία. Είναι η όψη που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε, αν έχουμε τις δυνατότητες να προχωρήσουμε σε κάτι καλύτερο στη ζωή μας. Το εξάγωνο είναι η δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος, να φύγει από τα αδιέξοδα του και από τη ρουτίνα του και κυρίως, να κάνει μία προσπάθεια να φύγει από τον μέχρι τώρα μικρόκοσμο του. Πρέπει όμως, εκτός από το να θέλει κάποιος να κάνει κάτι, να κινείται και λίγο. Το γνωμικό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», είναι θα μπορούσαμε να πούμε, το χαρακτηριστικό αυτής της όψης στις περισσότερες περιπτώσεις.

  Το εξάγωνο που θέλει λιγότερη προσπάθεια, είναι αυτό που βρίσκεται σε ενεργητικά ζώδια. Αν λοιπόν το εξάγωνο γίνεται σε πλανήτες σε ενεργητικά ζώδια, θα μας έρθει μία ευκαιρία από το εξώτερο περιβάλλον μας. Θα είναι η ευκαιρία που πολλές φορές, μπορεί να θεωρηθεί και Δώρο θεού. Συνήθως όμως, από ότι έχω παρατηρήσει από την εμπειρία μου, ο κόσμος δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί αυτές τις ευκαιρίες, μιας και είναι προσκολλημένος σε άλλα πράγματα, οπότε και δεν βλέπει μπροστά του τι γίνετε. 

  Τα άτομα με σταθερό ωροσκόπιο, συνήθως δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά με αυτά τα εξάγωνα και οι μεταβλητοί είναι αυτοί που μπορώ να πω ξέρουν να χειρίζονται, με απόλυτη μαεστρία αυτά τα εξάγωνα. Επίσης καλή λειτουργία σε αυτές τις όψεις έχουν οι Κριοί και οι Ζυγοί.

 Τα εξάγωνα που γίνονται μεταξύ παθητικών ζωδίων, είναι συνήθως αυτά που δημιουργούν τα ίδια τα άτομα τις ευκαιρίες τους, άρα και υπάρχει μία περισσότερο δυνατότητα να εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι αυτό το εξάγωνο. Σε αυτά τα εξάγωνα, τα σταθερά ζώδια,  λειτουργούν πολύ καλύτερα καθώς και οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι.

Χιαστί 150ο : Ανοχή – + 4ο εκτός αν συμμετέχουν τα φώτα, ο ωροσκόπος και οι κυβερνήτες των γωνιακών οίκων οπότε και μεγαλώνει η ανοχή.

  Η Χιαστί ήταν μία όψη που ο Πτολεμαίος δεν υπολόγιζε ιδιαίτερα στο ωροσκόπιο, για αυτό και δεν συμπεριλαμβανόταν στις βασικές όψεις. Η Μάριον Μάρτς και η Τζόαν Μακ Έβερς, το εξηγούν ότι αυτό έγινε, επειδή η χιαστί όψη έχει μία ιδιαίτερη ψυχολογική χροιά και χαρακτήρα, που μόνο η εποχή στην οποία ζούμε, θα μπορούσε να κάνει την λεπτή της αυτή ιδιοσυγκρασία, να την κάνει δυνατή, έτσι ώστε να αναγνωριστεί στην καθημερινότητα μας.

  Η χιαστί παίζει έναν κορυφαίο ρόλο στη ζωή μας πια και στην καθημερινότητα μας και η περίοδος όπου βιώνουμε πολλαπλές χιαστί στο χάρτη μας, μέσω των διελεύσεων, δεν είναι και από τις πιο εύκολες. Η χιαστί πράγματι είναι μία πολύ δύσκολη όψη. Πόσοι αστρολόγοι δεν έχουν αναφέρει την ασυμβατότητα της και το ότι προσπαθεί να συνδυάσει πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

   Στην πραγματικότητα αυτή η όψη, πολλές φορές παρουσιάζεται σε προβλήματα υγείας. Επίσης είναι μία όψη τέλους μίας κατάστασης και αλλαγής. Είναι λοιπόν μέσα από μία χιαστί, το τέλος μίας εποχής αλλά όχι ταυτόχρονα και η αρχή μίας άλλης. Συνήθως οι χιαστί που αργότερα γίνονται αντιθέσεις, έχουν χειρότερη χροιά από αυτές που από χιαστί γίνονται τρίγωνα.

 Εδώ το αποτέλεσμα έχει πάντα μία αρνητική χροιά, όσο το άτομο δεν έχει μάθει να χειρίζεται να δίνει τέλος σε καταστάσεις στη ζωή του. Παρόλα αυτά, πάντα μία χιαστί με τα φώτα, είναι μία περίοδος ιδιαίτερης κρίσης για τη ζωή του ατόμου, που μπορούν να χειριστούν πολύ καλύτερα τα μεταβλητά ζώδια ή τα άτομα με ιδιαίτερα μεταβλητό ωροσκόπιο.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή Δία στο Χάρτη! Κάθε 12 χρόνια μία ευκαιρία ζωής! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)