Αστρολογικός Χάρτης: Γάμος. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος για το θέμα του Γάμου

Αστρολογικός Χάρτης: Γάμος. Ο Πτολεμαίος για το θέμα του Γάμου

Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (2ος αιώνας μ.Χ.) ήταν Έλληνας μαθηματικός, γεωγράφος, αστρονόμος και αστρολόγος που έζησε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες της αρχαιότητας, και τα έργα του επηρέασαν βαθιά την επιστήμη και την αστρολογία για αιώνες.

Η Τετράβιβλος είναι ένα από τα σημαντικότερα αστρολογικά κείμενα της αρχαιότητας. Πρόκειται για μια πραγματεία που αποτελείται από τέσσερα βιβλία και περιγράφει τις βασικές αρχές της αστρολογίας, την επίδραση των πλανητών και τις ερμηνείες των αστρολογικών φαινομένων. Στο έργο αυτό, ο Πτολεμαίος επιχειρεί να θεμελιώσει την αστρολογία πάνω σε επιστημονικές αρχές, συνδέοντας τις θέσεις των ουράνιων σωμάτων με την ανθρώπινη ζωή.

Η Τετράβιβλος υπήρξε καθοριστική για την ανάπτυξη της αστρολογίας στη Δύση, καθώς αναγνωρίστηκε ως το βασικό κείμενο πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι μετέπειτα αστρολόγοι

Στη τετράβιβλο του Ο Πτολεμαίος αναφέρει κριτήρια για το θέμα του γάμου. Αν και όπως θα διαβάσετε παρουσιάζονται θέματα που στην μοντέρνα μας κοινωνία ειναι προκλητικά και ή απαγορευμένα και taboo. Παρόλα αυτά το αρχαίο Κείμενο του Κλαύδιου Πτολεμαίο ειναι μία χρήσιμη πηγή κατανόησης της αστρολογικής πρακτικής για το γάμο. Με σωστή διαχείριση από έναν γνώστη αστρολογίας οι πληροφορίες του Πτολεμαίου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες.

Η εξέταση των περιστάσεων που σχετίζονται με το γάμο ή τη συμβίωση του συζύγου και της συζύγου, όπως επιτρέπεται από το νόμο, ακολουθεί τις προηγούμενες λεπτομέρειες και πρέπει να πραγματοποιηθεί με την εξής μέθοδο.

Όσον αφορά τους άνδρες, πρέπει να παρατηρηθεί με ποιον τρόπο είναι διατεθειμένη η Σελήνη. Καταρχάς, αν βρεθεί στα ανατολικά τεταρτημόρια, θα προκαλέσει στους άνδρες είτε να παντρευτούν νωρίς στη ζωή τους, είτε, αφού περάσουν την ακμή τους, να παντρευτούν νέες γυναίκες· “αλλά, αν βρίσκεται σε ένα από τα δυτικά τεταρτημόρια, τότε οι άνδρες θα παντρευτούν είτε αργά στη ζωή τους, είτε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας”: και αν βρεθεί κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου και σε συνδυασμό με τον Κρόνο, τότε αρνείται εντελώς το γάμο. Δεύτερον, αν βρεθεί σε ζώδιο μονής μορφής και σε εφαρμογή μόνο με έναν από τους πλανήτες, θα κάνει τους άνδρες να παντρευτούν μόνο μία φορά· αλλά αν βρίσκεται σε ένα δίσωμο ή πολύμορφο ζώδιο ή σε εφαρμογή με πολλούς πλανήτες, θα τους κάνει να παντρευτούν πολλές φορές· και, εφόσον οι πλανήτες που δέχονται την εφαρμογή της, είτε από γειτνίαση είτε από μαρτυρία, είναι ευεργετικοί, οι άνδρες θα αποκτήσουν καλές συζύγους· αν, αντίθετα, οι εν λόγω πλανήτες είναι κακοί, οι σύζυγοι θα είναι κακοί. Για παράδειγμα, αν ο Κρόνος δεχθεί την εφαρμογή της Σελήνης, οι γυναίκες που θα παρέχει θα είναι ενοχλητικές και κακότροπες· αλλά αν την δεχθεί ο Δίας, θα είναι διακοσμητικές και οικονομικές· αν ο Άρης, θα είναι τολμηρές και αντιδραστικές· αν η Αφροδίτη, χαρούμενες, όμορφες και ευχάριστες· και αν ο Ερμής, λογικές, συνετές και έξυπνες. Επιπλέον, αν η Αφροδίτη βρεθεί συνδεδεμένη με τον Δία, τον Κρόνο ή τον Ερμή, θα κάνει τις συζύγους προνοητικές και αφοσιωμένες στους συζύγους και τα παιδιά τους· αλλά αν βρεθεί συνδεδεμένη με τον Άρη, θα είναι ευέξαπτες, ασυνεπείς και αδιάκριτες. Μέχρι αυτό το σημείο αναφορικά με τον γάμο των ανδρών.

Αλλά, στην περίπτωση των γυναικών, πρέπει να παρατηρηθεί ο Ήλιος αντί της Σελήνης. Και αν ο Ήλιος βρίσκεται στα ανατολικά τεταρτημόρια, οι γυναίκες θα παντρευτούν είτε στη νεότητά τους, είτε με άνδρες νεότερους από αυτές· αλλά, αν βρίσκεται στα δυτικά τεταρτημόρια, θα παντρευτούν είτε αργά στη ζωή τους, είτε με άνδρες που έχουν περάσει την ακμή τους και είναι προχωρημένης ηλικίας. Και αν ο Ήλιος βρίσκεται σε ζώδιο μονής μορφής ή συνδέεται μόνο με έναν ανατολικό πλανήτη, θα τις κάνει να παντρευτούν μόνο μία φορά· αλλά αν βρίσκεται σε δίσωμο ή πολύμορφο ζώδιο ή συνδέεται με πολλούς ανατολικούς πλανήτες, τότε θα τις κάνει να παντρευτούν πολλές φορές. Ο Κρόνος, όταν συνδέεται με τον Ήλιο, θα τους δώσει συζύγους σταθερούς, προσοδοφόρους και εργατικούς· ο Δίας θα τους δώσει συζύγους έντιμους και ευγενείς· ο Άρης θα δώσει αυστηρούς συζύγους χωρίς στοργή και αδιάλλακτους· η Αφροδίτη θα δώσει ευχάριστους και όμορφους συζύγους· και ο Ερμής θα δώσει συζύγους προνοητικούς και ικανούς στις δουλειές. Αλλά, αν η Αφροδίτη συνδέεται με τον Κρόνο, θα δείξει νωθρούς και δειλούς συζύγους· “αν συνδέεται με τον Δία, οι σύζυγοι θα είναι καλοί, δίκαιοι και σεμνοί·” αν με τον Άρη, βιαστικοί, ακόλαστοι και μοιχοί· και αν με τον Ερμή, θα είναι υπερβολικά επιθυμητοί για νέους ανθρώπους.

Όσον αφορά τον Ήλιο, εκείνα τα τεταρτημόρια που προηγούνται των ανατολικών και δυτικών σημείων του ζωδιακού κύκλου, και, σε σχέση με τη Σελήνη, εκείνα που μετρώνται από τη σύνοδό της και την αντίθεσή της προς τα ενδιάμεσα τεταρτημόρια, ονομάζονται ανατολικά τεταρτημόρια· τα δυτικά τεταρτημόρια, φυσικά, είναι εκείνα που βρίσκονται απέναντι από τα ανατολικά.

Όταν και οι δύο γενέθλιοι χάρτες, δηλαδή του συζύγου και της συζύγου, παρουσιάζουν τα φώτα (Ήλιο και Σελήνη) σε ευνοϊκή σχέση, δηλαδή είτε σε τρίγωνο είτε σε εξάγωνο μεταξύ τους, η συμβίωση θα είναι συνήθως διαρκής, ειδικά αν αυτή η αρμονία υπάρχει μέσω ανταλλαγής θέσεων· αλλά η διάρκειά της θα διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο, αν η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη του συζύγου αντιστοιχεί ή συμφωνεί με τον Ήλιο στον γενέθλιο χάρτη της συζύγου. Αν, όμως, οι σχετικές θέσεις των φωτών βρίσκονται σε αταίριαστα ζώδια ή σε αντίθεση ή σε τετράγωνο, η συμβίωση θα διαλυθεί γρήγορα για ασήμαντες αιτίες και θα επέλθει πλήρης χωρισμός των δύο μερών.

Και αν η σχέση των φωτών, όταν είναι σε αρμονία, δέχεται την επιρροή των ευεργετικών πλανητών, η συμβίωση θα συνεχιστεί με αξιοπρέπεια, άνεση και πλεονεκτήματα· από την άλλη πλευρά, θα γεμίσει με διαμάχες, συγκρούσεις και δυστυχία, αν οι κακοποιοί πλανήτες επηρεάζουν αυτή τη σχέση.

Ομοίως, ακόμα και αν τα φώτα δεν είναι ευνοϊκά συνδεδεμένα, αν οι ευεργετικοί πλανήτες εξακολουθούν να προσφέρουν μαρτυρία σε αυτά, η συμβίωση δεν θα καταστραφεί εντελώς ούτε θα διαλυθεί για πάντα, αλλά θα ανανεωθεί και θα αποκατασταθεί όπως πριν. Ωστόσο, αν οι κακοποιοί πλανήτες προσφέρουν μαρτυρία σε μια τέτοια δυσαρμονική διάθεση των φωτών, τότε θα λάβει χώρα η διάλυση της συμβίωσης, συνοδευόμενη από περιφρόνηση και προσβολή. Αν ο Ερμής είναι συνδεδεμένος μόνο με τους κακοποιούς πλανήτες, η διάλυση θα γίνει μέσω κάποιας δημόσιας κατηγορίας· και αν η Αφροδίτη είναι επίσης παρούσα, θα αφορά μοιχεία, μαγεία ή κάποια παρόμοια αδίκημα.

Ινστιτούτο Αστρολογίας – Μαθήματα Αστρολογίας (astroinstitute.gr)

Αστρολογικός Χάρτης: Γάμος. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος για το θέμα του Γάμου 3

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ποικιλίες στον έγγαμο βίο, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν μέσω της Αφροδίτης, του Άρη και του Κρόνου. Αν αυτοί οι πλανήτες ενεργούν σε συνδυασμό με τα φώτα, η συμβίωση θα είναι κατάλληλη, οικιακή και εγκεκριμένη από το νόμο· διότι η Αφροδίτη έχει συγγένεια τόσο με τον Άρη όσο και με τον Κρόνο: η συγγένεια της με τον Άρη συνίσταται στο γεγονός ότι έχουν την έξαρσή τους σε ζώδια που ανήκουν στην τριπλότητα του άλλου, και αυτό αφορά τους νέους και ζωηρούς ανθρώπους· η συγγένεια της με τον Κρόνο προκύπτει από τα αντίστοιχα ζώδια που κυβερνούν, τα οποία ανήκουν επίσης στην τριπλότητα του άλλου και σχετίζονται με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Επομένως, αν η Αφροδίτη βρίσκεται σε συνδυασμό με τον Άρη, θα προκαλέσει απόλυτη αγάπη και στοργή μεταξύ των συντρόφων. Και αν ο Ερμής είναι επίσης παρών, αυτή η στοργή θα γίνει δημόσια γνωστή. Αν η Αφροδίτη βρεθεί σε ζώδιο κοινό και οικείο, όπως ο Αιγόκερως ή οι Ιχθείς, τότε θα προκαλέσει γάμους μεταξύ αδελφών και συγγενών εξ αίματος· και αν η Σελήνη είναι επίσης παρούσα και το άτομο είναι άντρας, θα τον κάνει να συνδεθεί με δύο αδελφές ή άλλους κοντινούς συγγενείς· αν είναι γυναίκα, παρόμοιο συμβόλαιο θα υποδειχθεί με δύο αδελφούς ή κοντινούς συγγενείς, όταν η Αφροδίτη συνδέεται και με τον Δία.

Επιπλέον, αν η Αφροδίτη βρίσκεται με τον Κρόνο, η συμβίωση θα καθιερωθεί πλήρως με ευτυχία και σταθερότητα· και αν ο Ερμής είναι παρών μαζί τους, θα είναι προσοδοφόρα· αλλά, αν είναι παρών ο Άρης, θα είναι ασταθής, καταστροφική και επηρεασμένη από ζήλια. Και αν ο Άρης είναι διαμορφωμένος σε ίσους όρους με την Αφροδίτη, τον Κρόνο και τον Ερμή, θα προκαλέσει γάμο μεταξύ ατόμων της ίδιας ηλικίας· αλλά, αν είναι πιο ανατολικός, ο γάμος θα γίνει με νεότερο άντρα ή γυναίκα· και αν είναι πιο δυτικός, με μεγαλύτερο άτομο. Αν η Αφροδίτη και ο Κρόνος βρεθούν σε ζώδια κοινά μεταξύ τους, δηλαδή στον Αιγόκερο και στον Ζυγό, θα συναφθούν γάμοι μεταξύ ατόμων συγγενικών εξ αίματος· και όταν η συγκεκριμένη θέση εμφανίζεται στον ωροσκόπο ή στο μεσουράνημα, και η Σελήνη είναι επίσης παρούσα, οι άντρες θα συνδεθούν με τις μητέρες τους, τις θείες από τη μητέρα ή τις πεθερές τους· και οι γυναίκες με τους γιους τους, τους γιους των αδελφών τους ή τους γαμπρούς τους. Αν όμως, αντί της Σελήνης, ο Ήλιος είναι σε συνδυασμό με την εν λόγω θέση, και ειδικά αν οι πλανήτες βρίσκονται στα δυτικά, τότε οι άντρες θα συνδεθούν με τις κόρες τους ή τις συζύγους των γιων τους· και οι γυναίκες με τους πατέρες τους, τους θείους τους από την πλευρά του πατέρα ή με τους συζύγους των κόρων τους.

Όταν οι προαναφερθείσες διαμορφώσεις, αν και δεν βρίσκονται σε ζώδια που σχετίζονται μεταξύ τους, εμφανίζονται σε θηλυκά μέρη, θα προκαλέσουν στους ανθρώπους ακολασία, επιθυμία και αναισχυντία· για παράδειγμα, όταν βρίσκονται στα πρόσθια και οπίσθια μέρη του Κριού, κοντά στις Υάδες του Ταύρου, γύρω από την υδρία του Υδροχόου, στα οπίσθια μέρη του Λέοντα και στο πρόσωπο του Αιγόκερου. Και αν οι προαναφερθέντες πλανήτες, η Αφροδίτη και ο Κρόνος, βρεθούν τοποθετημένοι σε γωνίες, τότε, αν τοποθετηθούν στις δύο πρώτες γωνίες, την ανατολική και τη νότια, θα προκαλέσουν πλήρη αποκάλυψη των παθών και δημόσιο σχολιασμό αυτών· αλλά, αν τοποθετηθούν στις δύο τελευταίες γωνίες, τη δυτική και τη βόρεια, θα προκαλέσουν ευνουχισμό ή αδυναμία τεκνοποίησης και έλλειψη των φυσικών δυνατοτήτων του σώματος.

Τα πάθη που ενδέχεται να λειτουργούν στους άνδρες πρέπει να εξεταστούν μέσω της παρατήρησης του Άρη. Αν αποσπαστεί από την Αφροδίτη και τον Κρόνο, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζεται από τη μαρτυρία του Δία, θα κάνει τους άνδρες αγνούς και σεμνούς στη σεξουαλική τους συμπεριφορά, προσανατολισμένους μόνο σε φυσικές πρακτικές. Αν συνδεθεί μόνο με τον Κρόνο, θα τους κάνει ψυχρούς και αδιάφορους. Ωστόσο, αν η Αφροδίτη και ο Δίας συνδεθούν με τον Άρη και τον Κρόνο, οι άνδρες θα διεγείρονται εύκολα και θα έχουν έντονες επιθυμίες, αλλά θα συγκρατούνται για να αποφύγουν την ατίμωση. Αν ο Κρόνος απουσιάζει και ο Άρης βρίσκεται μόνος με την Αφροδίτη, ή ακόμη και αν ο Δίας είναι παρών, οι άνδρες θα γίνουν εξαιρετικά ακόλαστοι και θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους με κάθε τρόπο.

Επιπλέον, αν η Αφροδίτη βρεθεί σε πιο δυτική θέση, οι άντρες θα συνδεθούν με γυναίκες χαμηλής κοινωνικής τάξης, υπηρέτριες και αλλοδαπές ή περιπλανώμενες· αλλά αν ο Άρης βρίσκεται σε πιο δυτική θέση, θα συνδεθούν με γυναίκες υψηλής κοινωνικής τάξης ή με παντρεμένες γυναίκες που ζουν υπό την προστασία των ανδρών τους.

Ινστιτούτο Αστρολογίας – Μαθήματα Αστρολογίας (astroinstitute.gr)

Αστρολογικός Χάρτης: Γάμος. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος για το θέμα του Γάμου 5

Στην περίπτωση των γυναικών, απαιτείται προσοχή στην Αφροδίτη· γιατί, αν αυτή είναι συνδεδεμένη με τον Δία ή με τον Ερμή, θα κάνει τις γυναίκες εγκρατείς και αγνές στη σεξουαλική τους συμπεριφορά· ωστόσο, όταν συνδέεται με τον Ερμή, αν ο Κρόνος δεν είναι επίσης παρών, θα τις κάνει εύκολα επιρρεπείς στην επιθυμία· αν και θα ελέγχουν τις επιθυμίες τους και θα αποφεύγουν την ατίμωση. Αλλά, αν η Αφροδίτη είναι συνδεδεμένη ή σε συνδυασμό μόνο με τον Άρη, θα κάνει τις γυναίκες ακόλαστες και γεμάτες επιθυμία· και αν σε αυτόν τον συνδυασμό εμφανιστεί επίσης ο Δίας, και ο Άρης είναι κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου, τότε οι γυναίκες θα συνάψουν σχέσεις με υπηρέτες και άτομα κατώτερης κοινωνικής τάξης, ή με αλλοδαπούς ή περιπλανώμενους· αν όμως συμβεί η Αφροδίτη να βρίσκεται κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου, τότε θα συνδεθούν με ανώτερους ή αφεντικά τους. Επιπλέον, αν οι πλανήτες βρίσκονται σε θηλυκά ζώδια ή σε θηλυκή διαμόρφωση, οι γυναίκες θα είναι ικανοποιημένες μόνο με τις παθητικές τους ικανότητες.

Ο Κρόνος, όταν βρίσκεται σε συνδυασμό με τέτοιες θέσεις όπως αυτές που περιγράφηκαν, τείνει να προκαλεί μεγαλύτερη ακολασία· ο Δίας, περισσότερη σεμνότητα· και ο Ερμής, μεγαλύτερη δημοσιότητα και αστάθεια.

Τα περισσότερα κριτίρια σε μορφή bullets για να έχετε έναν έλεγχο της πληροφορίας.

Εξέταση του γάμου για τους άνδρες:

  • Θέση της Σελήνης:
    • Ανατολικά τεταρτημόρια: Πρόωρος γάμος ή γάμος με νεότερες γυναίκες μετά την ακμή τους.
    • Δυτικά τεταρτημόρια: Καθυστερημένος γάμος ή γάμος με μεγαλύτερες γυναίκες.
    • Κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου και σε συνδυασμό με τον Κρόνο: Άρνηση του γάμου.
  • Σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη:
    • Μονής μορφής ζώδιο και εφαρμογή μόνο με έναν πλανήτη: Ο άντρας θα παντρευτεί μία φορά.
    • Δίσωμο ή πολύμορφο ζώδιο ή εφαρμογή με πολλούς πλανήτες: Ο άντρας θα παντρευτεί πολλές φορές.
  • Σχέση της Σελήνης με άλλους πλανήτες:
    • Ευεργετικοί πλανήτες: Ο άντρας θα έχει καλή σύζυγο.
    • Κακοποιοί πλανήτες: Ο άντρας θα έχει κακή σύζυγο.
    • Κρόνος: Η σύζυγος θα είναι ενοχλητική και κακότροπη.
    • Δίας: Η σύζυγος θα είναι κομψή και οικονομική.
    • Άρης: Η σύζυγος θα είναι τολμηρή και αντιδραστική.
    • Αφροδίτη: Η σύζυγος θα είναι χαρούμενη, όμορφη και ευχάριστη.
    • Ερμής: Η σύζυγος θα είναι λογική, συνετή και έξυπνη.
  • Θέση της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες:
    • Αφροδίτη + Δίας, Κρόνος ή Ερμής: Η σύζυγος θα είναι προνοητική και αφοσιωμένη.
    • Αφροδίτη + Άρης: Η σύζυγος θα είναι ευέξαπτη, ασυνεπής και αδιάκριτη.

Εξέταση του γάμου για τις γυναίκες:

  • Θέση του Ήλιου:
    • Ανατολικά τεταρτημόρια: Πρόωρος γάμος ή γάμος με νεότερους άντρες.
    • Δυτικά τεταρτημόρια: Καθυστερημένος γάμος ή γάμος με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ήλιος:
    • Μονής μορφής ζώδιο ή συνδεδεμένος με έναν ανατολικό πλανήτη: Η γυναίκα θα παντρευτεί μία φορά.
    • Δίσωμο ή πολύμορφο ζώδιο ή συνδεδεμένος με πολλούς πλανήτες: Η γυναίκα θα παντρευτεί πολλές φορές.
  • Σχέση του Ήλιου με άλλους πλανήτες:
    • Κρόνος: Ο σύζυγος θα είναι σταθερός, προσοδοφόρος και εργατικός.
    • Δίας: Ο σύζυγος θα είναι έντιμος και ευγενής.
    • Άρης: Ο σύζυγος θα είναι αυστηρός και αδιάλλακτος.
    • Αφροδίτη: Ο σύζυγος θα είναι ευχάριστος και όμορφος.
    • Ερμής: Ο σύζυγος θα είναι προνοητικός και ικανός.
  • Θέση της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες:
    • Αφροδίτη + Κρόνος: Ο σύζυγος θα είναι νωθρός και δειλός.
    • Αφροδίτη + Δίας: Ο σύζυγος θα είναι καλός, δίκαιος και σεμνός.
    • Αφροδίτη + Άρης: Ο σύζυγος θα είναι βιαστικός, ακόλαστος και μοιχός.
    • Αφροδίτη + Ερμής: Ο σύζυγος θα είναι υπερβολικά επιθυμητός στους νέους ανθρώπους.

Αρμονία μεταξύ γενέθλιων χαρτών συζύγου και συζύγου:

  • Φώτα (Ήλιος και Σελήνη) σε τρίγωνο ή εξάγωνο: Διαρκής συμβίωση.
  • Φώτα σε αντίθεση ή τετράγωνο: Γρήγορη διάλυση της συμβίωσης.
  • Ευεργετικοί πλανήτες επηρεάζουν τα φώτα: Η συμβίωση θα είναι άνετη και με πλεονεκτήματα.
  • Κακοποιοί πλανήτες επηρεάζουν τα φώτα: Συμβίωση γεμάτη συγκρούσεις και δυστυχία.
  • Ερμής μόνος με κακοποιούς πλανήτες: Δημόσια διάλυση της συμβίωσης.
  • Αφροδίτη παρούσα: Η διάλυση θα αφορά μοιχεία ή άλλες παρόμοιες αιτίες.

Άλλες επιρροές στη συζυγική ζωή:

  • Αφροδίτη, Άρης και Κρόνος σε συνδυασμό με τα φώτα:
    • Η συμβίωση θα είναι νόμιμη, κατάλληλη και οικιακή.
  • Αφροδίτη σε συνδυασμό με τον Άρη:
    • Προκαλεί έντονη αγάπη και στοργή μεταξύ των συντρόφων.
    • Αν είναι παρών και ο Ερμής, η στοργή αυτή θα γίνει δημόσια γνωστή.
  • Αφροδίτη σε ζώδιο όπως Αιγόκερως ή Ιχθύες:
    • Θα προκαλέσει γάμους μεταξύ αδελφών ή κοντινών συγγενών.
    • Αν είναι παρούσα και η Σελήνη και αφορά άντρα, θα υπάρξει ένωση με δύο αδελφές ή άλλους συγγενείς.
    • Αν αφορά γυναίκα, παρόμοια ένωση θα συμβεί με δύο αδελφούς ή κοντινούς συγγενείς.
  • Αφροδίτη σε συνδυασμό με τον Δία:
    • Υποδεικνύει γάμο με δύο συγγενείς όταν αφορά δύο άτομα του ίδιου φύλου.
  • Αφροδίτη σε συνδυασμό με τον Κρόνο:
    • Εγγυάται μια σταθερή και ευτυχισμένη συμβίωση.
    • Αν είναι παρών και ο Ερμής, η συμβίωση θα είναι προσοδοφόρα.
    • Αν είναι παρών ο Άρης, η συμβίωση θα είναι ασταθής και γεμάτη ζήλια.
  • Άρης σε σχέση με την Αφροδίτη, τον Κρόνο και τον Ερμή:
    • Προκαλεί γάμους μεταξύ ατόμων της ίδιας ηλικίας.
    • Άρης πιο ανατολικός: Γάμος με νεότερο άτομο.
    • Άρης πιο δυτικός: Γάμος με μεγαλύτερο άτομο.
  • Αφροδίτη και Κρόνος σε ζώδια όπως Αιγόκερως και Ζυγός:
    • Προκαλούν γάμους μεταξύ συγγενών.
    • Αν η συγκεκριμένη θέση είναι στον ωροσκόπο ή στο μεσουράνημα, και η Σελήνη είναι παρούσα:
      • Οι άντρες θα συνδεθούν με μητέρες, θείες ή πεθερές.
      • Οι γυναίκες θα συνδεθούν με γιους, γιους των αδελφών ή γαμπρούς.
    • Ήλιος σε συνδυασμό αντί της Σελήνης: Οι άντρες θα συνδεθούν με τις κόρες τους ή τις συζύγους των γιων τους· οι γυναίκες με τους πατέρες τους ή τους συζύγους των κόρων τους.
  • Οι διαμορφώσεις αυτές στα θηλυκά ζώδια (π.χ. Ταύρος, Ιχθύες):
    • Προκαλούν ακολασία, επιθυμία και αναισχυντία.
    • Για παράδειγμα, όταν οι θέσεις είναι στα οπίσθια μέρη του Κριού ή στον Ταύρο.

Δημόσια αποκάλυψη παθών:

  • Αφροδίτη και Κρόνος σε γωνίες (ανατολική ή νότια):
    • Προκαλούν πλήρη αποκάλυψη των παθών και δημόσιο σχολιασμό.
  • Αφροδίτη και Κρόνος σε δυτικές ή βόρειες γωνίες:
    • Προκαλούν ευνουχισμό, αδυναμία τεκνοποίησης και έλλειψη φυσικών δυνατοτήτων του σώματος.

Πάθη στους άνδρες:

  • Παρατήρηση του Άρη:
    • Αποσπασμένος από Αφροδίτη και Κρόνο, υποστηριζόμενος από τον Δία: Οι άντρες θα είναι σεμνοί στη σεξουαλική τους συμπεριφορά.
    • Σε συνδυασμό μόνο με τον Κρόνο: Οι άντρες θα είναι ψυχροί και αδιάφοροι.
    • Άρης και Αφροδίτη σε συνδυασμό χωρίς Κρόνο: Οι άντρες θα είναι ακόλαστοι και θα ικανοποιούν τις επιθυμίες τους με κάθε τρόπο.
  • Αφροδίτη σε πιο δυτική θέση: Σχέσεις με γυναίκες χαμηλής κοινωνικής τάξης, υπηρέτριες ή αλλοδαπές.
  • Άρης σε πιο δυτική θέση: Σχέσεις με γυναίκες υψηλής κοινωνικής τάξης ή παντρεμένες γυναίκες.

Πάθη στις γυναίκες:

  • Παρατήρηση της Αφροδίτης:
    • Σε συνδυασμό με τον Δία ή τον Ερμή: Οι γυναίκες θα είναι εγκρατείς και αγνές στη σεξουαλική τους συμπεριφορά.
    • Αφροδίτη σε συνδυασμό με τον Ερμή και χωρίς Κρόνο: Οι γυναίκες θα έχουν έντονη επιθυμία αλλά θα ελέγχουν τις επιθυμίες τους για να αποφύγουν την ατίμωση.
    • Αφροδίτη σε συνδυασμό με τον Άρη: Οι γυναίκες θα είναι ακόλαστες και γεμάτες επιθυμία.
    • Παρουσία του Δία, με τον Άρη κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου: Οι γυναίκες θα συνάψουν σχέσεις με υπηρέτες, άτομα κατώτερης κοινωνικής τάξης ή αλλοδαπούς.
    • Αν η Αφροδίτη είναι κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου: Οι σχέσεις θα είναι με ανώτερους ή αφεντικά.

Επίδραση του Κρόνου, Δία και Ερμή:

  • Κρόνος: Αυξάνει την ακολασία.
  • Δίας: Προωθεί τη σεμνότητα.
  • Ερμής: Δημιουργεί μεγαλύτερη δημοσιότητα και αστάθεια.

Τα 60 όρια των Ζωδίων και η ερμηνεία τους κατά τον Vettius Valens – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Αστρολογία, Γάμος, Αστρολογικός χάρτης, Πτολεμαίος, Τετράβιβλος, Σχέσεις, Οίκοι, Πλανητικές επιρροές, Συμβατότητα, Αστρολογική πρόβλεψη