Η Διέλευση του Κρόνου από τους 12 οίκους.

Η Διέλευση του Κρόνου από τους 12 οίκους.

Η θέση του Κρόνου κατά την διέλευση του από το ωροσκόπιο σου, δείχνει σε ποιο τομέα κάθε δυόμιση χρόνια θα δοκιμαστείς.

Ωστόσο κάθε επτά και δεκατέσσερα χρόνια (με τετράγωνα και αντιθέσεις)η παρουσία του είναι ακόμα πιο σκληρή. Τότε δεν έρχεται να σε δοκιμάσει αλλά να σε κρίνει. Σου επιβάλλει την τιμωρία του αμείλικτα και σε περιορίζει, ξεκαθαρίζει καταστάσεις .

Όχι βέβαια, ο Κρόνος δεν είναι κακοποιός, είναι ο δίκαιος κριτής, είναι ο νόμος, η ιεραρχία, η τάξη, η καταξίωση, η νομιμοποίηση, η επισημοποίηση, η καθιέρωση. Αντιπροσωπεύει την αρχή της μάθησης. Ένα μάθημα που μαθαίνετε μέσω του Κρόνου δεν θα το ξεχάσετε ποτέ!

Η διέλευση του από κάθε ζώδιο διαρκεί δυόμισι χρόνια. Κάθε οκτώ μήνες έχει μια φαινομενική ανάδρομη κίνηση που διαρκεί 4-5 μήνες.

Αν μια όψη τύχει να συν πέσει με την αλλαγή της κίνησης του, τότε μπορεί να επαναληφθεί τρεις φορές με τη δεύτερη και τρίτη προσέγγιση να είναι οι συνέπειες πιο οδυνηρές, προκαλώντας  πραγματικό πόνο.

Από την Ερατώ Δραγανίδου

<strong>Η Διέλευση του Κρόνου από τους 12 οίκους.</strong> 3

Διέλευση Κρόνου στον 1ο οίκο.

Η διέλευση του Κρόνου από τον πρώτο οίκο πρωταρχικά σημαίνει μια αρχή εσωτερικής ανάπτυξης. Αποκτάς πολλές ευθύνες αλλά και πολλές εμπειρίες. Θα πρέπει να ασχοληθείς με ειδικά θέματα τα οποία στην διεκπεραίωση τους δεν θα ναι τόσο εύκολα. Πρόσεχέ μην ξοδέψεις όλη σου την ενέργεια και δεν μπορέσεις να τα ολοκληρώσεις .Επίσης προσοχή στην υγεία σου.

Διέλευση Κρόνου στον 2ο οίκο.

Συνήθως  η διέλευση του Κρόνου από τον οίκο των οικονομικών και των αξιών θεωρείται ότι δημιουργεί οικονομικά προβλήματα ,στέρηση και φτώχεια. Όχι όμως μόνο αυτά. Οι αξίες αντανακλούν σε ό,τι ιεραρχικά έχεις τοποθετήσει στην ζωή σου.

Αν το οικονομικό κομμάτι  είναι αυτό που σε απασχολεί σε πρώτο βαθμό τότε ναι ,θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες εκεί. Αν όμως οι ηθικές και πνευματικές αξίες παίζουν  πρωταρχικό ρόλο για σένα και όχι οι υλικές τότε θα υποχρεωθείς να ανακαλύψεις  τις πραγματικές σου ανάγκες οι οποίες νόμιζες ότι είναι πολύ διαφορετικές μέχρι τώρα.

Στα δυόμισι χρόνια λοιπόν που θα μείνει ο Κρόνος στον οίκο των υλικών κτήσεων και των αξιών πρέπει να μάθεις να κάνεις σωστή διαχείριση.

Διέλευση Κρόνου στον 3ο οίκο.

Η διέλευση του Κρόνου από τον τρίτο οίκο ανασυγκροτεί την σκέψη σου και την καθημερινότητά σου. Θα σου επιβάλλει ένα άλλο τρόπο επικοινωνίας με το περιβάλλον σου που ενδεχομένως  να είναι δύσκολα αποδεκτός .

Αδέλφια, ξαδέλφια, γείτονες, συμμαθητές και δάσκαλοι θα πάρουν την ανάλογη θέση στην καθημερινότητά σου μετά από πολύ σοβαρή αξιολόγηση. Προσοχή στα ταξίδια! Ίσως και εκεί να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και καθυστερήσεις.

Διέλευση Κρόνου στον 4ο οίκο.

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες διελεύσεις του Κρόνου. Μπορεί να δημιουργήσει από μια μικρή αποδιοργάνωση της οικογενειακής σου ζωής έως και ανακατάταξη των  οικογενειακών σου σχέσεων. Μια ανακαίνιση, μια επισκευή ακόμα και μια εμπλοκή στο αδιευκρίνιστο μέχρι τώρα ιδιοκτησιακό καθεστώς του σπιτιού σου είναι πολύ πιθανό να συμβούν. Βέβαια όλες αυτές οι καταστάσεις δεν δημιουργηθήκαν τώρα. Αφορούν το παρελθόν που τώρα όμως ο Κρόνος δημιουργεί ένα εκ βάθρων ξεκαθάρισμα  και μια οριστική  τακτοποίηση.

Μια ακόμα  υποχρέωση είναι δυνατόν να δημιουργηθεί με την παραπάνω διέλευση. Φροντίδα για  τους γονείς σου ή για κάποιο υπερήλικο άτομο του οικογενειακού σου περιβάλλοντος.

Διέλευση Κρόνου στον 5ο οίκο.

Παρ’ όλο που ο πέμπτος είναι οίκος της χαράς και της ευχαρίστησης, η διέλευσή του Κρόνου εδώ, σημειοδοτεί αύξηση τω ευθυνών σε θέματα παιδιών, σκληρή δουλειά σε θέματα που εκφράζονται μέσω του πέμπτου οίκου. Οι ελεύθεροι ίσως κάνετε σχέση μ’ ένα μεγαλύτερο άτομο ή να δημιουργήσετε μια σοβαρή σχέση, ή ακόμα όταν δεν σας ικανοποιεί η ερωτική σας ζωή να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε άλλες πιο δημιουργικές ασχολίες. Προσοχή !!!! Με Κρόνο στον πέμπτο οίκο δεν ρισκάρουμε.

Διέλευση Κρόνου στον 6ο οίκο.

Η είσοδος του Κρόνου στον έκτο οίκο θεωρείται αρκετά κρίσιμη διότι ο τομέας αυτός σχετίζεται με υπαρξιακές αναζητήσεις, τις συνθήκες εργασίας και βέβαια την υγεία. Στην καθημερινότητα σου οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες, όπως επίσης και η πίεση στην εργασία. Μεγαλύτερη και η κούραση χωρίς όμως ανταποδοτικά οφέλη. Είναι μια περίοδος μεγάλης ψυχικής και σωματικής κόπωσης που ίσως οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Διέλευση Κρόνου στον 7ο οίκο.

Η διέλευση του Κρόνου από δω έρχεται να κορυφώσει κάποιες προσπάθειες αναδιοργάνωσης σε καταστάσεις που ξεκίνησαν πριν 14 χρόνια, που τώρα δεν αφορούν εσάς προσωπικά αλλά τον σύντροφο σας, κάποιο συνεργάτη σας η συνάδελφο σας.

Μ’ αυτή την διέλευση θα διαπιστώσετε ότι οι απαιτήσεις των άλλων θα αυξηθούν, στις συνεργασίες σας θα υπάρξουν δυσκολίες και ίσως ένας χωρισμός θα κλονίσει μια σοβαρή σχέση. Ο Κρόνος πρέπει να ξέρετε ότι δεν χαλάει κάτι που είναι δομημένο σε γερές βάσεις, αλλά αυτή τη διέλευση καταστρέφει ότι είναι σαθρό. Αυτό που θα πρέπει να επανεξετάσεις είναι οι διαπροσωπικές σου σχέσεις  και οι συμφωνίες που έχεις κάνει γενικότερα. Δεν έχει σημασία το είδος αλλά κατά πόσο αυτές τηρήθηκαν. Αυτή λοιπόν είναι η δοκιμασία που θα κληθείς ν’ αντιμετωπίσεις.

Διέλευση Κρόνου στον 8ο οίκο.

Οικονομικούς  περιορισμούς εξαρτώμενους από άλλους θα σας επιβάλλει ο Κρόνος με την διέλευση του από το όγδοο οίκο. Μείωση των εσόδων που αφορούν τον σύντροφο, δανειακές υποχρεώσεις που αφορούν τον σύντροφο και σε επιβαρύνουν. Ακόμα μια καθυστέρηση σε μα χρηματοδότηση που περίμενες ή μείωση του ποσού που είχες αρχικά υπολογίσει ή ακόμα να χάσεις την δυνατότητα να πάρεις το δάνειο γιατί δεν πληροίς τις  προϋποθέσεις.

Διέλευση Κρόνου στον 9ο οίκο.

Ο ένατος οίκος σχετίζεται με τον νόμο, τα ταξίδια κυρίως μακρινά και την υψηλή συνειδητότητα. Η διέλευση λοιπόν του Κρόνου από δω ίσως να σχετίζεται με νομικές δυσκολίες, καθυστερήσεις  και προβληματισμούς σ’ αυτά τα θέματα. Θα σου δημιουργηθούν όμως εμπειρίες, τις οποίες θα αξιοποιήσεις κατάλληλα όταν περάσει ο Κρόνος στον επόμενο οίκο.

Διέλευση Κρόνου στον 10ο οίκο.

 Με την είσοδο του Κρόνου στον δέκατο οίκο αρχίζει η περίοδος συγκομιδής μετά από προσπάθειες  είκοσι έως είκοσι πέντε χρόνων περίπου. Αν δούλεψες έντιμα  με ζήλο και ήθος θα ανταμειφθείς. Περίμενε μια προαγωγή στην δουλειά σου η καταξίωση στο ευθύτερο κοινωνικό σου περιβάλλον. Αν όμως δεν δραστηριοποιήθηκες σωστά μέχρι τώρα  μάλλον θα έρθεις αντιμέτωπος  με ολέθριες και οδυνηρές καταστάσεις. Διότι αυτός είναι ο Κρόνος, ανταμείβει τις προσπάθειές σου αναλόγως.

Διέλευση Κρόνου στον 11ο οίκο.

Ο ενδέκατος οίκος σχετίζεται με υψηλούς στόχους, ελπίδες και ιδανικά. Μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να ξεκαθαρίσεις την ήρα από το στάρι σε επίπεδο φίλων, ή να αποχωρίσεις από συλλογικές συμμετοχές εξ’ αιτίας κάποιας διαφωνίας. Επίσης ίσως αυτή την περίοδο αισθανθείς να σε έλκουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από τα οποία θα αποκομίσεις γνώση και σοφία.

Διέλευση Κρόνου στον 12ο οίκο.

Οπωσδήποτε είναι μια περίοδος απαισιοδοξίας φόβου και περιορισμού. Ο  Κρόνος θα σε αναγκάσει να κλείσεις όσα θέματα έχεις αφήσει ανοιχτά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Πολλοί άνθρωποι μ’ αυτή την διέλευση νιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι. Όμως δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι. Μην ξεχνάς ότι αυτή η διέλευση είναι το τέλος ενός Κρόνιου κύκλου και η προετοιμασία σου για ένα καινούργιο,  στη διάρκεια του οποίου θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις κάτι σε πιο γερές βάσεις.