Η Δήμητρα στα 12 ζώδια: Με πόση αγάπη και σωστή “τροφή” μεγαλώσαμε!

Η Δήμητρα στα 12 ζώδια: Με πόση αγάπη και σωστή “τροφή” μεγαλώσαμε

Η Δήμητρα, θεά της γεωργίας και της γονιμότητας, έχει μεγάλη αστρολογική σημασία και μπορεί να δώσει φως σε πολλούς τομείς της προσωπικότητας και στις αλληλεπιδράσεις κάποιου με άλλους. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει την προέλευση της Δήμητρας, την επιρροή της στα 12 ζώδια και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να αποκτήσετε μια εικόνα για τη δική σας προσωπικότητα καθώς και για τα χαρακτηριστικά των άλλων γύρω σας.

Μια επισκόπηση του αστεροειδούς Δήμητρα και του ρόλου της στην αστρολογία
Η Δήμητρα, θεωρείται συχνά ως σημάδι της εγγενούς μας ικανότητας να αναθρέφουμε και να εκφράσουμε τα μητρικά μας ένστικτα . Η Δήμητρα, αποκαλύπτει την προσωπικότητά μας και το πώς συνδεόμαστε με τους άλλους.

Η Δήμητρα μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεταφορά για τη δική μας ανατροφή, μητρική φύση, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Αυτό μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες μας, καθώς και τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις στο περιβάλλον μας. Η Δήμητρα, θεά της γονιμότητας και της αφθονίας, μπορεί να παρέχει μια εικόνα για τα εσωτερικά μας κίνητρα και τη δυναμική των κοινωνικών μας συνδέσεων.

Η Δήμητρα αντιπροσωπεύει επίσης τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του φυσικού τους περιβάλλοντος. Αποκαλύπτει πολλά για το πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν το φυσικό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την απόκτηση εικόνας για τις δικές του συνήθειες και πρότυπα συμπεριφοράς, καθώς και για τις αλληλεπιδράσεις με τους άλλους.

Δύο είναι οι Βασικές θεωρίες για τη Δήμητρα

  1. Αρχετυπική: Με βάση αυτή Η Δήμητρα συνδέεται με το μύθο της και είναι ένας αστεροειδής που θα μας δώσει στοιχεία για τη μητρότητα, ανατροφή, συναισθηματική και κυρίως υλική υποστήριξη που είχαμε μικρή και για το κόσμο που γαλουχηθήκαμε
  2. Κατά Rudyar: Σύμφωνα με τον Dane Rudyar η Δήμητρα είναι στη ζώνη των αστεροειδών και αυτό σημαίνει οτι είναι μία γέφυρα ανάμεσα στον Άρη και στον Δία δηλαδή το αναγκαίο στάδιο για να μπορέσει το ζώο να γίνει φιλοσοφημένος άνθρωπος.

Εμείς σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τη 1η θεώρηση και σε άλλο άρθρο θα ασχοληθούμε με τη 2η!

Δήμητρα και η Μυθολογία της!
Η Δήμητρα, η θεά που θεωρείται ως μητέρα της Περσεφόνης, έχουν μια μακρά μυθική σχέση. Η Δήμητρα ήταν η ελληνική θεά της γεωργίας και της γονιμότητας και χρησιμοποιείται συχνά για να αναπαραστήσει την κυκλική πτυχή της ζωής. Η Δήμητρα θρηνούσε για την απαγωγή της κόρης της Περσεφόνης από τον Άδη και για την απουσία της στον κάτω κόσμο.

Ο Άδης απήγαγε και την κόρη της, Περσεφόνη, και την πήγε στον κάτω κόσμο μαζί του. Ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης, που συνδέεται περίπλοκα με τον Άδη, θεωρείται συνήθως ως μεταφορά για τον αναπόφευκτο κύκλο ζωής και θανάτου αλλά και την εναλλαγή των εποχών!

Η Δήμητρα συνδέθηκε επίσης στενά με τα Ελευσίνια Μυστήρια, που τιμούσε τη Δήμητρα αλλά και το Διόνυσο. Αυτή η λατρεία είχε σκοπό να διδάξει τα άτομα για το νόημα της ζωής και του θανάτου, εκτός από το να τα φέρει πιο κοντά στους θεούς. Ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της λατρείας για αυτό και ο Αστεροειδής Δήμητρα έχει και βαθύτερα νοήματα που δεν θα αναλύσουμε όμως στο παρόν άρθρο!

Η Δήμητρα στα 12 ζώδια: Με πόση αγάπη και σωστή "τροφή" μεγαλώσαμε! 3
3D render of the planet Ceres

Η επιρροή της Δήμητρας στα δώδεκα αστρολογικά ζώδια
Η επιρροή της Δήμητρας μπορεί να φανεί σε καθένα από τα 12 ζώδια με διαφορετικό τρόπο.

Η Δήμητρα μπορεί να μετριάσει τη φλογερή, αυτοδύναμη στάση στον Κριού και να αναδείξει την πιο ήπια, πιο μητρική πλευρά του ζωδίου. Κάνοντας ένα άτομο μαχητικό για αυτούς που αγαπά και προστατευτικό συνάμα χωρίς να βγάζει βία η βιασύνη. Αυτή η Θέση ξυπνά οικογενειακές ταραχές και πιέσεις.

Η Δήμητρα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που γεννήθηκαν με τη Δήμητρα στο ζώδιο του Ταύρου, να διακριθούν για τη στιβαρότητα και την αφθονία τους, καθώς και στην υλοποίηση των στόχων και των δυνατοτήτων τους. Πολύ καλή για ανάπτυξη και επιτυχία αυτή η θέση!

Οι Δίδυμοι διακρίνονται για την ευφυΐα και τις ομιλητικές τους ικανότητες. Η Δήμητρα στο ζώδιο αυτό μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω γνώση και εκμάθηση για τη βοήθεια άλλων ανθρώπων και μέσα απο τη γνώση να απελευθερώσει ανθρώπους.

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που διακρίνεται για το συναισθηματικό του βάθος και την ευαισθησία του και με τη βοήθεια της Δήμητρας όταν είναι σε αυτό το ζώδιο κάποιος μπορεί να αξιοποιήσει και να διοχετεύσει αυτά τα ταλέντα με εποικοδομητικούς τρόπους.

Η Δήμητρα μπορεί να αναδείξει την πιο θετική πλευρά στο Λέοντα, κάνοντάς το στο κόσμο πιο ευαίσθητο στις ανάγκες των άλλων γύρω τους, ενισχύοντας τη φήμη του ζωδίου για ηγεσία και καινοτομία άρα και πετυχαίνοντας πράγματα!

Η Δήμητρα μπορεί να τονώσει την επιμελή και τακτική πλευρά των Παρθένων, καθιστώντας τους πιο παραγωγικούς στις επιδιώξεις τους. Οι Παρθένοι διακρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους και τη σχολαστικότητα τους, την οποία η Δήμητρα μπορεί να τους βοηθήσει να επιτύχουν. Η θέση λοιπόν της Δήμητρας εκεί ενισχύει όλα τα παραπάνω.

Η Δήμητρα μπορεί να βοηθήσει στον Ζυγό τη ζωή σας να γίνει πιο ισορροπημένη και ειρηνική, κάνοντάς σας να γνωρίσετε καλύτερα τις δικές σας και τις ανάγκες των άλλων.

Η Δήμητρα μπορεί να ξυπνήσει τη φλογερή πλευρά του Σκορπιού και να τους κάνει πιο ευαίσθητους στα δικά τους συναισθήματα και στα συναισθήματα των άλλων όταν βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο! Συνήθως η θέση αυτή βγάζει παθιασμένες σχέσεις αλλά και οικογενειακές αναταραχές.

Η Δήμητρα στον Τοξότη σας κάνει να είσθε πιο περίεργοι και περιπετειώδεις, καθώς και να είσθε πιο ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων ιδιαίτερα τις ανάγκες για ελευθερία.

Η Δήμητρα μπορεί να βοηθήσει στον Αιγόκερω να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του ένα άτομο για να επιτύχει επαγγελματικά και να συνειδητοποιήσει περισσότερο τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω του μιας και το ζώδιο συνήθως είναι συναισθηματικά πιεσμένο. Σε έναν χάρτη η Δήμητρα στο ζώδιο του Αιγόκερω δείχνει δύσκολα χρόνια ανατροφής σε μικρή ηλικία.

Η Δήμητρα μπορεί να βοηθήσει στον Υδροχόο τη ζωή σας να γίνεται πιο ευαίσθητοι, καθώς και οι άνθρωποι με αυτή τη θέση μπορούν να εκφράσουν εύκολα τη δημιουργική και προοδευτική πλευρά τους. Στον Υδροχόο επίσης αυτή η θέση δηλώνει συναισθηματική η και υλική φτώχεια στα πρώτα χρόνια.

Η Δήμητρα μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα στους Ιχθείς, καθώς και να εκπαιδεύσει όποιον την έχει εκεί να είναι πιο προσεκτικός στις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων χωρίς όμως να θυσιάζονται χωρίς λόγο!. Θεωρείται μία θέση συναισθηματικής πληρότητας!

Η Δήμητρα γενικά στο Κριό – Σκορπιό – Αιγόκερω και Υδροχόο θεωρείτε μία κακή θέση όπου μπορεί να παρουσιάσει κάποιος σημαντικά προβλήματα στην οικογένεια και να δημιουργηθούν αποστασιοποιήσεις. Στα ζώδια του Ταύρου – Καρκίνου – Ιχθύ και Ζυγού θεωρείται απο τις καλύτερες θέσεις. Στα Τοξότη θεωρείται δοτική αλλά οχι τόσο προστατευτική ενώ στο Δίδυμο και στη Παρθένο δίνει σημαντικές δεξιότητες αλλά έχει συναισθηματικά κενά!

Όπως πάντα στον 1ο – 4ο – 5ο και 9ο οίκο η Δήμητρα θεωρείται σε καλή θέση ενώ στον 6ο – 8ο – 10ο και 12ο οίκο δημιουργεί προβλήματα στο άτομο!

Δήμητρα και διατροφικά προβλήματα!

Τέλος θα πρέπει να πούμε οτι έχει παρατηρηθεί οτι η Δήμητρα σε δύσκολες όψεις , ζώδια και οίκους δείχνει κακή διατροφή η οποία δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα μας και στην ευεξία μας. Οπότε μία δύσκολη Δήμητρα μπορεί να δείχνει οτι δεν έχουμε μάθει να τρώμε σωστά γιατί δεν μας έδειξαν πως να τρώμε σωστά και πως να φροντίζουμε το σώμα μας (ιδιαίτερα σε δύσκολες όψεις με Σελήνη , Ερμή και Κρόνο).