Η Σελήνη στα 12 ζώδια.

Η Σελήνη στα 12 ζώδια.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα, τα ένστικτά και την θηλυκή πλευρά μας. Είναι οι ανάγκες και οι φοβίες μας,  η ψυχή και το υποσυνείδητο μας, οι αντιδράσεις και οι πραγματικές, συναισθηματικές μας ανάγκες. Δείχνει την  στάση μας απέναντι στο σπίτι και  την οικογένεια μας. Μας δίνει πληροφορίες για την σχέση με τις ρίζες μας, την μνήμη και την συναισθηματική μας συμπεριφορά. Δείχνει ποιο είναι το ιδανικό μας περιβάλλον για να εκφραστούμε ελεύθερα, τι μας κάνει να αισθανθούμε ασφαλείς και τι μας φοβίζει. 

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει είτε σε άντρες είτε στις γυναίκες τη θηλυκή τους πλευρά. Ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν κατά την γέννηση μας, αντιπροσωπεύει μια συναισθηματική αρχή. 

Έχει μεγάλη σημασία αν γεννηθήκατε ημέρα η νύχτα. Πολλες φορές η θέση της Σελήνης είναι πιο σημαντική και από το ζώδιο που βρίσκεται ο Ήλιος μας, αν έχετε γεννηθεί κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η κίνηση της Σελήνης αποτελεί μέχρι και σήμερα μια μονάδα μέτρησης του χρόνου. Επίσης και οι φάσεις της Σελήνης σχετίζονται με τον κύκλο της ζωής αφού μέχρι και σήμερα υπάρχουν Κοινωνίες που διαμορφώνουν την καθημερινότητα τους σύμφωνα με αυτές.

Συνήθως τα χαρακτηριστικά που μας δίνει η Σελήνη από το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν κατά την ώρα γέννησης μας, προτιμάμε να τα κρύβουμε από τους άλλους, μιας και είναι η ευαίσθητη και ευάλωτη πλευρά του εαυτού μας. 

Η Σελήνη μας δίνει επίσης πληροφορίες για την αναπαραγωγική μας ικανότητα και το πεπτικό μας σύστημα. Μας ενημερώνει για το αν θα έχουμε κάποια εγκυμοσύνη ή και γέννα, για το πώς ήταν ή είναι η σχέση μας με την μητέρα, για την πατρική μας κληρονομιά και συναισθηματική μας συμπεριφορά.

Βρείτε το ζώδιο της Σελήνης στον αστρολογικό σας χάρτη ή του ατόμου που σας  ενδιαφέρει και μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας αλλά και να κατανοήσετε σε βάθος και τα συναισθήματα των άλλων. https://christosarchos.gr/astrologikos-chartis/

Από την Ντέμη Στοικίδου

Η Σελήνη στα 12 ζώδια. 3

Η Σελήνη σας σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)

Εάν έχετε την Σελήνη σας σε ζώδιο της Φωτιάς, δηλαδή στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη, είστε άνθρωποι που συνήθως εμπιστεύεστε τους ανθρώπους γύρω σας  αρκετά γρήγορα και δένεστε εύκολα μαζί τους δίνοντας την ψυχή σας.  Δεν απογοητεύεστε όμως ιδιαίτερα αν δεν ανταποκριθούν και οι άλλοι συναισθηματικά. Θα κοιτάξετε ξανά να βρείτε κάποιον άνθρωπο να τον εμπιστευτείτε και δεν βάζετε εμπόδια στην συναισθηματική σας ελευθερία.

Η Σελήνη στον Κριό

Με την Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, θέλετε πάντα οι σχέσεις σας να στηρίζονται στην αμοιβαία ειλικρίνεια. Η θέση της Σελήνης εδώ δίνει αστείρευτη ενεργητικότητα αλλά και πάθος. Προτιμάτε να ακούσετε μία αλήθεια που θα πονέσει, παρά ένα ψέμα που θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα! Είστε άτομα που θέλουν να αφήνουν το στίγμα τους σ’ ό,τι κι αν κάνουν και αν γίνεται, να είστε οι καλύτεροι. Αγαπάτε την  περιπέτεια και δεν φοβάστε τα ρίσκα. Οι επιθυμίες σας είναι έντονες και δυνατές αλλά αρκετά σύντομες, με αποτέλεσμα να αναζητάτε καινούργιες προκλήσεις. Οι άντρες με Σελήνη στον Κριό είναι λιγότερο αποφασιστικοί από τις γυναίκες, αλλά τείνουν να προσελκύουν δυναμικές γυναίκες. Η γυναίκες ερωτικά τείνουν να ζηλεύουν και έχουν την ανάγκη επιβολής πάνω στον σύντροφο τους. Η θέση της Σελήνης στον Κριό δεν θεωρείται και τόσο καλή. Δίνει τάση για εγωκεντρισμό και μια ευερέθιστη ιδιοσυγκρασία, αλλά και επιθετικότητα. Θυμώνετε εύκολα αν προδοθεί η εμπιστοσύνη σας, και λειτουργήστε αντιδραστικά και παρορμητικά. Καλό θα ήταν να μάθετε να κάνετε υπομονή, να διατηρείτε τον αυτοέλεγχο σας και να μετριάσετε κυριαρχικές τάσεις. 

Η Σελήνη στον Λέοντα

Είσαστε από τα άτομα που δείχνετε εύκολα εμπιστοσύνη σε όσους σας δείχνουν εκτίμηση και θαυμασμό και είναι γενναιόδωρα μαζί σας. Με την Σελήνη στον Λέοντα νιώθετε γενικά υπερήφανοι, γενναιόδωροι, φιλόδοξοι και δημιουργικοί. Έχετε θερμά αισθήματα και ηθική ακεραιότητα. Έχετε την τάση να θέλετε να ελέγχετε τους γύρω σας, να οργανώνετε και να επιβλέπετε τα πάντα. Η θέση της Σελήνης στον Λέοντα φέρνει θέσεις εξουσίας και ηγεσίας. Σα αρέσει να κάνετε τους άλλους να περνούν καλά. Αγαπάτε τον έρωτα, τα παιδιά και την καλή ζωή. Αν αισθανθείτε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για κάποια σχέση σας, μπορεί να κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας. Αν αδιαφορήσει ο συντροφός σας ή αλλάξει κάπως την στάση του απέναντι σας, πληγώνεστε εύκολα και παύετε να του έχετε εμπιστοσύνη. Η Σελήνη σας χαρίζει σεξουαλικό μαγνητισμό και ελκύει έντονα αλλά και εύκολα το αντίθετο φύλο. Η θέση της Σελήνης από το ζώδιο του Λέοντα έχει ως δυσκολία τον εγωκεντρισμό και την έλλειψη αντικειμενικότητας. Επειδή έχετε έντονη την ανάγκη να σας θαυμάζουν, κάποιοι όχι και τόσο καλοπροαίρετοι άνθρωποι ίσως εκμεταλλεύονται την ευγενική φύση σας. Καλό θα ήταν να μετριάσετε την εγωκεντρισμό σας και να σταματήσετε να ελέγχετε τους γύρω σας.

Η Σελήνη στον Τοξότη

Εσείς που έχετε την Σελήνη στον Τοξότη, έχετε την ανάγκη ελευθερία της έκφρασης σας και να δείξετε την χαρωπή και αισιόδοξη φύση σας. Αγαπάτε τα ταξίδια και τους ανοιχτούς ορίζοντες. Έχετε φιλελεύθερο πνεύμα, γρήγορο μυαλό και παίρνετε εύκολα αποφάσεις. Χάρη στην αισιόδοξη φύση σας,  δημιουργείτε εύκολα κοινωνικές, φιλικές και αισθηματικές σχέσεις. Υπάρχει ένας δάσκαλος μέσα σας που είναι πάντα πρόθυμος να διδάξει και να μοιραστεί τις εμπειρίες του με τους άλλους, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους. Σε δύσκολες καταστάσεις προτιμάτε να το βάλετε στα πόδια και σας στεναχωρούν οι δυσκολίες και η ρουτίνα. Κάνετε εύκολα πολλούς φίλους που αγαπάνε τη θετική σας στάση και την αισιοδοξία σας. Ασχολείστε με την φιλοσοφία της ζωής, την θρησκεία, την ποίηση ή τον αθλητισμό. Ερωτικά μπορεί να είστε άστατα και αρκετά ανεξάρτητα άτομα, αλλά στις σχέσεις σας θέλετε την πλήρη αποδοχή από το άτομο που έχετε στο πλάι σας.  Αν προδοθεί η εμπιστοσύνη σας δεν τα βάφετε “μαύρα”, αλλά μαθαίνετε μέσα από τις εμπειρίες σας. Γάμοι που γίνονται νωρίς ίσως διακοπούν, είτε τα άτομα αργούν να παντρευτούν. Μετριάστε την απερισκεψία σας και αποκτήστε περισσότερη πειθαρχία. 

Η Σελήνη σας σε ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)

Δύσκολα θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη κάποιου που έχει τη Σελήνη του σε ζώδιο της Γης, δηλαδή στον Ταύρο, την Παρθένο ή τον Αιγόκερω. Αυτά τα άτομα προτιμάνε την σταθερότητα και δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις και τα σκαμπανευάσματα. Αν αισθανθεί κάποια προδοσία προς την εμπιστοσύνη που έδειξε, τότε βάζει όρια στον εαυτό του και δεν αφήνει εύκολα κάποιον να τον προσεγγίσει. Για όσους έχουν την Σελήνη τους σε ζώδιο της Γης, οι πράξεις μιλούν πολύ περισσότερο από τα λόγια. Είναι άτομα που θέλουν αρκετό χρόνο να εμπιστευτούν τον άνθρωπό τους και να αφεθούν συναισθηματικά. 

Σελήνη στον Ταύρο

Αν έχετε την Σελήνη σας στο σταθερό γήινο ζώδιο του Ταύρου, τότε είστε άτομα δεμένα με τον κόσμο της ύλης, εργατικοί, αξιόπιστοι, υπομονετικοί, ισχυρογνώμονες αλλά και σταθεροί χαρακτήρες. Αγαπάτε την πολυτέλεια, τις ανέσεις και την οικονομική ασφάλεια. Έχετε καλή μνήμη και καλλιτεχνική φύση. Ως γονείς, είστε ήρεμοι και συναισθηματικοί και προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για τα παιδιά σας. Ρομαντικοί από την φύση σας, αναζητάτε την τιμιότητα, την ειλικρίνεια και την ζεστασιά και προστατεύετε τον εαυτό και τα συμφέροντά σας. Αγαπάτε τις σαρκικές απολαύσεις και θέλετε το ταίρι σας να αισθάνεστε ασφαλές μαζί σας, απολαμβάνοντας τον έρωτα όσο και εσείς. Δεν εμπιστεύεστε εύκολα, λειτουργείτε επιφυλακτικά με όσους δεν γνωρίζετε καλά και θέλετε να αισθανθείτε ασφάλεια πριν ανοίξτε τα δικά σας χαρτιά. Αν προδοθείτε και κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας, δύσκολα θα δώσετε στον άλλο μια δεύτερη ευκαιρία. Αναζητάτε μακροχρόνιες σχέσεις και ελκύετε πιστούς συντρόφους. Αν πάρετε μια απόφαση για κάτι, δύσκολα αλλάζετε άποψη και απεχθάνεστε τις παρεμβολές. Καλό θα ήταν με την θέση της Σελήνης από το ζώδιο του Ταύρου, να μετριάσετε την στενοκεφαλιά σας.

Σελήνη στην Παρθένο

Όσοι έχετε την Σελήνη σας στο γήινο ζώδιο της Παρθένου, αισθάνεστε ευτυχείς  και ασφαλείς, όταν είστε  χρήσιμοι προς τους γύρω σας και έχετε τακτοποιήσει όλες τις καθημερινές σας εκκρεμότητες.  Είστε πρόθυμοι να βοηθάτε τους ανθρώπους που σας χρειάζονται και εκτιμάτε την πρακτικότητα και την σταθερότητα. Σας ελκύουν τα απλά πράγματα της ζωής, η ρουτίνα σας χαλαρώνει και θέλετε να περνάτε μια ήρεμη ζωή. Είστε άτομα ντροπαλά και χαμηλών τόνων. Πολλές φορές δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τόσο τα συναισθήματα σας όσο και των άλλων. Εάν δεν είστε ευτυχισμένοι, γίνεστε νευρικοί και σας πιάνει ένα συνεχές παράπονο. Σας αρέσει η σχολαστική καθαριότητα και τα θέματα υγιεινής και διατροφής. Είστε άτομα με κοφτερό μυαλό και με καλή μνήμη. Εργάζεστε σκληρά και σας ενδιαφέρει η επιστήμη. Πολλές φορές προσκολλάστε τόσο στην λεπτομέρεια που χάνετε την ουσία. Τελειομανείς και με έντονη κριτική καταλήγετε να γίνεστε λεπτολόγοι και γκρινιάρηδες. Στα ερωτικά σας δεν δείχνετε εύκολα την τρυφερότητα σας. Προσπαθήστε να μετριάσετε την νευρικότητα σας και να μάθετε να συγχωρείτε τους άλλους. 

Σελήνη στον Αιγόκερω

Εσείς με τη Σελήνη στον Αιγόκερω, θέλετε να είστε παραγωγικοί. Δεν σας αρέσουν τα ρίσκα και προτιμάτε τα σταθερά βήματα. Είσαστε άτομα που κρατάτε υπό έλεγχο τα συναισθηματά σας και δεν τα αφήνετε να σας κυριεύσουν. Έχετε καρδιά από ατσάλι και δεν δείχνετε εύκολα την ευαισθησία σας. Αν και η τοποθέτηση της Σελήνης εδώ, σας φέρνει δημοτικότητα, πολλές φορές φέρνει και αρνητική φήμη. Είστε άτομα σοβαρά και υπομονετικά, συνήθως ντροπαλά και ψυχρά, λόγω της επιφυλακτικότητας σας. Αγαπάτε τα χρήματα και σας αρέσει να αποταμιεύετε ή να επενδύετε σε ακίνητα. Σας αρέσει να έχετε λίγα ακριβά ρούχα και αντικείμενα παρά να ξοδεύετε αλόγιστα. Πολλές φορές γίνεστε τσιγκούνηδες και οι οργανωτικές σας ικανότητες, σας οδηγούν σε ηγετικές θέσεις. Έχετε φοβίες που δεν τις δείχνετε, είστε συμφεροντολόγοι και έχετε έλλειψη συμπόνιας. Για να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη σας, θέλετε εκτός από λόγια και πράξεις και θα ρωτήσετε βέβαια και την γνώμη των κοντινών σας ανθρώπων πριν χαρίσετε την καρδιά σας. Σας ελκύουν άτομα κοινωνικά καταξιωμένα που προωθούν τις φιλοδοξίες σας. 

Η Σελήνη σας σε ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος)

Όσοι έχετε την Σελήνη στα ζώδια του Αέρα, δηλαδή στους Διδύμους, το Ζυγό ή τον Υδροχόο, κερδίζετε εύκολα την εμπιστοσύνη των άλλων μέσω της επικοινωνίας, αν έχετε κοινές απόψεις. Αν δηλαδή ταυτίζεστε με το άλλο άτομο, δένεστε μέσα από την επικοινωνία και συναισθηματικά. Όταν προδίδεται η εμπιστοσύνη σας, προσπαθείτε να το διαχειριστείτε συναισθηματικά, ρίχνοντας την ευθύνη κυρίως στον εαυτό σας. Γενικά δεν έχετε πολλές απαιτήσεις από τους γύρω σας, αρκεί οι σχέσεις να βασίζονται στην κοινή λογική και στην αμοιβαία κατανόηση. 

Σελήνη στους Διδύμους

Αν έχετε την Σελήνη σας στο ζώδιο των Διδύμων, χαρίζετε με μεγάλη άνεση την εμπιστοσύνη σας, αρκεί και ο άλλος να είναι το ίδιο επικοινωνιακός με εσάς. Είστε ευχάριστοι και πνευματώδεις, κατέχετε πολλές γνώσεις από διάφορους τομείς και έχετε πνευματική οξυδέρκεια. Καταλαβαίνετε εύκολα αν οι άλλοι είναι ειλικρινείς μαζί σας. Για να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη σας, θα πρέπει να σας μιλάει ανοιχτά και να σας δείχνει επίσης εμπιστοσύνη. Αν σας προδώσουν, θα πρέπει να έχουν σοβαρά επιχειρήματα για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Σας αρέσει να λειτουργείτε αυθόρμητα και σας αρέσει να συζητάτε με οποιονδήποτε. Ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είστε ανυπόμονοι. Στις σχέσεις σας είστε λίγο άστατοι, σας ελκύουν νέα ερεθίσματα και σύντροφοι διανοούμενοι. Σας δυσκολεύει το συναισθηματικό κομμάτι σε σχέση με τα παιδιά σας, αλλά προσαρμόζεστε εύκολα σε όποιες αλλαγές τους. Έχετε ταλέντο στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις. Πολλές φορές έχετε ίσως δύο ή περισσότερα επαγγέλματα. Προσπαθήστε να γίνετε πιο σοβαροί στις σχέσεις σας για να αποφεύγετε προστριβές.

Σελήνη στον Ζυγό

Αν έχετε την Σελήνη σας στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού, τότε είστε άτομα ευγενικά και γοητευτικά. Εμπιστεύεστε εύκολα όσους σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Αναζητάτε από μικροί την ασφάλεια και συνήθως παντρεύεστε σε μικρή ηλικία. Αισθάνεστε ασφαλείς μόνο όταν έχετε κάποιο ταίρι να μοιραστείτε την ζωή σας. Κάνετε συχνά υποχωρήσεις για να μην  μαλώνετε με τους άλλους και αποφεύγετε καβγάδες και εντάσεις. Σας αρέσει πολύ να δείχνετε όμορφοι προς τα έξω και να ντύνεστε με καλαίσθητα ρούχα. Γίνεστε το επίκεντρο της παρέας λόγω της τρυφερής καρδιάς σας. Σας ελκύουν άτομα που σας υποστηρίζουν και δείχνουν με τις πράξεις τους την αφοσίωση και την αγάπη τους. Σημαντική είναι για εσάς η πνευματική επικοινωνία, είστε εξαιρετικοί διπλωμάτες και διασκεδάζετε όταν βρίσκεστε στο επίκεντρο μιας καλής συζήτησης. Έχετε έμφυτη ικανότητα να αποφεύγετε καταστάσεις που δεν σας βολεύουν.  Στερείστε της αποφασιστικότητας και ζυγίζετε αρκετά μια κατάσταση μέχρι να πράξετε. Ελκύεστε από συντρόφους έξυπνους και περιποιημένους. Δείξτε περισσότερη κατανόηση σε σχέση με τα παιδιά σας.

Σελήνη στον Υδροχόο

Η Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου είναι αρκετά ανεξάρτητη. Φιλική και ιδεαλιστική, τείνει να γίνεται εκκεντρική και πολλές φορές επαναστατική. Συνδέετε το συναίσθημα με την λογική και γενικά είστε πολύ μπροστά από την εποχή σας. Σας αρέσει η ομαδική δραστηριότητα και να εργάζεστε για κάποιο σκοπό. Σας ενδιαφέρουν οι ουσιαστικές φιλίες και δεν θέλετε να σας περιορίζουν ούτε να προσπαθούν να σας αλλάξουν. Σας ενδιαφέρουν άτομα ανεξάρτητα και δυναμικά που τους αρέσει να μιλάνε ανοιχτά, χωρίς να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Νοιάζεστε για το καλό του κόσμου, για το περιβάλλον και τα ζώα και συμβάλλετε ενεργά στην προστασία της φύσης. Σας ενδιαφέρει η πολιτική, ο αποκρυφισμός και οι εφευρέσεις. Η έντονη προσωπικότητά σας διατηρεί  μια απόσταση ασφαλείας από όποιον θέλει να παραβιάσει τα όρια σας. Ενώ δείχνετε φιλικοί, συνήθως είστε συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι. Δίνετε απλόχερα ελευθερία στις στενές σας σχέσεις και ανέχεστε την διαφορετικότητα τους.  Δείξτε περισσότερη τρυφερότητα και συναίσθημα προς τους γύρω σας.

Η Σελήνη σας σε ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες)

Με την Σελήνη σας να βρίσκεται σε ζώδιο του Νερού, δηλαδή στον Καρκίνο, τον Σκορπιό και τους Ιχθύς, είστε άνθρωποι που επιδιώκετε να αισθάνεστε συναισθηματική σιγουριά, και διαλέγετε άτομα που σας δείχνουν αγάπη και σας κάνουν να αισθάνεστε ασφαλείς. Αν προδοθεί η εμπιστοσύνη σας, δεν θα το ξεχάσετε και δεν πρόκειται να το συγχωρέσετε ποτέ. Αν αισθανθείτε ποτέ κάποια προδοσία, δεν θα το δείξετε εύκολα, αλλά θα κρατάτε πάντα μια επιφύλαξη για να μην ξαναπληγωθείτε.

Η Σελήνη στον Καρκίνο

Εδώ η Σελήνη βρίσκεται στο σπίτι της, στο ζώδιο κυβέρνησής της. Καταλαβαίνετε σε βάθος τα συναισθήματα τα δικά σας όσο και των άλλων. Για να σας κερδίσει κάποιος, θα πρέπει να αποδείξει τι πραγματικά αξίζει, να έχει υπομονή και να σας χαρίσει αγάπη και ενδιαφέρον για να αισθάνεστε μαζί του ασφαλείς. Αν και είστε από την φύση σας καχύποπτο άτομο, ανοίγεστε και εμπιστεύεστε τους ανθρώπους που είναι τρυφεροί και στοργικοί. Όταν σας πληγώνουν, έχετε την τάση να κλείνεστε στο καβούκι σας για μέρες και δυσκολεύεστε να συγχωρέσετε αλλά και να εμπιστευτείτε ξανά τον άλλον. Είναι σημαντική η οικογένεια και τα παιδιά για εσάς, όπως και το να έχετε προσωπικά αντικείμενα και υπάρχοντα στο σπίτι. Έχετε καλή διαίσθηση και μνήμη και καλλιτεχνικές τάσεις. Θα μπορούσατε να γίνετε καλοί ηθοποιοί και ζωγράφοι και να ασχοληθείτε με την διακόσμηση. Και στην διαχείριση των χρημάτων είστε προσεκτικοί. Αναζητάτε τον ρομαντισμό και την γαλήνη, αλλά καλό θα ήταν να μην προσκολλάσθε τόσο στην μητέρα σας και στο σπίτι, για να μην δημιουργήσετε προβληματικές ερωτικές σχέσεις ως ενήλικας. Προσπαθήστε να ανεξαρτοποιηθείτε και να γίνετε αυτόνομοι.

Σελήνη στον Σκορπιό

Εσείς που έχετε την Σελήνη σας στον Σκορπιό, είστε άτομα με έντονο συναισθηματισμό και συνήθως καχύποπτος με τους γύρω σας. Θέλετε να συναναστρέφεστε με τίμια άτομα που σας εμπνέουν σιγουριά και δεν σας κρατάνε μυστικά. Για να εμπιστευτείτε το ταίρι σας, θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να αναπτύξετε αμοιβαία συναισθήματα. Μην τολμήσει κάποιος να σας προδώσει, γιατί όχι απλά δεν θα τον συγχωρήσετε αλλά θα προσπαθήσετε και να εκδικηθείτε. Ένα βλέμμα σας και μόνο, αρκεί για να κατανοήσετε σε βάθος τα συναισθήματα του άλλου. Προς τα έξω βγάζετε έναν έντονο ερωτισμό, κτητικότητα και ζήλια, είστε όμως άτομα σταθερά και αναζητάτε συναισθηματική ασφάλεια. Ο δυναμικός σας χαρακτήρας σας οδηγεί πολλές φορές σε εντάσεις, λόγω της αυτοπεποίθησης σας να ελέγχετε ό,τι κατέχετε. Αν δεν αισθάνεστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ζωής σας, απλά γυρνάτε σελίδα και όπου σας βγει. Έχετε πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση και είστε πρόθυμοι να θυσιαστείτε για όσους σας δείξουν μεγάλη καλοσύνη. Καλό θα ήταν να μετριάσετε τις φοβίες προδοσίας και να ελέγχετε τα πάθη σας. 

Σελήνη στους Ιχθύς

Είστε πολύ ευαίσθητα άτομα, όσοι έχετε την Σελήνη σας στο ονειροπόλο ζώδιο των Ιχθύων. Είστε από την φύση σας ρομαντικοί και γλυκοί χαρακτήρες. Σας αρέσει να υποδύεστε ρόλους για να διασκεδάζετε τους άλλους και θα κάνατε καλή καριέρα στο κόσμο του θεάματος. Έχετε τρυφερή καρδιά και αρκετά αφελή, με αποτέλεσμα να εμπιστεύεστε με ευκολία τους άλλους. Επειδή ζείτε σε κάποια δική σας πραγματικότητα, πολλές φορές εμπιστεύεστε λάθος ανθρώπους διότι θέλετε να βλέπετε μόνο την θετική τους πλευρά. Ευτυχώς το ένστικτό σας είναι αναπτυγμένο και η ικανότητα σας να προσεγγίζετε διαισθητικά μια κατάσταση, σας σώζει από τυχόν λάθη. Αναζητάτε ανθρώπους που να μπορείτε να εμπιστευτείτε και να σας δίνουν απλόχερα την αγάπη και την αφοσίωση τους. Αν αισθανθείτε ότι τελικά προδοθήκατε, νιώθετε σαν ένα θύμα και το παίρνετε πολύ προσωπικά. Δύσκολα θα καταφέρετε να ξαναδείξετε εμπιστοσύνη σε κάποιον και να του χαρίσετε την καρδιά σας. Προσπαθήστε να μην παρασύρεστε από τα συναισθήματα των γύρω σας και να μην επηρεάζεστε από το περιβάλλον σας, κρατώντας μια πιο αντικειμενική στάση.