Ο Κρόνος στους 12 οίκους

Ο Κρόνος στους 12 οίκους

Ο Κρόνος στους οίκους δείχνει τον δύσκολο τομέα της ζωής μας, τον τομέα που βιώνουμε εμπόδια, περιορισμούς και υποχρεώσεις και χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ. Εκεί που βρίσκεται ο Κρόνος έχουμε να μάθουμε βασικά μαθήματα, καρμικά και υπάρχει φόβος και ανασφάλεια. Ο πλανήτης του Κάρμα μας ζητάει να είμαστε προσεκτικοί και εργατικοί. Ο Κρόνος μας διδάσκει ότι μπορούμε με προσπάθεια και επιμονή να μετουσιώσουμε τις δυσκολίες σε δυνάμεις και τις αδυναμίες σε ικανότητες.

από τη Δημητροπούλου Νικόλ 

Ο Κρόνος στους 12 οίκους 3

Facebook: Nicole Dimitropoulou

Κρόνος στον 1ο οίκο

Το άτομο που έχει γεννηθεί με τον Κρόνο στον 1ο οίκο έχει έρθει αντιμέτωπο από πολύ νωρίς με τις ευθύνες. Είναι ώριμο, ευσυνείδητο, με πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό του και νιώθει ανικανοποίητο. Ακριβώς αυτό είναι και η μαγική συνταγή της επιτυχίας του. Ακούραστο και επίμονο με στοχοπροσήλωση, πετυχαίνει αργά και σταθερά τα όνειρά του. Είναι αυστηρό, φιλόδοξο, εργατικό και μεθοδικό. Θέλει ό,τι αναλαμβάνει να το τελειοποιεί. Έχει μια φυσική συστολή και δεν του αρέσουν τα νέα ξεκινήματα. Μπορεί να φαίνεται ψυχρό και απόμακρο, αλλά είναι ειλικρινές, αξιόπιστο και αυθεντικό. Ίσως νιώθει ότι δεν έχει αγαπηθεί στη ζωή του, γι΄αυτό το καρμικό του μάθημα είναι να αφεθεί και να δώσει χώρο και χρόνο στους ανθρώπους να το πλησιάσουν. 

Κρόνος στον 2ο οίκο

Ο Κρόνος στον 2ο οίκο κάνει το άτομο να εργάζεται σκληρά για τα υλικά αποκτήματα και την ασφάλειά του. Η οικονομική άνοδος αργεί στη ζωή του και απαιτεί σκληρή δουλειά και πειθαρχία. Επίσης δείχνει και χαμηλή αυτοεκτίμηση και αίσθημα ανεπάρκειας σε σχέση με την προσωπική του αξία. Πολλές φορές δεν μπορεί να εκτιμήσει τα αποκτήματά του, τον εαυτό του και τα ταλέντα του. Το θετικό είναι ότι ο Κρόνος εδώ κινητοποιεί το άτομο λόγω της ανασφάλειάς του να εξελίξει το δυναμικό του και να εκτιμήσει τις αξίες της ζωής. 

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου δημιουργεί προκλήσεις στον τομέα της  επικοινωνίας. Ίσως το άτομο νιώθει ότι δεν το κατανοούν, γι΄αυτό και εκφράζεται με σοβαρότητα. Πιθανότατα να νιώθει υπεύθυνο για τα αδέρφια του ή να αντιμετωπίζει δυσκολίες με αυτά. Μαθησιακά το άτομο αυτό συναντάει  δυσκολίες και η αφομοίωση απαιτεί χρόνο και επιμονή. Είναι όμως ευφυέστατοι, παρατηρητικοί με πολλές ιδέες. Τους δυσκολεύει η έκφραση,  είτε η γραπτή είτε η προφορική, γι αυτό και προσέχουν ιδιαίτερα πώς εκφράζονται. Οι μετακινήσεις τους δυσκολεύουν, γι΄αυτό και ο προγραμματισμός και  η οργάνωση τους δίνουν ασφάλεια. 

Ο Κρόνος στον 4ο οίκο

Ο Κρόνος στον 4ο οίκο είναι ένδειξη στέρησης ενός γονιού και καταπίεσης στα παιδικά χρόνια. Πιθανότατα να μεγάλωσε το άτομο με γιαγιά-παππού και να του έλειπαν οι γονείς του ή να ανέλαβε τη φροντίδα ηλικιωμένων προσώπων πολύ νέο. Βίωσε συναισθηματική στέρηση και ίσως και οικονομική. Το οικογενειακό περιβάλλον ήταν αυστηρό και καθόλου υποστηρικτικό. Η έλλειψη αγάπης και προστασίας και οι δύσκολες συναισθηματικές σχέσεις στο σπίτι ευθύνονται για την απόρριψη που αισθάνεται, καθώς και για την υποτίμηση. Πιθανότατα να εργάζεται από΄το σπίτι ή στην οικογενειακή επιχείρηση. Η απόκτηση της δικής τους οικογένειας θα προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και πληρότητας. Καλό θα ήταν να αφήσει το παρελθόν πίσω του. Το αίσθημα ορφάνιας που ίσως νιώθει μπορεί είτε να το ξεπεράσει με την αυτοαγάπη και αυτοφροντίδα, καθώς και μια θετική και αισιόδοξη στάση ζωής και κοσμοθεωρίας. 

Ο Κρόνος στον 5ο οίκο

Ο Κρόνος στον 5ο οίκο της χαράς και της δημιουργίας κάνει το άτομο να ζητάει επιβεβαίωση για να εκφράσει τη μοναδικότητα του. Συνήθως έχει δεχτεί απόρριψη στη παιδική ηλικία και καταπίεση και αναζητάει την αγάπη και την αναγνώριση. Από παιδί είναι ώριμο και σοβαρό και δυσκολεύεται να βιώσει την χαρά και να εκφράσει ζεστά, όσα νιώθει. Ο έρωτας είναι για αυτό σοβαρή υπόθεση και ο φόβος της απόρριψης το κάνει διστακτικό. Η απόκτηση παιδιού αν έρθει σε νεαρή ηλικία, θα ζορίσει το άτομο αυτό, αν και συνήθως αποκτάει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Εδώ το καρμικό μάθημα είναι το άτομο να απελευθερώσει το δημιουργικό του πνεύμα, να θεραπεύσει το εσωτερικό του παιδί και να αφεθεί στο φλερτ και τον έρωτα. 

Ο Κρόνος στον 6ο οίκο

Ο Κρόνος στον 6ο οίκο χαρακτηρίζει ένα άτομο υπεύθυνο, που εργάζεται σκληρά και σε δύσκολο περιβάλλον. Αισθάνεται καταπιεστικά και έχει απαιτητική καθημερινότητα. Ο χώρος εργασίας δεν είναι ευχάριστος και το άτομο αισθάνεται ανασφάλεια, δυσαρέσκεια και πίεση. Βιώνει  κριτική και χρειάζεται να προσπαθεί πολύ για να βρει αυτό που θα το ικανοποιήσει. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και η ρουτίνα το κουράζουν ιδιαίτερα και τα βρίσκει δύσκολα, γι αυτό  και χρειάζεται καλή οργάνωση. Είναι εργασιομανής, αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Η υγεία χρειάζεται φροντίδα και προσοχή γιατί ο Κρόνος απαιτεί σεβασμό στις ανάγκες για σωστή διατροφή, άσκηση και ξεκούραση κι αυτό ξεπερνάει πολλές φορές τα όριά του. Τα ζωάκια είναι πολύ σημαντικά για αυτά τα άτομα, αν και πολλές φορές αισθάνονται τη φροντίδα τους ως βάρος.

Ο Κρόνος στον 7ο οίκο

Ο Κρόνος στον 7ο οίκο πραγματεύεται τις σχέσεις, τις ερωτικές, συντροφικές και συνεργατικές. Το άτομο εδώ είναι απαιτητικό και αυστηρό με τις σχέσεις του. Πιθανόν βάζει ασυνείδητα εμπόδια στον ίδιο τον εαυτό του γιατί φοβάται τη δέσμευση. Ίσως δημιουργεί και σχέσεις με διαφορά ηλικίας επειδή αναζητά ασφάλεια και σταθερότητα. Θέλει συντρόφους με ήθος, αξιοπιστία, ποιότητα και εντιμότητα. Είναι ο τομέας που δέχεται προκλήσεις και βιώνει τη μεγαλύτερη εξέλιξη. Δίνει επιτυχημένες σχέσεις σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν το άτομο έχει ωριμάσει.

Ο Κρόνος στον 8ο οίκο

Ο Κρόνος στον 8ο οίκο, σε έναν ψυχολογικό οίκο, φέρνει το άτομο αντιμέτωπο με τα πάθη του, τις φοβίες και τον έλεγχο. Δεν αφήνεται στην απόλυτη ένωση με το άτομο που ερωτεύεται και δυσκολεύεται να μοιράζεται υλικά και συναισθηματικά. Είναι κτητικό και ζηλιάρης, αποζητά έναν στενό συναισθηματικό δεσμό αλλά ταυτόχρονα φοβάται τις συναισθηματικές εκρήξεις και τα πρωτόγονα ένστικτά του. Πιθανόν να συναντήσει προβλήματα σε φορολογικά θέματα, κληρονομικά ή συμβόλαια. Υπάρχει περίπτωση απόκτησης περιουσίας από ηλικιωμένα άτομα. Είναι καταπληκτικό στη χρηματική διαχείριση των άλλων. Γιαυτό και γίνεται αυθεντία ως λογιστής, πολιτικός, χρηματιστής και σύμβουλος επενδύσεων. Όταν ωριμάσει, οι φοβίες του θα μετουσιωθούν σε γνώση για τον εσωτερισμό, σε σοφία και αυτογνωσία.

Ο Κρόνος στον 9ο οίκο

Ο Κρόνος στον 9ο οίκο περιορίζει το άτομο στα θέματα των σπουδών, της πνευματικότητας και της φιλοσοφίας. Ίσως συνάντησε εμπόδια στις σπουδές του ή θα ολοκληρώσει το όνειρό του για την απόκτηση πτυχίου και κύρους σε μεγαλύτερη ηλικία. Έχει ιδιαίτερο χιούμορ και το μυαλό του είναι βαθυστόχαστο και συλλογιστικό. Τα ταξίδια είναι επίσης πολύ σημαντικά αλλά κι εκεί αγωνίζεται για να ξεπερνάει τους φόβους του και τις δυσκολίες. Συναντάει και αρκετά προβλήματα με συγγενείς εξ΄αγχιστείας. Το εξωτερικό ως διαμονή απαιτεί μεγάλη προσπάθεια απ΄το άτομο. Όταν όμως ωριμάσει και ξεπεράσει όσα το δυσκολεύουν, η πνευματικότητα και οι ανώτερες αλήθειες θα κατακτηθούν. Σε αυτό το μονοπάτι θα βοηθήσουν το άτομο τα ταξίδια, η επαφή με ξένες κουλτούρες και οι διαφορετικές κοσμοθεωρίες.

Ο Κρόνος στον 10 οίκο

Ο Κρόνος στον 10 οίκο χρειάζεται την επιβεβαίωση στα επαγγελματικά του. Η κοινωνική θέση και καταξίωση είναι ο τομέας που θα βιώσει το άτομο μεγάλες κρίσεις. Σέβεται την ιεραρχία και ανεβαίνει αργά και σταθερά. Αν βιαστεί, δεν θα μακροημερεύσει η επιτυχία του. Ένας γονιός του ήταν απαιτητικός και ψυχρός και το άτομο ζητάει την αναγνώριση μέσα από την επαγγελματική καταξίωση. Είναι άτομο ικανό, παραγωγικό, με οργανωτικές ικανότητες, υπεύθυνο και εργατικό, με εξαιρετικές επιχειρηματικές ικανότητες. Το καρμικό του μάθημα είναι να δώσει και σε άλλους ανθρώπους αρμοδιότητες δείχνοντας εμπιστοσύνη και να αναπτύξει κι άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής τους, όπως π.χ την οικογένεια.

Ο Κρόνος στον 11ο οίκο

Ο Κρόνος στον 11ο οίκο βάζει το άτομο σε διαδικασία να αξιολογεί τον κοινωνικό και φιλικό του κύκλο. Είναι αφοσιωμένος φίλος και ταυτίζεται με ομοϊδεάτες και κοινωνικές ομάδες με κύρος ή μεγαλύτερων ηλικιακά ανθρώπων. Οι ομάδες το κάνουν να νιώθει αμήχανα και άβολα και τις αισθάνεται βάρος και περιοριστικές. Οι φιλικές σχέσεις του δημιουργούν κρίση και περνάει δοκιμασίες. Πολλές φορές προκύπτουν οι ερωτικές σχέσεις του μέσα από τον φιλικό του κύκλο. Οι φίλοι λειτουργούν καταλυτικά για την εξέλιξη του ατόμου. Το μάθημα εδώ του Κρόνου είναι να μάθει να συνεργάζεται με άλλους, να αφοσιώνεται σε στόχους και να χτίζει φιλίες. 

Ο Κρόνος στον 12ο 

Ο Κρόνος στον 12ο οίκο είναι η φωνή της συνείδησης, ένας αυστηρός κριτής. Στο περιβάλλον των κρυφών ονείρων, του εσωτερικού κόσμου και του υποσυνειδήτου δημιουργεί στο  άτομο άγχος, φοβίες και προβλήματα στον ύπνο. Το άτομο το διακρίνει η αυτοπειθαρχία, η ηθική, ο αυτοπεριορισμός και ο αυτοέλεγχος. Οι φόβοι που υπάρχουν στο υποσυνείδητο δεν αφήνουν το άτομο να χαλαρώσει και να έρθει αντιμέτωπο με τα βαθιά συναισθήματα του, γι΄αυτό και του αρέσει να αποσύρεται. Το αίσθημα ανεπάρκειας και η εσωτερική απόρριψη που νιώθει σε συνδυασμό με την καχυποψία, δείχνουν έναν εσωστρεφή άνθρωπο που χρειάζεται πολύ χρόνο για να εμπιστευτεί. Οι ενοχές και και η υπευθυνότητά του για τα προβλήματα των άλλων, γεννούν σπουδαίους θεραπευτές με βαθιά σοφία ή ανθρώπους με μεγάλη προσφορά προς τους άλλους. Χρειάζεται χρόνο για να διαλογίζεται ή να προσεύχεται. Βιώνει το αίσθημα της μοναξιάς, γι αυτό θα ήταν καλό για το ίδιο να μάθει να αφήνεται και να εμπιστεύεται. 

Οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις πλανητικές συμπαντικές κινήσεις. Είναι όμως σημαντικό να θυμάστε ότι η επιρροή σε κάθε άνθρωπο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το προσωπικό ωροσκόπιο, γιατί είναι πολυσύνθετο, πολυπαραγοντικό και μοναδικό!!!! Χρησιμοποιείτε την αστρολογία ως πολύτιμο οδηγό με σεβασμό, ταπεινότητα και αντικειμενικότητα. Σκοπός της πανάρχαιης αυτής γνώσης είναι να λειτουργεί ως αυτογνωσιακό εργαλείο για την εξέλιξή μας, να μας δώσει απαντήσεις και να μας διδάξει να μετουσιώνουμε τους φόβους μας σε γνώση και δύναμη.