Ο Ουρανός στους 12 οίκους, ο τομέας της ζωής μας όπου θα νιώσουμε την μεγαλύτερη ελευθερία

Ο Ουρανός στους 12 οίκους, ο τομέας της ζωής μας όπου θα νιώσουμε την μεγαλύτερη ελευθερία, εκεί που θα αισθανθούμε αυθεντικοί, εκεί που θα δώσουμε τις μεγαλύτερες μάχες με τον ίδιο μας τον εαυτό. 

Ο πλανήτης Ουρανός ανακαλύφθηκε στις 13 Μαρτίου του 1781 από τον Γουίλιαμ Χέρσελ. Ο Ουρανός μένει περίπου 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο. Η θέση του από ζώδιο, καθώς είναι κοινή για πολλούς ανθρώπους, επηρεάζει σε επίπεδο γενεάς. Στο ατομικό ωροσκόπιο, στοιχεία για το πώς επηρεάζει αυτός ο πλανήτης την συμπεριφορά και την προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά, μας δίνει η θέση του στους οίκους, καθώς και οι όψεις που κάνει με τους υπόλοιπους πλανήτες του χάρτη. 

Από τη Μαρία Σόγια

Ο Ουρανός στους 12 οίκους, ο τομέας της ζωής μας όπου θα νιώσουμε την μεγαλύτερη ελευθερία 3

Δε ξέρετε που έχετε τον Ουρανό; Δείτε στον Αστρολογικό χάρτη του site που βρίσκετε:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Πάμε να δούμε τον Ουρανό στους Οίκους!

Ουρανός στον 1ο Οίκο 

Λέξεις Κλειδιά: Καινοτόμος, Ασυμβίβαστος, Εκκεντρικός

  Είστε ασυμβίβαστες προσωπικότητες, και το περιβάλλον σας το γνωρίζει καλά αυτό. Ιδιαίτερα στα παιδικά σας χρόνια, είστε αρκετά εκρηκτικοί, ενώ παλεύετε για να εκφράσετε την προσωπικότητα σας. Λατρεύετε οτιδήποτε καινούργιο και καινοτόμο. Αγαπάτε την ελευθερία σας, ενώ πολύ εύκολα νιώθετε καταπίεση. Αντιμετωπίζετε αρκετές δυσκολίες στο να συνάψετε σχέσεις, ενώ έχετε εκρηκτικές σχέσεις και με τους συνεργάτες σας. Μπορεί να επιλέγετε συντρόφους από το εξωτερικό ή πολύ ιδιαίτερους σαν προσωπικότητες. Αν και δύσκολα παίρνετε απόφαση να παντρευτείτε, ουσιαστικά ο γάμος μπορεί να λειτουργήσει πολύ βοηθητικά και λυτρωτικά  για εσάς, καθώς η ζώη και ο εαυτός σας αποκτούν άλλο νόημα. 

Ουρανός στον 2ο Οίκο

Λέξεις κλειδιά: Ανεξάρτητος, Ταλαντούχος, Εφευρετικός

   Βασική επιδίωξη στη ζωή σας είναι η ανεξαρτησία σας. Είστε δυναμικοί και δημιουργικοί. Παλεύετε για τις αξίες και τα πιστεύω σας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί να παλέψετε στη ζωή σας, και για τις φιλοδοξίες σας. Είστε ταλαντούχοι και εφευρετικοί, όσον αφορά την εύρεση χρημάτων. Γενικά, στη ζωή σας θα περάσετε πολλές οικονομικές μεταπτώσεις. Ενώ, εξαιτίας της εκρηκτικής σας προσωπικότητας και της μεγάλης ανάγκης σας για ελευθερία,  συνήθως γίνεστε ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τα οικονομικά σας γενικά θέλουν προσοχή, γιατί έχετε την τάση να βγάζετε πολλά χρήματα, αλλά και να ξοδεύετε με μεγάλη ευκολία, αλόγιστα τις περισσότερες φορές. Είναι σημαντικό να δουλέψετε με τον εαυτό σας από μικρή ηλικία με τις φοβίες σας, καθώς αν δεν το κάνετε, σε μεγαλύτερη ηλικία υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βασανίζεστε από αυτές, και να βρίσκεστε σε  συνεχή πάλη, με τον ίδιο σας τον εαυτό.

Ουρανός στον 3ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά: Εφευρετικός, Έξυπνος, Συγγραφέας

  Είστε ιδιαίτερα έξυπνοι, με απίστευτες καινοτόμες ιδέες, πρωτοπόροι για την εποχή σας . Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων με ταλέντο στην ομιλία και στη συγγραφή, καθώς κρατάτε με ευκολία το ενδιαφέρον του ακροατή και του αναγνώστη. Επαγγελματικά, λόγο του εύστροφου μυαλού σας θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με μεγάλη επιτυχία και με την έρευνα. Στη ζωή σας, μπορεί να αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα με το κοντινό σας περιβάλλον, ιδιαίτερα με τα αδέρφια σας, να νιώθετε αποξενωμένοι ή και στην ουσία να είστε αποξενωμένοι.

Ενώ, όταν έρχεστε σε επαφή μαζί τους μπορεί η κατάσταση να είναι εκρηκτική και να δημιουργούνται εντάσεις. Σίγουρα θα σας προκύπτουν απρόοπτα κοντινά ή και μακρινά ταξίδια, ενώ μπορεί να νιώθετε την ανάγκη βρίσκεστε συνεχώς σε κίνηση. Σε μικρή ηλικία αντιμετωπίζετε μαθησιακές δυσκολίες , οι οποίες στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα επί των θεμάτων των σπουδών σας. Είναι σημαντικό να μάθετε από μικροί να διαχειρίζεστε τον θυμό σας, καθώς όταν νευριάζετε, μπορεί να πείτε πράγματα τα οποία θα πληγώνουν βαθιά τους οικείους σας. 

Ουρανός στον 4ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά: Αδέσμευτος, Αποστασιοποιημένος, Περιπλανώμενος

  Με τον Ουρανό στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, ανήκετε στην κατηγορία των αδέσμευτων ανθρώπων. Συνήθως, το οικογενειακό σας περιβάλλον ήταν εκρηκτικό και ασταθές, ενώ έχετε αποξενωθεί από την οικογένεια σας. Για εσάς ο θεσμός της οικογένειας δεν έχει λειτουργήσει υποστηρικτικά, καθώς δεν πήρατε την αγάπη και την ασφάλεια, με τον πατροπαράδοτο τρόπο που λειτουργεί συνήθως η οικογένεια.

Συχνά, δεν θέλετε να δημιουργήσετε δική σας οικογένεια, εξαιτίας των καταστάσεων που έχετε ζήσει στο παρελθόν. Είστε λοιπόν, αποστασιοποιημένοι από κάθε τι που θυμίζει παράδοση, ενώ πολλοί από εσάς μπορεί να μετακομίσετε και σε κάποια χώρα διαφορετική από εκείνη που γεννηθήκατε. Γενικά, αλλάζετε με μεγάλη ευκολία κατοικίες καθώς και επαγγέλματα , είστε ουσιαστικά περιπλανώμενοι. Σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να αρχίσετε να ασχολείστε και με την αστρολογία. 

Ουρανός στον 5ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά : Δημιουργικός, Ανατρεπτικός, Ερωτικός

  Είστε ιδιαίτερα δημιουργικοί άνθρωποι με καλλιτεχνικές τάσεις. Σας αρέσει ο τζόγος και τα τυχερά παιχνίδια, και πολλές φορές κάνετε υπερβολές και χάνετε μεγάλα χρηματικά ποσά (εκτός αν ο Ουρανός βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση από ζώδιο ή κάνει πολύ καλές όψεις). Με τον Ουρανό σε αυτή τη θέση, η σχέση σας με τα παιδιά σας είναι ασυνήθιστη. Οι ευθύνες που απορρέουν από την απόκτηση παιδιών μπορεί να σας πέφτουν βαριές, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, με τον Ουρανό σε αυτή τη θέση, που υπάρχει φυσική απομάκρυνση του γονιού από το παιδί.

Μπορεί δηλαδή να δώσετε κάποιο παιδί σας για υιοθεσία ή να έχετε κάποιο παιδί χωρίς ποτέ να το γνωρίσετε. Ερωτεύεστε γρήγορα και άμεσα, ενώ με την ίδια ταχύτητα και ευκολία βαριέστε και χωρίζετε. Δεν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δημιουργούν ερωτικές σχέσεις για πολύ καιρό, καθώς σας ενθουσιάζει η αλλαγή ερωτικών συντρόφων ενώ βαριέστε την ρουτίνα.

Ουρανός στον 6ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά: Εκκεντρικός, Αυτοκαταστροφικός, Αναξιόπιστος

Είστε αρκετά εκκεντρικές προσωπικότητες. Δεν σας αρέσει καθόλου να υπακούετε σε εργασιακούς κανόνες, και αυτό σας κάνει αναξιόπιστους σε εργασιακά περιβάλλοντα που χρειάζονται συνεργασία. Γενικά, ενώ είστε απίστευτα δημιουργικοί και εργατικοί ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είστε εντελώς ακατάλληλοι σε υπαλληλικές θέσεις.

Σας αρέσει να δουλεύετε όταν θέλετε, όπως θέλετε. Επιλέγετε λοιπόν να εργάζεστε συνήθως μόνοι σας, αυτό ναι μεν σας εξασφαλίζει λιγότερα εργασιακά προβλήματα, αλλά πολλές φορές σας οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Πολλές φορές, γίνεστε αυτοκαταστροφικοί καθώς περνάτε στο άλλο άκρο και πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας, έτσι επιβαρύνετε τη σωματική και την ψυχική σας υγεία, με κίνδυνο και για ζημία στο νευρικό σας σύστημα. 

Είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε και να ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπημένο, καθώς έχετε την τάση να κάνετε υπερβολές και να περνάτε πολύ εύκολα από το ένα άκρο στο άλλο. Δηλαδή, να περνάτε περιόδους με έντονη γυμναστική και ασκητική διατροφή, και  περιόδους χωρίς μέτρο σε όλα όσα τρώτε και χωρίς καθόλου φυσική άσκηση. 

Ουρανός στον 7ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά: Ανεξάρτητος, Ελεύθερος, Αδέσμευτος

  Ανήκετε στην κατηγορία των αδέσμευτων ανθρώπων. Μπορεί να παντρευτείτε σε μικρή ηλικία ή να κάνετε ένα ξαφνικό γάμο χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και στη συνέχεια να τον διαλύσετε και να ξεκινήσετε από την αρχή. Για εσάς ο σύντροφος είναι σημαντικός, και γενικά οι σχέσεις σας είναι πολύ σημαντικές. Το βασικότερο για να μείνετε πολλά χρόνια σε ένα γάμο είναι να μην καταλάβετε ότι είστε παντρεμένοι.

Ουσιαστικά φοβάστε την δέσμευση έτσι, θα μείνετε στο γάμο σας, αρκεί η πόρτα να είναι πάντα ανοιχτή. Τη στιγμή που θα νιώσετε ότι δεν είστε ελεύθεροι, εξαφανίζεστε. Επιλέγετε συντρόφους συνήθως ξένους ή εντελώς διαφορετικούς από εσάς. Λατρεύετε το διαφορετικό, ενώ ένα πράγμα ζητάτε από τις σχέσεις σας, να σας θεωρούν μοναδικούς, ενδιαφέροντες και  να σας θαυμάζουν για την ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα σας. 

Ουρανός στον 8ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά: Απόμακρος, Επενδυτής, Διαισθητικός

  Είστε άνθρωποι με έντονη διαίσθηση  και ροπή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το πνευματικό και τον αποκρυφισμό. Η σχέση σας με την ιδέα του θανάτου είναι ιδιαίτερη, τον έχετε αποδεχτεί, ενώ για εσάς αποτελεί ενδιαφέρον θέμα για μελέτη και εξιχνίαση. Είστε ιδιαίτερα απόμακροι και απομονωμένοι από τους άλλους ανθρώπους, ενώ δεν σας ενδιαφέρει και τόσο να έχετε κοινωνικές επαφές. Σας αρέσει το βάθος στις σχέσεις, είναι αυτό που αναζητάτε και από τους ερωτικούς σας συντρόφους. 

Το σεξουαλικό σας ένστικτο είναι ιδιαίτερα έντονο, θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα, ενώ ζείτε με μια έντονη  εσωτερική πάλη, φοβούμενοι ότι θα γίνετε έρμαιο των σεξουαλικών σας ορέξεων. Συνήθως ερωτεύεστε ακατάλληλους ανθρώπους ή ανθρώπους που δεν είναι διατεθειμένοι να σας δώσουν αυτά που χρειάζεστε μέσα στις σχέσεις σας, έτσι βιώνετε ξαφνικές ερωτικές απογοητεύσεις.

Στη διάρκεια της ζωής σας μπορεί να λάβετε μια κληρονομιά εκεί που δεν το περιμένατε, και να αλλάξει η οικονομική σας κατάσταση ραγδαία, χωρίς να είστε προετοιμασμένοι. Με την έντονη διαίσθηση σας και το απίστευτα αναλυτικό μυαλό σας είστε συνήθως πολύ καλοί επενδυτές .

Ουρανός στον 9ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά : Περιπετειώδης, Φανατισμός, Φιλόσοφος

  Σας αρέσουν τα μακρινά, ασυνήθιστα ταξίδια και ζείτε για την περιπέτεια. Εχετε μια   φιλελευθερή σκέψη, είστε αλτρουιστές, αγαπάτε τον συνάνθρωπο σας, και η σκέψη σας είναι προοδευτική. Πιστεύετε και ελπίζετε σε ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο αληθινό, με υπερτονισμένες τις αξίες της ισότητας και της αδελφότητας.

Συνήθως επιλέγετε να σπουδάσετε κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, πολλές φορές σε μια ξένη χώρα. Στις σπουδές σας μπορεί να αντιμετωπίσετε μπλοκαρίσματα και καθυστερήσεις. Είναι σύνηθες, να αλλάξετε αντικείμενο σπουδών ξαφνικά. Είναι σημαντικό, όσο αφορά τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, να είστε λίγο πιο προσεκτικοί, καθώς η αντιδραστική σας προσωπικότητα και η ανάγκη σας να πάτε ενάντια στο κατεστημένο μπορεί να σας οδηγήσει σε λανθασμένα μονοπάτια (φανατισμός).

Ουρανός στον 10ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά: Ανεξάρτητος, Εφευρετικός, Πρωτοπόρος

  Είστε γεννημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Με καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες, δημιουργείτε επιχειρήσεις μοναδικές ως προς το είδος τους. Δεν μπορείτε την ρουτίνα στη δουλειά σας, ενώ βαριέστε υπερβολικά εύκολα. Αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην επαγγελματική σας εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ανυπομονησία σας.

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αλλάζουν πολλά επαγγέλματα στη ζωή τους, όχι γιατί σας απολύουν αλλά γιατί μόνοι σας δημιουργείτε και στη συνέχεια καταστρέφετε αυτό που έχετε δημιουργήσει. Είναι σημαντικό, να μάθετε να διαχειρίζεστε αυτή την αυτοκαταστροφική τάση που έχετε. Στη ζωή σας θα αλλάξετε πολλά επαγγέλματα, ενώ συνήθως είστε τυχεροί και είναι όλα επιτυχημένα.  Η κοινωνική σας θέση επίσης είναι κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει ραγδαία, για παράδειγμα ο ορκισμένος εργένης να γίνει σωστός οικογενειάρχης ή ο οικογενειάρχης να τα διαλύσει όλα σε ένα βράδυ και να γίνει εργένης. 

Ουρανός στον 11ο Οίκο

Λέξεις Κλειδιά: Κοινωνικός, Αντικομφορμιστής, Φιλελεύθερος

 Η φιλία για εσάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Αγαπάτε όλους τους ανθρώπους και τους νιώθετε με ένα τρόπο όλους τους φίλους σας. Η αξία της φιλίας είναι σημαντική για εσάς, όμως την έχετε διαμορφώσει με διαφορετικό τρόπο στο μυαλό σας. Θέλετε πολλούς φίλους αλλά δεν θέλετε αποκλειστικότητα στις φιλίες σας, όπως δεν θέλετε αποκλειστικότητα και στις ερωτικές σας σχέσεις.

Είστε εγκεφαλικοί, θέλετε να μοιράζεστε με τους φίλους σας τις ιδέες σας, ενώ προτιμάτε ανθρώπους ή πολύ συντηρητικούς (Κρόνιους) ή πολύ προοδευτικούς (Ουράνιους). Είστε ιδιαίτερα δημιουργικοί, και συνήθως επιλέγετε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία ή τα ηλεκτρονικά. Είστε ιδιαίτερα αγαπητοί στο περιβάλλον σας, και σημαντικοί για τους φίλους σας, αν και πολλές φορές γίνεστε αναξιόπιστοι λόγω της φιλελεύθερης ιδιοσυγκρασίας σας. 

Ουρανός στον 12ο Οίκο 

Λέξεις Κλειδιά: Μοναχικός, Κρυφός, Ρομαντικός 

  Έχετε έντονη διαίσθηση και προβλέπετε με μεγάλη ευκολία τις εξελίξεις στη ζωή σας. Δεν αντέχετε να ζείτε με τους κανόνες που διέπουν την κοινωνία μας, θεωρείτε ότι επικρατεί η αδικία και η ψευτιά. Έτσι, αποξενώνεστε σε ένα δικό σας περιβάλλον, και υψώνετε τοίχους οι οποίοι στη συνέχεια σας οδηγούν στην απομόνωση και στη μοναξιά. Αυτή η ρομαντική σας φύση, σας οδηγεί συχνά σε κρυφές ερωτικές σχέσεις, καταδικασμένες ή κατακριτέες από την κοινωνία που ζούμε. 

Συνήθως, σας αρέσει να δουλεύετε μόνοι σας, σε ασυνήθιστα περιβάλλοντα και ιδιαίτερες συνθήκες, ενώ έχετε ροπή προς τον αποκρυφισμό. Ουσιαστικά, θέλετε να ζείτε τη ζωή σας με τον δικό σας τρόπο, και όχι σύμφωνα με τις επιταγές της εκάστοτε κοινωνίας. 

Που εχω τον ουρανο μου, Πλανητησ ουρανοσ αστρολογια, Σε ποιεσ μοιρεσ ειναι ο ουρανοσ,