Οι διελεύσεις του Δία και η επιρροή τους στο γενέθλιο χάρτη

Οι διελεύσεις του Δία και η επιρροή τους στο γενέθλιο χάρτη

Δίας, ο μέγας ευεργέτης του ζωδιακού κύκλου. Είναι ο πλανήτης – δάσκαλος, ο οποίος συνδέεται με τη χαρά, την τύχη, τη μάθηση, την επέκταση, τη φιλοσοφία, τη δικαιοσύνη, την αφθονία, την ευημερία, αλλά και την υπερβολή, την κραιπάλη και τον εγωκεντρισμό. Είναι αλήθεια ότι οι ιδιότητες που του έχουν αποδοθεί για να τον περιγράψουν και να τον χαρακτηρίσουν είναι πολλές, όμως όλες έχουν μία κοινή συνισταμένη: την επέκταση.

Αυτό πιθανότητα να έχει τη ρίζα του στην αρχαία Ελλάδα, όπου τον λάτρευαν ως τον παντοδύναμο θεό, ο οποίος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και εξουσιαστής του σύμπαντος. Θεωρήθηκε ο Πατέρας των θεών και των ανθρώπων ο οποίος είχε καθήκον να φροντίσει για την ευημερία του λαού, την προστασία των ξένων και την διασφάλιση της πόλης.  

Εξετάζοντας το Δία αστρονομικά, βλέπουμε ότι πάλι έχει εξέχουσα θέση και ρόλο στο ηλιακό μας σύστημα. Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, η μάζα του είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από όλους τους πλανήτες μαζί και έχει πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο λειτουργεί ως ομπρέλα ασφαλείας για τη Γη.

Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού του μπορεί να παγιδεύει τα ιονισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου, αποτρέποντας τα να καταλήξουν στη Γη και προστατεύοντας τον πλανήτη μας από δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις, για τις οποίες δε γνωρίζουμε ακριβώς, ποιες θα ήταν οι συνέπειες και τα αποτελέσματά τους.

Παρατηρούμε ότι και αστρονομικά, ο Δίας πάλι λειτουργεί ως προστάτης και ευεργέτης του πλανήτη μας και κατ’ επέκτασιν, της ανθρωπότητας.  

Για να επιστρέψουμε όμως στα καθ’ ημάς, ο Δίας χρειάζεται 12 χρονιά για ολοκληρώσει την περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο. Κάθε 12 χρόνια έχουμε την επιστροφή του Δία στη γενέθλια θέση του χάρτη μας. Είναι μία περίοδος νέων ξεκινημάτων, ενθουσιασμού, εξέλιξης, επέκτασης και προόδου.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν ακούμε ότι ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο μας ή ότι θα σχηματίσει καλές όψεις με κάποιον από τους προσωπικούς μας πλανήτες, όλοι περιμένουμε εναγωνίως τα « δώρα» και τις ευκαιρίες που θα δώσει.

Τα πράγματα όμως δεν λειτουργούν τόσο απλά και μονοδιάστατα στην αστρολογία. Χρειάζεται σύνδεση, σύζευξη και σύνθεση πολλών στοιχείων, για να έχουμε μία ξεκάθαρη απάντηση για ένα θέμα. 

Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι, όταν ο Δίας σχηματίζει όψη με έναν πλανήτη, έχει την τάση, θα λέγαμε απλοϊκά, να μεγεθύνει το νόημα της όψης και των αποτελεσμάτων που απορρέουν  από αυτή.  Όμως, αυτό το στοιχείο δεν είναι πάντα απαραίτητα θετικό, διότι λόγω του κύριου χαρακτηριστικού του Δία, το οποίο είναι η επέκταση, αν μιλάμε για μία αρνητική κατάσταση, αυτό που θα κάνει είναι να την επεκτείνει, να την ενδυναμώσει και να τη μεγεθύνει. Οπότε καλό θα ήταν κάποιες φορές να σκεφτόμαστε τι ευχόμαστε

Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να εξαρτηθεί μόνο από μία ή ακόμα και περισσότερες όψεις που σχηματίζει ο Δίας με έναν ή και περισσότερους  πλανήτες στο χάρτη μας, τη δεδομένη στιγμή. Αυτό θα κριθεί από το σύνολο του γενέθλιου χάρτη και της δυναμικής του σε  συνδυασμό με ποιον τρόπο οι διελεύσεις όλων των πλανητών, εκείνης της περιόδου, επηρεάζουν το χάρτη του ατόμου.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι μπορούμε να προσμένουμε από τις διελεύσεις του Δία πάνω στους γενέθλιους πλανήτες μας, ανάλογα με την όψη την οποία θα σχηματίσει με εκείνους.

Οι θετικές όψεις είναι το τρίγωνο και το εξάγωνο. Το τρίγωνο είναι ισχυρότερο από το εξάγωνο και θα φέρει μεγαλύτερη εύνοια. Οι αρνητικές όψεις είναι η αντίθεση και το τετράγωνο. Το τετράγωνο σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να διογκώσει περισσότερο τα χαρακτηριστικά της διέλευσης, από’ ότι η αντίθεση. Επίσης, η επιρροή αυτής της διέλευσης θα φέρει περισσότερα γεγονότα σε όσους έχουν πολυαστρία στον Τοξότη ή στους Ιχθύες. Το ίδιο θα συμβεί, αν ο Δίας είναι κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη.

Από την Άννα Αλεξανδρινού

Οι διελεύσεις του Δία και η επιρροή τους στο γενέθλιο χάρτη 3

Όψεις του Διελαύνοντος Δία με το γενέθλιο Ήλιο :

Δίας σύνοδος Ήλιος :  Είναι μία όψη ιδιαίτερα ευνοϊκή και καλότυχη. Κατά τη διάρκεια της επιρροής της, θα δοθούν ευκαιρίες στο άτομο να εξελιχθεί πνευματικά και επαγγελματικά. Θα μπορέσει να υλοποιήσει σχέδια τα οποία είχε στο μυαλό του και να αναδειχθεί μέσα στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό του χώρο.

Είναι μία περίοδος κατά την οποία το άτομο αισθάνεται αισιόδοξο, διαθέτει αυτοπεποίθηση, επιθυμεί την περαιτέρω κοινωνικοποίησή του και νιώθει την ανάγκη να διευρύνει τους ορίζοντές του μαθησιακά, είτε παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών, είτε ταξιδεύοντας, συναναστρεφόμενος με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Είναι η κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσει μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα ή να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα, να προβεί στην επισημοποίηση μίας σχέσης ή να συνάψει μία νέα σχέση με κάποιο άτομο αξιόλογο, καθώς και να δημιουργήσει επιτυχημένες συνεργασίες.    

Θετικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο το άτομο μπορεί να αδράξει τις  ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να τις αξιοποιήσει προς όφελος του. Του δίνεται η δυνατότητα να αυξήσει τα έσοδά του, να γνωρίσει σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούν να το στηρίξουν στις προσπάθειές του, να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να πετύχει σοβαρά πράγματα στην καριέρα του. 

Με αυτή τη διέλευση, θα έχει την εύκαιρα να προβεί σε νέα επιχειρηματικά ανοίγματα, τα οποία θα του αποφέρουν κέρδη. Τέλος, θα αισθάνεται χαρούμενο και έτοιμο να προχωρήσει σε όλους τους τομείς της ζωής του.       

Αρνητικές όψεις: Είναι μία περίοδος κατά την οποία το άτομο διακατέχεται από υπεραισιοδοξία και έχει την τάση να προβάλλει πολύ τον εαυτό του. Μπορεί να γίνει υπερβολικό στα λόγια και τις πράξεις του, υποσχόμενο πολλά, τα οποία δεν μπορεί να εκπληρώσει ή να διαχειριστεί. Δυσκολεύεται να αξιολογήσει σωστά τα δεδομένα και τις καταστάσεις, αποτέλεσμα αυτού, να χάνει σημαντικές ευκαιρίες. 

Καλό θα ήταν να δείξει σύνεση και να λειτουργεί με περισσότερο μέτρο, αν δε θέλει να έρθει αντιμέτωπο με δυσάρεστες καταστάσεις, οι οποίες θα οφείλονται στον υπέρμετρο ενθουσιασμό του. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξει στη διαχείριση των χρημάτων του, διότι θα έχει την τάση να σπαταλάει άσκοπα τα χρήματα του.      

Δίας σύνοδος Σελήνη : Είναι μία όψη πολύ θετική, όπου το άτομο αισθάνεται χαρούμενο, ευδιάθετο, ατενίζει τη ζωή με πολύ αισιοδοξία, επιθυμεί να περνάει πολύ χρόνο με τους οικείους του και γενικότερα να συναναστρέφεται με πολύ κόσμο και πρωτίστως με γυναίκες. Έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με την φροντίδα της οικίας του και αν συνηγορούν και άλλοι παράγοντες, να την επεκτείνει, ή να μπει στην διαδικασία αγοράς νέου σπιτιού.

Επίσης είναι μία όψη, η οποία βοηθά στην αύξηση εισοδήματος, στη δημιουργία μιας νέας καλής σχέσης με προοπτικές, ή στην επισημοποίηση μιας υπάρχουσας σχέσης. Είναι ένα πολύ ευνοϊκό διάστημα, για να μπορέσει το άτομο να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητα του και να κερδίσει την έμπρακτη στήριξη των γύρω του και ιδιαίτερα του γυναικείου φύλου.

Θετικές όψεις : Είναι μία περίοδος κατά την οποία το άτομο θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, να προβεί σε συμφέρουσες οικονομικές επενδύσεις και να αναγνωριστεί στον κοινωνικό του χώρο.

Θα του δοθούν ευκαιρίες για να δημιουργήσει επιτυχημένες συνεργασίες και να συμμετάσχει σε ομάδες σημαντικών ανθρώπων, μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να ξεχωρίσει και να διακριθεί. 

Αρνητικές όψεις : Είναι μία όψη, όπου χρειάζεται αρκετή προσοχή. Το άτομο θα έχει την τάση να σπαταλήσει πολλά χρήματα άνευ λόγου και αιτίας. Θα υπάρξει πίεση με το οικογενειακό του περιβάλλον και θα δημιουργηθούν πολλές εντάσεις, όπου το άτομο θα καταφύγει σε υπερβολές και σε δραματοποίηση των καταστάσεων, τις οποίες βιώνει. Αποτέλεσμα αυτού, να αισθάνεται απαισιόδοξο και λυπημένο. 

Επίσης, χρειάζεται να δείξει προσοχή στις οικονομικές του συναλλαγές προς αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων, τα οποία θα του δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και θα δυσκολευτεί να τα διαχειριστεί λόγω της έκτασης, την οποία θα έχουν.

Δίας σύνοδος Ερμής : Είναι μία πολύ καλή περίοδος για σπουδές, για ταξίδια στο εξωτερικό, για σύναψη συμβολαίων, για πετυχημένες συνεργασίες και έναρξη εμπορικών επιχειρήσεων. Κατά την επιρροή αυτής της όψης, το άτομο διαθέτει την ευστροφία και την ετοιμότητα να μπορεί να αναγνωρίσει τις δυνατότητες, οι οποίες του παρουσιάζονται και να τις χρησιμοποιεί υπέρ του, δημιουργώντας τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον του.    

Είναι μία εξαιρετική διέλευση για τους φοιτητές, η οποία τους βοηθά να διαπρέψουν στις σπουδές τους και να κάνουν επιμορφωτικά ταξίδια, όπου στην πορεία θα αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικά για την εξέλιξή τους. Εξίσου ευνοημένοι είναι όσοι ασχολούνται με τη συγγραφή, αφού έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν με ακρίβεια, όσα έχουν στο μυαλό τους.

Θετικές όψεις : Είναι ένα πολύ καλό χρονικό διάστημα, όπου το άτομο θα έχει την ευκαιρία να κλείσει συμφέρουσες και αποδοτικές συμφωνίες, να δημιουργήσει καλές συνεργασίες και να κάνει πολλά ταξίδια, τα οποία θα τον βοηθήσουν να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με ανθρώπους από το εξωτερικό και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.  

Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να θέσετε νέους στόχους και να καταστρώσετε  μεγαλεπήβολα σχέδια τα οποία θα το βοηθήσουν στην επαγγελματική και επιχειρηματική εξέλιξής τους, δημιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες για το μέλλον σας.

Αρνητικές όψεις : Είναι μία περίοδος κατά την οποία το άτομο γίνεται υπεραισιόδ οξο και δεν έχει τη δυνατότητα να κρίνει σωστά και αντικειμενικά τις καταστάσεις, με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη, είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω ενθουσιασμού. Τείνει να πιστεύει ότι τα  ξέρει όλα, γενόμενο σνομπ και υπεροπτικό. Διατυμπανίζει ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα, προσπαθώντας να στρέψει τα βλέμματα των άλλων πάνω του. Στη συνέχεια όμως απογοητεύεται από την τροπή των καταστάσεων, οι οποίες το διαψεύδουν και το εκθέτουν.

Προσοχή πρέπει να δείξει, επίσης, στη διαχείριση των χρημάτων του, διότι θα έχει την τάση να ξοδεύει αλόγιστα, μη σκεπτόμενο τις συνέπειες. Δεν είναι καλή περίοδος για να προβεί σε νέες συνεργασίες, ή να κλείσει επαγγελματικές συμφωνίες, διότι δε θα διαθέτει τη σωστή αντίληψη και κατανόηση των συνθηκών, γύρω του.

Δίας σύνοδος Αφροδίτη : Είναι μία όψη ιδιαίτερα τυχερή και αποδοτική για όλους τους τομείς της ζωής. Κατά τη διάρκεια της επιρροής της, το άτομο έχει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθεί περεταίρω, να διασκεδάσει, να γνωρίσει νέους ανθρώπους, να κάνει μία νέα ερωτική και επιτυχημένη σχέση, να αυξήσει τα έσοδά του και να ξεχωρίσει στο κοινωνικό του περιβάλλον για τους καλούς του τρόπους και την πρόσχαρη διάθεσή του.

Το άτομο θα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει τους στόχους και τους σκοπούς του, αφού με την καλή του διάθεση, θα κερδίζει τους γύρω του και θα είναι σα να μαγνητίζει την τύχη, και εκείνη με τη σειρά της, να του «ανοίγει» πόρτες και δρόμους προς την επιτυχία. Επίσης, είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα έχει επαγγελματική πρόοδο και σημαντική οικονομική άνθηση. 

Θετικές όψεις : Είναι μία όψη πολύ καλή και ενθαρρυντική. Το άτομο αισθάνεται πολύ καλά ψυχολογικά, γεμάτο και χαρούμενο. Έχει τη διάθεση να κάνει όμορφα και δημιουργικά πράγματα στη ζωή του, τα οποία θα το γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και χαμόγελο. Είναι ιδανική στιγμή, αν το θέλει, να προχωρήσει σε έναν καλό αρραβώνα ή γάμο, ο οποίος θα στηρίζεται στην αγάπη , τη στοργή, την κατανόηση, υποσχόμενος καλοτυχία, μακροημέρευση και ευτυχία.

Από την άλλη πλευρά, το άτομο θα έχει την ευκαιρία να αναγνωριστεί στον επαγγελματικό του χώρο, να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά του, να πετύχει πολύ καλές συνεργασίες, από τις οποίες θα αποκομίσει κέρδη, να κάνει σημαντικά επιχειρηματικά ανοίγματα και να προβεί σε πολύ εύστοχες οικονομικές επενδύσεις.

Αρνητικές όψεις : Είναι μία όψη, όπου κατά τη διάρκεια της επιρροής της, το άτομο φέρεται επιπόλαια, επιφανειακά και απρόσεκτα. Επιδίδεται σε ανούσιες αγορές πολύ ακριβών αντικειμένων, σκορπά αλύγιστα τα χρήματα του στα ταξίδια, τη διασκέδαση και τις απολαύσεις και επιθυμεί, με κάθε τρόπο, να αποφύγει τις ευθύνες της καθημερινότητας του, προς χάριν της ξεκούρασης και της ανεμελιάς του.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξει στο συναισθηματικό του τομέα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρασυρθεί από τον υπερβολικό ενθουσιασμό του, κάνοντας λάθος επιλογή συντρόφου και να απογοητευθεί. Είναι μία περίοδος η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη για γάμο, οικονομικές συνεργασίες και επενδύσεις. 

Δίας σύνοδος Άρη : Είναι μία χρονική περίοδος, όπου τα άτομο αισθάνεται πολύ δυνατό, γεμάτο ενέργεια και πίστη στον εαυτό του, ότι μπορεί να επιτύχει ακόμα και τους πιο δύσκολους και σύνθετους στόχους. Πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με θάρρος σε οποιαδήποτε δυσκολία του παρουσιαστεί και να υποσκελίσει κάθε εμπόδιο, προκειμένου να εκπληρώσει τους σκοπούς του.

Είναι ένα διάστημα, όπου ξεχειλίζει από ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Του δίνεται η δυνατότητα να προωθήσει τα σχέδια και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Θα έχει την ικανότητα και το σθένος να προχωρήσει τη ζωή του και να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για το επαγγελματικό του μέλλον και όχι μόνο. Προσοχή θα πρέπει να δείξει στις παράτολμες κινήσεις και στα επικίνδυνα αθλήματα.

Θετικές όψεις : Είναι μία περίοδος κατά την οποία, το άτομο μπορεί να πετύχει και να ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο, να διεκδικήσει καλύτερές οικονομικές απολαβές από την εργασία του, να κάνει νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα, καθώς και πολλά ταξίδια, προκειμένου να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του. 

Διαθέτει τόλμη και πειθώ και μέσω αυτών μπορεί να πείσει ανθρώπους να το στηρίξουν και να το εμπιστευτούν, ούτως ώστε να πετύχει τα σχέδια του. Είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσει υψηλούς στόχους, να αναγνωριστεί και να κυριαρχήσει στον επαγγελματικό του κλάδο.  

Αρνητικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο, το άτομο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, διότι θα έχει την τάση να υπερβάλει και να εκθέτει τον εαυτό του σε επικίνδυνες καταστάσεις. Θα πρέπει να βρει κάποιο τρόπο να μπορεί να διοχετεύσει την ενέργεια του, η οποία θα είναι πολύ μεγάλη και θα του δημιουργεί ένταση και υπερδιέγερση. Καλό θα ήταν, εκείνο το διάστημα, να ξεκινήσει να γυμνάζεται, για να μπορεί ο οργανισμός του να αποσυμπιέζεται.

Εξίσου μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξει σε οικονομικές επενδύσεις, διότι θα είναι έκδηλη η διάθεσή του για ρίσκο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ζημιωθεί. Πολλές θα είναι εκείνες οι φορές, όπου θα λειτουργεί απρόσεκτα και βιαστικά, δημιουργώντας προβλήματα στη ζωή του. Κάποιες φορές θα αισθάνεται ότι δεν θα του αρκεί το εικοσιτετράωρο της ημέρας, λόγω των πολλών θεμάτων που θα χρειάζεται να διεκπεραιώσει και θα «τρέχει» χωρίς στην ουσία να μπορεί να τελειώσει κάτι, λόγω έλλειψης συντονισμού.  

Είναι μία περίοδος κατά την οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος την εξάντλησης, της υπερκόπωσης και των ατυχημάτων. Τέλος, θα πρέπει να δείξει προσοχή στον τρόπο που εκφράζεται και που υποστηρίζει τις απόψεις του, για να αποφύγει τους διαπληκτισμούς και τις αντιπαραθέσεις.

Δίας σύνοδος Δίας : Είναι μία πολύ τυχερή όψη, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια. Δίνει στο άτομο τη δυνατότητα να καταξιωθεί στον κοινωνικό του χώρο και να γίνει δημοφιλές και αγαπητό. Το άτομο αισθάνεται αυτοπεποίθηση, χαρούμενο και πλήρες. Η εσωτερική του ευχαρίστηση αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό του και λάμπει.

Είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσει μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, να αρχίσει κάποιον νέο κύκλο σπουδών ή να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό πάνω στην ειδικότητα του. Έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τυχόντα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσει μπροστά. Ιδιαίτερη εύνοια θα έχει σε θέματα  οικονομικών επενδύσεων. Αν αντιμετώπιζε θέματα δικαστικών υποθέσεων, επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θετικές όψεις : Είναι μία περίοδος, όπου το άτομο θα έχει πολλές ευκαιρίες να πραγματοποιήσει τους στόχους του και να κάνει μεγάλα άλματα στη ζωή του. Θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το μέλλον του και να εκπληρώσει τα όνειρα του. Θα δεχθεί την υποστήριξη σημαντικών και δυνατών ανθρώπων, οι οποίοι θα του ανοίξουν το δρόμο προς την εκπληρωση των σκοπών του. 

Του δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλες τις ικανότητες και τα ταλέντα του και να κατακτήσει όσα επιθυμούσε στη ζωή του. Είναι ένα χρονικό διάστημα, όπου το άτομο έχει τη βοήθεια της τύχης και την στήριξη ανθρώπων από τους οποίους δεν το φανταζόταν.

Αρνητικές όψεις : Είναι ένα  χρονικό διάστημα, κατά το οποίο το άτομο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό, διότι η υπερβολή θα κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της ζωής του. Θα του είναι πολύ δύσκολο να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό του. Θα πιστεύει ότι είναι ικανό να πετύχει κάθε στόχο και κάθε επιθυμία του. Αποτέλεσμα, να μην αντιλαμβάνεται τους ενδεχόμενους κινδύνους που θα ελλοχεύουν και να κάνει πολλά λάθη, για τα οποία θα μετανιώνει. 

Κατά την περίοδο επιρροής αυτής της όψης, θα πρέπει να αποφεύγονται τα ρίσκα και κυρίως τα οικονομικά. Το άτομο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό σε τυχούσες συνεργασίες που μπορεί να παρουσιαστούν, γιατί λόγω της υπεραισιοδοξίας του, δε θα  μπορεί να τις κρίνει αντικειμενικά. Προσοχή, επίσης, θα πρέπει να δείξει στις διαπροσωπικές του σχέσεις, διότι θα έχει την τάση να υπόσχεται πολλά, τα οποία δε θα μπορεί να τα τηρήσει.

Δίας σύνοδος Κρόνος : Είναι μία περίοδος, κατά την οποία το άτομο θα αισθανθεί ότι πιέζεται από πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Οι απαιτήσεις, σε όλους του τομείς της ζωής του, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες και σκληρές. Εκείνο λοιπόν, θα πρέπει να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα, το οποίο θα στηρίζεται στην πειθαρχία, στη συγκρότηση και στη συγκέντρωση, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Του δίνεται, όμως, το περιθώριο, μέσα από πολλές προσπάθειες, αγώνα και αφοσίωση, να αναγνωριστούν οι κόποι και οι θυσίες του, δυναμώνοντάς το τόσο ψυχολογικά, όσο και επαγγελματικά – κοινωνικά. Αν μέχρι το τέλος της περιόδου της επιρροής αυτής της όψης, το άτομο μπορέσει να περάσει με επιτυχία, αυτό που λένε «crash test», τότε σίγουρα το περιμένει, στην άκρη του δρόμου, η κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση.  

Θετικές όψεις :  Είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο το άτομο θα έχει την ευκαιρία, μέσα από τις πράξεις του, τις αποφάσεις του και την εν γένει συμπεριφορά του, να αναδειχθεί στον επαγγελματικό και κοινωνικό του χώρο, στρέφοντας πάνω του την προσοχή σημαντικών ανθρώπων. Είναι εκείνη η στιγμή, κατά την οποία το άτομο αναγνωρίζεται και ανταμείβεται για όλες τις προσπάθειες και την πειθαρχία που έχει καταβάλει, όλο τον προηγούμενο καιρό. 

Το άτομο έχει τη δυνατότητα να θέσει ρεαλιστικούς στόχους και να προγραμματίσει με ακρίβεια τις κινήσεις, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσει, ούτως ώστε να έχει τα καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα. Είναι μια περίοδος οργάνωσης και υλοποίησης μεγαλεπήβολων σχεδίων.

Αρνητικές όψεις : Είναι μία περίοδος, κατά την οποία το άτομο βιώνει αντιφατικά συναισθήματα. Η χαρά και η λύπη εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι του συμβαίνει και πως μπορεί να το διαχειριστεί. Είναι στιγμές όπου αισθάνεται αισιοδοξία και άλλες, όπου βυθίζεται στη μελαγχολία, νιώθοντας αδύναμο και ανεπαρκές, ώστε να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις γύρω του.

Είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο το άτομο θα έρθει αντιμέτωπο με λάθη του παρελθόντος, τα οποία πρέπει να τα κατανοήσει και να προσπαθήσει να τα επιλύσει, για να προχωρήσει μπροστά τη ζωή του. Είναι περίοδος ευθυνών και υποχρεώσεων, όπου το άτομο θα αναγκαστεί να δουλέψει πολύ περισσότερο, για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εργασίας του αλλά και της καθημερινότητάς του.

Δίας σύνοδος Ουρανός : Είναι μία περίοδος, κατά την οποία το άτομο αισθάνεται δυναμικό, αποφασισμένο και έτοιμο να προβεί σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή του, προκειμένου να νιώσει ελεύθερο και αναζωογονημένο. Θέλει να απαγκιστρωθεί από καταστάσεις, όπου το κρατούσαν δέσμιο και δεν είχαν να του προσφέρουν την απόλαυση της περιπέτειας και την ευχαρίστηση της προόδου. Θεωρεί ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ανοίξει τα φτερά του και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Είναι μία καλή χρονική περίοδος για να ξεκινήσει μία νεωτεριστική επιχείρηση, να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να ασχοληθεί με τις τεχνολογικές επιστήμες και να κυνηγήσει τα όνειρά του, με πίστη και αποφασιστικότητα. Η φράση η οποία  λέγεται, ότι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για να χαρακτηρίσει αυτή τη διέλευση, αρκεί, βέβαια, ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη να βρίσκεται σε καλή θέση και ο διελαύνοντας Δίας να είναι εξίσου δυνατός, για να δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα της τύχης.

Θετικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο, το άτομο έχει πολλές πρωτότυπες, καινοτόμες και προοδευτικές ιδέες , στις οποίες θέλει να δώσει «σάρκα» και «οστά». Διαθέτει έμπνευση και δημιουργικότητα και είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή σχέδια, τα οποία έχει στο μυαλό του από καιρό, στοχεύοντας πολύ ψηλά. 

Είναι μία περίοδος κατά την οποία, το άτομο θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες αλλαγές και ξαφνικά γεγονότα, τα οποία θα του επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, εξελίσσοντας και ανανεώνοντάς το. Θα δει σχέδια και ιδέες του να πραγματοποιούνται και να στέφονται από επιτυχία, γεμίζοντάς το με ενθουσιασμό και ενθάρρυνση για να συνεχίσει.

Αρνητικές όψεις :  Είναι μία περίοδος κατά την οποία το άτομο θα έχει την τάση να ρισκάρει, να λειτουργεί απρόβλεπτα, αντιδραστικά και επιπόλαια. Θα υπάρξουν πολλές ανατροπές και αναταραχές στη ζωή του, οι οποίες θα του δημιουργούν υπερένταση και ανησυχία. Το άτομο χρειάζεται να δείξει αυτοπειθαρχία, μέτρο και συγκρότηση, προκειμένου να διαχειριστεί τις καταστάσεις γύρω του, οι οποίες κάθε λίγο θα αλλάζουν.

Καλό θα ήταν, όσο κρατάει η επιρροή αυτής της διέλευση, το άτομο να αποφύγει να προβεί σε επενδύσεις ή σε νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ζημιωθεί. Προσοχή θα πρέπει να δείξει στη σύναψη σημαντικών συνεργασιών ή συμφωνιών, γιατί κατά πάσα πιθανότητα, οι όροι θα αλλάξουν. Εξίσου προσοχή χρειάζεται η αισθηματική του ζωή, λόγω του ότι θα νιώθει πολύ πιεσμένο από διάφορες καταστάσεις, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις τις οποίες  θα πάρει να είναι λάθος, κάνοντάς το αργότερα να μετανιώσει.

Δίας σύνοδος Ποσειδώνας :  Είναι μία περίοδος, κατά την οποία το άτομο διαθέτη έντονη διαίσθηση, πλούσια φαντασία, έμπνευση, και δημιουργικότητα. Μπορεί να αισθανθεί τις ανάγκες των άλλων και έχει τη διάθεση να τους βοηθήσει, για  να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους και να προοδεύσουν. Κατά την επιρροή αυτής της όψης, το άτομο πρέπει να είναι προσεκτικό στην αξιολόγηση ανθρώπων και καταστάσεων, διότι η ευαισθησία του θα είναι πολύ αυξημένη και ενδεχομένως να μην μπορεί να κρίνει με αντικειμενικότητα.

Είναι ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να επιτευχθούν όνειρα και στόχοι, αρκεί τα σχέδια του ατόμου να βασίζονται στην πραγματικότητα και να τιθασεύσει τις τάσεις φυγής, οι οποίες θα είναι ισχυρές.  Αν, όμως, ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, τότε θα είναι περίοδος ιδιαίτερα παραγωγική για εκείνο. Θα ξεχειλίζει από έμπνευση, δημιουργικότητα και θα παράξει αρκετά έργα, μέσω των οποίων θα αυξήσει τα έσοδα και τη φήμη του.

Θετικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα, όπου το άτομο θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει τις πιο δημιουργικές του ιδέες και να εκπλαγεί ακόμη και το ίδιο από τα αποτελέσματα τους. Πιθανότατα να αυξηθούν τα έσοδά του από πηγές τις οποίες δε θα μπορούσε να φανταστεί.

Είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο πρέπει να είναι σε εγρήγορση, για να μπορεί να καταλάβει γρήγορα τις ευκαιρίες που ενδεχομένως να του παρουσιαστούν, διότι δε θα είναι εύκολα αντιληπτές, με τον τρόπο και τη μορφή που θα του εμφανίζονται.

Αρνητικές όψεις : Είναι μία δύσκολη περίοδος, κατά την οποία το άτομο πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή σε όλους τους τομείς της ζωή του. Θα βρίσκεται σε μία κατάσταση ονειροπόλησης, ρομαντισμού και ψευδαίσθησης.  Θα έχει την τάση να εξιδανικεύει ανθρώπους και καταστάσεις, πιστεύοντας όλα όσα του υπόσχονται. Δυστυχώς, δε θα είναι λίγες οι φορές, όπου θα πέσει θύμα εκμετάλλευσης από ανθρώπους, οι οποίοι είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη του. 

Η ουτοπία μπλέκεται με την πραγματικότητα και το άτομο δεν μπορεί να δει καθαρά της καταστάσεις. Είναι σαν το μυαλό του να έχει σκεπαστεί από ένα πέπλο ομίχλης, θολώνοντας την κρίση του και την αντίληψη του, με αποτέλεσμα να μη βλέπει καθαρά και να κάνει πολλά λάθη. Είναι ένα εντελώς ακατάλληλο χρονικό διάστημα για έναρξη νέων συνεργασιών, συμφωνιών, οικονομικών επενδύσεων και γάμου.

Δίας σύνοδος Πλούτωνας : Είναι μία περίοδος, όπου το άτομο αισθάνεται δυνατό, διαθέτει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και είναι έτοιμο να πετύχει τους στόχους του.  Η επιθυμία του για κυριαρχία και αναγνώριση στον επαγγελματικό και κοινωνικό του χώρο είναι έκδηλη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το πετύχει.

Είναι η κατάλληλη εποχή για το άτομο να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των οικονομικών επενδύσεων, να προβεί σε νέα επαγγελματικά επιχειρήματα, να προσπαθήσει να συνάψει συμφωνίες με ισχυρούς ανθρώπους, οι οποίοι θα το βοηθήσουν και θα το στηρίξουν οικονομικά και να τακτοποιήσει οικονομικές οφειλές. Προσοχή πρέπει να δείξει στην τάση του προς τον δογματισμό και το σνομπισμό. 

Θετικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο, το άτομο μπορεί να επιτύχει την αύξηση των κερδών του, να βρει νέες πηγές εισοδήματος, να σταθεροποιήσει συνεργασίες οι οποίες μπορεί να πέρασαν από κάποιες διακυμάνσεις και να βρει ορθολογικούς τρόπους να επιλύσει προβλήματα, τα οποία του δυσκόλευαν τη ζωή. 

Είναι η κατάλληλη περίοδος για να προβεί σε μεγάλες ριζικές αλλαγές, οι οποίες θα το βοηθήσουν να κατανοεί και να επιλύει καλύτερα τις καταστάσεις. Θα έχει την ευκαιρία να πετύχει σημαντικά πράγματα στον επαγγελματικό του χώρο, το οποία θα σηματοδοτήσουν την άνοδο του, τόσο επαγγελματικά, όσο και κοινωνικά.

Αρνητικές όψεις : Είναι μία χρονική περίοδος κατά την οποία, το άτομο μπορεί να γίνει δογματικό, αδίστακτο και ματαιόδοξο. Στον πίνακα προτεραιοτήτων του, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η αύξηση των κερδών του, και τη δεύτερη το κυνήγι για εξουσία. Είναι σκέψεις και επιθυμίες, οι οποίες μπορεί να του γίνουν εμμονή. Στην προσπάθεια του να πετύχει, δεν  ενδιαφέρεται καθόλου, για το τι προκαλεί στους γύρω του και ποια θα είναι τα επακόλουθα των πράξεων του. 

Κατά την επιρροή αυτής της όψης, το άτομο πρέπει να τιθασεύσει το πάθος του για την απόκτηση χρήματος και εξουσίας. Πρέπει να μείνει μακριά από παράτολμες οικονομικές επενδύσεις, διότι ο κίνδυνος μία μεγάλης οικονομικής καταστροφής είναι ορατός. Εξίσου ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξει στις διαπροσωπικές του σχέσεις, διότι η επιθυμία του για κυριαρχία, θα το κάνουν να φέρεται εγωιστικά και κάποιες φορές θα υποτιμά τους γύρω του, αδιαφορώντας για τα θέλω και τις ανάγκες τους.

Δίας σύνοδος Ωροσκόπος : Είναι μία περίοδος, όπου το άτομο θα διακατέχεται από εξωστρέφεια, αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Θα αισθάνεται την ανάγκη να κάνει κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση του, οι οποίες θα αντικατοπτρίζουν την καλή του ψυχολογική διάθεση. 

Κατά την επιρροή αυτής της όψης το άτομο ακτινοβολεί, μαγνητίζει τα βλέμματα, μπορεί να κάνει πολλές νέες γνωριμίες και να διασκεδάσει. Είναι η κατάλληλη στιγμή να προβάλλει τον εαυτό του και να διαμορφώσει τις συνθήκες με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί.   

Θετικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα, όπου το άτομο θα έχει ευκαιρίες να κάνει νέες επιτυχημένες συνεργασίες, να διορθώσει τυχούσες παρεξηγήσεις, να προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο και σημειώσει σημαντική πρόοδο στη ζωή του. Πιθανόν να αποφασίσει να  ασχοληθεί με κάποιο πηγαίο ταλέντο του, το οποίο θα θελήσει να το εξελίξει.  

Αρνητικές όψεις : Είναι μία περίοδος κατά την οποία, το άτομο θα ξεχειλίζει από υπεραισιοδοξία και θα έχει την τάση να υπερβάλει και να εμμένει στην άποψή του, πιστεύοντας ότι είναι σωστή και αγνοώντας, πλήρως, τα επιχειρήματα των άλλων. Πιθανότητα να οδηγηθεί σε λάθος αποφάσεις εξαιτίας της αλαζονείας του, ή του υπέρμετρου ενθουσιασμού του.

Δίας σύνοδος Μεσουράνημα : Είναι μία πολύ θετική περίοδος για το άτομο, κατά την οποία μπορεί να προοδεύσει και να επεκταθεί επαγγελματικά και κοινωνικά. Του δίνεται η δυνατότητα να προβάλει τις ηγετικές του ικανότητες και να διαπρέψει στο χώρο του, κερδίζοντας την εκτίμηση, την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των ανωτέρων του.

Είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα γνωρίσει σημαντικούς και ισχυρούς ανθρώπους, οι οποίοι θα το βοηθήσουν και θα το στηρίξουν στην περεταίρω εξέλιξη της πορείας του. 

Θετικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο το άτομο θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάποιες επιτυχημένες κινήσεις στον επαγγελματικό του χώρο, οι οποίες θα το εδραιώσουν και θα το αναδείξουν. Θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει τους στόχους, τους σκοπούς του και να αυξήσει τα έσοδά του.  

Αρνητικές όψεις : Είναι ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο, το άτομο θα πρέπει να είναι προσεκτικό σε ότι σχετίζεται με την καριέρα του και την κοινωνική του εικόνα. Χρειάζεται να δείξει μεγάλη προσοχή στα λόγια τα οποία λέει και γενικότερα, στον τρόπο με τον οποίο κινείται, διότι μπορεί να κάνει κάποια λάθη από απερισκεψία, τα οποία, όμως, θα είναι ικανά να πλήξουν την κοινωνική του εικόνα. Επίσης, προσοχή θα πρέπει να δείξει σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, για να μην εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα.

Από την Άννα Αλεξανδρινού