Όψεις Δία στο γενέθλιο χάρτη: Αποκωδικοποιώντας την τύχη μας μέσα από το ωροσκόπιο μας

Όψεις Δία στο γενέθλιο χάρτη

Πάνω στον ουράνιο θόλο, οι πλανήτες σχηματίζουν κάθε μέρα  «σχέσεις» με τον Ήλιο τη Γη αλλά και μεταξύ τους. Αυτή η σχέση επηρεάζεται άμεσα από την απόσταση μεταξύ των πλανητών.  Αυτές οι «σχέσεις» ονομάζονται στην Αστρολογία, όψεις. 

Οι πλανητικές όψεις που σχηματίζονται πάνω στο γενέθλιο χάρτη μας, μας βοηθάνε ουσιαστικά μέσα από την ερμηνεία τους, να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Οι βασικές όψεις που μας ενδιαφέρουν, είναι αυτές τις συνόδου, της αντίθεσης, του τριγώνου, του εξάγωνου  και του τετραγώνου. Συγκεκριμένα θετικές θεωρούνται οι όψεις τριγώνου και εξάγωνου και αρνητικές οι όψεις αντίθεσης και τετραγώνου. 

Σε αυτό το κείμενο, θα εξετάσουμε τις πλανητικές όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης Δίας, o πλανήτης της επέκτασης και της ευημερίας. Στο τέλος του άρθρου θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τη σημασία των θετικών σας όψεων, ώστε να μπορέσετε να  τις χρησιμοποιήσετε για να επωφεληθείτε  αλλά επιπλέον θα μάθετε πως  μπορείτε να αναγνωρίσετε τις προβληματικές όψεις και κατ’ επέκταση, να μάθετε πως να τις διαχειρίζεστε.

Για να δείτε τις όψεις σας πηγαίνετε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Πάμε αναλυτικά να δούμε παρακάτω, τις πλανητικές όψεις του Δία αλλά και την ερμηνεία τους.

Από τη Βάλια Παγίδα

<strong>Όψεις Δία στο γενέθλιο χάρτη: Αποκωδικοποιώντας την τύχη μας μέσα από το ωροσκόπιο μας</strong> 3

Δίας-Ήλιος

Σε Σύνοδο: Η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία δείχνει ότι είστε ένα άτομο το οποίο είναι ενθουσιώδες, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν πτοείται με καμία αναποδιά! Έχετε τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και έχετε ως δεδομένο ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Πολλές φορές πάνω στον ενθουσιασμό σας, μπορεί να υποσχεθείτε ότι θα κάνετε κάτι το οποίο στην ουσία όμως είναι πέρα τον δυνατοτήτων σας.  Έχετε μεγάλη αίσθηση της δικαιοσύνης και σας αρέσει να μεταφέρετε τη θετικότητα σας και στους άλλους. 

Θετικές όψεις: Καταλαβαίνετε τις δυνατότητές σας και έχετε εμπιστοσύνη σε αυτά που γνωρίζετε και μπορείτε να κάνετε. Οι άνθρωποι έλκονται από εσάς γιατί έχετε μια θετική αύρα και μπορείτε να τους κάνετε να σας εμπιστευτούν. Είστε γεννημένοι τυχεροί, καθώς τις περισσότερες φορές τα πράγματα φαίνεται να μπαίνουν στη θέση τους, χωρίς σχεδόν εσείς να κουνήσετε το μικρό σας δαχτυλάκι. Μια θετική όψη μεταξύ Δία-Ηλίου σας κάνει επίσης μεγαλόψυχους και γενναιόδωρους. 

Αρνητικές όψεις:  Στις αρνητικές όψεις, οι τάσεις υπερβολής είναι χαρακτηριστικές. Τις περισσότερες φορές ενεργείτε χωρίς μέτρο σε πολλά που κάνετε. Από πολλές απόψεις, είστε ακραίοι. Περιμένετε πάρα πολλά από τον εαυτό σας και μερικές φορές έχετε τις αντίστοιχες απαιτήσεις από τους άλλους. Η μεγάλη αγάπη σας για καλό φαγητό και ποτό, πιθανώς να σας οδηγήσει σε θέματα υγείας στο μέλλον.  Μέτρον άριστον λοιπόν για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Δίας-Σελήνη

Σε Σύνοδο: Όσοι έχετε Δία σύνοδο Σελήνη είστε άνθρωποι χαμογελαστοί, με ζεστή καρδιά και με ισχυρή αίσθηση της ισορροπίας και της αρμονίας.  Είστε φιλόξενοι, ευγενικοί και επιεικείς. Διαθέτετε μια ισχυρή αίσθηση του σωστού και του λάθους. Έχετε πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και δεν διστάζετε να τον εκφράσετε. Πολλές φορές μπορείτε να αφουγκραστείτε τις συναισθηματικές ανάγκες των γύρω σας και να τους προσφέρετε συμβουλές. 

Θετικές όψεις: Έχετε μια ευγενική και ήρεμη προσωπικότητα. Ο «συναισθηματικός ρεαλισμός» που σας χαρακτηρίζει είναι και αυτός που σας προσφέρει την τύχη στα συναισθηματικά σας θέματα γιατί γνωρίζετε ενδόμυχα τι πρέπει να κάνετε. Επειδή σας αρέσει να βοηθάτε, πολλές φορές βρίσκετε ανταπόδοση της καλής σας πράξης με την αντίστοιχη βοήθεια. Η στάση που κρατάτε στη ζωή, σας βοηθά να προσελκύετε θετικές καταστάσεις και να κάνετε καλές σχέσεις. 

Αρνητικές όψεις: Σε αρνητικές όψεις, ο συνδυασμός αυτός βγάζει αρκετές φορές μια ισχυρογνωμοσύνη.  Συγχωρείτε εύκολα ακόμα και άτομα τα οποία ίσως να μην αξίζουν τη συγγνώμη σας.  Έχετε τάση να φτιάχνετε καταστάσεις ρομαντικές μέσα στο μυαλό σας, που συχνά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να πληγώνεστε.  Το να μάθετε να μετριάζετε τα συναισθήματά σας  και τον ενθουσιασμό σας με ρεαλισμό και καλή κρίση είναι απαραίτητο,  για να αποφύγετε αυτόν τον κύκλο σκαμπανεβάσματος που μπορεί να σας εξαντλήσει  ενεργειακά και πνευματικά.

Δίας-Ερμής

Σε Σύνοδο: Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Δία αυξάνει την εμπιστοσύνη σας στις διανοητικές σας ικανότητες και σας κάνει επιδέξιους στο να επηρεάζετε τους άλλους ανθρώπους με τις λεκτικές σας ικανότητες. Ενισχύονται τα ενδιαφέροντα για την ανώτερη εκπαίδευση, επειδή έχετε ανάγκη για μάθηση. Λόγω του πλούτου των γνώσεων σας, μπορείτε να επιτύχετε σε οποιονδήποτε τομέα. Ωστόσο, δυσκολεύεστε να επιλέξετε το ένα επάγγελμα ή την ενασχόληση στην οποία θα επικεντρωθείτε. Προσπαθήστε να ορίσετε στόχους που θέλετε να επιτύχετε. Έχετε μια φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής και ένα πολύ γενναιόδωρο πνεύμα.

Θετικές όψεις: Είναι ευκολονόητο ότι με μια θετική όψη μεταξύ Ερμή-Δία ευνοούνται οι σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στη μελέτη της θρησκείας, της φιλοσοφίας και του ίδιου του τομέα της εκπαίδευσης. Μπορείτε να εκφραστείτε πολύ καλά. Η μεγαλύτερη δύναμή σας είναι ο λόγος σας και το χειρίζεστε εξαιρετικά.  Λόγω των ενδιαφερόντων για τη βελτίωση του μυαλού σας, σας ελκύουν τα ταξίδια στο εξωτερικό. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε τα διανοητικά σας ταλέντα για να ωφελήσετε με κάποιο τρόπο την ανθρωπότητα.

Αρνητικές όψεις: Είστε υπερβολικά αισιόδοξοι και βιάζεστε να υλοποιήσετε πράγματα που ίσως να ξεπερνούν τις δυνατότητές σας. Συχνά υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των πεποιθήσεών σας και της πραγματικής αλήθειας. Είστε παρορμητικοί στην κρίση, παίρνοντας αποφάσεις με βάση ανεπαρκείς πληροφορίες. Προσέξτε να μην περνάτε γρήγορα ένα κείμενο ή ένα συμβόλαιο γιατί ίσως χάσετε σημαντικές λεπτομέρειες.  Η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς είναι η συγκέντρωση. Θα πρέπει να μάθετε να ακούτε προσεκτικά τον συνομιλητή σας και να δίνετε βάση σε αυτά που σας λένε.  Μερικές φορές η αρνητική όψη μεταξύ Ερμή-Δία ίσως να  δείχνει μια αποστροφή ή ένα νοητικό μπλοκάρισμα προς τη θρησκεία ή τη φιλοσοφική σκέψη.

Δίας-Αφροδίτη

Σε Σύνοδο: Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία σας κάνει εκ φύσεως αισιόδοξους και γενναιόδωρους. Επιδεικνύετε φιλική και χαρούμενη στάση απέναντι σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί σας. Μπορείτε να είστε επιεικείς με τους άλλους, ακόμη και όταν δεν το αξίζουν. Είστε τακτικοί και καλλιτεχνικοί από τη φύση σας, διαθέτοντας την αίσθηση και την εκτίμηση της ομορφιάς στα πάντα. Είστε πολύ ανοιχτοχέρηδες με στόχο να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας. Αν υπάρχει μια αρνητική πλευρά σε αυτή την όψη, είναι ότι μπορεί να σας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όλα σας έρχονται «πολύ εύκολα» και έτσι να καταλήξετε να γίνεται νωθροί. 

Θετικές όψεις: Στις θετικές όψεις, η Αφροδίτη-Δίας, σας κάνει αρκετά εξωστρεφείς. Αυτή η εξωστρέφεια σας κάνει επίσης πολύ θελκτικούς στους άλλους.   Έχετε την ικανότητα να λέτε το σωστό πράγμα την κατάλληλη στιγμή. Σας θεωρούν άτομο αξιόπιστο που μπορούν να βασιστούν πάνω σας σε περίπτωση ανάγκης.  Επιπλέον, επειδή σας αρέσει τα πάντα να είναι αρμονικά, ειδικά στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, δεν είστε ο τύπος που επιβάλλει τις απόψεις του όταν αυτές είναι ανεπιθύμητες. Σας αρέσουν οι άνθρωποι και ξέρετε πώς να τα πάτε καλά μαζί τους. Αυτή η όψη σας χαρίζει την πιθανότητα να εξασφαλίσετε μια  καλή ζωή με την υλική έννοια, καθώς είστε πολύ επιτυχημένοι κοινωνικά.

Aρνητικές όψεις: Με τις αρνητικές όψεις υπάρχει συχνά η αίσθηση του ανικανοποίητου. Πάρα πολλά πράγματα τα θεωρείτε δεδομένα και μπορεί να μην εκτιμάτε την πραγματική αξία των πραγμάτων. Μπορεί να είστε πολύ σπάταλοι τόσο στα αισθηματικά όσο και στα οικονομικά σας, δυσκολευόμενοι να τα διαχειριστείτε και τα δύο. Είναι πιθανό να δυσανασχετήσετε όταν σας αναγκάζουν να κάνετε κάτι που θα προτιμούσατε να μην κάνετε. Είστε καχύποπτοι απέναντι στα κίνητρα των άλλων. Αισθάνεστε ότι τα όποια ανταγωνιστικά συναισθήματα μεταξύ σε εσάς και σε κάποιον άλλον είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα του ότι ο άλλος δεν σας καταλαβαίνει. Επειδή σας αρέσει το φαγητό και ειδικά το καλό φαγητό, μπορεί  να έχετε πρόβλημα με την εξωτερική σας εμφάνιση λόγω υπερβολών στην κατανάλωση του, αλλά και μεταβολικά θέματα υγείας.

Δίας-Άρης

Σε Σύνοδο: Η σύνοδος του Άρη με τον Δία παράγει άφθονη ενέργεια και ενθουσιασμό. Είστε πραγματικά ακούραστοι και δεν πτοείστε εύκολα!  Έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας να κάνετε ό,τι έχετε βάλει στόχο. Είστε ο τύπος που αρνείται να δεχτεί το ΟΧΙ ως απάντηση. Προσεγγίζετε τις προκλήσεις με απόλυτη αποφασιστικότητα.  Παίρνετε αποφάσεις με μεγάλη αυτοπεποίθηση γιατί πιστεύετε βαθιά μέσα σας ότι οι όποιες ενέργειες έχετε αποφασίσει να πράξετε, θα εξελιχθούν προς όφελος σας. Αυτή είναι μια όψη που συχνά παράγει υψηλές φιλοδοξίες, πλούτο και καλή τύχη.  Προσοχή στο burnout μόνο γιατί μπορεί να ταλαιπωρήσετε το σύστημα σας σε βαθμο εξόντωσης  από το ασταμάτητο πνεύμα σας!

Θετικές όψεις: Στις θετικές όψεις μεταξύ Άρη-Δία, υποδηλώνεται η αποτελεσματική χρήση του νου και του φυσικού σώματος για την επίτευξη στόχων. Βρίσκεστε στα καλύτερά σας όταν αντιμετωπίζετε ανταγωνισμό ή μια πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσετε. Ξέρετε πώς να διεκδικείτε τα θέλω σας και λειτουργείτε αποτελεσματικά υπό πίεση.  Δεν αποκλείεται να έχετε μια αυξημένη σεξουαλική λίμπιντο, και μια παρατεταμένη (!) αντοχή πάνω στο σεξουαλικό τομέα. Ενδέχεται να έχετε πολλούς ερωτικούς παρτενέρ στη ζωή σας. 

Aρνητικές όψεις: Μια αρνητική όψη Άρη-Δία ίσως να δείχνει ότι κατά κάποιο τρόπο είστε εξτρεμιστής. Μπορεί να γίνετε επιρρεπείς σε φανατικές θρησκευτικές ή κοινωνικές πεποιθήσεις. Όταν παίζετε τυχερά παιχνίδια, είναι πιθανό να παίζεται μεγάλα στοιχήματα και να ρισκάρετε να χάσετε μεγάλα ποσά. Μπορεί να μην ξέρετε πότε να σταματήσετε. Πρέπει να μάθετε την έννοια της αυτοσυγκράτησης, λέξη που για εσάς είναι άγνωστη. Οι γυναίκες με αρνητική όψη Άρη Δία συχνά εμφανίζονται να  έχουν πρόβλημα με τους άνδρες. Τέλος, αυτές οι όψεις ενδέχεται να σας δημιουργήσουν θέματα και στον εργασιακό σας χώρο, καθώς ο εργοδότης σας μπορεί να μην σας ανταμείβει για τη δουλειά σας και να μην παίρνετε την αναγνώριση που σας αξίζει. Η καλύτερη λύση για αυτό το φαινόμενο, θα ήταν να γίνετε εσείς αυτοαπασχολούμενοι.

Δίας-Κρόνος

Σε Σύνοδο: Η σύνοδος του Δία με τον Κρόνο δείχνει μια σοβαρή στάση ζωής και ανάλογα τον οίκο που βρίσκετε φέρνει συνήθως και βαριές ευθύνες. Αυτή η όψη σας κάνει πολύ πιο συντηρητικούς και πρακτικούς από ό,τι μπορεί να δείχνει ο χάρτης. Έχετε να ξεπεράσετε κάποια σημαντικά εμπόδια πριν μπορέσετε να αποκτήσετε την οικονομική ασφάλεια που επιθυμείτε. Τείνετε να χάνετε την όποια αισιοδοξία σας, μέσα από μια σειρά απογοητεύσεων και καθυστερήσεων. Μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Η σύνοδος δεν αρνείται την επιτυχία, αλλά δείχνει την ανάγκη να εργαστείτε σκληρά και να κάνετε υπομονή.

Θετικές όψεις: Σε θετικές όψεις, ο Δίας Κρόνος, παρουσιάζει τα καλά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά της σύνεσης και της καλής οργάνωσης, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και την επέκταση. Είστε έτσι σε θέση να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας και να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας, κερδίζοντας τον σεβασμό στην επιχείρηση ή το επάγγελμά σας. Σας σέβονται για την ειλικρίνεια και την ακεραιότητά σας. Συχνά σας συμβουλεύονται γιατί αποπνέετε μια αύρα σοφίας γύρω από το άτομό σας. 

Aρνητικές όψεις:  Σε αρνητικές όψεις, η σχέση μεταξύ Δία και Κρόνου μπορεί να δηλώνει κάποια προβλήματα αυτοεκτίμησης. Αμφισβητείτε τις ικανότητές σας και υποτιμάτε τον εαυτό σας όταν συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Η γονεϊκή επιρροή μπορεί να έχει συμβάλλει στην έλλειψη αυτοπεποίθησης. Υπάρχει η τάση να συγκρίνετε τον εαυτό σας δυσμενώς με άλλους ανθρώπους. Ίσως η καταγραφή των θετικών σας σημείων και προτερημάτων, καθώς και ο περιορισμός του πεσιμισμού, να αναπτερώσει την ψυχολογία σας. 

Δίας-Ουρανός

Σε Σύνοδο: Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό σας κάνει εκ φύσεως ανήσυχους.  Κυριολεκτικά δεν μπορείτε να καθήσετε κάπου κάτω ήσυχα.  Θέλετε να είστε συνεχώς εν κινήση και να κάνετε πράγματα. Δεν σας αρέσουν οι περιορισμοί και σας αρέσει να είστε ο ενορχηστρωτής διάφορων μεγάλων project. Τα σχέδιά σας συνοδεύονται από μια γερή δόση ιδεαλισμού. Βασικά είστε πολύ τυχεροί και συνήθως λαμβάνετε πλήρη αναγνώριση για ό,τι κάνετε. Τα ξαφνικά και απροσδόκητα κέρδη είναι συχνά προϊόν αυτής της όψης.

Θετικές όψεις:  Είστε άνθρωποι  πρωτότυποι, δημιουργικοί, αποφασιστικοί και πρακτικοί. Έχετε μια τάση να καταρρίπτετε οτιδήποτε ορθόδοξο. Είστε πιο φιλελεύθεροι και πιο του μεταφυσικού. Οι θετικές όψεις χαρίζουν αυξημένη ευφυΐα.  Ότι πράξεις κάνετε που σχετίζονται με τα ιδανικά της ζωής σας, σας φέρνουν καλή τύχη. Μπορείτε να πετύχετε οποιονδήποτε στόχο έχετε θέσει στον εαυτό σας. Η προσωπική ελευθερία είναι πολύ σημαντική και δεν σας αρέσει να συμβιβάζεστε. Μπορεί να έχετε ισχυρή πνευματική ενέργεια και μεγάλη αντοχή σε εργασίες που απαιτούν να χρησιμοποιήσετε την ευφυΐα σας.

Αρνητικές όψεις: Σε αρνητικές όψεις ο Δίας Ουρανός δείχνει ανασταλτικές συγκρούσεις που περιορίζουν τους στόχους και τα επιτεύγματά σας. Μπορεί να είστε επεκτατικοί στη φαντασία και τα σχέδιά σας αλλά σε υπερβολή, με αποτέλεσμα να μην εφαρμοζονται αυτά που σκέπτεστε σε κάποιο λογικό πλαίσιο. Υπάρχει η τάση να μην είστε πρακτικοί καθώς  είστε υπερβολικά ιδεαλιστές.  Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρνητικές όψεις  μεταξύ αυτών των δύο πλανητών μπορεί να δείξουν εκκεντρικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές.  Επειδή δεν υπάρχει μέτρο και συχνά χάνετε η οικονομική σύνεση, υπάρχει περίπτωση να χάσετε μεγάλα χρηματικά  ποσά ξαφνικά λόγω λανθασμένων κρίσεων. 

Δίας- Ποσειδώνας

Σε Σύνοδο: Η όψη συνόδου μεταξύ Δία -Ποσειδώνα, προσφέρει εξαιρετικά δημιουργική φαντασία. Μπορεί να είστε πολύ καλλιτεχνικοί και κάπως υπερβολικοί στην έκφραση των ταλέντων σας. Συχνά αυτή η όψη δείχνει μεγάλο ιδεαλισμό και μπορεί να σας ελκύει η  θρησκευτική ζωή ή η ανθρωπιστική προσφορά. Είστε αρκετά μποέμ σαν χαρακτήρες και πρωτότυποι. 

Θετικές όψεις: Οι θετικές όψεις  μεταξύ Δία και Ποσειδώνα σας προσδίδουν πολύ μεγάλη διαίσθηση. Δεν είναι λίγες οι φορές, που επειδή ακολουθήσατε τη φωνή μέσα σας, καταφέρατε και σταθήκατε τυχεροί και πετύχατε το σκοπό σας ή γλιτώσατε από μια δυσάρεστη κατάσταση.  Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο και να το μετατρέψετε εύκολα σε επιτυχημένο επάγγελμα. Οι καλύτερες ιδέες σας συχνά έρχονται την ώρα που κοιμάστε. 

Αρνητικές όψεις:  Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Δία Ποσειδώνα, παρουσιάζουν μια τάση προς την υπερβολή και τη σύγχυση. Υπάρχει η πιθανότητα να εξαπατηθείτε ή να εξαπατήσετε τους άλλους. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν συναισθηματικές υπερβολές και μια μη πρακτική συμπεριφορά από πλευρά σας. Συχνά, στις αρνητικές όψεις μπορεί να συναντήσουμε ένα άτομο με θρησκευτικό ιδεαλισμό που στερείται πειθαρχίας. Επειδή δεν υπάρχει μέτρο, συχνά υπάρχει μια ροπή προς τις καταχρήσεις. Επειδή είστε γενναιόδωροι από τη φύση σας και ευκολόπιστοι, μπορεί να χάσετε χρηματικά ποσά λόγω κακής διαχείρισης.

Δίας-Πλούτωνας

Σε Σύνοδο: Η σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα  σας προσδίδει την απαραίτητη  αποφασιστικότητα και δυναμισμό ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Διαθέτετε μια πολύ ισχυρή και διεισδυτική ματιά, μία  διορατικότητα, ενώ είστε γεννημένοι ηγέτες. Ο μαγνητισμός που εκπέμπετε, κάνουν τους άλλους  να σας ακολουθούν πειθήνια. Είστε αποφασισμένοι να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο και δεν μπορεί κανείς να σας σταματήσει. 

Θετικές όψεις:  Οι θετικές όψεις μεταξύ Δία και Πλούτωνα, δείχνουν την πληθωρικότητα, τον ενθουσιασμό και τη φιλοδοξία σας. Έχετε καταπληκτικές οργανωτικές ικανότητες, οι οποίες είναι αξιοζήλευτες ειδικά στον εργασιακό χώρο. Σας αρέσει να βοηθάτε τους άλλους με το να τους εμπνέετε να αξιοποιήσουν στο έπακρο  τις δυνατότητές τους. Με αυτές τις όψεις, αποδίδετε καλύτερα σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις και την έρευνα και γιατί όχι, με την πολιτική.

Aρνητικές όψεις: Δεν πηγαίνετε με τους κανόνες της κοινωνίας, παρά βάζετε τους δικούς σας  οι οποίοι συχνά θεωρούνται και περίεργοι, μη φυσιολογικοί ή αιρετικοί. Δογματικοί και υπερβολικοί, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με τα τυχερά παιχνίδια αλλά με δραστηριότητες που αποφέρουν παράνομο κέρδος. Παραδόξως, ακροβατείτε μεταξύ υπερβολικής αυτοπεποίθησης και αυτοαμφισβήτησης. Πρέπει να μάθετε να μην είστε απόλυτοι και να επωφελείστε από τις εμπειρίες του παρελθόντος.  Προσοχή να μην εκμεταλλεύεστε τους άλλους προς όφελος σας.