Όψεις Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη : Πόσο εύκολα ή δύσκολα ξεπερνάμε τα προβλήματα μας;

Όψεις Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη

Σε πολλά γενέθλια ωροσκόπια ο πλανήτης Κρόνος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.  Ιδιαίτερα τα “Κρόνια” άτομα -όσοι δηλαδή έχουν έντονο Κρόνο στο χάρτη τους,  είτε πολυαστρία στον Αιγόκερω, είτε Ήλιο σύνοδο Κρόνο, Σελήνη σύνοδο Κρόνο, ή το Κρόνο πάνω στον ωροσκόπο ή στις ακμές του 4ο οίκου, 7ο οίκου και Μεσουρανήματος- μαθαίνουν από πολύ νωρίς τι εστί Κρόνος και είναι σε θέση να γνωρίζουν να τον χειρίζονται καλύτερα.  

Ο Κρόνος περνάει περίπου τριάμισι χρόνια σε κάθε ζώδιο, διανύοντας μια πλήρη πορεία στο ζωδιακό κύκλο σε λιγότερο από τριάντα χρόνια. Κάθε επτά χρόνια περίπου, ο Κρόνος σχηματίζει μια γωνία (90 ή 180 ή 360 μοίρες) με τη θέση που έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. 

Μπορούμε να πούμε ότι αυτές είναι περίοδοι «ελέγχου», όπου ο διελαύνων Κρόνος σας δείχνει πόσο μακριά έχετε φτάσει και πού σας λείπει η ωριμότητα.

Η σχέση του Κρόνου με τους πλανήτες που υπάρχουν στο προσωπικό μας χάρτη, μπορεί να δείξει πως τους περιορίζει ή  πως τους υποστηρίζει. Σε κάθε περίπτωση οι όψεις που σχηματίζει ο Κρόνος στον χάρτη μας, μας βοηθάνε  στο να μπορέσουμε εμείς  να εξασφαλίσουμε την υψηλότερη έκφρασή τους.

Από τη Βάλια Παγίδα!

Όψεις Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη : Πόσο εύκολα ή δύσκολα ξεπερνάμε τα προβλήματα μας; 3

Πάμε μαζί να δούμε αναλυτικά τις όψεις στους πλανήτες

Δε ξέρετε τις όψεις του Κρόνου στο Χάρτη σας; Δείτε τον Αστρολογικό σας χάρτη εδώ:

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Κρόνος-Ηλιος

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο παράγει αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση, ανεξάρτητα από άλλες ενδείξεις στο χάρτη σας. Τα χαρακτηριστικά του Ήλιου είναι συγκρατημένα, γίνεται λιγότερο ενθουσιώδης, πιο προσεκτικός. 

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και η ανάγκη για πειθαρχία στη ζωή, αλλά η όψη προσφέρει πολύ μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη και επιμονή. Είστε σκληρά εργαζόμενοι, πειθαρχημένοι και οργανωμένοι. 

Εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών είναι πιθανό να σας ανατεθούν σημαντικές ευθύνες. Η ισχυρή σας προσωπικότητα ακολουθεί το δικό της δρόμο και δεν ακούτε τι σας λένε οι άλλοι. Αυτή η όψη δεν είναι καλή για το γάμο, γιατί είστε σαν το «μοναχικό καβαλάρη» και προτιμάτε να είστε μονάδα παρά ζευγάρι. 

Θετικές όψεις:

Σε θετικές όψεις ο Ήλιος και ο Κρόνος δίνουν ένα βάθος κατανόησης και είστε σε θέση να γνωρίζετε αντικειμενικά την αξία σας ως άτομο. Είστε πολύ σεμνοί και ταπεινοί.  

Έχετε επίγνωση των περιορισμών σας, αλλά ξέρετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας. Έχετε έναν υγιή σεβασμό για την εξουσία, αλλά συνήθως δεν χρειάζεστε κανέναν να εγκρίνει τις πράξεις σας. Γνωρίζετε και ακολουθείτε τους κανόνες. 

Οι φιλοδοξίες σας είναι ισχυρές και κυνηγάτε τους στόχους σας με ήσυχο τρόπο και χωρίς πολλές φανφάρες. Έχετε μεγάλη εκτίμηση για την παράδοση και την τάξη. Τα πάτε καλά με άλλους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες μαζί σας. Προσπαθείτε σκληρά για να πετύχετε στη ζωή σας και περιμένετε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Aρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Ήλιου και του Κρόνου δείχνουν ισχυρές φιλοδοξίες. Υπάρχει επίσης φόβος και προσδοκία απόρριψης. Είστε εκ φύσεως αμυντικοί και όταν ήσασταν ακόμα παιδιά μπορεί να υποτιμήσατε τις δυνατότητές σας και να αμφισβητήσατε την αυτοεκτίμησή σας.

 Ο δρόμος προς την επιτυχία μπορεί για εσάς  να είναι στρωμένος με μερικές «αναποδιές» τις οποίες όμως πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε για να τις ξεπερνάτε πιο εύκολα. Καθώς μεγαλώνετε, ωριμάζετε και η αυτοπεποίθησή σας γίνεται ισχυρότερη. Παράλληλα, αναπτύσσετε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις που πιθανόν παλιότερα να δυσκολευόσασταν να αποκτήσετε. Είναι πιθανό να κουβαλάτε βαρύ φορτίο ευθυνών σε όλη σας τη ζωή.

Kρόνος -Σελήνη

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο υποδηλώνει ότι είστε συναισθηματικά αμυντικοί, προσεκτικοί και επιφυλακτικοί. Έχετε την τάση να αμφισβητείτε την αυτοεκτίμησή σας και δεν θέλετε με τίποτα  να διαφέρετε από τους άλλους ανθρώπους γιατί σιχαίνεστε να τραβάτε τη προσοχή πάνω σας.

Σας είναι δύσκολο να δημιουργήσετε στενούς συναισθηματικούς δεσμούς εξαιτίας της αρνητικής και συγκρατημένης στάσης σας. Αυτή η στάση μπορεί να έχει δημιουργηθεί είτε γιατί μεγαλώσατε μέσα σε ένα αυστηρό περιβάλλον είτε μπορεί να σας συνέβη κάποιο τραυματικό γεγονός όταν ήσασταν σε μικρή ηλικία.

Συνηθίζετε δε, να περιμένετε για πάντα το χειρότερο για το οτιδήποτε. Επειδή είστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας αλλά και με το τρόπο που διαχειρίζεστε θέματα, συνήθως δεν πετυχαίνετε ευκολά τους σκοπούς σας. Η ειλικρίνεια είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της φύσης σας και οι άλλοι βασίζονται σε εσάς καθώς μπορείτε και εκφέρετε αμερόληπτες απόψεις.

Θετικές όψεις:

Σε θετικές όψεις, η Σελήνη με τον Κρόνο δείχνουν έναν βαθμό επιφυλακτικότητας και προσοχής στα συναισθήματά σας στις στενές σχέσεις. Έχετε τη διάθεση να συζητήσετε τα προβλήματα που προκύπτουν και προσπαθείτε ειλικρινά να δείξετε κατανόηση. Είστε φιλόδοξοι, απλά όχι υπέρμετρα φιλόδοξοι, δηλαδή δεν θα θυσιάσετε και τη βολή σας για να πάτε μπροστά .

Παρότι δεν φαίνεται έντονα, έχετε πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. Είστε επίσης πάρα πολύ υπεύθυνα άτομα και έχετε ταλέντο στη διεκπεραίωση των όποιων θεμάτων σας.   

Αναζητάτε έναν σύντροφο που είναι ειλικρινής και έχει σαφώς ξεκάθαρα σχέδια για την επίτευξη των στόχων του. Ο ιδανικός για εσάς σύντροφος είναι ένα άτομο το οποίο θα μπορεί να σας προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια.  Σας αρέσει να συναναστρέφεστε με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που τα διακρίνει μια πνευματική ωριμότητα.  Στον ελεύθερο χρόνο σας, σας αρέσει να  διαβάζετε ή να μελετάτε, αναγνωρίζοντας ότι η «ψυχική ανάπτυξη» έρχεται μέσα από την «πνευματική τροφή». 

Aρνητικές όψεις:

Όταν η Σελήνη με το Κρόνο σχηματίζουν κακές όψεις, τότε  μπορούμε να πούμε ότι έχετε μια «βαριά» προσωπικότητα.  Θέλετε πολύ να εκφραστείτε με τα αληθινά σας συναισθήματα, αυτό πολλές φορές μένει μόνο στη σκέψη, γιατί με συμπεριφορά σας γίνεστε κυκλοθυμικοί και καταθλιπτικοί, με αποτέλεσμα να απομακρύνετε κόσμο από κοντά σας.

Υπάρχουν στιγμές που είστε ευέξαπτοι και αυτό ίσως να ήταν ακόμα πιο έντονο σε νεαρότερη ηλικία. Τα συμπλέγματα ενοχής που σας διακατέχουν υποχωρούν καθώς μεγαλώνετε και ωριμάζετε. Υπάρχει πολύς αρνητισμός και ανασφάλεια που συνδέονται με τις αρνητικές όψεις μεταξύ Σελήνης και Κρόνου, αλλά παράλληλα υπάρχει και η ικανότητα να μαθαίνετε από τα λάθη σας.

Πιέζετε τον εαυτό σας ώστε να αποδείξετε την αξία σας, με αποτέλεσμα να δουλεύετε πολύ πιο σκληρά από τον μέσο όρο. Με αυτές τις όψεις στον χάρτη σας, πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε την απογοήτευση, την κατάθλιψη και τη δυσαρέσκεια. 

Οι άλλοι πρέπει να προσέχουν μαζί σας μην κάνουν λάθη, γιατί αν καταφέρουν και σας πλησιάσουν συναισθηματικά και δουν την τρυφερή πλευρά σας, σε περίπτωση που σας πληγώσουν, τα συναισθήματα σας «παγώνουν» αυτόματα. 

Κρόνος -Ερμής

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος μεταξύ Ερμή και Κρόνου επεκτείνει τους διανοητικούς ορίζοντες σας. Ωστόσο, οι φιλοδοξίες αργούν να ικανοποιηθούν, επειδή συχνά ο ανταγωνισμός είναι πιο «κοινωνικός» από εσάς και επικοινωνεί τα θέλω του πιο εύκολα.

Η επικοινωνία επηρεάζει σαφώς και το πως εκφράζεστε συναισθηματικά. Με τη σύνοδο Ερμή Κρόνου, όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, υπάρχει μια συστολή.  Χτίζετε ένα τείχος γύρω από τον εαυτό σας αποφεύγοντας τη βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη από τις κοινωνικές επαφές. 

Αυτή η όψη δείχνει φιλοδοξία και προθυμία να εργαστείτε για την επίτευξη των στόχων σας, με λίγη ενθάρρυνση ή βοήθεια από τους άλλους. Είστε μεθοδικοί και τακτικοί, επιλύετε τα προβλήματα με λογική και σπαταλάτε λίγο χρόνο σε επιφανειακά θέματα. Είστε καλός ακροατής και ένας πολύ προσεκτικός συνομιλητής, μιας και διαλέγετε πολύ προσεκτικά τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε πριν πείτε την άποψή σας για ένα θέμα. 

Θετικές όψεις:

Oι θετικές όψεις μεταξύ Ερμή και Κρόνου δείχνουν ότι είστε πολύ καλά αναπτυγμένοι διανοητικά. Είστε πολυμήχανοι και προσεκτικοί στις ενέργειές σας. Σας αρέσει να ενημερώνεστε λεπτομερώς για τα θέματα που χειρίζεστε. 

Μόνο όταν είστε σίγουροι και με στοιχεία αποδεικτικά, μπορείτε να διατυπώσετε την άποψή σας. Δεν θα αφήνατε ποτέ και κανέναν να σας αμφισβητήσει. Το μυαλό σας είναι εξαιρετικά πειθαρχημένο ώστε να μπορεί να αποθηκεύει όσο περισσότερη γνώση μπορεί . Αυτό γίνεται γιατί θέλετε να έχετε άποψη πάνω σε μια ποικιλία θεμάτων και έτσι έχετε κάβα απαντήσεων.

Aρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Ερμή και Κρόνου υποδηλώνουν ψυχική αυτοσυγκράτηση και «απαρχαιωμένο» τρόπο σκέψης.  Έχετε την τάση να «κολλάτε» πάνω σε διαφορά πράγματα που σας έχουν πει  και να μην προχωράτε παρακάτω. Κάνετε απαισιόδοξες σκέψεις. 

Ανησυχείτε υπερβολικά, συχνά για ασήμαντες λεπτομέρειες. Όταν ξεκινάτε ένα project σε οτιδήποτε, είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό, έχετε την τάση να κάνετε σενάρια επι σεναρίων μέσα στο μυαλό σας για την ενδεχόμενη αποτυχία ή επιτυχία του.

Η ανατροφή σας έγινε μέσα σε ένα αυστηρό περιβάλλον όπου η μάθηση ήταν δύσκολη ή είχατε αυστηρούς δασκάλους με αποτέλεσμα να σας έχει μείνει τραύμα και από εκεί και να μην μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα. 

Κρόνος -Αφροδίτη

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο δείχνει την ανάγκη να κάνετε παραχωρήσεις στους άλλους προκειμένου να πετύχετε τους σκοπούς σας. Πρέπει να προσαρμοστείτε για να λειτουργήσουν οι σχέσεις σας. Πολλές από τις σχέσεις σας είναι μη ικανοποιητικές ή περιοριστικές κατά κάποιο τρόπο. Νιώθετε ότι οι σχέσεις σας χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν δικά τους θέλω. Από την άλλη μπορεί πάλι να αισθανθείτε ότι ο σύντροφός σας είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να σας ικανοποιήσει. 

Μπορεί να είναι ότι πρέπει να δίνετε περισσότερα από ό,τι δίνει το άλλο άτομο. Η απαισιοδοξία μπορεί να χαρακτηρίζει τη στάση σας απέναντι στις προσωπικές σχέσεις. Η όψη αυτή σχετίζεται επίσης με οικονομικά θέματα. Η κρίση σας στις υλικές υποθέσεις είναι σωστή και είστε πολύ αυτοπειθαρχημένοι στο χειρισμό των χρημάτων.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις που σχηματίζονται ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Κρόνο δίνουν συγκεκριμένη έκφραση σε όποιο καλλιτεχνικό ταλέντο μπορεί να διαθέτετε. Είστε πιστοί στους φίλους και τους αγαπημένους σας. Εκτός αν άλλοι παράγοντες στο χάρτη σας υποδηλώνουν το αντίθετο, είναι πιθανό να έχετε έναν πολύ ανθεκτικό γάμο. 

Η χάρη, η φινέτσα και η καλή ανατροφή είναι συνήθως εμφανείς με τις θετικές όψεις μεταξύ Αφροδίτης-Κρόνου. Είστε ευγενικοί αλλά κάπως τυπικοί στην κοινωνική συμπεριφορά. Στις ερωτικές σχέσεις είστε προσεκτικοί και συγκρατημένοι. Εξαιτίας αυτού, κάποιοι μπορεί να σας θεωρήσουν ντροπαλούς και αποτραβηγμένους. «Επενδύετε» συναισθηματικά  μόνο σε εκείνους που σημαίνουν κάτι για εσάς και σε εκείνους που σας έχουν πείσει ότι το συναίσθημα είναι αμοιβαίο. 

Αποδέχεστε εύκολα δημόσιες και ιδιωτικές υποχρεώσεις και είστε πολύ αξιόπιστοι. Έχετε καλή κρίση στη διαχείριση των οικονομικών σας θεμάτων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να επιτυγχάνετε τους σκοπούς σας, μιας και δεν αφήνετε τίποτα στη τύχη. 

Aρνητικές όψεις:

Σε αρνητικές όψεις, η Αφροδίτη με τον Κρόνο θα  δείξουν δυσκολίες στις σχέσεις. Aυτό ουσιαστικά είναι και το κύριο χαρακτηριστικό το οποίο «χρωματίζει» και όλη την κοινωνική σας ζωή πέρα από την συναισθηματική. 

Έχετε μια μελαγχολική διάθεση που έχει ως αποτέλεσμα μια συστολή ή έναν ανέκφραστο και άκαμπτο τρόπο παρουσίασης του εαυτού σας. Υπάρχει μια δυσκολία στο να προσεγγίσετε κάποιον άνθρωπο έστω και να κάνετε την ελάχιστη προσπάθειά, ίσως επειδή φοβάστε την απόρριψη. Είστε συνεχώς σε στάση άμυνας και θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας επιτίθεται  κανείς παρά μονάχα εσείς οι ίδιοι κάνετε «κακό» σε εσάς. Έχετε μέσα σας τέτοια ένταση και άγχους που σας είναι δύσκολο να χαλαρώσετε.

Κρόνος- Άρης

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο δείχνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειές σας εποικοδομητικά. Εάν ο χάρτης σας δείχνει τάσεις παρορμητισμού, η σύνοδος Άρη Κρόνου αυτομάτως  μετριάζει αυτή την ενέργεια. Σπάνια σπαταλάτε ενέργεια σε μη παραγωγικές δραστηριότητες. 

Είναι στη φύση σας να ξέρετε πώς να ελέγχετε και να χρησιμοποιείτε την πνευματική και σωματική ενέργεια. Αυτή η όψη παράγει την ικανότητα για σκληρή δουλειά, διαρκή δύναμη και επινοητικότητα. 

Συχνά αυτή η σύνοδος σηματοδοτεί μια τάση προς το θυμό ή τα σκληρά συναισθήματα που πρέπει να ελέγξετε, αν μπορείτε. Πρέπει να αποφύγετε τις αρνητικές συμπεριφορές και τις δυσαρέσκειες που μερικές φορές αναπτύσσονται.

Θετικές όψεις:

Όταν σχηματίζονται θετικές όψεις ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο, δείχνουν ότι οι περισσότερες ενέργειές σας θα είναι σωστά κατευθυνόμενες και παραγωγικές. Μια θετική όψη μεταξύ αυτών των δύο πλανητών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την άσκηση επαγγελματικών χειρωνακτικών δραστηριοτήτων. 

Επιδεικνύετε υγιή και πρακτική κοινή λογική. Οι άλλοι μπορούν να βασιστούν πάνω σας γιατί ξέρουν ότι αναλαμβάνετε υπεύθυνα να φέρετε εις πέρας οποιοδήποτε έργο σας αναθέσουν και είστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσετε ουσιαστικά όσους σας έχουν ανάγκη. 

Aρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Άρη και Κρόνου δημιουργούν μια αμυντικότητα στη φύση σας, δημιουργώντας κάποιες δυσκολίες στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. 

Ο φόβος της απόρριψης, ίσως βασισμένος σε εμπειρίες που είχατε ως παιδιά, σας ωθεί στο να είστε επιφυλακτικοί ιδιαίτερα σε αισθηματικά ζητήματα. 

Έχετε μια τάση προς τη μελαγχολία και την «θυματοποιηση»: Mην βασανίζετε τον εαυτό σας και μην σκέφτεστε συνέχεια λες και είστε το θύμα κάποιας σκοτεινής οργάνωσης. Δεν βοηθάτε τον εαυτό σας έτσι.

 Συχνά οι αρνητικές όψεις μπλοκάρουν οποιαδήποτε έκφραση αισιοδοξίας και ευτυχίας. Όταν αναλαμβάνετε να ενεργήσετε πάνω σε κάτι μπορεί στην αρχή να ξεκινήσετε δυναμικά με σιγουριά αλλά στην συνέχεια να χάσετε όλη τη θέληση για την ολοκλήρωσή του. 

Μπορεί να αργείτε να επιτύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας παρά την πολλή σκληρή δουλειά και τη συνεχή προσπάθεια που κάνετε.

Κρόνος- Δίας

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος του Δία με τον Κρόνο δείχνει μια σοβαρή στάση ζωής και ανάλογα τον οίκο που βρίσκετε φέρνει συνήθως και βαριές ευθύνες. Αυτή η όψη σας κάνει πολύ πιο συντηρητικούς και πρακτικούς από ό,τι μπορεί να δείχνει ο χάρτης. Έχετε να ξεπεράσετε κάποια σημαντικά εμπόδια πριν μπορέσετε να αποκτήσετε την οικονομική ασφάλεια που επιθυμείτε. Τείνετε να χάνετε την όποια αισιοδοξία σας, μέσα από μια σειρά απογοητεύσεων και καθυστερήσεων. Μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Η σύνοδος δεν αρνείται την επιτυχία, αλλά δείχνει την ανάγκη να εργαστείτε σκληρά και να κάνετε υπομονή. 

Θετικές όψεις:

Σε θετικές όψεις, ο Δίας και ο Κρόνος, παρουσιάζουν τα καλά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά της σύνεσης και της καλής οργάνωσης, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και την επέκταση. Είστε έτσι σε θέση να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας και να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας, κερδίζοντας τον σεβασμό στην επιχείρηση ή το επάγγελμά σας. Σας σέβονται για την ειλικρίνεια και την ακεραιότητά σας. Συχνά σας συμβουλεύονται γιατί αποπνέετε μια αύρα σοφίας γύρω από το άτομό σας.

Aρνητικές όψεις:

Σε αρνητικές όψεις, η σχέση μεταξύ Δία και Κρόνου μπορεί να δηλώνει κάποια προβλήματα αυτοεκτίμησης. Αμφισβητείτε τις ικανότητές σας και υποτιμάτε τον εαυτό σας όταν συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Η γονεϊκή επιρροή μπορεί να έχει συμβάλλει στην έλλειψη αυτοπεποίθησης. Υπάρχει η τάση να συγκρίνετε τον εαυτό σας δυσμενώς με άλλους ανθρώπους. Ίσως η καταγραφή των θετικών σας σημείων και προτερημάτων, καθώς και ο περιορισμός του πεσιμισμού, να αναπτερώσει την ψυχολογία σας.

Κρόνος-Ουρανός

Σε σύνοδο:

Ο συνδυασμός Κρόνου και Ουρανού δείχνει ότι απαιτείται μεγάλη πειθαρχία στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσετε τις ιδέες σας. Έχετε την τάση να “ακολουθείτε το δικό σας δρόμο” και μπορεί συχνά να έρχεστε σε αντίθεση με τις απόψεις των άλλων-γεγονός που μπορεί να σας κάνει να απογοητεύεστε σαν αποτέλεσμα. 

Διαθέτετε όμως αξιοσημείωτη εσωτερική ενέργεια και όταν ενεργείτε πειθαρχημένα, οργανωμένα και δυναμικά είστε ικανοί να ανατρέψετε τα δεδομένα  και να θέσετε νέες βάσεις σε πράγματα  που μπορούν να έχουν διαρκή αξία για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ Κρόνου-Ουρανού, προσφέρουν μια καλή ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να είναι κανείς ανεξάρτητος και συνειδητοποιημένος και της ανάγκης να εργάζεται κανείς με σεβασμό αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να είναι περιοριστικοί. 

Όταν ο Κρόνος με τον Ουρανό σχηματίζουν μια θετική όψη στο ωροσκόπιο μας, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια «υγιής αμφισβήτηση» προς διάφορα ζητήματα αλλά παράλληλα υπάρχει και η  σκέψη και ο προβληματισμός ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθει με επιχειρήματα η άποψη μας. 

Μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον για πνευματικά ζητήματα και ίσως να σας ενδιαφέρει να βρείτε και τις απαντήσεις πίσω από αιώνια ερωτήματα.  Ακόμα, μια θετική όψη μεταξύ αυτών των δυο μεγάλων πλανητών  μπορεί να υποδηλώσει και ένα πραγματικό ταλέντο στα μαθηματικά ή τις επιστήμες. Λαμπρές ανακαλύψεις μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πειθαρχημένης προσπάθειας.

Aρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Κρόνου και Ουρανού δηλώνουν την σύγκρουση μεταξύ επιθυμίας για ανεξαρτησία και τις συντηρητικές αναστολές που εμποδίζουν την αυτοέκφραση. 

Συχνά δυσκολεύεστε να διατηρήσετε μια σταθερή αίσθηση σκοπού, με αποτέλεσμα να περνάτε περιόδους αναζήτησης της προσωπικής σας ταυτότητας. Αυτή η αστάθεια επιπλέον, μπορεί να σας οδηγήσει στο να κάνετε ριζοσπαστικές αλλαγές από την εμφάνισή σας μέχρι στις πεποιθήσεις σας.

Οι γεννημένοι με αρνητική  όψη Κρόνου-Ουρανού είστε συχνά πολύ ευαίσθητοι στους κανόνες που σας έχουν επιβληθεί είτε από την οικογένεια σας, είτε από τον χώρο εργασίας , είτε από την κοινωνία την ίδια  και  μερικές φορές μπορεί να αντιδράσετε βίαια εναντίον τους. 

Χρειάζεται μεγάλη προσωπική προσπάθεια και αυτοέλεγχος ώστε να μπορέστε να διαχειριστείτε καλύτερα τις αρνητικές όψεις αυτές. Η καλύτερη λειτουργία αυτών θα ήταν σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ήδη ένα προβληματικό περιβάλλον με εντάσεις, όπου εσείς θα μπορέσετε να δράσετε ως καταλυτικός παράγοντας για να εξομαλύνεται την κατάσταση. 

Κρόνος-Ποσειδώνας

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος του Κρόνου με τον Ποσειδώνα σας δίνει την δινατότητα να δώσετε «σάρκα και οστά» στα προσωπικά σας όνειρα. 

Με τη σύνοδο Κρόνου Ποσειδώνα, θα κληθείτε πολλές φορές να ξεχωρίσετε τις ψεύτικες εντυπώσεις από την πραγματικότητα . Αυτή η όψη ακόμα δείχνει και την διαρκή ανάγκη σας να καλύψετε την ανασφάλεια σας μέσα από υλικά αγαθά. 

Είστε πάντα έτοιμοι να κάνετε θυσιαστείτε για τους άλλους, αλλά μερικές φορές βιάζεστε πάρα πολύ να «προσφέρετε εαυτόν» , ενώ θα ήταν καλύτερα να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε αν αξίζει. 

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ  του Κρόνου με τον Ποσειδώνα σας δίνουν την ικανότητα να φέρνετε κοντά τον ρεαλισμό και τον ιδεαλισμό για εποικοδομητικούς σκοπούς. 

Είστε άτομα υπεύθυνα, σοβαρά αλλά και αλτρουιστές.  Όσοι έχετε γεννηθεί με θετικές όψεις μεταξύ αυτών των πλανητών, είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά προκειμένου να πραγματοποιήσετε  τα όνειρά σας. 

Συνήθως μπορείτε να βρείτε ικανοποίηση και να νιώσετε μια αίσθηση ανώτερου σκοπού μέσα από πράξεις που σε άλλους μπορεί να φαίνονται τετριμμένες.

Aρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Κρόνου και Ποσειδώνα υποδηλώνουν κάποιες δυσκολίες ανάμεσα στην αποδοχή της ζωής όπως είναι και στο πώς θα θέλατε να είναι. 

Ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα σε αρνητικές όψεις μπορεί να σας κάνουν να «χάσετε» τον εαυτό σας, αφού θα είστε εστιασμένοι στο τι νιώθουν, τι θέλουν και τι σκέφτονται οι άλλοι.  

Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε μέσα σας βαθιά ριζωμένους φόβους -αβάσιμους επι τω πλείστων-  και για αυτό το λόγο, μόλις προκύψει μια δυσκολία συχνά το βάζετε στα πόδια αντί να κάτσετε και να παλέψετε.

 Με τους δυο αυτούς πλανήτες σε αρνητικές όψεις  γίνεστε συχνά ακούραστοι εργάτες για έναν σκοπό που ανήκει σε κάποιον άλλον και όχι σε εσάς και μπορεί να χρειάζονται υπενθυμίσεις ότι και οι δικές  ανάγκες είναι πολύτιμες και αξίζουν να αγωνίζεστε για αυτές.

Κρόνος-Πλούτωνας

Σε σύνοδο:

Η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα δείχνει άτομο με απίστευτα αποθέματα επιμονής και αυτοπειθαρχίας. Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην οδηγηθείτε σε υπερβολική αυταπάρνηση.

 Ο συνδυασμός προσφέρει μεγάλη δύναμη θέλησης και μια τάση να δουλέψετε σκληρά για να αξιοποιήσετε τα ενδιαφέροντά σας. Μόλις βάλετε στο μυαλό σας έναν στόχο, τότε ξεκινάτε για την εκπλήρωσή του με μεγάλη αποφασιστικότητα. Αυτό σας δίνει το ταλέντο να ολοκληρώνετε με επιτυχία δύσκολες εργασίες κάτω από κουραστικές συνθήκες.

Θετικές όψεις:

Σε θετικές όψεις ο Κρόνος με τον Πλούτωνα προσφέρει μια σταθερότητα και δυναμισμό στις ενέργειες σας και σας δίνει την ικανότητα να τηρείτε τις αρχές και τις πεποιθήσεις σας. 

Αν έχετε θετικές όψεις Κρόνου – Πλούτωνα στο ωροσκόπιο σας, τότε μπορείτε εύκολα να διαβάστε «πίσω από τις λέξεις»  και να αντιληφθείτε την πραγματική εικόνα πίσω από κάθε κατάσταση. 

Υπάρχει μια κλίση προς τις πολιτικές ίντριγκες και τα βαθύτερα μυστήρια της ζωής. Βιώνεται τα αισθήματα σας στο φουλ άσχετα αν δεν τα εκφράζετε και τα κρατάτε κρυφά. 

Aρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις του Κρόνου με τον Πλούτωνα μπορεί να υποδηλώνουν  ότι είστε ικανοί να επιμείνετε για κάτι σε σημείο που θα καταλήξει εμμονή.

 Ενδεχομένως στο παρελθόν να υπήρξαν κάποιες συναισθηματικές απογοητεύσεις οι οποίες όμως τις βιώσατε τόσο έντονα, που κατέληξαν να σας διαμορφώσουν το χαρακτήρα σας και τις αντιδράσεις που έχετε τώρα. Αν κάποιος σας πληγώσει είναι σχεδόν αδύνατο να τον συγχωρήσετε, πόσο μάλλον να του δώσετε δεύτερη ευκαιρία. 

 Πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε καλύτερα τις τάσεις εμμονής που σας πιάνουν όταν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς έτσι όπως θέλετε. Πρέπει επίσης να μάθετε ότι επειδή βοηθάτε κάποιον, αυτό αυτομάτως δεν τον κάνει κτήμα σας.

Από την Βάλια Παγίδα

οψεις κρονου στο γενεθλιο χαρτη,