Όψεις Ωροσκόπου στο γενέθλιο χάρτη : εξερευνώντας τον αληθινό μας χαρακτήρα.

Ο Ωροσκόπος είναι το ανατέλλων ζώδιο που υπήρχε τι στιγμή της γέννησης μας στον ορίζοντα. Ο Ωροσκόπος αποτελεί την εικόνα μας, την ίδια μας την προσωπικότητα, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το κόσμο γύρω μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αστρολόγοι προτείνουν να διαβάζετε πρώτα τις προβλέψεις για το ζώδιο του ωροσκόπου σας και μετέπειτα του Ηλίου σας. Σκεφτείτε τον ωροσκόπο σαν τον προσωπικό σας εκπρόσωπο, που βγαίνει πρώτα αυτός προς τα έξω όταν σας συστήνουν κάποιον για πρώτη φορά. 

Στην Αστρολογία, ο Ωροσκόπος είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο, αφού με βάση σε αυτόν καταστρώνεται όλο το υπόλοιπο ωροσκόπιο και μπορούμε να ξέρουμε ποιοι πλανήτες καταλαμβάνουν ποιους οίκους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς  σας επηρεάζουν οι όψεις που σχηματίζει ο Ωροσκόπος σας με τους υπόλοιπους πλανήτες του χάρτη σας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. 

Προσοχή! Θετικές όψεις θεωρούνται τα τρίγωνα και τα εξάγωνα και αρνητικές τα τετράγωνα και αντιθέσεις. Η Σύνοδος ερμηνεύεται ξεχωριστά!

Ας δούμε όμως μαζί αναλυτικά την ερμηνεία των όψεων που σχηματίζει ο Ωροσκόπος με τους υπόλοιπους πλανήτες. 

Δε ξέρετε ποιες όψεις έχει ο ωροσκόπος σας; Δείτε τον Αστρολογικό σας χάρτη εδώ: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από τη Βάλια Παγίδα

Όψεις Ωροσκόπου στο γενέθλιο χάρτη : εξερευνώντας τον αληθινό μας χαρακτήρα. 3

Ωροσκόπος –  Ήλιος

Σύνοδος:

Με τον Ήλιο να ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησής σας, προσεγγίζετε τη ζωή με αισιοδοξία και θετικότητα. Η εντιμότητα και η ειλικρίνειά σας εκτιμάται από τους περισσότερους, ενώ κάποιοι την εκμεταλλεύονται. Επιθυμείτε διακαώς να αναγνωρίζεται η αξία σας, να σας ακούνε και να σας συμβουλεύονται, ενώ αν σας αγνοούν και σας αφήνουν απ’ έξω από τα πράγματα, δυσανασχετείτε και απογοητεύεστε. 

Ενδέχεται ως παιδί να χρειάστηκε να παλέψετε για να εδραιώσετε την ταυτότητά σας στα μάτια της οικογένειας και των φίλων σας και συνεχίσατε τον αγώνα αυτό και στην ενήλικη ζωή σας. Θέλετε να κάνετε κάτι στη ζωή σας για το οποίο να μπορείτε να είστε περήφανοι, που να αποτελεί άμεση έκφραση του εσώτερου εαυτού σας.

Θετικές όψεις:

Oι θετικές όψεις μεταξύ του Ήλιου και του Ωροσκόπου σας δείχνουν ότι είστε σε θέση να εκφραστείτε με ευκολία: ξέρετε πώς να προβάλλετε τον εαυτό σας και να επικοινωνείτε αποτελεσματικά τις ανάγκες σας, γεγονός που συχνά έχει ως αποτέλεσμα να παίρνετε αυτό που θέλετε από τους άλλους. Είστε πολύ κοινωνικοί και η ψυχή του πάρτυ!

Το μοναδικό ψεγάδι των θετικών όψεων μεταξύ Ηλίου και Ωροσκόπου είναι, ότι σας κάνει γρηγοροχόρταγους. Ειδικά σε θέματα καριέρας, επειδή επιδιώκεται να σας θαυμάζουν και θέλετε να νιώθετε απαραίτητοι, είστε σε μια μόνιμη αναζήτηση, είτε καλύτερης θέσης, είτε άλλης εργασίας που θα σας καλύπτει. 

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Ωροσκόπου και Ήλιου υποδηλώνουν κάποια σύγκρουση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο εκφράζεστε και της εσωτερικής αίσθησης της ταυτότητας σας. Μπορεί να υπάρχει ένα αίσθημα μπλοκαρισμένης ενέργειας και μια αίσθηση απογοήτευσης. 

Αυτό το αίσθημα απογοήτευσης πιθανώς να έχει καλλιεργηθεί μέσα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Ένας από τους γονείς σας ή και οι δυο, μπορεί να σας εμπόδισαν να είστε ο εαυτός σας και να εκφραστείτε με τον τρόπο που θέλατε. Η αίσθηση απογοήτευσης και μπλοκαρίσματος μπορούν να μετατραπεί σε κινητήριο δύναμη, κυνηγώντας τις φιλοδοξίες σας ή θέτοντας κάποιο σαφή στόχο, ώστε τα επιτεύγματά σας να σας προσφέρουν την αίσθηση αυτοπεποίθησης που χρειάζεστε: τα καταφέρατε μόνοι σας και με τον δικό σας τρόπο.

Ωροσκόπος – Σελήνη

Σύνοδος:

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ωροσκόπο σας κατά τη στιγμή της γέννησής σας δείχνει ότι παρουσιάζετε έναν ευμετάβλητο χαρακτήρα προς τα έξω, άλλοτε με κατανόηση και ευαισθησία, άλλοτε με κυκλοθυμία και εκνευρισμό. Έχετε τρομερή ενσυναίσθηση και αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες των άλλων. Βέβαια, για τους άλλους είστε άλυτος γρίφος αφού φροντίζετε να μη καταλαβαίνουν τα πραγματικά σας αισθήματα. 

Σας αρέσει να προβάλετε προς τα έξω μια εικόνα φροντιστική, σαν μια «μαμά» που θα ανοίξει την αγκαλιά της και θα προστατέψει τα παιδιά της. Η οικογένεια και οι φίλοι θα έρθουν σε εσάς όταν έχουν ανάγκη από μια τέτοια υποστήριξη, και αυτό με τη σειρά του σας βοηθά να νιώσετε ότι σας χρειάζονται. Προσοχή να μην το επιβάλλετε όταν δεν είναι απαραίτητο και κάνετε τους ανθρώπους να νιώθουν ότι τους «πνίγεται».

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ Ωροσκόπου και  Σελήνης δείχνουν ότι είστε ευαίσθητοι σε αυτά που σας λένε οι άλλοι ή για εσάς. Αυτό ήταν ακόμα πιο έντονο όταν ήσασταν σε νεαρότερη ηλικία. Καθώς μεγαλώνετε αυτή η ευαισθησία μετατρέπεται σταδιακά σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας και των άλλων, αν και κατά καιρούς θα εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να διαχωρίσετε τα γεγονότα από τη φαντασία ή θα έχετε την τάση να πιστεύετε μόνο ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας. Αντιλαμβάνεστε εύκολα τις διαθέσεις και τις συναισθηματικές καταστάσεις των άλλων και ίσως δυσκολεύεστε να συγκαλύψετε τις δικές σας διαθέσεις.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ της Σελήνης και του Ωροσκόπου, δείχνουν ότι είστε συναισθηματικά ευαίσθητοι στις εξωτερικές επιρροές. Θα έχετε την τάση να ενδώσετε στις πιέσεις ή τη χειραγώγηση των άλλων, νιώθοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δείξετε τουλάχιστον ότι νοιάζεστε και θα κερδίσετε κάποια εσωτερική γαλήνη. 

Δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε τα αισθήματα ασφάλειας και συναισθηματικής ευημερίας που μπορεί να είχατε βιώσει στο παρελθόν. Θεωρείται το παρελθόν ως “η τέλεια ανάμνηση των καλών εποχών” και το παρόν ως μια εποχή δυσκολιών: αυτό προκαλεί προβλήματα στην οικογενειακή ή/και συναισθηματική σας ζωή γιατί δεν σας επιτρέπει να προχωρήσετε μπροστά. Πρέπει να μάθετε να ζείτε στο παρόν, να δείξετε ότι μπορείτε να υπερασπιστείτε τα θέλω σας και ταυτόχρονα να καταφέρετε να φανείτε στοργικοί.

Ωροσκόπος – Ερμής

Σύνοδος:

Η σύνοδος μεταξύ Ερμή και Ωροσκόπου δείχνει ότι είστε αρκετά οξυδερκής και ενδιαφέρεστε για κάθε πληροφορία που θα βρεθεί στο δρόμο σας. Έχετε την επιθυμία να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον κόσμο, αλλά μπορεί να δυσκολευτείτε να είστε αντικειμενικοί σε ό,τι μαθαίνετε, επιλέγοντας μόνο τις πληροφορίες που σας είναι προσωπικά χρήσιμες ή που ταιριάζουν με τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Δεν φοβάστε να εκφράσετε τις απόψεις σας, αλλά θα πρέπει να είστε ανεκτικοί με τις απόψεις των άλλων ανθρώπων, οι οποίες μπορεί να είναι εξίσου έγκυρες με τις δικές σας.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ Ερμή και Ωροσκόπου, δείχνουν ότι έχετε μεγάλη ικανότητα απορρόφησης πληροφοριών και γνώσεων, καθώς και την ικανότητα να εξηγείτε αυτά που έχετε μάθει με σαφή και κατανοητό τρόπο. Είστε επικοινωνιακοί και απολαμβάνετε να συμμετέχετε σε συζητήσεις όπου μπορείτε να εκφράσετε τις απόψεις σας και να εκθέσετε τις γνώσεις σας. 

Είστε περισσότερο πειστικοί όταν συζητάτε τις απόψεις σας παρά εριστικοί, και έτσι καταφέρνετε να πετυχαίνετε και τους στόχους σας. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι είστε και τι θέλετε από τη ζωή, αλλά αυτή η ενέργεια για να μεταφερθεί σε πρακτικό επίπεδο, θα πρέπει να υπάρχει και κάποια άλλη όψη παράλληλα στο χάρτη σας .

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Ερμή και του Ωροσκόπο σας υποδηλώνουν κάποια δυσκολία στην επικοινωνία με τους άλλους. Στην προσπάθειά σας να εντυπωσιάσετε ή να καλύψετε τη βασική σας ανασφάλεια, έχετε την τάση να μιλάτε υπερβολικά, να ξεκινάτε συζητήσεις και να εκφράζετε τις απόψεις σας πολύ γρήγορα ή απότομα. 

Οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι κάνετε μονόλογο αντί για διάλογο και δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν ή ακόμη και να πιστέψουν αυτά που λέτε. Μπορεί συχνά να διαπιστώσετε ότι έχουν παρεξηγηθεί ή παραποιηθεί τα λόγια σας, ενώ εσείς θεωρήσατε ότι έχετε εκφραστεί με σαφήνεια. Πρέπει να μάθετε να ακούτε τους άλλους καθώς και να προσπαθήσετε να μη μιλάτε τόσο γρήγορα, ώστε να μπορέσουν και οι άλλοι να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

Ωροσκόπος – Αφροδίτη

Σύνοδος:

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ωροσκόπο σας δείχνει ότι είστε σε θέση να εκφραστείτε με γοητεία και διπλωματία. Πιθανόν να είστε εύγλωττοι και ικανοί να εντυπωσιάσετε τους άλλους με τα εκλεπτυσμένα γούστα και τις κοινωνικές σας χάρες. Αν κάτι είναι προς όφελος σας, τότε και μόνο είστε  πρόθυμοι να συμβιβαστείτε.

Αν νιώσετε ότι θα βγείτε χαμένοι από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή ότι θα καταλήξετε τελικά να μη πετύχετε αυτό που θέλετε, τότε μπορεί να γίνετε οξύθυμοι και κυκλοθυμικοί. Κάτω από την γοητεία που σας προσδίδει η Αφροδίτη κρύβετε μια ισχυρή ιδιοτέλεια. Ξέρετε πολύ καλά ότι είστε αρεστοί και ότι οι άλλοι έλκονται από την αύρα σας και το εκμεταλλεύεστε για να προωθήσετε τα δικά σας συμφέροντα ή για να καλλιεργήσετε κοινωνικές επαφές που θα σας ωφελήσουν με κάποιο τρόπο.

Θετικές όψεις:

Oι θετικές όψεις μεταξύ του Ωροσκόπου και της Αφροδίτης σας, δείχνουν ότι είστε διπλωμάτες και δίκαιοι στις σχέσεις σας με τους άλλους. Είστε πρόθυμοι να εξετάσετε και τις δύο πλευρές σε οποιαδήποτε διαφωνία και είστε σε θέση να δείτε τα σχετικά πλεονεκτήματα και των δύο απόψεων. Η προσέγγιση σας ενθαρρύνει τους άλλους να εμπιστεύονται την κατανόηση που δείχνετε για τα προβλήματά τους και την κρίση σας για τις πιθανές αιτίες και λύσεις. Είστε σε θέση να συνεισφέρετε τις δικές σας εμπειρίες φέρνοντας δημιουργικές αλλαγές στη ζωή των άλλων ανθρώπων, βοηθώντας τους να δουν τα πράγματα από μια πιο ισορροπημένη οπτική γωνία.

Αρνητικές όψεις:

Ο Ωροσκόπος δείχνει πώς προβάλλουμε τον εαυτό μας και πώς φαινόμαστε στους άλλους ανθρώπους, ενώ η Αφροδίτη δείχνει πώς προσεγγίζουμε τις σχέσεις, τι χρειαζόμαστε από μια σχέση. Σε αρνητικές όψεις, θα υπάρξει κάποιου είδους σύγκρουση μεταξύ της έκφρασης αυτών των δύο πτυχών της προσωπικότητάς σας. Μπορεί ο τρόπος που αισθάνεστε να μην ταιριάζει πάντα με την εικόνα που θέλετε να προβάλλετε, οπότε αρνείστε το ένα για να εκφράσετε το άλλο, ή μπορεί η  διαπαιδαγώγηση που λάβατε όταν μεγαλώνατε, να σας έμαθε να μην είστε πολύ ανοιχτοί με τα συναισθήματά σας για κάποιο λόγο. Τα αληθινά σας συναισθήματα πιθανώς αποκαλύπτονται μόνο όταν έχετε μια διαφωνία με τον σύντροφό σας.

Ωροσκόπος – Άρης

Σύνοδος:

Με τη σύνοδο του Άρη με τον Ωροσκόπο σας έχετε μεγάλη σωματική και συναισθηματική ενέργεια που χρειάζεται άφθονο χώρο για να εκφραστεί. Μπορεί να έχετε την τάση να κατατροπώνετε οποιονδήποτε αισθάνεστε ότι στέκεται στο δρόμο σας ή σας εμποδίζει να κάνετε αυτό που θέλετε. Παρότι μπορεί να μην είστε πολύ σίγουροι για τον εαυτό σας μέσα σας,  αντισταθμίζετε αυτή σας την ανασφάλεια, προβάλλοντας μια εικόνα τόλμης ή θάρρους. 

Βγάζετε προς τα έξω μια επιβλητική εικόνα, σχεδόν επιθετική μερικές φορές και σας  αρέσει οι άνθρωποι να σας σέβονται. Αν μπορείτε να αποφύγετε να αποξενώσετε τους ανθρώπους με το να είστε υπερβολικά πιεστικοί, έχετε την ικανότητα να παίρνετε το καλύτερο από τους άλλους ανθρώπους κάνοντάς τους να φτάσουν στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ του Ωροσκόπου και του Άρη σας δείχνουν ότι έχετε πολλή νευρική ενέργεια, η οποία πρέπει να διοχετευτεί για την αποτελεσματική διεκπεραίωση στόχων. Δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε, έχοντας πάντα την ανάγκη να είστε σε κίνηση ή να κάνετε κάτι, αλλά συχνά δεν είστε σίγουροι για το τι. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να σπαταλάτε πολύ χρόνο και χρήσιμη ενέργεια, απλώς χαζεύοντας και χωρίς να καταλήγετε πουθενά.

Δεν φοβάστε να πείτε τη γνώμη σας. Ενώ αυτό μπορεί κατά καιρούς να είναι μια θετική ιδιότητα, έχετε την τάση να μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε τις επιπτώσεις των λόγων σας στους άλλους ανθρώπους και μπορεί να λέτε πράγματα που πληγώνουν ή ενοχλούν χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Άρη και του Ωροσκόπου σας δείχνουν ότι πάνω στον ενθουσιασμό σας να πετύχετε τους σκοπούς σας, συχνά δείχνετε έλλειψη κατανόησης για τα συναισθήματα των άλλων γύρω σας.  Λέτε ή κάνετε πράγματα χωρίς να σκέφτεστε καθόλου τις επιπτώσεις, με αποτέλεσμα να φέρεστε στους ανθρώπους με λάθος τρόπο και να δημιουργείτε εχθρούς ή αρνητικά συναισθήματα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά λόγος.

Υπάρχει έντονη ανάγκη να είστε διεκδικητικοί στις σχέσεις σας και να καθιερωθείτε ως ο κυρίαρχος σύντροφος. Περιμένετε από τον σύντροφό σας να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο σας, αλλά δεν ανέχεστε καμία προσπάθεια να σας εξουσιάσει ή να περιορίσει τις ενέργειές σας με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό πιθανόν να οφείλεται σε κάποια βαθιά ριζωμένη ανασφάλεια σχετικά με τη δική σας αυτοεκτίμηση.  Συχνά ξεσπάτε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια  σας για τη δουλειά στους πιο κοντινούς σας ανθρώπους, στο σπίτι σας.

Ωροσκόπος – Δίας

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Ωροσκόπου σας με τον Δία σας δίνει μια καλοπροαίρετη και αισιόδοξη προσέγγιση στη ζωή. Είστε  γενναιόδωροι, ευδιάθετοι και επεκτατικοί. Οι άλλοι σας αντιλαμβάνονται ως «φωτεινούς παντογνώστες», αφού έχετε κάτι να πείτε σχεδόν για τα πάντα. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που προσπαθείτε να προβάλλετε, ίσως μάλιστα να το παρακάνετε σε κάποιο βαθμό και βάζετε τρικλοποδιές στον εαυτό σας με την υπερβολική αυτοπεποίθηση και τον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό σας.

Αυτή μπορεί επίσης να είναι η πρώτη εντύπωση που έχουν οι άλλοι για εσάς, αλλά όταν σας γνωρίσουν καλύτερα θα συνειδητοποιήσουν ότι πίσω από τη «μάσκα», είστε εξίσου επιρρεπείς σε εσωτερικές αμφιβολίες, ανασφάλειες και κολλήματα όπως όλοι μας.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ του Δία και του Ωροσκόπου σας δίνουν μια αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή. Ανεξάρτητα από το πόσο ζοφερά μπορεί να φαίνονται τα πράγματα, είστε σε θέση να έχετε μια ευρύτερη οπτική και να δείτε ποιες ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν από την κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, είστε ικανοί να αναπτερώσετε το ηθικό των άλλων όταν αυτοί αισθάνονται πεσμένοι. 

Σας αρέσει να μιλάτε για τις ιδέες και τις πεποιθήσεις σας, τις οποίες μεταφέρετε με μεγάλο ενθουσιασμό. Για εσάς, όσο μεγαλύτερο είναι το ακροατήριο, τόσο το καλύτερο. Αισθάνεστε ότι η ζωή σας πρέπει να καθοδηγείται από κάποιο γενικό σύστημα πεποιθήσεων ή φιλοσοφία, αλλά δεν είστε στενόμυαλοι ή δογματικοί, αντιθέτως είστε πάντα έτοιμοι να εξερευνήσετε νέες δυνατότητες και να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες. 

Πιθανώς το μόνο μειονέκτημα με αυτές τις όψεις είναι να παρασυρθείτε από τα «μεγαλόπνοα» σχέδιά σας. Χρειάζεστε μια μεγάλη δόση πρακτικής πραγματικότητας για να προσγειωθείτε και να κάνετε τα πράγματα να λειτουργήσουν.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Ωροσκόπου σας και του Δία, δείχνουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την βαθιά έλλειψη πίστης στον εαυτό σας. Αυτό πιθανόν να έχει προκύψει από προηγούμενες εμπειρίες, όπου οι προσπάθειές σας να είστε ο εαυτός σας και να βρείτε το δικό σας δρόμο στη ζωή ματαιώθηκαν, ίσως από τον έναν ή και τους δύο γονείς σας. 

Η επιθυμία να βρείτε κάποιο νόημα στη ζωή σας μπορεί να σας οδηγήσει σε έναν βαθμό  εσωτερικής σύγκρουσης. Η δική σας αντίληψη για τον εαυτό σας και οι σχέσεις σας με τους άλλους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση καθώς θα προσπαθείτε να αναπτυχθείτε πέρα από τους σημερινούς περιορισμούς σας για να εκφράσετε τον σκοπό σας στη ζωή. Όμως ακριβώς μέσα από την αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων και συγκρούσεων θα αναπτυχθεί η πίστη σας στις δικές σας δημιουργικές ικανότητες και η πίστη ότι η ζωή τελικά θα σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε.

Είστε ανοιχτόμυαλοι και γενναιόδωροι, ίσως σε σημείο που η γενναιοδωρία σας να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης χωρίς καν να το γνωρίζετε. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να εκμεταλλευτείτε τη γενναιοδωρία των άλλων. Δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα οικονομικά σας και ο πειρασμός να τα τινάξετε όλα στον αέρα σε ένα όργιο δαπανών, γίνεται κατά καιρούς πολύ ορατός.

Ωροσκόπος – Κρόνος

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Ωροσκόπου σας με τον Κρόνο υποδηλώνει ότι μπορεί συχνά να κρατάτε τον εαυτό σας πίσω και να μην εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται λόγω ανασφάλειας. Ανησυχείτε υπερβολικά για το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, και μπορεί να μην εκφράζεστε όπως θα θέλατε, από φόβο μήπως σας υποτιμήσουν ή μήπως φανείτε ανόητοι.

Ο Ωροσκόπος σχετίζεται με την εμπειρία της γέννησής μας. Όταν γεννηθήκατε μπορεί να βιώσατε, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, μια αίσθηση απομόνωσης ή μοναξιάς. Μπορεί να ήσασταν απρόθυμοι να εισέλθετε σε αυτόν τον κόσμο. Η ανάμνηση αυτής της πρώτης εμπειρίας σας κάνει να συγκρατηθείτε από κάθε νέα φάση ή αναγέννηση στη ζωή σας, αλλά σας έχει επίσης δώσει μια ήρεμη αποφασιστικότητα να πετύχετε σε κάποιον τομέα και να εδραιώσετε τη δική σας αίσθηση ταυτότητας ως άτομο. Καθώς ξεπερνάτε την απροθυμία και τους δισταγμούς σας, κάθε επιτυχία θα αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας και η αποφασιστικότητά σας θα σας οδηγήσει τελικά στην κορυφή οποιουδήποτε βουνού επιλέξετε να ανεβείτε.

Θετικές όψεις:

Ο συντηρητικός πλανήτης Κρόνος σε θετικές όψεις με τον Ωροσκόπο σας δείχνει ότι είστε πρακτικοί και συγκρατημένοι στη γενική σας προσέγγιση προς τους άλλους και προς την ίδια τη ζωή. Είστε σε θέση να συγκρατείτε τις παρορμήσεις σας και να σκέφτεστε προτού δράσετε. Αντιλαμβάνεστε ότι είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας και είστε ικανοί να επιβληθείτε στον εαυτό σας, αν πιστεύετε ότι τα αποτελέσματα θα αξίζουν το κόπο.

Δίνετε την εντύπωση ότι είστε ένα έξυπνο και ρεαλιστικό άτομο, ικανό να αναλαμβάνει την ευθύνη και να σχεδιάζει μεθοδικά τις κινήσεις του πριν κάνει οτιδήποτε. Από τη στιγμή που έχετε σχηματίσει μια γνώμη ή έχετε αποφασίσει για μια συγκεκριμένη πορεία δράσης, δεν μεταπείθεστε εύκολα.

Αρνητικές όψεις:

Σε αρνητικές όψεις ο Ωροσκόπος και ο Κρόνος υποδηλώνουν κάποια δυσκολία στο να εκφραστείτε όσο ελεύθερα θα θέλατε. Έχετε την τάση να είστε διστακτικοί και επιφυλακτικοί όταν συναντάτε νέους ανθρώπους, μια αντίδραση που σας απογοητεύει έντονα, καθώς νιώθετε ότι δεν παρουσιάζετε τον πραγματικό σας εαυτό.

Ίσως όταν ήσασταν παιδί να νιώθατε ανίκανοι να εκφραστείτε ανοιχτά στους γονείς σας, ο φυσικός παιδικός σας ενθουσιασμός έπρεπε να μετριάζεται με κανόνες και περιορισμούς στη συμπεριφορά σας. Η σημασία του να ανταποκρίνεστε στα καθήκοντα και τις ευθύνες σας έχει προγραμματιστεί μέσα σας από νεαρή ηλικία, αλλά συχνά νιώθετε ότι αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την ανάγκη σας να είστε ο εαυτός σας. Η επιτυχία στην καριέρα σας και η σταθερότητα στην οικογενειακή σας ζωή είναι σημαντικές για εσάς και θα επιτευχθούν, τελικά, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν καθυστερήσεις και απογοητεύσεις πριν φτάσετε τελικά εκεί.

Ωροσκόπος – Ουρανός

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Ουρανού με τον Ωροσκόπο στο χάρτη σας δείχνει ότι είστε ένας ακραίος ατομικιστής. Θα απορρίψετε κάθε ρόλο που σας επιβάλλει η οικογένεια ή η κοινωνία, επιμένοντας στο δικαίωμά σας να είστε και να ενεργείτε σύμφωνα με τη δική σας εσωτερική αλήθεια και διαίσθηση. Θα είστε αντισυμβατικοί, τόσο στην εμφάνισή σας όσο και στην αντίληψή σας για τη ζωή.  Οι αξίες του παρελθόντος και της κοινωνίας γενικότερα δεν σας αρέσουν. Οι τάσεις του μέλλοντος και η αναζήτηση νέων αξιών που θα ανταποκρίνονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι πιο σημαντικές.

Δεν κρίνετε τους άλλους από την εμφάνισή τους ή από την κοινωνική τους θέση. Μπορείτε να σχετίζεστε εξίσου καλά με ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις, επειδή τους θεωρείτε ισότιμους με εσάς και όχι ως προϊόντα της κοινωνίας τους. Πιθανόν να έχετε ήδη διαπιστώσει ότι έλκεστε κυρίως από αντισυμβατικούς και ομοϊδεάτες ανθρώπους.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις μεταξύ του Ουρανού και του Ωροσκόπου σας δείχνουν ότι έχετε μια έντονη επιθυμία να είστε ο εαυτός σας, να εκφράσετε την ατομικότητά σας, απαλλαγμένοι από περιορισμούς και συμβατικές αξίες. Εκτιμάτε την ελευθερία και την ανεξαρτησία σας σε όλους τους τομείς της ζωής σας και θα αναζητάτε συνεχώς νέες εμπειρίες ως διέξοδο από καταστάσεις που έχουν γίνει ρουτίνα και βαρετές. 

Διαθέτετε δημιουργικό μυαλό και καλά αναπτυγμένη διαίσθηση. Όταν ακολουθείτε τα προαισθήματά σας, συνήθως βλέπετε ότι έχετε δίκιο. Είστε ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί στη σκέψη σας και είστε σε θέση να επικοινωνείτε τις απόψεις σας με σαφήνεια.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ του Ουρανού και του Ωροσκόπου σας, δείχνουν ότι έχετε ανήσυχο και μεταβαλλόμενο  ταμπεραμέντο. Ενδεχομένως οι εμπειρίες σας ως παιδί να σας έχουν αφήσει να νιώθετε φόβο στο να έρθετε κοντά με κάποιον, καθώς νιώθετε ότι θα δημιουργηθεί μια σχέση εξάρτησης. Αυτές οι φοβίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, τόσο στη προσωπική σας ζωή όσο και στην επαγγελματική.

Επιμένετε να ακολουθείτε το δικό σας δρόμο και να κάνετε τα δικά σας πράγματα, αλλά οι απαιτήσεις σας για πλήρη ελευθερία από το καθήκον και την ευθύνη θα δημιουργήσουν αναπόφευκτες συγκρούσεις στις σχέσεις σας. Αν αισθανθείτε ότι κάποιος πάει να σας περιορίσει και να σας δεσμεύσει, θα αντιδράσετε σπασμωδικά και με τρόπο που θα σοκάρει. Είναι πολύ πιθανόν να αντλείτε και κάποιου είδους ευχαρίστηση από το να σοκάρετε τους ανθρώπους.

Ωροσκόπος – Ποσειδώνας

Σύνοδος:

Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο σας δείχνει κάποια αβεβαιότητα ή σύγχυση γύρω από την εικόνα σας. Έχετε την τάση να παρουσιάζετε διαφορετικά πρόσωπα στον κόσμο, προσαρμόζοντας το πώς εκφράζεστε σε όποια παρέα τυχαίνει να βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε έντονη επίγνωση των προσδοκιών των άλλων ανθρώπων για εσάς και θα προσπαθήσετε να ανταποκριθείτε σε αυτές, ακόμη και αν είναι μη ρεαλιστικές. 

Η προσωπικότητα που παρουσιάζετε προς τα έξω είναι τέτοια, που και οι άλλοι άνθρωποι δεν θα είναι ποτέ απολύτως σίγουροι αν τους δείχνετε τον πραγματικό σας εαυτό ή αν αντανακλάτε αυτό που νομίζετε ότι θέλουν να δουν. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού δεν είστε ποτέ απολύτως σίγουροι για τον εαυτό σας. Η επιρροή του Ποσειδώνα κυμαίνεται από τα μη ρεαλιστικά όνειρα και τις ψευδαισθήσεις μέχρι την υψηλότερη πνευματική επίγνωση. Το κόλπο εδώ είναι να βρείτε κάποιο είδος ισορροπίας μεταξύ αυτών των δύο σημείων.

Θετικές όψεις:

Ο Ποσειδώνας σε θετικές όψεις με τον Ωροσκόπο σας δείχνει ότι είστε ευαίσθητοι στις λεπτές δονήσεις του περιβάλλοντός σας. Έχετε μια ενστικτώδη “αίσθηση” για τα ανομολόγητα ή καταπιεσμένα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω σας, γεγονός που σας επιτρέπει να έχετε τις κατάλληλες αντιδράσεις για κάθε περίσταση.

Έχετε μια ιδεαλιστική άποψη σχετικά με την κοινωνία που θα θέλατε να δείτε και έχετε την πρόθεση να συνεισφέρετε προσωπικά με κάποιον τρόπο.  Είστε σε θέση να βοηθήσετε τους άλλους να αποκτήσουν μια βαθύτερη και πιο “πνευματική” προοπτική για τη ζωή τους, καθώς έχετε μια ισχυρή αναπτυγμένη σοφία η οποία αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις μεταξύ Ποσειδώνα και Ωροσκόπου σας καθιστούν εξαιρετικά ευαίσθητους στην κριτική, γεγονός που σας κάνει να χάνετε ευκαιρίες να εξελιχθείτε, καθώς φοβάστε την αποτυχία. Αυτή η όψη σας τείνει να ονειροπολείτε για τις δυνατότητές σας περισσότερο από το να προσπαθείτε ενεργά να τις αξιοποιήσετε.

 Ίσως η επικοινωνία με τους γονείς σας να ήταν ασαφής ή συγκεχυμένη με κάποιο τρόπο. Δεν λάβατε την υποστήριξη που χρειαζόσασταν στην επιλογή καριέρας και εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε από τη ζωή. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχετε την τάση να διασκορπίζεστε υπερβολικά και να εμπλέκεστε σε ποικίλες δραστηριότητες ή να αναλαμβάνετε περισσότερα πράγματα να κάνετε από όσα μπορείτε να διαχειριστείτε. Θα χρειαστεί να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένους τομείς, αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ταλέντα σας.

Ωροσκόπος –  Πλούτωνας

Σύνοδος:

Η σύνοδος του Πλούτωνα με τον Ωροσκόπο σας δείχνει ότι διαθέτετε εσωτερική δύναμη που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πολλές κρίσεις στη ζωή σας. Πολλά από αυτά που σκέφτεστε και αισθάνεστε κρύβονται κάτω από μια φαινομενικά αδυσώπητη προσωπικότητα. 

Είστε καχύποπτοι και πρέπει να νιώσετε απόλυτη εμπιστοσύνη για κάποιον προτού του αποκαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό. Μπορεί να προσπαθήσετε να πάρετε αυτό που θέλετε, χειραγωγώντας συναισθηματικά τους άλλους. Ακόμα, δεν αποκλείετε να προσελκύσετε και άτομα τα οποία θέλουν να σας επιβληθούν και αντιστοίχως να προσπαθήσουν να σας χειραγωγήσουν. 

Έχετε την τάση να μην αντιμετωπίζετε άμεσα καταστάσεις και να κλείνεστε στον εαυτό σας παρά να αντιδράτε άμεσα. Κάποια στιγμή στη ζωή σας, ωστόσο, τα γεγονότα θα σας αναγκάσουν να επανεκτιμήσετε τον εαυτό σας, τους στόχους σας και το τι θέλετε από τη ζωή. Αυτή η διαδικασία θα σας αναγκάσει τελικά να εξελιχθείτε σε ένα ισχυρότερο άτομο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Θετικές όψεις:

Οι θετικές όψεις  ανάμεσα στον Πλούτωνα και τον Ωροσκόπο σας, δείχνουν ότι έχετε μια ένταση και μια δύναμη που σας επιτρέπει να κάνετε δημιουργικές αλλαγές στη ζωή σας και στις ζωές των άλλων. Δεν παίρνετε ελαφρά τις προκλήσεις για τις ανάγκες ή τις επιθυμίες σας και έχετε την τάση να εκφράζετε έντονα την άποψή σας, ακόμη και αν, βαθιά μέσα σας, ξέρετε ότι κάνετε λάθος. 

Είστε σε θέση να αντιληφθείτε πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας και δεν έχετε πολύ χρόνο ή συμπάθεια για εκείνους που θεωρείτε υπεύθυνους ή για τους υποστηρικτές τους. Θα νιώσετε την ανάγκη να γίνετε κάποιου είδους φορέας κοινωνικής μεταρρύθμισης, αλλά το αν αυτή η ανάγκη θα παραμείνει σαν ιδέα ή αν θα την κάνετε πράξη και με κάποιον τρόπο, αυτό θα εξαρτηθεί από τις όψεις που σχηματίζονται στον υπόλοιπο χάρτη.

Αρνητικές όψεις:

Οι αρνητικές όψεις ανάμεσα στον Πλούτωνα και τον Ωροσκόπο σας, υποδηλώνουν μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη να ελέγχετε τον κόσμο γύρω σας. Προβάλλετε τον εαυτό σας ως ένα ισχυρό άτομο που πρέπει οι άλλοι να το υπολογίζουν. 

Συχνά θα προσπαθήσετε να αναλάβετε την ευθύνη καταστάσεων, νιώθοντας ότι είστε το μόνο άτομο που είναι σε θέση να δημιουργήσει τάξη μέσα από το χάος που αντιλαμβάνεστε γύρω σας. Αυτή η στάση σε συνδυασμό με την άρνηση να συμβιβαστείτε ή να υποχωρήσετε, ακόμη και όταν ξέρετε ότι κάνετε λάθος, θα σας φέρει συχνά σε σύγκρουση με τους γονείς ή με άλλα άτομα με εξουσία. 

Οι προσωπικές σας σχέσεις θα είναι συχνά ένα πεδίο μάχης στο οποίο εσείς ή ο σύντροφός σας θα προσπαθείτε να κυριαρχήσετε και να χειραγωγήσετε ο ένας τον άλλον, προκειμένου να δείξετε ποιος είναι πραγματικά το αφεντικό, καταλήγοντας συχνά να νιώθετε στο τέλος άσχημα και απογοητευμένοι.

Αν μπορέσετε να μάθετε να συμβιβάζεστε όπου χρειάζεται και να μην πιέζετε τους άλλους ανθρώπους πέρα από τα όρια της ανοχής τους, είστε ικανοί να πετύχετε σπουδαία πράγματα. Έχετε την ικανότητα να οργανώνετε αποτελεσματικά  τους άλλους ανθρώπους για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά πρέπει και εσείς να τους αναγνωρίσετε για τη βοήθειά τους. 

Από την Βάλια Παγίδα