Όψεις Ουρανού: με ποιο τρόπο αφυπνιζόμαστε και ανακαλύπτουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

Όψεις Ουρανού: με ποιο τρόπο αφυπνιζόμαστε και ανακαλύπτουμε τον πραγματικό μας εαυτό και με ποιο τρόπο απελευθερωνόμαστε από το κατεστημένο.

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ουσιαστικά ο αφυπνιστής και ταραχοποιός του χάρτη μας. Αφού εξετάσουμε το ζώδιο και τον οίκο στον οποίο βρίσκεται, στη συνέχεια πρέπει να δούμε τις όψεις που κάνει για να καταλάβουμε πως λειτουργεί στο δικό μας χάρτη. Για να συνειδητοποιήσουμε τα εργαλεία που διαθέτουμε από τη φύση μας, για να ανατρέψουμε, να βελτιώσουμε, και να ξυπνήσουμε τον πραγματικό, αυθεντικό μας εαυτό. Μακριά από τις αξίες και τις πεποιθήσεις που μας έχει επιβάλει η κοινωνία καθώς και η οικογένεια μας. 

Αν δε ξέρετε ποιες ειναι οι όψεις που κάνει ο Ουρανός στο χάρτη σας δείτε τον αστρολογικό χάρτη:

Μαρία Σόγια

Όψεις Ουρανού: με ποιο τρόπο αφυπνιζόμαστε και ανακαλύπτουμε τον πραγματικό μας εαυτό. 3

Ουρανός –  Ήλιος

Σύνοδος :

  Η όψη συνόδου αυτών των δυο ουράνιων σωμάτων, λειτουργεί εξαιρετικά, όταν βρίσκονται σε καλή θέση από ζώδιο και οίκο. Η έντονη επιθυμία του Ήλιου να εκφραστεί, συντονίζεται απόλυτα με την έντονη ανάγκη του ουρανού να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους. Έτσι, έχουμε μια αυθεντική, δυναμική και ελεύθερη προσωπικότητα. Η ταυτότητα σας καθορίζεται μόνο από τις δικές σας ανάγκες, αξίες και πεποιθήσεις, δημιουργώντας μια έντονη προσωπικότητα, απίστευτα γοητευτική. 

  Σε περίπτωση που ο Ήλιος και ο Ουρανός δεν είναι σε καλή θέση από οίκο ή ζώδιο, έχουμε μια ασταθή προσωπικότητα, ιδιαίτερα εκκεντρική και πολλές φορές εκρηκτική. Είστε άνθρωποι που αντιδράτε, διαθέτετε εκρηκτική προσωπικότητα και πολλές φορές δημιουργείτε φόβο και ανασφάλεια στους γύρω σας, καθώς δεν μπορούν εύκολα να σας διαχειριστούν.  Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν απεγνωσμένα την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους, και αυτό οδηγεί σε προβλήματα και κρίσεις στις σχέσεις σας, προσωπικές, φιλικές, ερωτικές. 

Θετικές όψεις :

  Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βαριούνται υπερβολικά εύκολα. Στη ζωή σας από τις μεγαλύτερες μάχες που θα χρειαστεί να δώσετε είναι εκείνη της ανεξαρτησίας σας. Έχετε μια βαθιά εσωτερική ανάγκη να ζείτε σύμφωνα με τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τα όνειρα σας. Συνήθως, ασκείτε πολύ μεγάλη γοητεία στο περιβάλλον σας, και δεν περνάτε ποτέ απαρατήρητοι. Δυναμικοί, αποφασιστικοί, καινοτόμοι, άνθρωποι που βλέπουν μπροστά και μόνο μπροστά, αφήνετε με ευκολία φιλίες και έρωτες, για το καινούριο, το ανεξερεύνητο, το αυθεντικό. 

  Είστε ειλικρινείς και πολλές φορές πληγώνετε τους γύρω σας με αυτά που σκέφτεστε και λέτε. Σημαντικό σας προτέρημα, είναι η διαφοροποίηση σας από τους γύρω σας, όσο και αν τους αγαπάτε. Αυτό σας χαρίζει εξαιρετική διαύγεια, και σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα ευφυή τρόπο σκέψης σας, είστε ο ιδανικός για να βοηθήσει σε κάθε κατάσταση. Όταν κάποιος έρθει και σας βρει για να τον βοηθήσετε, του καθαρίζετε το μυαλό και του δίνετε λύσεις που δεν τις είχε σκεφτεί ποτέ. 

Αρνητικές Όψεις :

  Σε αυτή την περίπτωση μόνοι σας ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας. Είστε αρκετά νευρικοί, ενώ η εκρηκτική σας προσωπικότητα δεν αφήνει ουσιαστικά κανένα να σας προσεγγίσει. Καταπιέζεστε εύκολα και ξεσπάτε χωρίς να υπολογίζετε τα συναισθήματα των αγαπημένων σας. Έχετε μια εμμονή σε σχέση με την ελευθερία σας, που πολλές φορές σας οδηγεί σε φοβία της δέσμευσης, σε τόσο μεγάλο βαθμό που γίνεστε μη λειτουργικοί. Καθώς, σπάτε συμβόλαια , συμφωνίες, αθετείτε υποσχέσεις και εγκαταλείπετε σχέσεις, για ανεξήγητους κατά τα άλλα λόγους, ουσιαστικά μόνο και μόνο επειδή αισθανθήκατε πίεση.

   Έτσι, ουσιαστικά η ανάγκη σας για ελευθερία καταλήγει να σας κάνει να φαίνεστε και να γίνεστε ανεύθυνοι, ασταθείς και απρόβλεπτοι. Επίσης, με αυτό τον τρόπο προβάλετε ιδιαίτερα την εγωκεντρική σας προσωπικότητα προς τα έξω σε τέτοιο βαθμό, που γίνεστε αντιπαθείς και προβληματικοί για τους γύρω σας, ενώ δημιουργείτε εντάσεις και προβλήματα χωρίς να υπάρχει λόγος. Εδώ ο Ουρανός πολλές φορές λειτουργεί διασπαστικά, δεν σας αφήνει να αγαπήσετε ουσιαστικά τίποτα και κανέναν, καθώς είναι αδύνατο να δεσμευτείτε και να μείνετε πιστοί σε μια ιδέα ή μια αξία. 

Ουρανός – Σελήνη

Σύνοδος : 

  Όταν ο πλανήτης Ουρανός είναι σε όψη συνόδου με τη Σελήνη, έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα συναισθηματικής ανάγκης και συναισθηματικής αποστασιοποίησης. Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που απεχθάνονται κάθε τι συνηθισμένο και να ακολουθούν την πεπατημένη. Από τη μια θέλετε να νιώσετε ασφαλείς, από την άλλη θέλετε την απόλυτη ελευθερία σας. Ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο στον οποίο βρίσκεται αυτή η σύνοδος στον αστρολογικό σας χάρτη, χρωματίζεται αυτή η όψη. Είστε πανέξυπνοι, δημιουργικοί, με πρωτοποριακές ιδέες. 

  Πολλές φορές η όψη αυτή, δημιουργεί προβλήματα με τη μητέρα, καθώς και με τις συντρόφους σε αρσενικά ωροσκόπια. Σε γυναικεία ωροσκόπια, αποκαλύπτει προβλήματα με τη μητέρα, καθώς και γενικότερα με το γυναικείο φύλο, ενώ σε ακραίες καταστάσεις και με τον ίδιο της, τον ψυχισμό. Και στα δυο φύλα αυτή η όψη δημιουργεί προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις καθώς η βαθύτερη ανάγκη σας για να δημιουργήσετε ισχυρούς δεσμούς και να ζήσετε τον απόλυτο έρωτα, συγκρούεται ξαφνικά με την επίσης βαθιά ανάγκη σας για απόσταση, ανεξαρτησία και ελευθερία. 

Θετικές Όψεις :

  Μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα σε όλα τα περιβάλλοντα και είστε δεκτικοί στις αλλαγές. Συνεχώς γνωρίζετε νέους ανθρώπους και απολαμβάνετε να ανακαλύπτετε καινούριες προσωπικότητες και ιδιαίτερους χαρακτήρες. Είστε ιδιαίτερα αγαπητοί, ενώ μόλις σας γνωρίσει κάποιος εντυπωσιάζετε από την προσωπικότητα σας. Οι «άλλοι» δημιουργούν εύκολα δεσμούς φιλίας με εσάς, καθώς με το τόσο ανοιχτό μυαλό που έχετε, τους αποδέχεστε χωρίς κριτική. Επίσης, άλλο ένα προτέρημα σας είναι ότι μπορείτε εύκολα να αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά, και έτσι , δίνετε αντικειμενικές συμβουλές που είναι αρκετά βοηθητικές για τον συνομιλητή σας.

   Μπορεί να δίνετε εσωτερικές μάχες για να ισορροπήσετε την ανάγκη σας για ασφάλεια με την ανάγκη σας για ελευθερία, στο τέλος όμως πάντα βρίσκετε τη μέση οδό και είστε ικανοποιημένοι. Είστε ιδιαίτερα δυναμικοί, ενώ δημιουργείτε με μεγάλη ευκολία ερωτικές σχέσεις, τις οποίες βέβαια μπορείτε να διαλύσετε εξίσου εύκολα. 

Αρνητικές Όψεις : 

  Ουσιαστικά με αυτή την όψη παλεύετε συνεχώς και πάντα, με τον ίδιο σας τον εαυτό. Παλεύετε τόσο πολύ για την ελευθερία σας, που δεν καταφέρνετε να ζήσετε ελεύθεροι αφού σε όλη σας την ζωή καταπιέζετε εσείς, τον ίδιο σας τον εαυτό. Ζείτε δέσμιοι του φόβου σας για δέσμευση. Έτσι, σαμποτάρετε φιλίες, έρωτες, προσωπικές σχέσεις καθώς και επαγγελματικές συνεργασίες.  Γίνεστε αναξιόπιστοι, συναισθηματικά μη διαθέσιμοι, ευέξαπτοι, απρόσωποι, κυνικοί. Επιλέγετε να ερωτευτείτε άτομα τα οποία δεν μπορούν να είναι μαζί σας , μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσετε στον ίδιο σας τον εαυτό ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις. 

  Με τόση εσωτερική ένταση, πολλές φορές αντιμετωπίζετε ψυχοσωματικά προβλήματα, νευρώσεις καθώς και αυτοάνοσα. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε, είναι ότι είστε εσείς, που δημιουργείτε προβλήματα στον ίδιο σας τον εαυτό. Θέλει αρκετή δουλειά με τον εαυτό σας, και ίσως και με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία, για να κατανοήσετε ότι γίνεστε καταστροφικοί και να μάθετε να διαχειρίζεστε τον εαυτό σας. Έτσι, θα δημιουργείτε υγιείς σχέσεις στη ζωή σας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Ερμής – Ουρανός

Σύνοδος :

  Όταν οι δύο αυτοί πλανήτες είναι σε όψη συνόδου, μεταξύ τους, σίγουρα είστε από τους ανθρώπους που δεν περνούν απαρατήρητοι. Έχετε ένα εκκεντρικό τρόπο σκέψης, πολύ ιδιαίτερο, που πολλές φορές δεν συνάδει με τις καταβολές σας, και την εικόνα σας γενικότερα. Έχετε απίστευτες ιδέες και βρίσκετε λύσεις γρήγορα και εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και κόπο. Έχετε διαύγεια στη σκέψη σας, καθαρή σκέψη, δεν επηρεάζεται η σκέψη σας δηλαδή, από τα συναισθήματα σας. Συνήθως, είστε αντισυμβατικοί, και πολλές φορές αντιδραστικοί σε ότι θεωρείτε ακραίο και όχι δίκαιο. 

  Θετικές Όψεις

  Είστε απίστευτα γρήγοροι, σε κινήσεις αλλά και στο μυαλό. Είστε έξυπνοι, με μοναδικές ιδέες, διαύγεια σκέψης, και με ένα απίστευτα εφευρετικό νου. Είστε φιλελεύθεροι, άνθρωποι, με απίστευτα ανοικτό μυαλό. Χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Σας αρέσει να μαθαίνετε συνεχώς καινούρια πράγματα, καταναλώνετε γνώσεις, βιβλία, άρθρα, με μεγάλη ευκολία, βρίσκετε εύκολα την πληροφορία που θέλετε, τις περισσότερες φορές όμως από την βιασύνη σας, δεν δίνετε βάση στις λεπτομέρειες, οι οποίες σας ξεφεύγουν. Ανήκετε, στην κατηγορία των ανθρώπων που το μυαλό τους υπερλειτουργεί, και έτσι βρίσκεστε σε συνεχή εσωτερικό διάλογο όλη την ώρα.

Αρνητικές όψεις : 

  Είστε απίστευτα γρήγοροι, σε ότι έχει να κάνει με τις κινήσεις σας και τη σκέψη σας. Πολλές φορές, βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, χωρίς να τα έχετε επεξεργαστεί σωστά, είστε ξεροκέφαλοι και πεισματάρηδες. Αν και πολύ γρήγοροι στο μυαλό, σας λείπει η ευελιξία, γίνεστε δογματικοί και στενόμυαλοι. Νευριάζετε εύκολα, ενώ δεν είναι και λίγες φορές που έχετε εκρήξεις θυμού. 

   Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να δουλέψετε με τον εαυτό σας, να καλλιεργήσετε την υπομονή σας, έχετε ένα εξαιρετικό μυαλό με απεριόριστες δυνατότητες. Επίσης, είναι εκπληκτικό, με πόση ευκολία δίνετε λύσεις εκεί που οι άλλοι κολλάνε και απελπίζονται, εκμεταλλευτείτε το.  Τέλος, προσπαθήστε να είστε πιο ανεκτικοί με τους ανθρώπους, όλοι κάνουν λάθη, και εσείς μερικές φορές.  Περιορίστε τις εκρήξεις θυμού και μιλήστε, λύστε τις διαφορές σας, χωρίς θυμό. 

Αφροδίτη – Ουρανός

Σύνοδος : 

  Οι δύο αυτοί πλανήτες είναι αρκετά δύσκολοι να συνδυαστούν. Η Αφροδίτη θέλει ασφάλεια και δέσμευση, ο ουρανός θέλει ελευθερία και ανεξαρτησία. Σε σύνοδο αυτοί οι δύο πλανήτες δημιουργούν μια εκρηκτική, εντυπωσιακή και άκρως γοητευτική προσωπικότητα. Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που μισούν το γάμο, αλλά κάνουν μακροχρόνιους δεσμούς, όταν ο Κρόνος είναι ισχυρός στον χάρτη. Θέλετε οι σύντροφοι σας, να σας διεγείρουν συνεχώς εγκεφαλικά. Βαριέστε πολύ εύκολα και έτσι, απατάτε με ευκολία ή δημιουργείτε παράλληλες σχέσεις. Μέσα σας, πολλές φορές το φιλικό με το ερωτικό είναι μπερδεμένα, και περνάτε από το ένα στάδιο στο άλλο με μεγάλη ευκολία, μπερδεύοντας έτσι τους συντρόφους αλλά και τους φίλους σας. Στη δουλειά, ξεχωρίζετε για τις πρωτοπόρες και ιδιαίτερες ιδέες σας. 

Θετικές Όψεις :

  Η ελευθερία, είναι το βασικό ζητούμενο σε κάθε σχέση σας. Αναζητάτε αυθεντικούς και ειλικρινείς συντρόφους, οι οποίοι σας αγαπούν χωρίς να σας καταπιέζουν. Μόλις αισθανθείτε περιορισμένοι, αποσυνδέεστε με μεγάλη ευκολία από το σύντροφο σας. Ουσιαστικά, μένετε μόνο εκεί που αισθάνεστε ότι μπορείτε να φύγετε. Ο έρωτας για εσάς είναι τόσο ρομαντικός και ουτοπικός, που είναι πολύ δύσκολο να σας τον εμπνεύσει ένας μόνο άνθρωπος. Λατρεύετε τους πειραματισμούς, και οτιδήποτε είναι εκκεντρικό αλλά αυθεντικό. Η όψη αυτή, συνήθως χαρακτηρίζει ανθρώπους που χωρίζουν εύκολα, ενώ στο τέλος μπορεί να καταλήξουν να ερωτευτούν κάποιον από το φιλικό τους περιβάλλον, με τον οποίο μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και τα ίδια ιδανικά. 

Αρνητικές Όψεις: 

  Αυτό που σας χαρακτηρίζει τις περισσότερες φορές, είναι η βαθιά περιφρόνηση που νιώθετε για της σοβαρές σχέσεις. Δεν σας αρέσει η δέσμευση, ενώ νιώθετε ότι πνίγεστε όταν κάποιος σας πλησιάσει πολύ. Βαριέστε εύκολα, και το δείχνετε άμεσα. Είστε εκρηκτική προσωπικότητα και συνήθως αδιαφορείτε για τα συναισθήματα των συντρόφων σας. Ουσιαστικά, αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας και κανέναν άλλο. Για να δημιουργήσετε υγιείς σχέσης στη ζωή σας, χρειάζεται να δουλέψετε πολύ με τον εαυτό σας, για να γίνετε λιγότερο απαιτητικοί από τις σχέσεις σας, καθώς και από τον ίδιο σας τον εαυτό. 

Ουρανός – Άρης

Σύνοδος : 

  Η συνάντηση αυτών των δύο πλανητών, μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκρηκτική. Είστε, δυναμικές προσωπικότητες, ευέξαπτοι αλλά και υπερβολικά γρήγοροι. Σας αρέσει να είστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους, αυθεντικοί και γνήσιοι. Είναι πολύ δύσκολο να κρύψετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Διαθέτετε ένα γρήγορο και δυνατό μυαλό, ενώ περνάτε με μεγάλη ταχύτητα από τη σκέψη στη δράση, πολλές φορές τόσο γρήγορα που μπορεί να κινδυνέψει η σωματική σας ακεραιότητα, την οποία σπανίως λαμβάνετε υπόψη σας.

   Γρήγοροι και μαχητικοί, αψηφώντας τον κίνδυνο, μπλέκεστε σε καταστάσεις που μπορεί να σας οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο. Λατρεύετε τα επικίνδυνα σπορ, την ταχύτητα και οτιδήποτε χρειάζεται μεγάλη ενέργεια, κυρίως σωματική. Δεν κουράζεστε εύκολα, και ψάχνετε διαρκώς καινούριους τρόπους εκτόνωσης. Είναι σημαντικό, να δουλέψετε με τον εαυτό σας, για να μάθετε πώς να τον προστατεύετε, να κάνετε ένα βήμα πίσω, και να καλλιεργήσετε την υπομονή, λέξη άγνωστη για εσάς. Αυτή η όψη στην υγιή για το άτομο έκφανση της, δίνει αθλητές, πρωταθλητές, ακόμη και ολυμπιονίκες.  

Θετικές Όψεις : 

  Έχετε μια φοβερή διαίσθηση η οποία σας καθοδηγεί. Είστε αποφασιστικοί, δυναμικοί και γρήγοροι στις αποφάσεις σας. Δεν σας αρέσει να χάνετε χρόνο. Σας αρέσει να ρισκάρετε, και αυτό σας κάνει εξαιρετικούς επιχειρηματίες, όμως θέλει προσοχή, καθώς μπορεί να σας φέρει κάποια στιγμή στη ζωή σας μεγάλα προβλήματα. Αναζητάτε την ελευθερία σε όλες σας τις σχέσεις, ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές. Θέλετε το χώρο σας και την ανεξαρτησία κινήσεων που σας εξασφαλίζει αυτή η απόσταση από τους «άλλους». Η σεξουαλική σας ζωή είναι έντονη και παθιασμένη, ενώ βαριέστε τους σταθερούς συντρόφους και γενικότερα τη ρουτίνα. Έχετε ένα ιδιαίτερα γρήγορο και κοφτερό μυαλό, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα εφόδια που μπορεί κανείς να έχει στη ζωή, αρκεί να το χρησιμοποιείτε σωστά. 

Αρνητικές Όψεις  : 

 Είστε οξύθυμοι και νευρικοί. Αυτό σας δυσκολεύει πολύ στο να δημιουργήσετε οποιαδήποτε μορφή δεσμού με το περιβάλλον σας. Λειτουργείτε ανεξέλεγκτα και αυτοκαταστροφικά. Ουσιαστικά, δεν μπορείτε να έρθετε σε επαφή ούτε με τον ίδιο σας τον εαυτό. Διεγείρεστε με το επικίνδυνο, με την ταχύτητα και τις συγκρούσεις. Είστε επιρρεπείς σε ατυχήματα, ιδιαίτερα με το αυτοκίνητο, ηλεκτροπληξίες, ακόμη και κοψίματα με το μαχαίρι μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

Ανήκετε στην κατηγορία τον ανθρώπων που δημιουργούν καβγάδες για το τίποτα, πολλές φορές με καταστροφικές συνέπειες για τον ίδιο σας τον εαυτό. Όταν συναντάμε τέτοιες όψεις στον αστρολογικό χάρτη καταλαβαίνουμε την εσωτερική πίεση και διαμάχη, την πάλη ουσιαστικά που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι με τον ίδιο τους, τον εαυτό. Είναι σημαντικό σε αυτή την περίπτωση να μάθει το άτομο να διοχετεύει δημιουργικά την ενέργεια του, να αγαπήσει τον εαυτό του, καθώς και να στραφεί ενδεχομένως στον αθλητισμό, ούτως ώστε να εκτονώνεται εκεί όλη αυτή η εσωτερική ένταση. 

Ουρανός – Δίας

Σύνοδος : 

  Είστε άνθρωποι με βαθιά πίστη στο μέλλον. Έχετε μια διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά τη φιλοσοφία καθώς και την θρησκεία. Είστε φιλελεύθερα και ανήσυχα πνεύματα, με έξυπνο μυαλό, που αναζητούν συνεχώς νέα πεδία εξερεύνησης με σεβασμό πάντα στη γνώση που αποκομίζετε. Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρήστε τυχεροί, μπορεί μάλιστα, να είστε ιδιαίτερα τυχεροί, αυτό εξαρτάται από το ζώδιο και τον οίκο που πραγματοποιείται στο χάρτη σας αυτή η σύνοδος. Έχετε μια βαθιά ανάγκη για να ανακαλύψετε το πραγματικό νόημα της ζωής. Είστε αυθεντικοί και αληθινοί. 

Θετικές Όψεις : 

  Είστε φιλελεύθεροι και αυθόρμητοι. Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν το θάρρος της γνώμης τους, την οποία έχουν διαμορφώσει μέσα από το προσωπικό πρίσμα από το οποίο βιώνουν και αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις. Λατρεύετε τη φιλοσοφία και την ερευνά, ενώ σε ότι αφορά τη θρησκεία, είστε ανήσυχο πνεύμα χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού. Είστε γοητευτική προσωπικότητα, αρκετά δημοφιλείς, καθώς μαγεύετε όποιον βρεθεί δίπλα σας. Είστε ιδεολόγοι, πολλές φορές κάνετε ουτοπικές σκέψεις, ενώ είστε πρωτοπόροι σε πολλές ιδέες τις οποίες λατρεύετε να μοιράζεστε με τους οικείους σας και όχι μόνο. 

Αρνητικές Όψεις :  

  Είστε ισχυρογνώμον και δύσκολοι αρκετά στις συναναστροφές καθώς προσπαθείτε με ζήλο να επιβάλλετε στους άλλους τις απόψεις σας. Στενόμυαλοι και καθόλου ευέλικτοι, καταλήγετε απόλυτοι και δεσποτικοί. Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που σε θέματα θρησκείας είναι φανατικοί. Έχετε μεγάλη δυσκολία στη συγκέντρωση και αφήνετε τα πάντα στη μέση. Η μεγάλη σας ανάγκη να ξεχωρίσετε σαν προσωπικότητα, ρουφάει με κάποιο τρόπο όλη σας την ενέργεια, είναι το μόνο που σας απασχολεί. Εδώ είναι σημαντικό με αυτή την όψη να μάθετε να διαχειρίζεστε τον ίδιο σας τον εαυτό, να κατανοήσετε τις βαθύτερες ανάγκες σας και να αποδεχτείτε το διαφορετικό, να ανοίξετε το πνεύμα σας και έτσι να γίνετε πιο δεκτικός και ευέλικτος, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε μεγάλες δυσκολίες στη ζωή σας. 

Ουρανός – Κρόνος

Σύνοδος : 

  Εδώ έχουμε την συνάντηση του υπερβατικού Ουρανού και του μεταβατικού Κρόνου. Είναι μια όψη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που συνήθως στην παιδική ηλικία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Στην αρχή λοιπόν της ζωής σας παίρνετε στα σοβαρά τα πάντα, ενώ η ζωή φαίνεται γεμάτη ευθύνες, περιορισμούς και υποχρεώσεις. Μόνο κατά την ενηλικίωση, και με αρκετή δουλεία με τον εαυτό σας θα καταφέρετε να αδράξετε τα οφέλη αυτής της σημαντικής όψης στο γενέθλιο χάρτη σας. Μεγαλώνοντας, μαθαίνετε να παίρνετε τη ζωή πιο χαλαρά, να την απολαμβάνετε, να σέβεστε το παλιό και το κατεστημένο, αλλά να μπορείτε να δημιουργήσετε μια γέφυρα με το καινούριο και το συναρπαστικό. Και τα δύο χρειάζονται στη ζωή μας για  να έχουμε εσωτερική γαλήνη και ισορροπία.

Θετικές Όψεις : 

  Σέβεστε τους νόμους και τις παραδόσεις, ενώ από την άλλη δημιουργείτε τις προϋποθέσεις στη ζωή σας για να νιώθετε ελεύθεροι μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Δεν αισθάνεστε καταπίεση, ενώ χρησιμοποιείτε δημιουργικά την ενέργεια του Κρόνου σε συνδυασμό με τον Ουρανό. Θέλετε το καινούριο και το ανατρεπτικό στη ζωή σας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό για εσάς το παρελθόν και ο σεβασμός στους κανόνες και στο πατροπαράδοτο. Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που σέβονται τους νόμους, ενώ κατανοείτε απόλυτα ότι η ελευθερία σας τελειώνει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του διπλανού σας.

Αρνητικές Όψεις : 

  Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βρίσκονται συνεχώς σε μια μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη σας, καθώς από τη μια γίνεστε εμμονικοί με το παρελθόν και προσκολλάστε σε αυτό, από την άλλη έχετε έντονη ανάγκη για ελευθερία και να προχωρήσετε μπροστά, άρα έρχεστε σε μια συνεχή εσωτερική σύγκρουση χωρίς τέλος.  Έχετε πολλές καινούριες ιδέες τις οποίες όμως με αυτόν τον δύσκολο χαρακτήρα δεν καταφέρνετε ποτέ να υλοποιήσετε. 

  Από τη μια νιώθετε δέσμιοι και καταπιεσμένοι από το κατεστημένο και τους νόμους, από την άλλη βρίσκεστε σε μια διαρκή εσωτερική πάλη για την ελευθερία σας, την οποία διεκδικείτε αλλά όταν την αποκτήσετε δεν ξέρετε πώς να την διαχειριστείτε. Έτσι, όταν καταφέρετε να αποδεσμευτείτε από αυτά που σας περιορίζουν αρχίζετε να αισθάνεστε ότι πριν ήσασταν καλύτερα. Αυτή η όψη δημιουργεί πολλές εσωτερικές συγκρούσεις ενώ δεν σας αφήνει να νιώσετε ποτέ ήρεμοι και ικανοποιημένοι.  Με το να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς είστε η αιτία του προβλήματος, θα ξεκινήσετε να διαχειρίζεστε αυτή την όψη πιο εποικοδομητικά. 

Ουρανός – Ποσειδώνας

Σύνοδος : 

  Είστε άνθρωποι οραματιστές και ιδεαλιστές, ουσιαστικά παλεύετε για μια καλύτερη ζωή, πιο ανθρώπινη και πιο ουσιαστική. Την όψη αυτή την συναντάμε στους γεννημένους περίπου το 1992-1996 και θα ξαναγίνει το 2163-2167. 

Θετικές Όψεις : 

  Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βαθιά μέσα σας αισθάνεστε ότι έχετε έρθει σε αυτή την ενσάρκωση για να υπηρετήσετε ένα στόχο, για να πολεμήσετε για ένα σκοπό. Έχετε έντονη διαίσθηση, και μπορείτε να διαπρέψετε στο χώρο των ενεργειακών θεραπειών, της γιόγκα και του διαλογισμού.

Αρνητικές Όψεις : 

  Αυτή η όψη θέλει αρκετή προσοχή, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σπαταλάτε τη ζωή σας χωρίς να την ζείτε συνειδητά. Συνήθως, με αυτή την όψη ο άνθρωπος δεν έχει καλή γείωση, δηλαδή είναι αιθεροβάμων. Έχετε κακή σχέση με οτιδήποτε είναι χειροπιαστό, ενώ δημιουργείτε και ζείτε σε μια δική σας πραγματικότητα. Έχετε έντονη διαίσθηση αλλά δεν έχετε το εργαλείο της διάκρισης, και διαίσθηση χωρίς διάκριση είναι δώρον άδωρον. 

Ουρανός – Πλούτωνας

Σύνοδος : 

  Η όψη αυτή βρίσκεται στους χάρτες ανθρώπων που γεννήθηκαν περίπου το 1963- 1968 και θα ξαναγίνει το 2103-2105. Ουσιαστικά αυτή η όψη χρωματίζει την προσωπικότητα με μια βαθιά ανάγκη να αλλάξει το κατεστημένο, και να μεταλλάξει το σαθρό και οτιδήποτε λειτουργεί περιοριστικά για το άτομο. 

Θετικές Όψεις : 

  Έχετε ισχυρή ανάγκη για ελευθερία, ενώ δεν ανέχεστε οτιδήποτε σκοτεινό και μπερδεμένο. Θέλετε όλα να τα διερευνάτε και να τα φέρνετε στο φως. Παλεύετε για την ουσιαστική σας απελευθέρωση.

Αρνητικές Όψεις : 

 Είστε εκκεντρική προσωπικότητα, ενώ διοχετεύετε όλη αυτή την ενέργεια που έχετε στο να περιορίζετε το περιβάλλον σας, και να το καταπιέζετε. Λειτουργείτε πολλές φορές αυτοκαταστροφικά. 

Ουρανός – Ωροσκόπος

Σύνοδος : 

  Είστε εκκεντρικοί και εκρηκτικοί. Δεν είστε από τους ανθρώπους που περνούν απαρατήρητοι. Έχετε έντονη προσωπικότητα, ενώ είστε ιδιαίτερα μαχητικοί. Στις σχέσεις σας, βαριέστε ιδιαίτερα γρήγορα, και αλλάζετε με μεγάλη ευκολία ερωτικούς συντρόφους. Επίσης διαλύετε και δημιουργείτε με τεράστια άνεση επαγγελματικές συνεργασίες. Σας αρέσει το εκκεντρικό ντύσιμο και γενικότερα θέλετε να ξεχωρίζετε για το ιδιαίτερο σας στιλ. Είστε ειλικρινείς, αυθεντικοί και αγαπάτε οτιδήποτε είναι διαφορετικό, ιδιαίτερο και μοναδικό, όπως εσείς.

Θετικές Όψεις : 

  Είστε γρήγοροι στις αντιδράσεις σας, ενώ οι αργοί άνθρωποι σε σκέψη και αντίδραση, σας δημιουργούν εκνευρισμό. Προσαρμόζεστε σύντομα, και με ιδιαίτερη ευκολία σε οποιαδήποτε αλλαγή περιβάλλοντος. Είστε γοητευτικοί, ασυνήθιστοι και ιδιαίτερα νευρικοί.

Αρνητικές Όψεις : 

  Είστε επίμονοι, ξεροκέφαλοι, ενώ πολλές φορές με τις απόψεις σας γίνεστε πιεστικοί και ξεροκέφαλοι. Αυτή η έντονη εσωτερική σας ένταση, σας κάνει αναξιόπιστους και δύσκολους στη συνεργασία. Αντιμετωπίζετε αρκετά προβλήματα στις προσωπικές σας σχέσεις, καθώς και στις επαγγελματικές σας συνεργασίες. 

Ουρανός – Μεσουράνημα

Σύνοδος :  

  Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν σαν βασική ανάγκη να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν επαγγελματικά. Η όψη επίσης αυτή είναι ένδειξη ότι στη ζωή σας θα αλλάξετε πολλά επαγγέλματα. Ενώ, μπορεί να δουλέψετε και στο εξωτερικό ή να παντρευτείτε κάποιον από το εξωτερικό και να μετακομίσετε εκεί.

Θετικές όψεις  : 

  Στη διάρκεια της ζωής σας, βιώνετε μια συνεχή ανάγκη να ξεχωρίσετε σαν προσωπικότητα και να ακολουθείτε τους προσωπικούς σας στόχους και σκοπούς. Είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε επάγγελμα αρκετές φορές, γιατί η επαγγελματική σας εξέλιξη και διαφοροποίηση από τους υπόλοιπους είναι εξίσου πολύ σημαντική για εσάς. Προβάλετε την  προσωπική εικόνα σας, στο ευρύ κοινό και είστε ιδιαίτερα δημοφιλείς. 

Αρνητικές Όψεις :  

  Δεν σας αρέσει να ακολουθείτε κανόνες, και την πεπατημένη, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα της ζωής σας. Η ανάγκη σας για ελευθερία και αλλαγές είναι τόσο μεγάλη, που δεν μπορείτε να παραμείνετε σε ένα επάγγελμα για αρκετό καιρό έτσι αλλάζετε συνεχώς. Αυτό το χαρακτηριστικό σας, δημιουργεί ανασφάλεια σε οποιονδήποτε συνεργαστεί μαζί σας, καθώς και σε οποιονδήποτε έχει σχέση προσωπική με εσάς. Έτσι ουσιαστικά οδηγείτε μόνοι σας τον εαυτό σας σε αδιέξοδα, τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον ερωτικό τομέα

Οψεισ ουρανου,