Ουρανός στα 12 ζώδια: Αιτίες ελευθερίας!

Ουρανός στα 12 ζώδια!

Πολλές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με «ουρανοκατέβατες» καταστάσεις, «ουρανοκατέβατες» δυσκολίες, «ουρανοκατέβατες» εκπλήξεις και μάλιστα όταν, ως επί το πλείστον, δεν τις περιμένουμε. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο φίλτατος πλανήτης Ουρανός, έβδομος σε απόσταση από τον Ήλιο, τρίτος μεγαλύτερος και τέταρτος σε μάζα πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Το όνομά του το πήρε ομώνυμο μυθικό πατέρα του Κρόνου. Δεν είναι εύκολα ορατός με γυμνό μάτι, λόγω της μεγάλης του απόστασης. Καθώς ο Ουρανός περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και τον εαυτό του, μοιάζει σαν να «κυλά» πάνω στην τροχιά του. Έτσι, κάθε πόλος έχει πολύ μεγάλη περίοδο νύχτας και πολύ μεγάλη περίοδο ημέρας, 21 γήινα έτη!

Απο την Κλειώ Κιγμά!

Ουρανός στα 12 ζώδια: Αιτίες ελευθερίας! 3

Ας δούμε όμως την επίδραση του Ουρανού στα 12 ζώδια:

 Ο Ουρανός στον Κριό 

Λέξη Κλειδί φουριόζος

δίνει τη δυνατότητα της ελευθερίας αυτοδιάθεσης, της ελευθερίας κατάκτησης νέων οριζόντων στα άτομα. Με τον Ουρανό στον Κριό μπορεί να είναι πρωτοπόροι σε κάθε τομέα, ο οποίος τους τραβάει ή με τον οποίο ασχολούνται. Ισχυρογνώμονες , ανεξάρτητοι και επινοητικοί, συχνά κόβουν καταστάσεις και ξαναξεκινούν. Έχουν το θάρρος της γνώμης τους, μερικές φορές ακόμα και παθιασμένα και επιθετικά, και έχουν τη δική τους άποψη για την ηθική. Αυτό τους κάνει να νοιώθουν άνετα, ώστε να λειτουργούν, όπως επιθυμούν. 

   Αν χρησιμοποιήσουν τα άτομα τη θέση του Ουρανού στον Κριό αρμονικά, λόγω της ικανότητας σε θέματα μηχανικής και την αστείρευτη ποσότητα νευρικής ενέργειας που τους διακατέχει, θα κατευθύνουν όλη του την εφευρετικότητα και τις ιδέες σε εποικοδομητικά κανάλια. Χρησιμοποιώντας όμως αυτή τη θέση δυσαρμονικά μπορεί να γίνουν απείθαρχοι, χωρίς τακτ, χωρίς αυτό-έλεγχο και γεμάτοι φανατισμό και να προβάλλουν έναν απερίσκεπτο ατομισμό, να αρνιούνται ακόμα και κάθε παράδοση του παρελθόντος. 

Ο Ουρανός στον Ταύρο 

Λέξη Κλειδί αυτοσχεδιάζει

δείχνει την αποφασιστικότητα των ατόμων να βρουν καινούργιους τρόπους , για να είναι πιο πρακτικοί. Υπερασπίζεται την ελευθερία απόλαυσης της ζωής, βάσει των ατομικών προτιμήσεων τους και, την ελευθερία απόκτησης περιουσίας. Είναι γεμάτοι νέες ιδέες σε τομείς όπως τα οικονομικά, οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της γης κι η οικονομική μεταρρύθμιση. Μπορεί να είναι περιορισμένη η έκφρασή τους, αν βάζουν πολλή έμφαση στον υλισμό. 

   Αν χρησιμοποιηθεί θετικά, τα πολλά καλλιτεχνικά και μουσικά τους ταλέντα θα βγουν στο προσκήνιο. Λόγω της μαγνητικής και δημιουργικής  προσωπικότητάς τους, έλκουν τους άλλους. Όμως πολλές φορές γίνονται φορτικοί αντί να εξασφαλίζουν τις βάσεις της ίδιας τους της ζωής. Οι στρεσαριστικές όψεις προς τον Ουρανό μπορεί να δημιουργήσουν συζυγικές αναταραχές, απροσδόκητα προβλήματα σε ερωτικές υποθέσεις, ζήλια και πείσμα.

Ο Ουρανός στους  Διδύμους

Λέξη Κλειδί νεωτεριστής

δηλώνει την δυνατότητα ελευθερίας της άποψης, της σκέψης και του λόγου στα άτομα. Είναι λαμπρά, εφευρετικά και αυθεντικά και διαλέγουν διαφορετική προσέγγιση σε τομείς όπως η λογοτεχνία, η εκπαίδευση, τα μέσα επικοινωνίας και τα ηλεκτρονικά. Επειδή είναι ανήσυχοι, μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσουν μια ιδέα μέχρι το τέλος, εκτός κι αν άλλοι παράγοντες στο χάρτη τους δηλώνουν δύναμη συγκέντρωσης. Εύκολα μπορούν να πιάσουν νέες αντιλήψεις και τους αρέσουν οι μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στην παιδεία, όπου προωθούν ιδέες, όπως τα ελεύθερα πανεπιστήμια. 

   Οι ρέουσες όψεις του Ουρανού μπορεί να δώσουν στα άτομα εκλάμψεις ιδιοφυίας. Οι δύσκολες όψεις μπορεί να τους δώσουν απότομη ομιλία, μη πρακτική ή ακόμα και μη συντονισμένη σκέψη, ελάχιστο ενδιαφέρον για τα αισθήματα των άλλων ανθρώπων, προβλήματα με τα αδέρφια ή τους συγγενείς, ή μια ημιτελή μόρφωση. 

Ο Ουρανός στον Καρκίνο

Λέξη Κλειδί ανήσυχος

φανερώνει την αναζήτηση για ελευθερία υιοθετώντας διαφορετική στάση απέναντι στην οικογένεια και το γάμο. Τα άτομα με τον Ουρανός τον Καρκίνο δέχονται τους γονείς ως όμοιούς τους μάλλον, παρά ως φιγούρες εξουσίας, ή μπορεί και να μην τους υπολογίζουν καθόλου. Μπορεί να μην τους αρέσει ο τρόπος ζωής που έχει καθιερώσει η οικογένειά τους και να νοιώθουν άνετα σε κοινόβια, ακόμα και να ακολουθήσουν κάποια ιδέα του στιλ «επιστροφή στη φύση». Αν διαλέξουν ένα παραδοσιακό σπίτι, θα το γεμίσουν με συσκευές και ηλεκτρονικά είδη ή μπορεί να κάνουν το περισσότερο κτίσιμο με τα ίδια τους τα χέρια. 

   Λατρεύουν τα ταξίδια και τη γύρα και έχουν διαφορετική άποψη, του τι σημαίνει πατριωτισμός. Είναι ευαίσθητοι και διαισθητικοί και δέχονται εύκολα έννοιες της μεταφυσικής και του αποκρυφισμού. Οι απαιτητικές όψεις μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, μια απομάκρυνση από τη «φωλιά», σπάσιμο οικογενειακών δεσμών και δομών. Τα αισθήματά τους μπορεί να είναι ακανόνιστα και η διάθεσή τους παράλογη. 

Ο Ουρανός στον Λέοντα

Λέξη Κλειδί απελευθερωμένος

υπερασπίζεται την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας για τα άτομα , τη χαρά στη ζωή. Νέες καλλιτεχνικές εκφράσεις και μια ελεύθερη προσέγγιση στην αγάπη είναι επίσης χαρακτηριστικά αυτών που έχουν γεννηθεί με τον Ουρανός τον Λέοντα. Νεοτερισμοί στην μουσική, νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και διαφορετικές τεχνικές και θέματα στη λογοτεχνία είναι μερικές από τις εκδηλώσεις αυτών των χαρακτηριστικών. Είναι σίγουρα για τις ιδέες τους και συχνά προσκολλούνται πεισματικά σε αυτές. 

   Τα ευχαριστεί να είναι μη-παραδοσιακά και διαφορετικά και να μπορούν να έχουν βαθιές ενοράσεις στην ανθρωπότητα. Η ατελείωτη αποφασιστικότητά τους μπορεί να δηλώνει προθυμία να εκθρονίσουν καταστάσεις που δεν τους βολεύουν. Το Εγώ τους προεξέχει, πολλές φορές με αρνητικό τρόπο: αναπτύσσουν την προσωπική τους ευτυχία εις βάρος των άλλων. Η αυτό-πειθαρχία είναι το αντίδοτο για κάθε αυτοκαταστροφική τάση.

Ο Ουρανός στην Παρθένο

Λέξη Κλειδί ερευνητικός

αν και δείχνει την πρωτότυπη προσέγγιση των ατόμων αυτών στη δουλειά, έχουν αρκετή πρακτικότητα ώστε να κερδίσουν την αποδοχή των συνεργατών τους. Ο Ουρανός στη θέση αυτή σήμανε τη γενιά των υπολογιστών, έτσι οι τεχνικές πρόοδοι είναι το στοιχείο τους. Τα άτομα που γεννήθηκαν με τον Ουρανό στην Παρθένο μόλις αρχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους, αλλά η είσοδος του Ουρανού σ’ αυτό το ζώδιο έφερε ανανεωμένο ενδιαφέρον στην οικολογία, στις φυσικές τροφές και παρόμοια θέματα. Η φύση τους είναι συνήθως φιλόπονη, εφευρετική και ανθρωπιστική: μπορεί να γίνουν καλοί δάσκαλοι. 

   Η προσγειωμένη, ρεαλιστική τους προσέγγιση και η ικανότητά τους να αναλύουν και να επιλέγουν, τους βοηθούν να επιφέρουν απαραίτητες αλλαγές. Με τραχιές όψεις μπορεί να έχουν την τάση να μπλέκονται σε αιρέσεις ή λατρείες ή μπορεί να έχουν ασυνήθιστα προβλήματα υγείας. Επίσης αισθάνονται ανώτεροι έναντι των αναγκών της καθημερινότητας, εμμονή και αντισυμβατικότητα. 

Ο Ουρανός στον Ζυγό

Λέξη Κλειδί μεταρρυθμιστικός

έφερε νέες προσεγγίσεις στο γάμο και την κοινωνική συμπεριφορά, όπου μια σχέση με νόημα είναι πολύ πιο σημαντική απ’ το νομικό συμβόλαιο που τη συνοδεύει, η ελεύθερη επιλογή συντρόφου και η ελευθερία μέσα στη σχέση παίρνουν σάρκα και οστά. Τα άτομα ενδιαφέρονται για τα κίνητρα των άλλων και μπορεί να έχουν νέες αντιλήψεις σχετικά με τη δικαιοσύνη. Ευχαριστιούνται με όλες τις νέες μορφές αρχιτεκτονικής, μουσικής και τέχνης. 

   Με τη μεγάλη τους χάρη και τον προσωπικό μαγνητισμό, μπορεί να ξεφύγουν με τις πιο τρελές και παράξενες ιδέες, χωρίς να προσβάλλουν κανέναν. Με δυσαρμονικές όψεις, μπορεί να μην είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ευθύνες, να δυσκολεύονται να δεσμευτούν σε μία σχέση, μπορεί να είναι πάρα πολύ ανεξάρτητοι, ξεροκέφαλοι ή να έχουν συζυγικά προβλήματα. 

Ο Ουρανός στον Σκορπιό

Λέξη Κλειδί ακατάβλητος

φανερώνει τα έντονα συναισθήματα των ατόμων, καθώς και την τολμηρή, πρωτότυπη προσέγγισή τους, η οποία συχνά κλίνει προς το απόκρυφο, την κατάργηση των ταμπού, τη σεξουαλική ελευθερία. Είναι συναρπαστικά και δυναμικά και αναδύουν σεξ απίλ. Μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση και σχεδόν πάντα έχουν τον έλεγχο του σώματος και του πνεύματος. Είναι αποφασιστικοί στις πράξεις τους και δεν ανέχονται πολύ την τεμπελιά. 

   Τους αρέσει να ψάχνουν βαθιά και εκδηλώνουν επιστημονική και μηχανική ευστροφία. Μπορεί να βρουν νέες προσεγγίσεις στη χειρουργική ή να κάνουν έρευνα σε παράξενες και άγνωστες ασθένειες. Πρέπει να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τη ζήλια τους , την κτητικότητά τους και την ανικανότητά τους να φροντίσουν τις επιθυμίες των άλλων. Οι απαιτητικές όψεις μπορεί να εμφανίσουν εκδικητικότητα και απείθαρχη συμπεριφορά, βίαιο χαρακτήρα ή μια έντονη επιθυμία να αλλάξουν οτιδήποτε δεν τους αρέσει. 

Ο Ουρανός στον Τοξότη

Λέξη Κλειδί προοδευτικός

λατρεύει την ελεύθερη έκφραση, ενστερνίζεται την ανεξιθρησκεία, την ελευθερία των ιδεών, την ελευθερία των κινήσεων και τείνει προς τομείς όπως η παραψυχολογία και η μεταφυσική και θα τις προσεγγίσει με αντικειμενικότητα. Συχνά τα άτομα είναι προικισμένα με αθυρόστομο χιούμορ, τους είναι εύκολο να γελάνε με τον εαυτό τους, έχουν αισιόδοξη προοπτική και μπορεί να είναι συμπονετικοί και φιλελεύθεροι. Λατρεύουν τα ταξίδια και θα ξεκινήσουν με απόφαση της τελευταίας στιγμής.

   Νοιώθουν την ανάγκη να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους και δε θέλουν να δεσμεύονται από δόγματα ή θρησκείες. Με απαιτητικές όψεις, μπορεί να είναι δύσπιστοι, αγνωστικιστές, ευερέθιστοι, ακόμα και απείθαρχοι. Φτάνουν να εξυμνούν λατρευτικά την ατομικότητά τους. 

Ο Ουρανός στον Αιγόκερω

Λέξη Κλειδί εποικοδομητικός

ωθεί τα άτομα να φέρνουν αλλαγές σε τομείς όπως η κυβέρνηση, η πολιτική και η νομολογία, με σκοπό τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αν και κηρύττουν το αύριο, είναι απρόθυμοι να αφήσουν το χθες. Είναι μαγνητικοί και συναρπαστικοί ηγέτες, τείνουν να εκφράζουν λαμπρές ιδέες, προαισθήσεις κι ενοράσεις και είναι ικανοί να πάρουν τις παλιές παραδόσεις και να τις δουν με νέο και διαφορετικό τρόπο. Τους αρέσει να έχουν την ελευθερία επιλογής καθηκόντων και υποχρεώσεων, για τις οποίες πολλές φορές μπορεί και να αδιαφορούν.

   Τους ενδιαφέρει κατά πάσα πιθανότητα η γη, οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι και τα ζώα και μπορούν να σχετίζονται μ’ αυτούς τους τομείς επιστημονικά.  Κι όμως υπάρχει μια βασική σύγκρουση μεταξύ Αιγόκερω, που του αρέσει και προσκολλάται στην παράδοση και του Ουρανού, του πλανήτη της αλλαγής. Αν δεν μπορέσουν να συμβιβάσουν αυτά τα συγκρουόμενα συναισθήματα, μπορεί να γίνουν ανήσυχοι, νευρικοί και να υπερβούν τα όριά τους. 

Ο Ουρανός στον Υδροχόο,

Λέξη Κλειδί ανθρωπιστικός

στο δικό του ζώδιο δηλαδή, είναι πολύ ισχυρός, διεισδυτικός, εφευρετικός, επιστημονικός και υπέρ της νέας εποχής. Τα άτομα εκδηλώνουν βαθιά επιθυμία να αλλάξουν τα πάντα για την καλυτέρευση της ανθρωπότητας, αλλά η προσέγγισή τους σ’ αυτό μπορεί να είναι εκκεντρική και σίγουρα θα είναι ατομικιστική. Η ηγετική τους ικανότητα είναι αναμφισβήτητη. Ελεύθεροι στοχαστές και ανοιχτοί σε κάθε ιδέα, είναι διανοούμενοι, αποστασιοποιημένοι και μερικές φορές περισσότερο ανεξάρτητοι από όσο θα έπρεπε. 

   Τους είναι ευχάριστο να δουλεύουν με ανθρώπους και για τους ανθρώπους. Με απαιτητικές όψεις, μπορεί να είναι βαθιά απομονωμένοι, μη συμβατικοί, μη πρακτικοί,  μέχρι και επαναστάτες. 

Ο Ουρανός στους Ιχθείς 

Λέξη Κλειδί οραματιστής

Κάνει τα άτομα πολύ ευμετάβλητα, διαισθητικά, να είναι ιδεαλιστές και γεμάτοι φαντασία. Συχνά εκδηλώνουν μυστικιστικές τάσεις και μπορεί να τους ενδιαφέρει ο διαλογισμός, η γιόγκα και οι ανατολικές φιλοσοφίες. Καλλιτεχνικά άτομα και με καλή αισθητική, αυτή η θέση είναι εξαίρετη για ηθοποιία, επειδή τους δίνει τη δυνατότητα να δραπετεύουν σε διαφορετικούς κόσμους. Δείχνουν αυτοθυσία, μπορεί να βιώνουν πνευματικό αγώνα για να ξεπεράσουν υλιστικές τάσεις και ψάχνουν άλλα πιο εξελιγμένα επιτεύγματα.

   Είναι υπερβολικά ευαίσθητοι ως άτομα και το νευρικό τους σύστημα είναι λίγο ευερέθιστο. Πρέπει να γνωρίσουν τα όριά τους και να μάθουν να χαλαρώνουν τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Με μη ευνοϊκές όψεις, μπορεί να έχουν τάση να δραπετεύουν με τη βοήθεια του αλκοόλ, των ναρκωτικών ή του σεξ. 

Ο Ουρανός λοιπόν, ο πρώτος από τους ονομαζόμενους υπερβατικούς πλανήτες, όπως διαπιστώσαμε είναι ο πλανήτης του ατομικισμού, της αυθεντικότητας, της αφύπνισης και της αποκοπής απ’ την παράδοση. Μένει σ’ ένα ζώδιο για περίπου εφτά χρόνια, χρόνος αρκετός για ένα άτομο, ώστε να τον διαχειριστεί σωστά και να το οδηγήσουν σε επιθυμητά αποτελέσματα προσωπικής εξέλιξης και ανάπτυξης ή να τον διαχειριστεί λάθος και να οδηγηθεί ακόμα και στην απόλυτη καταστροφή.

Πιο σημαντική και βασική είναι τέλος η θέση του Ουρανού κατά Οίκο, η οποία θα μας περιγράψει καλύτερα τις στάσεις και τις συμπεριφορές του ατόμου, του οποίου τον χάρτη εξετάζουμε, παρά η θέση κατά ζώδιο, που περιγράφει περισσότερο χαρακτηριστικά γενεών.

Απο την Κλειώ Κιγμά!