Σελήνη στους 12 Οίκους – Το περιβάλλον στο οποίο εκδηλώνεται η ενέργεια των συναισθημάτων μας.

Σελήνη στους 12 Οίκους – Το περιβάλλον στο οποίο εκδηλώνεται η ενέργεια των συναισθημάτων μας.

Η Σελήνη στους 12 οίκους του αστρολογικού μας χάρτη, είναι ο πλανήτης που χρωματίζεται από το ζώδιο που αντιπροσωπεύει, ενώ ο οίκος είναι το περιβάλλον στο οποίο θα εκδηλώσει την ενέργειά της. Δείχνει την ψυχή και τον συναισθηματικό μας κόσμο. Είναι ο τομέας που αναζητάμε συναισθηματική ικανοποίηση.  Είναι το σημείο που θα ζήσουμε αλλαγές και δείχνει επίσης σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν στην ζωή μας. 

Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η Σελήνη μας είναι ο τομέας στον οποίο είμαστε πιο συναισθηματικοί στις αντιδράσεις μας. Δείχνει σε γενικές γραμμές το πώς αγαπάμε και πώς θέλουμε να μας αγαπούν.

Κοιτάμε τη Σελήνη στον χάρτη μας, όταν θέλουμε να δούμε την επιρροή που έχουν οι γυναίκες σε εμάς και ο Οίκος όπου βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη, μας δίνει στοιχεία σε ποιον τομέα της ζωής μας μπορεί να έχουμε τάση να γίνουμε πιο ευαίσθητοι και πιο συναισθηματικοί.

Κληρονομημένα χαρακτηριστικά από προηγούμενες γενιές έχουν σχέση με τη Σελήνη μας και σε ποιον οίκο βρίσκεται. Επίσης η  Σελήνη σχετίζεται με τη γέννηση, τον τοκετό και τη μητρότητα όπως και με το πεπτικό σύστημα, τις ψυχικές διαταραχές, με το σπίτι, την οικογένεια και τη μητέρα. Επιπλέον, κυβερνά την παιδική ηλικία. 

Θετικές ιδιότητες είναι η υπομονή και εμμονή, η φαντασία και η ευαισθησία. Αρνητικές ιδιότητες της Σελήνης είναι η δυσθυμία, στενομυαλιά και μνησικακία.

Η Σελήνη στους οίκους δείχνει δηλαδή τον τομέα που ενεργοποιείται και τα αισθήματα που εκφράζονται. Επίσης στον οίκο που βρίσκεται η Σελήνη μας είναι εκεί που πολλές φορές χρειάζεται να προσπαθήσουμε περισσότερο για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε. Σε αρνητικές γραμμές αυτή η υπερπροσπάθεια μας κάνει να αντιδράμε καταναγκαστικά και ίσως και αυτοκαταστροφικά. Ενώ σε θετικές γραμμές, πολλές φορές δεν χρειάζεται να καταναλώσουμε μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσουμε τα θέλω μας.

Αν θέλετε να μάθετε σε ποιον οίκο έχετε τη Σελήνη σας πατήστε εδώ: https://christosarchos.gr/astrologikos-chartis/

Από την Ντέμη Στοϊκίδου

Σελήνη στους 12 Οίκους - Το περιβάλλον στο οποίο εκδηλώνεται η ενέργεια των συναισθημάτων μας. 3

Ας δούμε αναλυτικά την Σελήνη σε κάθε οίκο:

Η Σελήνη στον Πρώτο Οίκο

Η Σελήνη στον πρώτο οίκο ενισχύει τα χαρακτηριστικά του Ωροσκόπου, και ότι σχετίζονται  με αυτόν. Οι αρνητικές αλλά και οι θετικές ιδιότητες της Σελήνης και του Ωροσκόπου τονίζονται ιδιαίτερα. Είστε πολύ ευαίσθητοι αλλά και κυκλοθυμικοί. Επιρεάζεστε από το περιβάλλον και από την μητέρα σας. Προσαρμόζεστε εύκολα, είστε φιλόδοξοι και ίσως αποκτήσετε δημοτικότητα. Είστε άτομα προστατευτικά με τον ίδιο σας τον εαυτό, εκφράζετε έντονα τα συναισθήματα σας και έχετε αυξημένη διαίσθηση. Δύσκολα όμως κατανοείτε τα θέλω των άλλων, αφού βάζεται προτεραιότητα τον εαυτό σας. Προσέξτε το υπερβολικό φαγητό , στομαχικές διαταραχές ή δυσκολίες της έμμηνου ρύσης. Οι άντρες τείνουν να κρύβουν την τρωτότητά τους και συνήθως γίνονται εύθικτοι, δύστροποι και γκρινιάρηδες.

Η Σελήνη στον Δεύτερο Οίκο

Νιώθετε συναισθηματικά και οικονομικά ανασφαλείς και έχετε έντονη την ανάγκη για απόκτηση χρημάτων και υλικών αγαθών. Επιζητάτε την υλική και συναισθηματική ασφάλεια αλλά κατά τη διάρκεια της ζωής σας, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες ή απώλεια χρημάτων.  Έχετε πολλές επιχειρηματικές ιδέες και διαπρέπετε στο εμπόριο, αλλά μπορεί να γίνεται σπάταλοι ή τσιγκούνηδες. Οι γυναίκες ή η οικογένειά σας μπορεί να σας βοηθήσουν σε σημαντικά κέρδη στη ζωή σας ή ακόμα και σε χάσιμο χρημάτων. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις είστε επιφυλακτικοί, δεν δείχνετε τα συναισθήματα σας εύκολα και συνήθως στα οικονομικά έχετε ένα χέρι βοήθειας από την μητέρα. Το πρόβλημα με την θέση της Σελήνης στον δεύτερο οίκο είναι, ότι λόγω της υπερηφάνειας της δείχνει να είναι πάντα καλά και δεν ζητάει εύκολα βοήθεια. 

Η Σελήνη στον Τρίτο Οίκο

Με την Σελήνη στον τρίτο οίκο σας είστε πνεύματα ανήσυχα και καταπιάνεστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, θέλοντας να μάθετε περισσότερα. Έχετε πολλές και διάφορες ιδέες και ανάγκη για επικοινωνία. Ίσως να διαπρέψετε σε επαγγέλματα συγγραφικά, σε κοινωνικά δίκτυα ή να αναπτύξετε κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Τα γραπτά και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζετε τα συναισθήματα και τις ιδέες σας, θα έχουν απήχηση από ευρύ κοινό και θα σας χαρίσει δημοτικότητα. Δεν σας αρέσει η ρουτίνα, σας αρέσει να ταξιδεύετε και να γνωρίζετε νεα μέρη και πολιτισμούς. Δύσκολα μένετε συγκεντρωμένοι αφού εύκολα αποσπάται η προσοχή σας και είστε επίσης υπερπροστατευτικοί με τα αδέρφια σας. Αντιδράτε αρνητικά σε κριτικές και ανθρώπους που σας βάζουν εμπόδια στην ζωή σας με αποτέλεσμα να κάνετε λάθος κινήσεις και εκτιμήσεις. 

Η Σελήνη στον Τέταρτο Οίκο

Ενστικτώδης και ισχυρή η μητρικότητα για εσας που έχετε την Σελήνη σας στον τέταρτο οίκο του Ωροσκοπίο σας. Δίνει την κλασική νοικοκυρά μητέρα που προσκολλάται στα παιδιά της και δύσκολα προσαρμόζεται στις όποιες αλλαγές τους. Προτιμάτε να αφοσιωθείτε περισσότερο στο σπίτι παρά σε κάποιο επάγγελμα και γενικά είστε άτομα ευαίσθητα και συναισθηματικά, και δίνετε μεγάλη αφοσίωση και σημασία στην οικογένεια σας και στις ρίζες σας όπως και τις οικογενειακές παραδόσεις. Εάν η Σελήνη σας βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο, (δηλαδή Δίδυμο, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύ), συνήθως αλλάζετε συχνά την κατοικία σας. Είστε άτομα στοργικά και αναζητάτε σύντροφο που θα σας χαρίσει την ασφάλεια που τόσο αναζητάτε. Υπάρχει επίσης κάποια προσκόλληση με το παρελθόν και πολλές φορές καταναλώνετε αρκετή ενέργεια ασχολόντας με αυτό. 

Η Σελήνη στον Πέμπτο Οίκο

Είστε άτομα ρομαντικά με καλλιτεχνικό ταλέντο, δημιουργικότητα και αρκετή τύχη. Το ερωτικό σας πάθος είναι έντονο, σας αρέσει να ρισκάρετε σε τυχερά παιχνίδια, σας αρέσουν τα σπορ και οι δραστηριότητες και έχετε πολλά καλλιτεχνικά ταλέντα. Είναι μια καλή θέση της Σελήνης ο πέμπτος οίκος αν θέλετε να ασχοληθείτε με μικρά παιδιά και την παιδαγωγία. Αν ασχολείστε με τα σπορ, υπάρχει τάση μεγάλης φήμης. Στις ερωτικές σας σχέσεις δεν είστε σταθεροί, και αν έχετε παιδιά θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα λόγο της προσκόλλησης σας προς αυτά. Επίσης, σας αρέσει να διασκέδάζετε και να έχετε μια καλή και πολυτελής ζωή. Έχετε έντονη αυτοπεποίθηση, υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας, αισθάνεστε πολλές φορές ότι λογο τον οικογενειακών σας υποχρεώσεων χάνετε την ελευθερία σας. Όσοι δεν είστε γονείς, αισθάνεστε ότι περνάει η ζωή σας χωρίς δημιουργικότητα και δεν έχετε έμπνευση. 

Η Σελήνη στον Έκτο Οίκο

Ενδιαφέρεστε για την υγεία, έχετε διαταραχές στην πέψη και θα έπρεπε να προσέχετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Ενδιαφέρεστε για την υγιεινή και την καθαριότητα. Διαπρέπετε ως διατροφολόγοι ή  διαιτολόγοι. Ίσως από μικρή ηλικία να είχατε ευαίσθητη υγεία. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσατε νε έχετε θέματα με το φαγητό, όπως να ξεχνάτε γεύματα, να έχετε τάση για βουλιμία ή να τρώτε για ψυχολογικούς λόγους. Εργασιακά δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε γιατί σκέφτεστε το σπίτι και τις υπηρεσίες που θέλετε να προσφέρετε στους γύρω σας. Είστε τελειομανείς και νιώθετε έντονη την ανάγκη να εξυπηρετήσετε και να δουλεύετε περισσότερο για τους άλλους παρά για τον εαυτό σας. Είστε άτομα εργατικά και αξιόπιστα, πολλές φορές ακόμη αλλάζετε εργασία. Είστε ανήσυχα και αγχώδεις άτομα με αποτέλεσμα να φορτώνετε συναισθηματικά. 

Η Σελήνη στον Έβδομο Οίκο

Είστε άτομα που επιθυμείτε τις σχέσεις και τις συνεργασίες και είστε αρκετά δημοφιλή. Οι άνδρες με την Σελήνη στον έβδομο οίκο, έχουν την τάση να διαλέγουν γυναίκες με μητρικό στυλ.  Δεν σας αρέσει η μοναξιά, και ίσως κάνετε πρόωρο γάμο. Θέλετε το αίσθημα ασφάλειας ενός σπιτικού για να νιώσετε ολοκληρωμένοι. Φροντίζετε περισσότερο τους άλλους παρά τον εαυτό σας, είστε συναισθηματικοί και αναζητάτε την αρμονία. Έχετε πολλούς φίλους, ψυχολογικές διακυμάνσεις και ιδιοτροπίες και πολλές φορές είστε αναποφάσιστοι. Θέλετε ο σύντροφος αλλά και οι συνεργάτες σας να σας θαυμάζουν, αλλά πολλές φορές αισθάνεστε ότι δεν είστε ίσοι και σας πιάνοει μια νευρικότητα και ταραχή. Αν  δεν έχετε σχέση αισθάνεστε κατάθλιψη από την έλλειψη συντρόφου.  Το ίδιο ισχύει και για τις επαγγελματικές σας σχέσεις, αφού ο έβδομος οίκος σχετίζεται και με αυτές. 

Η Σελήνη στον Όγδοο Οίκο

Υπερβολικό το ενδιαφέρον σας, για το σεξ, την μεταθανάτια ζωή και τα ψυχικά φαινόμενα. Είστε συναισθηματικοί και εκφράζεστε μέσα από το σεξ. Η εμμονή σας πολλές φορές σας κάνει να υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας, γίνεστε ζηλιάρηδες και μέσα από το σεξ, προσπαθείτε να δαμάσετε τον άλλον. Έχετε έντονο αίσθημα ευθύνης προς τους άλλους και σας εξιτάρει το άγνωστο και το απαγορευμένο. Εκτός από το σεξ, και το χρήμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή σας και διαπρέπετε ως συμβολαιογράφοι, εφοριακοί ή έχετε κάποια ανάμιξη σε δημόσια οικονομικά. Κληρονομικά αποκτήματα από την πλευρά της μητέρας και διαχείριση χρήματα τρίτων. Ίσως από μικρή ηλικία να είχατε μια τραυματική εμπειρία, η οποία σας κάνει κτητικούς. Ασταθείς σχέσεις και εναλλαγή συντρόφων λόγω της αίσθησης ότι σας οφείλουν κάτι, προσπαθόντας να γεμίσετε αυτό το κενό που αισθάνεστε συνεχώς μέσα σας. 

Η Σελήνη στον Ένατο Οίκο

Με την Σελήνη από τον ένατο σας οίκο αισθάνεστε χαρά μέσα από τη γνώση και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πολλές φορές όμως βλέπετε τον κόσμο σαν ένα αφιλόξενο μέρος που την αναγκάζει να διδάσκει τους άλλους χωρίς συναισθηματική ανταπόδοση. Αισθάνεται σαν χαμένη και καταδικασμένη να υποφέρει. Ισχυρογνωμοσύνη και κακή εκτίμηση περιστάσεων και ανθρώπων και πολλές φορές υπάρχει η αίσθηση ότι κανείς δεν είναι εκεί για εκείνη. Με την θέση αυτή της Σελήνης, ίσως μετακομίσετε στο εξωτερικό. Υποστιρίζετε τις πεποιθήσεις σας και έχετε γρήγορο μυαλό. Και ο σύντροφος θα μπορούσε να είναι από ξένο περιβάλλον η διαφορετικής εθνικότητας. Άτομα μορφωμένα, ονειροπόλα και περίεργοι αν εξερευνήσετε τον κόσμο μ νέες ιδέες και πολλά ενδιαφέροντα. Αγαπάτε τα ταξίδια, δεν σας αρέσει η ρουτίνα, και έχετε έντονη αγάπη για την διδασκαλία. Άτομα θετικά με θετική ενέργεια και αισιοδοξία. 

Η Σελήνη στον Δέκατο Οίκο

Ισχυρά συναισθήματα φέρνει η οικοθεσία τηε Σελήνης εδώ και χρειάζεστε έντονα τη συναισθηματική υποστήριξη των γύρω σας. Γενικά περιμένετε από τους άλλους να σας φροντίσουν και ίσως κάποιος γονέας να έχει επιδράσει στη σταδιοδρομία σας. Πολλές φορές ασχολείστε με την οικογενειακή επιχείρηση και η καριέρα σας μπορεί να σας κάνει διάσημο.  Ίσως κάποια ψυχολογικά προβλήματα να εμποδίζουν την εργασία σας αν και είστε αρκετά φιλόδοξοι και κοινωνικοί. Δίνετε έμφαση στην συναισθηματική ασφάλεια και την κοινωνική καταξίωση. Επιθυμείτε την αναγνώριση της δουλειάς αν και ίσως έχετε κάποια αστάθεια στα επαγγελματικά σας. Ανησυχείτε για την γνώμη των ανωτέρω σας στην καριέρα σας και δίνετε λιγότερο έμφαση στην προσωπική σας ζωή. Από την αρχή της καριέρα σας, μπορεί να βιώσετε την απόρριψη στην δουλειά σας και να νιώθετε εύκολα ανασφαλείς και απογοητευμένοι προσπαθώντας όλο και περισσοτερο να πετύχετε.

Η Σελήνη στον Ενδέκατο Οίκο

Πολλές οι φιλίες με το γυναικείο φύλο, έντονη κοινωνική ζωή και άτομα με πολλές δραστηριότητες. Ασχολείστε με πολλά και διάφορα θέματα και ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα μέχρι να καταλήξετε κάπου. Εξαιρετικοί συγγραφείς και η τεχνολογία όπως και το διαδίκτυο είναι μέσα στην ψυχή σας. Έχετε έντονη παρατηρητικότητα και οι καινοτόμες ιδέες σας επηρεάζουν τους άλλους. Σας αρέσει να εργάζεστε με φίλους και συνήθως επηρεάζετε τους άλλους. Αισθάνεστε ασφαλείς μέσα σε κοινωνικές ομάδες, έχετε υψηλούς στόχους και απογοητεύεστε αν δεν τους πετυχετε. Ίσως γίνεστε κτητικοί και απαιτητικοί με τους φίλους, αν δεν ανταποκρίνονται και στις δικές σας ανάγκες, άλλες φορές ίσως σας επηρεάζουν αρνητικά. Η Σελήνη από τον ενδέκατο οίκο μας κάνει πρόθυμους να ακούμε και να συμπαραστεκόμαστε στους άλλους με αποτέλεσμα να μένουν πίσω οι δικές μας ανάγκες.

Η Σελήνη στον Δωδέκατο Οίκο

Η Σελήνη από τον δωδέκατο οίκο αισθάνεται σύγχυση και κάνει δυσοίωνες σκέψεις. Προσκολλάται στο παρελθόν και έχει επιμονή σε ενοχές και λάθη του παρελθόντος. Αισθάνεται ενοχές, αυτολύπηση, αυτομαστιγώνεται και καταπιέζει τα αισθήματα και τις ανάγκες τις με αποτέλεσμα να πάσχει από ψυχοσωματικές ασθένειες. Κατακλύζεται από έντονες φοβίες, πολλές φορές ανύπαρκτες, από έντονα άγχοι και αισθάνεται συνεχώς ότι όλα πάνε στραβά. Θελει να απομονώνεται συνεχώς, έχει ισχυρή φαντασία και είναι πολύ ευαίσθητη και δεμένη με το παρελθον. Συμπονετική φύση, εύκολα σας κάνουν να αισθάνεστε το θύμα ή να γίνετε εσείς αυτοί που εκμεταλλευονται τους άλλους. Βάζετε το συναίσθημα πάνω από την λογική, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε κρυφές ή παράνομες ερωτικές σχέσεις που πληγώνουν. Ίσως να έχετε βιώσει δύσκολες καταστάσεις στην οικογένεια από μικρή ηλικία οι οποίες σας κάνουν συχνά να απομονώνεστε. 

Από Ντέμη Στοϊκίδου