Χείρωνας στους 12 οίκους: ο θεραπευτής!

Είναι ένας πολύ σημαντικός πλανητοειδής ο οποίος ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 70. Πολλά υποσχόμενος στην αρχή, θεώρησαν ότι είναι και ο πλανήτης που έλειπε για να ολοκληρωθεί ένα παζλ. Γνώρισε τις δόξες του τη δεκαετία του 90 αλλά πια δεν ασχολούνται και τόσοι μιας και βρέθηκαν και νέα πλανητικά σώματα. Για τον άνθρωπο όμως που χάνει το νόημα της ύπαρξής του και έχει σκοπό να λειτουργήσει θεραπευτικά στον εαυτό του και στους άλλους, πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία πλανητικά σώματα που υπάρχουν στο ηλιακό σύστημα.

Ο Χείρωνας δεν θεωρήθηκε ποτέ πλανήτης με την έννοια της επιστήμης της Αστρονομίας. Δημιούργησε όμως ένα νέο είδος πλανητοειδών που ονομάστηκαν Κένταυροι. Οι Κένταυροι είναι πλανητικά σώματα που βρίσκονται κυρίως μετά τη Τροχιά του πλανήτη Κρόνου. Υπάρχουν ολόκληρες σχολές που τους εντάσουν στον αστρολογικό χάρτη θεωρόντας ότι είναι πολύ σπουδαίος. Μάλιστα η magisociety τον έκρινε ως τον Νο1 σημαντικό πλανήτη για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος αν ένα άτομο θα έιναι ευτιχισμένο και πότε θα μπορέσει να γνωρίσει την ευτυχία.

Οι έρευνες του Zein και τα διάσημα βιβλία των Barbara Hand Clow και Melanie Reinhert έδωσαν αρκετή τροφή στους αστρολόγους για να κατανοήσουν την υφή του πλανήτη αυτού. Αν και στο δρόμο το στοίχημα για την πλήρη αποκάλυψη του το χάσανε, γιατί έμειναν στην Ερμηνεία κυρίως του ονόματος του Πλανήτη και δεν προχώρησαν εις βάθος, με εξαίρεση τον Zein που έκανε πραγματικά μία πολύ σοβαρή δουλειά.

Αν και αρκετοί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Χείρωνας κυβερνά την Παρθένο ή τον Τοξότη, τελικά μάλλον και σε αυτό φάνηκε ιδιαίτερα πρωτότυπος σαν πλανήτης. Απο ότι φαίνεται να είναι συγγενής με μία μεγάλη ζώνη από τις Αρχές τις Παρθένου μέχρι και το Τέλος του Ζυγού. Αυτό και μόνο όμως, παραμένει να μας κάνει να πιστεύουμε στη σπουδαιότητα του Χείρωνα ως σώματος, που μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο καλοί σε πολλά επίπεδα.

Χείρωνας στους 12 οίκους: ο θεραπευτής! 3

Καταρχάς να δούμε ποια ζώδια βρίσκονται σε αυτή τη Ζώνη.

Το πρώτο ζώδιο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι άλλο από την ίδια την Παρθένο, το ζώδιο της υπηρεσίας αλλά και της κοινωνικής προσφοράς. Είναι επίσης το ζώδιο που έχει να κάνει και με την υγεία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο 6ος οίκος ενός ωροσκοπίου πάντα έχει να κάνει με τα ζητήματα υγείας ενός ατόμου. Μετέπειτα έχουμε το Ζώδιο του Ζυγού, ένα ζώδιο που έχει πολύ μεγάλη σχέση με την ίδια τη σχέση και μπορεί να αφορά είτε τον σύντροφο, είτε τις προσωπικές μας σχέσεις με άλλους γενικά. Εδώ λοιπόν ο Χείρωνας αποκτά ένα ιδιαίτερα προσωπικό χαρακτήρα. Το επόμενο ζώδιο είναι ο Σκορπιός. Εδώ ακριβώς το άτομο καλείται να αντιμετωπίσει το θάνατο.

 Ο Σκορπιός έχει ένα από τα πιο ισχυρά δηλητήρια και είναι η είσοδος στον κάτω κόσμο, οπότε ο Χείρωνας κατέχει μία ιδιότητα πολύ σημαντική, το δηλητήριο της μεταμόρφωσης. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Κένταυρος Χείρωνας ήταν αυτός που είχε στο τέλος αποκτήσει μία πληγή που δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπεραστεί.

Οι αστρολόγοι του αστρικού ζωδιακού συμπεριλαμβάνουν μέσα σε αυτή τη σειρά ζωδίων και τον Οφιούχο, το Ζώδιο της ίασης και της θεραπείας μέσα από την ψυχολογική και σωματική ίαση. Πολλοί από εσάς είναι αυτοί που μπορεί να ξέρουν για τον Ασκληπειό. Τέλος ο Χείρωνας έχει να κάνει ακόμη και με τον Τοξότη, το ζώδιο που έχει να κάνει με τη φιλοσοφία και τη διδασκαλία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Τοξότης συμβολίζεται από έναν Κένταυρο.

Όλη αυτή η ακολουθία ζωδίων δεν σημαίνει κάτι άλλο πέρα από το ότι ο Χείρωνας έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την θεραπεία, την προσφορά, τον πόνο, την διδασκαλία και την δικαιοσύνη προς τους ανθρώπους.

Για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τον θεραπευτικό τομέα είτε αυτό μπορεί να είναι στην ακραία θετική πλευρά επιστημών όπως ένα Ιατρός είτε είναι ένας ενεργειακός θεραπευτής, θα πρέπει να κατανοήσουν πως λειτουργεί ο Χείρωνας τους και να καταλάβουν που έχουν όχι μόνο περισσότερο ταλέντο αλλά και που μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Βέβαια στο σημείο που είναι ο Χείρωνας δεν έχουμε μόνο το σημείο που μπορούμε εμείς να προχωρήσουμε θεραπευτικά προς τους άλλους αλλά και που εμείς πονάμε περισσότερο και θέλουμε βοήθεια.

Όπως ακριβώς το διαβάσατε, το σημείο του Χείρωνα δεν είναι απλά που βρίσκεται η θεραπευτική μας δυνατότητα περισσότερο αλλά και με ποιον τρόπο έχουμε πληγωθεί. Είναι αυτό που ξέρουμε οι περισσότεροι, ακολουθώντας συνήθως τον τομέα που μας πονάει περισσότερο γιατί τον ξέρουμε καλύτερα και θέλουμε να υπεραναπληρώσουμε.

Μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε αυτές τις πληγές και να βρεθούμε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι; Μπορούμε να φύγουμε και να φτάσουμε στη θέωση; Δεν ξέρω αλλά γενικά δεν είμαι άτομο που φτάνει στην Ύβριν για την οποία οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν προειδοποιήσει μέσα από τα έργα τους πάρα πολλές φορές.

Ξέρω όμως σίγουρα ότι αυτό το πόνο μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε δημιουργικότητα, και μέσα από την εμπειρία μας, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Προσοχή όμως, ο Χείρωνας δεν είναι ένας πρωταγωνιστής, δεν θεραπεύει κοινώς για να γίνει η πρώτη φίρμα, γίνεται γνωστός μέσα από το έργο του και πάντα διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ. Τα άτομα που έχουν τον εαυτό τους πάνω από όλα και αποζητούν την αναγνώριση για αυτό που κάνουν πάση θυσία, δεν θα μπορέσουν ποτέ να χρησιμοποιήσουν τον Χείρωνα γιατί λειτουργούν διαφορετικά. Για αυτούς απλά ο Χείρωνας θα είναι μία πληγή που εγωιστικά φερόμενα θα αρνηθούν να την αποδεχτούν άρα και να προχωρήσουν στην ίδια τους τη ζωή.

Ο Χείρωνας στους Οίκους:

Είναι πολύ σημαντικό να δείτε σε ποιο οίκο βρίσκεται ο Χείρωνας γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να καταλάβετε που είσαστε ικανοί να βοηθήσετε τους ανθρώπους γύρω σας αλλά κυρίως σε ποιόν τομέα εσείς έχετε τη μεγάλη σας αδυναμία.

Ο Χείρωνας στον:

1ο οίκο: Στον 1ο οίκο ο Χείρωνας έχει να κάνει με την ίδια μας την προσωπική εικόνα και τι προβάλλουμε στους ανθρώπους γύρω μας. Πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα που θα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν το άτομο μπορέσει να συνδεθεί περισσότερο με το κόκκινο χρώμα και τις ιδιότητες του. Πολύ πιθανό αυτά τα άτομα να έχουν μία προσωπική αδυναμία που να είναι σωματική και που αν και προσφέρει πόνο τους βοηθά στον καταλάβουν πολύ εύκολα τον πόνο του άλλου. Είναι οι θεραπευτές που μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν καλό στο σώμα του ατόμου σε όποιο σημείο του καθώς επίσης είναι και τα άτομα που μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά ώστε να φτιάξουν την ψυχολογία ενός ατόμου.

2ο οίκο: Είναι πολύ σημαντική θέση αυτή γιατί έχει και ψυχολογικό αλλά και υλικό χαρακτήρα. Προφανώς αυτό το άτομο έχει μία δυσκολία να μπορέσει να λειτουργήσει καλά στην οικονομική του κατάσταση οπότε και πρέπει να μάθει να επιβιώνει μέσα από αρκετή προσπάθεια οικονομικά. Ίσως να έχει προέλθει από μία κατεστραμμένη οικονομικά οικογένεια. Επίσης μπορεί να έχει προβλήματα αυτοπεποίθησης και να νοιώθει ανάξιο για να μπορέσει να βγει στην κοινωνία. Μέσα από αυτή τη θέση το άτομο θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα ένας σύμβουλος οικονομικών αλλά και ένας σύμβουλος αυτοβελτίωσης. Είναι επίσης θεραπευτές ομορφιάς.

3ο Οίκο: Στον 3ο οίκο είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να γιατρεύει μέσα από την ομιλία άρα μπορεί να είναι κάθε λογής σύμβουλος. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά σε παιδιά που έχουν προβλήματα ανάπτυξης. Του πάνε επίσης πάρα πολύ ζητήματα που έχουν σχέση με την ομιλία όπως δυσλεξία. Στην προσωπική του ζωή μπορεί να νοιώθει από μικρός ότι δεν είχε και τόσο καλή επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω του και για αυτό και ίσως θα προσπαθήσει να το αναπτύξει. Είναι επίσης μία θέση όπου το άτομο μπορεί να παρουσιάσει πολλά προβλήματα με κάποιον αδελφό του ο οποίος να τον πλήγωσε με κάποιον τρόπο πάρα πολύ.

4ο οίκο: Στον 4ο οίκο η πληγή έχει να κάνει στην ίδια την οικογένεια. Όχι όμως μόνο εκεί. Μπορεί να σχετίζεται με ζητήματα της οικογένειας από το μακρινό παρελθόν τα οποία δεν είναι εμφανή από πρώτη ματιά. Σίγουρα μέσα στο σπίτι υπήρξε κάποιος ανομολόγητος πόνος η και θλίψη η οποία μπορεί να μην μπόρεσε να ξεστομισθεί από τα άτομα. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή θέση για να μπορέσει το άτομο να γίνει ένας σύμβουλος οικογένειακων προβλημάτων. Ακόμη μπορεί να είναι ο κατάλληλος για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν να κάνουν με παρελθούσες καταστάσεις και να καταλάβει το άτομο για ποιο λόγο ήρθε. Επίσης είναι εξαιρετικοί για να βοηθούν τον κόσμο να συνηδειτοποιήσει ποιος μπορεί να είναι ο σκοπός της ζωής τους. Πολύ αποτελεσματικός θα μπορούσε να είναι και κάποιος που σχετίζεται με τα γυναικολογικά θέματα υγείας.

5ο οίκο: Εδώ η πληγή μπορεί να είναι πολύπλευρη, μπορεί να έχει να κάνει σχέση με τη δημιουργικότητα ενός ατόμου η με το χαμό ενός πολύ αγαπημένου προσώπου. Είναι πιθανό να είναι και ένα άτομο που είχε μάθει στη ζωή του να τζογάρει πολύ και έχασε όλη του την περιουσία. Σίγουρα πάντως μπορεί θεραπευτικά να βοηθήσει άτομα να αγαπήσουν τον εαυτό τους άρα και τους άλλους και να τους εμπιστευτούν. Επίσης είναι τα κατάλληλα άτομα για να εργαστούν ως παιδίατροι. Επί πλέον οι θεραπευτές που έχουν σχέση με μορφές θεραπείας όπως μουσικοθεραπεία και χοροθεραπεία,  συχνά έχουν τον Χείρωνα στον 5ο οίκο τους.

6ο οίκο: Στον 6ο οίκο το άτομο μπορεί να ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα θέματα υγείας. Μπορεί να γίνει από απλός νοσηλευτής μέχρι και Ιατρός . Σίγουρα είναι το άτομο που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στη ζωή του έχοντας αυτή τη θέση. Μπορεί να πέρασε το ίδιο μια σοβαρή ασθένεια ή να έπρεπε από πολύ μικρός να φροντίζει τους άλλους ανθρώπους. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί μέσα από την προσφορά να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του. Επίσης μπορεί να γίνει ένας διατροφολόγος και θεραπευτής με βότανα ή άλλα υλικά της Γης. Αυτή η θέση όμως είναι πολύ ευαίσθητη για αυτό και θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ τα άτομα αυτά να προστατέψουν την ψυχική τους ισορροπία. Είναι πολύ καλή θέση για χειρούργους.

7ο οίκο: Στον 7ο οίκο το άτομο μπορεί να πέρασε πολύ σημαντικές δυσκολίες μέσα σε μία σχέση η σε ένα γάμο. Μπορεί επίσης να συνάντησε πολλούς ανθρώπου γενικά στη ζωή του που μπορεί να ήταν πονεμένοι. Σίγουρα μπορεί να γίνει ένας σύμβουλος γάμου αλλά και ένα άτομο που μπορεί να προστατέψει την υγεία του ατόμου με μεθόδους ισορροπίας τους σώματος. Θα μπορούσε επίσης μέσα από αυτό τον οίκο το άτομο αυτό να γίνει το άτομο που μπορεί να βρει τις λύσεις στις διαφωνίες γενικά μεταξύ των ανθρώπων και τη χρυσή τομή.

8ο οίκο: Σίγουρα είναι μία πολύ σημαντική θέση για ένα άτομο. Αυτό σημαίνει όμως ότι μπορεί να έχει περάσει πολύ σημαντικό πόνο στη ζωή του. Αυτός ο πόνος είναι οι κανονικοί θάνατοι ή και συμβολικοί. Σίγουρα πάντως δεν είναι μία καθόλου εύκολη θέση και όλοι οι σύμβουλοι θα πρέπει όταν δέχονται ένα τέτοιο άτομο στο γραφείο τους να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι μπορεί να έγινε σε αυτό το άτομο. Είναι πάντως πάρα πολύ δυνατοί θεραπευτές και άτομα που μπορούν να λειτουργήσουν ως καλοί σύμβουλοι σε καταστάσεις όπως η υποστήριξη ενός προσώπου αγαπημένου που μπορεί να έφυγε. Επίσης είναι πάρα πολύ καλοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι καθώς επίσης και σεξολόγοι η Ιατροί γενικά. Παρόλα αυτά το βάρος αυτού του οίκου είναι τέτοιο, που θα πρέπει να κοιτάξετε και τις όψεις του Χείρωνα, μήπως υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στην ψυχολογία του ατόμου που την έχει.

9ο οίκο: Στον 9ο Οίκο μπορεί να έχουμε ένα άτομο που βίωσε πολύ σύντομα στη ζωή του αποχωρισμούς η μία οικογενειακή κατάσταση που δεν άφησε τα περιθώρια στο άτομο να διευρύνει τους ορίζοντες του. Αυτά τα άτομα μπορούν να ασχοληθούν άνετα με τη Θρησκεία όποια και αν είναι αυτοί. Μπορούν να γίνουν Θεολόγοι ή και Ιερείς. Επίσης μπορεί να γίνουν φιλόσοφοι και άνθρωποι που ψάχνουν τα μυστήρια του κόσμου με σκοπό την καλύτερη ζωή του ατόμου. Είναι επίσης ο οίκος που μπορεί να δώσει στο άτομο τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα όρια του και να βρει κάτι καινούριο αυτό μπορεί να είναι μία θεραπεία αλλά μπορεί και να είναι απλά ένας νέος δρόμος προς την πνευματικότητα. Θεωρούνται επίσης και Ταξιδιώτες θεραπευτές γιατί μπορούν να κάνουν διάφορων ειδών ταξίδια.

10ο οίκο: Στον 10 οίκο το άτομο έχει να αντιμετωπίσει καταρχάς ένα οικογενειακό πρόσωπο που μπορεί να το πλήγωσε. Επίσης μπορεί να πρέπει να ξεπεράσει δυσκολίες στην ίδια του την υγεία σε σωματικό επίπεδο. Μπορεί να υπάρξει μία ασθένεια που όμως να μην βγει στην επιφάνεια και να υπάρχει μόνο το στίγμα. Είναι τα άτομα που μπορούν να ασχοληθούν εκτενώς με την υγεία των ηλικιωμένων και των ανήμπορων ή και οτιδήποτε έχει σχέση με το χρόνο και τα προβλήματα που δημιουργεί γενικά. Είναι οι θεραπευτές που έχουν σαν σκοπό να υποστηρίξουν άτομα που δεν έχουν τη βοήθεια του κοινωνικού συστήματος ή που μπορεί να έχουν χάσει κάθε ελπίδα ηθικής συμπαράστασης από τους δικούς τους.

11ο οίκο: Ο 11ος οίκος είναι ένας πολύ σημαντικός οίκος για όλους αυτούς που θεραπεύουν. Έχει να κάνει πάρα πολύ με αυτό που αποκαλούμε θεραπείες new age. Επίσης έχει να κάνει με ανθρώπους που στηρίζουν και βοηθούν άτομα που μπορεί να έχουν μπλέξει με τα ναρκωτικά το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Είναι επίσης οι θεραπευτές που μπορεί να ασχοληθούν με την τεχνολογία και να χειρίζονται κάποιο μηχάνημα για παράδειγμα, ή μία τεχνολογία πρωτοποριακή που θα μπορέσει να θεραπεύσει κάποιο άτομο. Είναι τέλος τα άτομα που μπορεί να τρέχουν στη μακρινή Αφρική και σε άλλα σημεία του κόσμου και που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όλο αυτό τον κόσμο που είναι μακριά από τον πολιτισμό της Δύσης. Επίσης μπορεί να είναι αυτοί που θα δουλέψουν στα ορφανοτροφεία και κάθε τι που σχετίζεται με οργανισμούς. Στην προσωπική τους ζωη εννοείται ότι έζησαν πολύ μεγάλη απόρριψη από τους ανθρώπους γύρω τους και δυστύχησαν μέσα σε οικογενειακά περιβάλλοντα που δεν μπορούσαν να τους στηρίξουν.

12ο οίκο: Αυτή η θέση είναι η πιο δύσκολη αλλά και από τις πιο χαρισματικές. Το άτομο έχει ένα βαθύτατο πόνο που σύμφωνα με κάποιους μεταφυσικούς μπορεί να μην έχει καν σχέση με τη τωρινή ζωή αλλά με το παρελθόν. Σίγουρα υπάρχει έντονο το στοιχείο της θυσίας και του εσωτερικού πόνου και μοναξιάς που σφραγίζει ένα τέτοιο άτομο. Αν δεν υπάρχουν πλανήτες που να βοηθούν τον Χείρωνα, θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αυτός ο πλανήτης να λειτουργήσει επιοικοδομητικά. Παρόλα αυτά έχει πάρα πολλά ταλέντα. Μπορεί να είναι ένας θεραπευτής ψυχών, ένα ψυχολόγος, ένας δάσκαλος που έχει περάσει από πολλά στάδια στη ζωή του και τώρα καλείται να μεταδώσει τη γνώση του. Από όλους τους οίκους αυτός είναι ο πιο δύσκολος γιατί δεν σηκώνει με κανένα τρόπο οποιοδήποτε εγωιστικό όφελος. Επίσης πολλά άτομα με αυτό τον οίκο έχουν γίνει «άγιοι» ή έχουν δώσει όργανα τους σε άλλους ανθρώπους. Οι παγίδες όμως του 12ου είναι τέτοιες που αν το άτομο δεν έχει έναν ισχυρό Κρόνο, Αφροδίτη , Ερμή και Δήμητρα δύσκολα θα μπορέσει να ισορροπήσει. Μόνο άνθρωποι που είναι πολύ σίγουροι για αυτό που κάνουν επιτρέπεται να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα άτομα αυτά.

Εκτός από τις όψεις είναι πολύ σημαντικό να δούμε και τις όψεις ενός ατόμου καθώς είναι οι πλέον σημαντικές για ένα άτομο. Όσοι έχουν σύνοδο του Ήλιου τους με τον Χείρωνα είναι πρόσωπα που έχουν ένα παραπάνω χάρισμα από τους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν έχεις αυτή την όψη δεν έχεις και το χάρισμα της θεραπείας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΗΛΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΧΕΙΡΩΝΑ

Σε όλες τις ημερομηνίες βάλτε + – 1 μέρα

5 May 1930 14°Ta09′ D 14°Ta09′ D

10 May 1931 18°Ta42′ D 18°Ta42′ D

14 May 1932 23°Ta32′ D 23°Ta32′ D

20 May 1933 28°Ta42′ D 28°Ta42′ D

26 May 1934 04°Ge15′ D 04°Ge15′ D

1 Jun 1935 10°Ge18′ D 10°Ge18′ D

8 Jun 1936 16°Ge57′ D 16°Ge57′ D

16 Jun 1937 24°Ge19′ D 24°Ge19′ D

24 Jun 1938 02°Cn34′ D 02°Cn34′ D

4 Jul 1939 11°Cn54′ D 11°Cn54′ D

15 Jul 1940 22°Cn34′ D 22°Cn34′ D

28 Jul 1941 04°Le46′ D 04°Le46′ D

12 Aug 1942 18°Le42′ D 18°Le42′ D

28 Aug 1943 04°Vi23′ D 04°Vi23′ D

14 Sep 1944 21°Vi30′ D 21°Vi30′ D

3 Oct 1945 09°Li23′ D 09°Li23′ D

21 Oct 1946 27°Li08′ D 27°Li08′ D

7 Nov 1947 13°Sc52′ D 13°Sc52′ D

21 Nov 1948 29°Sc05′ D 29°Sc05′ D

5 Dec 1949 12°Sg35′ D 12°Sg35′ D

17 Dec 1950 24°Sg25′ D 24°Sg25′ D

27 Dec 1951 04°Cp48′ D 04°Cp48′ D

4 Jan 1953 13°Cp57′ D 13°Cp57′ D

12 Jan 1954 22°Cp05′ D 22°Cp05′ D

20 Jan 1955 29°Cp21′ D 29°Cp21′ D

27 Jan 1956 05°Aq56′ D 05°Aq56′ D

1 Feb 1957 11°Aq57′ D 11°Aq57′ D

6 Feb 1958 17°Aq29′ D 17°Aq29′ D

12 Feb 1959 22°Aq38′ D 22°Aq38′ D

17 Feb 1960 27°Aq28′ D 27°Aq28′ D

21 Feb 1961 02°Pi01′ D 02°Pi01′ D

25 Feb 1962 06°Pi21′ D 06°Pi21′ D

1 Mar 1963 10°Pi29′ D 10°Pi29′ D

5 Mar 1964 14°Pi28′ D 14°Pi28′ D

9 Mar 1965 18°Pi18′ D 18°Pi18′ D

13 Mar 1966 22°Pi02′ D 22°Pi02′ D

17 Mar 1967 25°Pi41′ D 25°Pi41′ D

19 Mar 1968 29°Pi16′ D 29°Pi16′ D

23 Mar 1969 02°Ar48′ D 02°Ar48′ D

27 Mar 1970 06°Ar18′ D 06°Ar18′ D

31 Mar 1971 09°Ar47′ D 09°Ar47′ D

3 Apr 1972 13°Ar17′ D 13°Ar17′ D

6 Apr 1973 16°Ar48′ D 16°Ar48′ D

10 Apr 1974 20°Ar21′ D 20°Ar21′ D

14 Apr 1975 23°Ar58′ D 23°Ar58′ D

17 Apr 1976 27°Ar39′ D 27°Ar39′ D

21 Apr 1977 01°Ta26′ D 01°Ta26′ D

26 Apr 1978 05°Ta20′ D 05°Ta20′ D

30 Apr 1979 09°Ta23′ D 09°Ta23′ D

4 May 1980 13°Ta36′ D 13°Ta36′ D

8 May 1981 18°Ta01′ D 18°Ta01′ D

13 May 1982 22°Ta41′ D 22°Ta41′ D

19 May 1983 27°Ta40′ D 27°Ta40′ D

24 May 1984 03°Ge01′ D 03°Ge01′ D

31 May 1985 08°Ge49′ D 08°Ge49′ D

6 Jun 1986 15°Ge10′ D 15°Ge10′ D

13 Jun 1987 22°Ge10′ D 22°Ge10′ D

21 Jun 1988 29°Ge59′ D 29°Ge59′ D

30 Jun 1989 08°Cn47′ D 08°Cn47′ D

11 Jul 1990 18°Cn47′ D 18°Cn47′ D

23 Jul 1991 00°Le13′ D 00°Le13′ D

5 Aug 1992 13°Le19′ D 13°Le19′ D

21 Aug 1993 28°Le12′ D 28°Le12′ D

7 Sep 1994 14°Vi42′ D 14°Vi42′ D

26 Sep 1995 02°Li22′ D 02°Li22′ D

13 Oct 1996 20°Li18′ D 20°Li18′ D

31 Oct 1997 07°Sc35′ D 07°Sc35′ D

16 Nov 1998 23°Sc30′ D 23°Sc30′ D

30 Nov 1999 07°Sg43′ D 07°Sg43′ D

12 Dec 2000 20°Sg14′ D 20°Sg14′ D

23 Dec 2001 01°Cp11′ D 01°Cp11′ D

1 Jan 2003 10°Cp49′ D 10°Cp49′ D

10 Jan 2004 19°Cp21′ D 19°Cp21′ D

17 Jan 2005 26°Cp58′ D 26°Cp58′ D

24 Jan 2006 03°Aq49′ D 03°Aq49′ D

30 Jan 2007 10°Aq04′ D 10°Aq04′ D

5 Feb 2008 15°Aq48′ D 15°Aq48′ D

9 Feb 2009 21°Aq07′ D 21°Aq07′ D