Ο 7ος οίκος και η ποιότητα του γάμου και το ζώδιο που θα παντρευτείτε.

Ο 7ος οίκος και η ποιότητα του γάμου και το ζώδιο που θα παντρευτείτε.

Ο 7ος Οίκος αναφέρεται συχνά ως ο «Οίκος των συνεργασιών και του γάμου» στην αστρολογία. Ο 7ος Οίκος, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον 1ο Οίκο (ή τον Ωροσκόπο), απεικονίζει κατ’ ιδίαν συνδέσεις, ιδιαίτερα γάμο και συνεργασίες. Κάθε πλανήτης στον 7ο Οίκο έχει επίδραση στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους και επηρεάζει τις σχέσεις μας με κάποιο τρόπο. Ακολουθεί μια πλήρης ανάλυση του πώς κάθε πλανήτης, ενώ βρίσκεται στον 7ο Οίκο, επηρεάζει την ιδέα του γάμου.

Για να βρείτε τους πλανήτες σας στον 7ο αν έχετε δείτε δωρεάν εδώ τον αστρολογικό σας χάρτη.

Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ήλιος
Μεγάλη επιθυμία για συνεργασία υποδηλώνεται όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον 7ο Οίκο. Η ταυτότητα και η ζωτικότητα ενός ατόμου είναι μερικές φορές άρρηκτα συνδεδεμένα με τις σχέσεις τους. Η δουλειά της ζωής τους μπορεί να επικεντρώνεται γύρω από το γάμο ή τις συνεργασίες. Θα μπορούσαν να έλκονται από Λέοντες ή άτομα με έντονα χαρακτηριστικά του Ήλιου. Ο Ήλιος αν δέχεται καλές όψεις στον 7ο φέρνει καλό σύντροφο με κακές όψεις αν είναι λίγες δύσκολο σύντροφο ή με πολύ κακές ακόμη και διαζύγιο και έλλειψη γάμου.

Σελήνη
Όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτή τη θέση, οι σχέσεις παρέχουν συχνά συναισθηματική σταθερότητα. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν μια έντονη αίσθηση του τι χρειάζεται ο σύζυγός τους. Ο γάμος τους μπορεί να επηρεαστεί από την ανατροφή τους ή μπορεί να αναζητήσουν έναν σύντροφο που να προσφέρει μια στοργική ή ζεστή ατμόσφαιρα. Αν η Σελήνη δέχεται καλές όψεις ο Σύντροφος θα είναι δοτικός και ο γάμος γρήγορος σε δύσκολες όψεις ο σύντροφος θα είναι συναισθηματικά αποστασιωποιημένος. Σύντροφος Καρκίνος.

Ερμής
Ο Ερμής δίνει έμφαση στην επικοινωνία στη σύνδεση. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν υψηλή προτεραιότητα στην πνευματική συμβατότητα και μπορεί να αναζητήσουν έναν σύντροφο με τον οποίο μπορούν να έχουν συζητήσεις για πολλά θέματα. Αυτή η τοποθέτηση μπορεί επίσης να υποδηλώνει συμβόλαια και, ως εκ τούτου, μπορεί να υποδηλώνει εταιρικές συμμαχίες. Μπορεί να δηλώνει ένα νέο σύντροφο ή ένα σύντροφο ανώριμο. Επίσης ο Ερμής με καλές όψεις δείχνει καλό γάμο ενώ με κακές γάμο με έντονα σκαμπανεβάσματα. Σύντροφος Δίδυμος η Παρθένος

Αφροδίτη
Η Αφροδίτη δίνει έμφαση στην αγάπη, την αρμονία και την ομορφιά στις σχέσεις αφού ο 7ος Οίκος είναι το φυσικό της σπίτι. Τα άτομα με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση μπορεί να έχουν ένα εξιδανικευμένο όραμα αγάπης και να έλκονται από την τέχνη, την ομορφιά και τον πολιτισμό ενός συντρόφου. Συχνά αναζητούν σχέσεις που φαίνονται αρμονικές και ισορροπημένες. Σύντροφος Ταύρος η Ζυγός. Η Αφροδίτη με καλές όψεις φέρνει υλική ευτυχία στο γάμο και με κακές οικονομικά προβλήματα η φτωχό σύντροφο.

Άρης
Ο Άρης φέρνει πάθος και ίσως κάποιες δυσκολίες στον τομέα των συνεργασιών. Το άτομο θα μπορούσε να έλκεται από επιθετικούς συντρόφους ή ίσως να είναι ο πιο κυρίαρχος σύντροφος. Ακόμα κι αν υπάρχει πολλή ώθηση και ενέργεια στη σχέση, τα προβλήματα μπορεί να συμβούν λόγω ανταγωνιστικών παρορμήσεων. Σύντροφος Κριός. Πολλές φορές ο Άρης οταν κάνει καλές όψεις μπορεί να φέρει σχέση με στρατιωτικό ή σχέση με έντονο πάθος ενώ με δύσκολες όψεις υπάρχει κίνδυνος βίας.

Δίας
Ό,τι αγγίζει ο Δίας, μεγαλώνει και ευλογεί. Μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν σύζυγο με διαφορετικό πολιτισμικό ή πνευματικό υπόβαθρο στον 7ο Οίκο. Το άτομο θα μπορούσε να ελκύεται από διασκεδαστικούς, αισιόδοξους συντρόφους και ο γάμος μπορεί να επωφεληθεί από την κοινή ανάπτυξη, τα ταξίδια και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης. Σύντροφος Τοξότης. Ο Δίας σε καλές όψεις φέρνει έναν πολύ ευχάριστο σύντροφο ενώ με αρνητικές μπορεί να φέρει ένα σύντροφο που το άτομο επέλεξε με λανθασμένα κριτήρια.

Κρόνος
Η τοποθέτηση του Κρόνου σε αυτόν τον οίκο δίνει έμφαση στο καθήκον, την ευθύνη και περιστασιακά δυσκολίες στις σχέσεις. Αν και οι σχέσεις μπορεί να χρειάζονται χρόνο για να διαμορφωθούν, είναι φτιαγμένες για να διαρκέσουν. Το άτομο μπορεί να έλκεται σε πιο εδραιωμένες σχέσεις ή σε εκείνες που παρέχουν σταθερότητα και τάξη. Ο Κρόνος φέρνει συντρόφους Αιγόκερους και αν κάνει καλές όψεις ο γάμος είναι σταθερός ενώ με κακές όψεις μπορεί να έχουμε και έλλειψη γάμου.

Ουρανός
Ο Ουρανός συμβάλλει σε ασυνήθιστες σχέσεις. Τα άτομα με αυτήν την τοποθεσία θα μπορούσαν να έλκονται από ασυνήθιστους συντρόφους ή σχέσεις. Η συνεργασία δίνει μεγάλη έμφαση στην ανεξαρτησία και τη μοναδικότητα και μπορεί να υπάρξουν σκαμπανεβάσματα ή απότομες αλλαγές στη σχέση. Ο Ουρανός φέρνει συντρόφους Υδροχόους αλλά γενικά φέρνει δυσκολία στη διαμόρφωση ενός γάμου αν ο σύντροφος δεν είναι αρκετά διαφορετικός. Με καλές όψεις φέρνει έναν έξυπνο σύντροφο ενώ με κακές όψεις διαζύγια ξαφνικά.

Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας μπορεί να προσφέρει παρεξηγήσεις και εξιδανίκευση. Με τους συντρόφους, υπάρχει πιθανότητα για μια γνήσια, πνευματική σύνδεση, αλλά υπάρχει επίσης μια πιθανότητα για εξαπάτηση ή παράλογες προσδοκίες. Το άτομο μπορεί να έλκεται από δημιουργικούς ή πνευματικούς συντρόφους. Με τον Ποσειδώνα έχουμε συντρόφους Ιχθύες αλλά μπορεί με καλές όψεις να σημαίνει απλά ένα δοτικός σύντροφος ενώ με δύσκολες όψεις δηλώνει ένα δύσκολο άτομο που δε ικανοποιείτε στις σχέσεις του και αναζητάει την ουτοπία ή υπάρχει κίνδυνος τρίτων προσώπων και γενικά εξαπάτησης στο γάμο και στις συνεργασίες.

Πλούτωνας
Οι σχέσεις αλλάζουν ξαφνικά με τον Πλούτωνα όταν βρίσκεται στον 7ο Οίκο. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να περάσουν τόσο από συγκρούσεις εξουσίας όσο και από πολύ ισχυρούς δεσμούς. Τονίζεται η βαθιά εγγύτητα, αν και μπορεί επίσης να υπάρχουν προβλήματα με τον έλεγχο ή τη ζήλια. Πολλές φορές ένα σύντροφος Σκορπιός μπορεί να έρθει στη ζωή του ατόμου. Με καλές όψεις ο σύντροφος θα είναι δυνατός και οικονομικά ανεξάρτητος ενώ με αρνητικές όψεις το άτομο μπορεί να είναι που θα παντρευτεί ναρκισσιστικό και χειριστικό.

Σημείωση πολλές φορές το ζώδιο του ατόμου που μπορεί να παντρευτεί κάποιος μπορεί να φανεί είτε από τον πλανήτη στον 7ο είτε απο τον Κυβερνήτη του 7ου σε ποιο ζώδιο είναι. Αν για παράδειγμα έχετε ωροσκόπο Λέοντα κυβερνήτης του 7ου είναι ο Κρόνος (κρατάμε εδώ παραδοσιακές κυβερνήσεις) αν ο Κρόνος είναι στο Ζυγό θα μπορούσατε να παντρευτείτε ένα Ζυγό.

Επίσης δείτε η Σελήνη ποια όψη κάνει μετά τη γέννηση. Η πρώτη όψη που κάνει μπορεί επίσης να δηλώνει το σύντροφο που θα παντρευτείτε, αν η πρώτη όψη είναι με Δία θα μπορούσατε να παντρευτείτε ένα Τοξότη η Ιχθύ. Για τις γυναίκες καλό είναι να δείτε τη πρώτη όψη που θα κάνει ο Ήλιος.

Θα πρέπει να θυμάστε οτι αυτό είναι ένα άρθρο που αναλύει τα πολύ βασικά πράγματα και οτι η τέχνη της αστρολογίας είναι πιο πολύπλοκη!

Διαβάστε επίσης:

O Πλούτωνας στους 12 Οίκους: Ταξίδι στο κάτω κόσμο! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)