Ο Ερμής στα 12 ζώδια

Ο Ερμής στα 12 ζώδια: Ο τρόπος επικοινωνίας μας!

Ο Ερμής είναι ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος και ο πιο κοντινός στον ήλιο.

  Αρχετυπικά ο Ερμής στην μυθολογία ήταν ο αγγελιοφόρος και διαμεσολαβητής των θεών μεταξύ ουρανού και Γής  , προστάτης του εμπορίου,  ψυχοπομπός , προστάτης των ταξιδιωτών, των κλεφτών , των επιχειρηματιών καθώς και θεός του εμπορίου.

   Στην αστρολογία ο Ερμής συμβολίζει τον τρόπο σκέψης  και επικοινωνίας του ατόμου. Το πώς αντιλαμβάνεται υποκειμενικά το ίδιο το άτομο  το περιβάλλον, καθώς και τον μηχανισμό ο οποίος κρύβεται πίσω από τη λήψη των αποφάσεων του. Το ύφος που χρησιμοποιεί κατά την αφήγηση του , το λέγειν του , τη δίψα για γνώση, την περιέργεια , την ικανότητα αφομοίωσης καθώς και  την προσαρμοστικότητα στις διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν στη ζωή του.  

  Ο Ερμής κυβερνάει το ζώδιο των Διδύμων και της Παρθένου , κάνει έξαρση στο ζώδιο της Παρθένου ενώ είναι σε πτώση στο ζώδιο του Ιχθύ και σε αδυναμία στο ζώδιο του Τοξότη.

  Στο ανθρώπινο σώμα ο Ερμής συσχετίζεται με τα χέρια , τον πνεύμονα και το νευρικό μας σύστημα.

Απο την Μαρία Σόγια

Ο Ερμής στα 12 ζώδια 3

Ερμής στον Κριό

  Βασικά χαρακτηριστικά : Γρήγορη σκέψη, τολμηρός και απότομος λόγος.

  Οι γεννημένοι με Ερμή στον Κριό είναι άνθρωποι  που διαθέτουν το χάρισμα της γρήγορης σκέψης και της αμεσότητας στην επικοινωνία. Πολλές φορές βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, ενώ μπορεί να βρίσκετε υπερβολικά κουραστικό ένα συνομιλητή που είναι υπεραναλυτικός ή πλατειάζει. Σας αρέσουν ιδιαίτερα οι περιπέτειες ενώ αν κάτι σας τραβήξει την προσοχή μπορεί να το κάνετε χωρίς να σκεφτείτε καθόλου την σωματική σας ακεραιότητα. 

  Συχνά σας κατηγορούν ότι γίνεστε απότομοι και εριστικοί ενώ στην ουσία πέφτετε θύμα του αυθορμητισμού και της παρορμητικότητας σας. Λέτε αυτό που σκέφτεστε, χωρίς δεύτερη σκέψη και φίλτρο . Είναι μέρος της γοητείας σας ακόμα και αν κάποιοι εντάσσουν στην κατηγορία του θρασύ ή του εγωιστή. Η αλήθεια είναι ότι θα πείτε τη γνώμη σας χωρίς υπεκφυγές  και περιττά λόγια και οποίος την αντέξει. Σε γενικές γραμμές είστε συναρπαστικοί στην ομιλία, στις παρέες σας,  καθώς και αυθόρμητοι και  αυθεντικοί στις αποφάσεις σας.

Ερμής στον Ταύρο

   Βασικά χαρακτηριστικά : Επίμονος, πρακτικός, αργός, αποτελεσματικός                                                                         

  Οι γεννημένοι με Ερμή στον Ταύρο είναι άνθρωποι της σκέψης. Είναι άνθρωποι οι οποίοι καταφέρνουν τους στόχους τους σε βάθος χρόνου με υπομονή και επιμονή. Αργούν να πάρουν μια απόφαση, γιατί θέλουν να μελετήσουν προσεχτικά και να λάβουν υπ όψιν τους όλες τις παραμέτρους αλλά όταν βγάλουν την τελική ετυμηγορία εμμένουν σε αυτή. Είναι πολύ δύσκολο να τους αλλάξεις γνώμη , δεν αρκεί να είσαι δεινός ομιλητής, αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις ατράνταχτα επιχειρήματα και δομημένη σκέψη.

   Κάποιες φορές δίνετε την εντύπωση ότι είστε ξεροκέφαλοι ή δογματικοί αλλά ουσιαστικά  μέσα στο μυαλό σας το έχετε  δουλέψει τόσο πολύ το θέμα που σας απασχολεί, που μόνο με χειροπιαστές αποδείξεις μπορεί να σας πείσει κάποιος  ότι κάνετε λάθος. Είστε άνθρωποι που δεν υπόσχεστε εύκολα και δεν ενθουσιάζεστε αλλά από τη στιγμή που θα δεσμευτείτε για κάτι σύντομα θα το κάνετε πράξη.  Σε γενικές γραμμές είστε γοητευτικοί , ήρεμοι και αργοί συνομιλητές, δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις και μόνιμα αμφιταλαντεύεστε μεταξύ του πρακτικού, του χρήσιμου  και του περιττού , είτε πρόκειται για πληροφορία είτε για  οικονομική επένδυση.

    Όταν καταλήξετε σε μια απόφαση , είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε γνώμη.

Ερμής στους Διδύμους

  Βασικά χαρακτηριστικά : Γρήγορος, Αξιαγάπητος , Αεικίνητος

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με τον Ερμή στους Διδύμους  ξεχωρίζουν γιατί είναι εξαιρετικά αγαπητοί στο σχολειό, στις παρέες, στις εκδρομές. Σκέπτονται και κινούνται ακατάπαυστα και ακούραστα. Είστε ταλαντούχοι διαπραγματευτές και διαμεσολαβητές.  Έχετε το χάρισμα να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και με μεγάλη ευκολία. Μερικές φορές αυτό σας κάνει να μην είστε και τόσο συγκεντρωμένοι , να αφήνετε μισοτελειωμένες δουλειές ή υποθέσεις και να βρίσκεστε υπόλογοι. Ότι κάνετε, θέλετε να το κάνετε με ταχύτητα , δεν έχετε καθόλου υπομονή και έτσι έχετε αποκτήσει φήμη του αφηρημένου και του επιπόλαιου.

  Σε γενικές γραμμές, είστε ευφυείς και πνευματώδεις ενώ μερικές φορές γίνεστε εριστικοί ή ακόμα και αγενείς. Δεν αντέχετε ο συνομιλητής σας να είναι αργός , το βρίσκετε αφάνταστα εκνευριστικό και τον θεωρείτε μειωμένης αντίληψης . Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ερμή στους Διδύμους είναι η γρήγορη και άμεση λήψη αποφάσεων ακόμα και σε πολύ σοβαρά ζητήματα .

Ερμής στον Καρκίνο

  Βασικά χαρακτηριστικά : Ήσυχος, ευαίσθητος, προσαρμοστικός

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στον Καρκίνο χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης.  Έχουν ένα έμφυτο ταλέντο να αντιλαμβάνονται την ενέργεια , την πρόθεση και τις σκέψεις του συνομιλητή τους και αυτό το χαρακτηριστικό είναι  που τους κάνει και εξαιρετικούς ομιλητές, καθώς μπορούν να αφουγκράζονται το κοινό και να ελίσσονται με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατούν συνεχώς  ζωηρό το ενδιαφέρον.

  Έχετε δυνατό μνημονικό αν και πολλές φορές επιλέγετε να διαστρεβλώνετε την αλήθεια σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις  ανάγκες σας. σε γενικές γραμμές είστε άνθρωποι ευαίσθητοι και οι αποφάσεις σας είναι πάντα επηρεασμένες από το συναίσθημα σας. Σας κατηγορούν για αλλαγές στη διάθεση σας καθώς επιμερίζεστε πολύ από το περιβάλλον και τον περίγυρο σας και αλλάζετε συχνά διαθέσεις μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Ερμής στο Λιοντάρι

  Βασικά χαρακτηριστικά :Γεμάτος αυτοπεποίθηση, ζωντάνια, αισιοδοξία

  Τα άτομα που γεννιούνται με Ερμή στο ζώδιο του Λιονταριού φημίζονται για την αυτοπεποίθηση τους καθώς και την ξεροκεφαλιά τους. Ιδεολόγοι με έντονη δημιουργική σκέψη και αυτοπεποίθηση είναι γεννημένοι για να εμπνέουν ιδέες στους άλλους. Είστε πολύ εφευρετικοί απλά δεν σας αρέσει να ασχολείστε με τις λεπτομέρειες, αυτές τις αφήνετε σε άλλους. Εσείς βλέπετε την μεγάλη εικόνα , έχετε την ιδέα , όλα τα πρακτικά και τεχνικά θέματα που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση τα αφήνετε στους «αυλικούς» σας.

  Πολλές  φορές η σκέψη σας περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό σας έτσι έχετε κατηγορηθεί πολλές φορές  για εγωισμό και αλαζονεία. Είναι αυτή η αίσθηση ανωτερότητας που σας χαρακτηρίζει και πολλές φορές λόγο της θεατρικής συμπεριφοράς σας γίνεται ακόμα πιο εκνευριστική για τους γύρω σας. Σε γενικές γραμμές είστε αρκετά εγωκεντρικοί , γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία , χαμογελαστοί και ευχάριστοι στην παρέα . Είστε τόσο εκφραστικοί  στις αντιδράσεις σας που σίγουρα κανένας δεν μπορεί να σας χαρακτηρίσει βαρετούς.

Ερμής στην Παρθένο

  Βασικά χαρακτηριστικά :Μεθοδικός, λεπτομερής, έξυπνος

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στην Παρθένο διακρίνονται για τον μετρημένο και ουσιαστικό λόγο τους, τις λεπτομερείς  περιγραφές τους, καθώς και για τον υψηλό δείκτη ευφυΐας τους. Έχετε ένα αναλυτικό νου, ο οποίος πολλές φορές υπερλειτουργεί και σας δημιουργεί προβλήματα καθώς δεν ζείτε στο εδώ και τώρα αλλά στις σκέψεις σας. Χρειάζεστε ακρίβεια, ενώ θεωρείτε οποιαδήποτε πληροφορία έρθει σε εσάς ,που δεν είναι τεκμηριωμένη και χειροπιαστή,  ως γενικότητα. Ασχολείστε υπερβολικά με τη λεπτομέρεια.

  Σε γενικές γραμμές η έντονη ενασχόληση με την λεπτομέρεια σας κάνει απόλυτο, ενώ χάνετε  ουσιαστικά την μεγάλη εικόνα . Μπορεί κανείς εύκολα λοιπόν να σας χαρακτηρίσει ξεροκέφαλο. Αυτό είναι όμως και το μεγάλο σας ατού , η μεθοδική, ρεαλιστική ,προσγειωμένη  σκέψη σε συνδυασμό με τον αναλυτικό νου που δίνει λύση και διέξοδο με μεγάλη ευκολία και απλοποιεί το κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο .

Ο Ερμής στα 12 ζώδια 5
Ο Ερμής στα 12 ζώδια είναι σημαντικός δείκτης του τρόπου που σκεφτόμαστε!

Ερμής στο Ζυγό

  Βασικά χαρακτηριστικά :Γοητευτικός, διπλωμάτης, αναποφάσιστος

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού έχουν το χάρισμα της διπλωματίας . Έχουν γοητευτικό λόγο και μαγεύουν τους συνομιλητές.  Δυστυχώς, έχουν αποκτήσει τη φήμη του αναποφάσιστου . Είναι όντως αναποφάσιστοι απλά δεν το κάνουν από επιπολαιότητα έχουν μια έμφυτη δυσκολία στη λήψη αποφάσεων και είναι διστακτικοί. Είστε απίστευτα διπλωμάτες και κερδίζετε τους πάντες, με την ευγένεια και τους τρόπους σας. Οτιδήποτε βάλετε στο μυαλό σας το πετυχαίνεται καθώς καταστρώνετε το κατάλληλο σχέδιο και αποφασίζετε  πια στρατηγική θα ακολουθήσετε.

  Σε γενικές γραμμές, είστε κομψοί, ευγενικοί , διακριτικοί ακόμα και όταν ασκείτε κριτική. Διστακτικοί, όταν πρέπει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις ενώ αρκετά συχνά γίνεστε συγκαταβατικοί καθώς  προτιμάτε να δείξετε ότι συμφωνείτε παρά να έρθετε σε αντιπαράθεση και να υποστηρίξετε τη θέση σας.

Ερμής στο Σκορπιό

  Βασικά χαρακτηριστικά :Επίμονος, Αναλυτικός, παθιασμένος

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό, την επιμονή τους. Διαθέτουν ένα αναλυτικό νου , ο οποίος υπερλειτουργεί και πολλές φορές ανακαλύπτουν ίντριγκες και μυστικά εκεί που δεν υπάρχουν. Είναι πολύ παθιασμένα άτομα, τα οποία μηχανορραφούν , κινδυνολογούν , τρελαίνονται για οτιδήποτε σκοτεινό και μυστηριώδες. Καθώς παθιάζεστε, είστε επιρρεπείς στις εμμονές . Ο αναλυτικός και διεισδυτικός σας νους πολλές φορές εγκλωβίζεται «κολλάει» και δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί εύκολα και τότε γίνεστε δογματικοί .

  Σε γενικές γραμμές είστε έξυπνοι και δυναμικοί άνθρωποι, οι οποίοι αντί να αξιοποιήσουν δημιουργικά αυτό το νοητικό χάρισμα αναλώνονται στην καθημερινότητα και κυρίως στις ζωές των άλλων. Ο λόγος σας, πολλές φορές είναι αιχμηρός με στόχο να πληγώσει , να μειώσει ,να προκαλέσει και να υποβιβάσει τον αποδέκτη και στις περισσότερες περιπτώσεις το καταφέρνετε με επιτυχία.

Ερμής στον Τοξότη

  Βασικά χαρακτηριστικά :Αισιοδοξία ,Πιστή, Πειθώ

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στον Τοξότη χαρακτηρίζονται από αισιοδοξία ,πολλές φορές σε υπερβολικό βαθμό . Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από την αστείρευτη τους πίστη ότι όλα θα τους πάνε καλά. Ένα άλλο προτέρημα σας ,είναι η πειθώ που έχετε σαν βασικό χαρακτηριστικό σας. Είναι και το βασικό αίτιο που καταφέρνετε αυτή την αισιοδοξία να την μεταδίδετε στο περιβάλλον σας . Βλέπετε τη ζωή με ένα πιο ανάλαφρο μάτι . Είστε ταξιδευτές. Λατρεύετε το εξωτερικό, αλλά και τις ανώτερες σπουδές και η δια βίου μάθηση και απόκτηση δεξιοτήτων είναι για εσάς στόχος ζωής.

  Σε γενικές γραμμές, είστε οι κοσμοπολίτες του ζωδιακού, μερικές φορές αφελείς και ατσούμπαλοι άλλες πάλι δογματικοί , ξεροκέφαλοι και ξερόλες πάντα όμως αισιόδοξοι, χαμογελαστοί και γεμάτοι ελπίδα για το μέλλον.

Ερμής στον Αιγόκερω

  Βασικά χαρακτηριστικά :Ρεαλιστής, Λογικός, Αυστηρός

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στον Αιγόκερο είναι ρεαλιστές και πολύ λογικοί. Έχουν ένα ιδιαίτερο τρόπο σκέψης που ουσιαστικά κρατά όλα τα σημαντικά και απορρίπτει οτιδήποτε περιττό. Είστε λιτοί και συνοπτικοί. Αυστηροί,με τον εαυτό σας αλλά κ αι με τους άλλους . Η φαντασία σας είναι περιορισμένη, ενώ δεν είστε και πολύ ευέλικτοι και ανεκτικοί με τους άλλους. Για να είναι κάποιος άξιος του σεβασμού και τις εκτίμησης σας πρέπει να διαθέτει τις υψηλές προδιαγραφές που έχετε βάλει για τον εαυτό σας, καθώς και τον περίγυρο σας.

  Σε γενικές γραμμές, είστε  άτομα αυστηρά , με απόλυτη λογική , έλλειψη συναισθηματισμού και  οξύ νου.

Ερμής στον Υδροχόο

  Βασικά χαρακτηριστικά :Αντιρρησίας , ανατρεπτικός, προοδευτικός

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στο ζώδιο του Υδροχόου είναι από τη φύση τους αντιρρησίες. Αμφισβητούν κάθε τι παλιό , εδραιωμένο και προσπαθούν να μεταφέρουν νέες ιδέες, προοδευτικές και φιλελεύθερες. Είστε ανοιχτόμυαλοι, έξυπνοι, γνήσιοι και δυναμικοί. Έχετε έντονη διορατικότητα, ενώ διακατέχεστε από έντονες ανθρωπιστικές αξίες. Είστε αλτρουιστές , αγαπάτε τον άνθρωπο γενικά.

  Σε γενικές γραμμές είστε δυναμικοί, εφευρετικοί , ιδεολόγοι .Πολλές φορές όμως χάνεστε στις σκέψεις σας, γίνεστε ατομικιστές και επικριτικοί  και καταλήγετε επαναστάτες  χωρίς αιτία .

Ερμής στον Ιχθύ

  Βασικά χαρακτηριστικά :Διαίσθηση, Φαντασία, υπερευαισθησία

  Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Ερμή στο ζώδιο του Ιχθύ βασίζονται στην έντονη διαίσθηση τους . Η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ότι έχει να κάνει  με την ενέργεια και την αύρα του στενού τους περιβάλλοντος. Οι διαθέσεις τους χρωματίζονται εύκολα από τις διαθέσεις των γύρω τους . Είναι ευαίσθητοι στον πόνο , τη στεναχώρια και τη δυστυχία ενώ η φαντασία τους καλπάζει και στην καθημερινότητα αλλά και στα όνειρα τους. Έχετε το χάρισμα να τους κατανοείτε και να τους συμπονάτε όλους ενώ είστε και εκπληκτικοί ηθοποιοί.

  Σε γενικές γραμμές, η ζωή σας , οι αποφάσεις σας και οι επιθυμίες σας χρωματίζονται άμεσα από τη διαίσθηση και τη διάθεση σας. Πολλές φορές είναι εύκολο να εξαπατήσετε τους άλλους, καθώς πρώτα από όλα, έχετε καταφέρει να πείσετε τον ίδιο σας τον εαυτό έτσι έχετε και εσείς ο ίδιος πιστέψει τα ψέματα σας.

Απο την Μαρία Σόγια

Δείτε επίσης: Η Σελήνη στα 12 ζώδια. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ο Δίας στα 12 ζώδια – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ο Κρόνος στα 12 ζώδια – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Δείτε και το video