Ο Ποσειδώνας στους 12 οίκους!

Ο Ποσειδώνας στους 12 οίκους!

Στην αστρολογία, η επιρροή του πλανήτη Ποσειδώνα μπορεί να παρατηρηθεί στους 12 οίκους. Η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά μας στους τομείς της ζωής που αντιπροσωπεύονται από τους οίκους.

Με την ενέργεια του Ποσειδώνα, μπορεί να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας, απελευθερώνοντας τα εμπόδια που μας εμποδίζουν να επιτύχουμε τις μεγαλύτερες ελπίδες και επιθυμίες μας.

Για να βελτιώσετε τη λήψη αποφάσεων και να επιτύχετε τους στόχους σας στη ζωή, είναι σημαντικό να μάθετε πώς ο Ποσειδώνας επηρεάζει κάθε έναν από τους δώδεκα οίκους.

Η ενέργεια του Ποσειδώνα μπορεί να διοχετευθεί σε όραματα και φώτιση και μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αποκτήσει εικόνα για το μυστηριώδες. Η γνώση του πώς να αξιοποιήσει την ενέργεια του Ποσειδώνα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αυτογνωσία και στην επίτευξη των στόχων του.

Πώς επηρεάζει τη ζωή μας;
Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανητικός προστάτης της φαντασίας, της έμπνευσης και των ονείρων. Έχει μαγικές, ευφάνταστες ιδιότητες. Έχει κυριαρχία στους εσωτερικούς μας κόσμους, όπου βρίσκονται τα αρχέτυπα γύρω από τα οποία οικοδομείται η πρωτοτυπία μας.

Η δυναμωτική επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε περισσότερη φαντασία και κίνητρο για να δημιουργήσουμε τις ζωές και τους στόχους που θέλουμε για τον εαυτό μας. Αν και η επίδραση του Ποσειδώνα μπορεί να γίνει αισθητή και στους δώδεκα αστρολογικούς οίκους, είναι πιο εμφανής στον πρώτο και 7ο οίκο.

Το πρώτο σπίτι ελέγχει το πώς κάνουμε τους εαυτούς μας να ακουστεί και τι βγάζουμε στον κόσμο. Για να αφήσουμε το δικό μας μοναδικό σημάδι στον κόσμο, η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να πυροδοτήσει πρωτοτυπία και έμπνευση στην αυτοέκφρασή μας.

Πώς εκδηλώνεται η επιρροή του Ποσειδώνα στους 12 οίκους;

Αν δε ξέρετε που είναι ο Ποσειδώνας μπορείτε να δείτε τον αστρολογικό σας χάρτη: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)


Όταν ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον πρώτο οίκο, διεγείρει τη φαντασία και ενθαρρύνει την πρωτοτυπία στην αυτοέκφραση. Η εστίασή σας και η αποφασιστικότητά σας να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο μπορεί να έχουν οξύνει. Υπάρχει μια πιθανότητα να έχετε αυξημένη λαχτάρα για διαπροσωπική σύνδεση και αρμονία σχέσεων. Προσοχή όμως στις ψευδαισθήσεις και στις τάσεις να προβάλετε πράγματα στους άλλους!

Η δύναμη του Ποσειδώνα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον δεύτερο οίκο, ο οποίος διέπει τα μέσα υποστήριξης κάποιου. Είναι φυσικό να θέλετε να έχετε μια πιο υγιή σχέση με τα χρήματα, κάτι που μπορεί να σας κάνει να προσευχηθείτε γι’ αυτό. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να ξοδέψετε τον πλούτο σας για το πνευματικό καλό του κόσμου. Προσοχή όμως επειδή ο Ποσειδώνας δεν τα πάει καλά με την ύλη μπορεί να υπάρξουν οικονομικές απώλειες!

Δεδομένου ότι ο τρίτος οίκος ασχολείται τόσο με την επικοινωνία όσο και με την ευφυΐα, η επιρροή του Ποσειδώνα εκεί μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο ελεύθερα και με φαντασία. Είναι πιθανό να χρειαστεί να ρίξετε μια νέα ματιά στο στυλ επικοινωνίας σας και να μάθετε κάτι νέο για το πώς αλληλεπιδράτε με τους άλλους. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα για δημιουργική γραφή. Με δύσκολες όψεις δυσκολίες στη μάθηση μπορεί να παρατηρηθούν.

Ο Ποσειδώνας στον τέταρτο οίκο, ο οποίος αντιπροσωπεύει το σπίτι του ατόμου και την επίγνωση της καταγωγής του. Η παρουσία αυτού του πλανήτη εκεί μπορεί να τονώσει την επιθυμία ενός ατόμου για μια βαθύτερη πνευματική σύνδεση με το σπίτι του και τις ρίζες του. Μπορεί επίσης να είστε περίεργοι για το οικογενειακό σας ιστορικό και να επιθυμείτε να αναπτύξετε ισχυρότερους δεσμούς με τα άτομα που αγαπάτε. Σε δύσκολες όψεις δηλώνει ψυχικό βασανισμό και βασανιστικές σχέσεις στο σπίτι ή ένας γονέας ή συγγενής που έμενε μαζί σας να ήταν άρρωστος.

Εάν ο Ποσειδώνας ειναι στον πέμπτο οίκο της δημιουργικότητας και του ρομαντισμού σας, μπορεί να νιώσετε έμπνευση να φέρετε περισσότερη από τη μοναδική καλλιτεχνική σας οπτική στις προσωπικές σας σχέσεις και τις καλλιτεχνικές σας αναζητήσεις. Είναι πιθανό να έχετε αυξημένη λαχτάρα τόσο να ανακαλύψετε ένα πάθος που εμπνέει και παρακινεί τις δικές σας καλλιτεχνικές αναζητήσεις όσο και να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας και για τα δύο με τον κόσμο. Προσοχή όμως γιατί υπάρχουν συναισθηματικά μπερδέματα σε αυτή τη θέση!

Ο Ποσειδώνας στον έκτο οίκο, ο οποίος συνδέεται με την υγεία και την εργασία. Μέσα από αυτόν τον πλανήτη, μπορεί να αποκτήσετε μια βαθύτερη πνευματική γνώση για τη δουλειά σας και πώς να φροντίζετε το σώμα σας. Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη για μεγαλύτερη μοναξιά και χρόνο ενδοσκόπησης για να έρθετε σε επαφή με την πιο εσώτερη σοφία σας. Προσοχή σε αυτοάνοσα και στην υπερκόπωση όμως!

Η επιρροή του Ποσειδώνα στον έβδομο οίκο των σχέσεων μπορεί να δώσει φως στο πώς οι αρχές και οι πεποιθήσεις σας διαμορφώνουν τις αλληλεπιδράσεις σας με τους άλλους. Είναι πιθανό να νιώθετε αυξημένη ανάγκη για κοινωνική αλληλεπίδραση και το είδος της συνεργατικής έμπνευσης που μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω της συνεργασίας με άλλους. Προσοχή σε ψευδαισθήσεις στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και σε απάτες σε συνεργασίες!

Ο Ποσειδώνας στον όγδοο οίκο μπορεί να φέρει μία συμπαντική ένωση με το πνευματικό και το υπερβατικό αλλά ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχουν και φοβίες που μπορεί να σας μπλοκάρουν στο να πετύχετε αυτά που έχετε βάλει στο μυαλό σας. Είναι μία θέση που δείχνει απώλειες στα οικονομικά του συντρόφου! Η επιρροή του Ποσειδώνα στον όγδοο οίκο, που αφορά τον πλούτο και τους πόρους, μπορεί να σας δώσει μια μυστικιστική κατανόηση της υλικής σας ευημερίας. Μπορεί να νιώθετε μεγαλύτερη έλξη για να δημιουργήσετε μια υγιή σχέση με τα χρήματα και να χρησιμοποιήσετε τον πλούτο σας για πνευματικό όφελος.

Ο ένατος οίκος κυβερνά τη φιλοσοφία και τα ταξίδια, και υπό την επιρροή του Ποσειδώνα, μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη ανάγκη να ακολουθήσετε εσωτερικά ταξίδια. Μπορεί να έχετε μια συντριπτική ανάγκη να λάβετε νέες πληροφορίες και να τις μεταδώσετε σε άλλους. Η μελέτη της φιλοσοφίας και του νοήματος της ζωής μπορεί επίσης να γίνει πιο ελκυστική για εσάς.

Ο Ποσειδώνας στον δέκατο οίκο επηρεάζει την επαγγελματική ζωή και τη θέση ισχύος κάποιου, και υπό την επιρροή του, μπορεί κανείς να κατανοήσει βαθύτερα την επαγγελματική του σφαίρα. Μπορεί να αισθάνεστε μεγαλύτερη ανάγκη να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας στην εργασία και ένα αυξημένο κίνητρο για να αναζητήσετε ευκαιρίες για να το κάνετε στην τρέχουσα θέση σας. Με αυτή τη θέση μπορεί να αργήσετε να βρείτε τι πραγματικά σας ταιριάζει ενώ τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα έχουν τύχη!

Η επιρροή του Ποσειδώνα στον ενδέκατο οίκο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ουσιαστικές σχέσεις με τους άλλους και να βρείτε περισσότερη γαλήνη στις φιλίες σας. Η επιθυμία σας να μιλήσετε για τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες σας με άλλους ανθρώπους και να μάθετε από αυτούς μπορεί να αυξηθεί. Προσοχή όμως σε σκάνδαλα και σε περίεργες οργανώσεις που μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα!

Ο δωδέκατος οίκος είναι όπου πηγαίνουμε για να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας και το υποσυνείδητό μας, αλλά η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτό το ταξίδι. Περισσότερος χρόνος μόνος μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε το ασυνείδητό σας και να βρείτε νέους τρόπους για να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας. Προσοχή να μην γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος κανενός!

Στρατηγικές για την αξιοποίηση της δύναμης του Ποσειδώνα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε την ενέργεια του Ποσειδώνα, αλλά ο πιο σημαντικός είναι να αφήσετε χώρο στη φαντασία και την εφευρετικότητα σας.

Ξεκινήστε εξερευνώντας τρόπους για να εισάγετε περισσότερη φαντασία στην καθημερινή σας ρουτίνα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις δημιουργικές σας δυνάμεις για να επιφέρετε ουσιαστικές αλλαγές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την επιδίωξη καλλιτεχνικών ή δημιουργικών ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων όπως η ζωγραφική, η ανάγνωση, η γραφή κ.λπ. Το μυαλό και το υποσυνείδητο μπορούν να προσεγγιστούν μέσω του διαλογισμού και άλλων πνευματικών πρακτικών.

Ο τακτικός διαλογισμός, η πρακτική καλλιτεχνικής οπτικοποίηση ή η χρήση άλλων τεχνικών δημιουργικής οπτικοποίησης μπορούν να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε το μυαλό σας και να βρείτε νέες πηγές έμπνευσης.

Το μεγαλείο του Ποσειδώνα μπορεί επίσης να διοχετεύεται μέσω κρυστάλλων. Ο Ποσειδώνας συνδέεται με μια σειρά από διαφορετικούς πολύτιμους λίθους, συμπεριλαμβανομένου του αμέθυστου, του τιρκουάζ, και του μπλε κυανίτη. Για να αξιοποιήσετε την κινητήρια ενέργεια του Ποσειδώνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αρώματα. Η ανάμειξη αιθέριων ελαίων ή η χρήση ενός διαχύτη αιθέριων ελαίων μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο που ενισχύει τη δημιουργικότητά σας.

Δείτε επίσης: Πλούτωνας στους 12 οίκους – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)