Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο

Ο Κόσμος μας εξελίσσετε μέσα από ένα μαγικό πλαίσιο ισορροπιών διαφόρων δυνάμεων αν υπήρχε όμως μόνο ένα ζώδιο στη κοινωνίας μας θα είχαμε συγκεκριμένες δομές που άλλες φορές θα ήταν καλές και άλλες πάρα πολύ δυσάρεστες.

Κριός

Δεν θα υπήρχαν βέβαια κοινωνίες. Οι άνθρωποι θα ήταν ακόμη στα δάση ως συλλέκτες και κυνηγοί και θα ζούσαν απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλο.

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 3

Ταύρος

Οι κοινωνίες θα ήταν σταθερές και καλές. Η τεχνολογική ανάπτυξη θα ήταν μηδαμινή. Ακόμη και μετά από χιλιετίες τίποτα δεν θα άλλαζε.

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 5

Δίδυμοι

Κόλαση! και μόνο που σκεφτήκαμε μία κοινωνία μόνο με Διδύμους είναι αίρεση! Αλλά θα περνάμε καλά για όσο κρατήσει!

Καρκίνος

Ο κόσμος θα έμενε πιστός στις οικογενειακές δομές, θα είναι η μορφή της κοινωνίας με πολύ μεγαλύτερη επιρροή της οικογένειας και πολύ τυπικές σχέσεις έξω από αυτή

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 11

Λέων

Το έχουμε δει και λέγεται φασιστική κοινωνία. Κάποιοι ακόμη και τώρα την αναζητούν.

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 13

Παρθένος

Και αυτό το έχουμε δει και λέγεται Κομμουνισμός!

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 15

Ζυγός

Κοινοκτημοσύνη και δικαιοσύνη αλλά κάθε φορά που κάτι πάει στραβά οι κοινωνίες θα βρίσκονται έτοιμες να καταρρεύσουν.

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 17

Σκορπιός

Οι κοινωνίες θα είναι πολύ δομημένες και θα εξελίσσονται γρήγορα όμως θα έχουμε συνεχείς πολέμους και συγκρούσεις με σκιώδεις υπηρεσίες να μας παρακολουθούν παντού.

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 19

Τοξότης

Θα υπάρχει χάος στις πόλεις και στις κοινωνίες αλλά θα είμαστε όλη την ώρα σαν σε Lunar Park

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 21

Αιγόκερως

Είναι αυτό που ζούμε αυτή τη περίοδο. Οι κοινωνίες κυβερνούνται από σκληρές μεγάλες επιχειρήσεις που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο απο το κέρδος.

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 23

Υδροχόος

Ο Πολιτισμός θα έτρεχε πολύ γρήγορα και θα είχαμε ραγδαία ανάπτυξη σε οτιδήποτε επιστημονικό όμως η ανθρωπότητα θα έχανε το ενδιαφέρον της για καθημερινά πράγματα και κάποια στιγμή θα τελείωνε λόγω υπογεννητικότητας.

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 25

Ιχθύες

Πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε ένα από τα 12 ζώδια μόνο 27

Διαβάστε επίσης:

Πεπρωμένο, Κάρμα, Προορισμός, Σκοπός, Ψυχή, Ενσάρκωση: Πώς συνδέονται άραγε όλα αυτά; Ας ακούσουμε μια ιστορία από το μακρινό παρελθόν που θα μας διηγηθούν οι δεσμοί της Σελήνης για τον Δράκο στον χάρτη μας.

Μια φορά και έναν καιρό, την εποχή που ο Κόσμος ήταν ακόμα νέος, η μεγάλη Θεά του πρωταρχικού Χάους και των αρχέγονων Υδάτων Τιαμάτ θύμωσε πολύ με τους απογόνους της όταν εκείνοι σκότωσαν τον σύζυγό της Άμπζου. Για να τους τιμωρήσει, μεταμορφώθηκε σε δράκο και κάλεσε τα θαλάσσια τέρατα να βγουν στην στεριά για να την βοηθήσουν να πάρει την εκδίκηση της.

 Όμως ο Μαρντούκ, Θεός της καταιγίδας και γιός του Ένκι, πρόλαβε και τη νίκησε πριν καταστρέψει τον κόσμο και στην συνέχεια, τοποθέτησε το κεφάλι της στο σημείο που η τροχιά της  Σελήνης, καθώς εκείνη ανέρχεται στον Θόλο, τέμνει την τροχιά του Ηλίου. Στη συνέχεια δε,  τοποθέτησε την ουρά της στο αντιδιαμετρικό σημείο, εκεί δηλαδή που η τροχιά της Σελήνης τέμνει και πάλι την τροχιά του Ηλίου, αλλά καθώς εκείνη κατέρχεται. Επάνω στην πλάτη του Δράκου – Τιαμάτ στήριξε τους μισούς αστερισμούς και κάτω από την κοιλιά της, τους άλλους μισούς!

Δρακωνικός Χάρτης: ο Χάρτης της Ψυχής και του Πεπρωμένου – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Φάσεις Σελήνης – Οδηγός για το το πως να συντονιστείτε με τη δύναμη του Φεγγαριού

Η Σεληνιακή φάση στην οποία είμαστε γεννημένοι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας μας, ενώ σε ένα μεγάλο βαθμό καθορίζει τα γεγονότα που θα βιώσουμε στη ζωή μας. Η Σελήνη και οι φάσεις τής, είναι κάτι που ο άνθρωπος ακόμα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις αστρολογίας, αντιλαμβάνεται απο τα παλαιοτερα χρονια ώς σήμερα με ευκολία, καθώς το βλέπει κάθε μήνα στον ουρανό. 

Τα παλαιότερα χρόνια, που η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εξελιγμένη, και ακόμα και σήμερα πολλές φορές, οι άνθρωποι της υπαίθρου παρακολουθούσαν τη σελήνη και τις φάσεις της, για τις αγροτικές τους εργασίες. Φύτευαν με τη Νέα Σελήνη, ενώ μάζευαν τους καρπούς και θέριζαν με την Πανσέληνο. Το «γέμισμα» και το «χάσιμο» του φεγγαριού, ουσιαστικά έδινε το χρονικό προσδιορισμό του πότε θα γίνει η κάθε εργασία για να έχει επιτυχία. Με την ίδια λογική, ήταν σημαντικό μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος να έχει την έμμηνο ρύση της, όταν έχουμε Πανσέληνο, καθώς μετά από περίπου 14 ημέρες, θα συνδυαστούν οι γόνιμες μέρες της, με τη φάση της Νέας Σελήνης του φεγγαριού, ιδανική για νέα ξεκινήματα.

  Σήμερα ασχολούμαστε ως επί το πλείστον με τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο και αυτό, κυρίως όταν κάτι δεν μας πηγαίνει καλά ή νιώθουμε εσωτερική ένταση. Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις φάσεις της Σελήνης. Από τη Νέα Σελήνη στην Πανσέληνο, σε ένα σύντομο και περιεκτικό «οδηγό» για να μπορέσετε να βάλετε στην καθημερινότητα σας, τη μαγική δύναμη της Σελήνης.

Φάσεις Σελήνης – Οδηγός για το το πως να συντονιστείτε με τη δύναμη του Φεγγαριού! Πώς να οργανώσετε τη ζωή σας με σύμμαχο τη Σελήνη.  – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)