Ο Κλήρος της Τύχης στα 12 Ζώδια:

Ο Κλήρος της τύχης στα 12 ζώδια

Απο τη Βίρνα Κουτράκου

Ο Κλήρος της Τύχης στα 12 Ζώδια: 3

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Κριό: Εδώ ο κλήρος βρίσκεται στη διακυβέρνηση του Άρη κ το πρώτο πράγμα λοιπόν που θέλουμε είναι ο Άρης να βρίσκεται σε ζώδιο το οποίο να βλέπει με Πτολεμαΐκή όψη τον Κριό. Ακόμα κ η τοποθέτηση του Άρη τον Ζυγό (που είναι σε αδυναμία) είναι προτιμότερη σε σχέση με έναν Άρης στην Παρθένο, ή στον Σκορπιό, που αν κ ο Άρης εκεί έχει διακυβέρνηση, δεν «βλέπει» τον Κριό με Πτολεμαϊκή όψη, οπότε ο Κυβερνήτης είναι σε αποστροφή προς τον ΚτΤ. Οι καλύτερες θέσεις του Άρη σε μία τέτοια περίπτωση είναι στον ίδιο τον Κριό κ στον Αιγόκερω, υπάρχουν όμως κ αρκετές ακόμα που είναι λειτουργικές, ενώ τυχόν τοποθέτηση του στον Καρκίνο θα δυσκολέψει τα πράγματα.

Με τον ΚτΤ στον Κριό δεν θέλουμε ο Κρόνος να είναι εκεί (ζώδιο αδυναμίας του), αλλά ούτε κ στον Καρκίνο (ζώδιο πτώσης του) γιατί επιβαρύνει αρκετά  τον ΚτΤ.

Αν κάποιος έχει τον ΚτΤ στον Κριό θα έχει την τάση να ηγείται κ να παίρνει πρωτοβουλίες. Θα συναντήσει αντίσταση κ φιλονικίες στο περιβάλλον του τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει με γενναιότητα, με το κεφάλι ψηλά, ώστε να προχωρήσει. Πρέπει να κάνει δικά του σχέδια κ να βασιστεί κυρίως στον εαυτό του για να τα δει να πραγματοποιούνται.

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Ταύρο: Εδώ  η Αφροδίτη έχει την διακυβέρνηση. Και πάλι την θέλουμε σε ζώδιο που να σχηματίζει πτολεμαΐκή όψη με τον Ταύρο για να βοηθήσει αποτελεσματικά. Ιδανικότερες θέσεις για την Αφροδίτη είναι ο ίδιος ο Ταύρος κ οι Ιχθύες, υπάρχουν όμως κ αρκετές άλλες λειτουργικές θέσεις. Εδώ προτιμάμε να μην δούμε τον Άρη στον Ταύρο κ τον Κρόνο στον Λέοντα  (ζώδια αδυναμίας τους).

 Εξαιρετική θέση για τον ΚτΤ, ωθεί το άτομο σε ηρεμία κ πραότητα κ στοχευμένη, αλλά όχι επίπονη δράση. Κάποια πράγματα έρχονται πιο εύκολα, έχουν ροή κ αν το άτομο δείξει υπομονή κ επιμείνει στους στόχους τους, ειδικά αν αυτοί σχετίζονται με τις αξίες του κ με τα θέματα του Ταύρου (Γη, γεωργικός/κτηνοτροφικός τομέας, τροφή, χρηματοοικονομικά, αισθητική, Τέχνη), θα έρθει κ η επιτυχία κ η ευτυχία.

 Ο Κλήρος της Τύχης στους Διδύμους: Εδώ ο Ερμής έχει τη διακυβέρνηση, οπότε ισχύει κ πάλι ότι έχουμε πει νωρίτερα. Ιδανικότερες θέσεις για αυτόν είναι οι Δίδυμοι κ η Παρθένος. Φυσικά, ισχύει κ εδώ ό,τι έχουμε πει πιο πάνω, στα γενικά.

 Καλή θέση που ωθεί το άτομο σε φυσική περιέργεια κ τάση να συσσωρεύει πληροφορία. Το άτομο μπορεί να ευνοηθεί αν αναπτύξει έντονη κοινωνικότητα κ κινητικότητα, κ μετατρέψει τις σχέσεις του με τους άλλους σε λιγότερο προσωπικές κ πιο εγκεφαλικές. Κ πάλι, επιτυχία μπορεί να έρθει μέσα από επικοινωνία, διδασκαλία κ μετακινήσεις, καθώς κ από χειρωνακτικές ενασχολήσεις που απαιτούν επιδεξιότητα. Ταυτόχρονα όμως, επειδή οι Δίδυμοι είναι μεταβλητό ζώδιο κ ο κυβερνήτης του παρουσιάζει αστάθεια, μπορεί να δούμε κ έντονη μεταβλητότητα στα γεγονότα που έρχονται τυχαία στη ζωή του ατόμου.

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Καρκίνο: Μία καλή θέση με κυβερνήτρια του ΚτΤ τη Σελήνη κ με καλύτερες θέσεις για εκείνη είναι τον ίδιο τον καρκίνο κ τον Ταύρο. Η παρουσία του Κρόνου στον Καρκίνο ή στον Κριό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τον ΚτΤ (μεγαλύτερο από ότι ο Κρόνος στον Αιγόκερω, ή τον Ζυγό, γιατί  εκεί τουλάχιστον είναι πιο καλά τοποθετημένος), όπως κ του Άρη στον Ζυγό κ τον ίδιο τον Καρκίνο (περισσότερο από ότι η θέση του Άρη στον Κριό , ή τον Αιγόκερω). Φυσικά ισχύει κ εδώ ό,τι έχουμε πει πιο πάνω, στα γενικά.

 Η εξαιρετική αυτή θέση ωθεί το άτομο στην ενδοσκόπηση κ την ευαισθητοποίηση στις ανάγκες των άλλων που το περιβάλλουν. Βρίσκει ισορροπία κ ευχαρίστηση φροντίζοντας τους, ενώ εύνοια μπορεί να συναντήσει αν ασχοληθεί με τα θέματα του καρκίνου (κτηματομεσιτικά, τροφή, εσωτερικός κόσμος, οικογένεια). Επειδή η κυβερνήτρια του ΚτΤ, Σελήνη, είναι ένα μεταβαλλόμενο σώμα, το άτομο θα έχει περιόδους πλημμυρίδας κ άμπωτης  στα γεγονότα που του έρχονται κ σχετίζονται κυρίως με το οικογενειακό του περιβάλλον κ αυτά τα οποία «κληρονόμησε», υλικά, ή συναισθηματικά.

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Λέοντα: Πολύ καλή θέση για τον ΚτΤ, ειδικά αν ο κυβερνήτης του κλήρου, Ήλιος, είναι καλά τοποθετημένος. Καλύτερες θέσεις για τον Ήλιο είναι ο ίδιος ο Λέων κ ο Κριός, ενώ η πιο δύσκολη συνθήκη για αυτόν τον κλήρο, είναι η παρουσία του Κρόνου στον Λέοντα. Φυσικά, ισχύει κ εδώ ό,τι έχουμε πει πιο πάνω, στα γενικά.

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο στον ενθουσιασμό, την εξωστρέφεια κ τη δημιουργικότητα κ αν ασχοληθεί με τα θέματα στα οποία ο Λέων έχει κλίση (επιχειρηματικότητα, διασκέδαση, θέαμα, σπορ, παιδιά) μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες εύνοιας, οικονομικό όφελος κ το κυριότερο, την πολυπόθητη προσοχή που επιζητά ο Λέων.

 Ο Κλήρος της Τύχης στην Παρθένο: σχετικά καλή θέση, που ευνοείται περισσότερο ανάλογα με την μοίρα στην οποία βρίσκεται (από 07ο Παρθένου έως 20ο.59’ θεωρείται ιδανικό), εφόσον κ ο κυβερνήτης του κλήρου Ερμής είναι καλά τοποθετημένος, με καλύτερες θέσεις την ίδια την Παρθένο κ τους Διδύμους.

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο σε πραγματιστική κ λογική έκφραση της δράσης τους, με προσοχή στην λεπτομέρεια. Η εύνοια μπορεί να έρθει μέσα από ενασχόληση με ιατρικά/ παραϊατρικά επαγγέλματα, αλλά κ  οργανώνοντας κ προσφέροντας βοήθεια σε ασθενέστερους, όπως επίσης κ ενεργοποιώντας το κομμάτι της κριτικής σας σκέψης κ αναλυτικής ικανότητας. Η μεταβλητότητα του ζωδίου, αλλά  κ του κυβερνήτη του (εκτός αν είναι τοποθετημένος σε σταθερό ζώδιο), μεταβάλλει κ την συχνότητα με την οποία έρχονται απρόκλητα γεγονότα στη ζωή του ατόμου.

 Ο Κλήρος της Τύχης στο Ζυγό: πολύ καλή θέση, σε διακυβέρνηση Αφροδίτης (αλλά κ στην έξαρση του Κρόνου), ειδικά αν η Αφροδίτη είναι παρούσα στο Ζυγό, ή στον Καρκίνο, ή σε άλλη καλή θέση. Η παρουσία είτε του Άρη, είτε του Κρόνου στον Ζυγό (αδυναμία κ πτώση, αντίστοιχα) δυσκολεύει τα πράγματα.

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο σε συντροφικότητα. Ακόμα κ η επιτυχία τους θέλουν να είναι μοιρασμένη με άλλους. Με ό,τι κ αν ασχοληθείτε,  θυμηθείτε ότι η εύνοια θα έρθει μέσα από συνεργασία κ ειρηνική κ ισορροπημένη συνύπαρξη με τους άλλους κ από την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό σας.

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Σκορπιό: Η νυχτερινή κατοικία του Άρη είναι μία ομολογουμένως πιο δύσκολη θέση για τον ΚτΤ. Εδώ τα πράγματα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από μία καλή  τοποθέτηση του Άρη (με τον ίδιο τον Σκορπιό  κ τον Αιγόκερω να είναι οι καλύτερες ζωδιακές θέσεις). Έστω κ μία επιμαρτυρία (δλδ ζωδιακή όψη) από έναν ευεργέτη πλανήτη (Δία η Αφροδίτη) μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα πράγματα.

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο σε απόλυτα στοχευμένη δράση αλλά κ στην εσωτερική ανάγκη να πολεμήσει κ να καθυποτάξει κάθε αντιξοότητα που θα συναντήσει. Η εύνοια θα έρθει μέσα από ενδελεχή μελέτη κ κατάδυση στο βάθος των πραγμάτων για να βρείτε το πραγματικό τους νόημα. Η οικονομική επιτυχία μπορεί να έρθει μέσα από την ανάληψη έρευνας για λογαριασμό άλλων, μέσα από εταιρική δράση, ή ακόμα κ μέσα από κληρονομιές ή γάμο.

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Τοξότη: Εξαιρετική θέση για τον κλήρο, στη διακυβέρνηση του μεγάλου ευεργέτη Δία. Με έναν καλά τοποθετημένο Δία (οι καλύτερες θέσεις είναι στον ίδιο τον Τοξότη, στους Ιχθύς, αλλά ακόμα κ στον Καρκίνο, ζώδιο έξαρσης του Δία, διότι παρά  το ότι δεν έχει πτολεμαϊκή σχέση με τον Τοξότη, σχετίζονται ως ζώδια κόντρα αντισκιάς) είναι η θέση στην οποία, εφόσον ο κλήρος δεν βάλλεται σοβαρά,  κάποιος μπορεί  να πιάσει κάρβουνο κ να γίνει αν όχι χρυσός, τουλάχιστον κάποιο άλλο πολύτιμο μέταλλο!

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο σε απόλυτη αισιοδοξία κ η εύνοια θα έρθει όταν καταφέρει να μεταδώσει  την δική του χαρά της ζωής κ την αισιοδοξία του στους άλλους. Η οικονομική επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από  διδασκαλία, συγγραφή, μαγειρική εξωτικής κουζίνας (μη ξεχνάμε ποτέ τη συμμετοχή της Σελήνη στον κλήρο, που μία από τις εκφράσεις της είναι κ η τροφή) κ φυσικά, μέσα από ταξίδια κ ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Αιγόκερω: Δύσκολη θέση, η νυχτερινή κατοικία του Κρόνου κ το ζώδιο έξαρσης του Άρη. Ό,τι καταφέρει το άτομο θα είναι μετά  από κόπο κ αγώνα. Προτιμώμενες θέσεις του Κρόνου είναι στον Αιγόκερω κ στον Ζυγό, ενώ του Άρη είναι επίσης στον Αιγόκερω, στον Κριό κ ακόμα πιο καλά, στον Σκορπιό. Αν υπάρχει έστω κ μία όψη (ζωδιακή) με ευεργέτη πλανήτη, ή μία ισχυρή όψη με Φως (κατά προτίμηση τρίγωνο), τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν.

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο σε έναν ασκητικό κ περιορισμένο τρόπο ζωής, όπου αμφισβητεί τον εαυτό του κ τα μέσα που έχει τη διάθεση του σε κάθε ευκαιρία. Η εύνοια θα έρθει μέσα από πειθαρχία, ωριμότητα, ανάληψη ευθυνών κ δουλειά, ενώ η οικονομική επιτυχία μπορεί να έρθει μέσα από δομές που θα δημιουργήσει κ επιτεύγματα που δεν είναι προσωρινά, αλλά έχουν διάρκεια στο χρόνο κ θα του αποφέρουν σεβασμό κ αναγνώριση.

 Ο Κλήρος της Τύχης στον Υδροχόο: Μία επίσης δύσκολη, Κρόνια θέση που λειτουργεί καλύτερα με τον Κρόνο στον ίδιο τον Υδροχόο ή με τον Κρόνο στον Ζυγό. Και εδώ απαιτείται δουλειά, αλλά κ πάλι, αν υπάρχουν έστω κ ζωδιακές επιμαρτυρίες από ευεργέτες, ή Φώτα, η κατάσταση βελτιώνεται.

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο σε μία άλλη προοπτική,  διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων κ έντονα αντισυμβατική αντιμετώπιση.  Η εύνοια θα έρθει μέσα από ανάπτυξη κοινωνικών συσχετισμών κ δομών κ συλλογική δράση, Η οικονομική επιτυχία μπορεί να έρθει μέσα από  πρωτοποριακές ιδέες που θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια κ άλλων, από τεχνολογικές εφευρέσεις, καθώς κ από την δικτύωση κ την ανάληψη δράσης για αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.

 Ο Κλήρος της Τύχης στους Ιχθύς: Άλλη μία εξαιρετική θέση, η νυχτερινή κατοικία του Δία κ έξαρση της Αφροδίτης. Μπορεί πρακτικά να λειτουργήσει με οποιαδήποτε θέση των πλανητών αυτών (εφόσον δεν είναι βαριά προσβεβλημένος). Εδώ βρίσκουμε ανθρώπους που ο δρόμος τους είναι κυριολεκτικά «ανοιχτός».

 Η θέση αυτή ωθεί το άτομο στο να γίνεται ένα με τη διαίσθηση του κ να ακούει έντονη την εσωτερική του φωνή. Η εύνοια θα έρθει μέσα από τη δημιουργική φαντασία τους, την επαφή με τον ονειρικό τους κόσμο κ την συμπόνοια που θα δείξουν στα άλλα πλάσματα. Η οικονομική επιτυχία μπορεί να έρθει μέσα από την Τέχνη, αλλά κ μέσα από «τέχνες» που βοηθάνε στον συνδυασμό του εσωτερικού κόσμου με την προσφορά στον συνάνθρωπο (όπως οι ιατρικές – θεραπευτικές επιστήμες κ η ψυχολογία).

Δείτε το 1ο μέρος εδώ:

Ο  Κλήρος  της  Τύχης – τι είναι κ πώς λειτουργεί – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Δείτε το 3ο μέρος εδώ:

Ο Κλήρος της Τύχης στους 12 Οίκους – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)