Ο Διευλαύνων Δίας σε όψεις με τους γενέθλιους πλανήτες. Ευκαιρίες και υπερβολές ζωής.

Ο Διευλαύνων Δίας σε όψεις με τους γενέθλιους πλανήτες. Ευκαιρίες και υπερβολές ζωής.

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος σε διαστάσεις και μάζα. Είναι ο πέμπτος κατα σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ήλιο. Είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα δυόμιση φορές μεγαλύτερη του αθροίσματος της μάζας των υπόλοιπων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Αστρονομικά είναι τεκμηριωμένη η ευεργετική του δράση καθώς χάρη στη βαρύτητά του πολλοί κομήτες και αστεροειδείς αντί να καταλήγουν στη γη με επιβαρυντικές συνέπειες καταλήγουν στη δική του επιφάνεια.

Αστρολογικά ο Δίας είναι ο “μέγας ευεργέτης”  και αντιπροσωπεύει την ευημερία, την τύχη, την αισιοδοξία, την επέκταση, την φιλοσοφία, τη μάθηση, τη δικαιοσύνη, τις φιλοσοφικές αναζητήσεις, τη θρησκεία, τις πνευματικές και ηθικές αξίες. Ο Δίας χρειάζεται περίπου 12 χρόνια για να διανύσει τον ζωδιακό κύκλο και να επανέλθει στη γενέθλια θέση του. Παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου ένα χρόνο περιλαμβανόμενης και της ανάδρομης πορείας του η οποία διαρκεί κατα προσέγγιση τέσσερις μήνες. Η επαναφορά του στην αρχική του θέση σημειοδοτεί νέα ξεκινήματα, οράματα και εξελίξεις.Ο Δίας σχηματίζοντας μια όψη είτε θετική είτε αρνητική πολλαπλασιάζει και μεγεθύνει το νόημά της άρα δεν επιφέρει μόνο εύνοια αλλά και μεγάλες δυσκολίες. Πάντα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας το σύνολο του προσωπικού μας γενέθλιου χάρτη για να αποφανθούμε για την οποιαδήποτε επιρροή του, είτε θετική είτε αρνητική. Θετικές όψεις χαρακτηρίζουμε τα τρίγωνα και εξάγωνα ενώ αντίστοιχα αρνητικές χαρακτηρίζονται οι αντιθέσεις, τα τετράγωνα, τα μισά τετράγωνα και τα ενάμιση τετράγωνα.

Από τη Γεωργία Κακκαβά

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις διελαύνουσες όψεις του Δία με τους γενέθλιους πλανήτες μας.

Δίας σε σύνοδο με Ωροσκόπο

Με αυτήν την όψη έχεις τη δυνατότητα να συνάψεις και να εδραιώσεις πετυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις και συνεργασίες, έχεις μια θετική στάση και επιρροή απέναντι στο περιβάλλον σου και είναι το κατάλληλο διάστημα να αναπτύξεις νέες κοσμοθεωρίες. Επιπλέον ακτινοβολείς και μαγνητίζεις τα βλέμματα με την πληθωρική προσωπικότητά σου, με την έντονη εμφάνισή σου, με τη φιλοδοξία σου, την αισιοδοξία σου και τον ενθουσιασμό σου. Με αυτή τη διέλευση πετυχαίνεις αναγνώριση, δημοφιλία και επίτευξη στόχων. Η υγεία σου και τα όποια προβλήματά της προστατεύονται και βελτιώνονται. Όλα τα παραπάνω στοιχεία βέβαια ποικίλλουν σε ένταση αναλογικά με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Δίας. Προσοχή στην υπερβολή, στη σπατάλη και στην κραιπάλη γιατι έτσι οδηγείσαι σε αρνητικά αποτελέσματα. Επίσης προσοχή στην αύξηση βάρους.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Ωροσκόπο

Σου δίνονται οι ευκαιρίες να αναπτύξεις νέες επιτυχημένες σχέσεις και συνεργασίες, να προλάβεις την προσωπικότητά σου με θετικό τρόπο, να καλλωπιστείς, να θεραπευτείς και να ξεδιπλώσεις τα όποια ταλέντα σου.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Ωροσκόπο

Εδώ η υπερβολή, ο άκρατος ενθουσιασμός, η επιπολαιότητα και οι βιαστικές κινήσεις σε οδηγούν σε προστριβές και διαφορές με τους άλλους. Μια δική σου δυσαρμονική συμπεριφορά επιφέρει ρήξη σχέσεων και συνεργασιών. Προβλήματα υγείας παρουσιάζονται και εντείνονται προκαλώντας διαφορα εμπόδια στην καθημερινότητα σου και την εξέλιξη σου.

Δίας σε χιαστί με Ωροσκόπο

Με αυτήν την όψη σχέσεις και συνεργασίες καθίστανται προβληματικές και αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς και να παλέψεις για να βελτιωθείς. Ένας χωρισμός από τον σύντροφό σου επίσης είναι πιθανός. Παράλληλα δυσλειτουργικές συνθήκες με τους άλλους, και με το άμεσο περιβάλλον σου λαμβάνουν τέλος ανοίγοντας νέες προπτικές για σύναψη καινούργιων γνωριμιών που θα σε εξελίξουν. Ένα πρόβλημα υγείας είναι πολύ πιθανό.

Δίας σε σύνοδο με MC

Κάτω από αυτήν τη διέλευση μια νέα επαγγελματική πρόταση ή προαγωγή κάνει την εμφάνισή της, νέοι επαγγελματικοί στόχοι κατακτώνται με τη βοήθεια των γονέων ή μακρινών συγγενών ή επιτυχημένων και υψηλά ιστάμενων ατόμων. Μια νέα οικονομική συμφωνία, καινούργιες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αύξηση κερδών λαμβάνουν χώρα. Ένας γάμος ή μια πολύ σημαντική σχέση δημιουργείται ή λαμβάνει επισημοποίηση εφόσον συντρέχουν κι άλλοι λόγοι. Εδώ είσαι έτοιμος να αναγνωριστείς στον κοινωνικό σου περίγυρο, να διαπρέψεις, να πετύχεις τους γενικότερους  στόχους σου. Θα μπορέσεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες μέσα από διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα και να αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου ταξιδεύοντας απανταχού. Παράλληλα συσφίγγεις τις οικογενειακές σου σχέσεις και αποκτάς ή μετακομίζεις σε ένα καινούριο σπίτι.

Δίας σε τριγωνο και εξάγωνο με MC

Νέες ευκαιρίες για επαγγελματική και κοινωνική ανέλιξη, για επιχειρηματική δραστηριοποίηση, για αύξηση οικονομικών εσόδων, για επενδυτικές κινήσεις θα έρθουν στο προσκήνιο το διάστημα αυτό. Είσαι έτοιμος να εξελιχθείς πνευματικά, να φιλοσοφήσεις εκ νέου τη ζωή, να βελτιώσεις τις οικογενειακές σου σχέσεις και ίσως να μεταβείς σε ένα πιο ευρύχωρο σπιτικό.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισο τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με MC

Εδώ διακατέχεσαι από περιττή αυτοπεποίθηση και νιώθεις πολύ δυνατός να επεκταθείς και να αυτοπροβληθείς μέσα στον επαγγελματικό σου και κοινωνικό σου χώρο όμως τις περισσότερες φορές η κεκτημένη ταχύτητα, τα εγωιστικά σου κίνητρα και η προκλητικές σου κινήσεις  ίσως σε εμποδίσουν να πετύχεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Προβαίνεις σε κάθε είδους σπατάλες και στο τέλος έχεις οικονομικές και προσωπικές απώλειες.

Δίας σε χιαστί με MC

Προβληματικές καταστάσεις παρουσιάζονται στον επαγγελματικό σου και κοινωνικό σου χώρο και επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία σου. Πολλές φορές ένα πρόβλημα υγείας σε σένα ή σε κάποιον γονέα καθίσταται υπαρκτό. Η απώλεια μιας δουλειάς ή το τέλος μιας επαγγελματικής ή άλλου είδους συνεργασίας ανατρέπει τα τωρινά δεδομένα και δίνει νέες μελλοντικές εξελίξεις.

Ο Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο

Με αυτή την όψη τονώνεται καθοριστικά η αυτοπεποίθηση σου, η αισιοδοξία σου, η δημιουργική σου δύναμη, η θέλησή σου για επέκταση με συνεπακολουθο την βελτίωση της επαγγελματικής, οικονομικής και  ευρύτερης κοινωνικής ζωής. Νεα οικονομικά και επαγγελματικά σχέδια, νέα ταξίδια, νέα αντικείμενα σπουδών ανοίγονται στο προσκήνιο και νέες επεκτατικές δραστηριότητες κρίνονται επιτυχείς αν ο Δίας είναι σωστά τοποθετημένος στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Γενικά υπάρχει επίτευξη στόχων, καλή υγεία και αναγνώριση του ατόμου. Εδώ μπορεί να υποστηριχθείς από την πατρική φιγούρα, από μακρινούς συγγενείς, άτομα που ζουν στο εξωτερικό και άτομα που βρίσκονται ψηλά στην κοινωνική κλίμακα. Ένας γάμος ή μια πολύ σημαντική σχέση είναι πιθανά. Προσοχή στις υπερβολές και στην υπερεκτίμηση των καταστάσεων.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Ήλιο

Σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορείς να πετύχεις μια σημαντική προαγωγή και να ανελιχθείς σημαντικά τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά βελτιώνοντας γενικά το προσωπικό σου status. Τα οικονομικά σου εισοδήματα παίρνουν την ανιούσα αν βοηθουν και οι ανάλογοι οίκοι. Τολμάς νέες επενδυτικές κινήσεις και διαφόρων ειδών αγοραπωλησίες. Διανύεις μια φάση πνευματικών ενασχολήσεων, διαθέτεις μεγάλη αισιοδοξία και ενθουσιασμό και υποστηρίζεσαι από σημαντικά πρόσωπα. Θέματα υγείας βελτιώνονται. Τομείς όπως οι εκδόσεις, οι διαφημίσεις, οι νομικοί και θρησκευτικοί κύκλοι σημειώνουν επιτυχίες αρκεί να μην υπάρξουν επιπόλαιες κινήσεις και υπερβολές.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Ήλιο

Εδώ προχωράς σε παράτολμες, πληθωρικές και βιαστικές κινήσεις με σπατάλη χρημάτων και  συσσώρευση υλικών αγαθών. Υπερεκτιμας καταστάσεις και έρχεσαι σε συγκρούσεις λόγω αλλαζονείας και υπερηφάνειας με άτομα του περιβάλλοντός σου ή ανωτέρους. Πιθανά προβλήματα υγείας λόγω κακής διατροφής και πιθανά προβλήματα με το νόμο.

Δίας σε χιαστί με Ήλιο

Σε αυτή τη χρονική στιγμή λόγω υπεραισιοδοξίας και βεβιασμένων κινήσεων οδηγείσαι σε επαγγελματικές και οικονομικές απώλειες, και σε στρέβλωση του κοινωνικού σου status με συνέπεια μια αρνητική ψυχολογική διάθεση. Πιθανά προβλήματα υγείας και χωρισμοί είναι στο προσκήνιο.

Δίας σε σύνοδο με Σελήνη

Με αυτή τη διέλευση  νιώθεις ψυχική ευφορία, έχεις αυξημένη αυτοπεποίθηση, ανεβαίνει η κοινωνικότητά και η δημοτικότητά σου και αντλείς ικανοποίηση από τις αυξημένες κοινωνικές επαφές και συναναστροφές. Θέλεις να βοηθήσεις τους άλλους με τον συναισθηματικό πλούτο που σε κατακλύζει και εναλλάξ μπορείς κι εσύ να νιώσεις την στήριξή τους. Η εύνοια σου τώρα μπορεί να προκύψει από την μητέρα σου, το κοινό η γενικά απο πετυχημένες γυναίκες που σε στηρίζουν υλικά και ηθικά. Ενας επικείμενος αρραβώνας ή επισημοποίηση μιας υπάρχουσας σχέσης είναι υπαρκτά αν συντρέχουν κι άλλοι αστρολογικοί παράγοντες. Επιχειρηματικές κινήσεις με την αρωγή της οικογένειας ή συνδεόμενες με αυτήν θα εχουν θετική έκβαση. Αγοραπωλησίες σπιτιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων ή βελτίωση του χώρου που μένεις έρχονται στο προσκήνιο.  Επίσης είναι η κατάλληλη στιγμή να αναβιώσεις το παρελθόν σου. Προσοχή στην αύξηση βάρους.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Σελήνη

Με αυτήν την ευνοϊκή διέλευση βιώνεις μια περίοδο καλοπέρασης, χαράς, ενθουσιασμού αισιοδοξίας  και φροντίδας κυρίως με τον εαυτό σου, τα οικεία σου πρόσωπα και την οικογένειά σου. Επεκτείνεις τον κοινωνικό σου περίγυρο και καταστρώνεις μελλοντικά σχέδια. Σου δίνονται ευκαιρίες να αυξήσεις τις οικονομικές σου απολαβές και να προβείς σε νέες επενδυτικές κινήσεις αρκεί τα βήματα σου να είναι προσεγμένα χωρίς βιασύνη και υπεραισιοδοξία. Είναι περίοδος που σου παρέχεται στήριξη  από γυναικεία πρόσωπα και κοινό. Νέες φιλοσοφικές αναζητήσεις, νέα ενδιαφέροντα αντικείμενα μελέτης και γενικά η απόκτηση γνώσης έρχονται στο προσκήνιο να σε απασχολήσουν.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Σελήνη

Είναι περίοδος που είτε δεν μπορείς να εξωτερικεύσεις εύκολα τον συναισθηματικό σου πλούτο είτε τον εκφράζεις υπερβολικά με συνέπεια να μην γεύεσαι την αποδοχή και την αναγνώριση που περιμένεις. Προβαίνεις σε οικονομικές υπερβολές και ατασθαλίες γι αυτό πρέπει να δείξεις εγκράτεια και σύνεση στις αγορές σου. Στον οικογενειακό σου περίγυρο θα υπάρξουν εντάσεις και πιέσεις και θα αντιδράσεις με υπερβολικό τρόπο. Θρησκευτικές ή νομικές διαφορές καθίστανται υπαρκτές καθώς και διαφωνίες μέσα στο γάμο ή τις σχέσεις. Προσοχή στην αύξηση βάρους και πιθανών προβλημάτων υγείας.

Δίας σε χιαστί με Σελήνη

Εδώ πρέπει να προσέχεις τις διατροφικές σου συνήθειες και την πιθανή αύξηση βάρους. Ψυχολογικά προβλήματα προκύπτουν από υπερεκτιμημένες και λανθασμένες κινήσεις. Χωρισμοί και συγκρούσεις με αγαπημένα και οικεία πρόσωπα έρχονται στο προσκήνιο.

Δίας σε σύνοδο με Ερμή

Η διέλευση αυτή σε παροτρύνει να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες με τη μορφή απόκτησης ενός πτυχίου, εκμάθησης ξένων γλωσσών, ενδιαφέρον για νέα φιλοσοφικά, θρησκευτικά και ακαδημαϊκά θέματα. Είσαι σε θέση να πετύχεις μια σφαιρική και σε βάθος αντίληψη της υπάρχουσας πραγματικότητας που θα σε βοηθήσει στην τωρινή σου εξέλιξη.

Νέες εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες, σύναψη συμβολαίων παρουσιάζονται μπροστά σου και σου ανοίγουν νέους ορίζοντες προκειμένου να επεκταθείς και να ωφεληθείς στη ζωή σου αρκεί να υπάρχει σύνεση και σωστός έλεγχος σε ό,τι κάνεις.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό και διάφορες επενδυτικές κινησεις που συνδέονται με αυτό στέφονται με επιτυχία αυτό το διάστημα. Καινούργιες γνωριμίες με ένα σημαντικό άτομο οπως δικηγόρος, συγγραφέας, πολιτικός ή γενικά φιλοσοφημένο άτομο καθίσταται χρήσιμο για την τωρινή σου εξέλιξη. Πάραλληλα έχεις εύνοια από αδέρφια ή αυτά έχουν επιτυχίες στη ζωή τους.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Ερμή

Με αυτή τη διέλευση σε χαρακτηρίζει διαύγεια πνεύματος, σφαιρική και σε βάθος αντίληψη, σαφείς απόψεις και σκέψεις που σου δινουν την δυνατοτητα να χειρίζεσαι με μαεστρία και διπλωματικότητα τις όποιες καταστάσεις. Είναι περίοδος συναναστροφής με έξυπνους, φιλοσοφημένους, πνευματικούς ανθρώπους που σε βοηθούν στην επίτευξη των στόχων σου και σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενος κοντά τους. Μια επαγγελματική ή εμπορική συμφωνία, η σύναψη ενος συμβολαίου, η συγγραφή ενός βιβλίου, ένα μακρινό ταξίδι, μια πετυχημένη διαφήμιση είναι μερικές από τις δραστηριοτητες που στέφονται με επιτυχία.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Ερμή

Αυτή την περίοδο διακρίνεσαι απο υπεραισιοδοξία, υπέρμετρη φιλοδοξία, αλαζονεία και βάζεις πολύ ψηλά τον πήχη στους στόχους σου χωρίς να είσαι σε θέση να φέρεις σε πέρας ότι υπόσχεσαι.

Η πολυσυλλεκτικότητα του Ερμή εδώ αδυνατεί να προχωρήσει σε βάθος και ολοκληρωμένη σύνθεση ενός θέματος. Αδυνατείς να κατανοήσεις προχωρημένα πνευματικά θέματα και στο τέλος εγκαταλείπεις και νιώθεις απογοήτευση. Έρχεσαι σε αντιπαράθεση με αδέρφια και οξύνονται οι καταστάσεις μαζί τους. Θα μπορούσε να προκύψει ένα νομικό πρόβλημα, δυσκολία σε θέματα σπουδών και κίνδυνος σε μετακινήσεις.

Δίας σε χιαστί με Ερμή

Με αυτή την όψη εκδηλώνονται αποτυχίες στην  άμεση επικοινωνία σου με κοντινά σου πρόσωπα και άτομα του επαγγελματικού σου περίγυρου  λόγω έλλειψης νομιμότητας, αμέλειας, απερισκεψίας, αδεξιότητας, μη σωστής κρίσης και έπαρσης. Προβαίνεις σε συγκρουσιακές σχέσεις με αδέρφια και διάφορες εμπορικές συμφωνίες ή συμβόλαια λαμβάνουν τέλος. Διάφορες μελέτες, συγγραφή έργων, ή σπουδές διαφόρων αντικειμένων καθίστανται δυσλειτουργικές.  

Δίας σε σύνοδο με Αφροδίτη

Η επίδραση αυτής της διέλευσης είναι μοναδική καθώς νιώθεις να εισπράττεις και να δίνεις αγάπη πλουσιοπάροχα. Αντιμετωπίζεις θετικά τον κόσμο και γίνεσαι αγαπητός στους άλλους. Συνάπτεις πολύ όμορφες και δυνατές σχέσεις με κύρια χαρακτηριστικά την αγάπη, την τρυφερότητα, την αρμονία και την ομορφιά. Επεκτείνεται η κοινωνική σου ζωή, με κοσμικές εκδηλώσεις, με γενναιόδωρη διάθεση, με φλογερά αισθήματα, με υλικές απολαύσεις και διαφορων ειδών δώρα, με ακριβά γούστα και αγορά ακριβών αντικειμένων.

Οικονομικά αυξάνονται σημαντικά τα κέρδη σου αλλά παράλληλα προβαίνεις και σε μεγάλες σπατάλες. Το καλό φαγητό αυτή την περίοδο σου προσθέτει βάρος.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Αφροδίτη

Αυτήν την περίοδο έχεις την τάση και τις ευκαιρίες να κερδίζεις δημοσιότητα και δημοτικότητα. Ξεδιπλώνεις τα καλλιτεχικά σου ταλέντα και συνάπτεις πολύ όμορφες ερωτικές σχέσεις. Αν βρίσκεσαι ήδη σε μια σημαντική σχέση ή είσαι παντρεμένος η ευτυχία, η ευδαιμονία, η καλοπέραση, οι κοσμικότητες και τα ακριβά γούστα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Οι οικονομικές σου δραστηριότητες και τα κέρδη σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.  

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Αφροδίτη

Σε αυτή την περίπτωση η υπεραισιοδοξία και η υπερβολή επικρατεί στην αισθηματική, στην κοινωνική και στην οικονομική σου ζωή. Ξοδεύεσαι αλόγιστα σε αγορές ακριβών προϊόντων και αντικειμένων, εστιάζεις στην καλοπέραση και την καλοζωία χωρίς μέτρο. Συνάπτεις πολλαπλές σχέσεις ή σχέσεις που δημιουργούνται με άκρατο ενθουσιασμό χωρις βάθος και περισυλλογή.

Δίας σε χιαστί με Αφροδίτη

Εδώ βιώνεις απογοήτευση στις  σχέσεις λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς είτε με ματαιοδοξία, αμέλεια και ενός μαλθακού τρόπου ζωής ή με υπερβολική έκφραση αισθημάτων και υπερέντασης.

Παρουσιάζονται οικονομικά προβλήματα  και το κοινωνικό σου status είναι λαβωμένο.

Δίας σε σύνοδο με Άρη

Αυτή την περίοδο είσαι εντονα δραστηριοποιημένος για μεγάλα εγχειρήματα. Νους και σώμα βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση και συνεργάζονται για την επίτευξη μεγάλων στόχων καθώς διαθέτεις μαχητικότητα και αστείρευτη ενεργητικότητα. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι επενδυτικές κινήσεις, οι μεγάλες αγορές ευνοούνται ιδιαίτερα αυτό το διάστημα αρκεί να επιδείξεις σύνεση, καλή οργάνωση και έλεγχο των πραγμάτων.

Η ερωτική σου ζωή είναι ιδιαίτερα παθιασμένη και γίνεται πηγή απόλαυσης και ηδονής.

Συμφωνίες, συμβόλαια, αθλητικές δραστηριότητες καθίστανται επιτυχείς και μπορείς να γευτείς επαγγελματική αναγνώριση.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Άρη

Εδώ ταιριάζει η φράση “ η τύχη βοηθά τους τολμηρούς”. Η τόλμη σου και η αστείρευτη ενέργειά σου σε βοηθούν να υλοποιήσεις τους ρεαλιστικούς σου στόχους, να ξεχωρίσεις στον επαγγελματικό σου και κοινωνικό σου στίβο, να πετύχεις σε ριψοκίνδυνες δραστηριότητες και να τολμήσεις νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα. Τα ταξίδια θα είναι στα άμεσα σχεδιά σου καθώς επίσης θα διαπραγματευτείς για καλύτερες οικονομικές συμφωνίες. Η ερωτική σου ζωή βρίσκεται σε μια πολύ καλή χρονική φάση.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Άρη

Σε αυτή την όψη είσαι ένας κινούμενος δυναμίτης. Με περίσσια τόλμη, με την υπερβολή στο τσεπάκι σου, με άγνοια κινδύνου καθίστασαι ανεξέλεγκτος και προβαίνεις σε παράτολμες δραστηριότητες που κινδυνεύουν να αποτύχουν λόγω έλλειψης περισυλλογής. Γίνεσαι πολλές φορές σνομπ, με αλαζονικό και επιβλητικό ύφος και αυτό δυσχεραίνει τις οποιεσδήποτε διαπροσωπικές σχέσεις.

Σε οικονομικά θέματα λόγω βιαστικών και επιπόλαιων αποφάσεων είσαι αντιμέτωπος με μεγάλες απώλειες. Παράλληλα μπορείς να εμπλακείς σε παράνομες δραστηριότες που συγκρούονται με τον νόμο και την ηθική. Οι ερωτικές σου σχέσεις χαρακτηρίζονται από ένταση, πιέσεις, ίσως να είναι παράνομες, και ένα πρόβλημα υγείας στην γεννετήσια περιοχή  είναι πολύ πιθανό.

Ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος και υπεροκόπωσης.

Δίας σε χιαστί με Άρη

Εδώ ένα πρόβλημα υγείας ειδικά σεξουαλικό είναι πολύ πιθανό. Στις ερωτικές σχέσεις παρατηρείται απογοήτευση και πιέσεις που πιθανόν οδηγούν σε χωρισμό. Σε αυτό το διάστημα καλείσαι να αντιμετωπίσεις διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

Δίας σε σύνοδο με Δία

Όταν ο  Δίας διελαύνει στην αρχική γενέθλια θέση του μετα απο 12 χρονια, αυτό σημαίνει την έναρξη ενός νέου κύκλου ανάπτυξης και προόδου. Οραματίζεσαι να κατακτήσεις νεους στόχους εφόσον βέβαια πρωτύτερα έχεις δουλέψει με τον εαυτό σου. Ανεβαίνει τώρα και η δημοφιλία σου.

Νέες οικονομικές συμφωνίες, νέες επιχειρηματικές κινήσεις, νέα επαγγελματικά σχέδια ευνοούνται και επεκτείνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τυχόν υπάρχουσες νομικές διαφορές διευθετούνται και μακρινά ταξίδια παίρνουν σάρκα και οστά προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες ζωής. Καινούργιες φιλοσοφικές αναζητήσεις και αλήθειες δίνουν νέες διαστάσεις στη ζωή του ατόμου.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Δία

Εφοδιασμένος με αισιοδοξία και  με ένα πιο φιλοσοφημένο τρόπο σκέψης αυτη την περίοδο είσαι έτοιμος να αδράξεις τις ευκαιρίες που έρχονται στο προσκήνιο εφόσον οι άλλοι θα κινούνται υποστηρικτικά απέναντι σου. Νέες γνωριμίες με ενδιαφέροντα πρόσωπα σε στηρίζουν εξελικτικά και επιδρούν θετικά στην κοσμοθεωρία σου. Τώρα είσαι έτοιμος να κατακτήσεις νέους τομείς γνώσης πχ ενα μεταπτυχιακό, να εξελιχθείς επαγγελματικά, να έρθεις σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω ταξιδιών και γενικά να αποκομίσεις πολλα οφέλη από την θετική σταση σου απέναντι στη τωρινή σου ζωή.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Δία

Αυτή την χρονική περίοδο έχεις υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις σου και οι όποιες κινήσεις σου χαρακτηρίζονται από υπερβολή,  υπεραισιοδοξία, απερισκεψία, βιασύνη, στόμφο, ίσως και ακρότητα με συνέπεια τις απώλειες στις οποιεσδήποτε υποθέσεις που αναλαμβάνεις.

Θέματα οικονομικά, επαγγελματικά, και διαπροσωπικά,  ενώ υπόσχονται πολλά σε απογοητεύουν.

Γι αυτό προκειμένου να έχεις κέρδη με αυτήν την όψη σκέψου να έχεις πάντα στο μυαλό σου τη ρήση “παν μέτρον άριστον”.

Δίας σε σύνοδο με Κρόνο

Σε αυτή τη χρονική φάση  ο Δίας “το πνεύμα του νόμου” συναντά τον Κρόνο το “γράμμα του νόμου” και η αίσθηση δικαιοσύνης είναι αισθητή πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Αναλαμβάνεις   

ευθύνες, υποχρεώσεις και προσπαθείς να φέρεις σε πέρας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα με σύνεση, με καλή οργάνωση, με πειθαρχία αλλά παράλληλα και με αισιοδοξία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά είσαι εξοπλισμένος να ανέβεις πολύ ψηλά και να κατακτήσεις τους στόχους σου εφόσον η καλή τύχη, η πνευματικότητα, η φιλοσοφημένη και σε βάθος σκέψη συνδυάζεται με την υπομονή, την επιφυλακτικότητα, την ευθύτητα, την εγκράτεια, την συνείδηση, την οργάνωση και την τάξη. Μεγάλη επαγγελματική και κοινωνική ανέλιξη είναι εφικτή αυτό το διάστημα. Νομικά θέματα, επιστήμες και πρακτικοί τομείς όπως επιχειρήσεις στέφονται επιτυχείς.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Κρόνο

Με αυτή την όψη έχεις την ευκαιρία να εκπονήσεις τα μεγαλόπνοα σχέδιά σου μέσω της συνειδητοποίησης των στόχων σου, της κατάλληλης ωριμότητας που έχεις κερδίσει μέσα από προηγούμενες δυσκολίες,  μέσω της αυτοπεποίθησής σου, της διπλωματίας, της εργατικότητάς σου και της παραγωγικότητάς σου. Μια σημαντική προαγωγή, επίτευξη επαγγελματικών σχεδίων και κοινωνική άνοδος ευνοούνται ιδιαίτερα στην τωρινή φάση.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Κρόνο

Είναι περίοδος που απο τη μια πλευρά τοποθετείς ψηλά τον πήχη των στόχων σου και από την άλλη αδυνατείς να ανταποκριθείς σε αυτούς. Τα συναισθήματα αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας εδώ εναλλάσσονται, η επιτυχία κρίνεται πολλές φορές ευμετάβλητη καθώς εκνευρίζεσαι με τους άλλους και  αναλαμβάνεις πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις που δεν τις φέρεις σε πέρας. Ενίοτε διακατέχεσαι από άκαμπτες πεποιθήσεις, τυχοδιωκτισμό, έλλειψη αυτοπεποίθησής και οργάνωσης που σε εμποδίζουν στο να πετύχεις τα επαγγελματικά σου και κοινωνικά σου σχέδια.

Δίας σε σύνοδο με Ουρανό

Η τύχη και οι εκπλήξεις έρχονται να σου χαμογελάσουν ξαφνικά με αυτή τη διέλευση. Οι κινήσεις σου αυτό το διάστημα καθίστανται αποτελεσματικές και επιτυχείς και μη αναμενόμενα αποκτάς αναγνώριση και δημοφιλία. Σημαντικά άτομα εισχωρούν ξαφνικά ζωή σου και λειτουργούν υποστηρικτικά και εξελικτικά. Ξαφνικά γεγονότα παρουσιάζονται στη ζωή σου συνυφασμένα με τα θέματα του οίκου που πραγματοποιείται η σύνοδος, όπως μια ξαφνική οικονομική άνοδος, μια ξαφνική επαγγελματική πρόταση, ένας ξαφνικός γάμος κτλ. Σε γενικότερα πλαίσια ωστόσο οι ιδέες σου και οι σκέψεις σου θα είναι πιο προοδευτικές και θα εισαι σε θέση να εναντιωθείς σε οποιαδήποτε αδικία και παρανομία του εκάστοτε συστήματος ειτε πολιτικό ειτε κοινωνικό.

Οι αγορές σου θα σχετίζονται με αγορά προϊόντων τεχνολογίας που στοχεύουν να  σε εξελίξουν. Ξαφνικές θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο προσκήνιο προσδίδοντας έντονο ενδιαφέρον στη ζωή σου. Ωστόσο αυτή η διέλευση σου εφιστά την προσοχή να μην φερθείς εκκεντρικά και απομακρύνεις άτομα από κοντά σου.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Ουρανό

Νέες πρωτοποριακές ιδέες σε κατακλύζουν με αυτή την όψη και επιθυμείς να αλλάξεις τα κοινωνικά δεδομένα. Η ενασχόλησή σου με εναλλακτικά αντικείμενα μελέτης κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι η κατάλληλη στιγμή να τολμήσεις ό,τι πραγματικά επιθυμείς εδώ και χρόνια όπως ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι, μια νέα επένδυση και οτιδήποτε άλλο σου προσφέρει δύναμη, και βαθιά ικανοποίηση.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Ουρανό

Εδώ χρειάζεται προσοχή στις ξαφνικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ειτε σε αυτές που εσύ κυνηγάς με τόσο πάθος. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται αλλά κρύβουν παγίδες. Υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου και δεν είσαι σε θέση να εφαρμόσεις αυτά που πιστεύεις και να εκτιμήσεις σωστά τις τωρινές καταστάσεις προκειμένου να επέλθουν οι αλλαγές γιατί τελικά η χρονική στιγμή είναι ζημιογόνα για νέα ανοίγματα. Απρόσμενες δικαστικές διαμάχες και αιφνίδια απώλεια χρημάτων είναι πολύ πιθανά σενάρια. Πολλές φορές οι αγορές εδώ δεν ενδείκνυνται γιατι η ποιότητα των προϊόντων είναι ακατάλληλη.

Δίας σε σύνοδο με Ποσειδώνα

Είναι στιγμή να αφουγκραστείς την εσωτερική σου φωνή και να εστιάσεις περισσότερο σε πνευματικά αγαθά παρά σε υλικά. Η έντονη φαντασία σου και ο πλούσιος συναισθηματισμός σου μπορεί άνετα να σε οδηγήσουν σε καλλιτεχικές ενασχολήσεις, σε μυστικιστικές, αποκρυφιστικές, ψυχολογικές μελέτες ή κάποιου είδους φιλανθρωπική και εθελοντική δραστηριότητα που τροφοδοτούν την ψυχή σου. Αν τώρα πρέπει να ασχοληθείς με επαγγελματικές η οικονομικές δραστηριότητες συνίσταται προσοχή γιατί υπάρχουν ασάφειες και αοριστίες πίσω από τις προθέσεις των άλλων που έρχονται σε επαφή μαζί σου. Παράλληλα με αυτή την όψη κάποια ξαφνικά κέρδη μπορεί να προέλθουν από τυχερά παιχνίδια ή εσύ κερδοσκοπείς χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Ποσειδώνα

Είναι κατάλληλη στιγμή για ενασχόληση με καλλιτεχικές εκδηλώσεις, με μελέτη αποκρυφιστικών και ψυχολογικών αντικειμένων και με ταξίδια αναψυχής που θεραπεύουν την ψυχή σου. Άτομα με ευγενικές και συναισθηματικές προθέσεις σε περιβάλλουν και σε οδηγούν σε μια διαφορετική αλήθεια της ψυχής. Απροσδόκητα κέρδη από τυχερά παιχνίδια μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους όπως επίσης κάποιες αγορές θα ευνοηθούν αρκεί πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι με τον Ποσειδώνα ελλοχεύει και η εξαπάτηση.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Ποσειδώνα

Εδώ εύκολα μπορείς να παρασυρθείς από ανθρώπους και καταστάσεις λόγω της ασάφειας που πλανάται γύρω σου, λόγω της δικής σου ευπιστίας και λόγω του έντονου συναισθηματισμού ότι οι άλλοι επιδιώκουν το καλό σου. Μη ρεαλιστικές καταστάσεις σε παρασύρουν σε επικίνδυνα μονοπάτια με συνέπεια να έχεις απώλειες σε όλα τα επίπεδα. Διάφορα ψυχολογικά προβλήματα εμφανίζονται και εντείνονται.

Δίας σε σύνοδο με Πλούτωνα

Είναι περίοδος να αποκτήσεις μεγάλη κοινωνική άνοδο και αναγνώριση. Τα οικονομικά σου κέρδη αυξάνονται σημαντικα και είσαι σε θέση να ηγηθείς και να αποκτήσεις εξουσία. Το έδαφος είναι πρόσφορο για μεγάλες επενδυτικές και οικονομικές κινήσεις και για σύναψη συμφωνιών με ισχυρούς οικονομικούς και πνευματικούς παράγοντες. Προσοχή στην υπερβολική αυτοπεποίθηση, στον κερδοσκοπισμό και στον δογματισμό.

Δίας σε τρίγωνο και εξάγωνο με Πλούτωνα

Με αυτήν την όψη σου δίνονται οι ευκαιρίες να επεκτείνεις δυναμικά τα επαγγελματικά σου σχέδια, τις σπουδές σου, τα φιλοσοφικά σου ενδιαφέροντα και να αποκομίσεις σημαντικά οικονομικά κέρδη. Η κοινωνική σου φήμη βρίσκεται σε ανιούσα φάση.

Δίας σε αντίθεση, τετράγωνο, μισό τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Πλούτωνα

Σε αυτό το διάστημα η κεδροσκοπία, η κατάχρηση μεγάλων ποσών, οι αλόγιστες σπατάλες, ο φανατισμός να πετύχεις τους σκοπούς σου με καθε μέσο αποδεικνύονται επικίνδυνα μονοπάτια στη ζωή σου και εφίσταται προσοχή. Ωστόσο μπορεί να πέσεις θύμα εκμετάλλευσης, να αναπτύξεις ψυχολογικά προβλήματα, να απωλέσεις την κοινωνική σου φήμη και να αποκτήσεις  σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεωργία Κακκαβά

Διαβάστε ακόμη:

Ο Δίας στα 12 ζώδια στο γενέθλιο χάρτη μας! (christosarchos.gr)

Ο Δίας στα 12 ζώδια – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ο Δίας στους 12 οίκους και ο τυχερός τομέας της ζωής μας – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Όψεις Δία στο γενέθλιο χάρτη: Αποκωδικοποιώντας την τύχη μας μέσα από το ωροσκόπιο μας – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)